KERESÉS search-close

Budapest

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Budapest"

Műanyag álarcban és parókában tört be egy budai házba

Műanyag álarcban és parókában tört be egy budai házba az a férfi, akit a napokban kaptak el a fővárosi nyomozók. A gyanúsított először februárban feszítette fel a ház ajtaját, majd megvárta a tulajdonost, akitől egymillió forintot szerzett. Néhány napja visszament, ismét rátámadt a férfira, most viszont elijesztette a támadót, így az elmenekült. A nyomozók elkapták.

 

Hosszú várakozás, végtelen dugók - felejtsük el az M0-st?

Kígyózó autó- és kamionsorok az M0-s autóúton, szitkozódó sofőrök a kormányok mögött. Hónapok óta kínkeserves annak az élete, aki az M0-áson szeretne átmenni a Dunán, a Csepel-sziget magasságában. A tavaly nyár óta tartó felújítások miatt a menetidő nem ritkán a szokásos tízszeresére nő. Elviselhetetlenül hosszú várakozással, végtelen dugókkal. Tényleg csak így lehet?

Diákok tüntettek országszerte a klímaváltozás veszélyei miatt

A szerzők az úgynevezett globális klímasztrájkhoz csatlakoztak, amelyet egy 13 éves svéd diáklány hirdetett meg, aki hónapok óta tüntet azért, hogy a politikusok komolyan vegyék a klímaváltozás hatásait. Világszerte voltak tiltakozások. Budapesten a diákok a Kossuth térre vonultak, Miskolcon flashmobot, Szegeden pedig közös éneklést szerveztek.

TRÜKKÖS: autómosás közben lopott a taxistól

Burleszk az autómosóban: guggolva bujkált, így játszotta ki a kocsiját mosó taxist egy tolvaj Budapesten. A különös esetet biztonsági kamera rögzítette. A tolvajt az sem zavarta, hogy közben lelocsolja őt a sofőr – türelmesen megvárta, amíg ki tudja nyitni a vezetőoldali ajtót. Az ülés mellett lévő pénztárcát vitte el és az iratokat. A taxis semmit nem vett észre.

A megtelt táblát kellene kitenni a budapesti bulinegyed elé?

Három hónap alatt egymillió külföldi fordult meg a hatodik, hetedik kerületben. Miközben kevés a rendőr, elviselhetetlen a zaj és egekben az árak. Mégis mire kíváncsiak a turisták, miért jönnek a magyar fővárosba?

Egy óra alatt több mint 70 könyvet lopott el három testvér

Egy óra alatt több mint 70 könyvet lopott el három testvér egy budapesti könyvesboltból. A két nő összekészítette a kiszemelt könyveket, majd bátyjuk egy speciálisan bélelt táskába tette azokat, így nem jelzett az üzlet riasztója. A társaság azonban lebukott, a nyomozók elfogták őket, autójukban megtalálták a csaknem 200 ezer forintot érő könyveket. A bíróság a napokban mindhármukat gyorsított eljárásban ítélte el.
A biztonsági kamera felvételét ide kattintva nézheti meg.

KÖNYVTOLVAJOK: Egy speciálisan bélelt táskában hozták ki az üzletből a könyveket

Egy óra alatt több mint 70 könyvet lopott el három testvér egy budapesti könyvesboltból. A két nő összekészítette a kiszemelt könyveket, majd bátyjuk egy speciálisan bélelt táskába tette azokat, így nem jelzett az üzlet riasztója.

Kétméteres fa karóval ütötte

Kétméteres fa karóval ütötte ellenfelét egy férfi Budapest belvárosában - két év börtönre ítélték. 2017 nyarán a Nyugati pályaudvar előtti téren két társaság tagjai vesztek össze. Lökdösődtek, majd a 28 éves férfi egy köztéri fát támasztó karóval többször megütötte egyik ellenfelét, aki koponyasérülést szenvedett. A történteket egy térfigyelő kamera felvette. A verekedők közül végül ketten álltak bíróság elé.

A hajánál fogva rántotta le támadója ok nélkül a fiatal lányt!

A hajánál fogva lerántotta a földre, majd rugdosta, és egy kulcscsomóval ütötte támadója az Örs vezér terén – ezt állítja egy 16 éves budapesti lány. Miután brutálisan megverte a támadó, elfutott – a rendőrök azóta sem találják. A lány pedig rémálmokkal küzd. Az áldozattal készült teljes interjút ITT nézheti meg!

Utánajártunk a Nyugati téri felüljáró legendájának

A 80-as évek elején mindenki tudni vélte, hogy a két vége nem ért össze a Nyugati téri felüljárónak. A XXI. század utánajárt a legendának.

A gyerekekkel de az anya nélkül indult el a villamos

Sírva szaladt a villamos után az anya, akinek két gyerekével elindult a szerelvény Budapesten, tegnap délután. Feltette a 4 és 8 éves gyerekeket, majd ő is fel akart szállni, de nem tudta összecsukni az esernyőjét. A villamosvezető közben becsukta az ajtót és elindult. Egy utas segített, aki leszállt a gyerekekkel a következő megállónál és megvárta az anyát. A BKV vizsgálja az esetet.

Patkánytanya miatt kellett falat bontani egy zuglói óvodában

Patkánytanya miatt kellett falat bontani egy zuglói óvodában, így egy csoportnak otthon is kellett maradnia - erről az Index adott először hírt. Az ügyből politikai vita robbant ki a kerületben: Zugló párbeszédes polgármestere, Karácsony Gergely szerint a cég nem tudja rendesen ellátni a feladatát. A Fidesz szerint viszont rendben halad az irtás.
A XXI. század korábban már foglalkozott a "patkány kérdéssel", itt megnézheti a riportot.

 

Patkányokkal szelfizés az új divat?

