KERESÉS search-close

Fischer Iván

36 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Fischer Iván"

KÖNNYEK: Döbbent csendben hallgatták a Fesztiválzenekart a koreaiak

Koreaiul énekelt a Budapesti Fesztiválzenekar szöuli hangversenye előtt, a Hableány hajó tragédiában elhunyt dél-koreaiakra emlékezve.

DAL AZ ÁLDOZATOKÉRT: Így emlékezett a Fesztiválzenekar Koreában

A Dél-Koreában koncertező Budapesti Fesztiválzenekar ezzel a megható koreai dallal emlékezett a magyarországi hajóbaleset áldozataira. Mutatjuk Fischer Iván, a zenekar karmestere bevezető beszédét és a dalt is, amely arról szól, hogy valaki vár, nagy szeretettel vár valakit a végtelenségig…

400 gyerek táncolt a TérTáncKoncerten!

A tolerancia ünnepe - így nevezete az ötödik alkalommal megrendezett ingyenes TérTáncKoncertet Fischer Iván. A Fesztiválzenekar az ő vezetésével játszott Budapesten a Bazilika előtt, 400 gyerek táncolt a zenére. Romák és nem romák, nehéz sorsúak és jó körülmények között élők. A produkciót mintegy négyezren nézték végig.

TérTáncKoncert: 400 gyerek közösen táncol vasárnap a Bazilika előtt!

Sokan életükben nem jártak még Budapesten azok közül a gyerekek közül akik vasárnap a Bazilika előtt a világhírű Budapesti Fesztiválzenekar zenéjére táncolhatnak majd. Négyszáz gyerek hónapokon át tanulta szerte az országban ugyanazt a koreográfiát. A riportból az is kiderül, hogy milyen volt a zenekar vezetője, Fischer Iván a világhírű karmester gyerekként!

BÜSZKE APA: „Egyre inkább úgy érzem, hogy nem Fischer Iván vagyok, hanem a Fischer Nóra apukája!

Fischer Iván a Budapesti Fesztiválzenekar karmestere már kisgyerekként komolyzenét hallgatott. Az Andrássy út egyik harmadik emeleti lakásában töltötte gyerekkorát, ahol ma már a Fischer Iván Lakásszínház működik. A művész itt mesélt nekünk gyerekkoráról és lányáról, Nóráról, akire nagyon büszke.

FISCHER IVÁN: minél több embert várnak a nyár legnagyobb ünnepére a Bazilika elé!

Immár ötödik alkalommal rendezi meg a Budapesti Fesztiválzenekar, azt a nagyszabású, ingyenes szabadtéri koncertjét, ahol minden alkalommal több száz hátrányos helyzetű térségből érkező, és szerencsésebb sorsú, roma és nem roma fiatal mozdul együtt klasszikus zenére a TérTáncKoncerten. A Budapesti Fesztiválzenekar karmesterét kérdeztük a különleges rendezvényről!

Emlékkoncert az áldozatokért


szerző:
2019.06.09. 18:36
Emlékkoncert az áldozatokért

Emlékkoncertet szervez a Budapesti Fesztiválzenekar a hajóbaleset áldozatainak tiszteletére. Ezt Fischer Iván jelentette be egy Facebook-videóban.

 

 

New York-ba kísértük el a Budapesti Fesztiválzenekart és Sebestyén Mártát

A Budapesti Fesztiválzenekar két hete dupla teltházas koncertet adott a klasszikus zene templomában, a Carnegie Hall-ban, ahol ismét bebizonyosodott, hogy az amerikai közönség egyszerűen nem tudja megunni a magyar komolyzenét. A riportból az is kiderül, hogy hogyan szervezik meg magánéletüket, azok a zenészek, akik szülők is, akik szinte állandóan úton vannak!

