KERESÉS search-close

Egyesült Államok

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Egyesült Államok"

Golflabda ütött agyon egy 6 éves kislányt

Meghalt egy  6 éves kislány az Egyesült Államokban, amikor apja véletlenül eltalálta egy golflabdával. A gyerek imádott együtt lenni az apjával, és a golfozás volt a kedvenc közös programjuk. Ezért volt vele a tragédia idején.

Nyári szünet – lőnek a tanárok

Iskolapadba ültek a tanárok a nyári szünetben az Egyesült Államokban. Nem a legújabb oktatási módszerekről tanulnak, hanem arról, hogyan védhetik meg a gyerekeket, ha egy ámokfutó rájuk töri az ajtót. Tavaly minden eddiginél többen haltak vagy sérültek meg iskolai lövöldözésben az országban. A kiképzéstől azt várják, a jövőben kevesebb lesz az áldozat.

Egy kislánya és édesapja fulladt bele az Egyesült Államokat Mexikótól elválasztó folyóba

Nem hitte, hogy egyedül és gyászolva tér vissza. Ezt mondta annak a nőnek a képviselője, akinek kétéves kislánya és férje hétfőn fulladt bele az Egyesült Államokat Mexikótól elválasztó folyóba. Az az egyik legveszélyesebb határszakasz a két ország között. Csak tavaly majdnem háromszáz illegális bevándorló halt meg ott.

Fejbelőttek egy csecsemőt az Egyesült Államokban

Egy 10 hónapos csecsemőt lőttek fejbe az Egyesült Államokban. Az anya egy házibuliból ment haza vasárnap hajnalban, amikor egy férfi tüzet nyitott rájuk. A babát az egyik golyó a fején találta el. A támadó korábban már többször zaklatta a fiatal nőt.

Lövöldözés a zsinagógában


szerző:
2019.04.28. 18:48
Lövöldözés a zsinagógában

Újabb vallási csoport elleni fegyveres támadás, ezúttal az Egyesült Államokban. Egy 19 éves férfi tüzet nyitott egy kaliforniai zsinagógában. A támadásban egy ember meghalt, hárman megsebesültek. A lövöldöző elmenekült, de nem sokkal később elfogták. Mindez fél évvel az után történt, hogy egy fegyveres 11 emberrel végzett egy pittsburghi zsinagógában.

A sínek közé esett egy férfi az Egyesült Államokban

A metrósínekre esett egy vak férfi az Egyesült Államokban. Már közeledett a vonat, amikor három utas a segítségére sietett. Az utolsó pillanatokban húzták ki. Kórházba vitték, de szerencsére sérülései nem életveszélyesek. A drámai jelenetet rögzítette a metró egyik biztonsági kamerája.

Közvetítette az üldözést

Elképesztő autós üldözés az Egyesült Államokban. Élőben közvetítette az interneten a menekülő autós, ahogy a rendőrök kergetik, aztán balesetet szenved, végül megadja magát. Most még kórházban kezelik, de hamarosan bíróság elé állítják. Egy rakás vádpont van ellene.

BOMBACIKLON: Kora nyári idő után hóvihar

25 fokos kora nyári idő után hóvihar az Egyesült Államokban. Már most is sokfelé járhatatlanok az utak, de még fél méternyi hó lehullhat. A szélsőséges időjárás miatt több száz repülőjáratot kellett törölni.

Vért szállított a drón az Egyesült Államokban

Vér szállításra használtak drónt az Egyesült Államokban. Ez volt az első alkalom, hogy az amerikai légügyi hatóság engedélyt adott arra, hogy a távirányítású repülő szerkezet emberek feje fölött szállítson csomagot. A drón egy kórház két részlege között vitte a vérmintát. A szolgáltatást nyújtó amerikai csomagküldő cég szerint a gyorsaság akár életet is menthet.

Transznemű férfi szült gyereket

Transznemű férfi szült gyereket az Egyesült Államokban. A 28 éves texasi Wyley Simpson, hét éve esett át részleges nemátalakító műtéten, és férfihormonokat szedett, ezért teljesen megdöbbentette, hogy állapotos. Bár párjával nem álltak készen a gyerekvállalásra, megtartották a babát.

130 kocsi karambolozott az Egyesült Államokban

Az amerikai autózás történetének egyik legfélelmetesebb tömegkarambolja történt az Egyesült Államok északeleti részén. 130 kocsi csapódott egymásban a jeges úton, 70-nél többen megsebesültek, egyikük később meghalt.

Bosszút állt az elbocsátásért


szerző:
2019.02.16. 18:16
Bosszút állt az elbocsátásért

Elbocsátották, ezért vérfürdőt rendezett a munkahelyén egy férfi az Egyesült Államokban. Öt embert megölt, többeket megsebesített. A másfél órán át tartó dráma végén a rendőrök agyonlőtték a támadót.

