KERESÉS search-close

ELTE

65 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ELTE"

Ő lett az Anna-bál szépe


szerző:
2019.07.28. 18:41
Ő lett az Anna-bál szépe

23 éves kisvárdai lány lett az idei, 194. balatonfüredi Anna-bál szépe. Purgel Réka az ELTE Bölcsésztudományi Karán tanul, mesterszakon első éves. Egyetemi szakdolgozatát is az Anna-bálból írta.

 

Este 8-ig még izgulhatunk a felvételi ponthatárokon

Este 8-ig izgulhatnak a felvételizők, ekkor derülnek ki ugyanis a felsőoktatási ponthatárok. Az ELTE Lágymányosi Campusán pontváró bulit rendeznek, ott van kolléganőnk, Morva Panka.

 Újabb tárgyalása kezdődött a McDonald’s-os lövöldözőnek

Most azért áll bíróság előtt, mert a vád szerint robbanóanyagot kevert otthon. Korábban azért ítélték el, mert többször a plafonba lőtt egy budai gyorsétteremben. De állt már bíróság előtt csalás kísérlete miatt, és azzal is vádolták már, hogy tömeggyilkosságra készült az ELTÉ-n.

ELTE: Lesz leépítés, de nem lesz hatással a működésre

Nincs gazdasági vészhelyzet az ELTE-n, az Eötvös Loránd Tudományegyetem közleménye szerint.

Összesen hetven oktatót küldhetnek el az ELTE Bölcsészettudományi és Természettudományi Karáról!

Az elbocsájtások oka pénzügyi az Oktatói Hálózat nevű szervezet szerint. Tavaly novemberben derült ki, hogy gondok vannak a két karon. Az ELTE egyik oktatója szerint ezzel a lépéssel több szak működése is veszélybe kerül, lesz, ami valószínűleg meg is szűnik. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint az ELTE jelentős forrásokhoz jut, a pénz felhasználásáról pedig maguk dönthetnek.

Oktatási szabadságot követelnek az egyetemisták

A genderszak betiltása és a Corvinus Egyetem alapítványi fenntartásba kerülése ellen tiltakoztak több egyetem hallgatói és oktatói. Szerintük a kormány durván beavatkozik a felsőoktatás és a tudományos élet autonómiájába. A diákok reggel felvonulást szerveztek az ELTE egyik kampuszánál, majd egész nap fórumokat tartottak. A kormány nem reagált a tiltakozásra.

Tűz ütött ki egy kollégiumban

Több mint 400 diáknak kellett elhagynia kollégiumi szállását, miután hétfő este kigyulladt egy szoba az ELTE Kőrösi Csoma Sándor kollégiumában. A helyiség teljesen kiégett, az épület füsttel telítődött, de senkinek sem esett baja.

Tényleg függőséget okozhatnak a videojátékok? Most kiderül!

Az Egészségügyi Világszervezet hivatalosan is a mentális rendellenességek közé sorolta a videojáték-függőséget. Meddig normális, és mikortól kóros elfoglaltság a videojátékozás? Mik a jelei és hogyan vehetjük észre? Erről beszélgettünk Király Orsolya pszichológussal, Horváth Péterrel a GameStar Online-tól, és Bíró Balázzsal, a Magyar E-sport Szövetség elnökével!

Lincshangulat az ELTE-n a zaklatás-ügy miatt

Minden apró gesztusra oda kell figyelnie egy vezetőnek, mert félreérthetik - ezt mondta Híradónknak Mikonya György, az ELTE szexuális zaklatási ügye miatt menesztett dékánja. Tegnap a Magyar Nemzetnek szólalt meg először, azt mondta, lincshangulat alakult ki körülötte, miután nyilvánosságra hozták az egyetem etikai vizsgálatának eredményét. Belső vizsgálatra készül az Operettszínház vezetése is.

