KERESÉS search-close

Bukarest

31 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Bukarest"

Az időjárás miatt változott meg Ferenc pápa programja, kollégánk a helyszínről jelentkezik

Az egyházfő eredetileg helikopterrel érkezett volna a helyszínre, ám az időjárás miatt Bukarestből Marosvásárhelyre repült, onnan pedig egy – direkt az ő kedvéért átalakított – modern pápamobillal vitték Csíksomlyóra. Hubai Antal a helyszínről jelentkezik!

 Pápalátogatás: az RTL riportere a pápai gépen adta át az ajándékokat

Átadta a Fókusz riportere Ferenc pápának az RTL ajándékát: a magyar fociválogatott által dedikált mezt és egy rajzot, amit Nógrád megyei, nehéz körülmények között élő gyerekek készítettek. Az ajándékozás a pápai gépen történt úton Bukarest felé. A katolikus egyházfő megkezdte háromnapos romániai látogatását. Szombaton utazik Csíksomlyóra, ahol misét pontifikál.

Egy repülőn a pápával!


szerző:
2019.05.28. 19:08
 Egy repülőn a pápával!

Ferenc pápával forgat az RTL Klub! Első alkalommal kísérheti végig magyar forgatócsoport a katolikus egyházfő útját. Pénteken már együtt repülnek a pápával Bukarestbe, az út alatt pedig stábunk különleges ajándékot is átad neki.

Zongorával a politikusok korrupciója ellen

Koncertet adott egy német zongorista a bukaresti Győzelem téren, ahol rendszeressé váltak a tömegdemonstrációk a politikusok korrupciója ellen.

450 sérült a bukaresti tüntetés után

Súlyos összecsapások voltak Bukarestben a korrupcióellenes tüntetők és a rendőrök. Két rendőrt kis híján meglincseltek, több százan megsérültek. Becslések szerint mintegy 100 ezren vonultak utcára, köztük azok, akik külföldön dolgoznak.

Korrupció elleni tüntetésre készülnek

Óriási tüntetésre készülnek a külföldön dolgozó román állampolgárok Bukarestben. A hónapok óta szerveződő megmozduláson a korrupt kormányzat ellen vonulnak fel, akiknek szerintük vastagon köze van ahhoz, hogy nekik külföldön kell boldogulniuk. A hatóságok szintén nagy erőkkel készülnek, még vidékről is hoztak csendőröket.

Állat-taxi kedvenceknek

Állatokat is szállító taxitársaság indult Bukarestben. Romániában is rendszeresen találkoznak azzal a problémával a gazdik, hogy a hagyományos fuvarozók nem hajlandók a kedvenceiket szállítani.

Vetítéseket zavartak szét szélsőjobbosok

Egy hónapon belül a második mozielőadást zavarták szét magukat ortodox kereszténynek nevező szélsőjobbosok Bukarestben. Mindkétszer arra hivatkoztak, hogy a vetített filmek szerintük a homoszexualitást propagálják. A Cannes-nagydíjas román filmrendező, Cristian Mungiu felszólította a kulturális minisztert és Bukarest polgármesterét, hogy védjék meg a művészi szabadságot, de egyelőre mindketten hallgatnak.

Adminisztratív hiba: kommandósok teperték le véletlenül

Egy bukaresti történészprofesszor megelégelte, hogy évek óta rendszeresen kommandósok törnek rá a lakásában és családjával együtt földre teperik. A hatóságok ugyanis egy adminisztratív hiba miatt következetesen az ő címén keresnek egy régóta körözött bűnözőt. Hiába derül ki mindig, hogy tévedtek, időről-időre újra megjelennek.

 

Metró elé lökte az állapotos nőt

Brutális gyilkosság az egyik bukaresti metróállomáson. Egy 36 éves nő a sínekre lökött egy másik nőt. Amikor az áldozat megpróbált visszamászni a peronra, visszarúgta, pont azelőtt, hogy megérkezett a metró. A szerelvény már nem tudott lefékezni, és halálra gázolta a fiatal nőt. Gyilkosa elmenekült, de elfogták.

Utcán aludt a brit nagykövet Bukarestben

Azt mondta, így szeretné felhívni a figyelmet a hajléktalanság problémájára. A román fővárosban legalább 5 ezer embernek nem jut fedél a feje fölé. Számuk pedig évről évre nő.

