KERESÉS search-close

Föld

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Föld"

KÖRNYEZETTUDATOSAN: így működik egy csomagolásmentes üzlet

A Fókusz stábja egy olyan boltban járt, ahol mindent kimérve lehet kapni, semmi sincs becsomagolva. A bolt tulajdonosa Melinda kifejezetten fontosnak tartja a környezettudatosságot. A műanyagmentes életmód a Föld egész lakosságának fontos, hiszen a nejlonok átlagos lebomlási ideje 1000 év is lehet. Így mindenhol ott van: az ivóvízben, a levegőben, így a tüdőnkbe és a gyomrunkba is bejut.

Minden egyes embernek tenni kell azért, hogy megállítható legyen a Föld melegedése!

Egyre forróbb nyarak, tomboló viharok, szélsőséges időjárás, pusztító betegségek. Ürge-Vorsatz Diána szerint a klímaváltozás nem a távoli jövő, már el is kezdődött. A klímakutató szerint a folyamat ráadásul visszafordíthatatlan, de a Föld további melegedése még megállítható.

Mi történik a Föld mágneses pólusaival?

Óriási riadalmat keltett a hír, hogy minden navigációs eszközt azonnal át kell állítani, mert megváltozott a Föld mágneses pólusa. Kicsit várjunk azért ezekkel... Viszont, aki iránytűt használ, ők már simán eltévedhetnek, mert nem azt mutatja már, amit eddig.

Ezt nem hiszed el! Fővárosok okoztak fejtörést a villalakóknak

Az iskola hét még nem ért véget? A villalakók egymást leckéztették. Szerinted ki tudott több helyest választ adni?

Új ország születhet


szerző:
2018.11.03. 17:30
Új ország születhet

Új ország születhet a Földön, ha megszavazzák függetlenségüket az új-kaledóniaiak.

Antal egy másik bolygóról jött?

Antal szerint az összetartó család a boldog élet titka, ezért nem szeretne haragot tartani, és mindent megtenne azért, hogy végre-valahára kibéküljön unokahúgával, Dorkával. A nő szerint viszont Anti olyan furcsa, mintha nem is a Földön született volna…

Vajon gömb vagy lapos a Föld? Meglepő, de annál aktuálisabb a kérdés!

Már az ókori görögök felfedezték, hogy a Föld gömb alakú. Mégis vannak, akik ennek ellenére is kételkednek. Sőt, nő azoknak a száma, akik szerint a Föld nem gömbölyű, hanem lapos. A fizikusok és csillagászok szerint a lapos föld elmélete akkora képtelenség, hogy még vitázni sem hajlandók róla. Székely Sándor, a Magyar Lapos Föld Társaság vezetője és Kupi László geológus most azonban mégis összecsaptak!

ÉRDEKES: Mi köze a vegán étrendnek a Föld védelméhez?

Szilaj Péterné a Krisna-tudatú Hívők közösségének szóvivője arról beszélt, hogy az elmúlt 20 év alatt megduplázódott a világon a húsfogyasztás. Ugyanakkor egyre többen állnak át vegetáriánus vagy vegán életformára. A húsevésnek számos káros hatása van, a klímagázok 51 százalékának a kibocsátása ugyanis az állattartásból származik.

Műanyag: méreg vagy a jólét alapja?

Amíg ezt a műsort nézik, 30 kamionnyi soha le nem bomló szemét kerül a világ tengereibe és óceánjaiba. Ha most körülnéznek a szobában, ahonnan nézik ezt a műsort, biztosan tucatnyi műanyagból készült tárgyat láthatnak. De, hogyan élvezzük a műanyag nyújtotta szinte korlátlan előnyöket, hogy közben ne temesse maga alá a Földet a műanyag szemét. Létezik ilyen megoldás?

Bréking: valóságshow a lapos Földről?

Egyre népszerűbb a teória, miszerint a Föld igazából lapos. Az internet népe ezért azzal az ötlettel állt elő, hogy gyűjtsék össze a lapos Föld hívőket, és adjanak nekik lehetőséget, hogy egy tévéműsor keretein belül bizonyítsák be elméletüket.

Nagyobb biztonságban leszünk, ha több fegyver véd minket?