Egyedülálló ősbemutatóra készül a Budapesti Fesztiválzenekar

„A Budapesti Fesztiválzenekar tudatosan dolgozik azon, hogy a jövő zenekara legyen” – mondta Fischer Iván, amikor ismertette a zenekar 2019–20-as évadának sokszínű programját. A jövő évad tervei között szerepel: Beethoven-maraton, tovább folytatják az ingyenes, országos koncertsorozatukat, és több jelentős külföldi meghívásnak is eleget tesznek, például 20 év után újra Los Angeles-ben lépnek fel.

Fischer Iván:

Fischer Iván a Müpa-ban ezúttal Monteverdi Orfeóját állítja színpadra, amit karmesterként és rendezőként is jegyez és ő maga rekonstruálta az opera befejezését. 

35 éves lett a Budapesti Fesztiválzenekar

Már az első karácsonyi koncert óta, szinte minden decemberben fellépnek ilyenkor. A kezdő csapatból három zenész a mai napig tagja a zenekarnak. Fischer Iván karmester azt mondta, a kezdetekkor rajta kívül kevesen hittek az elképzeléseiben, de ilyen sikerről álmodni sem mert. A kritikusok a világ 10 legjobb zenekara között tartják őket számon.

8 éves karmester!


szerző:
2018.11.20. 18:44
8 éves karmester!

Egy nyolcéves kisfiú lett a Budapesti Fesztiválzenekar karmestere. Persze nem örökre, de egy pár percre átvehette az irányítást Fischer Iván Kossuth-díjas művésztől. A Gyermekek Világnapja alkalmából ugyani kedden a Müpában is fordított napot tartottak. A gyerekjogi egyezmény aláírásának évfordulóján ezen a napon szerte a világban így ünneplik a gyerekeket.

Óriási siker Vicenzában


szerző:
2018.10.20. 18:56
Óriási siker Vicenzában

Percekig állva tapsoltak Fischer Iván Operatársulatának és a Budapesti Fesztiválzenekarnak a Vicenzai Operafesztiválon.  Az együttes korábban Budapesten is nagy sikerrel játszotta Verdi: Falstaffját, ezt adták elő az olasz városban is. A különleges épület, amely felkerült az UNESCO Világörökség listájára, a legrégebbi ma is működő reneszánsz színház a világon.

Óriási sikert aratott Londonban a Budapesti Fesztiválzenekar

Óriási sikert aratott Londonban a Budapesti Fesztiválzenekar – Fischer Iván vezetésével – a Royal Albert Hallban 12 ezer néző előtt. A közönséget azzal lepték meg, hogy az egyik számban nem csak zenéltek a művészek, de kórusként énekeltek is. A legjelentősebb angol lapok kritikusai is elismerően írtak róluk.

 

Óriás siker: kórusként énekelt a Budapesti Fesztiválzenekar

Óriási sikert aratott Londonban a Budapesti Fesztiválzenekar – Fischer Iván vezetésével – a Royal Albert Hallban12 ezer néző előtt. A közönséget azzal lepték meg, hogy az egyik számban nem csak zenéltek a művészek, de kórusként énekeltek is. Itt a teljes videó.

(A BBC felvétele.)

Több száz gyerek táncolt együtt

Csaknem ötszáz, köztük sok hátrányos helyzetű roma és nem roma gyerek táncolt együtt vasárnap este a Szent István Bazilika előtt. A Budapesti Fesztiválzenekar itt rendezte meg TérTáncKoncert sorozatuk újabb eseményét. A karmester-zeneigazgató Fischer Iván ezzel a különleges fellépéssel a toleranciát ünnepelte. A gyerekek hónapokig gyakoroltak az ország 24 pontján az össztáncra.

 

Újra az országot járja a Budapesti Fesztiválzenekar

A Budapesti Fesztiválzenekar négy évvel ezelőtt indította el az ingyenes koncertsorozatát, Közösségi Hét címmel. Azóta 212 alkalommal, több mint 20 ezer embernek játszottak. A zenekar tagjai jövő héttől újra az országot járják majd közösségi programjaikkal. Június 17-én pedig a teljes zenekart hallhatják Fischer Iván vezetésével, a TérTáncKoncerten, a Szent István Bazilika előtt.

