KERESÉS search-close

ENSZ

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ENSZ"

Elkezdődött a harc Líbia fővárosáért

Már számos halálos áldozata van a Líbia fővárosa körül zajló harcoknak. Az ország keleti részét ellenőrző Haftar tábornok csütörtökön indított támadást az ENSZ által támogatott tripoli kormány ellen. A civilek menekülnek az ostromlott városból, és a külföldi békefenntartókat is elkezdték kivonni a közeledő front elől.

Diplomáciai ámokfutásnak mondták a magyarok lépését

Diplomáciai ámokfutásba kezdett Magyarország, erről beszélt egy német diplomata a DPA hírügynökségnek, miután a magyar kormány megvétózta egy olyan javaslat szövegét, ami arról szólt, hogyan működhetne együtt az unió az arab országokkal a menekültválság megoldásában. Mindezt azért, mert a dokumentum említést tett volna az ENSZ globális menekültügyi csomagjáról, amit a magyar kormány elutasít.

BRÓDY JÁNOS: „Minden embernek joga van a sokirányú, sokoldalú tájékoztatáshoz”

70 éve, hogy az ENSZ közgyűlése elfogadta az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, azóta december 10-e az emberi jogok világnapja. Bródy János erre a jubileumra a Budapest Kongresszusi Központba rendezett koncertet. Itt a régi és új dalok mellett megidézte az Illés zenekar 1971-ben megjelent Human Rights című albumát is, amelyen több dalt is az emberjogi nyilatkozat pontjai ihlettek.
Ide kattintva megnézheti a Híradó riportját.

Elfogadták az ENSZ migrációs csomagját

Elfogadták az ENSZ globális migrációs csomagját - erről 192 tagállam szavazott hétfőn a marokkói Marrakesben, így a dokumentum a világszervezet közgyűlése elé kerül a jövő héten. A csomagot megszavazók szerint az a céljuk, hogy csakis ellenőrzött módon és jogszerű eljárással lehessen a bevándorlóknak más tagállamokba belépniük, aki pedig nem szorul védelemre, azt gyorsabban kitoloncolhassák. Magyarország és több uniós tagállam azonban otthagyta a tárgyalásokat, mert szerintük valójában az illegális bevándorlást akarják legalizálni.

Megdöbbentő kijelentést tett Amal Clooney

Clooney-né az ENSZ csütörtöki rendezvényén Magyarországot Észak-Koreához hasonlította, miközben Donald Trump politikáját bírálta. Emberi jogi ügyvédként szólalt fel a rendezvényen.

Nem mehettek be a tranzitzónába az ENSZ szakértői

Nem engedték be az ENSZ emberi jogi szakértőit a szerb-magyar határon lévő tranzitzónákba, ezért a világszervezet munkatársai megszakították magyarországi látogatásukat. A szakértők olyan helyeket kerestek fel Magyarországon, ahol fogva tartanak embereket, ám a magyar hatóságok szerint a tranzitzónák nem ilyenek, hiszen a menedékkérők Szerbia felé bármikor távozhatnak. Az ENSZ-nél azt állítják, hogy a magyar hatóságok törvénysértően jártak el.

Az ENSZ emberi jogi szakértőit nem engedték belépni a magyar tranzitzónákba

Felfüggesztették hivatalos látogatásukat az ENSZ emberi jogi szakértői Magyarországon miután a hatóságok nem engedték őket belépni a röszkei és tompai tranzitzónákba - közölte az Amnesty International jogvédő szervezet.

 

Az ENSZ is bírálta a magyar kormányt

Szégyenletes módon lépnek fel az emberi jogi aktivistákkal szemben Magyarországon az ENSZ szerint. Magyarország új szereplő azon az ENSZ listán, amelyen például Oroszország, Kína és Szaúd-Arábia szerepel. A kormány szerint az ENSZ a listával áll bosszút azért, mert Magyarország kilépett a bevándorlásügyi egyezmény tárgyalásából,

ENSZ: vonja vissza a kormány!

Vonja vissza a kormány a Stop Soros törvényjavaslatot - ezt kéri az ENSZ. A világszervezet szerint ugyanis a civilek megfélemlítésével végső soron a legelesettebbek, a menekültek helyzetén ront a kormány.

