KERESÉS search-close

Freedom House

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Freedom House"

FH: Magyarország az EU legkevésbé demokratikus tagállama

Magyarország az Európai Unió legkevésbé demokratikus tagállama - ezt állapította meg friss jelentésében a Freedom House. A jogállamiság helyzetét vizsgáló nemzetközi szervezet idén először csak "részben szabad" besorolást adott Magyarországnak. Ez példa nélküli az Európai Unió történetében, a szervezet szerint Románia és Bulgária is demokratikusabb. A kormány szerint a jelentés mögött Soros György üzletember áll.

 

Magyarország már csak a

Az Unió legkevésbé demokratikus országa Magyarország a Freedom House legfrissebb felmérése szerint.

RTLII Híradó 2018-01-16


szerző:
2018.01.16. 21:30
„Legkevésbé demokratikus ország”

Magyarország a legkevésbé demokratikus ország az Európai Unióban. Ezt állapította meg friss országjelentésében a Freedom House. A nemzetközi szervezet szerint Magyarország egy évtizede még sikertörténetnek tűnt, de mostanra egy tekintélyelvű rendszer felé halad. A kormány szerint a jelentés egy támadássorozat része, amivel meg akarják buktatni Orbán Viktort.

 

„Még rosszabb a sajtó helyzete”

Már Romániában és Bulgáriában is jobb a sajtó helyzete, mint Magyarországon - ezt állapította meg friss jelentésében a Freedom House. A sajtószabadsággal foglalkozó szervezet szerint hozzájárult a helyzet romlásához, hogy bezárták a Népszabadságot és az is, hogy kormányközeli tulajdonoshoz kerültek a megyei lapok. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége szerint a jelentés azt bizonyítja, új médiatörvényre van szükség. A kormányszóvivő viszont hiteltelennek tartja a kritikát, amit azzal magyaráz, hogy a Freedom House-t Soros György alapítványa is támogatta.

A legkevésbé demokratikus

Magyarország az Európai Unió legkevésbé demokratikus országa. Ezt állapította meg a Freedom House nonprofit szervezet jelentése. Szerintük Magyarország megítélése 2010 óta folyamatosan romlik és idén már Románia és Bulgária mögé esett vissza. A legtöbbet a sajtószabadság és a korrupció tekintetében romlott a helyzet. A kormány szerint ez nem igaz. A DK-nál viszont azt mondják, hogy az Orbán-kormány fél- diktatúrát csinál az országból.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való