KERESÉS search-close

Gulyás Márton

17 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Gulyás Márton"

Kamupártok: kihasznált jelöltek, köddé vált közpénzek

Gulyás Márton politikai aktivistának tartja magát, az utóbbi években számos megosztó ügy főszereplője volt. Még a tavaly tavaszi országgyűlési választások előtt kezdett az úgynevezett kamupártokról forgatni. Ezek a választások közeledtével aktivizálódnak, felveszik az állami támogatást, szavazatot alig kapnak, majd felszívódnak. A Házon kívül riportjában megmutatjuk, hogy kik, és hogyan működtették kamu pártjaikat, és mi lett a közpénzzel!

Őrizetbe vették Gulyás Mártont

Őrizetbe vették Gulyás Márton politikai aktivistát, miután elfogatóparancsot adtak ki ellene, majd feladta magát. Gulyás Márton nem jelent meg egy bírósági tárgyaláson, a per garázdaság miatt indult ellene. A Fővárosi Törvényszék szerint a rendőrök hiába keresték a lakcímén, ezért adták ki a körözést. Ügyvédje azt mondta, mivel nem találtak ügyeletes bírót, várhatóan csak hétfőn engedik ki az aktivistát.

CSÖRTE: Gulyás Márton számon kérte Puch Lászlót

Az MSZP korábbi pártpénztárnoka egy kedd este tartott beszélgetésen elismerte, hogy a Népszava hirdetéseinek több mint a fele az államtól érkezik és ezek nélkül a napilap nem tudna talpon maradni. Gulyás Márton politikai aktivista arról kérdezte az üzletembert, hogy megbánta-e a baloldal a saját bűneit és elmaradásait, majd hozzátette, hogy ez a beszélgetés egyáltalán nem nyugtatta meg azzal kapcsolatban, hogy Puch László ne lenne maga is a NER szerves része.

Az első akció: étteremfoglalás

Aktivisták foglaltak el egy éttermet a budai Várban. Az akciót a Közös Ország Mozgalom alapítója szervezte. Gulyás Márton még a nyáron hirdetett polgári engedetlenségi mozgalmat, ha a parlament nem változtat a szerintük igazságtalan választási rendszeren. Azért ezt az éttermet választották, mert szerintük az önkormányzati közvagyont egy kormányközeli vállalkozó használhatja, rendkívül olcsón, és ez - mint mondják: jó példa a kormányzati korrupcióra. A kabinet úgy látja: a Soros-hálózat politikai akciójáról van szó.

Békés engedetlenségre készülnek

Nem zavargásokra, hanem békés polgári engedetlenségre készül a Közös Ország Mozgalom, ezt a Gulyás Márton által meghirdetett, a választási rendszer igazságossá tételét célzó szerveződés szóvivője mondta Híradónknak. A napokban Rogán Antal miniszter és Kósa Lajos frakcióvezető is azt mondta, hogy zavargásokra számítanak a kampány alatt. Gulyás Márton korábban arról beszélt: október 23-ig kérik a változást, utána követelni fogják.

Akár utcai zavargások is lehetnek

Akár utcai zavargások is lehetnek az országgyűlési kampány idején, erről Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszélt a kötcsei polgári piknik után. Kósa Lajos ma azt mondta, a választási rendszer megváltoztatását kezdeményező Gulyás Márton aktivista utalt arra, hogy akár polgári engedetlenségi mozgalmak is indulhatnak, ha nem fogadják el a javaslatukat. Az LMP szerint viszont a Fidesz készül provokációra.

Vita az igazságos választásért

Szeptembertől nyilvános szabadtéri vitákkal a Kossuth téren, októbertől, pedig ha kell, polgári engedetlenséggel küzd a Közös Ország Mozgalom egy új, igazságos és arányos választási rendszerért. A Gulyás Márton aktivista által tavasszal alapított mozgalomhoz eddig kilenc ellenzéki párt csatlakozott. A Fidesz nem, mert szerintük nincs ok változtatni a mostani rendszeren.

Lejárató írások Gulyás Mártonról

Összehangolt támadást indított a kormányközeli média Gulyás Márton ellen – mondja Híradónknak a médiaszakértő. A politikai aktivista szexuális beállítódásáról cikkezett a Ripost, és lejáratónak szánt írásokat közölt az Origo és a 888 is. A Ripost egyik korábbi újságírója a közösségi oldalán azt írta, még azért is szégyelli magát, hogy egyáltalán kezet fogott a lap főszerkesztőjével. Gulyás a szombat esti, kormányellenes demonstráción szerette volna tisztázni a főszerkesztőkkel a történteket.

Új választási rendszert akarnak

Mozgalmat indított az aránytalan választási rendszer megváltoztatására Gulyás Márton. Ő az az aktivista, akit társával közmunkára ítélt a bíróság, amiért vízfestékkel akarta megdobni a Sándor-palotát. A szombati budapesti tüntetésen azt mondta: a Fidesz által kreált választási szabályok miatt nem indulhatnak egyenlő eséllyel a pártok a jövő évi választáson. A zenés demonstráció után ezúttal is az Oktogonhoz vonultak a tiltakozók. 