 

Ilyen volt az ENSZ diákkonferencia

Az Eötvös József Gimnázium diákjai idén már 8. alkalommal ülnek össze külföldi társaikkal, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezetének mintájára tárgyaljanak és döntsenek a Földet érintő fontos kérdésekről.

 

Plakátok az ENSZ csomagja ellen

Folytatódik a kormány kampánya a migráció ellen. Az üzenet egyszerű, a kormány szerint a bevándorlás súlyos kockázatokat jelent, ezért meg kell állítani. A hirdetések április 15-éig futnak majd. Ellenzéki pártok szerint a plakátok félelem- és gyűlöletkeltők, ráadásul közpénzből a Fidesz kampánycéljait szolgálják. Az LMP tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt panaszt tesz a választási bizottságnál.

Szomorú előrejelzések a víz világnapjára

3 nap. Ennyit bír ki egy felnőtt ember víz nélkül, aztán a szervezet feladja a szolgálatot. Ugyan a Föld 70%-át borítja, ennek csupán 2%-a édesvíz. A készlet pedig rohamosan fogy, és emberek milliárdjai szenvednek már most ivóvíz hiányban. Ráadásul az előrejelzések sem túl biztatóak.

Szijjártó: a migráció veszélyes

Az ENSZ mondja ki, hogy a migráció veszélyes - ezt mondta Szijjártó Péter külügyminiszter, mielőtt felszólalt az ENSZ migrációs csomagjáról szóló vitában. A magyar kormány az ENSZ-szel szemben azt mondja, hogy a migrációt megállítani kell, nem segíteni. A kormány attól is tart, hogy bár az ENSZ javaslat nem lesz kötelező érvényű, beépül majd a nemzetközi jogba.

Túlélte, amit túlélni képtelenség

George Clooney felesége, Amal Clooney emberjogi ügyvéd képviseli Nadia Muradot, aki nagyon felkavaró, exkluzív interjút adott kollégánknak.

 

NAGYMACSKÁK: Ma van a vadvilág világnapja

Látványos vadetetésekkel csatlakozott az ENSZ környezetvédelmi programjához a Nyíregyházi Állatpark.  A nagymacskák közül a tigrisek maradtak a legkevesebben. Egykor több mint százezer élt belőlük a földön. De a vadászatok és élőhelyük irtása miatt számuk rohamosan csökken. Mára 3 alfajuk a jávai, a kaszpi és a balti tigrisek teljesen kipusztultak. Borítókép: MTI fotó: Balázs Attila

Ma minden a nagymacskákról szólt

A Nyíregyházi Állatparkb a Vadvilág világnapján az ENSZ környezetvédelmi programjához csatlakozott. Ez minden évben más fajt mutat be, idén a kihalás szélén álló, veszélyeztetett ragadozók kerültek középpontba. Így aztán ezek az állatok ma még jobban lakhattak.

ENSZ-ellenes kampány indul

ENSZ-ellenes plakátkampányt indít a kormány a szervezet migrációs csomagja miatt, habár az még csak egy javaslat, ami egyébként sem lesz kötelező a tagországokra nézve. Szijjártó Péter bejelentette, Magyarország 12 pontból álló javaslatot küldött az ENSZ-nek, hogy kifejtse a bevándorlást elítélő álláspontját. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, Szijjártó Péternek elment az esze.

Segélyek szexért cserébe


szerző:
2018.02.27. 18:13
Segélyek szexért cserébe

Csak szexuális szolgáltatásokért cserébe adnak élelmiszert nőknek, az ENSZ-nek és más nemzetközi segélyszervezeteknek dolgozó férfiak Szíriában. Legalábbis sokan közülük. Ez derül ki egy jelentésből, amelyet ott készítettek a szexuális visszaélésekről.

2050-re csak 8 millióan leszünk?

A világon lassan 8 milliárdan élünk és a népesség 30 év múlva 10 milliárdra nő. Magyarországon majdnem 10 millióan élünk és a népesség jó 30 év múlva alig több mint 8 millióra csökken. Európa az egyetlen kontinens, amelynek népessége csökken – úgy 4 százalékkal, de Magyarországé e számítás szerint vagy 15 százalékkal.