Tovább tart a brutális hideg az Egyesült Államokban

Már nyolc halottja van a brutális hidegnek az Egyesült Államokban. Az észak-dakotai Fargoban mínusz 36 Celsius fokot mértek, az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városában, Chicagóban pedig mínusz 31-et- Ráadásul ezt a jeges szél miatt még hidegebbnek érzik. A becslések szerint az északi-sarki légörvény okozta a szélsőséges időjárást, ami 250 millió embert érint. Közülük 90 millióan élnek olyan területen, ahol mínusz 17 fok vagy annál alacsonyabb a hőmérséklet.

Elítéltetnék a magyar kormányt

Az Egyesült Államok szenátusával ítéltetné el a magyar kormányt három demokrata szenátor. Egyebek mellett az igazságszolgáltatás függetlenségének felszámolása és a sajtószabadság megsértése miatt rónák meg az Orbán-kabinetet. Az MSZP szerint az eset azt bizonyítja, hogy a kormányfőnek nincsenek valódi szövetségesei nyugaton. A Külügyminisztérium úgy reagált: a beadvány Soros György megrendelésére készült.

Rendkívüli havazás az Egyesült Államokban

A hóviharok hatalmas területet, több államot érintenek az ország középső részén.

Hóvihar tombol több államban


szerző:
2018.11.26. 18:11
Hóvihar tombol több államban

Több ezer repülőjáratot töröltek, reptereket, nagyobb autópályákat is lezártak. Kansas Államban rendkívüli állapotot hirdettek.

Donald Trump két pulykának is megkegyelmezett

Két pulykának is megkegyelmezett idén Donald Trump a hagyományos hálaadási ceremónián a Fehér Ház kertjében, azaz megmentette őket attól, hogy főfogás legyenek az ünnepi asztalon. Csütörtökön lesz az amerikaiak egyik legnagyobb ünnepe, amikor több tízmillióan utaznak el rokonaikhoz.

Droggal szórták meg a halloween-i cukorkát

Kórházba került két felnőtt, miután ettek gyerekeik halloween-i cukorkájából az Egyesült Államok északkeleti részén.

Óriási pusztítást hagyott maga után Michael

Hétre emelkedett a Michael hurrikán halálos áldozatainak száma az Egyesült Államokban. Öten Floridában, egy-egy ember pedig Georgia és Észak-Karolina államban vesztette életét az ítéletidő miatt. Floridában vannak olyan települések, ahol egyetlen épület sem maradt épségben. A vízzel borított területeken járványveszély van.

 

Lehet, hogy kérnek majd valamit a kormánytól

Hamarosan tárgyalhat a kormány a CEU-val és az Egyesült Államok budapesti nagykövetével az egyetem sorsáról, jelentette be David Cornstein. Az amerikai diplomata azt mondja, Donald Trump megválasztása óta jó a viszony a két ország között, és eddig semmit nem kértek a kormánytól, de ez most változhat. A Fidesz szerint fontos a jó viszont, de a törvényeket a CEU-nak is be kell tartania.

A közeljövő és a 21. század

Egy budapesti család 1956-ban elhagyja az országot és az Egyesült Államokban köt ki. Fiuk, George Friedman geopolitikai elemzésekkel foglalkozó intézetet alapít Geopolitical Futures, azaz geopolitikai jövő néven, ami a jövő lehetséges forgatókönyveit publikálja. Hogyan látja az elemző a jövő évi európai parlamenti választásokat?

FLORENCE: így néz ki egy hurrikán az űrből

Látványos felvételeket készítettek a NASA egyik nemzetközi űrállomásáról az Észak-Kalifornia partjait elérő Florence nevezetű hurrikánról.

Még mindig pusztít a Florence hurrikán

Már öten haltak meg a Florence hurrikán miatt az Egyesült Államokban. Az első áldozat egy anya és a csecsemője volt, házukra egy fa dőlt. Bár a vihar gyengült az elmúlt napokban, még így is nagyon veszélyes.

Már Washington is bírálja Varsót

Az izraeli kormány után az amerikai Kongresszus is nyíltan bírálja Lengyelországot, miután a varsói Szenátus is elfogadta a nemzetközi felháborodást keltő törvényt a Holokauszttal kapcsolatban. A törvény börtönnel fenyegeti azt, aki a lengyel haláltábor-kifejezést használja a náci megszállás idejére.

Elkapta a ledobott gyereket


szerző:
2018.01.16. 18:47
Elkapta a ledobott gyereket

Égő házból, több méteres magasságból ledobott gyerekeket kaptak el tűzoltók egy amerikai településen. A tűzvész két hete volt, de csak most hozták nyilvánosságra az egyik tűzoltó sisakkamerája által rögzített drámai felvételt. A házból 12 embert mentettek ki, köztük nyolc gyereket.

 

Áradásoknak és földcsuszamlások Kaliforniában

Már legalább 13 halottja van a Kaliforniában pusztító áradásoknak és földcsuszamlásoknak, több terület megközelíthetetlen. A rendőrök szerint van olyan környék, ami első világháborús csatatérre emlékeztet.

 

AMERIKAI TÉL: Ilyen a fagyott Niagara-vízesés

A 100 km/óra feletti széllökések és a helyenként fél méteres hó megbénította a közlekedést az Egyesült Államok keleti partvidékén. Még a  Niagara-vízesés is sok helyen befagyott.

