KERESÉS search-close

Erdély

78 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Erdély"

EGY GÉPEN A PÁPÁVAL: 8 kulisszatitok Ferenc pápa látogatásáról

Ferenc pápa a katolikus egyház történetében először látogatott el Erdélybe. Az egyházfőt Magyarországról csakis az RTL stábja kísérhette el! Összeállításunkból minden kiderül a pápai látogatásról -többek között- az is, hogy mit eszik a katolikus egyházfő, miért kellett átalakítani a pápamobilt vagy, hogy miért változtatták meg az útitervét!

Újabb fociakadémia indul a határon túlon

A 10. határon túli labdarúgó akadémia helyszínét is bejelentette a kormány. A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy az erdélyi Szatmárnémetiben is fociakadémiát indít a magyar állam. Csak az előkészítési munkálatokra 216 millió forintot különítettek el, a teljes költséget még nem tudni.

Újabb halálos medvetámadás történt Erdélyben

A hargitai Kőrispatak határában támadt meg egy 35 éves férfit egy medve. A helyszínen belehalt sérüléseibe. A barnamedvék ezekben a hetekben ébrednek fel téli álmukból. Nagyon éhesek, ezért még veszélyesebbek.

Hol van Erdély? VV Zsuzsu megmondja!

A villalakó kikérte magának, még a feltételezést is, hogy nem tudja Erdély földrajzi elhelyezkedését. Íme a megoldás!

Magyar nő zuhant le az erdélyi barlangban

Négy métert zuhant, combnyaktörést szenvedett egy magyar nő Erdélyben, a szolcsvai Búvópatak barlangban. Hegyi és barlangi mentők indultak a segítségére, ők mentették meg. Az eddigi információk szerint a nő ismerőseivel engedély nélkül akart végigmenni a barlangon. Úgy tudjuk, egy barlangász feleségéről van szó, aki tudta, milyen kockázatot vállalt, amikor túrázni indult. A szakértő szerint a terep veszélyes, így tragédia is történhetett volna.

 

Négy áldozata van a román ítéletidőnek

Már legalább négy halálos áldozata van az Erdélyben és Románia más területén tomboló ítéletidőnek. Már napok óta szakad az eső. Házak százai állnak vízben, utak, vasútvonalak járhatatlanok. Az eső már nem esik, de jó darabig eltarthat, amíg normalizálódik a helyzet.

Erdélyben és Londonban is castingol az X-Faktor

A 2018-as X-Faktorra jelentkező londoni magyarok válogatói után a műsor készítőit egy 5 napos erdélyi válogatásturnéra is elkísértük. Volt, ahol egy család minden tagja bemutatkozott külön-külön és találkoztunk azzal a jelentkezővel is, aki nyolc évvel ezelőtt a Vastag testvérek mellől esett ki.

Erdélyi túra a Mitsubishi Outlanderrel

Borsi Gergő és Nagy Sanyi ezúttal a japán autógyár egyik modelljét tesztelték. Vajon hogy bírta az erdélyi terepet az Outlander?

A Barátok közt Berényi Attilája megmutatta egy új oldalát!

A magát urbanizált székelynek nevező Domokos László járt hétfőn a Reggeliben, aki amellett, hogy egy isteni fogást készített el a Kifőzdében, az erdélyi szokásokról is mesélt.

Tragikus baleset Erdélyben


szerző:
2017.09.18. 17:46
Tragikus baleset Erdélyben

Egy három tagú család vesztette életét Temes megyében, összesen nyolcan haltak meg tegnap az Erdély nyugati részén végigsöprő orkánerejű viharban és 137-en sérültek meg. A Magyar Nemzeti Balett busza is a kidőlő fák közé szorult, félelmetes felvételeket kaptunk Temesvárról is.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Brutális medvetámadások Erdélyben

Már tíz embert ért medvetámadás Székelyföldön. Túlélőkkel beszélgettünk. Közben úgy tűnik, rendeződhet a medve-helyzet, a román környezetvédelmi miniszter ugyanis 140 medve és 97 farkas kilövésére vagy áthelyezésére adott engedélyt.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz Plusz 2017-09-09


szerző:
2017.09.09. 18:50
Medvetámadásoktól rettegnek Erdélyben

Romániában egyre több a medvetámadás az állatok túlszaporodása óta. A Reggeli vendége volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki mesélt a problémához vezető útról és a lehetséges megoldásokról.

