KERESÉS search-close

EMMI

26 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "EMMI"

PDSZ: az EMMI visszaélt jogaival!

Visszaélt a jogaival az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint, amikor nem engedte, hogy március 14-én szolidaritási sztrájkot tartsanak a tanárok.  A szervezet elnöke szerint ezt az is bizonyítja, hogy bár a minisztérium a munkaügyi bírósághoz fordult, hogy a szolidaritási sztárjk jogellenessé nyilvánítását kérje, a bíróság ezt elutasította. Az Emberi Erőforrások Minisztere kérdésünkre érdemben nem kommentálta a végzést.

Több napot igazolhasson a szülő?

3 helyett akár 15 igazolható nap az iskolákban - ennyit javasol a Házi Gyermekorvosok Egyesülete. Szerintük sok esetben nem ellátásért, hanem csak igazolásért viszik a szülők a gyerekeket a rendelőkbe. Bár az egyesület évek óta harcol emiatt, még mindig csak két település iskoláiban vezették be az új rendszert. Kerestük az Emberi Erőforrások Minisztériumát, azt írták, egyeztetnek az ügyben.

Miért drága magániskolába viszi a gyerekét az államtitkár?

Miután kiderült, hogy Szabó Tünde EMMI-államtitkár egy nagyon drága magániskolába járatja a gyerekeit, kíváncsiak lettünk, milyenek is ezek a sulik, összehasonlítva egy mindennapi iskolával.

Otthonápolás: újra tüntettek


szerző:
2018.09.28. 16:39
Otthonápolás: újra tüntettek

Ismét tüntettek az otthonápolási díj emeléséért a Kossuth téren.

Otthonápolás: csalódtak az érintettek

Ezután sem számít munkaviszonynak, ha valaki a beteg családtagját otthon ápolja. Ez derül ki abból a levélből, amelyet az EMMI küldött egy érintettnek. A kormány korábban egyeztetést és őszre döntést ígért az otthonápolás ügyében.

Igazságtalannak gondolják az EMMI által kifizetett milliós jutalmakat

Arcpirító és igazságtalan - ezt mondták az Emberi Erőforrások Minisztériumánál kifizetett milliós jutalmakról az RTL Híradó által megkérdezett szakszervezetek. A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint az ápolók többsége pár tízezer forint bónusznak is örülne - de nem kap.

EMMI: 4 milliárdos jutalom

Több mint négymilliárd forintot költöttek jutalmakra az Emberi Erőforrás Minisztériumban a választások előtt. Ezt a 24.hu írta meg, miután kikérték az adatokat. A lap szerint a tárcánál dolgozók átlagosan kétmilliós bónuszt kaptak. Voltak olyan vezetők is, akik ennél jóval többet vihettek haza, mert ők akár két évnyi fizetésüknek megfelelő összeget is felvehettek.

Kásler Miklós furcsa és vitatható mondatai istenről és betegségekről

Balog Zoltán utóda egy elismert orvos lesz: a többszörösen kitűntetett Kásler Miklós több mint 20 éven keresztül vezette az Országos Onkológiai Központot.  A professzorhoz tartozik majd az egészségügy és az oktatás is, emiatt lett érdekes, hogy korábban hogyan foglalt állást bizonyos ügyekben. Hogy miért gondolja, hogy a tízparancsolat betartása gyógyír lehet a halálos betegségekre, vagy miért cáfol laikusként tudományos tényeket.

RTL II: Nem marad miniszter Balog Zoltán

Nem lesz tagja az új kormánynak Balog Zoltán, aki eddig az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezette. Erről az Origonak nyilatkozott a távozó tárcavezető. Azt mondta, változtatásokat javasolt a tárcánál Orbán Viktornak, de a miniszterelnök ezeket nem fogadta meg.

50 milliós bírság az EMMI-nek

28 iskolában, jogellenesen különítették el a roma tanulókat, így döntött Fővárosi Törvényszék. Az ítélet szerint 13 intézményben nem indíthatnak új első osztályt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának pedig 50 millió forintos bírságot kell fizetnie.

Iskolák: az állam mindent visz vagy mégsem?

Nem minden önkormányzat fogadja lelkesen, hogy iskoláját államosítják. A Budapesttől egy kilométerre észak-keletre fekvő, tízezres Csömör nagyközség például olyannyira nem lelkes, hogy iskoláiért pert indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellen.

Lesz-e vizsgálat az egészségügyi ellátó ellen?

Hiába a sorozatos bírságok és szabálytalanságok a kórházak eszköz-beszerzéseinél, egyelőre nem indult vizsgálat az ezekért felelős Állami Egészségügyi Ellátó Központ ellen. Az egészségügyi államtitkár erről azt mondta, telefonon már egyeztetett az központ elnökével, szerdán találkoznak, és csak utána dönt a további lépésekről. Az EMMI parlamenti államtitkára pedig arról beszélt, hogy a szabálytalanságokat nyilvánosságra hozó LMP-s politikus ellen az Országgyűlés elindíthatja azt a vizsgálatot, amit nemrég Orbán Viktor kért. 

Bicikliverseny bérpótlék helyett

Bicikliversenyre költötte a kormány a szociális és gyermekvédelmi dolgozók bérpótlékából elvett 90 millió forintot. Ezt eddig hiába kérdeztük, titkolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma, most viszont a Magyar Nemzet közérdekű adatigénylésére elárulták. Azt viszont továbbra sem mondják meg, hogy miért pont innen vették el a pénzt. A Demokratikus Koalíció szerint úgy tűnik, már minden sport fontosabb a kormánynak az emberek bérénél.