Egy elfelejtett háború


szerző:
2018.01.20. 18:40
Egy elfelejtett háború

Felkavaró felvételeket tett közzé az ENSZ gyermekvédelmi szervezete, az UNICEF a jemeni polgárháború borzalmairól. A több mint három éve dúló harcok miatt már tízezernél is több civil halt meg és milliók éheznek.

Menekült nők tanulnak idősgondozást

Különleges videó-beszámolót készített az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága Budapesten. A  Magyarországi Református Egyházzal kötött megállapodás révén és egy civilszervezet segítségével menekült nők tanulhatták az idősgondozást a Schweitzer Albert Református Szeretetotthonban.

Nők tízezrei vonultak az utcára

Erőszak, verés, zaklatás, prostitúcióra kényszerítés - az ENSZ adatai szerint minden harmadik nő elszenvedi élete folyamán ezen bántalmazások valamilyen formáját.

Az erőszakos békefenntartók többsége megúszta büntetés nélkül

Tizenkét év alatt kétezer nemi erőszakot követtek el az ENSZ békefenntartói. Az áldozatok sokszor gyerekek. A világszervezet vezetője a héten azt mondta: azonnal lépésekre van szükség, és nem hagyhatják, hogy néhány alkalmazottjuk viselkedése besározza több ezer ember munkáját. Az ENSZ egyébként már több mint egy évtizede is megígérte ugyanezt, mégis az erőszakos békefenntartók többsége megúszta büntetés nélkül.

Tranzitzónák: „inkább börtönök”

A tranzitzónák inkább börtönök, a magyar kormány pedig meg sem próbál segíteni a menekülteknek, és lényegében akadályozzák a kérvényeik beadását - ezt az ENSZ menekültügyi főbiztosa mondta, miután Magyarországon járt. Filippo Grandi szerint a kormány egyértelműen arra törekszik, hogy elriassza a menekülteket. A kabinet szerint a főbiztos hivatalából fakadóan menekültpárti álláspontot képvisel, de Magyarország nem enged a szigorú határőrizetből.

Éhínség mellé jött a kolera

Már nem csak az éhínség, hanem a kolera is súlyos méreteket öltött Szomáliában. A legújabb jelentések szerint legalább 25 ezren szenvednek a kórban. Az ENSZ már korábban megkongatta a vészharangot, miszerint több országban milliók hallhatnak éhen, ha a nemzetközi közösség nem segít rajtuk mihamarabb.

Ma van a szegénység elleni küzdelem világnapja

Október 17-ét 1992-ben nyilvánította a szegénység elleni küzdelem világnapjává az ENSZ közgyűlése. Azóta csökkent az éhezők száma a világban, de még mindig 795 millió olyan ember él a Földön, akiknek nem jut elegendő élelem. Vagyis nagyjából minden kilencedik ember éhezik.

ENSZ-főtitkár: kelet-európai és nő?

Szinte minden ország tagja, a világ legfontosabb nemzetközi szervezete, a legtöbbet teszi a háborús konfliktusok rendezéséért, a menekültekért, illetve a globális járványok és a klímaváltozás ellen, mégis keveset tudunk róla. Őrizni és javítani akarja a világot. A második világháború után alapított ENSZ új főtitkárt, tehát vezetőt választ, de nem úgy, mint eddig. Elvben most először Kelet-Európa térsége adná az új főtitkárt, bár nem csak innen vannak jelöltek.

Csak az apák erőszakosak?

Halálra éheztettek egy másfél éves kislányt Gyöngyösön. Brutális és kegyetlen bántalmazás, ilyenek ellen is kampányol az ENSZ gyermekjogi szervezete, az UNICEF magyar bizottsága adónk egy százalékát kérve. Kampányvideóikban a gyerekek bántalmazására hívják fel a figyelmet, meglehetősen szokatlan és megosztó tartalommal.

