KERESÉS search-close

Európai Év Fája

3 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Európai Év Fája"

A pécsiek kedvenc fája lehet az Európai Év Fája

Több mint 130 éves, és most akár az Európai Év Fája lehet a pécsi havihegyi mandulafa. A pécsiek kedvenc fája tavaly nyerte meg a magyar versenyt, most pedig február végéig újra lehet szavazni, és akár európai győztes is lehet. 15 ország 15 fája között lehet a legszebb.

300 éves szelídgesztenye

Túlélte a tüzet és a betegségeket, most az Európai Év Fája címre esélyes a zengővárkonyi szelídgesztenyefa. A napokban kezdődött az internetes szavazás, ahol 13 matuzsálem korú fára lehet voksolni. A Baranya megyei gesztenyefa háromszáz éves, tavaly az év fája lett Magyarországon, így jutott az európai döntőbe.

 

A bátaszéki molyhos tölgy lett az év fája Európában

Az Európai Év Fája szavazáson a bátaszéki molyhos tölgy lett az első. Bátaszék büszkesége egy 18. századi erdő emlékét őrzi, túlélte az erdőirtást, a török hódoltságot és ide menekültek az emberek árvíz idején.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való