Egyre többen tesznek közzé közösségi oldalukon olyan képet, ahol egy patkánnyal pózolnak. A Fókusz stábja 3 hete készített riportot utoljára a budapesti rágcsálókról. Akkor megszólalt több lakó is, valamint annak a cégnek a vezetője, amely 47 évig végezte a fővárosban az irtást egészen tavalyig. 2018-ban úgy saccolták, hogy 20 ezer patkány él Budapesten, jelenleg viszont már néhány százezerre tehető a számuk.

Borul Zugló parkolási rendszere


szerző:
2019.05.13. 21:58
Borul Zugló parkolási rendszere

Felmondja a zuglói önkormányzat a parkolási szerződéseket a kerületben, és a rendszer üzemeltetését saját kézbe veszi a kerület.

Napok óta Budapestről posztol Jason Momoa

Napok óta Budapestről posztol Jason Momoa és Josh Brolin! Az Aquaman és a Bosszúálló-filmek sztárjai a Dűne című filmet forgatják a fővárosban. Momoa és másik szereplőtársa, a Csillagok Háborúja-filmekből ismert Oscar Isaac szombat este a Grammy-díjas gitárművésszel, Al Di Meolával is találkozott koncertje után.
A színészek közösen muzsikáltak a backstage-ben, amiről Kleb Attila, művészeti vezető részletesen beszámolt stábunknak.

SZTÁRDÖMPING BUDAPESTEN: világsztárok zenéltek közösen egy Grammy-díjas művésszel

Napok óta Budapesten van Jason Momoa - alias Auquaman -, aki  a Csillagok-háborúja filmekből ismert Oscar Isaac-kel közösen találkoztak budapesti koncertjén egyik kedvencükkel, Al Di Meolával. A színészek közösen muzsikáltak a backstage-ben a koncert után a Grammy-díjas gitárművésszel, mindezt Kleb Attila, művészeti vezető szervezte le, aki részletesen beszámolt stábunknak a találkozóról.
A Híradó riportját itt nézheti meg.

Hétfőtől két hétre bezár a Keleti pályaudvar

Figyeljen, aki vonatozik: hétfőtől két hétre bezár a Keleti pályaudvar.

Élve dobtak ki egy teljes méhrajt

Élve dobtak ki egy teljes méhrajt egy budapesti iskolában. A vihar sodorta le a rovarokat egy fáról, darázsveszély miatt hívtak szakembert a begyűjtésükhöz. Ő az RTL Híradónak azt mondta, mire megérkezett, a méheket felsöpörték és kukászsákba tették. Az iskolától azt írták, a gyerekek és a méhek védelmében hívtak szakembert, és nem bántották a rovarokat.

Parkolók miatt vágtak ki fákat

A polgármester azt ígérte nem lesz fairtás, ezzel ellentétben mégis kivágtak 9 fát Kőbányán. Az Újhegyi lakótelepen parkolókat épít az önkormányzat, emiatt vágták ki a több mint 40 éves növényeket. A lakókat sokkolták a történtek. Szerintük a munkákat el lehetett volna végezni úgy is, hogy maradnak a fák. Az önkormányzat szerint a polgármester nem tudta, hogy fákat is vágnak az építkezésnél, ezért állította korábban az ellenkezőjét. A történtekért bocsánatot kér a lakóktól.

2, 5 év a sikertelen rablásért

Két és fél év börtönre ítélték azt a férfit, aki sikertelenül próbált meg kirabolni egy dohányboltot Budapesten. A 23 éves vádlott még tavaly januárban rontott be egy XVI. kerületi trafikba, majd gázpisztollyal a kezében a bevételt követelte. Az alkalmazott azonban nem adta oda pénzt, ezért a rabló rálőtt. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, az ítélet egyelőre nem jogerős.

Rossz volt a levegő több budapesti iskolánál

Fél, hogy megbetegedhet a rossz levegőtől. Ezt mondta egy diák azután, hogy kiderült, az iskolájánál a megengedettnél magasabb a levegő nitrogén-dioxid tartalma. A károsanyag mennyiségét 17 budapesti iskolánál vizsgálta két hétig a Greenpeace. Nyolc intézménynél volt gond, emiatt intézkedéseket sürgetnek. A fővárosi önkormányzatnál azt mondják, tervezik a szmogriadó rendelet felülvizsgálatát.
A vizsgálatról itt tudhat meg többet.

133 éves hidegrekord dőlt meg hétfőn Budapesten

133 éves hidegrekord dőlt meg hétfőn Budapesten, a Kékestetőn pedig még 3 fok sem volt és havazott. Ma már országszerte legalább 10 fokkal melegebb volt. Holnap viszont akár talajmenti fagy is lehet. A szélsőséges időjárás a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértője szerint már az egészségeseknél is tüneteket okozhat: vesegörcsöt, migrént, vagy akár vérnyomásproblémákat is.

Duplájára drágultak a garázsok az elmúlt 4 évben Budapesten

Duplájára drágultak a garázsok az elmúlt 4 évben Budapesten, most több mint 4 millió forintot kérnek egy átlagos méretűért - az Ingatlan.com szerint. Egyre nagyobb kihívás az utcán parkolóhelyet találni, miután 13%-kal több autó lett a fővárosban. A Duna House úgy számol, több nagyvárosban a bérleti díjak is az egekbe szöktek a megugrott kereslet miatt.

 

Tagadja, hogy szexre kényszerített egy nőt egy étterem mosdójában

Vádat emeltek az afgán férfi ellen, aki az ügyészség szerint szexre kényszerített egy nőt egy belvárosi étterem mosdójában, még tavaly szeptemberben. A támadó ezután elszökött, végül Ausztriában fogták el egy Frankfurtba tartó vonaton. Ha bűnösnek találják, akár tíz évet is kaphat, de a férfi egyelőre tagadja, hogy erőszakoskodott volna a lánnyal.