ENSZ-közgyűlés: folytatódik a drogháború

Drogháború, droghalál, drogbűnözés, drogterjesztés, drogfogyasztás: a világ lényegében eredménytelenül harcol a kábítószerek ellen. Az ENSZ-nek 18 évig tartott, hogy 1998 után megint egyszer közgyűlést szervezzen, hogy, mi legyen a hatástalan globális drogpolitikával. Volt államfők, volt miniszterelnökök, üzletemberek, művészek és sportolók egy csoportja levélben szólította fel az ENSZ főtitkárát, változtassanak, mert az emberiség nem engedheti meg magának, hogy a XXI. század drogpolitikája ugyanolyan eredménytelen legyen, mint a XX. században volt. A levél elment, de a fordulat elmaradt.

Nem segíthetnek a civilek a menekülteknek

Napokat vagy gyakran egy hetet is várniuk kell azoknak, akik be szeretnének jutni valamelyik magyar tranzitzónába, hogy legálisan menekültstátuszt kérjenek. Ez alatt a puszta földön éjszakáznak, és a civil segítő szervezeteket sem engedik hozzájuk. Egyedül az ENSZ aktivistái vihetnek nekik naponta egyszer ételt és italt. A körülmények miatt sokan feladják. Az ENSZ szerint a magyar hatóságok a korábbi 50 helyett már csak napi 20 embert engednek be a tranzitzónákba.
 

Nem tündérmesék. Ezzel a címmel készített rajzfilmsorozatot az ENSZ gyerekjogi szervezete, hogy felhívja figyelmet a szíriai háború miatt menekültté vált gyerekek sorsára. Az UNICEF azt szeretné, ha nem bélyegeznék meg ezeket a gyerekeket.

Rakétát lőtt fel Észak-Korea


szerző:
2016.02.07. 18:30
Rakétát lőtt fel Észak-Korea

Nagy hatótávolságú rakétát lőtt ki Észak-Korea. Az ázsiai diktatúra szerint műholdat állítottak pályára. Fő ellenfeleik szerint valójában a rakétát akarták kipróbálni, és provokációnak nevezik a startot. A történtek miatt összehívták az ENSZ Biztonsági Tanácsát.
 

Áder: adjon az ENSZ több pénzt a menekülteknek

Adjon több pénzt az ENSZ a szíriai menekültek megsegítésére és próbálja elérni, hogy a világ többi országa is fogadjon be a háború elől menekülő embereket. Ezt kérte Áder János Ban Ki-mun, ENSZ-főtitkártól, akivel New York-ban az ENSZ klímakonferenciáján tárgyalt.

A kamu-Google-oldal a menekültek kedvéért veri át az internetezőket

Az átverés és a jó ügy ritkán férnek meg egymás mellett, azonban egy holland PR-ügynökségnek mégis sikerült egyesítenie a két látszólag összeférhetetlen fogalmat. Az általuk létrehozott Betagoogle.com nevű oldal első ránézésre úgy tesz, mintha a Google-nek a jól ismert fordító és a térképkereső mellett volna jövendőmondó szolgáltatása is, azonban jóval többről van szó egyszerű jóslásnál.

Már nem számítanak túlélőkre


szerző:
2015.08.06. 18:35
Már nem számítanak túlélőkre

Már nem valószínű, hogy találnak túlélőket a Földközi-tengeren ott, ahol szerdán felborult egy körülbelül 600 menekültet szállító halászhajó. Az olasz parti őrség eddig 25 holttestet talált a vízben, de a becslések szerint az elsüllyedt hajótestben még sok tetem lehet. Az ENSZ menekültügyi hivatala szerint 400 utast sikerült kimenteni a tengerből.

Az Európai Bizottság is bírálja a kerítés tervét

Az emberi jogi biztos azt írta, ahelyett, hogy megnehezítik a menekültek helyzetét, inkább olyan törvényt kellene hozni, ami megfelel a nemzetközi emberi jogi normáknak. Orbán Viktor péntek reggel az állami rádióban kiállt a kerítés megépítése mellett, amiről már hétfőn szavazhat a parlament.

Heteken belül épülhet a kerítés

Heteken belül elkezdik építeni a szerb-magyar határra a menekültek elleni kerítést - jelentette be Lázár János miniszter. Egy módosító javaslattal azt is lehetővé tennék, hogy a határzárat a román és az ukrán határra is kiterjesszék. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága kritizálja a magyar kormány lépését, ami szerintük épp az áldozatokat sodorja veszélybe.

