KERESÉS search-close

Donald Trump

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Donald Trump"

Donlad Trump elhatárolódott magától

Donald Trump elhatárolódott saját szavaitól, miután egy nagygyűlésén hívei elkezdték azokat hangosan skandálni. A tömeg azt követelte tőle, hogy küldje haza azokat a nem fehér bőrű demokrata képviselőnőket, akik kritizálni merik kormányzati munkáját. Bár ezt az elnök korábban maga írta ki az internetre, annak már állítólag nem örült, hogy szavai ilyen széles visszhangra találtak.

 

 

„Ne vegyék be, amit Trump mond”

Ne vegyék be, amit Trump mond, csak az ország igazi problémáiról akarja elterelni a figyelmet - ezt mondta az a négy, nem fehér bőrű amerikai képviselőnő, akiknek az elnök egy Twitter üzenetben azt javasolta: ha nem tetszik nekik, ami Amerikában zajlik, akkor inkább menjenek oda, ahonnan származnak. Az elnököt nem érdekli, hogy szavait sokan rasszistának tartják, elemzők szerint fehér szavazóbázisának akar imponálni, hogy jövőre újraválasszák. 

Vasárnap megkezdik az illegális bevándorlók kitoloncolását az USA-ban

Vasárnap megkezdik az illegális bevándorlók tömeges kitoloncolását az Egyesült Államokból - jelentette be Donald Trump. Az amerikai hatóságok több nagyvárosban egyidejűleg indítanak nagyszabású razziákat. Több demokrata vezetésű tagállam már előre jelezte, hogy nem működik együtt a szövetségi szervekkel a családok szétválasztásában és a deportálásokban.

Észak-Koreában járt Donald Trump

Újabb történelmi pillanat: ha csak pár másodpercre is, de Észak-Koreában járt Donald Trump. Ő az első hivatalban lévő amerikai elnök aki az ország területére lépett. Egy éven belül már harmadszor találkozott Trump és Kim DzsongUn. Rövid találkozójukon megbeszélték, hogy kedvelik egymást, és folytatják az egyeztetéseket az északiak atomprogramjáról és a szankciók feloldásáról.

200 milliós szülinap Donald Trump

Csaknem 200 millió forintnak megfelelő összegért reklámozta saját születésnapját Donald Trump. Az amerikai elnök tegnap lett 73 éves. A Fehér Házban énekkel, a Twitteren pedig trollkodással köszöntötték.

Trump: Nem tüntetnek ellenem

Elképesztő kereskedelmi szerződést ígért az Egyesült Királyságnak Donald Trump. Az amerikai elnök II. Erzsébet királynővel elköltött vacsora után, hivatalos szigetországi látogatásának második napján politikusokkal tárgyalt. Londonban eközben tömegek tüntettek ellene, ám Trump szerint ez csak kitaláció.

 Undoknak nevezte Meghan hercegnét Donald Trump

Meghan hercegnét undoknak nevezte, London polgármesteréről azt mondta, szörnyű munkát végzett. Így hangolt a hétfőn kezdődő háromnapos angliai látogatására Donald Trump. Az amerikai elnök II. Erzsébet királynő meghívására érkezett az országba.

Trump szerint a klímaváltozás nem létezik

Tavaly ezen a napon mutatta be a Fókusz: Leonardo DiCaprio úgy reagált Donald Trump bejelentésére, miszerint az Egyesült Államok kilép a globális klímaegyezményből, hogy ennek legnagyobb vesztese a Föld. Arnold Schwarzenegger szerint egy ember nem állíthatja meg a jövőt. A Nobel-díjas magyar klímakutató, a nagycsaládos Ürge-Vorsatz Diana is döbbenten és értetlenül áll az amerikai elnök bejelentése előtt.

Trump új bevándorlási szabályokat akar

Donald Trump egy általa csak bevándorló-barátnak nevezett rendszerrel kezelné az Egyesült Államokba áramló migrációt. Az amerikai elnök olyan pontrendszert vezetne be, amelyik előnyben részesíti a fiatal, jól képzett és angolul beszélő bevándorlókat. A jelenlegi szabályok módosításához az ellenzéki Demokrata Pártra is szükség van, ők viszont erkölcstelennek tartják Trump ötletét.

Trump-Orbán találkozó: az ellenzék szemével

Az MSZP szerint Orbán Viktor csak újabb adósságba sodorta Magyarországot az amerikai elnökkel folytatott találkozóján. A Jobbik szerint az a beszédes, hogy Orbán Viktort a térség vezetői közül utolsónak fogadta Donald Trump. A DK elnöke úgy véli: az önszeretet és az önimádat röpke találkozása volt a hétfő esti megbeszélés. Ellenzéki reakciók az Orbán-Trump találkozóra.

Dicsérte egymást Trump és Orbán

Orbán Viktor nagyszerű munkát végez, jó szövetséges a NATO-ban és sikerrel védte meg Magyarországot a migrációval szemben - erről beszélt Donald Trump, amikor tegnap hivatalában fogadta a magyar miniszterelnököt. Az amerikai elnök akkor is megvédte Orbán Viktort, amikor a demokrácia állapotáról kérdezték. Orbán Viktor azt mondta, sikerült megerősíteni a két ország stratégiai szövetségét. Arról, hogy konkréten megállapodtak-e bármiben, egyik politikus sem beszélt. Orbán Viktort 2001 óta most először fogadta amerikai elnök.

