KERESÉS search-close

Gulyás Gergely

20 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Gulyás Gergely"

Havi 200 ezer forinttal emelkednek a miniszteri fizetések

Az eddigi havi bruttó 1,8 millió forint helyett majdnem 2 milliót kapnak márciustól. Gulyás Gergely szerint mindezt egy törvénymódosítás teszi automatikussá, amely a havi bruttó átlagkeresethez köti a miniszteri fizetéseket. A miniszer szerint „együtt sírunk, együtt nevetünk”.

„Nem okozna kárt a Fidesznek, ha kizárnák a Néppártból”

Nem okozna kárt a Fidesz számára, ha kizárnák az Európai Néppártból, de maradnának a néppárti frakcióban - ezt mondta a mai kormányinfón Gulyás Gergely. A miniszter arra, a Magyar Nemzetben ma megjelent cikkre reagált, amely szerint a Fidesznek ki kellene lépnie, és új szövetséget kellene kötnie. A cikkre a miniszterelnök is reagált. Azt mondta: csigavér. A szocialisták átragasztanák a kormány plakátjait, de nincs sok idejük: a kormányfő ígéretével ellentétben március 15-e után nem folytatódik a Brüsszelt kritizáló kampány, azt az úgynevezett családvédelmi akcióterv hirdetései váltják fel.

Miről tárgyalt Gulyás Berlinben?

A Fidesz fő szövetségesének számító CDU vezetésével találkozott Berlinben Gulyás Gergely és Balog Zoltán. A kormányszóvivő szerint pártközi megbeszélést folytattak, ahol szóba sem került a kormány plakátkampánya. Ám a Népszava információi szerint kifejezetten emiatt utaztak a német fővárosba. Az európai ügyekért felelős német államminiszter az RTL Híradónak adott interjújában azt mondta, hogy emberek stigmatizálása teljesen idegen az európai értékektől.

Tovább dőlhet a pénz a sportba

Egy hónap alatt meggondolta magát a kormány: mégsem csökkentik a sportra szánt TAO keretet. Sőt, az eddigi rekordnál is többet, évi 125 milliárd forintot adnak erre a célra – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szerint azért, mert a tavaly decemberben bejelentett 50 milliárdos keret nem lett volna elég a sportklubok és létesítményeik működésére. A DK szerint elképesztő, hogy kórházak fejlesztése helyett még mindig stadionokba önti a pénzt a kormány.

Nem kapnak Erzsébet-utalványt karácsonyra a nyugdíjasok

Gulyás Gergely megerősítette, hogy idén nem kapnak tíz ezer forintos Erzsébet-utalványt karácsonyra a nyugdíjasok. Emlékeztetett rá, hogy idén húsvétkor már kaptak támogatást az idősek. Szerinte az idei kifizetés időpontjának nincs köze ahhoz, hogy éppen a tavaszi választások előtt kapták meg az utalványokat, és ha lesz rá pénz, akkor jövőre is adnak majd. Az MSZP szerint egyértelmű, hogy kampánycélokra használták a támogatást.

Nemet mondtak Kósa Lajos 400 órás túlóra-javaslatára

Nem támogatja a kormány, hogy 250-ről kötelezően 400-ra nőjön az évente elrendelhető túlórák száma. Ezt Gulyás Gergely jelentette be a szerdai kormányinfón. A parlamentben kedd éjjel éppen ez volt az egyik legvitatottabb kérdés a mások mellett Kósa Lajos által jegyzett törvényjavaslat vitájában.

Ezrek követelik a megoldást az orvoshiányra

Több ezren követelik az interneten, hogy a kormány oldja meg az orvoshiányt a Honvédkórház koraszülöttcentrumában. A hvg.hu írta meg először, hogy a részleg december 15-én két hétre bezár, mert az elmúlt fél évben összesen 7 szakember távozott az osztályról. Gulyás Gergely miniszter szerint az ellátás megszervezése nem a kormány hatásköre, hanem az egészségügyi államtitkárságé. A DK szerint koraszülöttek életét veszélyeztetik.

Gulyás Gergely: Lehet, hogy nem volt minden szabályos a lakástakarék-szerződéseknél

Az utolsó pillanatban kötött 140 ezer lakástakarék-pénztári szerződést hozamvadászok kötötték spekulatív célból – mondta Varga Mihály az atv.hu-nak. Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig arról beszélt: tudomása szerint az állami támogatást megszüntető törvény hatályba lépése után is köthettek lakástakarék-szerződéseket és erről vannak információk a pénzügyi felügyeletet ellátó jegybanknál.