 

I bike Budapest: tízezrek tekertek a fővárosban

Tízezernél is több kerékpár a magasban. Az I bike Budapest felvonulás résztvevői mintegy 20 kilométeren át tekertek a fővárosban, az idei útvonal 4 hidat is érintett. Ezúttal 12+1 pontban foglalták össze, mitől lehetne kerékpárosbarát Budapest. Ezeket a főpolgármester-jelölteknek is elküldték. Javítanák a külső városrészek biciklis kapcsolatát a belvárossal és kerékpárutat szeretnének a pesti rakpartra is.

Kötélpálya kellett a mentéshez

Kötélpályát kellett kiépíteniük a tűzoltóknak, hogy kimentsenek egy fiatal lányt, aki lezuhant egy meredek domboldalon Budapest II. kerületében. A lány a barátaival sétált az erdős területen, amikor megcsúszott, és körülbelül nyolc métert zuhant. A tűzoltók egy speciális hordágyon hozták fel. Könnyebb sérülésekkel került kórházba.

Tarlós István Híradónknak elismerte, hogy több a patkány Budapesten

Az elmaradt patkányirtást kérte számon néhány Párbeszéd-aktivista a főpolgármesteren, amikor átadott egy új piaccsarnokot Óbudán. Tarlós István Híradónknak elismerte, hogy több a patkány Budapesten, mint amire számítottak, de szerinte nincs egészségügyi kockázat. A patkányirtást végző konzorcium vezetője azt mondta, hogy két héten belül elindulhat egy intenzív, nyolc hónapig tartó irtás.

Nagyvárosi főgonoszok - kameránk a patkányok nyomában

Egy nőstény példány évente 800 utódot is szülhet. Vagyis a szaporulat elképesztő. Nem véletlen, hogy egyre több van belőlük a nagyvárosokban. Megmutatjuk, hogyan irtják őket.

Patkányveszély a fővárosban

Patkányveszélyre hívja fel a figyelmet Budapesten az országos tisztifőorvos - ez áll abban az Index birtokába került előterjesztésben, amit a Fővárosi Önkormányzat zárt ülésen tárgyalt volna, ám nem fogadták el a napirendet. Az MSZP és Párbeszéd polgármesterjelöltje a kormánytól vár választ arra, hogy jelentenek-e egészségügyi veszélyt a patkányok. A nemzeti népegészségügyi központ azt írta, nincs járványkockázat.

Milliárdok tűnhettek el a parkolóautomatákba bedobott érmékből

Az ember odamegy az automatához, bedob némi aprót, kiveszi a cetlit, beteszi a szélvédő alá, aztán megy a dolgára. A parkolás látszólag nem bonyolult dolog, a pénzünkért egyszerű szolgáltatást kapunk. De van egy része, ami mostanáig rejtve maradt, és ami a 444.hu újságíróinak 2 éven át forgatott filmjéből derült ki. Hogy a gyanú szerint elképesztő pénzek tűnnek el régóta a sok-sok apróból, amit az autósok bedobálnak.

Tapétavágóval vágta el áldozata torkát

Letartóztatták azt a 33 éves férfit, aki információink szerint egy tapétavágóval vágta el áldozata torkát, miután összeverekedtek szombat éjjel Budapesten. Úgy tudjuk, a gyilkosság gyanúsítottja többször volt már börtönben hasonló erőszakos bűncselekmények miatt. A rendőrség még vizsgálja, miért veszett össze áldozatával.

 

Májusban szurkolhatunk a Győri Audi ETO-nak a női kézilabda BL-ben

A Sport TV stúdiójában dőlt el, hogy ki lesz az ellenfele a Győri Audi ETO-nak a női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four-ban. A címvédő magyaroknak a norvég Vipers Kristiansand csapatát kell kiütni ahhoz, hogy bejussanak a döntőbe, és megszerezhessék zsinórban harmadjára a BL trófeát. Május 11-én és 12-én rendezik meg Budapesten a Final Four-t.

 Kőtömb zuhant a járda közepére, tragédia is történhetett volna!

A járda közepére zuhant egy hatalmas kőtömb egy markolóból, Budapesten – ezt egy térfigyelő kamera is felvette. A kő a munkagép elején lévő kanálból esett az útra egy bukkanó után. A markoló át is hajtott a kövön, ami így az útmenti járdára repült. Senki nem sérült meg. Az RTL Híradónak nyilatkozó ügyvéd szerint nem megfelelően szállították a törmelékeket, amivel szabályt sértettek.

LÁTVÁNYOS LÉGIFELVÉTELEK: Több 10 ezer futó lepte el a fővárost

34. alkalommal rendezték meg a Vivicittá Városvédő Futást. A kétnapos rendezvényére összesen 31 ezren neveztek. A szervezők szerint a budapesti félmaraton egyre népszerűbb a világszerte, idén 89 országból 2000 külföldi versenyző érkezett.

 

Alkatrésznek lopták az autókat

A Balaton környékéről lopott drága autókat két férfi, majd a kocsikat Budapesten darabokra szedték, az alkatrészeket pedig eladták. A terrorelhárítók hétfőn épp munka közben érték tetten őket.

Szeptembertől már mobillal is lehet jegyet és bérletet vásárolni

Szeptembertől már mobiltelefonnal is lehet jegyet és bérletet vásárolni Budapesten. Ezt Tarlós István jelentette be.

 

Világháborús bombák miatt zárták le a BAH-csomópont környékét

Világháborús bombák miatt zárták le szerdán Budapest egyik legforgalmasabb csomópontja, a BAH-csomópont környékét reggel, a környező utcákból mindenkit kitelepítettek. Hat robbanószerkezetet találtak, ezek közül kettő még éles volt. Délelőtt emiatt nagy dugók voltak Budapesten.
A lezárásról készült légifelvételeket ide kattintva nézheti meg.