ÍTÉLETIDŐ: jeges áradások, szélviharok és sűrű havazás

Tovább tombol a tél az Egyesült Államokban és Kanadában. A jeges áradások, a szélviharok és a sűrű havazás már napok óta megkeseríti a keleti-partiak életét. Több partmenti elöntött városban a víz megfagyott, vastag jégpáncéllal borítva el az utcákat. Sőt sokhelyen az autók a jégbe fagytak az utakon. Többfelé mínusz 30 fok alatt van a hőmérséklet. Az Egyesült Államokban 19-en, Kanadában ketten haltak meg a brutális téli idő miatt.

Öleléssel ért véget a hajsza

Golyózápor, ütközések és egy hihetetlen barátnő: elképesztő autós üldözés az Egyesült Államokban. A baltimore-i rendőrök fél órán át üldöztek egy körözött autóst. Már négy sérültje volt a hajszának, amikor közbelépett a férfi barátnője.

 

Aggódik a magyar sajtószabadságért

Aggódik a magyar sajtószabadságért az Egyesült Államok ideiglenes budapesti ügyvivője. David Kostelancik arról beszélt, hogy a kormány szövetségesei átveszik a média feletti hatalmat, a kormánybarát médiumokban nem jelenhetnek meg kormánykritikus cikkek, viszont csak ők kapnak állami hirdetéseket.

 

Amerika lőtávolon belül

Az Egyesült Államok területét is elérheti az észak-koreaiak új ballisztikus rakétája, amit pénteken tesztelt a phenjani rezsim. Az atomfenyegetés ezzel közvetlen veszéllyé vált Amerika számára. Washington azzal vádolja Kínát és Oroszországot, hogy ők tartják életben az észak-koreai gazdaságot, és így közvetetten segítenek a fegyverkezésben is.

Polgár Kriszta az egész nyarat itthon tölti

Polgár Kriszta pár hete munkái miatt hazautazott Magyarországra, most végre már négyesben tölthetik itthon az időt. Két kisfiával várták a repülőtéren Kriszta férjét, a találkozás pillanatát pedig videóra is vette az egykori szépségkirálynő.

Story Extra 2017-07-05


szerző:
2017.07.05. 17:25
Agyhalott lett Észak-Koreában az amerikai diák

Agyhalott az az amerikai diák, akit a héten szállítottak haza az Egyesült Államokba Észak-Koreából. Az apja szerint a fiával brutálisan bánhattak fogva tartói, ám az orvosai szerint ennek nincs jele. Viszont nem hisznek az észak-koreaiak állításának sem, miszerint botulizmusban szenvedett, és egy altató beadása után esett kómába.

Lángtengerre változott a kereszteződés

Mintha csak egy katasztrófafilmbe csöppentek volna bele, pedig ez a valóság volt. Lángtengerre változott pillanatok alatt egy forgalmas kereszteződés Mukilteo városában, az Egyesült Államokban, amikor egy kisrepülőgép becsapódott az autók közé.

 

Donald Trump első száz napja

Aligha van bárki, akiről a világ médiája többet ír és beszél, mint Donald Trump elnökről. Megválasztásának és első 100 napjának értelmezésével a média jó része is küszködik. Ma este beszállunk. Két részben: először arról, mi történik Amerikában – utána arról, hogyan alakul Amerika és a világ viszonya. Az új elnököt kormányzati káosszal és médiaháborúval vádolják, de arról kevesebb szó esik, hogy az elnök dolgozik, nem is keveset – igaz, választási ígéreteinek csak töredékét tartja.

Johnny Depp a kivégzések ellen

Johnny Depp a halálbüntetés ellen. A színész az Egyesült Államokbeli Arkansas államban szólalt fel a kivégzések ellen, ugyanis 11 nap alatt 7 halálos ítéletet akarnak végrehajtani gyorsítva, azért mert a hónap végén lejár az egyik méreginjekció szavatossága. 12 éve nem végeztek ki senkit.

Tömeggyilkosságtól rettegnek Amerikában

Kirabolt egy fegyverboltot, és állítólag tömeggyilkosságra készül egy amerikai férfi, akit az FBI-tól helyi rendőrökig az egész országban keresnek. A magát forradalmárnak nevező Joseph Jakubowski egy személyesen Donald Trump elnöknek címzett levélben fenyegetőzött iskolai és templomi mészárlásokkal. A 160 oldalas levél feladásáról videót is készített az Amerika első számú közellenségének nevezett férfi.

Akadozik az online-harc


2017.01.31. 18:40
Akadozik az online-harc

Blamálja magát az Iszlám Állam elleni internetes harcban az Egyesült Államok erre szakosodott egyik szervezete. Ezt állítja az AP. Az amerikai hírügynökségnek azt mondták az úgynevezett Web Ops program egykori dolgozói, hogy a jelenlegi alkalmazottak gyakorta nem is értik azokat az arab nyelvjárásokat, amelyek ismerete elengedhetetlen a terrorszervezet elleni hatékony harchoz.