Tiltott élelmiszert is árulnak

Ne engedjék az 5 éve tiltott élelmiszerek árusítását az iskolákban - erről írt levelet az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden igazgatónak. A büfék többsége ugyanis nem tartja be a rendeletet, és továbbra is chipset, cukorkát, illetve cukros üdítőket kínál a gyerekeknek a Fiatal Családosok Klubja nevű civil szervezet szerint. Ők fényképekkel is dokumentálták a visszaéléseket. Az RTL Híradónak nyilatkozó vállalkozó azt mondja, az egészséges büfé akár harmadával drágább.

Tüntetnek az új iskolaigazgató ellen

Tüntetnek a szülők Algyőn az új iskolaigazgató ellen. Korábban ugyanis hiába tiltakoztak több mint 600 aláírással, mégis őt nevezte ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Nem adhatott interjút az Indexnek

A minisztérium illetékese beleegyezett, az interjúalany mégsem nyilatkozhatott az Indexnek a kórházak átalakításáról. Mindez úgy derült ki, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóosztálya véletlenül az újságírónak is elküldte az erről szóló levelet. A hírportál szerint másfél hónapja semmilyen ügyben nem kapnak választ a kormánytól. Balog Zoltán miniszter ma a Híradó kérdésére azt mondta: nincs titkolnivalójuk, de szeretik eldönteni, hogy miről mikor nyilatkoznak.

Jordán: “Ez nagy bajt jelent!”

“Riasztó és nagy bajt jelent!”- ezt mondta Jordán Tamás az RTL Híradónak arról a tervezetről, mellyel a kormány változtatna a színházak és művészeti intézmények vezetőinek kinevezésén. Az EMMI két verziót is készített, az egyik szerint a fenntartó dönthetné el, meghívásos pályázat útján, hogy ki legyen egy színház igazgatója. Az MSZP szerint ez erőpolitizálás, olyan esetekre, mint Jordán Tamásé volt, aki helyett nem tudott mást kinevezni az önkormányzat a színház élére.

„Nincsenek meg a feltételei”

Nem megfelelőek a tárgyi körülmények, túl sokan vannak egy nyelvi csoportban és a tankönyvekkel is vannak problémák. Egyebek mellett ezt állapította meg az alapvető jogok biztosa egy hivatalból indított vizsgálat során, amiből az is kiderült, a kormány olyan nyelvi követelményeket állít a diákok elé 2020-tól, amire az iskolák az alaptanterv szerint fel sem készítik őket. Kerestük az Emberi Erőforrások Minisztériumát az ügyben, de adásunkig nem válaszoltak.

Örökre eltiltanák a molesztálót

Nem lesz mérlegelés. Soha nem dolgozhatna gyermekvédelemben az, aki korábban gyerekekkel kapcsolatos bűncselekményt követett el. Ezt tervezi az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Eddig a bíróság dönthetett arról, hogy eltiltja-e az elítéltet a foglalkozásától vagy sem. Ez a jövőben automatikus lenne, és nyilvántartásban rögzítenék. A Magyar Családsegítők Országos Egyesülete szerint jó a kezdeményezés, de a megelőzésre még nagyobb hangsúlyt kellene fordítani.

Gyenge 3-as az oktatásnak

Még a közepesnél is gyengébbre osztályozták a magyarok az oktatási rendszert - legalábbis ez derül az Emberi Erőforrások Minisztériumának saját kutatásából, amit az iskolaigazgatóknak is szétküldtek. Erről a Magyar Nemzet írt először. Az egyik pedagógus szakszervezet szerint a rossz eredményekért felelnie kell az oktatás irányítóinak. Az államtitkárság írásban úgy reagált, a kormány arra törekszik, hogy minél jobb legyen az oktatás.

13 millió pszichológusokra


szerző:
2017.01.03. 18:37
13 millió pszichológusokra

18 millió forintért foglalkoztak pszichológusok az Emberi Erőforrások Minisztériumának dolgozóival- ez a kormány.hu-ra feltöltött szerződésekből derült ki. A tárca két megállapodást kötött összesen négy hónapra egy Kft-vel, hogy közreműködjenek személyi fejlesztési célok meghatározásában. A tárca szerint azért kellettek a pszichológusok, hogy megtalálják a minisztériumi dolgozók számára a legmegfelelőbb munkaköröket. Azt írták, végül 13 milliót költöttek erre.

Bojkottálja a rádiót az EMMI?

Bojkottálja a Lánchíd Rádiót az Emberi Erőforrások Minisztériuma - ezt állítja a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó rádió szerkesztősége. Közleményükben azt írják, a minisztérium irányítása alá tartozó kulturális intézmények szakemberei nem nyilatkozhatnak nekik. A szerkesztőség szerint az is előfordult, hogy egy előre egyeztetett interjút kellett félbehagyni, mert a minisztérium menet közben tiltotta le a felvételt. Panaszukat az Egyenlő Bánásmód Hatóságnak is elküldték. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem reagált a vádakra.

Nincs segítség a drogfüggőknek?

Több tízezer drogfüggő fiatal van az országban, de a szakemberek szerint alig van olyan hely, ahol segítséget kaphatnak a leszokáshoz. Nemrég ugyan nyílt két bentlakásos otthon, de ezekben mindössze negyven férőhely van, ráadásául csak fiúknak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, ebben az évben több mint tíz milliárdot költenek intézményfejlesztésre és függőségkezelő programokra.

Listát készít a menekült gyerekekről az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A KLIK tankerületei hétfőn írtak levelet az iskolaigazgatóknak, amelyben azt kérik, írják össze, hány úgynevezett "migráns tanuló" jár hozzájuk. Az RTL Híradónak azt írták, erre azért van szükség, mert az ő ellátásukhoz többletforrások kellenek. Az LMP szerint a listázás nem ébreszt jó emlékeket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való