Az elmúlt években ismét fegyverkezési verseny kezdődött el a világban és sok ország mintha háborús készültségben lenne. Tavaly a világ kormányai összesen 1686 milliárd dollárt költöttek védelmi kiadásokra. A legnagyobb fejlődés a Közép és Kelet-európai hadiiparban történt, és úgy tűnik, Amerika szeretne kihátrálni a világ védelmezője szerepből.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Aszteroida húzott el mellettük

Földimogyoró alakú, nincs egy kilométeres és évszázadokig nem látjuk újra. Kisbolygó haladt el a Föld mellett egészen közel tegnap délután fél háromkor, a csillagászok legnagyobb örömére. Az aszteroidáról páratlan felvételek készültek.

Napi jó hír: Margit-sziget nagyságú aszteroida zúzott el a Föld mellett

Az óriás hot-dog meghozta a napi jó hírt, ami nem más, mint az, hogy tegnap egy óriási aszteroida haladt el a Föld mellett, de túléltük! Anna és Mikike végiggondolták, mi lenne, ha becsapódott volna, Mikike pedig elmondta, mit tenne, ha tudná, hogy fél óra múlva itt a világ vége.
 

Napszimulátor új üzemanyaghoz

A világ legnagyobb mesterséges Napja - így hirdetik hangzatos túlzással a Németországban csütörtökön felavatott különleges fényszerkezetet, amelynél jelenleg nincs erősebb a Földön. Ez valójában egy napszimulátor, amely irtózatos hőt képes célirányosan termelni. Ezzel akarnak üzemanyagot előállítani repülőgépek számára.

TELIHOLD: Varázslatos látvány Európától Ázsiáig

A köznyelvben szuperholdnak nevezett jelenség valójában egy olyan telihold, amely akkor következik be, amikor az elipszis alakú pályán keringő Hold a legközelebb van a Földhöz. Ez nagyjából 356 ezer kilométer. Ettől csupán a Hold látszólagos mérete és látszólagos fényessége nő meg. Rendszerint átlagosan, időnként viszont, mint most, erősebben. A közelség, mégha csalóka is, bámulatos volt, ám a száraz tény az, hogy a Hold valójában egyre távolodik a Földtől.

Ő lehet az első magyar férfi a Marson ?!

Bizony ám, három évvel ezelőtt, pont ezen a napon robbant a hír, hogy magyarok is jelentkezhetnek a projektbe. A Mars One expedíció híre nem újdonság. 2013-ban jelentették be hivatalosan, és bárki, aki elmúlt 18 éves, legyen az nő vagy férfi, jelentkezhetett és még jelentkezhet is erre a nagy kalandra.

Családi kaland: saját kezűleg épített vitorlással kerülték meg a Földet

Horváthék egy szép napon úgy döntöttek, építenek egy vitorlást. Aztán amikor kész lett, még nagyobbat álmodtak, és azt mondták, mind a négyen vízre szállnak és körbehajózzák a Földet. Volt, hogy majd egy hónapig nem álltak szilárd talajon. Ez is érdekes élmény volt, de azt mondják egymásról még különlegesebbeket tanultak.

Jane Goodall: a bolygó ügyvédje

82 évesen is a világot járja a brit Jane Goodall, az emberhez közeli csimpánzok szakértője, aki sok mindent megfigyelt az állatokról, amit a tudósok nem. Világhírű állatvédő és környezettudós, aki szerint mindenki tehet a Föld jövőjéért. Évtizedeket töltött Afrikában, utóbb intézetet alapított, világszerte, így Magyarországon is vannak követői. Megkérdezzük tőle, mi hajtja őt ma is?

Egy világjáró család elképesztő története

Egy különleges család története, akik egyszer csak úgy döntöttek egyfolytában utazni fognak szerte a Földön. Sok száz kalandjukon túl, négy gyerekkel is bővült a család élete az elmúlt 16 évben.

UTAZÁS A FÖLD KÖRÜL: Végtelen szabadság, vegytiszta valóság

16 éve úton van a világ leghíresebb utazó családja. A Zapp családnak a 88 éves veterán autó, amivel járják a világot, inkább jelenti az otthont, mint egy egyszerű járművet. Eddig 180.000 mérföld, 5 kontinens és 4 gyermek az összegzés. A 4 gyermek, 4 különböző országban született. Az édesapa szerint utazva felnőni olyan tapasztalás, amit nem lehet máshoz hasonlítani.