Donald Trump: jó munkát végzett a magyar miniszterelnök

A washingtoni Fehér Házban fogadta Orbán Viktort az amerikai elnök. Donald Trump a rövid négyszemközti találkozó után úgy fogalmazott: jó munkát végzett a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor pedig azt mondta: Magyarország együtt harcol az Egyesült Államokkal az illegális migráció és a terrorizmus ellen. A tárgyalásokon energiaügyekről, és fegyvervásárlásról is szó volt. 2010-es megválasztása óta Orbán Viktort most először fogadták a Fehér Házban.

Ma este fogadja Trump Orbánt

Magyar idő szerint ma este fogadja Donald Trump Orbán Viktort a Fehér Házban. A magyar miniszterelnök és az amerikai elnök tárgyalásán egyebek mellett energiaügyek és a migráció is szóba kerülhet. Orbán Viktor 15 percet tölt majd Donald Trumppal az ovális irodában, majd egy fél órás tárgyalás is lesz, amelyen már mások is részt vesznek. Az ellenzéki pártok szerint a kormány pénzért vásárolta meg a találkozót.

 

Donald Trump meghívta Orbán Viktort

Meghívták Washingtonba Orbán Viktor miniszterelnököt. Donald Trump elnök május 13-án fogadja majd a magyar kormányfőt. Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta: az energiaellátásról és a védelmi együttműködésről tárgyalnak majd. A Jobbik szerint Orbán Viktort megbízhatatlannak tartják az Egyesült Államokban, ezért nem fogadták kilenc éven át.

Jöhet az újabb amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó!

Az amerikai elnök és az észak-koreai vezér egy éven belül már kétszer tárgyalt egymással, de nem sok előrelépést történt a legfontosabb kérdésekben. A harmadik csúcstalálkozó ötletét Kim Dzsong Un vetette fel a phenjani népgyűlésben, ahol hatalomátvétele óta először beszédet is mondott. Donald Trump a Twitteren közölte, hogy nyitott az újabb csúcstalálkozóra.

Álhírgyárakról beszél Szijjártó Péter

Világméretű liberális álhírgyárak működnek, a külügyminiszter szerint, és mint mondja: ezek hazugságokat terjesztenek és alap nélkül járatnak le embereket. Szijjártó Péter erről az állami rádióban beszélt. Ezzel arra reagált, hogy az amerikai vizsgálat szerint nincs bizonyíték arra, hogy Donald Trump összejátszott volna az oroszokkal, hogy amerikai elnök legyen.

Orosz-ügyben tisztázták Trumpot

Donald Trump nem játszott össze az oroszokkal - ez derül ki az úgynevezett Mueller-jelentésből. Robert Mueller, különleges ügyész két éven át vizsgálta, hogy Trump kampánycsapata 2016-ban egyeztetett-e az amerikai választásba beavatkozó oroszokkal azért, hogy elnök legyen. A jelentés ebben a kérdésben felmenti az elnököt, azzal kapcsolatban azonban, hogy Trump  akadályozta-e az igazságszolgáltatást, már nem fogalmaz ilyen egyértelműen.

Trump: Csalódnék Kimben, ha igaz

Csalódott lenne Donald Trump, ha kiderülne: Észak-Korea újraépíti egyik rakétakilövő állását. Az amerikai elnök azután nyilatkozott, hogy tegnap közzétett műholdfelvételek szerint, Phenjan megkezdte a helyreállítást. Tavaly ősszel a rakétakilővő állás lebontását sokan a megígért észak-koreai atomleszerelés egyik első lépésének tekintették. Közben a kommunista ország televízója dokumentumfilmben dicsőítette a múlt heti vietnámi, Trump-Kim csúcstalálkozót, teljesen elhallgatva annak kudarcát.

Trump és Kim Dzsongun találkozó - lesz-e nukleáris leszerelés?

Sok szakértő és politikus szerint a tavalyi találkozón Kim Dzsongun részben átverte az amerikaiakat, ugyanis, bár az atomfegyverek fejlesztése leállt, leszerelni nem akarják őket. Van, aki úgy gondolja most is csak az időhúzás a cél, egymás körbeudvarlása és dicsérgetése. Mindkét vezető számára ez rendkívül előnyös politikai szempontból.

Újból nekifutnak


2019.02.27. 18:58
Újból nekifutnak

Óriási fejlődés előtt áll Észak-Korea, ha lemond az atomfegyvereiről. Ezt Donald Trump amerikai elnök mondta Vietnámban, ahol megkezdődött a csúcstalálkozója Kim Dzsong Unnal. Az észak-koreai vezető és az amerikai elnök egy éven belül már másodszorra ült egy asztalhoz. A nagy kötélhúzás holnap kezdődik.

Másodjára találkozik Kim Dzsongun és Donald Trump

Megérkezett Donald Trump és Kim Dzsongun Vietnámba. A két ország vezetője másodszor találkozik holnap. A megbeszélés témája, a tavalyi évhez hasonlóan a Koreai-félsziget atommentesítése lehet. Az amerikai elnök ugyanakkor azt közölte, nem fog nyomást gyakorolni tárgyalópartnerére.