Elküldték a zaklató dékánt

Szexuális zaklatás miatt elbocsájtották az ELTE egyik dékánját is. Mikonya György a Tanító- és Óvóképző Kar vezetője volt. Azután indult ellene belső vizsgálat, hogy egy közvetlen beosztottja azzal vádolta, folyamatosan molesztálta.

Zaklatás – hetek óta vizsgálják

Egy jogvédő szervezet segítségét kérte az a nő, aki szexuális zaklatással vádolja az ELTE egyik befolyásos oktatóját. Erről a Patent nevű civil szervezet vezetője beszélt Híradónknak.

Fogadj örökbe törpemalacot!


szerző:
2017.08.29. 08:25
Fogadj örökbe törpemalacot!

Szeretnél egy különleges házikedvencet? Most az Elte Etológiai Tanszékének minnesotai törpemalacai gazdákat keresnek egy hosszútávú kísérlethez. Miért éppen törpemalac? Hogyan kell elképzelnünk a gondozásukat? Erre ad választ Andics Attila, a kutatás vezetője és Újváry Dóra, tudományos munkatárs.

Visszacsúsztak a hazai egyetemek


szerző:
2017.08.16. 18:30
Visszacsúsztak a hazai egyetemek

Nincs magyar a világ 500 legjobb egyeteme között - a világ egyetemeit rangsoroló egyik kutatás szerint. Az úgynevezett sanghaji rangsor a tudományos teljesítményt veszi alapul, vagyis az oktatás színvonaláról kevesebbet árul el, de 2015-ben az ELTE még szerepelt az 500-as listában - 2014-ben pedig a legjobb 400-ban. Most viszont mindkét listáról kicsúszott. A rangsor élén a Harvard, a Stanford, a Cambridge, az MIT és a Berkeley áll. Ha a szakokat nézzük, a matematikai kutatásokat vizsgálva jobban áll az ELTE - a 150-es listába került, a Budapesti Műszaki Egyetem pedig a 300-as listán szerepel.

40 oktató mondott fel a Műegyetemen

Távozásuk oka, hogy az intézménytől elvették a legtöbb bevételt hozó üzleti képzéseket, ezek az ELTE-hez kerültek. Az Index információi szerint a Műegyetemről a gazdaságtudományi képzésben résztvevő tanárok legalább 40 százaléka távozik.

Poloska áradat a kollégiumban


szerző:
2017.01.09. 18:28
Poloska áradat a kollégiumban

Van, aki több szemeszter óta szenved az ágyi poloskáktól az ELTE Ajtósi Dürer sori Kollégiumában. Ezt mondta egy ott lakó diák az RTL Híradónak. Az Index még pénteken írt arról, hogy az intézményben ágyi poloskainvázió van. A hallgatók szerint a helyzet nem új. A kollégium vezetősége közleményt küldött, ebben azt írják, "eseti irtással" kezelik a problémát.

Úgy működik a kutyák agya, mint az emberé

A kutyák agya az emberéhez hasonlóan dolgozza fel a beszédet – ezt állapították meg az ELTE kutatói. Két évig készültek rá, és 13 kutyát tanítottak be a kísérletre. Fejhallgatót tettek a fülükre és MRI készülékkel vizsgálták, hogy az agyuk hogyan reagál az elhangzottakra. Soha nem csináltak még ilyet, és az eredmény meglepő lett.

Egyetemistákat vertek meg a biztonsági őrök

Több fiatalt megverhettek a biztonsági őrök az ELTE Hallgatói Önkormányzatának fesztiválján, pénteken. Ezt állítja több résztvevő. Egy egyetemista lány ügyében már eljárást indítottak a rendőrök. A hallgatói önkormányzat is vizsgálatot ígér, és azt kérik: jelentkezzenek a szemtanúk.

