KERESÉS search-close

Buda-Cash

40 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Buda-Cash"

Másfél éve késik a rendelet

Másfél éve késik egy kormányrendelet, ami a Buda-Cash tulajdonosainak elszámoltatását segítené - erről a hvg írt. Tavaly márciusban két nap alatt elfogadta az erről szóló törvényt a Parlament, végrehajtási rendelet viszont azóta sincs. A DK szerint a Fidesz-közeli oligarchák részesültek a brókerek magánvagyonából. A kormány nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miért nem készült még el a rendelet.

Matolcsy rokona kezelheti a vagyont

Szabálytalanul kerülhet a Matolcsy György unkatestvérének érdekeltségébe tartozó bankhoz a Buda-Cash ügyfélvagyona, mert nincs országos fiókhálózata - az Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége szerint. Az NHB Bankot múlt pénteken egyedüli indulóként hirdették ki győztesnek a károsultak pénzének kezelésére, és a felszámoló szerint teljesen törvényesen jártak el. Az LMP-nél azt mondják, egyértelműen a jegybank elnök rokonának érdekeltségét akarták helyzetbe hozni.

Miért csak a quaestorosoknak akar segíteni az állam?

Czeke Attila 30 milliót bukott a Buda-Cash botrányban, de a tehetős üzletembert a veszteség nem igazán rázta meg. Himmer Éva viszont az összes megtakarított pénzét, 18 millió forintját vesztette el a Quaestornál, és emiatt kilátástalan lett az élete. Az, hogy veszítettek, közös bennük. Az, hogy Attila és a többi buda-cash-es nem is remélhetett segítséget az államtól, szemben Évával, már hatalmas különbség. Sokáig úgy tűnt, a quaestorosok mindent visszakapnak, de ez a reményük most elveszett. Vajon mi lesz velük ezután? És a többiekkel? Moskovics Judit riportja.

Őrizetbe vették a Buda-Cash alapítóját

Egy embert őrizetbe vett, egy másikat pedig gyanúsítottként hallgatott ki a Nemzeti Nyomozó Iroda a Buda-Cash ügyben. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy az őrizetbe vett férfi Pintér Zoltán, a pénzintézet alapítója. Bár Pintér tavaly eladta részesedését a Buda-Cashben, a nyomozás őt is érinti. A Nemzeti Bank felügyeleti alelnöke ugyanis korábban arról beszélt, hogy a pénzintézeti csalás akár tíz évre is visszanyúlhat. Pintér Zoltán 2014-ben a 33. leggazdagabb ember volt Magyarországon.

Csalódott és dühös Quaestor-károsultak

Csak a töredékét kapják egyelőre a remélt összegnek, ezért sokan csalódottak a Quaestor károsultjai közül. A legtöbben arra számítottak, hogy 6 millió forintig már most megkapják a pénzüket. Csakhogy a Befektető-védelmi Alap egymillió forintig fizeti a teljes kárösszeget, egy és hatmillió között pedig csak a betét 90 százalékát. Ráadásul a Quaestor esetében csak a fiktív, vagyis nem létező kötvények után. Így van, aki a befektetett összegnek a töredékét kapja. A Buda-Cash-ügy károsultjai még rosszabbul jártak: sokan eddig egyetlen fillért sem kaptak.

Kortárs művészek segítik az alapítványt

A hátrányos helyzetűeket és rászorulókat segítő Igazgyöngy Alapítvány a Buda-Cash brókerbotrányban veszített el 40 millió forintot, és ez veszélybe sodorta a működését. 50 kortárs művész és műhely ajánlotta fel licitre a munkáját.

Igazságtalan a Quaestor döntés?


szerző:
2015.04.20. 18:05
Igazságtalan a Quaestor döntés?

Az elmúlt hetek egyik legfontosabb kérdése, hogy ki kárpótolja a bróker-botrányokba belebukott cégek ügyfeleit. Míg a Quaestor károsultjai megnyugtató híreket kaptak, miszerint 6 és 30 millió forint közötti tartozásnál a Befektető-védelmi Alap kárpótolja az ügyfeleket, a Buda-Cash tartozást még nem fizette ki a Beva. Polgár Géza riportja.