Egyre mérgesebb a helyzet

Egy újabb hidegháború tört ki, ezúttal az Egyesült Államok és Mexikó politikai vezetői között, és a helyzet egyre rosszabb. Az új amerikai elnök ígéretének megfelelően rendeletileg döntött, hogy gigantikus falat építtet a két ország határára a tömeges bevándorlás megakadályozására. Mexikó elnöke és kormánya hevesen reagált, mire Donald Trump emelte a tétet. Közben az amerikai elnök bevándorlás-korlátozó másik politikai tervére válaszul hírességek közölték, hogy készek muzulmánná válni tiltakozásul.
 

Story Extra 2017-01-20


szerző:
2017.01.20. 17:25

Tiltakozás a beiktatáson


szerző:
2017.01.04. 18:40
Tiltakozás a beiktatáson

Részt vesz Donald Trump elnöki beiktatásán a Clinton házaspár, vagyis a választáson legyőzött Hillary Clinton végignézi ellenfele diadalát. A még élő elnökök közül csak az idősebb Bush nem lesz ott a január 20-i ceremónián, amelyre azonban nehezen találtak fellépőket a szervezők. Sok világsztár ugyanis tiltakozásul Trump politikája ellen, nemet mondott a felkérésre. Vannak, akik pedig polgári engedetlenségi akciót terveznek.

Colleen Bell a választásról

Az RTL Híradó stúdiójában kérdeztük Colleen Bell amerikai nagykövetet, aki értékelte az amerikai elnökválasztás eredményét.

Donald Trump lesz Amerika elnöke - a nap történései

Meglepetésre Donald Trump, a republikánusok jelöltje nyerte meg az elnökválasztást az Egyesült Államokban. Ellenfele, Hillary Clinton elismerte a vereséget. Számos külföldi vezető már gratulált Trumpnak, az elsők között Vlagyimir Putyin orosz elnök. Az elemzők most azt találgatják, hogy mi az oka Trump győzelmének, és azt, hogy mi jöhet ezután.

Budapesten Clinton nyert


szerző:
2016.11.09. 18:40
Budapesten Clinton nyert

Rengeteg fánk, hamburger és az amerikai zászló színeiben pompázó sütemények - az egyik budapesti szállodában több mint 1200-an várták az elnökválasztás eredményét, az eseményt az amerikai nagykövetség és az amerikai kereskedelmi kamara szervezte. Politikusok, hírességek, olimpikonok is ott voltak. A résztvevőket megszavaztatták arról, hogy ők kit szeretnének elnöknek. Itt nagy többséggel Hillary Clinton nyert.

A tőzsdék zuhanással reagáltak

Jelentős zuhanással reagáltak a tőzsdék az elnökválasztás hírére. Csökkent több nemzeti valuta, köztük a forint árfolyama is. A sokk azonban csak néhány órán át tartott. Az európai piacok nyitásával újra erősödtek a tőzsdék, és a valutaárfolyamok is visszaálltak a korábbi szintre. A bizonytalanságot ugyanis csökkentette Donald Trump visszafogott győzelmi beszéde, és az a tény, hogy csak jövőre iktatják be.

Reakciók: öröm és aggódás

Trump győzelme sokakat váratlanul ért a világ vezető politikusai közül. Néhányan örülnek, többen szomorúak, de egy biztos, hogy most mindenki az amerikai kapcsolatok újrarendezésére készül. Orbán Viktor az elsők között gratulált Trumpnak, azt írta Facebook oldalán: micsoda remek hír, a demokrácia még mindig él! Szijjártó Péter az RTL Híradónak azt mondta, kiegyensúlyozott politikai kapcsolat jöhet létre így a két ország között.

Családjával ünnepelt Trump

Trump hajnali győzelmi beszédénél nemcsak felesége, hanem 9 éves kisfia is mellette állt, sokan legalább annyira figyelték őt, mint apját.

Trump győzelme ellen tüntettek

Diákok tüntettek Kaliforniában Donald Trump választási győzelme miatt. A dühös fiatalok ablakokat törtek be, utakat zártak le, és megdobálták az arra járó autókat. Egy tüntető súlyosan megsérült, amikor elütötte egy arra járó kocsi. A rendőrség nagy erőkkel, védőfelszerelésben, gumibotokkal, gázmaszkokkal vonult fel, de végül különösebb atrocitás nélkül oszlatták fel a spontán tüntetést.

Döbbenet Kaliforniában


szerző:
2016.11.09. 18:05
Döbbenet Kaliforniában

Tudósítónk, D. Tóth András Los Angelesben figyelte a választásokat, ami demokrata fellegvárnak számít. Olyan választókkal találkozott, akiket megdöbbentett az eredmény.

Kívülállása tette nyertessé

Semmilyen botrány nem tépázta meg, kívülállóként indult, és sikeresen szólította meg a fehér amerikai munkásosztályt - így foglalják össze az elemzők, mi vezetett Donald Trump váratlan győzelméhez. A milliárdos vállalkozó győzelmének kulcsa, hogy tarolt, az Egyesült Államok észak-keleti részén lévő, úgynevezett rozsdaállamokban, ahol leginkább megszenvedték az emberek a munkahelyek elvesztését.

