KERESÉS search-close

Debrecen

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Debrecen"

Mind a 17 Fradi-szurkolót elítélték

Elítélték a verekedő Fradi-szurkolókat. 17-en felfüggesztett büntetést kaptak. Egynek viszont börtönbe kell mennie. A bíróság döntése még nem jogerős. A balhé 2017 őszén volt a Fradi-Debrecen meccs szünetében. Az egyik ferencvárosi szurkolói csoport tagjai verték meg a másik csoport szintén fradista vezérszurkolóját.

Menekülés közben felniket dobáltak a rendőrök felé

Menekülés közben felniket dobáltak a rendőrök felé - apa és fia ellen indult eljárás Debrecenben. Múlt pénteken nem álltak meg autójukkal a járőrök jelzésére, hanem nagy tempóval továbbhajtottak. Kiderült, a kocsin rossz rendszám volt, ráadásul a 15 éves fiú vezetett, akinek jogosítványa sincs. Anyja szerint bepánikolt, ezért taposott a gázra.

VADDISZNÓK A VÁROSBAN: Miért tévednek lakott területre a vadállatok?

Gyakran kapunk felvételeket nézőinktől lakótelepre, házak közelébe tévedt vaddisznókról. Összeállításunkban az utóbbi hónapok termése kis és nagy vaddisznókkal!

Hárman haltak meg miatta


szerző:
2019.04.26. 18:05
Hárman haltak meg miatta

Az ő élete is tönkrement aznap, amikor 3 ember meghalt miatta - ezt mondta az utolsó szó jogán a bíróságon a sofőr, aki 2017 októberében okozott balesetet Debrecen közelében. Most ítélték el jogerősen, 2 év 10 hónap fogházat kapott. A tragédiában egy 20 éves fiatalember, 41 éves édesanyja és 23 éves barátnője halt meg. Ketten maradandó sérüléseket szenvedtek.

Csalás miatt körözték, de több lopott holmit is találtak nála a házkutatáskor

Lopással gyanúsítják a gyűjtögetőt, egy 35 éves férfit vettek őrizetbe a rendőrök Debrecenben. Csalás miatt körözték, a házkutatáson azonban kiderült, más miatt is felelnie kell. Otthonában szerszámokat, bicikliket, műszaki cikkeket és több lopott holmit is találtak. Híradónk úgy tudja, a férfi azt mondta, ő csak gyűjtögetett. Szerinte a készlet nagy részét lomtalanításkor találta, a többit rendelte.

Biztonsági kamera rögzítette az újraélesztést

Nem gondolkodott, tette, amit kellett - ezt mondta az a rendőr, aki megmentette egy 58 éves férfi életét Debrecenben. A férfi szívinfarktust kapott a vasútállomáson, épp akkor esett össze, amikor az őrmester arra járőrözött…

Nem engedték ki wc-re a román utast, könnyített magán a repülőn!

Landolás közben nem engedték a mosdóba, szitkozódott aztán a könnyített magán egy román utas tegnap a Londonból Debrecenbe tartó járaton. Mivel a földre térés után sem nyugodott meg, a rendőrök őrizetbe vették. Gyorsított eljárásban vizsgálták az ügyét és ma már bíróság elé állították. Megbánta, amit tett.

Véletlenül felgyújtotta saját házát

A 77 éves ember a melléképületben akart tüzet rakni, de a gyújtós nem kapott lángra, ezért kitette az udvarra. Ott végül kigyulladt, és lángra kapott tőle az avar, a tűz átterjedt a házra és a szomszéd telkére is. A férfi lányával lakott az épületben, ami most lakhatatlan. Azt mondta, sajnálja a szerencsétlen balesetet. 

Magas rangú pénzügyőröket tartóztattak le

2 magas rangú pénzügyőrt tartóztattak le, 13 embert pedig bűnügyi felügyelet alá helyezett csütörtökön a debreceni bíróság. A Terrorelhárítási Központ emberei még kedden vettek őrizetbe 16 vámost, akikre munka közben a beregsurányi, barabási és lónyai határátkelőhelyen csaptak le. A gyanú szerint kenőpénzt fogadtak el az Ukrajna felé tartó, áfa-visszaigénylőktől. 

A rejtélyes alak ismét felbukkant - ezúttal Debrecenben

Újra óriáskeréken az esernyős ember. A rejtélyes alak ismét felbukkant - ezúttal Debrecenben. Nemcsak állt, sétált is az óriáskerék tetején. Méghozzá a világon elsőként úgy, hogy közben a hatalmas szerkezet forgott. Az akciót most is a többszörösen díjazott fotográfus, Kálló Péter fényképezte.
Ide kattintva még többet láthat az esernyős ember akciójából.

REJTÉLYES: Újra óriáskeréken az esernyős ember

Az ismeretlen egyenletes tempóban sétált a keskeny acélon a város felett, a világon elsőként sétált menet közben egy óriáskeréken. A lélegzetelállító felvételeket most is Kálló Péter fotós és kollégái készítették. Nem először bukkant fel a rejtélyes alak. Korábban a fővárosban készültek hasonló, hajmeresztő felvételek: az elsőt ide kattintva nézheti meg, a második feltűnést itt, és a rejtély leleplezését pedig itt.

