KERESÉS search-close

Egyenlő Bánásmód Hatóság

11 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Egyenlő Bánásmód Hatóság"

Oktatásra küldik azokat az őröket, akik nem engedték be a roma fiatalokat a szórakozóhelyre

Oktatásra kell menniük azoknak a biztonsági őröknek, akik tavaly januárban nem engedtek be három roma fiatalt egy budapesti szórakozóhelyre. Ők az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordultak. A tegnapi tárgyaláson pedig megegyeztek: a biztonsági őröknek úgynevezett érzékenyítő képzésre kell menniük. A tréningen a cigányságról beszélgetnek majd velük.

Posztja miatt nem vették fel?

Megkapta az állást, de a miniszterelnököt kritizáló posztja miatt mégsem őt vették fel - ezt állítja az RTL Híradónak egy pest megyei férfi, aki minderről hangfelvételt is készített. A vállalkozás vezetője hétfőn már azt mondta az RTL Híradónak, hogy az állást időközben betöltötték. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint a politikai nézetei miatt senkit sem érhetne hátrányos megkülönböztetés.

 

Véleménye miatt nem vették fel

Kormánykritikus facebook posztja miatt nem kapott meg egy tanári állást - ezt állítja egy tanár. A nő a Társaság a Szabadságjogokért szervezet segítségével az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, ahol megállapították, hogy politikai véleménye alapján diszkriminálták a nőt. Az iskola igazgatója szerint csak le akarják járatni az intézményt, ezért bírósághoz fordulnak.

Elküldték őket, mert melegek?

Nem úszhatnak melegek a budapesti MOM Sportuszodában, ezt állítja egy egyesület, amely ki akart bérelni néhány úszósávot a tagjainak. Az uszoda először visszaigazolta a foglalást, de amikor kiderült, hogy az egyesületbe leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű  sportolók járnak, elutasították a kérésüket. Az uszoda szerint csak kapacitáshiányuk van. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság vizsgálatot indított.

Miért kísérték a két roma nőt?

A biztonsági őr szerint nem igaz, hogy cigány származása miatt csak kísérettel mehetett át két nő a Gozsdu udvaron szombat éjjel. A történetről az Index írt először. A biztonsági őrök vezetője híradónknak azt mondta, csak azért akarták átkísérni a két nőt, mert részegek voltak. Ők azonban nem így gondolják. Feljelentést tettek a rendőrségen és az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordultak.

Szülés közben aláztak meg egy roma nőt

Félmillió forintra bírságolta az Egyenlő Bánásmód Hatóság a Borsod megyei kórházat. Az indoklás szerint megaláztak egy roma nőt, aki egy évvel ezelőtt náluk szülte meg gyermekét  Az asszony azért fordult a hatósághoz, mert szerinte a szülésznő azt mondta, felpofozza, ha kiabál vajúdás közben. Az egyik orvos pedig - mint állította - a származására tett megjegyzést és azzal fenyegette, hogy elveteteti tőle a kisbabáját. A kórház vezetése tagadta, hogy mindez megtörtént, de a kiszabott bírságot befizették.

 

Bírságott kapott a polgármester


szerző:
2016.12.08. 18:37
Bírságott kapott a polgármester

Fél millió forintra bírságolta az Egyenlő Bánásmód Hatóság Miskolc polgármesterét, mert megtagadta egy helyi csoportnak, hogy használják a Miskolc szót egyesületük nevében. A 2013 óta működő szervezet a helyi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösséget fogja össze, "Miskolc Mások" néven. Egyesületként szeretnének tovább működni, ám Kriza Ákos megtagadta, hogy a város nevét használják. Az indok: "nem állapítható meg, hogy miként járulnának hozzá a város megbecsülésének fokozásához.” Miskolc önkormányzatát korábban a roma telepek felszámolása miatt marasztalta el az Egyenlő Bánásmód Hatóság. Az önkormányzatot többször kerestük, de adásunkig nem nyilatkoztak.

Megfelelő lakhatást kell biztosítani nekik

Megfelelő lakhatást kell biztosítania a miskolci önkormányzatnak azoknak, akiket kiköltöztettek az úgynevezett Számozott utcákból - erről született jogerős döntés hétfőn. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság tavaly júliusban félmillió forint bírságot szabott ki, és kötelezte az önkormányzatot, hogy biztosítson megfelelő lakhatási körülményeket a telepfelszámolásban érintetteknek.

Perelhet a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete a KSH-val szemben.

Elbocsátották, mert gyermeket fogadott örökbe

Megsértette az egyenlő bánásmód követelményét a Gyermekrák Alapítvány egy volt alkalmazottjával szemben.

Hátrány éri a fiúkat a diszkókban?

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint nem helyes, hogy sok helyen a lányoknak ingyenes a belépő.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való