Fókusz 2016-11-09


szerző:
2016.11.09. 17:25
Elnököt választ Amerika

Nő vagy férfi, tapasztalt politikus, vagy kívülálló üzletember lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Marad-e kiszámítható a washingtoni politika, vagy teljesen új irányt vesz az ország. Hillary Clintonnak vagy Donald Trumpnak hívják majd a Fehér ház vezetőjét. Erről szavaznak kedden amerikaiak milliói. Az eredményeket mindkét jelölt New Yorkban várja, ott van Szellő István is, aki beszámol a hírekről. Hétfőn a jelöltek még egy utolsó nekifutással kampányoltak. Clinton Philadelphiában, Trump pedig New Hampshire-ben. A jelöltek, mint mindig rengeteg híresség támogatja.

 

Üzenetek a következő elnöknek

Régi írógépével járja Amerikát egy professzor, és arra kéri az embereket, hogy diktálják le neki, mit várnak a következő elnöktől. Sheryl Oring 12 éve gépeli mások leveleit, majd eljuttatja azokat a Fehér Házba.

Kanada egyik legismertebb filmese 56-os magyar

Bob Schulz neve Magyarországon szinte csak filmes körökben ismert, de külföldön, különösen Kanadában és Amerikában jóformán fogalom. 1956-ban menekült Torontóba, fiatalemberként ott kezdett reklámokat készíteni, s vált belőle az idők során elismert filmes szakember. A XXI. Századnak életéről, élményeiről mesélt.

Kubai szivar és rum Amerikában

Több mint 50 év után újra törvényesen lehet Kubában készült szivart szívni és rumot iszogatni az Egyesült Államokban. Obama elnök szerint a tilalom feloldása fontos lépés a két ország közeledésében, miután az amerikai embargó miatt évtizedekig nem volt diplomáciai és gazdasági kapcsolatuk egymással.

15 éve támadták meg Amerikát

Az Egyesült Államok történelmének egyik legsötétebb napjára emlékeztek Amerikában. 15 évvel a szeptember 11-én történt terrortámadás után Barack Obama elnök azt mondta: nem szabad feláldozni az amerikai értékeket a terrorizmus elleni küzdelemben. Szerinte a merénylők épp azzal érnék el céljukat, ha a nyugati társadalmak a veszély miatt feladnák a szabadságukat.

Meztelen trump szobrokat állítottak ki

Életnagyságú meztelen Donald Trump szobrok jelentek meg több amerikai nagyvárosban.  A "császár töketlen" elnevezésű alkotásokat egy anarchista aktivista csoport szánta provokációnak. A művészeket, zenészeket és filmkészítőket tömörítő egyesület azt közölte: reméli, hogy az üzletemberből lett politikus soha nem kerül a világ legnagyobb politikai és katonai hatalmával bíró pozícióba. Pénteken egyébként lemondott Trump kampányfőnöke. A republikánus jelölt az összes közvélemény kutatás szerint vesztésre áll.

Mániákus gyújtogató miatt ég fél Kalifornia

Feltehetően egy mániás gyújtogató miatt tombol tűzvész nem messze Los Angelestől. Több mint 80 ezer embert kellett eddig kitelepíteni. A tűzről és az oltásról félelmetes képek készültek robotrepülőkkel, úgynevezett drónokkal.

 

Ferrarira parkolt az asszony

Egyetlen rossz mozdulat, és brutális kár. Rátolatott egy luxuskocsira egy nő az Egyesült Államokban. Egy járókelő felvette a baleset utáni perceket. Egyelőre nem derült ki mennyibe fog kerülni a Ferrari javítása.

 

CEDRIC MCMILLAN: Az amerikai testépítő, aki töri a magyar nyelvet

A siófoki plázs néhány napra Muscle Beach-é változott, azaz a strandot testépítők lepték el. Az érdeklődők nem csak versenyeztek, de gyúrtak is. Cedric „The one” McMillan az Egyesült Államokból érkezett a versenyre, de nem csak izmait, hanem magyar nyelvtudását is megmutatta.

Leomlott a kerítés a koncerten

Több mint negyvenen megsérültek, amikor leomlott egy kerítés a rajongók súlyától Snoop Dogg péntek esti koncertjén az Egyesült Államokban. A világhírű rapper éppen Wiz Khalifával együtt kezdett bele egy közös dalukba, amikor a baleset történt. A koncertezők közül sokan belezuhantak a kordon és a színpad közötti, három méter mély árokba. A fellépést félbeszakították.

Szombaton rajtol a kviddics világbajnokság – Harry Potter nélkül

Gőzerővel készülnek a csapatok a szombaton kezdődő kviddics világbajnokságra. A sportesemény Németországban lesz, és 23 nemzet vesz rajta részt. A versenyt egyértelműen az Egyesült Államok uralja, eddig két világbajnokságot rendeztek, és mind a kettő az USA valamelyik csapata nyerte meg. A kviddics a Harry Potter filmekből ismert játék, ami a valóságban a kézilabda, a röplabda és a rögbi egy sajátos keveréke.