Még nem volt annyi menekült, mint most

A II. világháború óta nem volt akkora menekültáradat a Földön, mint most. Csaknem 60 millió ember kényszerült elhagyni otthonát, hazáját – jelentette be az ENSZ menekültügyi főbiztosa. Genfi sajtótájékoztatóján azt mondta: tavaly óta világszerte nyolc millióval lett több a földönfutó. Köztük vannak azok a tízezrek, akiket a négy éve tartó szíriai és líbiai polgárháború űzött el.

250 milliárdot küldtek haza


szerző:
2015.06.16. 18:50
250 milliárdot küldtek haza

Egyetlen év alatt több mint 250 milliárd forintot utaltak haza a Németországban dolgozó magyarok - az ENSZ egyik szervezete szerint. Gyakran a családi összjövedelem felét is kiteszi a Magyarországra küldött összeg, amelyet főleg ételre, ruházatra, és rezsire költenek az itthon maradt családtagok.

Orbán: enyhe a plakátkampány


szerző:
2015.06.12. 18:45
Orbán: enyhe a plakátkampány

A kormány bevándorlókkal kapcsolatos plakátjai azt bizonyítják, hogy Magyarország nyitott és barátságos hely - ezt mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök szerint érthetetlen, hogy miért nem számít biztonságosnak a menekültek számára Görögország, miközben a fél világ oda jár nyaralni. Az ENSZ épp egy Görögországból érkezett bangladesi családhoz invitált meg néhány újságírót, hogy bemutassák, hogyan élnek a Magyarországra érkezett menekültek. A család éttermet nyitott, mert itt szeretnének maradni, de nem akarnak a magyar állam terhére lenni.

Lázár szerint furcsa az ENSZ ellenkampánya

Furcsának tartja az ENSZ menekültügyi főbiztosságának plakátkampányát a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A szervezet olyan politikai menekülteket mutat be, akik Magyarországon leltek otthonra. Lázár János szerint a kormány bevándorlóellenes plakátkampánya sikeres. Az Együtt aktivistái újabb plakátok rongáltak meg, szerintük ez polgári engedetlenség. Ugyanakkor a rendőrség néhány rongáló ellen bűncselekmény miatt indított eljárást.

Katonákat is bevetne az Európai Unió

Katonákkal fékezné meg a Földközi-tengeri embercsempészetet az Európai Unió - így döntöttek a tagországok kül- és védelmi miniszterei. A tervezett hadművelet olasz parancsnokság alatt működne, központja Róma lenne. A missziót azonban mindaddig nem kezdhetik el, ameddig arra nem ad felhatalmazást az ENSZ Biztonsági Tanácsa.

ENSZ: Aggasztó, hogy növekszik az idegengyűlölet

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága felszólította a magyar kormányt, hogy hagyja abba a menekültek rágalmazását. A nemzetközi szervezet szerint a kormány a nemzeti konzultációs kérdőíven szándékosan összekeveri a menekülteket, a gazdasági bevándorlókkal, és tévesen hibáztatja őket a Magyarországra és Európára leselkedő veszélyekért. A Fidesz szerint az ENSZ félreérti a kormány szándékait. A háborús térségekből érkező politikai menekültek ellen nem akarnak fellépni, de az illegálisan érkező megélhetési bevándorlókkal szemben igen. A Demokratikus Koalíció szerint a kormány érti félre a helyzetet.

Fidesz: az ENSZ félreérti a kormányt

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága felszólította a magyar kormányt, hogy hagyja abba a menekültek rágalmazását. A nemzetközi szervezet szerint a kormány a nemzeti konzultációs kérdőíven szándékosan összekeveri a menekülteket, a gazdasági bevándorlókkal, és tévesen hibáztatja őket a Magyarországra és Európára leselkedő veszélyekért. A Fidesz szerint az ENSZ félreérti a kormány szándékait. A háborús térségekből érkező politikai menekültek ellen nem akarnak fellépni, de az illegálisan érkező megélhetési bevándorlókkal szemben igen. A Demokratikus Koalíció szerint a kormány érti félre a helyzetet.