Az űrállomásról irányította a Marsjárót

Sikeresen végrehajtották a Marsjárós kísérletet. Ennek lényege az volt, hogy a Nemzetközi Űrállomásról vagyis 400 kilométer magasból irányították a Földön lévő brit fejlesztésű prototípust. Így akarták modellezni, hogy a jövőben hogyan lehet a Földről irányítani a hasonló szerkezeteket. A Marsjárót 2018-ban indítják el a vörös bolygóra, kilenc hónap alatt ér majd oda.

Elképesztő felvételek a Földről

Lélegzetelállító felvételeket készített a Nemzetközi Űrállomás a Földről! A videó felbontása 4k, ez a ma létező legnagyobb felbontású technika. A felvételeket készítő szondának egyébként fontosabb feladatai is vannak: támogatja a klímakutatást, előrejelzi az időjártást, megfigyeli a hurrikánokat és nyomon követi a levegő szennyezettségét is.

Víz világnapja – 5 megdöbbentő adat folyékony kincsünkről

A környezetvédelemről manapság mindenki beszél, tudjuk, hogy létezik, hogy védeni kellene, hogy oda kellene rá figyelni, mégis, mintha valahogy minden más fontosabb lenne nála. Különösen igaz ez a vízre.

5 ezer forintért kapta a 3 hektárt a képviselő

Jelképes áron, mindössze ötezer forintért vásárolt három hektár földterületet Felsőrajkon Vigh László, fideszes országgyűlési képviselő és családja. Az origo derítette ki, hogy a képviselő, a felesége és három gyermekük szántóföldet, erdőt és egy volt agyagbányát vásárolt. A terület korábban is az övék volt, csak éppen egy időre eladták az önkormányzatnak, hogy a falu uniós pénzből kármentesíthesse. Magántulajdonban lévő földek helyreállítására ugyanis nem lehetett pályázni.

Az Oscar-díjas színésznő a narrátor

Oscar-díjas filmsztár és a Föld. Jennifer Lawrence-t kérték fel narrátornak egy új dokumentumfilmhez, amelynek címe: Egy csodálatos bolygó. A világűrből készült, lenyűgöző felvételekkel mutatja be az amerikai színésznő planétánkat. A filmet április végétől lehet látni.

VARÁZSLATOS: a legszebb planéta


szerző:
2016.03.04. 16:50
VARÁZSLATOS: a legszebb planéta

Az Imax-cég 3D-s dokumentumfilmje voltaképpen portré bolygónkról. Látjuk természetes szépségében a nappali Földet, és az éjszakait is azokkal a fényekkel, amelyek hírül adják civilizációnk létezését. A filmben Jennifer Lawrence narrátori szerepben jelenik meg. A fiatal színésznő azt mondja, hogy a Föld mellett az emberiség kis otthona a Nemzetközi Űrállomás, ami az együttműködés, a közös munka nagyszerű példája.

Mészáros több földet vett a megengedettnél

A megengedettnél 100 hektárral több, összesen 400 hektár állami földet vásárolt magának Mészáros Lőrinc. Ez derül ki a most nyilvánosságra hozott hivatalos árverési jegyzőkönyvekből.

Van-e élet a Földön kívül?

Észrevettük vagy nem, az űrkutatás tavaly a világot foglalkoztató összes gond, háború, menekültválság, felmelegedés közepette is visszalopakodott a címlapokra és a szakemberek többsége azt mondja, 2015 kiemelkedő űrfelfedezéseket hozott. Vendégeink: Hirn Attila űrkutató és Sárneczky Krisztián csillagász.

Van élet a Földön kívül?

Ez a rejtély 2015-ben még nem oldódott meg. De az űrkutatás sokat tett, hogy közelebb kerüljünk a válaszhoz. Folyékony vizet találtak a Marson, és a Szaturnusz egyik holdján is. Közben távcsővel megtalálták a Föld unokatestvérét. Minek köszönhetőek a tavalyi áttörések? Mit tudhatunk meg – akár magyar közreműködéssel is - a világűr titkaiból?

Klíma- az utolsó órában vagyunk?

Klíma ügyben remélhetőleg új időszámítás kezdődik idén. A tavaly év végi Párizsi Klímacsúcsot a legtöbb szakértő történelminek és sorsfordítónak nevezi az emberiség jövőjének szempontjából. 195 ország vállalta, hogy 2 Celsius fok alatt tartják a globális felmelegedés értékét a Földön.

Ha a Földnek olyan gyűrűi lennének, mint a Szaturnusznak...