Trump: „Nélkülem háború lenne”

Ha nem ő lenne az elnök, Amerika már hadban állna Észak-Koreával. Egyebek mellett erről is beszélt Donald Trump tegnapi évértékelő beszédében. Az elnök az elmúlt hónapok éles konfliktusai ellenére meglepően békülékeny hangnemet ütött meg, egyik legnagyobb riválisa is felállva tapsolta.

A Trump-kormány több magyar intézkedés miatt is elégedetlen

Orbán Viktor kora reggel fogadta az amerikai nagykövetet - erősítette meg az RTL Híradónak a Külügyminisztérium. A találkozó témájáról nem árultak el részleteket. A Direkt36 oknyomozó portál részleteket közölt egy diplomáciai táviratból, amely szerint a Trump-kormány több magyar intézkedés miatt is elégedetlen, és ezt decemberben jelezték a Washingtonban tárgyaló külügyminiszter-helyettesnek.

 

Íme 2018 legrosszabb filmjei!


szerző:
2019.01.22. 11:15
Íme 2018 legrosszabb filmjei!

Nemrég hirdették ki az Arany Málna jelöltjeit, ahol maga Donald Trump is komoly esélyekkel indul…

Mérlegen Trump első két éve

A New York Times összeszámolta, hány virtuális áldozata volt Donald Trump internetes sértegetéseinek elnöksége első két évében. Az impozáns listán több mint 500 személy, intézmény és ország szerepel. Az elnök becsmérlő megjegyzései hívták életre a Nők Menetét is, amelyet idén harmadszor rendeztek meg, tiltakozásul Trump megosztó politikája ellen.

Trump és Pelosi: ahol tudnak, keresztbe tesznek egymásnak

Hogyan tegyünk keresztbe a másiknak? Így is hívhatnák azt, amit az Egyesült Államok elnöke, és legfőbb belföldi politikai ellenfele, a képviselőház demokrata vezetője ezen a héten egymással művel. A játszmában tegnap Donald Trump megakadályozta, hogy Nancy Pelosi elutazzon hivatalos külföldi útjára. Vitájuk az amerikai költségvetés, azon belül is a mexikói határra tervezett fal finanszírozása miatt mérgesedett el.

Elpártoltak Trump mellől a világsztárok

Két éve mutatta be a Fókusz: hiába közeledik a törvényesen megválasztott amerikai elnök beiktatásának napja, napról napra nő azok száma, akik elhatárolódnak tőle.

GERONAZZO MÁRIA JÓSOL: ValóVilág, Donald Trump, Brexit, 2019

Geronazzo Mária nekünk elmondta, hogy mit jövendölnek a kártyái és különleges hetedik érzéke. Nincs téma, amiről a kártyáinak ne lenne véleménye.

Nagy bajba került Donald Trump

Egy éve mutatta be a Fókusz: az amerikai elnököt leleplező könyv kavar óriási botrányt az Egyesült Államokban. Donald Trump tudott arról, hogy meg akarják jelentetni, mindent meg is tett azért, hogy betiltassa, de nem sikerült neki. Most közösségi oldalán közli mindenkivel, hogy a könyv tartalma teljes hazugság. Például az, hogy az elnök nem olvas és nem is nagyon tud…

Rendkívüli állapotot vezetne be Donald Trump

Rendkívüli állapotot is kész kihirdetni az amerikai elnök, azért, hogy kerítést építhessen a mexikói határon. Donald Trump azután beszélt erről, hogy az ellenzéki demokratákkal immár harmadik hete nem tudnak megegyezni a költségvetésről. Emiatt részlegesen leállt az amerikai kormányzat, és 800 ezer szövetségi alkalmazott hetek óta nem kap fizetést.

Trump ellenségével állapodtak meg a kurdok

Folytatódik a politikai játszma a szíriai kurdok körül. Miközben az amerikai csapatok kivonulnak Szíriából, a kurdok megállapodtak Trump ellenségével, a Moszkva által támogatott damaszkuszi kormánnyal. Ezzel pedig keresztülhúzták a török elnök számítását, aki arra készült, hogy végleg leszámol a kurdokkal.

Kinevetett egy hétéves gyereket Donald Trump

Kinevetett egy hétéves gyereket Donald Trump, amiért még hisz a Mikulásban. Sokan bírálják emiatt az amerikai elnököt. Trump a Twitteren folyamatosan posztolt, miután az államigazgatás lebénulása miatt nem utazhatott el floridai üdülőjébe. Keményen beolvasott mindenkinek, a jegybank elleni kirohanásával pedig a tőzsdéket is káoszba döntötte.

 

Amerika kivonja csapatait Szíriából és Afganisztánból

Lemondott az amerikai védelmi miniszter, miután Donald Trump bejelentette, hogy Washington kivonja csapatait Szíriából és Afganisztánból. Az elnök meglepetésszerű döntését még saját pártjában is úgy értékelték, hogy Amerika ezzel, szövetségeseit cserbenhagyva, átengedi a terepet ellenfeleinek. Vlagyimir Putyin orosz elnök viszont üdvözölte a fordulatot.

Megdöbbentő kijelentést tett Amal Clooney

Clooney-né az ENSZ csütörtöki rendezvényén Magyarországot Észak-Koreához hasonlította, miközben Donald Trump politikáját bírálta. Emberi jogi ügyvédként szólalt fel a rendezvényen.