Ingyen tanítanak végzős óvónőket

A végzős óvónők is megtanulják, hogyan bánjanak a cukorbeteg gyerekekkel. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes oktatást szervezett az ELTE-n, ahogy már évek óta mintegy 1500 gyakorló óvónőnek. A leendő óvónők vércukrot mértek, és az inzulinpumpa használatát is megtanulták. Azt mondták, most már nem okozna gondot, ha cukorbeteg kisgyerek kerülne a csoportjukba. A Belevalók programot éppen azért indította az alapítvány, mert Magyarországon gyakran előfordul, hogy nem veszik fel a cukorbeteg gyereket óvodába.

Kilenc évre súlyosbították a gólyatábori erőszakoló büntetését

Kilenc évre súlyosbították a fonyódi gólyatábori erőszak miatt eredetileg hét és fél évre ítélt férfi büntetését hétfőn. Első fokon hét és fél év börtönre ítélte a Fonyódi Járásbíróság azt a 39 éves budapesti férfit, akit az ELTE fonyódligeti gólyatáborában múlt év augusztusában elkövetett szexuális erőszakkal vádoltak. Ezt változtatták most kilenc évre, személyes adattal való visszaélés miatt. Mivel ez a bűncselekmény eddig nem szerepelt a vádiratban, az ítélet nem jogerős. Vendégünk volt az ügy kapcsán a sértett jogi képviselője, Dr. Tóth M. Gábor.

72 ezren lettek gólyák


szerző:
2015.07.24. 18:25
72 ezren lettek gólyák

Több mint 100 ezer diák várta csütörtök este a felvételi ponthatárokat. Közülük több mint 72 ezren be is jutottak valamely egyetemre vagy főiskolára. Idén is tarolt az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

Elhallgatta az erőszakot, tisztviselő lett

Elhallgatta a gólyatábori erőszakot, gyermekvédelmi kormánytisztviselő lett belőle. Az Átlátszó blog derítette ki, hogy majdnem 300 ezres fizetésért alkalmazták kormánytisztviselőnek az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik háttérintézményében Bubla Áront. Ő az, akit tavaly kizártak az ELTE-ről, mert a fegyelmi bizottság szerint tudott arról, hogy a 2013-as gólyatáborban megerőszakoltak egy lányt, de nem segített neki, és a rendőrséget sem értesítette. Bubla nem akart nyilatkozni.

Előzetes: Elhallgatta a gólyatábori erőszakot, gyermekvédelmi kormánytisztviselő lett belőle

Bubla Áron, aki korábban az ELTE jogi karán volt a hallgatói önkormányzat elnöke, tavaly kizárták az intézményből. Azért, mert a fegyelmi bizottság szerint tudott arról, hogy a 2013-as gólyatáborban megerőszakoltak egy lányt, de nem segített neki, és a rendőrséget sem értesítette. A volt HÖK elnököt havi 285 ezres fizetésért alkalmazta az emberi erőforrások minisztériumának egyik háttérintézménye. Részletek 6-kor az RTL Híradóban.

Nem lesz gólyatábor az ELTE jogi és tanítóképzői karán idén nyáron

Így döntött a két kar vezetősége, miután kiderült a tavalyi fonyódligeti táborban és azt megelőzően egy másik gólyatáborban is megerőszakoltak egy lányt. A többi kar gólyatáborát pedig már idén is máshogy szervezik. Minden táborban lesz például pszichológus, és a szervezőket is jobban megválogatják.

Nem esküszik az alaptörvényre, nem lehet doktor

Nem avatták doktorrá az ELTE egyik hallgatóját, mert nem volt hajlandó esküt tenni az Alaptörvényre. Kende Judit azt mondja: szerinte az alaptörvény több csoport jogait is sérti, ezért nem fogadta meg, hogy hű lesz hozzá. Korábban a DK és az Együtt politikusai is trükköztek a képviselői esküjükkel az alaptörvény miatt.

Előzetes: Rosszul lett a tárgyaláson

Nem érdekli az ítélet indoklása, ki akar menni a tárgyalóból - ezt mondta a bíróságon az a fiatalember, aki az ügyészség szerint évekkel ezelőtt tömeggyilkosságra készült az ELTE jogi karán. Részletek hat órakor az RTL Híradóban.