...lélegzetelállító lenne az égbolt. Ron Miller illusztrátor képei után azt fogod kívánni, bárcsak gyűrűk vennék körül a bolygót, melyen élünk.

Holdfogyatkozás a világűrből nézve

Fantasztikus felvételt tett közzé az amerikai űrkutatási hivatal a szeptember végi holdfogyatkozásról. Még soha még nem készültek olyan távlatból képek arról, ahogy a Hold a Föld árnyékába kerül, és így bolygónk eltakarja előle a Napot. A káprázatos jelenséget a NASA egyik űrszondája vette fel a Földtől több mint másfél millió kilométeres távolságból.

Megállítanák a melegedést


szerző:
2015.11.30. 18:52
Megállítanák a melegedést

A tengerszint emelkedése, hatalmas áradások, szárazság és a mezőgazdaság összeomlása, állat-és növényfajok kihalása, végül pedig a Föld lakhatatlanná válása - a globális felmelegedés visszafordíthatatlan következményekkel járhat, ha minden úgy megy tovább, ahogy eddig. A hétfőn kezdődött párizsi klímakonferencia célja: megoldást találni a tarthatatlan helyzetre. A csúcstalálkozó előtt világszerte tüntetéseket tartottak, hogy nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra.

Klímacsúcs: tétek és kockázatok

A sokféle nemzetközi feszültség miatt nem a legszerencsésebb pillanatban – állam- és kormányfők felvonulásával hétfőn kezdődik Párizsban az a klímacsúcs, amitől világszerte azt remélik, hogy 18 évvel az első egyezmény után, érdemi eredménye lesz, hogy legalább lassabban és kevésbé melegedjen a Föld.

Mit teszünk a klímaváltozás ellen?

2100-ra akár 6 fokkal is nőhet a világ átlaghőmérséklete. Ez esetben sok millió ember nem jutna vízhez, de tízmilliók otthona kerülne víz alá. 195 ország Párizsban próbál majd összehozni egy megállapodást: ebbe minden állam beleírná, mit vállal, hogy a Föld átlaghőmérséklete legfeljebb 2 fokkal nőjön. De mennyibe kerül mindez? Ki fizeti a számlát? És: mit vállal Magyarország?

Rendőrök vezették ki az aktivistákat

Civil ruhás rendőr vezette ki Egerben az állami földek elárverezése miatt tiltakozó LMP-s aktivistákat, és a párt országgyűlési képviselőjét is távozásra kérte. Emiatt rövid időre felfüggesztették az árverést. Az ország hat megyéjében kezdődött el kora reggel a licit az állami földekre. Az ellenzéki pártok több helyszínen tiltakoztak, de a licitálást nem tudták megakadályozni. Az államtitkár szerint az ellenzék nem a kormánnyal vitatkozik, hanem a gazdákkal.

Mégis vehetnek földet külföldiek

Mégis vásárolhatnak állami földeket külföldiek is a hétfőn induló árveréseken. Így módosította rendeletét a kormány. Lázár János szerint az Európai Bizottság kényszerítette ki a változtatást, miután ahogy fogalmazott, magyar ellenzéki pártok feljelentést tettek Brüsszelben.

Magyarul Balóval 2015-11-03

Szántóföldek nélkül nem lesz az államnak birtokpolitikája, mert nem lesz hozzá szántóföldje, mivel a szántók 90 %-át eladja a kormány. A nagyobb földekre 2 hét múlva kezdődik a licit, a kisebbeket már árulják. A kormány szerint a föld legyen a gazdáké és 300 milliárdos bevételt remél - az ellenzék szerint kormányhaverok és spekulánsok jutnak majd földhöz. Vita.

Hamarosan indul a földlicit

Szántóföldek nélkül nem lesz az államnak birtokpolitikája, mert nem lesz hozzá szántóföldje, mivel a szántók 90%-át eladja a kormány. A nagyobb földekre 2 hét múlva kezdődik a licit, a kisebbeket már árulják. A kormány szerint a föld legyen a gazdáké és 300 milliárdos bevételt remél - az ellenzék szerint kormányhaverok és spekulánsok jutnak majd földhöz.

Újabb földbérlethez jutott a Mészáros-család

Újabb állami földterület bérleti jogát szerezte meg a Mészáros család - tudta meg az RTL Híradó. Mészáros Lőrinc és családtagjai korábban Fejér megyében több, mint 1300 hektár föld bérleti jogát nyerték el, most újabb 18 hektárt nyertek.

