KERESÉS search-close

Fővárosi Közgyűlés

18 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Fővárosi Közgyűlés"

Leváltották a BKK vezetőjét

Leváltotta a Fővárosi Közgyűlés a BKK vezérigazgatóját. Dabóczi Kálmánnak azért kellett távoznia, mert csúszik az eredetileg 2017-re ígért elektronikus jegyrendszer bevezetése. Tarlós István azt mondta, még az sem biztos, hogy megmarad a BKK. Az új vezérigazgató szerint viszont szó sincs megszüntetésről. Az MSZP-nél azt mondják, egy átalakított BKK-ra szükség volna.

Mobilgát: minden marad a régiben

Nincs fordulat, megerősítette korábbi döntését a római-parti mobilgátról a Fővárosi Közgyűlés. Vagyis a képviselők többsége továbbra is közvetlenül a parton építtetné fel a védművet. Tarlós István főpolgármester arról beszélt, hogy sajnálja a tiltakozókat, mert szerinte félrevezették őket. A Városházán a gát civil támogatói és ellenzői is megjelentek. Népszavazás kiírásáról nem döntöttek, ezzel megvárják, hogyan határoz a Kúria a már benyújtott kérdésről. 

Elköltöztetik a belvárosból a hajléktalanokat

Ha az ember bemegy valahová, illik a sapkáját levenni. Ezekkel a szavakkal szólt rá egy hajléktalanra Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, ahol egy hajléktalanszálló bezárásáról döntöttek. 16 éve az Oltalom Egyesület működtet egy 64 férőhelyes szállást a József Nádor téri épületben, ami állítólag szálloda lesz. A hajléktalanoknak Budapest külvárosába kell költözniük.

El kell bontani a Mahir összes hirdetőoszlopát

El kell bontani a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó hirdetőoszlopokat Budapesten. Így döntött a fővárosi közgyűlés fideszes többsége. A Mahir Cityposzterrel már korábban felbontották a szerződést, de kedden az is eldőlt, ha a milliárdos vállalkozó érdekeltségébe tartozó cég nem bontja el az  oszlopokat, akkor azt a főváros fogja megtenni.

Közterületet neveznek el Göncz Árpádról

Erről ellenszavazat nélkül döntött a Fővárosi Közgyűlés. A DK előzőleg azt javasolta, hogy a Nyugati tér vegye fel a rendszerváltás utáni első köztárasági elnök nevét, de a képviselők végül Tarlós István indítványát fogadták el.

Megszavazták az új tranzitzónát

Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés az új, menekültek számára kijelölt terület kialakítását. A Keleti pályaudvarhoz közeli, egykori piacon akár ezer ember is elférhet. A cél, hogy a menekültek ideiglenesen, a továbbutazásuk előtt ott várakozhassanak úgy, hogy tisztálkodni is tudjanak.

Támogatta a közgyűlés a budapesti olimpiát

Támogatta a Fővárosi Közgyűlés, hogy Budapest is pályázzon a 2024-es olimpia megrendezésére. A kiszivárgott előzetes számítások szerint az olimpia csaknem 800 milliárd forintba kerülne, de így is több mint kétezer milliárd forintos hasznot hozna az országnak. Szeptemberig kell jelezni a pályázati szándékot, addig még a kormánynak és a parlamentnek is jóvá kell hagynia a terveket.

Olimpia Budapesten?


2015.06.23. 16:44
Olimpia Budapesten?

Tizedszerre merült fel a kérdés, hogy Magyarországnak öt karikás játékokat kéne rendeznie. A Fővárosi Közgyűlés megszavazta, Budapest tehát pályázik a 2024-es nyári olimpia és paralimpia rendezési jogára. Polyák Alexandra riportja.

Nevet keresnek a kis zebrának


szerző:
2015.01.12. 18:56
Nevet keresnek a kis zebrának

Egy zebracsikó a 2015-ös év első újszülöttje a Fővárosi Állatkertben. Január 3-án éjszaka született, egészséges és szépen fejlődik. Most ő a gondozók egyik kedvence.

Nagy különbségek a polgármesterek között

Nagyok a vagyoni különbségek a polgármesterek között. A nyilvánosságra került vagyonnyilatkozatok szerint van olyan tagja a Fővárosi Közgyűlésnek, akinek 100 milliós megtakarítása van. Tarlós István főpolgármesternek egy év alatt majdnem 3 millió forinttal nőtt a vagyona.
 

Teljesen más lesz a Fővárosi Közgyűlés

Nincsenek frakciók, az ellenzék tiltakozik. Megalakult az új Fővárosi Közgyűlés. Mostantól a kerületi polgármesterek a tagjai és kilenc, kompenzációs listáról bejutott képviselő.
 

Megszűnhetnek a fővárosi frakciók

Veszélybe kerülhet a budapesti ellenzék működése, ha megszűnnének a frakciók az új fővárosi közgyűlésben - ezt mondják az ellenzéki pártok. Hogy ne legyenek fraciók, azt a Fidesz kommunikációs igazgatója javasolta Tarlós Istvánnak.
 

Fideszes többség a fővárosi közgyűlésben

A fővárosi közgyűlésben is megvan a kormánypártok többsége. A Fidesznek 19 mandátuma lesz, és főpolgármesterként természetesen a testület tagja lesz Tarlós István is. Így 20 szavazatra számíthatnak majd a 33 fős közgyűlésben. Új szabály, hogy a döntéseknél az is számít majd, mennyi budapesti lakost képviselnek a voksoló polgármesterek. A Fidesznek ebben a tekintetben is kényelmes többsége lesz.
 

Bérlakások segíthetnének a hajléktalanokon

Több ezer önkormányzati bérlakás áll üresen Budapesten az LMP tudomása szerint - ezt Kaltenbach Jenő, a párt budapesti frakcióvezetője mondta.

Széchenyi nevét kapta a Roosevelt tér

Chipkártyás BKV-jegyek, új Széchenyi tér és Budapest karszalag a szigetlakóknak.

„Új korszak kezdődik Budapesten”

A hatalmas káoszban rendet kell tenni - hangsúlyozta Orbán Viktor, majd hozzátette: ehhez határozott és minél gyorsabb lépésekre van szükség.

Kinevezések és felmentések jogköréről döntenek

A szabályozás megváltoztatása a BKV végkielégítési ügyei miatt merült fel.

Van költségvetése a fővárosnak

A közgyűlés új MSZP-s tagjával sikerült megszavazni a büdzsét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való