Trump-Orbán találkozó: nincs napirenden

Nincsen napirenden Donald Trump és Orbán Viktor találkozója - erősítette meg az RTL Híradónak az amerikai nagykövet. David Cornstein szerint akkor veti fel egy találkozó lehetőségét az amerikai elnöknél, ha előrelépést látnak például a katonai együttműködésben vagy az ukrajnai helyzet megoldásában. Orbán Viktort a 2010-es megválasztása óta egyszer sem hívták meg hivatalos útra Washingtonba. A nagykövettel készült exkluzív interjút megnézheti: ITT.

Donald Trump két pulykának is megkegyelmezett

Két pulykának is megkegyelmezett idén Donald Trump a hagyományos hálaadási ceremónián a Fehér Ház kertjében, azaz megmentette őket attól, hogy főfogás legyenek az ünnepi asztalon. Csütörtökön lesz az amerikaiak egyik legnagyobb ünnepe, amikor több tízmillióan utaznak el rokonaikhoz.

Trump-ellenesség uralta a zenei díjkiosztót

Két éve számolt be róla a Híradó, hogy az amerikai zenei díjkiosztón több művész is inkább Donald Trumpra, illetve a megválasztott elnök politikájára tett megjegyzéseket. Sok sztár két hét elteltével sem békélt meg azzal, hogy Trump lett az Egyesült Államok elnöke.

Bannon segíti majd a Fideszt

Többször is találkozott Orbán Viktorral és az EP-kampányban is együttműködik majd a Fidesszel Steve Bannon - ezt mondta az RTL Híradónak adott exkluzív interjújában Donald Trump korábbi főtanácsadója. A populista pártok segítését célul kitűző tanácsadó szerint saját mozgalma részt vesz majd a magyar közvélemény-kutatások készítésében is. Arról is beszélt, nem tudott róla és nem ért vele egyet, hogy a független sajtót kitiltották korábbi budapesti előadásáról.
Az exkluzív interjút teljes hosszában ide kattintva nézheti meg.

 

Megrázó felvételek a kaliforniai tűzről

Hétfőn Donald Trump természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította egész Kaliforniát. Mutatjuk azokat a magyar családokat is, akiknek a tűz elől kellett menekülniük.

Sosem volt ennyi botrány egy elnöki családban

Két évvel ezelőtt, ezen a napon mutatta be a Fókusz a frissen megválasztott amerikai elnök, Donald Trump családját. Az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke, csaknem 70 éves volt akkor, már harmadik feleségével élt, a több mint húsz évvel fiatalabb Melaniával, aki eddig legfőképpen merész aktképeivel került a középpontba.

Trump sajátos stílusában osztotta ki az újságírókat

Donald Trump egy újságírót nemes egyszerűséggel lehülyézett, egy másikat igazi vesztesnek nevezett, egy harmadikat pedig azzal rendezett le, hogy inkább hagyja békén. Az amerikai elnök közvetlenül párizsi útja előtt válaszolt az őt kényes kérdésekkel váró riportereknek.

Trump kitiltott egy riportert és kirúgta egy miniszterét

A CNN hírtelevízió riporterét kitiltotta a Fehér-házból, igazságügyminiszterét pedig lényegében kirúgta a kormányból az amerikai elnök szerdán. Donald Trump sajtótájékoztatóján egy szócsata után fejét vesztve faragatlan tuskónak nevezte CNN tudósítóját.

Amerika: döntetlen és női győztesek

Trump elnök nyertesnek érezheti magát a keddi amerikai félidős választások után, mert a republikánusok nem hogy nem vesztették el, hanem még növelték is többségüket a szenátusban. Gyömöre Máté összeállítása a választásokról.

Képviselőház: demokrata többség az Egyesült Államokban

A Demokrata Párt nyerte meg a képviselőházi helyek többségéért zajló keddi félidős választást az Egyesült Államokban, de a szenátusban nem sikerült győzniük.

Donald Trump: rálőhetnek a katonák a menekültekre

Rálőhetnek az amerikai katonák a határhoz érkező kődobáló menekültekre - ezt sugallta Donald Trump, aki néhány nappal a félidős választások előtt mindent egy lapra tett fel: politikai elemzők szerint a félelmekre játszik, erőszakos menekültek inváziójáról beszél. Az amerikai elnök a kampány hajrájában abban bízik, hogy sikerül megtartania pártja többségét a szenátusban.

Áttört a határon az embertömeg

Tovább vonul az Egyesült Államok határa felé az a több ezres hondurasi menekült-tömeg, amely a hétvégén tört át a mexikói határon. A mexikói hatóságok először megpróbálták őket feltartóztatni, de végül tehetetlennek bizonyultak a gyerekekkel és nőkkel teli karavánnal szemben.

Új fegyverkezési verseny jöhet

Felmondja a közepes hatótávolságú nukleáris fegyverek korlátozásáról kötött megállapodást Donald Trump. Ezt még 1987-ben kötötte Reagan és Gorbacsov. Az amerikai elnök bejelentette, új rakéták kifejlesztésébe kezdenek. Ezt azzal indokolta, hogy az oroszok amúgy sem tartják be az egyezményt, amely szerinte így csak Amerikát korlátozza. Moszkvában ezt rendkívül veszélyes lépésnek tartják.