X-FAKTOR VÁLOGATÓ: Ízelítő Erdélyből

„Részeges” rapper-produkció, rock saját gitárra, éneklő kamionsofőr – álmok, tervek, dalok és új arcok – az erdélyi válogatóról.

Lali biztos abban, hogy Botond titkol valamit előlük

Lali a féltékenységtől vezérelve elrontja Gáborék randiját, és továbbra is erősködik, hogy Botond sántikál valamiben, és azonnal el kell tűnnie innen. Gábor viszont továbbra is hülyeségnek tartja ezt, és lelkes, amikor Botond váratlanul megmenti a kudarcba fulladt estét.

Gábor anyukája megbékél Diával

Bár Marikának eleinte nem volt szimpatikus Dia, amikor a lány azzal állt elő, hogy komolyak a szándékai, ugyanis gyerekeket szeretne Gábortól, Marika egyből megkedvelte a fiatal lányt.

Két halott az erdélyi ítéletidőben

Eddig két halálos áldozatot követeltek az Erdélyt sújtó tornádószerű viharok. A szél fákat és villanyoszlopokat döntött ki, a hatalmas esőzésekkel járó áradások egész településeket öntöttek el. Maros megyében 60 falu maradt áram nélkül, Arad és Nagyvárad belvárosában egy méteres víz hömpölyög.

Látott már az utcán fegyveres lovast? Ha nem, akkor Ön nem volt még Erdélyben!

Azt hiszi, hogy épp csak kiugrik az üzletbe, és máris egy western filmben találja magát. Iyenek egy székelyföldi kisváros mindennapjai.

Kitört a kürtőskalács-háború!

Magyarország és Románia között évek óta tart a vita, hogy kié az édesség. A román állami televízió szerint a magyarok megelőzték a románokat az Európai Uniónál, és már benyújtották a kérelmet, hogy hagyományos különleges termékké nyilvánítsák. Az illetékes magyar minisztérium szerint még az előkészítés zajlik, de tavasszal benyújtják a kérelmet.

​

Gyönyörű mondat volt ez egy gyermek szájából, be kell valljuk, mi magunk is sírtunk, amikor ezt mondta Buti Enikő édesanyjának, Jutkának. Annyi érzelem, tipródás, fájdalom volt az anya-lánya találkozásban... Ugye?

Erdélyben építene kórházat a magyar kormány

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár az RTL Híradónak azzal érvelt, hogy a határon túli magyarok egyre gyakrabban vesznek igénybe magyarországi ellátást, és alig maradt Romániában magyarul beszélő orvos. A beruházást a nagyváradi református közösség kezdeményezte, a miniszterelnök pedig teljes mellszélességgel kiáll mellette az államtitkár szerint. Az MSZP viszont provokációnak tartja az erdélyi kórház tervét a magyar egészségügy jelenlegi, szerintük katasztrofális állapota miatt.

Magyar diák fulladt tóba Székelyföldön

A Szent Anna tóba fulladt egy 14 éves magyar diák Erdélyben. Az alsónémedi fiú holttestét csütörtök délelőtt találták meg a tóban. Iskolai kiránduláson volt, amikor társaival felügyelet mellett fürödni indult szerda délután. Később csak a ruháit találták meg a parton.

Előzetes: A Szent Anna tóba fulladt egy 14 éves magyar diák

Az alsónémedi fiú holttestét csütörtök délelőtt találták meg az erdélyi tóban. Iskolai kiránduláson volt, amikor társaival felügyelet mellett fürödni indult szerda délután. A tragédia részletei hat órakor az RTL Híradóban.