A vád szerint kilenc nőt molesztáltak Budapesten

Jóvátételi munkára kötelezte, illetve próbára bocsátotta a bíróság azokat a fiatalokat, akik a vád szerint kilenc nőt molesztáltak Budapesten, még 2017 nyarán. Az ügyészség szerint az akkor 14 és 16 év közötti fiúk az V. kerületben támadtak rá áldozataikra, fogdosták őket és megpróbálták lerángatni a ruhájukat. A négy támadó mindezt videóra vette és fel akarta tölteni az internetre.

 

Egy mindenre nyitott amerikai elnök magyarországi látogatása

George Busht nem a kommunista jelen, hanem a demokratikus jövő érdekelte, tükröt tartott a karót nyelt magyar politikának. Egy humoros, laza, mindenre nyitott amerikai elnök magyarországi látogatása és sosem látott felvételek a XXI. Században.

Kamudrogok: így lehet százezreket keresni a bulinegyedben pár óra alatt

Megmutatjuk, hogy lehet százezreket keresni a bulinegyedben pár óra alatt. 70-80 forintos befektetésből egy pillanat alatt lehet 20-25 ezer forint, és egy este simán összejöhet pár százezer, nem túl sok munkával. Elég egy kicsit tudni hozzá angolul, és felvásárolni a környék sütőpor- és majoranna készletét. Serdült szilvia elvegyült a háborítatlanul dolgozó kamudrog-árusok között. Lássuk, milyen egy éjszaka a bulinegyedben.

 Halálutak: Az ország legveszélyesebb útszakaszain autóztunk

Az már nem okoz meglepetés, hogy a 4-es út az egyik legveszélyesebb, de az már inkább, hogy utána autópályák jönnek, Budapesten pedig pont az Andrássy út számít nagyon veszélyesnek. A rendőrség nem tartotta fontosnak, hogy rajtunk keresztül tájékoztassa Önöket a halálutakról, de találtunk profikat, akik megmutatták, hol mi lehet a rengeteg baleset oka.

Hogyan működik a kamudrog-biznisz a bulinegyedben?

A Házon kívül stábja annak járt utána, hogyan verik át rendszeresen a turistákat fillérekért vásárolt sütőporral és majorannával. A dílerek 100 forint befektetésével egy pillanat alatt 20-30 ezret, de egy este akár 100 ezreket keresnek. A környékbeli üzletek tulajdonosai évek óta kérik, hogy a hatóságok tegyenek ellenük, de semmi sem történik.

Üvegszilánkok Budapest belvárosában

Üvegszilánkok borítják Budapesten a belváros utcáit a hétvégi bulik után. Egyrészt ez veszélyes a kisgyerekekre, másrészt pedig a kutyatartók azt mondják: kedvenceiknek is gyakran sérüléseket okoz a sok üvegszilánk. Az RTL Híradó a bulinegyed utcáin járva azt tapasztalta, a turisták által gyakran látogatott részeken rend van - annál távolabb azonban, mintha nem is járnának takarítók.

Ámokfutó sofőrt füleltünk le

Többször átment a piroson, olyankor is, amikor a gyalogosoknak már zöld volt a lámpa és sokan leléptek a zebrára. És ez még nem is minden szabálytalanság, amit egy autó fedélzeti kamerája rögzített a napokban egy sofőr hajmeresztő manővereiről Budapesten. Buszsávban is előzött és sosem használt indexet. A felvételt megmutattuk egy vezetéstechnikai oktatónak. Szerinte az ilyen sofőrt egyszerűen nem érdeklik a szabályok.  

37. Magyar Sajtófotó Fesztivál: meghökkentő és izgalmas!

Pandának öltözött és fél éven át így követte a pandák életét és készítette el egyik leghíresebb fotósorozatát. Az amerikai Amy Vitale volt az egyik zsűrije a 37. Magyar Sajtofotó Pályázatnak.

Akadálymentes lakást keres egy édesanya két kerekesszékes lányával

Alig van akadálymentes albérlet Budapesten-erre panaszkodott az RTL Híradónak egy édesanya. A nő két tizenéves kerekesszékes lányával keres lakást, mert ki kell költözniük jelenlegi albérletükből. Azt mondja, a helyzetük kilátástalan, mert ha akad is akadálymentes lakás, az nagyon drága, az édesanya azonban egyedül neveli a két lányt, alig több mint 200 ezer forintból. Az Újbudai Önkormányzatnál azt írták az RTL Híradónak, hogy jelenleg nincs akadálymentesített szociális bérlakás a kerületben.
A családdal készült beszélgetést ide kattintva nézheti meg bővebben.

Hős utca: újabb 7 dílert fogtak

Hét kábítószerárust fogtak el a rendőrök kedden a hírhedt Hős utcában. Kilenc lakást is átkutattak, ezekben kisebb mennyiségű drogot találtak. Az épületek környékén folyamatosan járőröznek a rendőrök, ennek ellenére a lepusztult házakban bármikor lehet kábítószert venni. Tavaly a Házon kívül című műsorunk stábjának egy fogyasztó mutatta meg, hogyan.

Heroint árulhattak nyugdíjasok

A gyanú szerint egy 70 éves siófoki és egy 68 éves budapesti férfinak Szerbiából hozták a százmillió forintot érő drogszállítmányt. A futárokkal együtt a rendőrök is megjelentek. A két idős férfit és a három csempészt hétfőn letartóztatták.