Trump dicsőítette az újságíró elleni támadást

„Kedvemre való fickó” - ezekkel a szavakkal méltatott Donald Trump egy amerikai képviselőt, aki földhöz vágott egy újságírót. Bár az amerikai elnök híresen rosszban van a sajtóval, most először dicsőített nyilvánosan egy újságíró elleni erőszakos cselekedetet.

Amerika keserű főbíróválasztása

Donald Trump kevesebb, mint két év alatt elérte, hogy valóra váljon a republikánus álom: Brett Kavanaught a kezdetektől támadták a demokraták és a nők, majd többen is szexuális erőszakkal vádolták. A legszorosabb szenátusi szavazás lényege Gyömöre Mátétól.

Vitatott konzervatív főbíró

Megszavazták Trump szexuális zaklatással vádolt főbírójelöltjét. A szenátusban 50-en támogatták, 48-an nemmel voksoltak. Brett Kavanaugh ellen a szövetségi nyomozóhivatal, az FBI sem tudta bizonyítani a vádakat.

Ismét bohócot csinált magából Donald Trump

Az Egyesült Államok elnöke éppen a különgépe fedélzetére tartott, amikor cipőjének talpára egy wc papír ragadt és azt magával is cipelte a lépcső tetejéig. Aztán mintha mi sem történt volna, egy kedélyes integetéssel beszállt a gépbe.

Hazugsággal vádolják a jelöltet

Kifigurázta az amerikai elnök azt a nőt, aki szexuális zaklatással vádolta főbírójelöltjét. Donald Trump eddig inkább a demokratákat támadta azzal, hogy tönkre akarják tenni Brett Kavanaught.

Sarokba szorították a liftben


szerző:
2018.09.29. 18:54
Sarokba szorították a liftben

Egy váratlan fordulat arra kényszerítette Donald Trumpot, hogy FBI-vizsgálatot indítson saját főbírójelöltje ellen. Bár a szenátus igazságügyi bizottságában egy fős többséggel bíró republikánusok már jóváhagyták a szexuális zaklatással vádolt Brett Kavanaugh jelölését, két felháborodott nőnek egy liftben, kamerák előtt sikerült rávennie az egyik republikánus politikust arra, hogy vonja vissza a támogatását.

Donald Trump főbírójelöltjének drámai meghallgatása

Talán még sosem volt olyan drámai meghallgatás az amerikai szenátus igazságügyi bizottságában, mint most. Donald Trump főbírójelöltje időnként elcsukló hangon tagadta, hogy bárkit is meg akart volna erőszakolni tinédzser korában. Vádlója szintén sírással küszködve ecsetelte hosszan, mi történt az ominózus éjszakán csaknem negyven éve.

Trump ellentmondásos elnöksége

Adott az amerikai elnök, aki valahogyan viselkedik, s adott az elnök, aki valamit csinál vagy csinálna: falat a mexikói határra, újratárgyalt északi-amerikai szabadkereskedelmi egyezmény Mexikóval és Kanadával, erősen lazuló kapcsolatok Nyugat-Európával és tegnap óta újabb 200 milliárd dollárnyi kínai árura kivetett vámok, lehetne sorolni.

Trump össztűz alatt


szerző:
2018.09.06. 18:48
Trump össztűz alatt

Még saját stábja is teljesen alkalmatlannak, tartja posztjára az amerikai elnököt, akinek gyakran ők maguk szabotálják döntéseit - állítja egybecsengően a New York Times egy névtelen Fehér Ház-i forrása és a Washington Post publicistájának leleplező könyve Donald Trumpról.

Mégis félárbocon a zászló

Engedett Trump, félárbocra eresztették a Fehér Ház zászlaját. Bár a hagyomány azt diktálta volna, Trump nem akarta, hogy régi politikai ellenfele, a szombaton elhunyt szenátor és háborús hős, John McCain előtt tisztelegjen hivatala. Emiatt sokan kicsinyesnek, féltékenynek nevezték. Végül a legnagyobb amerikai veterán-szövetség, és tanácsadói nyomására engedett. McCain egyébként meghagyta, hogy Trump ne legyen ott temetésén.

Káoszt okozhatnak Trump szankciói

Kína, Irán, Oroszország után Erdogan török elnök is ellenállásra szólított fel az amerikai gazdasági nyomásgyakorlással szemben, miután a török líra zuhanórepülésbe kezdett az országot fenyegető amerikai szankciók miatt. Észak-Korea a nukleáris leszerelési egyezmény felmondásával, Megvegyev orosz elnök pedig a gazdaságin kívül "egyéb" ellenlépésekkel fenyegette meg Washingtont.

Felszedetik Donald Trump csillagát

Hollywood illetékeseinél betelt a pohár, felszedetik Donald Trump csillagát. A dicsőségcsillagot többször verték szét csákánnyal, gyakoriak a tüntetések körülötte, mégsem emiatt távolítják el a Hírességek sétányáról.

Ismét összetörték Donald Trump csillagát

Ismét összetörték Donald Trump csillagát a hollywoodi hírességek sétányán. Nem ez az első eset, hogy az amerikai elnök nevét viselő plakettet megrongálják.

Így indult útnak Trump elnök


szerző:
2018.07.23. 15:13
Így indult útnak Trump elnök

Miközben az interneten Donald Trump az Egyesült Államok elnöke éppen Iránnal vív szócsatát - békésen indul a dolgára...

Trump üvöltözött az interneten!