Fókusz 15-05-28


szerző:
2015.05.28. 18:00
Fókusz 15-05-28

Fókusz: Féktelenül- Mit él át egy mentőautó sofőrje? Mi is teszteltük az autósok rátermettségét. Újra otthon - Hazakísértük Tóásó Elődöt szülőföldjére, Erdélybe. A terrorizmus miatt meghurcolt tanár meghatódott a fogadtatástól. Életüket kockáztatják - Vannak, akik már majdnem belehaltak egy-egy mutatványba. Hogyan készül a világ egyik leglátványosabb show-ja?

Tóásó Előd meghatottan tért haza szülőföldjére

Tóásó Előd másodszor is hazatért és erdélyi zarándokútjára a Fókusz kísérhette el. A csíksomlyói búcsú előtt a régi családi emlékek és az utánozhatatlan székely vendéglátás várt minket. Kilyén Tamás riportja.

Hazakísértük Tóásó Elődöt szülőföldjére

Tóásó Előd másodszor is hazatért és erdélyi zarándokútjára a Fókusz kísérhette el. A csíksomlyói búcsú előtt a régi családi emlékek és az utánozhatatlan székely vendéglátás várt minket. Kilyén Tamás riportja.

Együtt hagyta el az országot VV Edina és Laci!

A VV7 szerelmespárjának története immáron határokon is átível. Hogy miért, az kiderült a keddi 8:08-ban, mint ahogy az is, hogyan ünnepelte Ábel Anita a meglepetésekkel teli születésnapját. S hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül!

VV Lacival hagyta el az országot VV Edina

A VV7 szerelmespárjának története immáron határokon is átível. Edina ugyanis elérkezettnek látta az időt, hogy hazavigye párját Erdélybe, és bemutassa családjának. A fogadtatásról, és arról, hogy mit gondol a rokonság Laciról, maguk meséltek nekünk. 

A segítség nem ismer határokat

Családok, akik négy-öt-hat gyerekkel alig 30-40 négyzetméteren élnek, mélyszegénységben. És az X-Faktor énekesnője, Jakab-Péter Izabella, aki ellátogatott hozzájuk, beszélgetett vagy együtt énekelt a gyerekekkel.

Fókusz 14-12-29


szerző:
2014.12.29. 19:10
Fókusz 14-12-29

Fókusz: Megható találkozás - Aranka végre megköszönhette a családi házat, amit egy ismeretlentől kapott ajándékba. Karácsonyi házi videók - Intim pillanatok a celebek otthonából, hogyan ajándékozott Tóth Andi és Puskás Peti? Rejtélyes katasztrófák - Újabb titokzatos repülőgép eltűnés borzolja a kedélyeket, légi balesetből igencsak kijutott erre az évre.

A segítség ereje


szerző:
2014.12.29. 19:00
A segítség ereje

Rászoruló családok, a bajba belebetegedett emberek, esélytelenek kapnak támaszt, kapaszkodót. Elkísértük Jakab-Péter Izabellát, a brassói lány nagyon örült a felkérésnek, hogy otthon, Erdélyben jótékonykodhat szegény sorsú családoknak.

JAKAB-PÉTER IZABELLA: „El se tudtam képzelni, hogy ilyen sorsok vannak”

Az X-Faktor énekesnője álmában sem gondolta volna, hogy ilyen körülmények között élnek emberek. Nagyon meghatódott attól, amit látott, de örömmel töltötte el, hogy szebbé tehette néhány család karácsonyát.

Előzetes: Erdélyben helyezik végső nyugalomra az Abu-Dhabiban megölt magyar óvónőt

Így döntött a család. A Híradó elment a nő magyar határtól tíz kilométerre fekvő szülőfalujába, ahol megrendülten beszéltek a meggyilkolt asszonyról. Megrendítő riportot láthatnak a Híradóban!

XXI. század 14-10-07


szerző:
2014.10.07. 23:45
XXI. század 14-10-07

XXI. század: Elhallgatták Kádár János elől, hogy életveszélyben volt, amikor hazarepültek Romániából. A légi út előtt viharos tárgyalásokat folytattak az erdélyi kisebbségről, úgy vált el Ceausescutól, hogy kezet sem fogtak. De miért nem próbált kiállni az erdélyi autonómiáért, az ottani magyarokért a pártfőtitkár? Volt titkos alku? Hogy látják az akkori szereplők az akkori eseményeket ma?

