KERESÉS search-close

Dr. Csermely Gyula

8 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Dr. Csermely Gyula"

Napi Doktor: magzati kromoszóma-rendellenességek

Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően, a vizsgálati módszerek is egyre kevesebb fájdalommal járnak és egyre gyorsabban kiderülnek a vizsgálati eredmények is, ezáltal pedig sokkal hamarabb tudnak reagálni az orvosok is az esetleges problémákra, rendellenességekre. A kismamák, illetve a magzati vizsgálatoknál pedig a fájdalomnak és az időnek kulcsszerepe van. Ezt hivatott megkönnyíteni egy olyan vizsgálati módszer, ami a kismama véréből is megállapíthatóvá tesz bizonyos magzati kromoszóma-rendellenességeket. Erről beszélgettünk Dr. Csermely Gyula, szülész-nőgyógyásszal.
 

Napi Doktor: „Nem tudtam, hogy babát várok”

Számos olyan történet lehet hallani manapság, hogy valaki csak az utolsó pillanatban veszi észre, hogy kisbabát hord a szíve alatt. Pedig a terhességnek az esetek nagy többségében jól felismerhető jelei vannak, már az egészen korai szakaszban is. De mi van olyankor, ha ezek egyike sem jelentkezik? Tényleg létezik olyan, hogy valaki nem veszi észre a terhességet? Erre kaptunk választ Dr. Csermely Gyula, szülész-nőgyógyásztól.

Ismét várandós a 48 éves Nicole Kidman

A gyermekvállalás időpontja egyre inkább kitolódik a 30-as, 40-es éveink felé. Ennek számtalan magyarázata van, de az, hogy milyen kockázatokkal jár 40 éves kor felett szülni még mindig nagy kérdés. Dr. Csermely Gyula, szülész – nőgyógyásszal erről beszélgettünk.

Napi Doktor: Mit kell tudni a fogamzásgátló szedése előtt?

A felelősségteljes szexualitáshoz hozzá tartozik a fogamzásgátlás is, azonban több tényezőt is mérlegelni kell a megfelelő módszer kiválaztásánál, mind orvosnak, - ha a hormonális fogamzásgátlásról van szó – mind pedig a betegnek. De pontosan mit is kell tudni, mielőtt valaki antibébi tablettát irat fel magának? Erről kérdeztük Dr. Csermely Gyula, szülész-nőgyógyászt.

Napi Doktor: Életveszélyes a fogamzásgátlás plusz dohányzás?

A dohányzás önmagában is rengeteg egészségügyi kockázatot rejt, a hormonális fogamzásgátló módszerek és a dohányzás pedig együtt életveszélyes lehet!

Napi Doktor: Óvatosan a gyógyszerekkel a terhesség alatt!

A terhesség alatt számos veszélyforrás leselkedhet a kismamákra, amely a magzat fejlődését rossz irányba terelheti. A veszélyt azonban gyakran mi magunk is okozhatjuk. Terhesség alatt oda kell figyelni arra, hogy milyen gyógyszereket viszünk be szervezetünkbe.

Napi Doktor: Tények és tévhitek a terhességi magas vérnyomásról

A várandósság alatt nem csupán a baba, de a mama egészsége sem elhanyagolható. Pont olyan szigorú és szoros egészségügyi felügyeletre van szükségük, mint a magzatnak, hiszen ő is csak akkor fejlődik rendesen, ha mindent megkap az anya szervezetétől. Az egyik probléma, amivel sok kismama találkozik a várandóssága alatt, a terhességi magas vérnyomás, amelyet számos tévhit övez.

Reggeli - Csak csajok 12-05-15

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való