KERESÉS search-close

Európai Ügyészség

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Európai Ügyészség"

Momentum Mozgalom: azok kapjanak uniós támogatást, akik csatlakoznak az Európai Ügyészséghez!

Ne kapjon uniós támogatást az az ország, amelyik nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Ez lesz az első javaslata a Momentum Mozgalomnak, ha bejutnak az Európai Parlamentbe. Erről Fekete-Győr András beszélt a párt szombati kampány rendezvényén. A kormány korábban már elutasította a csatlakozást.

Policy Solutions: a pénz nagy részét ellopják

Még a kormánypárti szavazók között is többségben vannak azok, akik szerint ellopják a Magyarországra érkező uniós pénzek jelentős részét. Ez a Policy Solutions elemzőcég egyik tanulmányához készített reprezentatív közvélemény- kutatásából derült ki. A Fidesz úgy reagált: a jelentéssel Soros György támadja a kormányt. A Momentum szerint azért kellene csatlakozni az Európai Ügyészséghez, hogy ne lehessen ellopni a fejlesztési pénzeket. 

Egyetért a Fidesz Polt Péterrel EÜ csatlakozás ügyben

Polt Péter szerint nem lehet biztosítani az Európai Ügyészség magas szakmai színvonalú működését. Ez az oka, hogy a legfőbb ügyész nem támogatja, hogy Magyarország csatlakozzon a szervezethez. Erről a Magyar Nemzetnek nyilatkozott. A Fidesz egyetért Polt Péter érvelésével. Hadházy Ákos szerint a csatlakozás elutasításának a valódi oka, hogy ellenkező esetben Polt Péter nem tudná megvédeni a kormányt korrupciós ügyekben.

Demonstrációt tartottak az állami média átalakításáért

Az állami média átalakítását, vezetőinek leváltását és kiegyensúlyozott tájékoztatást követeltek vasárnap délután az MTVA székházánál. A rendezett demonstrációt Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szervezte. A politikus azt mondta, az állami média még egyszer sem számolt be az általa kezdeményezett aláírásgyűjtésről, amelynek célja, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Mire jó az Európai Ügyészség?

Az Európai Uniónak nagyon sok évi szemlélődés  után elege lett például az unió egészében évi 50 milliárd eurónyira becsült  Áfa-csalásokból és az uniós pénzek ismeretlen mennyiségű lenyúlásából. Úgyhogy kitalálták, hogy létrehoznak egy európai ügyészséget, amely, ha igaz, 2020 táján kezd majd működni. 22 tagállam csatlakozott. Magyarország 5 másik tagállammal együtt nem, a kormány szerint függetlenségünk sérülne a csatlakozással. Az ellenzék szerint persze másról van szó.

Málta is csatlakozott az Európai Ügyészséghez

A magyar kormányt nem befolyásolja, hány tagállam csatlakozik az Európai Ügyészséghez, Magyarország nem fog - ezt közölték az RTL Híradóval. Legutóbb pár napja Málta jelentette be, hogy csatlakozik az intézményhez, amely az európai uniós forrásokból elkövetett bűncselekményeket szorítaná vissza. Hadházy Ákos, független képviselő szeptember közepén aláírásgyűjtést indít a csatlakozás mellett.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való