 

Lemondott a román kormányfő


szerző:
2015.11.04. 18:52
Lemondott a román kormányfő

Lemondott Victor Ponta román miniszterelnök, miután Bukarestben tízezrek követelték a kormány távozását. A tüntetést a több mint 30 halálos áldozattal járó hétvégi bukaresti diszkótűz váltotta ki, ami miatt eddig senki nem vállalta felelősséget.

Tűzvész a koncerten


szerző:
2015.10.31. 18:40
Tűzvész a koncerten

Tömegtragédia történt Bukarestben, amikor kiégett egy zsúfolásig telt szórakozóhely az éjszaka. A helyszínen pánik tört ki, a menekülő emberek egymáson átgázolva próbáltak kijutni az épületből. A szerencsétlenségnek legalább 27 halottja van, de több sérültet válságos állapotban kezelnek kórházban.

Dzsihádisták Szatmárnémetiben


szerző:
2015.04.08. 18:19
Dzsihádisták Szatmárnémetiben

A Bukaresti Táblabíróság a múlt héten utasított ki hét embert Romániából, miután kiderült, hogy - egyebek mellett - kapcsolatban álltak a Charlie Hebdo szerkesztőségében vérfürdőt rendező terroristákkal. A Híradó stábja Szatmárnémetiben járt: megpróbáltak bejutni munkahelyükre és imaházukba is.

Két ujját szakította le a petárda

6 ember ellen indult eljárás petárdák és füstgránátok miatt – közölte a rendőrség a román-magyar meccsre induló szurkoló balesetével kapcsolatban. A fiatal férfi több száz társával ment volna a bukaresti EB-selejtezőre vonattal, amikor odébb akart dobni egy petárdát. Az felrobbant a kezében és leszakította két ujját.
 

Ingyenjegy a szurkolóknak


szerző:
2014.09.30. 18:55
Ingyenjegy a szurkolóknak

Ingyenjegyet kapnak a magyar szurkolók a válogatottól a jövő hét végi bukaresti Európa-bajnoki selejtezőre. A drukkerek az itthon 2:1-re elvesztett észak-ír Eb-selejtező mérkőzés után keresték meg a játékosokat, és kárpótlást kértek a vereségéért.
 

Ékszerrablás az autópályán


szerző:
2011.08.09. 15:17
Ékszerrablás az autópályán

Három férfi közel 23 kilogramm arany ékszert lopott el kedden egy romániai autópályán.

Zaklatták a magyar mentősöket Romániában

Rendőrök igazoltattak egy magyar mentőautót Romániában azután, hogy az elmúlt napokban elterjedt az a rémhír, hogy gyerekeket rabolnak el és ölnek meg szerveikért Bukarestben.

Pánik állítólagos gyerekrablások miatt

Fékezhetetlenül terjed a világhálón, hogy gyereket rabolnak és ölnek meg szerveikért vöröskeresztes kocsikkal járó ismeretlenek.

Csak Bukarest szennyezettebb Budapestnél

Átlagosan 19 ezer haláleset lenne megelőzhető, ha a nagy európai városok csökkentenék a légszennyezettséget.

Kiállították a szemetüket a románok

Az egyik bukaresti bevásárlóközpontban hulladékból készült tárgyakat állítottak ki.

Tüntetések Európa-szerte


szerző:
2010.09.22. 18:18
Tüntetések Európa-szerte

Három európai országban is tüntetések voltak a megszorító intézkedések ellen.

Macska a pácban


szerző:
2010.06.09. 16:44
Macska a pácban

Egy billenő ablak résébe szorult cica okozott izgalmat Bukarest belvárosában.

Tízezrek tüntetnek Bukarestben


szerző:
2010.05.19. 14:58
Tízezrek tüntetnek Bukarestben

Több mint 40 ezren tüntetnek a román fővárosban a bukaresti kormánynak május elején bejelentett megszorító intézkedései miatt.

Sztrájk bénítja Bukarestet


szerző:
2010.04.01. 19:15
Felavatták Cozma emléktábláját Bukarestben

A meggyilkolt sportoló édesapja megköszönte, hogy sokan a családdal voltak lélekben.

Máig kísért a bukaresti Malév-katasztrófa

32 éve történt, de akik túlélték, a mai napig rettegnek. Egy titkos jegyzőkönyv nyomában járunk...

Kifütyülték Madonnát Bukarestben!

Az énekesnő arról beszélt mennyire elszomorítja az, ahogyan a romákkal bánnak.

Bukarest lekörözi Pestet


szerző:
2009.08.24. 07:12
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való