Kölcsönösen megfenyegette egymást Irán és az Egyesült Államok. Donald Trump a Twitteren csupa nagy betűvel - ami az írott beszédben az üvöltést jelenti – fenyegetőzött.

Elnevette magát a hírre

A hétfői helsinki csúcs után idén ősszel így ismét találkozhat egymással a két ország vezetője. A hír hallattán Trump hírszerzési igazgatója elnevette magát. Közben egyre nehezebb követni, hogy Trump éppen mit gondol Oroszországról. Szinte naponta változik, hogy szerinte fenyegetést jelentenek Amerikára vagy sem.

 

„Rosszul fejeztem ki magam”

A hatalmas felháborodás hatására visszakozott Donald Trump a Helsinkiben tett kijelentései miatt, és most már azt mondja, inkább az amerikai titkosszolgálatoknak hisz, mint Putyinnak, vagyis az oroszok szerinte is beavatkoztak az amerikai elnökválasztásba. Trump most azt állítja, csak egy nyelvbotlás miatt mondta ennek az ellenkezőjét Moszkvában.

Trump inkább Putyin elnöknek hisz, mint a saját titkosszolgálatának?

Trump, egy amerikai elnöktől szokatlan nyilatkozatot tett a finn fővárosban tartott orosz-amerikai csúcstalálkozó kapcsán.

Tüntetők kísérik mindenhová Trumpot

Megtartják Donald Trump és Vlagyimir Putyin hétfői csúcstalálkozóját annak ellenére, hogy nőtt a feszültség Washington és Moszkva között, mivel pénteken 12 orosz állampolgár ellen emeltek vádat az Egyesült Államokban. Mindannyian az orosz katonai hírszerzés tagjai és azzal vádolják őket, hogy 2016-ban beavatkoztak az amerikai elnökválasztásba. Donald Trump jelenleg skóciai birtokán tartózkodik. Ennek közelében is tüntettek ellene, ahogy egész Nagy-Britanniai tartózkodása alatt mindenütt.

 

Donald Trump: „A NATO ma erősebb, mint tegnap!”

Délelőtt még azzal fenyegetőzött, kilépteti az Egyesült Államkat a NATO-ból, délben már azt mondta, elkötelezett az Észak-Atlanti Szövetség mellett. Donald Trump a katonai szövetség csúcstalálkozójának zárónapján, harciasságával teljesen felborította a napirendet, majd kijelentette, hogy neki köszönhetően a NATO ma erősebb, mint tegnap volt.

Elszakították szüleitől az amerikai határőrök a magyar kisfiút

A magyar család egy bő hónappal ezelőtt csupán egy hétre utazott nyaralni Kanadába - mesélte a kisfiú nővére. A lány szerint a határon kiderült, hogy valami baj van a papírjaikkal. A szülőket azonnal őrizetbe vették illegális határátlépés miatt, a kisfiút pedig egy New York-i befogadóhelyre szállították. A kétéves kisfiú nővére kedden tudta meg, hogy Levente azóta ideiglenesen nevelőszülőkhöz került, akiknél most már akár videohívással is keresheti.

 

Már lánya is kérleli Trumpot

Felesége után a lánya is arra kérte Donald Trumpot, vessen véget a menekült családok szétválasztásának. Amerikában május eleje óta több mint 2300 gyereket vettek el a határon szüleiktől, akiket a Trump kormányzat tavasz óta bűnözőként kezel. Mivel a gyerekeket nem küldhetik börtönbe, menhelyre viszik őket. Az ellenzék szerint az elnök egy rendelettel véget vethetne a családok szétválasztásának, de Trump inkább új bevándorlási törvényt akar.

„Az USA nem lesz menekülttábor”

Sem a szüleikért síró gyerekek, sem a ketrecekben zsúfolódó tömegek nem hatják meg az amerikai elnököt. Donald Trump az illegális bevándorlócsaládok szétválasztása miatti egyre nagyobb felháboroldás ellenére sem változtat az úgynevezett zéró tolerancia politikáján, amely minden törvénytelen határátlépőt bűnözőnek tekint, gyerekeiket pedig elválasztja tőlük.

 

Kim Dzsongun & Donald Trump – ez történt a csúcstalálkozón

Észak–Korea atommentesítése, újabb találkozók és Kim Dzsongun washingtoni meghívása, amit köszönettel el is fogadott. Nagyon tömören ezt történt Donald Trump amerikai elnök, és Kim Dzsongun, észak-koreai vezető történelmi csúcstalálkozóján.

Áttörés, vagy átverés?

Donald Trump szerint történelmi megállapodást sikerült kötnie Kim Dzsongunnal, számos elemző viszont azt állítja: az aláírt dokumentum Észak-Korea számára előnyös, mert így jó színben tűnhet fel a sztálinista diktatúra. A környező országokban mindenesetre reménykednek az enyhülésben.

 

Ellenségekből hirtelen barátok?

"Atomrakéták helyett inkább szállodákat építsen" - erre biztatta Donald Trump Kim Dzsongunt, miután megállapodtak, hogy a tartós béke érdekében új alapokra helyezik országuk kapcsolatát. A korábban egymást fenyegető felek történelmi találkozója rendkívül szívélyes hangulatban zajlott, az észak-koreai diktátor még Trump elnöki limuzinjába is bekukkanthatott.