 

Tűzoltóknak kellett az ittas sofőr kocsiját leemelni a sínekről

Behajtott az építkezés miatt lezárt vasúti átjáróba, majd fennakadt a síneken egy autós hétfőn reggel Budatétényben. Az érkező vonat vezetője szerencsére észrevette a kereszteződésben veszteglő kocsit és még időben meg tudott állni. A tűzoltók segítségével sikerült leemelni a kocsit a sínekről. A vezetőjét a rendőrök megszondáztatták és kiderült, hogy ivott. A baleset miatt az érintett vonalon több órát késtek a vonatok.

Kizuhant a kilencedikről, csodával határos módon úszta meg a zuhanást a férfi

A kilencedik emeletről zuhant ki, de beleakadt a lába az alatta lévő erkély korlátjába - így úszta meg egy 70 év körüli férfi csodával határos módon, hogy több tíz métert essen. Úgy tudjuk, a klímát szerelte, amikor megszédült és kibillent. Egy arra járó nyomozónő rohant segíteni, egyedül tartotta percekig a lábánál fogva fejjel lefelé lógó férfit. Végül több kollégájával együtt sikerült visszahúzni az erkélyre. Combtöréssel vitték kórházba. Az ijedtségtől sokkos állapotban volt.

Lövöldözéssé fajult egy családi vita Budapesten

Családi vita miatt lövöldözött egy férfi szerda este Budapesten. A fegyveres a főváros egyik legforgalmasabb részén, a Teréz körúton nyitott tüzet. Gázpisztolyt használt, és az apjára lőtt, akivel előtte verekedett.

Tarlós István vezet a Závecz Intézetnél

A két ellenzéki főpolgármester-jelölt támogatottsága együtt sem éri el a Fideszét - ez derül ki a Závecz Intézet ma nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásából. A fideszes Tarlós István 44, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd jelöltje 38, az LMP és a Jobbik által támogatott Puzsér Róbert mindössze 5 százalékot kapna a válaszok alapján. Puzsér Róbert nem lép vissza, és indul az ellenzéki előválasztás második fordulóján.

Óriásbombákat emeltek ki a Dunából

Több ezer embernek kellett elhagynia otthonát Budafokon két második világháborús óriásbomba miatt. Az egy tonnás robbanószerkezeteket tűzszerészek emelték ki a Dunából. Ha felrobbannak, óriási lett volna a pusztítás. Egy kilométeres körben telepítették ki a lakókat, és az akció idején az utakat is lezárták. A bombáknál reggel tízkor kezdtek dolgozni a tűzszerészek. Délután háromkor hozták felszínre és mindkettőt elszállították. 

BUDAFOKI BOMBA: mi lett volna, ha felrobban?

Óriási pusztítást okozott volna a két világháborús bomba, ha felrobbant volna. Erről mesélt Híradónknak a tűzszerész alezredes. (a Híradó teljes riportja ITT!)

ELSŐ FELVÉTELEK: Mutatjuk a kiemelt bombákat!

Az RTL stábja a helyszínen forgathatott a budafoki bombakiemelés után. Mutatjuk az egészen közeli felvételeket azokról az egyenként 1 tonnás robbanószerkezetekről, amelyeket kiemeltek és hatástalanítottak kora délután a tűzszerészek. (a Híradó teljes riportja ITT!)

TŰZSZERÉSZEK: Így dolgoztak - előkészületek

Reggel óta dolgoznak a tűzszerészek a Duna budafoki szakaszánál, ahol második világháborús bombákat emelnek ki a vízből. Stábunk ott volt az előkészületeknél a Duna parton. (a Híradó teljes riportja ITT!)

BREAKING: budafoki bombakiemelés - videó a bombáról!

Hatástalanították a Dunában talált két amerikai bombát a tűzszerészek Budafokon. Az egyenként ezer kilós szerkezetet délután 3 órára emelték ki, és a hajókon távolították el a gyújtószerkezetüket. A sajtó munkatársait már beengedték a helyszínre. A lezárásokat is hamarosan megszüntetik, és a lakosok visszamehetnek otthonaikba.

Ólom volt az iskolai csapvízben

A megengedett ólomkoncentráció dupláját találták az egyik budapesti általános iskola csapvízében. Valószínűleg az iskola belső hálózatából oldódott a szennyeződés a vízbe, a friss eredmények szerint viszont már nincs semmi baj. Magyarországon 95 százalékban kiváló minőségű az ivóvíz – ezt már a Víz Világnapja kapcsán hangsúlyozzák a szakemberek.

Terroristát vettek őrizetbe Budapesten

Az Iszlám Állam egyik tagját vette őrizetbe a Fővárosi Nyomozó Ügyészség péntek délelőtt Budapesten.

 

A CEU örül, de garanciát kér a maradásra

A CEU csak akkor köt megállapodást a Müncheni Műszaki Egyetemmel, ha a magyar kormány garantálja, hogy az amerikai képzéseik is maradhatnak Budapesten. Orbán Viktor korábban a Néppárt kérésére megígérte, hogy az egyetem továbbra is kutathat és taníthat Budapesten. De a magyar kormány nem a CEU-val, hanem a bajor kormánnyal akar egyeztetni arról, hogyan segítsék az intézményt.

TE SZEDD: Fogvatartottak segítettek a szemétszedésben a XVII. kerületben

Már most több tonna szemetet gyűjtöttek a Te szedd! akció önkéntesei, pedig az egyhetes rendezvény fele még hátra van. Budapesten rabok lapátolták a sittet a 17. kerületi erdőből, ahova van, hogy teherautószám hordják illegálisan a környékbeliek az építési törmeléket.

Ismét Platonov a Katonában

Ismét Platonov a Katonában. A 90-es évek legendás darabja után újra játsszák Csehov egyik fő művét, ezúttal a Kamrában. A téma örök: miért nem élünk úgy, ahogy élhetnénk, és hogyan lehet változtatni a mindennapok egyhangúságán. A főbb szerepekben Kocsis Gergelyt, Ónodi Esztert és Fekete Ernőt láthatják a nézők.