Kátyúban dagonyázott egy vaddisznó Debrecenben

Vasárnap, fényes nappal vették videóra, ahogy az úttesten szaladgált, majd egy méretes, vízzel teli kátyúba feküdt. Néhány másodpercig hempergett a méretes lyukban, majd tovább állt. A teljes felvételt megnézhetik ITT

KÁTYÚFÜRDŐ: A vaddisznó legalább örül az úthibáknak

Kátyúban dagonyázott egy vaddisznó Debrecenben két napja. Fényes nappal vették videóra, ahogy az úttesten szaladgált, majd egy méretes vízzel teli kátyúba feküdt. Nem zavartatta magát, jókedvűen dagonyázott a méretes lyukban. Szerencsére a wellnesst egy járókelő sem zavarta meg, a vadállaton kívül épp senki nem sétált az utcán, így nem történt baj. De a környékbeliek szerint évek óta gondot okoznak a vaddisznók, amik egyre beljebb merészkednek a városban.

Még nagyobb pályaudvart akarnak Debrecenben

Többe kerül majd, és később készül el a debreceni főpályaudvar. Felülvizsgáltatja a terveket az Innovációs Minisztérium. Ezt azzal indokolják, hogy az eddigi elképzelések nem igazodnak a város gazdasági fejlődéséhez. Úgy tudjuk, a beruházás teljes költsége 21 milliárd helyett akár 34 milliárd forint is lehet.

Ököllel ütötte az ellenőrt az utas

Ököllel ütötte az ellenőrt egy utas Debrecenben tegnap, miután leszállították a buszról. A 60 éves férfinak a gyanú szerint nem volt érvényes jegye, ezért meg akarták büntetni, de a megállóban az egyik ellenőrre támadt, majd elmenekült.

Elesett és mérgében visszapillantókat tört

Elesett a hóban, ez pedig annyira feldühítette, hogy rongálni kezdett. Ezt mondta a rendőröknek az a fiatalember, aki a gyanú szerint több autó visszapillantó tükrét is letörte éjjel Debrecenben. Úgy tudjuk, hogy a gyanúsított részeg volt. A rendőrök még a helyszínen elfogták.

A hóban üzennek Orbánnak Debrecenből

Egymás után rajzolják a hóba Debrecenben a kormányellenes tüntetések jelképét. Az Orbán Viktort becsmérlő felirat először szombaton tűnt fel a városban az egyetem előtt, ez egy webkamera képén is látszott. A közvetítést azonban megszakították. Egy helyi Facebook csoport szerint ez a módszer maradt arra, hogy üzenhessenek a kormányfőnek azok, akik nem értenek egyet vele.

„Egy család tönkrement”

Tönkrement egy család – ezt mondta a fiát gyászoló édesapa a bíróságon tegnap. Több mint másfél éve temette el gyermekét, akit 2016-ban gázolt halálra egy részeg sofőr Debrecenben. Kiderült, a gázolónak jogosítványa sem volt. A balesetben egy akkor 19 éves lány is megsérült, ő maradandó fogyatékosságot szenvedett. A bíró végül a sofőrre 3 év 10 hónap fogházbüntetést szabott ki, ami a lány szerint nevetségesen enyhe.

Táncra perdült egy tolvaj - figyelemelterelésből

Táncra perdült az egyik tolvaj - figyelemelterelésből. Még november végén két férfi ment be egy debreceni irodába, ahol egyikük azonnal ropni kezdte és amint minden szempár rá szegeződött, társa ellopta az egyik alkalmazott mobilját - a koreográfiát rögzítette a biztonsági kamera. A produkció után a tolvajok gyorsan menekülőre fogták, de a felvételek alapján, szerdán elkapták őket.

Csaknem halálra késelte élettársát és annak anyját

12 és fél évet kapott, amiért csaknem halálra késelte élettársát és annak anyját egy férfi még tavaly februárban Debrecenben. A hajléktalan vádlott részegen, bedrogozva támadt a nőkre, akiket életveszélyesen megsebesített. Élettársát több mint egy tucatszor szúrta meg, majd elmenekült. A nőnek még volt annyi ereje, hogy kimászott az útra segítségért.

Leopárd és macska egyben

Nem az állatkertben keresztezték a két fajt. Onnan kapta a nevét, hogy bundája épp olyan foltos, mint a leopárdé, termetre viszont olyan, mint a házimacska. A látvány megtévesztő lehet, hiszen igazi ragadozó. A 7 hetes kölyök már most is igazi vadmacska. Foggal-körömmel tiltakozott élete első oltása ellen.

 

LEOPÁRDMACSKA: Foltos bundájú vadállat, házimacska méretben

Leopárdmacska született Debrecenben. Nem az állatkertben keresztezték a két fajt, onnan kapták a nevüket, hogy bundájuk épp olyan foltos, mint a leopárdé, termetre viszont olyanok, mint a házimacskák. A látvány megtévesztő lehet, hiszen ártatlan kinézetük ellenére igazi ragadozók.

3 ember halálát okozta


szerző:
2018.10.29. 18:06
3 ember halálát okozta

2 év 10 hónap börtönre ítélné a bíróság azt a 32 éves debreceni férfit, aki tavaly októberben okozott halálos balesetet Debrecen határában. A vétlen sofőr autójában hárman haltak meg, a vétkes vezető túlélte a frontális ütközést. Az ügyben most hozott ítéletet első fokon a bíróság, de a vádlott fellebbezett.

Önkéntes taxis viszi házhoz az adományokat Debrecenben

Hetente 6-7 csomagot juttat el a rászorulóknak ingyen az alkalmi taxisofőr. Ez azért is nagy segítség, mert az adományozással kapcsolatban sokszor épp az az egyik legnagyobb probléma, hogy miként juttassák el a csomagokat a rászorulókhoz.