A NASA szerint óriási aszteroida közelít a Föld felé

A NASA bejelentette, hogy egy kb. fél kilométer szélességű aszteroida tart a Föld felé. Most sokan felkaphatják a fejüket, hogy itt a világvége, és a katasztrófafilmek életre kelhetnek, de úgy tűnik nincs okunk az aggodalomra. Erről beszélgettünk Kiss László csillagásszal.

Halloween aszteroida húz el a Föld mellett jövő héten

Pánikra semmi ok, csillagászok szerint nincs rá esély, hogy a Földbe csapódjon. A három focipályányi méterű kődarab október 31-én húz el bolygónk mellett, alig lesz messzebb, mint a Hold.

Lázár csak általánosságban beszélt

Csak általánosságban beszélt, a közvélekedést fogalmazta meg Lázár János, amikor pár napja azt mondta, azért jó, hogy már nincsenek állami kézben mezőgazdasági cégek, mert a szocialista, vagy fideszes menedzsment úgyis szétlopta. Ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter maga mondta a nyilatkozat tartalmát firtató kérdésekre.

Tüntetés az állami földek eladása ellen

A bérelt állami földek eladása ellen tiltakozik az LMP - vidéken forgalomlassító megmozdulásokat szerveztek, Budapesten pedig a Parlament elé hívták azokat, akik nem értenek egyet azzal, hogy a kormány értékesítse az állami földterületeket.
 

A leghíresebb csillagász szerint az űrlények simán gyarmatosítanák a Földet

Stephen Hawking szereti a hangzatos kijelentéseket, de most még magához képest is nagyokat mondott. Van itt minden, világvége, űrlények, embereken uralkodó számítógépek. Kapaszkodjanak meg!

LMP: nagygazdálkodók járnak jól

Az állami földek eladásának célja, hogy a vitatott földpályázatokon nyertes bérlők vegyék meg azokat. Ezt mondja az LMP. Az ellenzéki párt szerint a Mészáros Lőrinchez hasonló nagygazdálkodók járnak majd jól, ők családtagjaik révén akár több mint ezer hektárhoz juthatnak majd jelenlegi bérlőként. A Földművelésügyi Minisztérium államtitkára nem lát kivetnivalót abban, ha jelenlegi bérlők veszik meg a földeket.

Szuperhold és holdfogyatkozás egyszerre

Szuperhold és holdfogyatkozás volt egyszerre hétfő hajnalban. Ilyenkor van a legközelebb a Hold a Földhöz, így az égitest akár 14 százalékkal nagyobbnak tűnik, és 30 százalékkal fényesebben ragyog az égen. A sima holdfogyatkozások gyakoriak, évente átlagosan kétszer találkozhatunk a jelenséggel, viszont szuperholddal együtt már igen ritka: legutóbb 1982-ben, legközelebb tizennyolc év múlva, 2033-ban lesz.

Előzetes: Szuperhold és holdfogyatkozás volt egyszerre

Ilyenkor van a legközelebb a Hold a Földhöz, így az égitest akár 14 százalékkal nagyobbnak tűnik, és 30 százalékkal fényesebben ragyog az égen. Ha valaki elmulasztotta, 18:00-kor megmutatjuk az elképesztő látványt.

Lázár: megfontolják a földek eladását

A kormány megfontolja a MAGOSZ és az Agrárkamara javaslatát, hogy eladja a korábban bérbe adott állami földek egy részét. A PM attól tart, hogy a kormány azok kezére játssza ki a földeket, akik korábban nyertek a sokat vitatott pályázatokon.

Ilyen forró júniusunk még nem volt

Az idei június volt a legmelegebb a Földön, legalábbis, amióta mérik a hőmérsékletet - ezt mutatta ki az amerikai légköri hivatal. A hőségben Magyarországon is rekordok dőlnek, például a klímák és ventillátorok miatt minden korábbinál több áramot fogyasztanak a családok. A következő napokban újból melegszik az idő, megint 38-39 fok lesz, leghamarabb hét végén lehet egy kis enyhülés.

Már megint egy újabb világvége

Egy tűzgolyónak kellett volna eltalálnia a Földet tizenhat évvel ezelőtt. De, nem olyan könnyű beletrafálni a mi bolygónkba, és csillagász szakértőnk szerint az újabb világvégével fenyegető kisbolygók sem jelentenek komolyabb veszélyt. Legalábbis, 2100-ig. Persze a bizonytalanságot szerinte mindig komolyan kell venni.