Tucatnyi kocsit törtek fel, évekre börtönbe kerülhetnek

Csaknem tucatnyi kocsit törtek fel, most évekre börtönbe kerülnek. Budapesti mélygarázsokban álló autókat fosztott ki egy társaság még tavaly. Egyebek mellett bankkártyákat, informatikai eszközöket és pénztárcákat loptak el. A bíróság most elítélte egyiküket, és azt a férfit, aki beengedte őket az egyik házba. Harmadik társukat azóta sem tudták azonosítani.

Szűk lett a felújított járda

Vannak, akik babakocsival inkább az úttesten mennek, mert nem férnek el a felújított járdákon Budapesten, az V. kerületben. Több helyeken parkoló autók foglalják el a járda felét, így van, ahol a sétálóknak alig fél méter marad. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint az önkormányzatnak a felszín helyett, inkább mélygarázsokban kellene parkolókat biztosítania a lakóknak.

Világsztár-vadászat Budapest utcáin

Tavaly ezen a napon számoltunk be róla: Claire Danes, a Homeland című nagy sikerű sorozat egyik főszereplője közösségi oldalán osztott meg képeket többek között a Halászbástyáról, a Lánchídról és a Parlamentről is. A Homeland stábja itt forgatta a 7. évad utolsó 2 részét, melyben a magyar főváros is szerepet kapott.

Egy hónap múlva kezdődik a 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál!

Idén az orosz kultúra művei és művészei állnak majd a középpontban, többek között fellép a világhírű Mariinszkij Színház zenekara és balett együttese is. A 18 napon át tartó nemzetközileg is elismert programsorozatban az orosz kultúra képviselői mellett, szerepelnek: komolyzenei koncertek, táncpremierek, színházi bemutatók, nagyszabású kiállítások és különböző jazz-és könnyűzenei program.

Metrószerelvény alá esett, de túlélte

Metró alá esett egy ember kedden este Budapesten. A hatvan év körüli férfi súlyos sérüléseket szenvedett, de túlélte. A szerelvény ugyanis nem gázolta el. A négyes metró egyik állomásán a sínpár között egy kisebb mélyedés van, ebbe esett bele, így a teste nem érte el a metrókocsi alját. Az eséstől szenvedett súlyos sérüléseket, kórházba vitték. A mentésről videófelvétel készült, amit ide kattintva nézhet meg.

CSATORNÁBAN JÁRTUNK: megmutatjuk, mi van Budapest alatt!

Miért akar valaki a csatornában dolgozni? Mi lesz azokkal a tárgyakkal, amik kikerülnek a csatornából? Miért nem tartózkodhat senki egyedül a csatornában és, mikro vannak a legnagyobb veszélyben az ott dolgozók? Tóth Bence, csatornahálózati munkatárssal és Bátori Mariannával, a Fővárosi Csatornázási Művek szóvivőjével jártunk odalent! A teljes interjú ITT nézhető vissza!

Meneszthetik a dízelautókat a fővárosból?

Egy éve számoltunk be róla: csak pánikkeltés vagy igaz, hogy több európai város után, Budapestről is kitilthatják a dízelautókat? Ha, igen mikor és miért? Mi lesz a dízel buszokkal, hogyan közlekednek majd százezrek nap mint nap?

RENDŐRI AKCIÓ: Elfogták a budapesti drogbárót

Az 53 éves férfi lakásán 43 millió forint értékű drogot találtak. A nyomozás adatai szerint Budapesten és Pest megye területén árult kábítószert. A rendőrök még 5,2 millió forint készpénzt és egy nagy értékű luxusautót is lefoglaltak a férfitól.

Nappal sírásó volt, éjjel drogdíler

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki az ügyészség szerint drogot árult Budapesten ismerőseinek. A férfi a pesterzsébeti temetőben dolgozott, a kábítószerekből szerzett pénz egy részét ott, az öltözőszekrényében találták meg. A vádlott mindent tagad, elfogása óta börtönben van.

Lomtalanítás Budapesten: lehetne máshogy is?

Széltében, vagy hosszában, több méteren át áll helyenként a szemét a fővárosban. Elkezdődött az idei lomtalanítás Budapesten. Az RTL Híradónak nyilatkozó emberek szerint sok helyen közlekedni sem lehet az hatalmasra nőtt szemétkupacoktól. Egy üzlettulajdonos pedig még a boltjába is csak nehezen tudott bejutni a rengeteg hulladéktól.

Nem történt erőszak - a gyerek nem mondott igazat

Nem történt erőszak, megszüntették a nyomozást a férfi ellen, akit korábban azzal gyanúsítottak, hogy erőszakoskodni próbált egy 12 éves kislánnyal Budapesten. Kiderült, hogy a gyerek nem mondott igazat, vallomásaiban összezavarodott. A férfi a decemberi eset után egy nappal feladta magát a rendőrségen, az eljárás alatt végig szabadlábon védekezett.

 

Gimnazista fiú halt meg


szerző:
2019.02.23. 18:05
Gimnazista fiú halt meg

Az újraélesztéssel nem lehet hibázni, még a gyakorlattal nem rendelkező járókelő is csak segíteni tud. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó orvos. Azután kérdeztük meg, hogy egy 17 éves fiú még kedden rosszul lett Budapesten, a Nyugati téren. Az arra járók közül többen is segítettek. A mellkasát pumpálva életben tartották, amíg a mentő, az átlagosnál később, fél óra elteltével megérkezett. Nem sokkal később a fiatal meghalt.