 

Kútba esett kutyát mentettek


szerző:
2018.10.28. 17:10
Kútba esett kutyát mentettek

Kútba esett kutyát mentettek a Debrecen közeli Bocskaikertben.

Lopják az ingyen könyveket a „Mini-könyvtár”-ból

Tolvajok dézsmálják az ingyen könyveket Debrecenben. A közterületen felállított „Mini-könyvtárat” egy helyi önkéntes csoport üzemelteti, használt kötetekkel töltik fel a szekrényt. A szabály szerint aki elvesz egyet, egy másikat kell hoznia helyette. A tolvajok azonban van, hogy szatyorszám hordják el a könyveket.

Szabálytalankodtak a patikák

Recept nélkül adtak ki 20 ezer doboz vényköteles gyógyszert - emiatt 4 patikát záratott be a Gyógyszerészeti Hivatal. Egy debreceni, egy csengeri, egy porcsalmai és egy rozsályi gyógyszertár működési engedélyét vonták vissza. Utóbbi két településen így patika nélkül maradnak a helyiek. Van, ahol 15 km-t kell majd utazni az orvosságért.  

Újabb hátrahagyott utasok

Ezúttal egy házaspár nem fért fel a Wizz Air egyik járatára. Szerda hajnalban indultak volna Tel Avivba, de a gép nélkülük szállt fel a debreceni reptérről. A légitársaságnál azt mondták nekik, több jegyet adtak el, a 180 férőhelyes repülő megtelt, így kettejüknek már maradni kell.

 

ÍZELÍTŐ: Ilyen volt a Színházak Éjszakája

Aki lemaradt a Színházak éjszakájáról, annak most mutatunk még egy kis ízelítőt abból, mi történt szombat este/éjjel a színpadokon és a kulisszák mögött. Ízelítő a rengeteg programból!

Hússal kitömött műzebrát kaptak az oroszlánok

Az oroszlánok hússal kitömött műzebrát, a medvék gyümölcsökkel töltött műbivalyt lakmároztak az állatkertek éjszakáján, Szegeden. 6 éve tartják meg a különleges esti programot, idén 12 állatkert csatlakozott ehhez. Debrecenben kígyót is a nyakukba vehettek a bátrabb látogatók.

 

Autók között vágtázott a póniló

Vágtató pónilovat videóztak le egy távolsági busz utasai Debrecen határában. A 4-es főúton szaladgáló állat, úgy tudjuk, egy közeli tanyáról szökött meg és keveredett ki a forgalmas útra. Végül, 10 kilométerrel arrébb, Hajdúszoboszlónál sikerült befogni az ijedt pónit. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem okozott balesetet.

Nekihajtott a helyi kapitányság épületének

Az év egyik legpechesebb sofőrje lehet az a férfi, aki hétfőn hajnalban nekiment kocsijával a helyi kapitányság épületének, majd kidöntötte a rendőrség virágágyását Debrecenben. Ezután megpróbált elfutni, de a szomszéd cukrászda dolgozói elkapták. Kiderült, hogy a 23 éves sofőr ivott, mielőtt a volán mögé ült.

Fénnyel festették a falakat

Álombéli mesefigurák jelentek meg szombaton éjszaka Debrecenben. A Fények éjszakáján a Nagytemplom és a Déri Múzeum falára is különleges fényjátékot vetítettek. Az este igazi szenzációja az volt, hogy nem csak nézni, de irányítani is lehetett a vetítést.

Még több fényfestésért kattintson ide.

 

FÉNYEK ÉJSZAKÁI: Álombéli mesefigurák Debrecenben

Hullámok vibrálnak a Nagytemplom homlokzatán. A delejező látvány nem szokatlan égi jelenség. Fényfestéssel keltették életre a 61 méter magas épületet. Debrecen főterén, a Fények éjszakáin több százan csodálták meg a különleges vetítést.

Hosszú hétvége: teltház a szálláshelyeken

Tömeg van a Balatonon, és teltház a szálláshelyeken – elkezdődött a háromnapos ünnepi hosszúhétvége. A szállásadók szerint már hetekkel ezelőtt lefoglaltak szinte minden szobát. Debrecenben az augusztus 20-ai virágkarnevál miatt fogyott el minden szabad hely. Az járt jól, aki már tavasszal szállást foglalt magának.

BMW- gyár: ezer új munkahely

Jelentősen drágulhatnak Debrecenben a lakások, miután bejelentették: a BMW ott épít gyárat. A német autógyártó cég ezer embernek adhat majd munkát. Ami pedig növeli az ingatlanok iránti keresletet, és így az árakat is.

Csigának öltözött, és megelőzte a Debrecen és Mátészalka között közlekedő vonatot

Csigajelmezbe öltözve, álarcban futott le egy menetrend szerint közlekedő vonatot egy aktivista a Mátészalka-Debrecen vasútvonal mentén. Az egészen elképesztő akciót a MátészalkaLeaks nevű csoport szervezte, akik ezzel a rendkívül humorosra sikerült videóval egy kevésbé vicces jelenségre akarták felhívni a figyelmet. Arra, hogy milyen lassan járnak errefelé a vonatok.