Egyre több városban lőnek


szerző:
2015.02.19. 18:35
Egyre több városban lőnek

Hiába van - elvileg - tűzszünet egyre több kelet-ukrajnai városból érkeznek hírek lövöldözésekről. Kijev emiatt azt szeretné, ha ENSZ békefenntartók érkeznének a területre. Petro Porosenko elnök szerint az ukrán katonák már el is hagyták Debalcevét, miután a stratégiai fontosságú várost feladta Ukrajna, mivel azt bekerítették a lázadók.

Bármikor nyílt háború törhet ki

Elözönli az orosz hadsereg Kelet-Ukrajnát. A kijevi kormány és a Nyugat szerint minden eddiginél nagyobb fegyveres konfliktus készülődik a térségben. Az újabb katonai behatolás miatt az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán rendkívüli tanácskozást tartott, aminek kapcsán az orosz nagykövet bohózatot emlegetett.
 

Holland motorosok a kurdok oldalán

Szinte alig maradt valaki a szír török határon fekvő Kobani városában. Az ENSZ becslései szerint legfeljebb, ha 700-an maradtak a településen. A lakók az Iszlám Állam terroristái elől menekültek el.

Újabb ebolás beteg Amerikában


szerző:
2014.10.15. 18:55
Újabb ebolás beteg Amerikában

Az ápoló azt a múlt héten elhunyt beteget gondozta, aki repülővel érkezett Nyugat-Afrikából, hogy rokonait látogassa. Az ENSZ egészségügyi szervezete eközben rémisztő adatokat hozott nyilvánosságra.

Gyerekek penészes, hideg otthonokban

Méltatlan körülmények között él Magyarországon a gyerekek harmada. Penészes, zsúfolt, víz és fűtés nélküli otthonban, olyan szegény családokban, ahol nemhogy játékra, ételre sem jut pénz. A Habitat for Humanity az ENSZ Lakhatási világnapja alkalmából egy hatalmas fekete házat állított fel az Örs vezér téren. Abban reménykedve, hogy a járókelők segítségével a fekete ház vasárnapra fehér lesz.
 

Összefog a szélsőségesek ellen az ENSZ

A külföldi fanatikusok Irakba és Szíriába özönlését megakadályozó határozatot fogadott el az ENSZ Biztonsági Tanácsa. Ez alapján a világ összes országának meg kell előznie és meg kell akadályoznia, hogy területéről a szélsőségesek harcosokat toborozzanak, akik aztán a válságövezetbe utazva az Iszlám Állam nevű terrorszervezet mellett harcolnak.
 

Tóásó Előd tolmácsa magyarul sem tud rendesen

Hihetetlen és érthetetlen, hogyan lehet egy magyarul nem jól tudó tolmácsa Tóásó Elődnek. Rendre a Bolíviában 4 és fél éve fogvatartott férfi javítja ki tolmácsát, abban a perben amelyet nemzetközi figyelem övez, és amelyben akár 30 év börtönt is kaphat.

Jön a hétmilliárdodik ember!


szerző:
2011.10.28. 20:03
Jön a hétmilliárdodik ember!

Október 31-én születik meg a világ hétmilliárdodik lakója - legalábbis ezt jósolja az ENSZ.

Azerbajdzsán lett az ENSZ BT új tagja

A posztra Magyarország is pályázott, de már az első körben kiesett.

Nem leszünk tagjai a Biztonsági Tanácsnak

Már a szavazás első körben kiestünk. Magyarország Szlovéniával és Azerbajdzsánnal volt versenyben.

Feleségre váltotta lányát egy kenyai férfi

Férjhez adta 13 éves lányát egy kenyai férfi, hogy az érte kapott pénzből vegyen egy második feleségre.

Palesztina: Állam béke nélkül?


szerző:
2011.09.24. 12:25
Palesztina: Állam béke nélkül?

Állótapssal köszöntötték az ENSZ Közgyűlésében a palesztin elnököt, aki nemzetének állami státuszáért folyamodott.

Az USA nem akarja Palesztinát az ENSZ-be

Átadta a palesztinok felvételi kérelmét az ENSZ főtitkárának Mahmúd Abbász.

ENSZ: Felháborodtak az iráni elnök szavain

Kivonultak a nyugati diplomaták csütörtökön az ENSZ-közgyűlés ülésterméből Mahmúd Ahmadinezsád beszéde alatt.