Újabb rendőrgyilkosságok az Egyesült Államokban

10 nappal azután, hogy a texasi Dallasban egy orvlövész öt rendőrrel végzett, vasárnap a Louisiana-i Baton Rouge-ban hét rendőrt lőttek meg, közülük három meghalt. Kommandósok egy gyanúsítottat lelőttek, további kettőt keresnek. Robbanószerkezetek is lehetnek a helyszínen. A lövöldözésről amatőr felvétel készült.

Lebirkózta a rendőr a diplomatát

Bohózatszerű jelenetet produkált egy orosz rendőr, amikor lebirkózott egy amerikai diplomatát az Egyesült Államok moszkvai követségénél. A moszkvai külügy szerint a rendőr azt hitte, hogy az amerikai fenyegetést jelent. Az orosz NTV csatorna bemutatta egy biztonsági kamera erről készült felvételét, amely cáfolja azt a hivatalos moszkvai állítást, hogy az amerikai férfi támadott először.

Orvlövészek gyilkoltak rendőröket

Orvlövészek gyilkoltak meg öt rendőrt az amerikai Dallasban a rendőri túlkapások elleni tüntetés közben. Találatok értek további hét rendőrt, többen közülük súlyos állapotban vannak. Három gyanúsítottat őrizetbe vettek, egy negyedik az egyik dallasi parkolóházban barikádozta el magát, aztán végeztek vele a rendőrök. Előtte azzal fenyegetőzött, hogy bombák robbannak majd a városban, de a rendőrök nem találtak robbanószerkezetet. Megrázó felvételek következnek.

LÖVÖLDÖZÉS: Pánik Dallas utcáin

Orvlövészek gyilkoltak meg öt rendőrt az Egyesült Államokbéli Dallasban egy rendőri erőszak ellen szervezett tüntetésen. Miután kitört a lövöldözés a rémült emberek egymást taposva próbálnak biztonságba kerülni a golyók elől. A támadók célpontjai a rendőrök voltak, akik az ellenük szervezett tüntetést biztosították. A demonstrálók azután vonultak az utcára, hogy a héten két fegyvertelen afroamerikait lőttek le fehér rendőrök. Ezt az alkalmat használták ki a támadók, akik valószínűleg a környező házak emeleteiről nyitottak tüzet.

Kirabolta a templomi perselyt


szerző:
2016.05.07. 09:49
Kirabolta a templomi perselyt

Béna rablások rovatunk egy évvel ezelőtti gyöngyszeme következik. Megdézsmálta a templomi perselyt egy nő Amerikában, Texas államban. 

Prince-t gyászolja a világ

Lila fénybe borultak az épületek az Egyesült Államokban, lila címlappal jelentek meg az újságok és az internetes oldalak. Így emlékeztek a Purple Rain, azaz a bíbor eső énekesére. Prince csütörtökön halt meg otthonában, az amerikai Minnesotában. 57 éves volt. Halálának okát a boncolás derítheti majd ki. Egy héttel ezelőtt - utolsó koncertje után - kórházban kezelték, a gyanú szerint kábítószer-problémákkal.

Kiss Ramóna meghódította Miamit

Tavaly karácsonykor jelentették be, hogy Kiss Ramóna több mint 10 év után két hónapra távozik a Barátok közt-ből.

TÁNC: Megtáncoltatta Obamát egy 106 éves asszony

Korát meghazudtolva perdült táncra Virginia McLaurin, amikor a Fehér Házban találkozhatott az Obama házaspárral. A 106 éves asszony régi álma teljesült a különös alkalommal, ezért nem csoda, hogy lelkesedésében egy időre még séta botjáról is elfeledkezett. Az idős asszony energiája nemcsak az elnöki párt bűvölte el, hanem az internet felhasználókat is: a táncról készült videót pár óra alatt több mint tíz millióan nézték meg a Fehér Ház Facebook-oldalán.

Ámokfutó lövöldözött, hat embert megölt

Hat embert ölt meg egy fegyveres ámokfutó az Egyesült Államokban. Válogatás nélkül lőtt helyiekre egy autókereskedésnél és parkolókban. Egy 14 éves kislányt is meglőtt: ő súlyos sérülésekkel került kórházba.

Korrupcióval vádolják Putyint Amerikából

Korruptnak nevezte az orosz elnököt az amerikai pénzügyminisztérium egyik vezetője. Adam Szubin, aki államtitkári rangban van, a BBC brit közszolgálati csatorna Panoráma című oknyomozó műsorának nyilatkozott. Az Egyesült Államok kormányzati szinten most először fogalmazott meg ilyen súlyos vádakat Vlagyimir Putyinról.