Megmutatjuk, hol koncertezik a Budapesti Fesztiválzenekar

A Budapesti Fesztiválzenekar négy évvel ezelőtt indította el az ingyenes koncertsorozatát, Közösségi Hét címmel. Azóta 212 alkalommal, több mint 20 ezer embernek játszottak így, a legkisebb falvaktól a legnagyobb városokig, a legkisebbektől, a legidősebbekig hallgathatták a muzsikusokat. A riportban azt is megmutatjuk, hogy idén hol lépnek fel.

Ahogy eddig még nem láttuk: Fischer Iván a volán mögött

Fischer Iván, ahogy eddig még nem láttuk! A világhírű karmester megmutatta mivel szeret közlekedni Budapesten a jó idő beköszöntével.

Operát rendezett Fischer Iván

Világsztár olasz énekesekkel mutatják be a Müpában, Fischer Iván legújabb rendezését, Verdi Falstaff operáját. A karmester alkotótársa ezúttal Marco Gandini, aki Zeffirellivel is rendszeresen dolgozott.

Idén is New York-ban kezdi az évet a Budapesti Fesztiválzenekar!

Az Egyesült Államokban tavaly többször is olyan nagy sikert arattak – a közönség és a kritikusok körében egyaránt - hogy idén is visszahívták őket az egyik rangos New York-i hangversenyterembe.

Fischer Iván 34 éve motorja a nemzetközi hírű zenekarnak

Koncerteket szervez gyerekeknek, rászorulóknak, és gyakran szólal meg közéleti kérdésekben - Fischer Iván, Kossuth-díjas karmester az RTL Év embere díjának egyik jelöltje. A társalapító, zeneigazgató neve egybeforrt a Budapesti Fesztiválzenekarével. 34 éve ő a motorja a nemzetközi hírű zenekarnak. Ha szavazni szeretne, ITT megteheti.

Hatalmas érdeklődéssel várták a Don Giovannit

Hatalmas érdeklődéssel várta a magyar közönség, hogy Edinburgh és New York után láthassa Mozart, Don Giovanni operáját, Fischer Iván rendezésében. A Budapesti Fesztiválzenekar és 8 operaénekes mellett, 16 egyetemista színész is szerepel a produkcióban, a testükkel ők alkotják a díszletet és a kellékeket is.

Összefogás: Tértánc-élmény a Hősök terén

A Budapesti Fesztiválzenekar zenéjére ezer táncos láb ropja majd a Hősök terén szombat este. Az ingyenes koncerten idén is minden néző kap majd egy papírszéket.

FISCHER IVÁN: A TérTáncKoncert a tolerancia nagy ünnepe!

Az elmúlt évek nagy sikerei után, a Budapesti Fesztiválzenekar ismét a Hősök tere meghódítására készül szombat este, a produkcióhoz ezúttal is 500 gyerek csatlakozik majd a TérTáncKoncerten.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Budapesti Fesztiválzenekar: magyar sikertörténet a nemzetközi porondon

Exkluzív lehetőséget kapott a Fókusz Plusz stábja: elkísérhettük a világ tíz legjobb zenekara közé sorolt Budapesti Fesztiválzenekart New Yorkba.

FISCHER IVÁN:

Hogyan utaztatnak egy üstobot vagy egy óriási tubát a világ másik végére? Elsőre bele se gondulunk, igaz? Pedig egy olyan együttesnek, mint a világhírű Budapesti Fesztiválzenekar, ez majdhogynem napi szinten megoldandó feladat. A világ tíz legjobb zenekara közé sorolt magyar zenekart new york-i koncertjükre kísérte el a Fókusz Plusz stábja, ahol Fischer Ivánt, a fesztiválzenekar motorját faggattuk ki turnékról, utazásról és arról, hogy miben rejlik a világszenzációnak számító magyar zenekar sikere.