GULYÁS MÁRTON:

Választási mozgalmat hívott életre Gulyás Márton. Az aktivista, akit Varga Gergővel együtt csütörtökön ítélt közmunkára a bíróság, amiért vízfestékkel akarta megdobni a Sándor-palotát, azt mondta, arányos választási rendszert kell kialakítani, hogy legyőzhető legyen a Fidesz.

Választási mozgalmat hívott életre Gulyás Márton

Választási mozgalmat hívott életre Gulyás Márton. Az aktivista, akit egy társával együtt csütörtökön ítélt közmunkára a bíróság, amiért vízfestékkel akarta megdobni a Sándor-palotát, azt mondta, arányos választási rendszert kell kialakítani, hogy legyőzhető legyen a Fidesz. A szombati tilatkozást "Nem maradunk csendben" címmel hirdették meg a szervezők. A résztvevők dobokkal, sípokkal érkeztek, a színpadon a beszédek közben DJ-k zenéltek. 

Arányos választási rendszert szeretnének

Nem csak a CEU-ért, és a civil törvény ellen tüntetnek most a sokadik megmozduláson, hanem a választási rendszer megváltoztatását is követeli a tiltakozók egy része. A jogszabályt 6 éve fogadta el az Országgyűlés kétharmados, kormánypárti többsége. Gulyás Márton civil aktivista arról beszélt, hogy minden tiltakozással új szabályok kikényszerítését kell követelni, hogy arányos legyen a választási rendszer. Az MSZP támogatja a tüntetők követelését. A Fidesz szerint viszont nincs baj a választási törvénnyel.

Gulyás Márton perel


szerző:
2017.04.15. 18:30
Gulyás Márton perel

Gulyás Márton magánéletéről közölt lejáratónak szánt cikket több kormánypárti sajtóorgánum is. Mindezt alig egy nappal azután, hogy a civil aktivistát és társát közmunkára ítélték, amiért még hétfőn vízfestékkel próbálták megdobni a Sándor-palotát. Gulyás Márton beperli a cikkeket leközlő oldalakat. A jogvédő szervezet szerint az Origo, a Ripost és a 888.hu megsértette Gulyás Márton személyiségi jogait.

Tüntettek az ítélet miatt

Spontán tüntetés kezdődött csütörtök késő este Budapesten, miután összesen 500 óra közmunkára ítélték Gulyás Mártont és Varga Gergőt, amiért hétfőn - a CEU melletti tüntetésen - festékkel megpróbálták megdobni a Köztársasági Elnök hivatalát. Az utolsó szó jogán arról beszéltek, az ügyészségnek inkább a milliárdos áfa-csalásokkal és a közpénzek szabálytalan költésével kellene foglalkoznia. Egy demonstráló ételfestékkel dobta meg a Terror házát, elmondása szerint azért, hogy tesztelje, ő milyen büntetést kap. A rendőrök őt nem állították elő, de garázdaság miatt feljelentették.

AKCIÓ: Festékes flakont dobott a Terror házára

Egy demonstráló ételfestékkel dobta meg a Terror házát, elmondása szerint azért, hogy tesztelje, ő milyen ítéletet kap. Mindezt azután tette, hogy  Gulyás Mártont és Varga Gergőt elítélték, amiért hétfőn - a CEU melletti tüntetésen - festékkel megpróbálták megdobni a Köztársasági Elnök hivatalát. A rendőrök őt nem állították elő, de garázdaság miatt feljelentették.

Ítélet: Gulyás Mártonnak 300, Varga Gergőnek 200 óra közmunka

Gyorsított eljárásban elítélte a bíróság azt a két aktivistát, akik még hétfőn festékes dobozt dobtak a Sándor-palota felé. Gulyás Mártonnak 300 óra, Varga Gergőnek pedig 200 óra közmunkát kell végeznie, mert garázdaságot és rongálást követtek el. A két vádlott hétfő este óta volt őrizetben, azzal védekeztek, hogy amit tettek, az nem bűncselekmény. Az ügyészség felfüggeszett börtönt kért rájuk.

Bíróság előtt Gulyásék


szerző:
2017.04.13. 18:38
Bíróság előtt Gulyásék

Adásunkkal egy időben is tart annak a két aktivistának a tárgyalása, akik a hétfői tüntetésen festéket dobtak a Sándor-palota felé. Gulyás Mártont és társát gyorsított eljárásban állították bíróság elé. Mindketten elismerték a tettüket, de azt nem, hogy bűncselekményt követtek volna el. Az ügyészség szerint a ráfröccsenő festék 23 ezer forint kárt okozott a Sándor-palotában. Ezért felfüggesztett börtönt kértek a két vádlottra.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való