Gólyatáborok: egy erőszak tanulságai

Tavaly nyáron az ELTE Tanító és Óvóképző karának fonyódligeti gólyatáborában az első estén, a tábor kellős közepén, egy ott dolgozó fotós megerőszakolt egy 19 éves diáklányt. Első fokon szerdán hét és fél évi börtönre ítélte a bíróság. Miután az ügy nyilvánosságra került, több lány is hasonló történettel állt elő, egyiküket az ELTE jogi karának gólyatáborában erőszakolták meg. Tanulságokról és a jövőről beszélgettünk.

Vita a gólyatáborokról


szerző:
2015.06.04. 14:11
Vita a gólyatáborokról

Hét és fél évre ítélték azt a fotóst, aki megerőszakolt egy diáklányt az ELTE egyik gólyatáborában tavaly nyáron. De levonták-e a tanulságokat az egyetemek és változnak-e a gólyatáborok, hiszen további áldozatok is jelentkeztek. Felmérést készítettünk, az eredményeket bemutatjuk. Adásunkban vita a táborokat szervező Hallgatói Önkormányzatok illetve a Nőkért Egyesület vezetője között.

Előzetes: Hét és fél év első fokon a gólyatábori erőszakolónak!

A 39 éves fotós tavaly nyáron megvert és megerőszakolt egy 19 éves lányt az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának táborában. A bántalmazás közben ráadásul több száz felvételt is készített. A férfi korábban már volt büntetve nemi erőszakért, ezt a mostani ítéletet látszólag érzelemmentesen fogadta. A tárgyalás zárt ajtók mögött zajlott, a megerőszakolt lány védelme érdekében.

Rap a fogyatékkal élőkért


szerző:
2015.05.16. 18:33
Rap a fogyatékkal élőkért

Különleges vizsgafilmet készítettek az ELTE Gyógypedagógiai Karának hallgatói. A videoklipben fogyatékkal élők rappelnek a Belga együttes: "Az a baj" című dalának átiratára. A szókimondó és vicces szöveggel az a céljuk, hogy felhívják a figyelmet a velük kapcsolatos előítéletekre.

Zűrzavar a felsőoktatási törvény módosítása körül

Előbb azt hallani, hogy a kormány népszerű szakokat szűntetne meg és kivételezett helyzetbe hozná a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet. Tiltakozások, hétfőn tüntetés, kedden bejelentették, hogy az eredeti tervek egy részét lefújják, de csökkentenék az egyetemek önállóságát. Mit mond az államtitkár és mit az ELTE egyik dékánja?

Milliós ösztöndíjak is voltak az ELTE-n

Ösztöndíj helyett gólyatáborra ment a pénz az ELTE-n - ez is kiderült abból a vizsgálatból, amit a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal végzett az egyetemen 2009 és 2012 között. A jelentés szerint az egyetemen több alkalommal is szabálytalanul használták fel az ösztöndíjakra szánt pénzt. A jelenlegi Hallgatói Önkormányzat elnöke közölte, hogy azóta átszervezték a pályázati rendszert.

Gólyatábori erőszak: vádat emelt az ügyészség

Szexuális erőszak miatt állt bíróság elé az a fotós, aki tavaly az ELTE fonyódligeti gólyatáborában megerőszakolt egy lányt. Az ügy részleteiről, az indítványokról és a várható büntetésről a lány ügyvédjét, dr. Tóth M. Gábort kérdeztük.

Megszólalt a táborban megerőszakolt lány

„Nem sok kellett ahhoz, hogy megfojtson” - Így emlékszik vissza az a lány, akit megerőszakolt és megvert egy fotós nyáron, az ELTE fonyódligeti gólyatáborában.  A fiatal lány elmesélte azt is, hogy a 38 éves férfi végig fotózta, miközben erőszakolta, verte és fojtogatta. A támadó, aki a táborban fotósként dolgozott, előzetes letartóztatásban van. A nyomozás most zárult le, hamarosan bíróság elé kerül az ügy.