 

Történelmi fordulat - megtörtént, ami nemrég még lehetetlennek tűnt

Találkozott, kezet fogott, mosolygott, tárgyalt, és békét hirdetett az amerikai elnök és az észak-koreai vezér. A Szingapúrban megtartott egy napos csúcson teljes fordulat következett be ahhoz képest, hogy fél éve még válogatott szidalmakkal üzentek egymásnak, és atomcsapással fenyegették a másik országát.

Az egész világ Trumpra és Kim Dzsongunra figyel

Letartóztatták Kim Dzsongun hasonmását, miközben az egész világ az észak-koreai diktátor és Trump találkozóját várja. Az amerikai elnök most sem fogja vissza magát, Twitteren üzenget az egész világnak.

Közeleg a történelmi találkozó

Már csak órák kérdése, hogy Donald Trump és Kim Dzsongun kezet fogjanak egymással a kamerák előtt. Szingapúrban hatalmas biztonsági készültséggel várják a történelmi csúcstalálkozót, amely ha minden jól megy, lezárhat egy több mint fél évszázados konfliktust.

 

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke szerint nincs klímaváltozás!

Egy évvel ezelőtt Leonardo DiCaprio úgy reagált Donald Trump bejelentésére, miszerint az Egyesült Államok kilép a globális klímaegyezményből, hogy ennek legnagyobb vesztes a Föld, Arnold Schwarzenegger szerint pedig egy ember nem állíthatja meg a jövőt. A Nobel-díjas magyar klímakutató, a nagycsaládos Ürge-Vorsatz Diana is döbbenten és értetlenül állt az amerikai elnök bejelentése előtt.

Kim Kardashian Donald Trumppal tárgyalt

Egy elképzelhetetlennek tűnő találkozás valósult meg tegnap. Kim Kardashian az Amerikai Egyesült Államok elnökével, Donald Trumppal tárgyalt.

Trump mégis tárgyalna Észak-Koreával

Váratlanul újra találkozott egymással az Észak-Koreai diktátor és a Dél-Koreai elnök. Az újabb csúcstalálkozót Kim Dzsong Un kezdeményezte. A megbeszélésen ismét elkötelezte magát a teljes atommentesítés mellett. Donald Trump, aki a héten egyszer már lemondta a Kim Dzsongunnal tervezett találkozót most úgy reagált, arra készül, hogy megtartják a június 12-i csúcsot.

 

Vérfürdővel avatták a nagykövetséget

Brutális mészárlásba torkollott az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költöztetése ellen tiltakozó palesztinok tüntetése a Gázai Övezet határánál. Az izraeli hadsereg több mint 40 emberrel végzett - közben a követség avatásán Donald Trump lánya, Ivanka megbékélésre biztatta a szembenálló feleket.

 

Donald Trump felmondta az iráni atomalkut

Donald Trump minden lebeszélési kísérlet ellenére egyoldalúan felmondta az iráni atomalkut. Az Európai Unió bírálta döntését, Izrael viszont üdvözölte, és el is kezdte bombázni Irán egyik szíriai bázisát. A bejelentés megnövelte egy közvetlen izraeli-iráni konfliktus veszélyét.

 

Trump: Győzz, Gina!


szerző:
2018.05.08. 18:50
Trump: Győzz, Gina!

Győzz, Gina! - így buzdította az amerikai elnök Twitter üzenetében jelöltjét az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség élére. A 61 éves Gina Haspel, aki az első nő lehet a CIA élén, Donald Trump szerint a lehető legjobb jelölt, mert keményen lépett fel a terroristák ellen.

Trump nem akar szigorítani


szerző:
2018.05.05. 18:50
Trump nem akar szigorítani

Hallani sem akar az amerikai elnök a fegyverviselési szabályok szövetségi szigorításáról. A Nemzeti Fegyverszövetség kongresszusán bírálta az európai korlátozásokat.

Trump fizetett a pornósztárnak

Donald Trump mégis fizetett hallgatásáért a pornósztárnak, akivel korábban hírbe hozták. Az amerikai elnök eddig tagadta, hogy viszonya lett volna Stormy Daniels-szel, miközben a nő azt állította, hogy az elnökválasztási kampány idején pénzzel és megfélemlítéssel vették rá: hallgasson a kapcsolatról. Előbb Trump új ügyvédje, majd pedig Twitter-üzenetekben az elnök is beismerte, hogy jogi képviselőjén keresztül fizetett a nőnek.

Bezárják a nukleáris kísérleti telepet Észak-Koreában?

Már a jövő hónapban bezárja nukleáris kísérleti telepét Észak-Korea. Az ország diktátora, Kim Dzsong Un azt ígéri, ezt külföldi szakértők és újságírók is ellenőrizhetik, vagyis az esemény teljesen nyilvános lesz.

 

Ezúttal nem maradt el a kézfogás Merkel és Trump között

A tavalyinál szívélyesebb volt a német kancellár és az amerikai elnök washingtoni találkozója, a vitás kérdésekben azonban nem sikerült dűlőre jutni. Merkelre nem várt könnyű feladat, hiszen Donald Trump vámokkal sújtaná az európai acél és alumínium termékeket is, így csökkentve Amerika kereskedelmi deficitjét.