Tízmilliókat fenyeget a közelgő vihar

Riadókészültség az Egyesült Államok keleti partvidékén. Négy államban és a fővárosban, Washingtonban szükségállapotot hirdettek a máris történelminek nevezett, közelgő hóvihar miatt. Tízmilliókat sújthat a hétvégére jelzett rendkívüli időjárás, amely becslés szerint akár több mint 1 milliárd dolláros kárt is okozhat.

Nyugtató szavak a hálaadás napján

Megnyugtatta az amerikai elnök az amerikai népet, és boldog ünnepet kívánt. Barack Obama közölte, hogy nincs hírszerzési információ az Egyesült Államok elleni lehetséges terrortámadásról, ezért a legnagyobb családi ünnepet, a csütörtöki hálaadás napját békében töltheti mindenki.

Amerikai harci gépek jönnek Magyarországra

Varacskos disznó vagy tankgyilkos. Így becézik azokat az A10-es csatarepülőgépeket, amelyekből tucatnyit telepít Magyarországra az Egyesült Államok. Plutóniummal nehezített lövedékeik akár a tankok páncélját is átütik. Hasonló gépek utoljára akkor indultak bevetésre magyar légtérből, amikor a 90-es évek elején a NATO erők Szerbiát bombázták.

Önkéntes orvosokra dobtak bombát az amerikaiak Afganisztánban

Legalább hárman meghaltak Kunduzban, amikor szombat hajnalban az Egyesült Államok gépei légicsapást mértek a városra, és eltaláltak egy kórházat is. A hadsereg vizsgálatot indított az eset kivizsgálására.

10 halott egy amerikai lövöldözésben

Kilenc embert agyonlőtt és hetet megsebesített egy ámokfutó az Egyesült Államokbeli Oregon állam egy főiskoláján. A támadó is meghalt, a rendőrök lőtték le, miután tűzharcba keveredtek vele. Barack Obama a tragédia után rendkívüli televíziós beszédben a fegyvertartás szabályozására szólított fel.

Szóvivője van Magyarországnak az USA-ban

Egy volt republikánus képviselőt nevezett ki a miniszterelnök, hogy Magyarországot képviselje Amerikában. Connie Mack cégei - a Századvéggel konzorciumban - 4 évre 1,4 milliárdos, azaz havi 28 millió forintos szerződést kötött a kormánnyal- erről az Index írt.

Ilyet még sosem látott: kék medve

Egy autós videóra vett egy különös medvét, amint az bocsával sétálgat egy domboldalon az Egyesült Államok nyugati részén. A medvében az az érdekes, hogy teljesen kék a feje. Azt, hogy ez miért, vagy hogyan történhetett, egyelőre senki nem tudja, még a vadőrök sem.

14 éve csapódtak a gépek az ikertoronyba

Éppen 14 évvel ezelőtt, 2001. szeptember 11-én támadták meg az al-Kaida terroristái az Egyesült Államokat. Az öngyilkos merénylők négy repülőt térítettek el, ebből kettő a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba csapódtak be.
 

Élő adásban lőtték le a tévéseket

Megrázó tudósítás! Élő adásban, interjú közben lőttek agyon egy riportert és operatőr kollégáját az Egyesült Államokban. Éppen egy reggeli műsor számára készítettek interjút, amikor egy férfi a háttérből váratlanul tüzet nyitott. A brutális támadásban az interjúalany is súlyosan megsérült.

A boltosnak nagyobb volt


szerző:
2015.08.19. 18:45
A boltosnak nagyobb volt

Bozótvágókéssel próbált meg kirabolni egy boltot két tinédzser az Egyesült Államokban. Arra azonban nem számítottak, hogy a boltos fegyvert ránt, méghozzá nem is akármekkorát.

Exkluzív videón az orvosi bravúr! Így kapott új kezeket a 8 éves kisfiú (felirattal!)

Zion olyan dologra vágyott, amit a gyerekek nap mint nap megtesznek: hogy mászókázhasson. Csakhogy a 8 éves kisfiú ezt eddig nem tudta megtenni, súlyos vérmérgezés miatt ugyanis amputálták végtagjait két éves korában. Nemrég találtak neki donort, egy olyan családot, akik lemondtak elhunyt gyermekük karjairól. A világon most először hajtottak végre kettős kézátültetést gyereken.

Mit adtak a magyarok Amerikának?

Az ország, amelynek Hollywoodot, a gyorsételeket, a rock and rollt vagy épp a közösségi oldalakat köszönhetjük, lakói, akik büszkék a szabadságjogaikra, és magyarok, akik ott írtak történelmet, de, mit adott az Egyesült Államok a világnak és mi mit adtunk Amerikának?

Fókusz Plusz 15-07-04


szerző:
2015.07.04. 19:10
Fókusz Plusz 15-07-04

Fókusz Plusz: Amerikai álom - Szeretik, utálják, de megkerülhetetlen. Mit adott az Egyesült Államok a világnak? És mit adtak a magyarok Amerikának? Már megint világvége? - Elmarad az összes megjósolt katasztrófa, a következőt szeptemberre ígérik. De mi alapján?