Tarlós István új repteret szeretne

Új repülőtér építésével oldaná meg a Liszt Ferenc repülőtér zajterhelését Tarlós István. Ezt a tervek szerint a teherszállító, illetve a fapados gépek használnák. Tarlós István a zajterhelés miatt éjszakai le- és felszállási tilalmat is bevezetne. Az ellenzék támogatja az elképzeléseket, ám a Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint irreális terv egy új repülőtér megépítése.

Pórul járt a telefonrabló


szerző:
2019.02.22. 18:19
Pórul járt a telefonrabló

Rablót fogtak a rendőrök, a 28 éves férfi egy utas kezéből akarta kitépni a telefont a villamoson, ám a nő nem engedte el a készüléket, inkább hagyta, hogy a férfi lerángassa őt a megállóba. A támadót felvette a térfigyelő kamera, ez alapján azonosították a rendőrök, akik azóta elfogták és őrizetbe vették. Kiderült, korábban is próbálkozott már hasonló módszerrel.

Hibáztak: a mentők a riasztás után fél órával értek a helyszínre

Úgy tudjuk, meghalt az a fiatal fiú, aki még kedd délután esett össze Budapesten, a Nyugati téri metróaluljáróban. Görcsös rohama volt, a járókelők azonnal próbáltak segíteni rajta. Mentőt hívtak, az viszont csak fél óra múlva érkezett meg, miközben a közelben is van mentőállomás. Az Országos Mentőszolgálat vizsgálatot rendelt el. Közleményben azt írták, munkatársaik hibáztak, mert lett volna olyan esetkocsi, ami hamarabb a helyszínre érhetett volna. A mentésirányító és a mentésvezető a vizsgálat lezárásáig nem dolgozhat.

A rabló, akinek már második akcióját vették kamerák

Egészen elképesztő jelenetek játszódtak le múlt hét pénteken Budapesten, amikor egy rab túszul ejtett egy fegyőrt a bíróságon, megszökött, majd elrabolt egy autót a vezetőjével együtt, aztán verekedésbe keveredett egy másik autóssal, végül pedig a rendőrök golyóitól esett össze az utcán. A menekülő nem kezdő, és nem most először készültek felvételek róla akció közben.

Miért van jobb dolga egy bécsi hajléktalannak, mint egy budapestinek?

Van olyan Bécsben élő magyar hajléktalan, aki jobban él most ott, mint itthon, mikor dolgozott. Rengetegen mennek ki és fura, de akkor is maradnak, ha ott nincstelenek.

Mit tegyünk, ha valaki fegyverrel próbál megtámadni?

Mit kell tennünk, ha véletlenül egy fegyveres támadó útjába kerülünk? Vagy épp az autónkba ugrik, fegyvert tart a fejünkhöz egy szökésben lévő rab és azt mondja, indíts. Ahogy tette ezt az elkövető pénteken kétszer is.

Oscar-jelölt sztárok Budapesten

 A színész és a rendező munkamegbeszélésen járt a fővárosban, ugyanis hamarosan itt forgatják a 80-as évek egyik közismert sci-fijének, a Dűnének a feldolgozását. Csatlakozik majd hozzájuk többek közt Javier Bardem, Josh Brolin és Jason Momoa is. Egy mozis internetes oldal főszerkesztője fotózta és videózta le vasárnap délután az Andrássy úton Timothee Chalamet-t és Dennis Villeneuve-öt, aki élményéről hosszabban mesél ITT

Zuglói gyilkosság: Kocsiban vágták el a torkát

Elfogták a tegnapi zuglói gyilkosság gyanúsítottját! Egy 26 éves esztergomi fiatalembert gyanúsítanak azzal, hogy megölt egy 60 éves férfit Budapesten, úgy tudjuk az áldozat keresztfia. A mentőket és rendőröket a környéken élők riasztották azzal, hogy a lakótelep parkolójában, egy piros autóban furcsán ül egy ember.

SZTÁROK: Oscar-díjra jelölt filmesek kávéztak Budapesten

Egy mozis internetes oldal főszerkesztője fotózta és videózta le vasárnap délután az Andrássy úton Timothee Chalamet-t és Dennis Villeneuve-öt. Munkamegbeszélésen járt a fiatal filmszínész és a rendező a fővárosban, ugyanis hamarosan itt forgatják a 80-as évek egyik közismert sci-fijének, a Dűnének a feldolgozását.

Ugyanazok a jogok illetnek meg, mint bárki mást!

Több szórakozóhelyről is elküldték őket roma származásuk miatt - ezt állítja Milák Valentina, aki pénteken a budapesti bulinegyedben akart egy társasággal beülni valahová. Egyik helyen sem indokolták meg, hogy miért nem mehetnek be. A teljes riport ITT nézhető vissza!

Átadták a Nemzeti Táncszínházat

Több előadóterem, próbatermek, ultramodern hangstúdió - ezek is vannak már a ma megnyíló Nemzeti Táncszínház új épületében. Az intézménynek négy éve azért kellett elköltöznie a Várból, mert a miniszterelnök hivatalával együtt az egykori karmelita kolostor épületét vette birtokba. A táncszínház mostantól a volt Millenáris Teátrumban kap helyet, az átalakítás több mint négy és fél milliárd forintba került. A közönség holnaptól mehet be az épületbe, akkor kezdődik a Budapest Táncfesztivál.

Tragédiával végződött a családi vita

A gyanú szerint halálra verte élettársát egy férfi a budapesti Alkotmány utcában. Letartóztatását már kezdeményezte az ügyészség. Híradónknak a helyszínen azt mondták, hogy a támadó és áldozata rendszeresen veszekedtek. A Magyarországon becslések szerint minden ötödik nőt bántalmazza a párja.