MINEK NEVEZZELEK: A tapírlánynak még nincs neve

A debreceni állatkert legújabb aprósága egy évig még biztosan ebben a kifutóban lesz látható. Utána várhatóan külföldi állatparkba költözik. A tapírok élőhelye egyre csökken. Vadászatuk miatt mára már több él állatkertekben, mint a szabadban. A tapírlánynak egyelőre még nincs neve, a gondozók a látogatókra bízzák a névválasztást.

Tömegbaleset: villamos és busz ütközött

13-an sebesültek meg, egy utast életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, miután Debrecenben a belváros egyik legforgalmasabb kereszteződésében egy menetrendszerinti autóbusz és egy villamos ütközött össze szerda délután.

REJTÉLY: Lóháton vágtatott a panelek között

Egy autóból vették videóra, ahogy a füvön, járdán és a zebrán is átvágtat Debrecenben egy hátitáskás fiatal fiú. A felvételt a Fecbook-on osztották meg.

SZEMÉT AZ EDŐBEN: Kertitörpe, műanyagzsákok, hungarocell

Napokkal ezelőtt egy polgárőr talált rá a halmokban álló műanyagzsákokra és hungarocell darabokra a Debrecen közeli Pallagi erdőben. A szemét között egy pizzásdoboz is volt, abban pedig egy cím, ahonnan feltehetően a hulladékot hozhatták. Valószínűleg panelfelújításból származó szeméttől szabadulhattak meg így. A helyi közterület felügyelet feljentést tett, a rendőrség nyomoz.

VIDÉKI TÜNTETÉS: „Itt vagyunk a Fidesz fellegvárában!”

A szombati budapesti tüntetést vasárnap újabb kormányellenes demonstrációk követték több vidéki nagyvárosban. Debrecenben a budapesti tüntetés szervezőihez hasonlóan bejelentették: nem hagyják abba és most vasárnap tovább folytatják a tüntetést az új választásért, a szabad sajtóért és a valódi rendszerváltásért.

Hibázhatott a műszaki vezető és az ellenőr is

Hibázhatott a műszaki vezető és az ellenőr is a rendőrség szerint - vádemelést javasolnak ellenük. Ők lehetnek a felelősök azért, mert 2016 októberében egy építkezés mellett beomlott egy családi ház egyik szobája Debrecenben. A szomszédjukban lakópark épül.

 

Debreceni hó: a villamosközlekedés is leállt

Hóátfúvások, a hó fogságába került autósok, veszteglő vonatok, áramszünet - ez a márciusi tél eddigi mérlege. Az ítéletidő szombaton este kezdődött, a legtöbb gondot Észak-Magyarországon okozta.

20 éve gyorsabb volt a vonat

Lassabb a vonat, mint 20 éve. Erre panaszkodik sok Mátészalka és Debrecen között utazó. A 78 kilométeres távolságot 105 perc alatt teszi meg a vonat. Többen aláírásgyűjtésbe kezdtek, azt szeretnék elérni, hogy a mostani körülbelül 45 km per óra helyett, legalább 80-nal közlekedjenek a vonatok. A MÁV szerint fokozatosan fejlesztik a vonalat.

Gyilkolhatott is a verekedő

Megölték azt az asszonyt, akinek holttestére napokkal ezelőtt járókelők találtak rá a debreceni Nagyerdőn. Gyanúsított is van: a rendőrök szerint egy 32 éves férfi volt a támadó, akivel a nő aznap este ismerkedett meg. A férfi korábban másokkal is erőszakoskodott.

Bizarr garázdaság: tört-zúzott, azt hitte otthon

Eltévesztette a házszámot. Azt hitte, felesége nem engedi be a házba, ezért törni-zúzni kezdett egy debreceni férfi még decemberben. Nemcsak a kerti bútorokat, a családi kocsi szélvédőjét is betörte. A rendőröktől tudta meg, hogy nem otthon van, hanem az egyik szomszédnál…

Széfrablók: 12 millió forint hiányzik

A gyanúsítottat elfogták, 12 millió forint viszont még mindig nincs meg. Három hétig bujkált a rendőrök elől az a 49 éves férfi, aki a gyanú szerint két társával ellopott egy széfet egy debreceni házból. Alaposan előkészítettek mindent és biztosra mentek: a széfben 36 millió forint volt, amit egyenlően elosztottak. A banda két tagját még aznap elfogták, harmadik társuk viszont hetekig menekült. Most már ő is rács mögött van, de a zsákmány rá eső része továbbra sincs meg.

RTLII Híradó 2018-01-26


szerző:
2018.01.26. 21:30

Gázrobbanás a garázsban


szerző:
2017.12.26. 18:09
Gázrobbanás a garázsban

Gázrobbanás rázta meg Debrecen egyik kertvárosi részét. Egy 49 éves férfi töltötte gázzal az autóját garázsában, amikor – eddig nem tudni miért  – az berobbant. A férfit súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba.

 

Kijelölték a „Buzssávot”


szerző:
2017.11.28. 18:25
Kijelölték a „Buzssávot”

Buzsok járnak Debrecenben. Legalábbis egy félresikerült felfestés szerint. A buszsávot akarták jelezni egy jókora felirattal az aszfalton, az utolsó két betűt azonban véletlenül felcserélték. Nem sokkal később észrevették és kijavították a hibát, de addigra a fotók már bejárták az internetet.