Kádár és egy eltitkolt vészhelyzet

Elhallgatták Kádár János elől, hogy életveszélyben volt, amikor hazarepültek Romániából. A légi út előtt viharos tárgyalásokat folytattak az erdélyi kisebbségről, úgy vált el Ceausescutól, hogy kezet sem fogtak. De miért nem próbált kiállni az erdélyi autonómiáért, az ottani magyarokért a pártfőtitkár? Volt titkos alku? Hogy látják az akkori szereplők az akkori eseményeket ma?

Fókusz 13-05-14


szerző:
2013.05.14. 19:50
Fókusz 13-05-14

Fókusz: Együtt a legjobbak - Buszra szálltunk az X-Faktor és a Csillag Születik sztárjaival. Erdélyben is szétszedték őket. Döbbenet - Angelina Jolie eltávolíttatta melleit, a hír sokkolta a világot. Tallós Rita sugárkezelésről érkezett az interjúra. Anikó ledobta ruháit - Nem először vetkőzik az Éjjel-Nappal Budapest szexi szereplője.

Díjeső és hatalmas buli Erdélyben

Taroltak az X-Faktor és a Csillag Születik versenyzői Székelyudvarhelyen. A rajongók még a kordont is majdnem felborították egy-egy autogrammért. A Fókusz exkluzív videónaplója következik a Transilvanian Music Awards, azaz az erdélyi zenei díjátadó gáláról.

Erdélyi segélykörút Baricz Gergővel

Egy árvaház, egy idősek otthona és egy utcagyerekeket befogadó otthon. És egy énekes, Baricz Gergő, aki Budapestről egészen Marosvásárhelyig utazott, ajándékot osztott, énekelt és megosztotta szeretetét azoknak, akiknek nem jut ilyenkor, karácsonykor sem.

Ákos újra nagyszínpadon nyűgözte le a rajongó tömegeket

Megismerhettük a zenész öccsét, aki pont azért nem lett popsztár, mert Ákos hegedű leckéi épp elég sokkolóak voltak egy háztartásban. Útifilmünk egy húszezres nagykoncerten ér véget, de ami előtte történt, annak csak a Fókusz lehetett szem -és fültanúja.

Törzsutas: Megyer, Sümeg és Veszprém

Törzsutas: Elmegyünk Magyarország legkisebb területű, szinte tenyérnyi településére, Megyerre. Aztán tovább utazunk Sümegre, és egyben vissza a lovagkorba. Ezt követően a királynék városa, a csodálatos fekvésű Veszprém következik, végül pedig Székely percek rovatunkat láthatják.

Mindent vittek és pörgő show-t csaptak a tehetségek

Az erdélyi közönség kedvencei kaptak meghívást Sepsiszentgyörgyre, a Transilvinian Music Awardsra. Bár az elnevezés valamiért angol, a fellépők és a díjazottak egytől egyig ismerős arcok voltak.

Reflektor 12-03-27


szerző:
2012.03.27. 23:40
Reflektor 12-03-27

Reflektor: VV Gergő szakított barátnőjével. Az okokról csak a Reflektornak mesélt. Kern Andrásnak januárban le kellett mondania az összes fellépését a betegsége miatt, amely aztán a vártnál is hosszabb kényszerpihenőre kárhoztatta. A színész azóta szerencsére már jól van.

Bulihegyek: Cristofel izmai bedurrantak

A kubai macsó meghívása egy hosszú hétvégére szólt Erdélybe. Ki is használta alaposan: repülővel jött, szoliba ment, vetkőzött majd öltözött, utazott és aláírást osztott, és bezsebelte az elégedett tekinteteket.