VAJDA PIERRE: Nem létezik amerikai konyha

Vajda Pierre, a Konyhafőnök ételkritikusa Los Angelesben élt éveken keresztül. Amerikai kajákról, az elhízásról, a hatalmas távolságokról és az amerikai emberekről mesélt.

FENYŐ IVÁN: A hatásvadászathoz nagyon értenek

Hogyan működik Amerikában a show-biznisz, mitől nagyobbak a lehetőségek, és hogy lesz valakiből világsztár, erről is beszélgettünk Fenyő Iván színésszel.

Szivárványos képek özönlötték el az internetet

Az Amerikai Legfelsőbb Bíróság döntése után alig két nappal rengetegen cserélték le profilképüket szivárványosra - ezzel fejezve ki azt, hogy egyetértenek a döntéssel. A magyar médiumok közül az Index és a Hír24 is szivárványszínű logóra váltott.

Házassággal ünnepeltek


szerző:
2015.06.28. 18:45
Házassággal ünnepeltek

Esküvőkkel ünnepelték, hogy az Egyesült Államokban a Legfelsőbb Bíróság pénteken legalizálta a melegházasságokat az egész országban. New Yorkban a polgármester adott össze két azonosnemű párt a városháza előtt. Világszerte pedig milliók ünnepeltek melegfelvonulásokon.

Az USA-ban házasodhatnak az azonos neműek

Az Egyesült Államokban bárhol jogukban áll házasságot kötni. Ezt mondta ki a Szövetségi Legfelső Bíróság, amely az amerikai alkotmányra alapozta határozatát. A legfőbb bírói testület döntésére örömünnep tört ki sok helyen, köztük a közösségi oldalakon. Másutt viszont tiltakozások kezdődtek. Alabama egyes részein például olyan kiskaput találtak, hogy senkinek nem adnak ki a házassági anyakönyvi kivonatot.

Lövöldözésbe torkollt a házibuli

Két házibuli is lövöldözésbe torkollt éjszaka az Egyesült Államokban. Detroitban egy kosárlabdapályán tartott partin rántott fegyvert egy férfi. Egy embert megölt, 9 másikat pedig megsebesített. Philadelphiában az utcán tartottak házibulit fiatalok, amikor egy ismeretlen lövöldözni kezdett: 10 embert sebesített meg, köztük három gyereket.

Malacok az autópályán


szerző:
2015.06.10. 18:55
Malacok az autópályán

Malacokat szállító kamion borult fel az Egyesült Államokban. A 2200 kismalac fele elpusztult, a többi pedig az útszéli erdőben szétszéledt. 8 órán át tartott, mire sikerült mindegyiket összeszedni, sok arra járó autós segített ebben.
 

A rendőr kirúgását követelik


szerző:
2015.06.09. 18:35
A rendőr kirúgását követelik

Túl brutális volt a tinédzserekkel, ezért több százan követelték egy rendőr kirúgását az Egyesült Államokban. A fiatalok egy medencénél buliztak, de elszabadultak az indulatok. Rendőröket hívtak, akik azonban - sokak szerint - túl erőszakosan léptek fel. Egy 15 éves fürdőruhás lányt például térddel nyomtak a földre. Az egyik járőr a fegyverét is előrántotta. Az esetről videófelvétel készült.

Leszállították a repülőről az autista lányt

Az Egyesült Államokban történt az eset. A pilóta - idézzük - kényelmetlennek érezte a beteg tini jelenlétét a fedélzeten. A légitársaság szerint a személyzet a többi utas biztonsága érdekében a legjobb döntést hozta. A család azonban felháborodott az eljáráson és pert fontolgat.

Mohamed-karikatúrák miatt támadhattak

Egy Mohamed-karikatúrákat bemutató kiállítótermet akart megtámadni két férfi az Egyesült Államokban. A fegyvereseket még azelőtt lelőtték, hogy az épületbe léphettek volna. A rendezvényen nem sokkal a merényletkísérlet előtt az iszlámellenes nézeteiről ismert holland politikus, Geert Wilders is részt vett. A szervezők a szándékosan provokatívnak szánt karikatúrák miatt számítottak támadásra, ezért a kiállítóterem védelmét megerősítették.

Életfogytiglant kapott a futballsztár

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték az amerikai futball egyik legígéretesebb játékosának tartott Aaron Hernandezt. A sportoló két évvel ezelőtt brutálisan meggyilkolta egyik barátját. A bírósági tárgyalás az O.J. Simson-ügy óta nem látott nyilvánosságot kapott az Egyesült Államokban. A sportoló ellen hamarosan egy másik gyilkosság miatt is eljárás indul, Hernandez feltételesen sem kerülhet szabadlábra.

Katonákat küld az Iszlám Állam elleni harcba Magyarország

A kormány által benyújtott javaslat elfogadásához kétharmados többségre volt szükség, így a Fidesz-KDNP-nek legalább egy ellenzéki igen szavazatra volt szüksége. Végül a Demokratikus Koalíció, a független képviselők és az Együtt is támogatta a javaslatot. A Jobbik, a Párbeszéd Magyarországért, az LMP és az MSZP azonban nem.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való