Milyen veszélyek leselkednek a Földre?

Június 5. a Környezetvédelmi világnap, ám fontos, hogy az év többi napján is szem előtt tartsuk, és megőrizzük a Földet minél több generáció számára. Sajnos az eddig okozott károk egy része már visszafordíthatatlan, de mindannyian tehetünk és tennünk is kell azért, hogy élhető maradjon a bolygónk. Vendégünk a WWF Magyarország igazgatója, Sipos Katalin volt.

Nemmel szavazott a saját javaslatára

Elbukott a kormány nemzeti parkokról szóló törvényjavaslata a Parlamentben, mert nem kapta meg a kétharmados többséget. Az ügy pikantériája, hogy három miniszter is nemet nyomott, köztük az előterjesztő földművelésügyi miniszter is. Fazekas Sándor így a saját javaslatát szavazta le - utólag kiderült, tévedésből. A javaslat szerint a nemzeti parkok által kezelt állami földek a földalaphoz kerültek volna. Az ellenzék a javaslat benyújtása óta tiltakozott, mert szerintük így akarták lenyúlni a nemzeti parkok földjeit.

Hazugságok az állami földpályázatokon

Emberek, akik egy dologhoz értenek: az állatokhoz. Ebből élnek, pontosabban csak éltek mostanáig: mert attól félnek, hogy elvesztik a megélhetésüket. Ők azok a gazdák, akik alulmaradtak az állami földpályázatokon, és most ott tartanak, hogy nincs hová kihajtaniuk a birkáikat, mert a földeket elnyerték előlük. Szerintük olyanok győztek, akiknek állatuk is kevés van, és leginkább a földek után járó támogatásokra hajtanak. Egy pár pályázatról már ki is derült, hogy aki nyert, hamis adatokat adott meg.

„Nem forog, nem kering a Föld”

Néhány másodperc alatt, egy deci víz segítségével kimutatta egy fiatal, szaúdi hitszónok, hogy hazugság az a tudományos tétel, miszerint a Föld kering a Nap körül, és a Föld a tengelye körül, billegve forog. Minderről videó készült.

Több köbméternyi föld omlott egy munkásra

A férfi társával a csatornát szerelte, amikor megmozdult a föld, és beomlott a gödör. Az egyik férfi még ki tudott menekülni, de társa lent rekedt, és meghalt. A helyiek úgy tudják, hogy a munkások nem tartották be az előírásokat, és nem használták azt a kitámasztó szerkezetet, ami megakadályozta volna, hogy a gödör beomoljon.

Hatalmas kisbolygó közelít


szerző:
2015.01.26. 18:51
Hatalmas kisbolygó közelít

Ilyen közel ekkora aszteroida még nem haladt el a Föld mellett. A kisbolygó körülbelül fél kilométer átmérőjű, ha becsapódna, akár gigantikus cunamit, vagy olyan porfelhőt is okozhatna, amely jégkorszakba borítaná a Földet.

2014 volt a Föld legmelegebb éve


szerző:
2015.01.17. 18:07
2014 volt a Föld legmelegebb éve

És a tavalyi év volt egyben Magyarország történetének valaha mért legforróbb esztendeje. Nálunk az enyhe december és a szokásosnál melegebb nyáréjszakák okozták a kirívó statisztikát. Magyarországon amúgy pénteken is megdőlt a melegrekord, sokfelé pedig még szombaton is 10 fokkal többet mértek, mint a sokéves átlag.

Fókusz Plusz 14-09-13


szerző:
2014.09.13. 19:30
Fókusz Plusz 14-09-13

Fókusz Plusz: Nekik sikerült! - Magyar fiatalok, akiket Amerikáig repített ötletük, és ma már milliárdos cégek tulajdonosai. Bejártuk a Földet - A magyar üzleti recept már Japánban is hódít, hogyan lehet elérni az áhított világsikert?

Kisbolygó száguld el a Föld mellett

Egy nagyjából tízemeletes ház nagyságú aszteroida száguld el a Föld mellett adásunk után néhány perccel. A kisbolygót alig pár napja fedezték fel, és akkor látták csak, hogy felénk tart.