Haitin segít a túszul ejtett békefenntartó

Haitin kapott beosztást Papp István. Őt rabolták el Szudánban tavaly novemberben, és 91 napot töltött fogságban egy fához láncolva.

Izrael nem kér bocsánatot


szerző:
2011.09.03. 13:01
Izrael nem kér bocsánatot

Ellentétes hatást váltott ki az ENSZ főtitkára szerint gázai flotilla-incidensről készült nemzetközi jelentés.

Merénylet az ENSZ-képviseletnél


szerző:
2011.08.26. 20:25
Merénylet az ENSZ-képviseletnél

Öngyilkos merénylő robbantott az ENSZ képviseletének épületében a nigériai fővárosban.

Hadzsics nem tartja magát bűnösnek

Tagadta bűnösségét a hágai törvényszék előtt Goran Hadzsics, a horvátországi szerbek egykori vezetője.

Újabb vérfürdő Szíriában


szerző:
2011.08.01. 18:52
Újabb vérfürdő Szíriában

Folytatta a leszámolást a szíriai hadsereg az ellenzéki központnak számító Hama városában.

Több mint 1 millió éhező gyerekért küzdenek

Az UNICEF 1, 25 millió dél-szomáliai éhező gyermeknek kért sürgős segítséget. Az ENSZ mindennél fontosabbnak nevezte az összefogást.

Harc az ételért


szerző:
2011.07.28. 19:47
Harc az ételért

Heves harcok törtek ki Szomália fővárosában azt követően, hogy megérkezett Mogadishuba az ENSZ első segélyszállítmánya.

Megrázó: 800 ezer gyerek élete forog kockán

Versenyt futnak az idővel a segélyszervezetek Afrika keleti részén, hogy megpróbáljanak élelmet eljuttatni az éhezőknek.

Levegőből érkezik az étel Szomáliába

Légi úton próbál meg élelmiszert eljuttatni az ENSZ a szomáliai éhezőknek. A Világélelmezési Program akciója ezen a héten kezdődik.

Ne csak az eurót mentse az Unió!


szerző:
2011.07.22. 11:59
Ne csak az eurót mentse az Unió!

Figyeljenek az európai adósságválságon túl az afrikai éhínségre is - erre kérte az uniós vezetőket az ENSZ.

„Álmok nélkül lehet élni, de nem érdemes”

Határozatot fogadtak el a héten az ENSZ Közgyűlésében, hogy a boldogságot a fejlődés mértékévé teszik.

Éhínség sújtotta terület lett Szomália

Az ENSZ szerint a helyzet folyamatosan romlik az erőfeszítések ellenére, és már minden harmadik gyermek alultápláltságban szenved.

Segélyfelhívás az éhezőkért


szerző:
2011.07.13. 12:00
Segélyfelhívás az éhezőkért

Az ENSZ főtitkára szerint még 800 millió dollárnyi felajánlásra van szükségük, hogy enyhíteni tudjanak az afrikai éhínségen.

A hollandok is tehetnek a vérengzésről

A holland állam is felelős három srebrenicai bosnyák lemészárlásért.

Shakira a tanítás pártján


szerző:
2011.06.22. 14:16
Shakira a tanítás pártján

Shakira Jeruzsálemben kampányolt a globális oktatásért. A kolumbiai popsztár, az ENSZ jószolgálati követeként látogatott el a városba.

Jolie a menekültekért kampányolt

15 éve nem volt annyi menekült a világon, mint most. Több mint 15 millióan élnek kényszerből hazájuktól távol.

Kifütyülték a szentszék képviselőjét

Többször is kifütyülték a Vatikán képviselőjét az ENSZ-ben rendezett AIDS konferencián.

Háromezer életet követelt az elnökválasztás

Több mint ezer ember halt meg csak Elefántcsontpart nyugati részén, az elnökválasztást követő összecsapásokban.

Gyöngyöspata az ENSZ-ben is téma

Az emberi jogok magyarországi helyzetét vizsgálták Genfben az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésén.

Nemzetközi elítélés a leszámolásért

Visszalépett Szíria vezetése attól, hogy jelöltessék országukat az ENSZ emberi jogokkal foglalkozó testületébe.