 

Túszejtés, autós üldözés és utcai lövöldözés Budapesten

Egy rab a bíróságon megszerezte az egyik őr fegyverét, amivel túszt ejtett. Őt az épület előtt elengedte, majd egy autósra szegezte a pisztolyt, így vele menekült tovább. Újpalotáig tartott a hajsza utánuk. Közben a rendőrök rálőttek a kocsira, ezután a rab megpróbált másik autót szerezni. Annak sofőrje azonban dulakodni kezdett vele. A rabot végül meglőtték a rendőrök. A fegyveres szökevénnyel dulakodó sofőr Híradónknak elmesélte, mi történt.

A budapesti autósok évente egy hetet ülnek dugóban

Egy egész hetet elvesztegetnek a budapesti autósok évente azzal, hogy a dugóban ülnek. Ez derült ki egy közlekedéskutató vállalat vizsgálatából, amelyben 38 országot, köztük Magyarországot vizsgálták – írja a Pénzcentrum. Az RTL Híradónak nyilatkozó autósok szerint, lassan már nincsenek menekülő útvonalak sem a fővárosban, annyira sok a jármű. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint a közösségi közlekedés fejlesztése az egyetlen megoldás a dugók csökkentésére.

Életfogytiglant is kaphat a férfi, aki megszurkált egy taxist

Ha elítélik, életfogytig tartó büntetés vár arra a férfira, aki tavaly életveszélyesen megszurkált egy taxit Pesterzsébeten. 20 ezer forintot rabolt tőle. Úgy tudjuk, azt mondta: nem akart ölni, csak fizetni nem akart a fuvarért. Az ügyészség most emelt vádat ellene.

 

Zaj és bűz a vonatpótló buszok miatt

Panaszkodnak a Verseny utca lakói Budapesten: egy hete az ablakaik alól indulnak a hatvani Intercity pótlóbuszok, erről elsőként az Index írt. A MÁV ugyanis ezt, a Keleti pályaudvar melletti kis utcát jelölte ki ideiglenes buszpályaudvarnak decemberig. Addig tart a Budapest-Hatvan-vasútvonal felújítása.

Koncertje előtt ült le velünk beszélgetni a sorozatsztár

Minden idők egyik leghíresebb tévés sorozatsztárja. Előbb az X-aktákkal, majd a Kaliforgia című szériával is történelmet írt. David Duchovny, az 58 éves hollywoodi csillag budapesti koncertje előtt pár perccel ült le velünk beszélgetni. Talán néhányan furcsállják, hogy zenészként mutatjuk be most őt, pedig már lassan négy éve, hogy megjelent David első lemeze, tavaly pedig már a második albumát készítette el.
Ide kattintva még több fotót és videót láthat David koncertjéről.

Rossz budapesti utakkal reklámozza kocsija kényelmét az egyik legnagyobb autógyártó

A kátyús, rossz budapesti utakkal reklámozza kocsija kényelmét az egyik legnagyobb autógyártó cég. A társaság Budapest belvárosában készítette el a filmet, amelyet Európa más országaiban is vetítenek. Az RTL Híradónak nyilatkozó autósok szerint igaz, ami a reklámban látható. Az MSZP szerint nem az autómárka marketingesei a hibásak a budapesti utak állapotáért. A Fővárosi Önkormányzatot hiába kerestük a témában.

 

Újabb életveszélyes közlekedési helyzetről készült videó

Újabb életveszélyes közlekedési helyzetről készült videó. Ezúttal az M3-as budapesti kivezető szakaszán szabálytalankodott két sofőr. Pénteken az M7-esen kakaskodott két autós. Szakemberek szerint a hétköznapi feszültséget élik ki az agresszív sofőrök a közlekedésben. Ennek is köze lehet ahhoz, hogy egy év alatt 8 százalékkal nőtt a halálos balesetek száma.

 

DUCHOVNY: Így énekel!


szerző:
2019.02.12. 13:16
DUCHOVNY: Így énekel!

Az X-Akták és a Kaliforgia sztárja zenekarával először lépett fel Magyarországon. Mutatunk egy kis ízelítőt a budapesti koncertből!

Vívódó Macbeth a Szkénében

A lélek vívódása jelenik meg William Shakespeare egyik legismertebb tragédiában, a Macbethben. A királygyilkosságról szóló darabot most a budapesti Szkéné Színházban mutatták be különleges feldolgozásban. A színészeknek nemcsak a szövegükkel kellett megbirkózni, hanem a díszletek mozgatását is pontosan meg kellett tanulniuk.

Feladta magát a villamoson verekedő férfi

Feladta magát a rendőrségen a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombat délután megütött egy utast az 1-es villamoson, Budapesten. Társát, aki a gyanú szerint egy sörösüveggel betörte a szerelvény egyik ablakát, még keresik. A villamosban 300 ezer forintos kár keletkezett.

Hatmillió forintot csaltak ki egy idős asszonytól az unokázós csalók

Hatmillió forintot csalt ki egy idős asszonytól egy társaság Budapesten. Azzal a mesével hívták fel, hogy lánya balesetet okozott, ezért pénzre van szüksége. Egyikük rendőrnek, egy ismeretlen nő pedig az asszony lányának adta ki magát. Társaikat küldték el a pénzért, de miután átvették, a nyomozók elfogták őket. A hatmillió forintot visszakapta az idős asszony.

Rakonczai Viktorék Budapest dalát keresik

Mozgalmas évbe léptünk idén, Budapest lett 2019-ben Európa Sportfővárosa címének méltó gazdája. De hogy mi köze van mindehhez a zenének, azt most Rakonczai Viktor Artisjus-díjas zeneszerző, zenei producer mondja el nekünk!

Kínai lányok és ügyfelek budapesti bordélyházakban

Kínai prostituáltak kínai vendégeket fogadtak budapesti bordélyházakban, az örömlányok munkáját pedig egy kínai férfi szervezte. A rendőrök 2016 nyarán csaptak le rájuk. Az ügyben ma volt az első tárgyalás.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való