Házon kívül 14-05-21


szerző:
2014.05.21. 23:50
Házon kívül 14-05-21

Házon kívül: Háború a földért Kishantoson. Egy mintagazdaság vége. Menzareform szeptembertől. Új ízek, új ételek. Kevés só, kevés cukor, kevés zsír, de jön a vadhús és a hal. Gyerekekkel kóstoltattunk.

Háború a földért Kishantoson

Üvöltözés, lökdösődés a földön, ahol 20 éven át jól működő gazdaság működött. Ökölharc a régi és az új gazdák között.

Fókusz 13-07-01


szerző:
2013.07.01. 20:55
Fókusz 13-07-01

Fókusz: Egy úr az űrből - Kameránk elé állt a Föld leggyorsabb embere. Felix Baumgartner, űrutazásáról is mesél. Halálos lendület - Tragikus rallybalesetek nyomában. Megszólal a Nagykállói versenyen elhunyt férfi nagybátyja. Sztárok mentorai - A hírességek is tőlük tanulnak! Nálunk jártak a világ legmenőbb tánctanárai.

Eljött a nap, amikor vége lesz a Földnek?

Állítólag természeti katasztrófák sújtják a földet, a Niburu kisbolygó becsapódik, és vége a Maja naptárnak. Magyarországra pontosan 12 óra 12 perckor csapott volna le a világvége. Ezt egyelőre megúsztuk, ám sokak szerint csak éjfél körül várható a nagy változás.

Mi áll az embertelen mészárlás hátterében?

500 lövés, 4 áldozat, 2 sérült, és 2 túszul ejtett tudós – ez a rövid és száraz mérlege a január 17-i Afar földi támadásnak, amikor Etiópiában egy fegyveres csoport kegyetlen mészárlást tartott az Arte Ela vulkánnál.

Szenzáció: Élhető bolygót találtak

Két és félszer nagyobb a Földnél, körülbelül 20 celsius-fok és folyékony víz is található rajta. Ez a legújabb olyan bolygó, amelyen a földi élethez leginkább hasonló körülmények uralkodnak. Igaz, 600 fényévnyire van tőlünk.

Meteorvadászaton a Fókusz


szerző:
2011.11.08. 19:21
Meteorvadászaton a Fókusz

Hogy mi történne a Földdel, ha egyszer keresztezné az útját egy gigantikus égitest, már több filmben láthattuk. Most, hogy egy újabb kisbolygó süvített el mellettünk, feltettük a kérdést, vajon kell-e tartanunk attól, hogy egyszer minden megsemmisül?

Ki lesz a 7 milliárdodik földlakó?

Azt, hogy pontosan ki és mikor hozta a világra a bolygó hétmilliárdodik gyermekét, sohasem fogjuk megtudni. Azt már inkább, hogy erre a címre most többen is pályáznak.

Jön a hétmilliárdodik ember!


szerző:
2011.10.28. 20:03
Jön a hétmilliárdodik ember!

Október 31-én születik meg a világ hétmilliárdodik lakója - legalábbis ezt jósolja az ENSZ.

11 évig tartott, de megkerülte a Földet

Hazaérkezett az a kanadai, aki gyalog kerülte meg a Földet. Az 56 éves montreáli férfi 75 ezer kilométert tett meg 11 év alatt.

Rendületlenül bombázza bolygóját a csillag

„Halálosztó” csillagot fedeztek fel német kutatók mindössze nyolcszáznyolcvan fényévnyire a Földtől.

Szemét viszi a Föld körül


szerző:
2011.09.13. 10:10
Szemét viszi a Föld körül

Kétszeres értelemben is „szeméttel” kerüli meg a Földet egy brit férfi bebizonyítva, hogy megtehető a nagy utazás.

A kék bolygó 3D-s magyar filmen


szerző:
2011.09.10. 13:43
A kék bolygó 3D-s magyar filmen

A Föld kialakulásának folyamatát, legszebb tájait és a bolygónkat jellemző jelenségeket is bemutatja A kék bolygó című film.

Földszerű bolygót fedeztek fel


szerző:
2011.09.05. 20:58
Földszerű bolygót fedeztek fel

A Földhöz hasonlatos bolygót fedeztek fel 36 fényévnyire a Vitorla-csillagképben.

Rosszkor jött a tikkasztó hőség

A rendkívüli meleg miatt a termőföldeken több helyen nap közben leállították a munkákat.