 

Gyerekek vertek hajléktalanokat

Gyerekek álltak bíróság elé Debrecenben. A vád szerint 2015-ben minden ok nélkül megtámadtak és brutális módon összevertek három hajléktalant - egyikük életveszélyes állapotban került kórházba. A fiatalok az utolsó szó jogán azt mondták, megbánták a történteket. A bíró egyiküket 3 év fiatalkorúak börtönére, két társát 2, illetve 1 év javítóintézetre ítélte. A döntés nem jogerős.

Augusztusban rendezték meg a 8. országos csúszdabajnokságot!

Augusztus közepén már nyolcadik alkalommal rendezték meg a debreceni csúszdabajnokságot. A versenyzők kilenc különböző kategóriában indulhattak a fődíjért. Holléry Tibor, Kovács Zsófi és Gajdos Gábor elmesélték, milyen egy csúszdabajnokság, és hogy telik a felkészülés.

Sárkány is lesz a karneválon

Minden eddiginél nagyobb, 21 méter hosszú kompozíció is lesz a Debreceni Virágkarneválon. Már készülnek a virágkocsik augusztus 20-ára. Köztük egy hatalmas sárkány, amit 90 ezer szál dáliával díszítenek fel. És nemcsak ettől lesz különleges, de a szerkezet mozogni is fog, és a száján füstöt ereget majd.

Mélygarázsba omlott egy családi ház szobája, azóta is a romos házban laknak

Egy műszaki vezetőt gyanúsíthatnak a debreceni házomlás ügyében. Tavaly októberben, egy éppen épülő mélygarázsba omlott egy családi ház egyik szobája. Csaknem 10 hónapja folyik a nyomozás az ügyben. A rendőrség közölte: már van gyanúsítottjuk. Bár senki sem sérült meg, a beomlott lakásban élőknek nem volt hova menniük, ezért azóta is a romos házban laknak.

Centiken múlt a sofőr élete

Centiken múlt az élete a 40 éves sofőrnek, miután 75-tel nekicsapódott egy vonat a kocsijának Debrecenben. A mozdony felnyársalta és maga alá gyűrte az autót. Vezetőjét életveszélyes állapotban vitték kórházba. A rendőrök vizsgálják mi okozhatta a balesetet, de a sofőr feltehetően nem nézett körül mielőtt a vasúti átjáróba hajtott, ahol fénysorompó van. A MÁV azt közölte, hogy a baleset idején jól működött. A vonaton 40-en utaztak, senki nem sérült meg.

Sültkrumplit sütött éjszaka - emiatt égett le a ház

Sültkrumplit sütött az éjszaka közepén, de közben elaludt - emiatt égett le egy hétvégi ház Debrecen mellett. Budapesten, a XII. kerületben pedig egy társasházi lakás három szobája égett le hajnalban. A harmadikon csaptak fel a lángok, valószínűleg elektromos zárlat miatt. A bent lakó 92 éves asszonynak hatalmas szerencséje volt: amint észrevette a füstöt, kimenekült, így nem sérült meg.

 

Évekig nem látja őket orvos

Különleges orvoscsoport járta körbe a Debrecen-környéki tanyavilágot. Nagy szükség van rájuk, olyan családokat kerestek, akik a külvilágtól elzárva élnek, annak ellenére is, hogy a város alig 30 kilométerre van tőlük. Az utak arrafelé szinte járhatatlanok, az ott élőket akár évtizedekig nem látja orvos. Vagyis ha baj van, akkor nem tudnak kitől segítséget kérni.

 

Több halálos baleset is történt országszerte

Debrecenben frontálisan összeütközött két kocsi, egy ember meghalt, hárman súlyosan megsérültek. Oroszlányban fának hajtott egy autós, a sofőr felesége halt meg a balesetben. Pécs határában, két autóban öt fiatal sérült meg súlyosan, valószínűleg túl gyorsan hajtottak.

Nem tudták lekaparni a graffitit


szerző:
2017.05.18. 18:20
Nem tudták lekaparni a graffitit

Szélmalomharcot vívnak a debreceniek a graffitizőkkel. Színes a rajzok borítják az egyik társasház falát, és a polgármesteri hivatal szerint ez rontja a városképet. Ezért, arra kérik a lakókat, hogy tüntessék el mindet. A közös költségből viszont erre nem futja, mert az ott élők szerint ehhez újra kell vakolni az egészet, ami több mint 800 ezer forintba kerülne. Ezt egyik itt élő család sem tudja kifizetni. Az önkormányzat szerint nem kell vakolni, szerintük az is elég, ha lefestik a falakat.

Találkozz Mata Ricsivel Debrecenben és Sárospatakon!

Az X-Faktor ezüstérmesével, Mata Ricsivel május 17-én Debrecenben, Május 20-án pedig Sárospatakon találkozhatsz az X-Faktor válogatóján! Ricsi nagyon örül, hogy jelentkezett az X-Faktorba, hiszen a műsor teljesen megváltoztatta az életét. Egykori mentora, Puskás Peti a mai napig segíti karrierjét, és Ricsi úgy tekint rá, mintha a testvére lenne.

Debrecenben is utcára mentek


szerző:
2017.04.14. 18:13
Debrecenben is utcára mentek

Tüntettek a CEU mellett Debrecenben is. A város főterén csütörtök este civilek és a Debreceni Egyetem munkatársai is felszólaltak az egyetem megmaradása mellett. Az egyik oktató arról beszélt, a CEU fontos szereplője a hazai akadémiai életnek, értékes partnere a Debreceni Egyetemnek. Korábban a Debreceni Egyetem dékánjai és rektorhelyettese közös nyílt levélben kérte az egyetemet, hogy ne foglaljanak állást CEU-ügyben, inkább a saját intézményükkel foglalkozzanak.

