KERESÉS search-close

Budapesti fesztiválzenekar

7 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Budapesti fesztiválzenekar"

TérTáncKoncert: ahogy a közönség nem láthatta!

A TérTáncKoncerten Beethoven szimfóniájának utolsó tétele közben szaladt 400 gyerekek a Bazilikához színpad elé. Közülük volt, aki kis falukból, más nagyvárosból érkezett. A szervezők ezzel azt szerették volna üzenni, hogy mindenki egyenlő! A kezdeményezésről Fischer Iván a Budapesti Fesztiválzenekar karmestere mesélt stábunknak! A Híradó riportja visszanézhető: ITT!

400 gyerek táncolt a TérTáncKoncerten!

A tolerancia ünnepe - így nevezete az ötödik alkalommal megrendezett ingyenes TérTáncKoncertet Fischer Iván. A Fesztiválzenekar az ő vezetésével játszott Budapesten a Bazilika előtt, 400 gyerek táncolt a zenére. Romák és nem romák, nehéz sorsúak és jó körülmények között élők. A produkciót mintegy négyezren nézték végig.

8 éves karmester!


szerző:
2018.11.20. 18:44
8 éves karmester!

Egy nyolcéves kisfiú lett a Budapesti Fesztiválzenekar karmestere. Persze nem örökre, de egy pár percre átvehette az irányítást Fischer Iván Kossuth-díjas művésztől. A Gyermekek Világnapja alkalmából ugyani kedden a Müpában is fordított napot tartottak. A gyerekjogi egyezmény aláírásának évfordulóján ezen a napon szerte a világban így ünneplik a gyerekeket.

Óriási siker Vicenzában


szerző:
2018.10.20. 18:56
Óriási siker Vicenzában

Percekig állva tapsoltak Fischer Iván Operatársulatának és a Budapesti Fesztiválzenekarnak a Vicenzai Operafesztiválon.  Az együttes korábban Budapesten is nagy sikerrel játszotta Verdi: Falstaffját, ezt adták elő az olasz városban is. A különleges épület, amely felkerült az UNESCO Világörökség listájára, a legrégebbi ma is működő reneszánsz színház a világon.

Fischer Iván 34 éve motorja a nemzetközi hírű zenekarnak

Koncerteket szervez gyerekeknek, rászorulóknak, és gyakran szólal meg közéleti kérdésekben - Fischer Iván, Kossuth-díjas karmester az RTL Év embere díjának egyik jelöltje. A társalapító, zeneigazgató neve egybeforrt a Budapesti Fesztiválzenekarével. 34 éve ő a motorja a nemzetközi hírű zenekarnak. Ha szavazni szeretne, ITT megteheti.

Mozartot játszottak a politikusoknak

Zenés flashmobbal tiltakozott a Budapesti Fesztiválzenekar szombat délután a fővárosban. Azért demonstráltak, mert a Fővárosi Önkormányzat idén 200 millió forinttal kevesebbel támogatja a zenekart, mint tavaly. A Mandiner közben utánajárt, mennyi megtakarítása van a Budapesti Fesztiválzenekarnak. Eszerint több mint 1 milliárd forint. A zenekar erre úgy reagált: ez a tartalékuk. Ebből fizetnek mindent, amikor a például a bevételek vagy a támogatások késnek vagy elmaradnak

Fischer Ivánék egyedülálló produkcióra készülnek

Budapesti Fesztiválzenekar négy év kihagyás után újra a Hősök terén ad koncertet. A fellépés azonban korántsem lesz mindennapos, hiszen különleges vendégszereplőkkel térnek vissza. Hogy kiket is értünk ezalatt, a Kossuth-díjas karmester, Fischer Iván elmesélte.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való