Antianyagot „csípett el” a Föld

Antiprotonokból álló vékony sávot sikerült első ízben észlelni a Föld körül.

Hazafelé tart az Atlantis


szerző:
2011.07.19. 11:53
Hazafelé tart az Atlantis

Az űrsikló 4 fős legénysége egy rövid búcsúszertartást követően lekapcsolódott a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásról.

A Föld teljesen „eltávolodott” a Naptól

A Föld hétfőn került a legtávolabb a Naptól, 152 millió kilométer választotta el őket.

Aszteroida közelít a Földhöz


szerző:
2011.06.25. 08:15
Aszteroida közelít a Földhöz

Elszáguld a Föld mellett hétfőn egy aszteroida, amely mindössze tizenkétezer kilométerre lesz bolygónktól.

2031-re kifogyhatunk az aranyból


szerző:
2011.06.24. 12:49
2031-re kifogyhatunk az aranyból

Ha az éves kitermelés a jövőben is 2.500 tonna környékén alakulna, úgy a Föld aranytartalékai 2031-re kimerülnének.

Földünkért kampányolt a Terminátor

A megújuló energiaforrások felhasználása mellett szállt síkra és szülőhazája iránti szeretetéről beszélt.

Narancsba borult, majd elfogyott a hold

Teljes holdfogyatkozás volt szerda este, amit a derült égbolt miatt az ország egész területéről lehetett látni.

Földbe haraptak, félreértésből

Földet evett jó pár ember Nagy-Britanniában, mert süteménynek nézte.

Kettőscsillaggal „keringőzik” a Szaturnusz

Az utóbbi években a csillagászok felhagytak Gamma Virginis megfigyelésével.

Rejtélyes kráterek Emődön


szerző:
2011.05.08. 18:02
Rejtélyes kráterek Emődön

Több helyen is beomlott a föld a településen a tavalyi nagy esőzések után, két házat le is kellett bontani.

XXI. század 11-04-19


szerző:
2011.04.20. 00:00
XXI. század 11-04-19

XXI. század: Földet vissza! Rákosi és Kádár azzal tudta megtartani a parasztság támogatását, hogy a földosztás után engedélyezte a magángazdálkodást. Aztán az ’50-es évek végén Moszkva nem tűrte a további halogatást, és Magyarországon is be kellett adni a földet a közösbe. Tragédiák és a mezõgazdaság lepusztulása követte az intézkedéseket.

Ne dőljön be a holdtölte rémhíreinek!

Sem Japánra, sem Európára nem jelent veszélyt a pénteki holdtölte. Földközelben lesz a Hold, ezért nagyobbnak látszik majd, mint általában.

Az oroszok harmada szerint a Nap kering a Föld körül

A megkérdezettek 29 százaléka szerint az emberiség már a dinoszauruszok korában is jelen volt a Földön.

A Nap minden szegletét megmutatták

Most először látható a Nap teljes képe. A 360 fokos panorámafelvételt az Amerikai Űrkutatási Hivatal mutatta be.

Földszerű bolygók tucatjait szúrták ki

68 olyan bolygójelöltet jelentett be a NASA, amelyek a Földhöz hasonló égitestek lehetnek.

Földtípusú bolygót talált a Kepler-űrteleszkóp

Az égitest méretre a Földnél 1,4-szer nagyobb, a tömege 4,6-szor akkora, mint a mi bolygónk.

Gyalogszerrel a Föld körül


szerző:
2011.01.04. 09:43
Gyalogszerrel a Föld körül

Több mint kétévi, Föld körüli hajózás és futás után visszaérkezett hazájába egy japán színész.

Klímavédelmi erőfeszítések hónapról hónapra

A Végítélet Órájának visszaállítása, egyre gyorsabban növő fák, pusztító árvizek és aszályok 2010-ben.

Pompázatos parádé az égbolton


szerző:
2010.12.21. 15:40
Pompázatos parádé az égbolton

Teljes holdfogyatkozás volt kedden, amit tízmilliók figyeltek szabad szemmel vagy távcsöveken keresztül.

Lejtőcsuszamlás harmadszor


szerző:
2010.12.10. 19:40
Lejtőcsuszamlás harmadszor

Néhány napon belül már a harmadik földcsuszamláshoz vonult ki a katasztrófavédelem Miskolcon.

Földszerű planétára leltek a tudósok

A bolygó csaknem 20 fényévnyire van tőlünk és tömege négyszerese a Földének.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való