Térden állva könyörgött

Térden állva, sírva kért bocsánatot a Debreceni Ítélőtáblán a férfi, aki tavaly márciusban leszúrta volt élettársát, majd megerőszakolta a nő kishúgát. Ezután órákig autókázott vérző áldozatával, aki ez idő alatt belehalt sérüléseibe. Végül a pocsaji rendőrőrs mellett leparkolt és feladta magát. A bíróság most jogerősen életfogytiglani fegyházra ítélte.

Méterekre lövellt a kiömlő gáz

Gázömlés Debrecenben. Délelőtt egy városszéli, ipari terülten tört el egy cső, valószínűleg a hideg miatt. A közelben egy irodában 17 ember dolgozott, nekik el kellett hagyniuk az épületet. Azt mondják, először gázszagot éreztek, majd egy robbanást hallottak. A szakemberek órákon át gázmaszkban dolgoztak a hiba elhárításán.

Négyesikrek születtek Debrecenben

Négyes ikrek születtek tegnap a debreceni klinikán: Boglárka, Flóra, Jázmin és István.

Mennyibe kerül a parkolás a kórházaknál?

Talán Önökkel is előfordult, hogy egy beteg családtagot vagy ismerőst vittek kocsival kórházba. A legtöbb intézményben azzal szembesülhet az ember, hogy gondot jelent a parkolás. Vagy túl messze lehet megállni, mert egyáltalán nincs hely a közelben, és még ott is fizetni kell, vagy be lehet hajtani a kórházba, de ott aztán néha vagyonokba kerül a parkolás. Egy nézőnk írt nekünk felháborodott levelet, hogy már a gatyája is rámegy a parkolásra Debrecenben. Moskovics Judit elment vele a Kenézy kórházba, aztán végigjárt több budapesti intézményt is. Íme!

Szexi táncoslányok, illatozó alkotások – Mi lehet az?

Két évvel ezelőtt 45. alkalommal rendezték meg Debrecenben a csodálatos virágkarnevált. Ezúttal is 15 gigantikus méretű virágkocsi vonult fel. A 18 magyar társulat mellett a világ minden tájáról érkeztek művészeti együttesek, táncosok, zászlódobálók.

Három a magyar igazság és egy a ráadás

A nemzetközi kupákban érintett magyar csapatok a második selejtezőkör visszavágóira készülnek. Négy hazai klubért szoríthatunk és reméljük, nem túlzás a címben megfogalmazott állítás: a Ferencváros és a Videoton egyértelműen esélyes, a Debrecen az első találkozón kidolgozott helyzeteit látva ledolgozhatja hazai pályán összeszedett hátrányát, az MTK pedig amolyan ráadásként, nagy bravúrral juthat tovább.

Hamar felébredtünk az Európa-bajnokságot követő mámorból

A labdarúgást szerető magyar emberek számára nem volt pihenő: még be sem fejeződött az Európa-bajnokság, mikor már elkezdődtek a nemzetközi kupák selejtezői. A válogatottunk remek szereplése miatt a szokásosnál jóval nagyobb lelkesedéssel vártuk a júliusi, kevésbé neves csapatok elleni klubmérkőzéseket, pontosan ezért is ennyire fájó ilyen hamar magunkhoz térni a rózsaszínűnek tűnő ködből. Egyetlen magyar csapat tudott csak nyerni az Európa Liga második körének első összecsapásain, pedig mindhárman itthon játszottak…

Mindhárom magyar csapat itthon kezd a második selejtezőkörben

Csütörtökön este nagyüzem lesz az Európa Ligában. A második selejtezőkörben mindhárom magyar csapat érintett: a Videoton, a Debrecen, valamint az MTK is idehaza kezdi meg az újabb párharcot. 

Mindhárom magyar csapat továbbjutott az Európa Ligában

A Debrecen a várakozásoknak megfelelően, az MTK az előzetes jóslatoknál talán simábban, a Videoton pedig saját sorsát megnehezítve lépett az Európa Liga második selejtezőkörébe. A nemzetközi helyzet így tovább fokozódik: két keleti és egy balkáni túra vár a magyar együttesekre a következő fordulóban.

A magyar csapatok bizakodva várják a visszavágókat

Még be sem fejeződött a labdarúgó Európa-bajnokság, az Európa Ligában viszont már az első selejtezőkör visszavágóit rendezik. Mindhárom magyar csapat számára elérhető a továbbjutás, a legnehezebb dolga az MTK-nak lesz. A kék-fehérek az idegben elért döntetlen után Gyirmóton szeretnének bizonyítani (és bekerülni a következő körbe), a Debrecen számára gálát hozhat a csütörtök esti, hazai mérkőzés. A Videoton ugyan idegenben szerepel, de így is kettős győzelemmel hangolna a második selejtezőkörre.

Sorsoltak az Európa Ligában


szerző:
2016.06.20. 16:09
Sorsoltak az Európa Ligában

Moldáv, San Marino-i és kazah rivális vár a magyar csapatokra az Európa Ligában. A Debrecen és az MTK idegenben kezd, a Videoton hazai pályán rajtol – derült ki a mai sorsoláson.