Gulyás Gergely pontosítana Semjén javaslatán

Pontosítani kell Gulyás Gergely miniszter szerint azt a javaslatot, amely az állami ünnepségek helyszínén megtiltaná a tüntetéseket. Ezt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be a múlt héten. A Miniszterelnökség vezetője most azt mondta: az Országgyűlés még megvitatja, hogy túlzottan korlátozza-e a gyülekezési jogot.

„Lázár ötlete komolytalan”

Komolytalan ötletnek tartja Lázár János javaslatát a dohányzás visszaszorítására a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely azt mondta, nem támogatja, hogy a 2020 után születettek 18 éves koruk után se vásárolhassanak cigarettát.

Kiterjesztik a CSOK-ot

15 millió forintra bővítik a háromgyerekeseknek járó CSOK-hitelt, és 10 millióig a kétgyerekesekre is kiterjesztik a kedvezményes kölcsönt - ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be. Gulyás Gergely elismerte, hogy drágultak az ingatlanok a CSOK hatására, azt mondta, azért csak 5 millióval növelik a felvehető hitelösszeget, nehogy az árak tovább emelkedjenek. A változtatást a lakástakarékok támogatásának megszüntetéséből fedezik. 

Gulyás Gergely: “Belefér a polgári jó ízlésbe!”

Nem jogszerűtlen és belefér a polgári jó ízlésbe, hogy a miniszterelnök milliárdos nagyvállalkozó pénzén repült a MOL Vidi meccsére Bulgáriába a nyáron - erről beszélt híradónk kérdésére Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt mondta: semmilyen szabálytalanságot nem követett el Orbán Viktor, amikor elfogadta a milliárdos állami megrendeléseket elnyerő Garancsi István meghívását. 

Gulyás Gergely szerint Orbán Viktor elfogadhat repülőutat a Videoton meccseire

Az Átlátszó néhány napja bemutatott egy fotót, amin Orbán Viktor egy magánrepülőgépről száll le a Videoton egyik külföldi mérkőzése után. A miniszterelnök sajtósa korábban azt mondta, hogy Orbán Viktor a Videoton tulajdonosának, tehát Garancsi Istvánnak a vendége volt az úton.

GULYÁS GERGELY: Orbán Viktor magánrepülős útjáról

A csütörtöki Kormányinfón az RTL megkérdezte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy nem tartják-e összeférhetetlennek, hogy a miniszterelnök ilyen nagy ajándékokat fogad el egy olyan vállalkozótól, akinek a cége milliárdokat nyert el állami közbeszerzéseken. Gulyás szerint nem jogszerűtlen az, hogy a miniszterelnök részt vett az úton, azt hangsúlyozta, hogy ezt a „juttatást” nem képviselői minőségében kapta.

Gulyás Gergely szerint a jelentést nem fogadták el

Kétharmados többséget kapott tegnap az Európai Parlamentben a magyar kormányt bíráló Sargentini-jelentés, ám a miniszterelnökséget vezető miniszter szerint azt nem is fogadták el. Gulyás Gergely szerint nem létezik a határozat, mert nem vették figyelembe a tartózkodó szavazatokat.

A kormány legrosszabb ötlete

A kormány legrosszabb ötletének nevezte a minisztériumok és államtitkárságok vidékre költöztetését a Miniszterelnökség új vezetője, Gulyás Gergely.

Gulyás: Orbán Viktor irányít

Közvetlenül Orbán Viktor irányítja majd a napi kormányzati munkát a következő ciklusban. Erről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető leendő miniszter nyilatkozott a mandiner.hu-nak.

FIDESZ vs. MSZP


szerző:
2017.10.13. 00:15
FIDESZ vs. MSZP

Eddig is igyekeztünk, ez után is igyekszünk érdemi, valódi és kulturált vitákat szervezni, illetve ilyeneknek fórumot adni. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője vitára hívta Gulyás Gergelyt, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség frakcióvezetőjét. A megjelölt témák: nyugdíj, elköteleződés az oroszoknak, Paks II. Gulyás Gergelynek is vannak témái: bevándorlás és a magyar gazdaság helyzete.

Kiszűrnék a „kamupártokat”

Szigorítaná a kampányfinanszírozást a Fidesz - erről Gulyás Gergely kormánypárti képviselő beszélt a Magyar Időknek. A javaslat célja, hogy visszaszorítsák azokat a pártokat, amelyek csak az állami támogatás miatt indulnának a választásokon. A politikus Híradónknak úgy fogalmazott, egy úgynevezett komolysági küszöböt vezetnének be, amit minimum el kellene érnie egy pártnak. Az Együtt és a Transparency International is úgy látja, nem ez az egyetlen hiányosság a választási rendszerben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való