Fókusz 12-03-13


szerző:
2012.03.13. 20:45
Fókusz 12-03-13

Fókusz: Megőrültek érte - Valósággal szétszedték a nők Cristofelt. Az egykori Villalakót erdélyi szuperturnéjára kísértük el. Szemben a diktátorral - Megszerveztük, és sikerült Tóásó Előd testvérének Morales elnök közelébe jutnia. Becsületbeli ügy - Ügyvéd maradhat vagy sem? Ma VV Esztert zárt tárgyaláson hallgatta meg az Ügyvédi Kamara.

Baricz Gergő mesés birodalmában kalauzolt

Könnyezve fogadták Baricz Gergő szülei fiúkat és az X-Faktor énekeseit. A megható és rendhagyó családlátogatáson Vera is először láthatta, hol és hogyan nőtt fel szerelme.

A siker szárnyán az X-Faktorosok


szerző:
2012.03.07. 20:50
A siker szárnyán az X-Faktorosok

Először ültek repülőre és külföldön is meghódították a közönséget az X-Faktor sztárjai.

Portré 12-01-22


szerző:
2012.01.23. 01:20
Portré 12-01-22

Portré: Stoppal jött az X-Faktorba, ajándékba hozta szívét, tehetségét. A verseny alatt pedig megértette apja szigorát. A Portré vendége Baricz Gergő.

Egy turné krónikája a Magna Cum Laudéval

Egy 2 napon át tartó, 1500 Km-es utazás, egy furgonban a Magna Cum Laudéval. A srácok egy kamionnyi ajándékot vittek egy gyermekotthonba, majd a zsúfolásig telt főtéren játszották el legnagyobb slágereiket.

„Szomszédol” a Quimby


szerző:
2011.09.21. 14:35
„Szomszédol” a Quimby

A népszerű magyar együttest Marosvásárhelyre, Kolozsvárra, Székelyudvarhelyre és Nagyváradra várják a rajongók.

Kimenőt kapott a kórházból az elütütt kisfiú

Szüleivel mehetett pénteken haza egy időre az a 8 éves erdélyi fiú, akit április óta kezelnek a Zala Megyei Kórházban.

850 kilométer biciklin


szerző:
2011.08.19. 09:03
850 kilométer biciklin

A résztvevők útközben csaknem száz települést érintenek, és augusztus 20-án érkeznek meg a fővárosba.

650 éves bélyegzőt loptak el


szerző:
2011.08.04. 12:41
650 éves bélyegzőt loptak el

Ellopták a nagybányai történelmi múzeumból az 1362-ből származó ezüstbélyegzőt.

Fókusz 11-08-01


szerző:
2011.08.01. 20:20
Fókusz 11-08-01

Fókusz: Mi történt Fluor Tomival? A Mizu sztár besokallt? Fluor lemondta szombati utolsó, békéscsabai koncertjét, az interneten nem sokkal a buli előtt közölte rajongóival, hogy rosszul lett. Este csak a Fókuszban mondja el, mi lesz vele.

Stohl ismét tükröt tartott maga elé

Semmi sem volt tabu Stohl András számára, de közönsége sem udvariaskodott. Önként vállalt felvilágosító kampánykörútján már másodszor érkezett Erdélybe a színész-műsorvezető.

Humorizált a barlangbaleset áldozata

Jókedvűen, viccelődve mászott ki 200 méter mélyről az a barlangász, aki több mint egy nappal korábban mászás közben megcsúszott és a mélyben rekedt.

Fél kettő 11-06-10


szerző:
2011.06.10. 14:20
Fél kettő  11-06-10

Fél kettő: Visszakapott élet - Két év után felébredt a kómából egy mezőtúri lány. Gyökerek - Keresztes Ildikó Erdélyben született. Milyen a kapcsolata szülőföldjével? Menni kell? - Egy kutatás szerint minden hatodik magyar kivándorolna. De mi vár rájuk külföldön?

Fehérgalléros jótékonykodás kétkeréken

Útjára indult csütörtökön Budapestről a Suits on Bikes - Öltönyösök a nyeregben elnevezésű jótékonysági kezdeményezés.