Egy túlélője van az ENSZ-gép tragédiájának

Harminckét ember meghalt, amikor lezuhant az ENSZ egyik repülőgépe Kinshasa repülőterén.

Lázadóknak adna fegyvert a Nyugat

Az amerikai elnök és a brit kormányfő is utalt rá: előfordulhat, hogy felfegyverzik a líbiai lázadókat.

Kadhafi: Líbia készen áll, és győzni fog

Líbia készen áll a háborúra és győzedelmeskedni fog - jelentette ki Moamer Kadhafi líbiai vezető.

Amerika áll a líbiai akció élére?

Hadihajókkal, tengeralattjárókkal és repülőgépekkel indított támadást a nemzetközi koalíció.

Légicsapást mérhetnek Líbiára


szerző:
2011.03.18. 13:10
Légicsapást mérhetnek Líbiára

Megszavazta az ENSZ Biztonsági Tanácsa a Líbia feletti légtérzár elrendelését, valamint a civil lakosság védelmében szükséges intézkedéseket.

Nem fognak munkát kapni a 15 évesek?

Törvényes is, meg nem is a tankötelesség korhatárának 15 évre szállítása.

Menekültkrízis Líbiában


szerző:
2011.03.02. 20:40
Menekültkrízis Líbiában

Tovább tart a Kadhafihoz hű erők előrenyomulása Líbiában.

Kadhafi vagyonát zárolják, a magyarokat menekítik

Az Egyesült Államok és az ENSZ szankciókat rendelt el a líbiai vezetők ellen. Közben a Terrorelhárítás átvette a Líbiában rekedt magyarok kimentését célzó akció irányítását.

Nemzetközi diplomáciai fellépés Líbia ellen

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa pénteken ül össze, hogy rendkívüli ülésen tárgyaljon a líbiai krízisről és az alkalmazandó szanciókról.

Pokollá változott Líbia


szerző:
2011.02.23. 18:46
Pokollá változott Líbia

Csaknem húszezer ember menekült az elmúlt négy napban a szárazföldön Líbiából Tunéziába.

Halál a „csótányokra és a patkányokra”

Elítélte a líbiai tüntetők elleni erőszakot az ENSZ Biztonsági Tanácsa, szankciókat azonban nem hozott

Izrael miatt vétózott az USA


szerző:
2011.02.19. 15:35
Izrael miatt vétózott az USA

A zsidó államot a palesztin területeken létrehozott illegális telepek miatt akarták elmarasztalni az ENSZ-ben.

Az ENSZ „segélykiáltása” Srí Lankáért

A többi között ivóvízre, élelemre, és szúnyoghálóra van szüksége az ENSZ-nek az áradások túlélőinek ellátására.

91 nap fogság hátborzongató története

Otthonában adott interjút Papp István, akit a szudáni Darfúrban raboltak el, majd szabadítottak ki fogságából.

Kiszabadult fogságából a magyar békefenntartó

Kiszabadították fogságából a tavaly októberben elrabolt Papp István ENSZ-alkalmazottat.

Klímavédelmi erőfeszítések hónapról hónapra

A Végítélet Órájának visszaállítása, egyre gyorsabban növő fák, pusztító árvizek és aszályok 2010-ben.

Pánik a gyanús szag miatt


szerző:
2010.12.22. 08:49
Pánik a gyanús szag miatt

Elővigyázatosságból ürítették ki az ENSZ Biztonsági Tanácsának helyet adó termeket.

Kolera-vizsgálatot tart az ENSZ


szerző:
2010.12.18. 16:15
Kolera-vizsgálatot tart az ENSZ

Azért vizsgálódik, mert nepáli békefenntartóit vírusterjesztéssel gyanúsították meg.

Összecsapások a kolera miatt


szerző:
2010.11.16. 08:29
Összecsapások a kolera miatt

Két ember életét vesztette Haitin, amikor a feldühödött tömeg összecsapott az ENSZ békefenntartóival.

Segítene, hogy kevesebben éhezzenek?

Magyarországon a népesség 13 százaléka él nagy szegénységben, 15 ezer gyermek pedig éhezik. Tegyünk együtt értük a szegénység elleni küzdelem világnapján!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való