KERESÉS search-close

Emmanuel Macron

13 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Emmanuel Macron"

Új tervek a tengeren érkező menekültek elosztására

Egyetlen illegális bevándorló sem jöhet Magyarországra - így összegezte a magyar kormány álláspontját Szijjártó Péter külügyminiszter miután Emmanuel Macron francia elnök már 14 országgal megállapodott arról, hogy a tengeren érkező menekülteket automatikusan és gyorsan szétosztják a tagállamok között. A francia elnök szerint ez önkéntes, de csak ideiglenes megoldás és a menekültválság megoldásából mindenkinek ki kell vennie a részét. A probléma kezelésére az Európai Bizottság megválasztott elnökének is vannak ötletei.

Magyar festő képe Macron falán

Magyar festő képe lóg a francia elnök dolgozószobájában: ez abból a fotóból derült ki, amelyet Emmanuel Macron fotósa tett ki közösségi oldalára. Hantai Simon egyik legismertebb képét a párizsi Pompidou központból kölcsönözte a francia államfő.

Megbuktatnák Macront


szerző:
2018.05.23. 18:50
Megbuktatnák Macront

Újra csatatérré váltak Párizs utcái, miután a kormány ellen utcára vonuló szakszervezetek tüntetése zavargásokba torkollott. A vasúti alkalmazottak április óta tartó sztrájkjához már csatlakozott mind a kilenc közalkalmazotti szakszervezet, Franciaország gyakorlatilag megbénult.

Eltűnt az ajándék facsemete

Eltűnt a fa a Fehér Ház kertjéből, amelyet az amerikai és a francia elnök ültetett a múlt hét elején. Emmanuel Macron Franciaországból hozott ajándékának hűlt helyét a Reuters hírügynökség fotósa vette észre, és mivel a Fehér-ház nem reagált, azonnal találgatások kezdődtek, hogy vajon mi történhetett vele.

Puszi- diplomácia a Fehér Házban

Testvéri ölelések, kézen fogva sétálás és mindenekelőtt rengeteg puszi - ez jellemezte Emmanuel Macron francia elnök látogatását Donald Trumpnál. Legalábbis a külsőségek szintjén. A külvilág felé sugárzott bensőséges kapcsolatuk ellenére ugyanis sem a Közel-Kelet, sem a klímavédelem vagy a világkereskedelem kérdésében nem tudtak konkrét megállapodásokat hozni.

 

Bemutatkozott az elnök kutyája


szerző:
2017.08.29. 18:36
Bemutatkozott az elnök kutyája

Bemutatkozott Nemo a nagy nyilvánosság előtt. Ő egy fekete labrador-griffon keverék. A francia elnöki pár fogadta örökbe egy menhelyről, vasárnap. Ahhoz képest, hogy az ismeretség csupán néhány napos, a Verne regényhőse után elnevezett kutya fegyelmezetten, és láthatóan jókedvűen járkált gazdája mellett, amikor a francia elnök afrikai vezetőket fogadott a menekültügyi csúcstalálkozón, Párizsban. Charles de Gaulle óta mindegyik francia államfő tartott kutyát az elnöki palotában, amelynek tágas kertjei vannak.

Macron új reneszánszot ígér

Beiktatták hivatalába Franciaország új elnökét, Emmanuel Macront. A 39 éves középpárti politikus lett a Francia Köztársaság eddigi legfiatalabb vezetője. Beszédében nem csak országa, hanem egész Európa megújításának szükségességéről beszélt. Ha ez sikeres lesz, akkor szerinte új reneszánsz korszak következik.

„Sármos, eltökélt, jó taktikus”

Sármos, eltökélt, jó taktikus és az érvelés nagymestere. Így jellemzik minden idők legfiatalabb francia elnökét az őt közelről ismerők, és azok is, akik megismerik élettörténetét. 17 évesen vallott szerelmet a nála 24 évvel idősebb tanárnőjének, aki mellett minden támadás ellenére kitartott, és aki ma a felesége. Ugyanilyen céltudatosan hozta létre egy évvel ezelőtt mozgalmát.

 

Nagy fölénnyel nyert Macron

Nagyarányú győzelmet aratott a francia elnökválasztáson a liberális Emmanuel Macron a szélsőjobboldali Marine Le Pennel szemben. Franciaország első, pártoktól független elnöke megreformálná az Európai Uniót, és az eddiginél is mélyebb integrációt szeretne, de nem minden tagállammal. A magyar kormányt is élesen kritizáló Macron ugyanis a vonakodókat kihagyná a szorosabb együttműködésből.

 

Macron a befutó


szerző:
2017.05.08. 10:25
Macron a befutó

A szavazatok két-harmadával győzött Emmanuel Macron a francia elnökválasztáson, ezzel ő lett Franciaország minden idők legfiatalabb államfője.

 

 

Macron vagy Le Pen?


szerző:
2017.05.07. 18:52
Macron vagy Le Pen?

Világszerte feszülten figyelik a francia elnökválasztás második fordulóját. Az előzetes felmérések szerint magabiztosan vezet a centrista Emmanuel Macron, de az elemzők bármit elképzelhetőnek tartanak, mióta Trump nyert Amerikában, a britek pedig megszavazták a kilépést az unióból. Befolyásolhatja az eredményt a pénteki hekkerbotrány is. A francia nagyvárosokban este 8-kor zárják a szavazóhelyiségeket. Az első eredmények ez után várhatóak.

Befolyásolnák a francia elnökválasztást

A holnapi francia elnökválasztást akarják befolyásolni azok a hekkerek, akik éjjel, néhány órával a kampánycsend beállta előtt nyilvánosságra hozták Emmanuel Macron stábjának e-mailjeit. A közvélemény-kutatások szerin a győzelemre esélyes jelölt mozgalma annyit reagált, a dokumentumok egy része valódi, de azokat hamis szövegekkel keverték a hekkerek, hogy lejárassák Macront. A kampánycsend miatt ennél többet azonban nem közölhettek.

Buktak a hagyományos nagy pártok a francia elnökválasztáson

A középutas Emmanuel Macron és a szélsőjobboldali Marine Le Pen jutott tovább a francia elnökválasztás első fordulójából. Hatvan éve, vagyis Franciaország jelenlegi államberendezkedésének kezdete óta nem fordult elő, hogy a hagyományos francia politikai elit nagy pártjai: a Köztársaságiak és Szocialista Párt jelöltje sem került be a második fordulóba. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a második forduló esélyese a mindössze 39 éves Emmanuel Macron.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való