Rablógyilkosság: három támadó lehetett

Három gyilkosa lehetett az idős ügyvédnek, de csak kettő állt szerdán bíróság elé Debrecenben. Eddig nem találták meg a harmadikat. Az egyik támadó életfogytiglant, a másik 16 év fegyházbüntetést kapott a bíróságon, amiért a vád szerint brutálisan agyonverték a nyugdíjas ügyvédet még 2013-ban. Lopni mentek a 72 éves férfi házába, de azzal nem számoltak, hogy otthon lesz.
 

Ivott a villamoson, 3 ezer forintra büntették

Bírság jár a vízivásért. A Debreceni Közlekedési Vállalatnál ugyanis szigorúan veszik a szabályzatot. Legutóbb egy újságírót büntettek meg 3 ezer forintra, mert belekortyolt a nála lévő vízbe a villamoson. A DKV-nál azt mondták, ez egy több mint 40 éves szabály, amire azért van szükség, mert az ivás balesetveszélyes.

10 millió forintot és ékszereket vittek a betörők

Sorozatbetörő páros bukott le Szegeden. A rendőrök éppen akkor csaptak le rájuk, amikor a lopott pénzt és ékszereket próbálták elrejteni egy garázsban. A két férfi azután bukott le, hogy fényes nappal betört egy szegedi családi házba.

500 diákot menekítettek ki

500 diákot mentettek ki egy debreceni kollégiumból, miután a földszinten először izzott, majd kigyulladt az egyik nyomtató. A lángokat percek alatt megfékezték, a sűrű füst azonban az egész épületet beborította. 43-an kerültek kórházba füstmérgezéssel. A hat emeletes kollégiumban a legtöbb diák már aludt, amikor éjfél előtt megszólalt a tűzjelző. A portásnak köszönhető, hogy nem lett nagyobb baj.

Sofőrök versenyeztek egymással Debrecenben

A legjobb busz, troli és villamosvezetők küzdöttek meg egymással Debrecenben. Például vízzel teli vödröt vittek a villamos ütközőjén, vagy busszal tolatva kellett centire pontosan végrehajtani a feladatokat. A legnagyobb tétje a villamosvezetők harcának volt. Közülük a legjobb a berlini Európa-bajnokságon képviselheti Magyarországot.

 

Lábra állt a tevecsikó


szerző:
2016.03.27. 18:45
Lábra állt a tevecsikó

Kameránk előtt állt lábra az a tevecsikó, amely húsvét vasárnap született a Debreceni Állatkertben. A kiscsikóval így már négy tagból áll a debreceni kétpúpú tevecsapat. Az állatkertben legutóbb több mint két éve örülhettek tevecsikó érkezésének a gondozók.

TEVECSIKÓ: Remegő lábakkal, de önállóan megy

Az egyik pillanatban még mamája unszolására próbálkozik, a másikban pedig már segítség nélkül, önállóan is megy. Remegő lábakkal ugyan, de épp kameránk előtt állt talpra az a tevecsikó, amely húsvét vasárnap született a Debreceni Állatkertben. A szaporulat különlegessége, hogy míg az anyaállat barna színű, addig kiscsikója testét vakítóan fehér szőrzet borítja. Később viszont ő is barna bundát ölt majd.

Plafonig állt a csempészcigaretta

Lebukott Debrecen egyik legjelentősebb illegális cigarettakereskedője. Titkos raktárában több mint 70 ezer doboz cigit, és 15 tonna dohányt találtak a nyomozók. A csempészt is elkapták, akitől az elmúlt hónapokban összesen 165 millió forintot érő dohányárut foglaltak le. A férfi egyébként ugyanezért már volt börtönben.

Véradással készülnek az ünnepre

„Hozzunk áldozatot egymásért!” - ezzel a felhívással toboroztak véradókat Debrecenben. Sokan azért mentek el, mert Nagypéntek van és fontosnak tartották, hogy példát mutassanak. A Magyar Vöröskereszt nem csalódott a debreceniekben. Azért számított a segítségükre, mert hosszúhétvége lesz és a következő napokra a kórházaknak fel kell töltenie a vérkészleteiket.

Van egy jó programjuk a robotok számára

Robot-programozó versennyel dobják fel az unalmas iskolai fizika órákat Debrecenben. A robotokat diákok építik. A verseny szervezője szerint a fiatalokat motiválni kell arra, hogy a műszaki pályát is válasszák, ezért is jó a verseny, amire egész közép-Európából érkeztek diákok, na meg robotok.

Levegőbe emelkedett a teherautó eleje

Érdekes jelenetet nézhettek végig az egyik debreceni buszmegállóban várakozók. Közvetlen mögöttük a szemétszállító teherautó úgy vette fel a rakományát, hogy az eleje legalább fél métert emelkedett. Egy blogger vette videóra az egészet, ami a gépjárműoktató szerint balesetveszélyes és szabálytalan volt. A cégvezető szerint viszont ebben nincs semmi különös.

Három évesen koldul az utcán

3 évesen az utcán koldult nővérével egy kisfiú Debrecenben. A helyi Családsegítő Központ vezetője azt mondta híradónknak, hogy sokszor a szülők veszik rá a gyerekeket, hogy kéregessenek, de szerinte, aki valóban segíteni akar rajtuk, az ne pénzt adjon nekik, hanem értesítse a rendőrséget.