Gólyatábori erőszak: két hallgatót kizártak

Kizártak két hallgatót az ELTE jogi karáról, mert az egyetem fegyelmi bizottsága szerint nem jelentették, hogy egy lány nemi erőszak miatt fordult hozzájuk az egyetem gyöngyösi gólyatáborában.

Már nyomoznak a gólyatábori erőszak miatt

Az egyetem jogi karán most előadásokat és fórumokat szerveznek - ezzel szeretnék megelőzni, hogy megismétlődjön, ami a gólyatáborokban történt.

Lemondtak a HÖK-vezetők


szerző:
2014.10.04. 14:48
Lemondtak a HÖK-vezetők

Két kar hallgatói Önkormányzatának elnöksége is lemond az ELTÉN a gólyatábori botrányok miatt. Nyár végén, a gyanú szerint az óvó-és tanítóképző kar fonyódligeti gólyatáborában erőszakoltak meg egy lányt.

Eltussolhattak egy gólyatábori erőszakot

Remegés és rosszullét fogta el a gólyatábori erőszakról szóló levél olvasása közben- ezt mondta az RTL Híradónak az Index újságírója. Panyi Szabolcs készített ugyanis interjút azzal a lánnyal, aki a gyanú szerint nemi erőszak áldozata lett az ELTE állam és jogtudományi kar tavalyi gólyatáborában.
 

Öt hallgatót kirúghatnak az ELTÉ-ről

Öt embert kirúghatnak az ELTÉ-ről, köztük a kari Hallgatói Önkormányzat elnökét. A legsúlyosabb fegyelmi eljárás indult. És ezután nem szervezhet önállóan gólyatábort a Hallgatói Önkormányzat.

Fókusz 14-09-16


szerző:
2014.09.16. 18:00
Fókusz 14-09-16

Fókusz: Nő a tét! - Ki lesz a legjobb, ki marad a versenyben? A Konyhafőnök versenyzői az esélyekről. Még nincs vége - Másfél hónapnyi csapadék egy hét alatt. Legfrissebb képek a hazai árvízhelyzetről. Különös fordulat - Filmben szerepelt a gólyatáborban szexuális erőszakkal gyanúsított férfi. Milyennek látták őt évfolyamtársai?

Fogarasy Mariann védelmébe vette az erőszaktevőt

Szombat hajnalban, Fonyódligeten, az ELTE gólyatáborában egy ott dolgozó fotós, aki az egyetem hallgatója is, megerőszakolt egy elsőéves lányt.

Tudtak-e a szervezők az erőszakoló múltjáról?

A szervezők felelősségét is vizsgálja az ELTE, miután szombat hajnalban megerőszakoltak egy lányt a gólyatáborban. Az egyetem vezetése azt szeretné kideríteni, tudtak-e a támadó előéletéről.

Előzetes: A szervezők felelősségét is vizsgálja az ELTE

Az egyetem vezetése azt szeretné kideríteni, tudtak-e a támadó előéletéről, ugyanis a 38 éves fotóst korábban már elítélték erőszakos bűncselekmény miatt.

Meztelen képekkel zsarolt korábban a fotós

A gólyatábor egyik szervezője erőszakoskodott Fonyódligeten. A gyanú szerint a 38 éves fotós pénteken este megvert és megerőszakolt egy lányt az ELTE Tanító és Óvóképző Kar gólyatáborában.

Megerőszakolták a gólyatáborban

Megvertek és megerőszakoltak egy lányt az ELTE fonyódligeti gólyatáborában a hétvégén. Az egyetem közleményben elismerte, hogy az eset megtörtént, de szerintük ez nem a szervezett programokon történt.

Nyilvánosak a felsőoktatási felvételi ponthatárok

A legmagasabb pontszám, 465 az alkalmazott közgazdaságtan, a nemzetközi tanulmányok és a gazdaságelemzés szakhoz kellett.