 

Puszi- diplomácia a Fehér Házban

Testvéri ölelések, kézen fogva sétálás és mindenekelőtt rengeteg puszi - ez jellemezte Emmanuel Macron francia elnök látogatását Donald Trumpnál. Legalábbis a külsőségek szintjén. A külvilág felé sugárzott bensőséges kapcsolatuk ellenére ugyanis sem a Közel-Kelet, sem a klímavédelem vagy a világkereskedelem kérdésében nem tudtak konkrét megállapodásokat hozni.

 

Trump: „Jönnek a rakéták”

Donald Trump az interneten üzente meg Moszkvának, hogy készüljenek fel az amerikai válaszcsapásra Szíriában. Moszkva ugyanis azzal fenyegetőzött, hogy le fogják lőni a szír kormánycsapatokat támadó amerikai rakétákat.

Őket biztos nem fogja meghívni Harry herceg

Egyszerűen oldotta meg a diplomáciai dilemmát Harry herceg és Meghan Markle: sem Donald Trumpot, sem Barack Obamát nem hívták meg közelgő esküvőjükre.

 

Jim Carrey festményeivel provokál

Több képével alaposan felbosszantotta twitter követőit Jim Carrey. Legutóbb Donald Trump-ról készített festményt, amelyen az amerikai elnököt boszorkánynak ábrázolja. 

Trump szexuális botránya


szerző:
2018.03.13. 19:40
Trump szexuális botránya

Tovább dagad a botrány Donald Trump és Stephanie Clifford állítólagos kapcsolata körül. Az eset még január közepén került nyilvánosságra, amikor a pornószínésznő azt állította, 130 ezer dollárt kapott az akkor még csak republikánus elnökjelölt ügyvédjétől, hogy ne beszéljen a Trumppal való szexuális kapcsolatáról...

Donald Trump: a véres videojátékok miatt vannak Amerikában lövöldözések

Donald Trump szerint a véres videojátékok miatt van annyi lövöldözés Amerikában. Véleményét elmondta az iparág képviselőinek, akikkel zárt ajtók mögött tanácskozott a Fehér Házban. Még nem tudni, milyen eredménnyel. Tanulmányok szerint azonban nincs összefüggés az erőszakos játékok és a valós erőszak között.

 

Nem örülnek a közeledésnek

Saját kormányzatának tagjait is meglepte az amerikai elnök, amikor - állítólag - minden belső egyeztetés nélkül eldöntötte: találkozik az észak-koreai vezetővel. A csúcstalálkozót Kim Dzsong Un javasolta és üzente meg a napokban Phenjanban járt, majd azonnal Washingtonba utazó dél-koreai delegációval. Bár Szöul a közvetítő szerepében tetszeleg, Dél-Koreában egyáltalán nem örül mindenki a csúcstalálkozónknak. Tudósítónk tüntetéseket látott, a résztvevők szerint Kim Dzsong Un csapdába csalja a világot.

 

Májusban találkozik Donald Trump és Kim Dzsongun

Személyesen tárgyal egymással az amerikai elnök és az észak-koreai vezető. A sokak által történelminek nevezett Trump-Kim találkozót valamikor májusban tartják.

Pornósztár perli az amerikai elnököt

A Trumppal korábban már többször kapcsolatba hozott Stormy Daniels azt állítja, a milliárdos az elnökválasztás előtt pénzzel és megfélemlítéssel vette rá arra, hogy hallgasson viszonyukról. 130 ezer dollárt kapott ezért, szerinte azonban a titoktartási szerződés érvénytelen, mivel azt Trump nem írta alá.

Trump: Fegyverbe a tanárokat!

Felfegyverezné és kiképezné a tanárokat Donald Trump - az amerikai elnök szerint ez lehet a megoldás a lövöldöző ámokfutók megfékezésére. Az áldozatok hozzátartozói szerint viszont inkább nem kellene engedni, hogy fegyverhez jussanak. Egyre többen gondolják úgy, hogy ennek fő akadálya a fegyverlobbi befolyása a törvényhozókra.

Mégis fizettek a pornósztárnak Trumpék?

Donald Trump ügyvédje elismerte, hogy 2016-ban 130 ezer dollárt fizetett egy pornósztárnak, akit korábban hírbe hoztak Trumppal. Amerikai sajtóforrások szerint ez volt az ára annak, hogy hallgasson viszonyukról, ezt azonban továbbra is minden érintett tagadja. Azt azonban nem árulják el, hogy akkor miért kapta a pénzt.

Gyanús port küldtek Trump fiának

Kórházba vitték az amerikai elnök menyét, miután felbontott egy rejtélyes fehér port tartalmazó borítékot. A küldeményt Donald Trump legidősebb fiának szánták. A hatóságok attól tartottak, hogy a boríték valamilyen mérgező anyagot, esetleg lépfenét tartalmaz. Később kiderült, ártalmatlan anyag volt benne.

 

Évet értékelt Donald Trump

Egységre szólította fel honfitársait Donald Trump. Évértékelő beszédében elmondta, hogy továbbra is keményen fellépnek a terroristákkal szemben. Tovább működtetik a guantanamoi fogolytábort.

Donald Trump betartja, amit ígért?

Donald Trump 45. amerikai elnöknek pont egy évvel ezelőtt volt az első hete a Fehér Házban, ahol nem várt mennyiségű rendeletet hozott, pedig se a kabinetje, sem pedig a minisztériumi kinevezések nem történtek meg. Hatalmas döntések viszont már akkor születtek! Mutatjuk!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való