Mozartot játszottak a politikusoknak

Zenés flashmobbal tiltakozott a Budapesti Fesztiválzenekar szombat délután a fővárosban. Azért demonstráltak, mert a Fővárosi Önkormányzat idén 200 millió forinttal kevesebbel támogatja a zenekart, mint tavaly. A Mandiner közben utánajárt, mennyi megtakarítása van a Budapesti Fesztiválzenekarnak. Eszerint több mint 1 milliárd forint. A zenekar erre úgy reagált: ez a tartalékuk. Ebből fizetnek mindent, amikor a például a bevételek vagy a támogatások késnek vagy elmaradnak

Diákoknak szóló koncertek is elmaradnak

Koncertek, nyugdíjasoknak és diákoknak tartott előadások maradnak el idén és egy külföldi turnét is le kell mondania a Fesztivál zenekarnak, mivel a fővárosi közgyűlés a tavalyinál 200 millió forinttal kevesebb támogatást ad. Fischer Iván a világhírű zenekar vezetője felháborítónak tartja az évad közbeni döntést, amiért május hetedikére flash mobot hirdettek. Tarlós István főpolgármester szerint a zenekarnak inkább örülnie kéne, hogy egyáltalán kap támogatást.

Ezzel jár a 200 milliós megszorítás

A fővárosi közgyűlés szerdán úgy döntött, 200 millió forinttal kevesebb támogatást ad a világhírű Budapesti Fesztiválzenekarnak. A zenekar igazgató-helyettese felháborítónak tartja a döntést, amiről velük nem egyeztettek. Pénteken bejelentették, hány előadást kell lemondaniuk, és melyek ezek.

Híres magyarok a berlini reklámfilmben

Németországban is híres magyar, Dárdai Pál és Fischer Iván a főszereplője egy Berlint népszerűsítő kisfilmnek. Mindketten a német fővárosban dolgoznak, Dárdai a helyi focicsapat edzője, Fischer Iván pedig évek óta vezeti az egyik neves berlini zenekart. Azt mondják, a fociedzői és a karmesteri munka sokkal jobban hasonlít egymásra, mint azt az első pillanatban gondolnánk.

Nehéz sorsú gyerekekkel lépnek fel Fischer Ivánék

Fischer Iván Magyarországon egyedülálló produkcióra készül, erről faggatuk. A ByTheWay-es fiúkkal utánajártunk, hogy mennyire lehet tartós egy nyári kapcsolat. Czutor Zoli pedig elárulta miként kezelei a gyermekét érő kritikákat. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül!

Fischer Ivánék egyedülálló produkcióra készülnek

Budapesti Fesztiválzenekar négy év kihagyás után újra a Hősök terén ad koncertet. A fellépés azonban korántsem lesz mindennapos, hiszen különleges vendégszereplőkkel térnek vissza. Hogy kiket is értünk ezalatt, a Kossuth-díjas karmester, Fischer Iván elmesélte.

Érkezik hozzánk Fischer Iván karmester

Hétfőn reggel utánajárunk, hogy vajon tényleg fertőzést terjesztenek-e a nyilvános vécék kézszárítói. Czutor Zolival és egy pszichológussal arról beszélgetünk, hogy mit tehet a szülő, ha kritizálják gyermekét. De érkezik hozzánk Fischer Iván, Kossuth-díjas karmester is, valamint egy fiatal mászó, aki a több mint 8000 méter magas K2-t szeretné első magyarként meghódítani.

Irány a moziba be! - 2015/15. hét

Egy régi klasszikus mellett, egy kétesélyes "horror", érdekes dokumentumfilmek, megborult lagzi romantikázás, egy morbid igaz (!) történet és egy királynak tűnő francia komédia is vár ránk a 15. héten. Moziba be!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való