Az egyetemisták reggelig tartják a „blokádot”

A Hallgatói Hálózat és a Középiskolai Hálózat demonstrációjának résztvevői fórumot tartanak az ELTE Bölcsészettudományi Karán.

S. Ábel: „Senkinek nem kell tőlem tartania”

Somogyi Ábelt 22 rendbeli emberölés előkészületével vádolták, ezért az elmúlt 20 hónapot előzetes letartóztatásban töltötte. A gyanúsítás alapja néhány vers volt egy internetes blogon.

Környezettudatosságra nevel az egyetem

Szelektív hulladékgyűjtésre, környezetkímélő közlekedésre és papírhasználatra igyekeznek nevelni a hallgatókat.

Magyar diák jeleskedett a Naprendszerünkön kívüli bolygók kutatásában

Első helyezést ért el a First Step to the Nobel Prize in Physics elnevezésű középiskolai versenyen egy magyar fiú.

Minden ötödik magyar fél a romáktól

Az ELTE Társadalomtudományi Kara reprezentatív kutatást végzett az emberek félelmeivel kapcsolatban.

Eltemették Ranschburg Jenőt


szerző:
2011.03.23. 20:19
Eltemették Ranschburg Jenőt

A budapesti Fiumei úti sírkertben kísérték utolsó útjára szerdán délután a népszerű pszichológust.

„Fácsén cseteljünk vagy menjünk msn-re?”

Az ELTE Kommunikáció Tanszéke netszó-pályázatot hirdetett, amelyre április végéig várja a netezéssel kapcsolatos, újonnan elterjedt szavakat.

Ellehetetleníti a szigor a bulikat?

Vizsgatemető bulit szervezett az ELTE, de csak a harmadik helyszínt találták megfelelőnek a jegyzők a készülő szigorítások miatt.

Pályaválasztási tanácsok szülőknek

Szombaton rendezték meg az első Pályaválasztási Szülői Értekezletet az ELTE-n.

Vulkánkitörés és száguldás a szélcsatornában

A Kutatók Éjszakáján berregett az egyetemisták saját készítésű versenyautója is.

Szúrós kiállítás a Füvészkertben

Az egészen apróktól a hatalmas kaktuszokig számtalan növényt láthatnak az érdeklődők péntek és vasárnap között az ELTE Füvészkertben.

Tudta az egyetemista, mire készül

A szakértő szerint a 22 ember lemészárolását tervező fiatalember személyiségzavaros, de ettől még nem beszámíthatatlan.

Parázs vita az egyetemista blogján

Az oldal látogatottsága az elmúlt napokban a többszörösére növekedett, a fórumozók a fiú tervéről vitatkoznak a blogon.

Továbbra is az ELTE a legjobb


szerző:
2009.11.11. 22:09
Továbbra is az ELTE a legjobb

Negyedik éve áll az összesített felsőoktatási rangsor első helyén az ELTE Bölcsészettudományi Kara.

Mégis újinfluenza fertőzte az ELTE-s gólyákat

31-en betegedtek meg, 7 mintát vettek, 4-nél bebizonyosodott a H1N1 jelenléte.

Csak megfáztak az ELTE jogász gólyái?

Eddig egyetlen egyszerű megfázásnál, hétköznapi influenzánál súlyosabb esetről nem tudnak.

Nyomorban élnek az ELTE kolisok


szerző:
2009.07.30. 17:22
Nyomorban élnek az ELTE kolisok

Hiába van pénze, mégsem újíthatja fel leglepusztultabb kollégiumát az ELTE.

A diákok nem állnak meg az alapdiplománál

Kétszer annyian jelentkeztek az idén első helyen mesterképzésre, mint tavaly.

Az ELTE a legnépszerűbb idén


szerző:
2009.05.14. 12:25
Az ELTE a legnépszerűbb idén

Minden tizedik felvételiző az ELTE-n tanulna tovább. A legtöbben bölcsésznek készülnek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való