KERESÉS search-close

Egyiptom

19 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Egyiptom"

Veszélyes turistacélpontok, ahová nem ajánlott utazni

Háborúk, rossz közbiztonság és természeti kataszrófák is veszéleztethetik a nyaralást. Mi az a kockázati besorolás és mire figyeljünk oda, amikor úticélt választunk?

Rejtély a piramis belsejében

Több mint ötven év után újra megnyitották a látogatók előtt Egyiptom egyik legrégibb piramisát, a Sznofru fáraónak emelt, egyedülálló formájú, tört falú piramist. A turisták egy 80 méter hosszú szűk alagútban ereszkedhetnek le a körülbelül 4600 éves építmény belső kamráiba.

Kényszerleszállás kidurrant abroncsok miatt

Kényszerleszállást hajtott végre nem sokkal a felszállás után egy Egyiptomba tartó Boing a Liszt Ferenc repülőtéren. Összesen 160-an voltak a gépen, senki sem sérült meg. Azért fordult vissza mert egyik futóművének abroncsai kidurrantak. Az RTL Híradónak nyilatkozó pilóta szerint kollégája a legjobb döntést hozta, amikor a kényszerleszállás mellett határozott.

Bomba robbant a piramisoknál

Pokolgép robbant a gizai nagy piramisoknál Egyiptomban. Legalább 17-en megsebesültek, köztük több dél-afrikai turista. A külügyminisztérium szerint magyar állampolgár nem sérült meg. Egyelőre egyik terrorszervezet sem vállalta magára a merényletet.

4500 éves temetőt találtak a gízai piramisoknál

Egy legalább 4500 éves temetőt találtak a gízai Piramisok tövében, Egyiptomban. A kutatók abban bíznak, hogy némelyik sírhelyben még múmia is lehet.A környéken korábban már találtak egy 2500 éves temetkezési helyet, amit épp tegnap nyitottak meg a nyilvánosság előtt. Azt remélik, hogy ettől újra fellendülhet a turizmus a térségben.

Sírrablók vezettek el a múmiához

Bemutatták azokat a szenzációs leleteket, amelyekre sírrablók üldözése közben, véletlenül bukkantak rá az egyiptomi hatóságok. Egy több mint kétezer éves, gyönyörűen dekorált sírkamrában egy hajdani gazdag elöljáró és felesége rendkívül jó állapotban megmaradt múmiáját, valamint több, velük együtt eltemetett állat mumifikálódott tetemét találták.

Tömegtragédia történt a kairói főpályaudvaron

Egy vonat nagy sebességgel az ütközőbaknak vágódott. A becsapódás miatt kifröccsent és lángba borult a mozdony üzemanyaga. A tragédiának legalább 25 halottja és 50 sérültje van. Az ország közlekedési minisztere azonnal lemondott.

Turistabusz mellett robbantottak Egyiptomban

Négyen meghaltak, amikor terroristák felrobbantottak egy buszt Egyiptomban. A merénylet a turisták egyik kedvenc helye, a Gízai-piramisok közelében történt. A buszon vietnámi turisták voltak. Eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára a támadást, az egyiptomi rendőrség azonban egy rajtaütésen 40 embert megölt.

4400 éves sírkamrát tártak fel Egyitomban

Páratlan szépségű sírkamrát tártak fel a régészek Egyiptomban. A 4400 éves temetkezési hely még érintetlen volt, amikor rábukkantak. A kutatás eddigi eredményét most mutatták be. A sír azonban még rejthet meglepetéseket.

Ókori egyiptomi macska- és bogármúmiák kerültek elő

Tucatnyi macskamúmiát, és mumifikált szkarabeuszt, mai szóval galacsinhajtó bogarat találtak régészek egy eddig feltáratlan, legalább 6 ezer éves óegyiptomi sírban.

Termeszek eszik meg a házakat

Termeszek szó szerint felzabálnak egy falut Egyiptomban. Az apró rovarok nem kímélnek semmit, ami fából van, több lakóház már lakhatatlanná vált miattuk, mert annyira elszaporodtak. A hatóságok szükségállapotot hirdettek, de egyelőre nem sikerült megállítani az inváziót.

Elkapták a zuhanó gyereket

Rendőrök kaptak el egy erkélyről kizuhant gyereket Egyiptomban. A jelenetet egy biztonsági kamera rögzítette. Az arab országban most hősként ünneplik a rendőröket, a gyermek szülei nem győznek hálálkodni nekik.

Klaudia és Anita:

dr. Panyik Anita és Halász Klaudia szerdán ért haza Egyiptomból, a csütörtököt pedig már a Reggeliben indították, ahol kalandos utazásukról is meséltek.

Kirabolták Survivor Anitát!


szerző:
2018.01.24. 17:00
Kirabolták Survivor Anitát!

A 2017-es Survivor két versenyzője, Klaudia és Anita Egyiptomba utazott két hétre, hogy rápihenjenek a 2018-as évre, azonban kirabolták őket. Íme a tettes felkutatásának és feljelentésének története!

Tömeggyilkosság Egyiptomban

Legkevesebb 240 halottja és rengeteg sebesültje van iszlamista terroristák merényletének a Sinai-félszigeten. Egy zsúfolt mecsetet támadtak meg: előbb bombákat robbantottak, majd a menekülőkre gépfegyverekből tüzet nyitottak. Egyelőre senki nem vállalta a felelősséget. Ez volt a legsúlyosabb merénylet évek óta az arab országban.

Egyiptomi késelés: német turisták haltak meg

A korábbi hírekkel ellentétben nem két ukrán, hanem két német nő halt meg az egyiptomi Hurghada egyik szállodájában történt késes támadásban. Állítólag a súlyos állapotban lévő sebesültek között két cseh, valamint egy orosz és egy örmény állampolgár van. A külügyminisztérium közlése szerint nincs magyar áldozat. A merénylő egy 20-as éveiben járó, büntetlen előéletű férfi, akit elfogtak a rendőrök. Feltehetően egy közeli szabadstrandról úszott át a Vörös-tengerben a szálló tengerparti strandjára, majd onnan ment be az épületbe, mintha ő is csak egy vendég lenne.

Szállodai késelés Egyiptomban

Két ukrán turista meghalt, további négy pedig megsebesült, amikor egy késes férfi támadt rájuk egy szállodában az egyitomi Hurghadában. A helyi források szerint mind a hat áldozat nő. Az arcukon, a nyakukon és a lábukon sebesültek meg.

Rendkívüli állapot Egyiptomban


szerző:
2017.04.10. 18:39
Rendkívüli állapot Egyiptomban

Rendkívüli állapotot hirdetett ki vasárnap az egyiptomi elnök a kopt keresztény templomok elleni robbantásos merényletek miatt. A rendkívüli állapot hatálya egyelőre három hónap. Az államfő néhány órával az után jelentette be az intézkedést a kairói elnöki palotában, hogy összesen 44 ember meghalt az észak-egyiptomi Tantában lévő Szent György-templomban, és az alexandriai Szent Márk-katedrálisnál végrehajtott robbantásokban.

 

Terror virágvasárnap - rendkívüli állapot Egyiptomban

Legalább 43 ember meghalt és több mint százan megsebesültek Egyiptomban vasárnap, mikor két kopt keresztény templomnál robbantottak. A kereszténység ünnepére, a nagyhét kezdetére időzített támadásokat az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára. Abdel-Fatah esz-Szíszi, egyiptomi elnök három hónapra szóló rendkívüli állapotot hirdetett.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való