KERESÉS search-close

DRB bank

10 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "DRB bank"

Jövő héten kaphatnak pénzt a károsultak

Házhoz viszi a postás a DRB Bank károsultjainak járó pénzt, vagy a kifizetésről szóló értesítést- ezt az Országos Betétbiztosítási Alap szóvivője mondta a Híradónak. Tóth István szerint legkorábban jövő héten érkezhetnek meg az első borítékok az ügyfeleknek. Közben Orbán Viktor 245 millió forintos támogatást ígért 64 olyan önkormányzatnak, amely a Buda-Cash botrány miatt nem jut a pénzéhez.

Hitelből adnak enni a bermendi gyerekeknek

Egyelőre hitelre esznek a gyerekek a beremendi iskolában, ugyanis a közétkezetést fizető önkormányzat pénze is a DRB bankban ragadt. A településnek csaknem 200 millió forintja van, ehhez nem jutnak most hozzá. A helyi boltok is konganak az ürességtől. Az egyik üzlettulajdonos szerint az embereknek a legalapvetőbb élelmiszerekre is alig futja. Közben a kormány 245 millió forintos rendkívüli támogatást nyújt, 67 érintett önkormányzatnak.

Kezdődhet a DRB betéteseinek kártalanítása

Több tízmilliárdot nem találnak bankonként, állítja a Jegybank szóvivője. Véglegesen visszavonta a pénzügyi felügyelet a DRB bankcsoport működési engedélyét, így megkezdődhet az ügyfelek kártalanítása. Húsz munkanapon belül juthatnak a pénzükhöz a betétesek. A banki ügyfeleket 30 millió forintig kártalanítják. Közben hétfőn a Parlamentben továbbra is egymásra mutogatott a kormány és az ellenzék, míg a Magyar Nemzeti Bank szerint mindaz, amit az ellenzéki pártok állítanak, tudatlanságon és rosszhiszeműségen alapul.

Állások is veszélyben a brókerbotrány miatt

Csak Baranya megyében napokon belül százak veszíthetik el állásukat, mert munkáltatójuk nem jut a DRB bankban ragadt pénzéhez. A helyi iparkamara szerint a felfüggesztett pénzintézet minden negyedik céges ügyfelét teljes fizetésképtelenség fenyegeti.

Mi lesz a pénzükkel?


szerző:
2015.02.26. 19:20
Mi lesz a pénzükkel?

Miskolc, Siklós, Gyöngyös, Debrecen és környező kistelepülések, soha ennyien nem álltak még a DRB fiókok előtt, mint ma. A bankcsoport mintegy 100 ezer ügyfele aggódik a pénzéért. Pécsett az egyik ügyfelet mentő vitte el a bank elől.

Kétségbeesett emberek állnak sorban a pénzükért

Miskolc, Siklós, Gyöngyös, Debrecen és környező kistelepülések, soha ennyien nem álltak még a DRB fiókok előtt, mint ma. A bankcsoport mintegy 100 ezer ügyfele aggódik a pénzéért. Pécsett az egyik ügyfelet mentő vitte el a bank elől. Czakó József riportja.

Bajban a rászorulókat támogató alapítvány

A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány sem jut hozzá a pénzéhez a Buda-Cash brókercég botránya miatt. A szervezet hátrányos helyzetű családokat támogat, havonta csaknem ezer rászoruló gyereknek segítenek. A bankszámlájukon több mint 30 millió forint van, amihez nem férnek hozzá.

Van, ahol a segélyeket sem tudják fizetni

Rászoruló családok ezrei maradhatnak segély nélkül. A nemzetgazdasági miniszter szerint a DRB bank csoportnál legalább 80 önkormányzat vezette a számláját. Varga Mihály napokon belüli kormányzati segítséget ígért a fizetésképtelenné vált településeknek. Úgy tudjuk, a Buda-Cash néhány ügyfele milliókat bukhatott ma, mert a még nyitott kereskedéseket is bezáratni kényszerült a felügyeleti biztos. És, jelentkezett két szemtanú, akik szerint a brókerházból nyomokat tüntettek el a rendőrségi intézkedés előtt.

Előzetes: Több tízezren maradhatnak pénz nélkül a DRB bankcsoport ügyfelei közül

Hogy mit mond a kialakult helyzetre a nemzetgazdasági miniszter, elmondjuk 6-kor az RTL Híradóban.

Megrohamozták a DRB Bank fiókjait

Bizonytalan és aggódó ügyfelek rohamozták meg a DRB bankcsoport fiókjait országszerte, miután a nemzeti bank felfüggesztette a pénzintézetek működését, és kedd óta korlátozza a betétek kifizetését. Mindez százezer embert érinthet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való