Félnek a szemetet gyűjtögető nőtől

Gyűjtögető idős asszony tartja rettegésben egy debreceni lépcsőház lakóit. Az egyik szomszédtól orrfacsaró bűz terjeng, és arra gyanakodnak, hogy újra plafonig ér nála a szemét. Négy évvel ezelőtt ott voltunk, amikor a lomos lakásból az önkormányzat elszállítatta a szemetet. A lakók azt mondják, hogy a nő azóta is gyűjt.

Korábban már megkéselte a feleségét

Azzal gyanúsítanak egy debreceni férfit, hogy még pénteken baltával megölte volt feleségét, aztán rágyújtotta a szobát. Ezután magával is végezni akart, de a rendőrök időben értek a helyszínre és kihívták a mentőket.

Beismerte: baltával ölte meg feleségét

Brutális gyilkosság történt Debrecenben. Egy férj baltával ölhette meg feleségét. A házukban találtak rá a rendőrök az asszony holttestére péntek este. Úgy tudjuk, a férfi a gyilkosság után felgyújtotta magát, a mentők kórházba vitték.

Takarítás közben vették észre a tüzet

Porszívózás közben gyulladt ki egy lakás péntek délelőtt Debrecenben. Mire a tűzoltók kiértek, 5 másik lakás is lángolt. Az egész lépcsőházat ki kellett üríteni, 23 embert menekítettek ki, köztük egy gyereket.

Gereblyével vert szét egy autót a debreceni asszony

Kiskertjében kapirgált, két sor muskátli között pedig szétvert egy autót a gereblyéjével egy debreceni asszony.

Két vásárló fogta el a rablót


szerző:
2016.01.07. 18:15
Két vásárló fogta el a rablót

Két vásárló vett üldözőbe egy menekülő rablót Debrecenben, aki a gázpisztolyából többször rájuk is lőtt. A vásárlók ennek ellenére nem adták fel, néhány méterrel arrébb utolérték és leteperték a rablót.

Ajándékokra sem futja a családnak

A debreceni Lőrincz családban ajándékok nélkül készülnek a karácsonyra. Négy gyerekkel, hatan élnek egyetlen szobában. Mindkét szülő közmunkásként dolgozik. Az asszony takarítani is eljár, de karácsonyi ajándékokra így sem futja nekik. Náluk egy közös vacsora jelenti az ünnepet.

Debrecenben él Magyarország leghosszabb hajú kisfiúja

Amadé pont olyan nagycsoportos, mint bármelyik gyerek egy óvodában. A kisfiú kicsit több mint 80 centis hajzuhatagát a többi gyerek már észre sem veszi, de első pillantásra Amadé mégsem hétköznapi.

Kályha okozhatta a halálát


szerző:
2015.11.21. 18:10
Kályha okozhatta a halálát

Álmában halhatott meg egy hatvan év körüli férfi péntek este Debrecen külvárosában. A házában tűz ütött ki, amit valószínűleg a kályha okozhatott. A házban legalább egy tucat kutya is elpusztulhatott, a férfi ugyanis gyakran fogadott be kóbor állatokat.

Késes támadó: nem hagyta magát a taxis

Fizetés helyett késsel támadt egy fiatal férfi csütörtök délután egy debreceni taxisra, de ő nem ijedt meg. Kicsavarta a rugós bicskát támadója kezéből és bár közben a bal keze megsérült, a menekülő rabló után eredt.

Régi fényében a flotta utolsó hajója

Több éves szünet után újra Budapest egyik legszebb helyén, a Parlamenttel szemben horgonyoz az egykori Duna-tengerjáró flotta utolsó hajója. A Debrecent 1939-ben építették, részt vett a II. világháborúban, majd a hatvanas években kivonták a forgalomból.

Fia sírját tette rendbe, motorra ült, elgázolták

Fia sírjánál járt a temetőben az a motoros, akit halálra gázolt egy kisteherautó szerdán Debrecenben. A 69 éves férfi az ütközés után lerepült a motorról, a helyszínen meghalt. Feleségével együtt voltak a temetőben, másfél éve halott fiuk sírját tették rendbe, majd az asszony busszal indult haza. Azt mondta stábunknak, amikor otthon bezárt ajtó fogadta, azonnal tudta, hogy baj van.

Halálra gázolták a bicikliző kislányt

Halálra gázoltak egy hétéves bicikliző kislányt szerda délelőtt Debrecenben. A gyerek nagypapájával biciklizett a kerékpárúton, amikor egy kereszteződéshez értek. Át akartak menni az úton, ekkor gázolta el a kislányt egy kanyarodó betonkeverő.

Őszi szünetben nélkülöző gyerekeket segítenek

Az őszi szünet alatt nélkülöző gyerekeknek szerveznek ételgyűjtést civilek Debrecenben. Konzerveket, lisztet, cukrot, rizst várnak. A felajánlott élelmiszereket jövő csütörtökön osztják szét a rászorulók között. Szerintük akár 900 gyerek is éhezhet a városban, mert sok családnak nehézséget okoz, hogy főtt ételt adjanak nekik, amikor nincs iskola. Az adománygyűjtést az önkormányzat is támogatja.

Lefotózzák a szemetelőket


szerző:
2015.10.17. 18:20
Lefotózzák a szemetelőket

Kamerával felveszik és lefotózzák a szemetelőket Debrecenben. A városi Közterület Felügyelet munkatársai fényképezőgéppel őrzik a szelektív hulladékgyűjtőket. Aki nem szabályosan használja a kukákat, vagy a földre szemetel, azt azonnal feljelentik. A bírság pedig elérheti a 150 ezer forintot is.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való