Fókusz 11-05-20


szerző:
2011.05.20. 20:40
Fókusz 11-05-20

Fókusz: Kitaszítottak - Nem feleltek meg Alekosznak. Hogyan élte meg Olga és Brigi a nagy szakítást. „A napra lehet nézni...”- A legnagyobb cégek ostromolják New Yorktól Párizsig. Palvin Barbara az új magyar szupermodell. Hihetetlen fogadtatás - Hatalmas ovációval ünnepelték az x-faktorosokat Erdélyben. Saját dalaikat is kívűlről fújta a közönség.

Elsöprő siker volt az X-Faktor koncert

Ahol csak fellépnek, imádják őket, és velük együtt éneklik a dalokat. Az X-Faktor egykori versenyzőit ismét őrjöngő tömeg fogadta Erdélyben. A fellépők a számukra legkedvesebb dalokkal készültek, és Vastag Tomi első saját dala is felcsendült.

Adományokkal árasztják el az erdélyi kisfiút

A 7 éves gyereket még tavaly ütött el egy autó Erdélyben, majd éber kómába esett.

A szeretet segíti egy kis élet rehabilitációját

A súlyos balesetet szenvedett kisfiú rehabilitációjára gyűjtenek, ugyanis az eddig összegyűlt adomány nem elég az összes kezelésre.

Reménysugár a nélkülöző erdélyi gyerekeknek

50 hátrányos helyzetű erdélyi gyerek kaphat otthont magyar állami támogatással a csíksomlyói gyermekházban a Csibész Alapítvány segítségével.

Nem voltak életveszélyben a magyarok

Saját lábán jött le a Bucsecs-hegységből az a három budapesti turista, akit szombat délután óta keresett a román hegyimentő-szolgálat.

Még keresik a lavinában eltűnt magyarokat

20 hegyimentős kutat a romániai Bucegi-hegységben a szombaton eltűnt budapesti turisták után.

X-őrület határon innen és túl


szerző:
2011.03.04. 19:44
X-őrület határon innen és túl

Minden elképzelést felülmúló X-Faktor láz Erdélyben! Együtt utaztunk a tehetségkutató hat legjobb énekesével Sepsiszentgyörgyre és Kolozsvárra. Exkluzív útinapló a Fókuszban!

Brassóban már havazott


szerző:
2010.10.11. 15:00
Brassóban már havazott

Az október elején is meglepetésnek számító havazás komoly gondokat okozott a közlekedésben.

Kétkerekű jótékonysági túra Erdélybe

Száz kerékpáros vágott neki a hétszáz kilométeres útnak az erdélyi Csíkszeredába.

Házi videónapló Tabáni István repülős turnéjáról

Az énekes retteg a magasságtól, a csomagjai pedig lemaradtak a gépről. A viszontagságos utazás végül fergeteges koncertbe torkollt, Tabánit szétszedték az erdélyi rajongók, exkluzív felvételek a Fókuszban!

Áradások Erdélyben


szerző:
2010.06.22. 18:36
Áradások Erdélyben

Esőzések és áradások okoznak gondokat Erdélyben és Románia déli részén.

Romániába látogat Semjén Zsolt


szerző:
2010.06.18. 07:11
Romániába látogat Semjén Zsolt

A politikus a két országot érintő kérdésekről tárgyal a román politikai és egyházi élet vezetőivel.

Magyar orvosok segítettek Erdélyben

Az orvosok elsősorban azokat az eldugott kistelepüléseket keresték fel a komplett ingyenes szűrővizsgálattal, ahol még a környéken sincs egészségügyi ellátás.

Erdélybe látogat a dalai láma


szerző:
2010.04.19. 12:29
Erdélybe látogat a dalai láma

A tibeti vallási vezető Tőkés László meghívására érkezik a Székelyföldre.

Spontán tüntetés az RTL Klubért!

Több száz magyar nemzetiségű marosvásárhelyi gyűlt össze azért, hogy a román kábelszolgáltató kapcsolja vissza a csatornát.

Román elnökválasztás: tart a második kör

Országos szinten magas a szavazási kedv, a magyar megyéket viszont érdektelenség jellemzi.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való