Fókusz 15-04-20


szerző:
2015.04.20. 18:00
Fókusz 15-04-20

Fókusz: Ciki vagy cuki? - Gondot jelent-e az, hogy a szülő szájon puszilja gyermekét. Meddig lehet ezt csinálni? Mindenki keresi - Sosem látott felvételek, melyek Patrik eltűnése előtt készültek? Mit akart az ukrán kamionos a fiútól? Igazságtalan döntés? - A Quaestor károsultjai megkapják a pénzüket, a Buda-Cash botrányban érintettek egyelőre nem? Megkérdeztük az érintetteket.

Most akkor ki  és miből kárpótolja az ügyfeleket?

Az elmúlt hetek egyik legfontosabb kérdése, hogy ki kárpótolja a bróker-botrányokba belebukott cégek ügyfeleit. Míg a Quaestor károsultjai megnyugtató híreket kaptak, miszerint 6 és 30 millió forint közötti tartozásnál a Befektető-védelmi Alap kárpótolja az ügyfeleket, a Buda-Cash tartozást még nem fizette ki a Beva. Polgár Géza riportja.

Brókerbotrány: mennyi pénzt tűntettek el?

Több százmilliárd forintot csalt el a gyanú szerint a brókerbotrányba keveredett Buda Cash, a Hungária Értékpapír Zrt. és a Quaestor. Sok kisbefektető még mindig nem tudja, hogy visszakapja-e a pénzét. A Buda Cashnél már fizetett az Országos Betétbiztosítási Alap, de a Quaestor ügyfeleinél még nem dőlt el, jár-e vissza pénz. De több önkormányzat is fut a pénze után, majdnem 11 milliárd forintjuk tűnt el.

Az önkormányzatok pénze is veszélyben a csaló brókercégek miatt

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is jóváhagyta, hogy 700 millió forintot helyezzen ez az almásfüzitői önkormányzat a Buda-Cash Brókerháznál. A polgármester azt mondja: bár lett volna lehetőségük arra, hogy máshová tegyék a pénzüket, bíztak a pénzügyi felügyeletben. Az Együtt szerint a PSZÁF szerepvállalása miatt az államnak is felelőssége van a brókerbotrányban.

Kattant a bilincs: őrizetben a Quaestor vezér

Csütörtök este a rendőrség házkutatást tartott Tarsoly Csaba lakásán, és két társával együtt őrizetbe vette. A bíróság szombaton dönt előzetes letartóztatásukról.

Mit tudhatott Orbán Viktor?


szerző:
2015.03.27. 18:45
Mit tudhatott Orbán Viktor?

Egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett a miniszterelnök és sajtóirodájának vezetője arról, hogy a kormány mikor döntött úgy: kiveszik a közpénzeket a brókercégekből. Orbán Viktor szerint a döntés azután született, hogy találkozott a Buda-Cash ügyben pórul járt önkormányzatok vezetőivel. A miniszterelnöknek március 4. volt nyilvános találkozója az önkormányzatokkal. Csakhogy Havasi Bertalan szerint a pénzkivonásra már február 25-én kiadta a miniszterelnök az utasítást. A dátumoknak azért van jelentősége, mert az ellenzék azzal vádolja a kormányt, hogy bennfentes információk voltak a Quaestor helyzetéről, amit a kormányzat tagad.

Elírtak egy fontos nevet a törvényben

Elírtak egy nevet a takarékszövetkezetek integrációjáról szóló törvényben - ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a Buda-Cash Brókerház érdekeltségébe tartozó takarékszövetkezetek a törvényt kikerülve bankká válhattak. Erről a Nemzeti Bank alelnöke, Windisch László számolt be a gazdasági bizottság ülésén. A miniszterelnökség államtitkára szerint semmi nem múlt a hibán, az Együtt viszont azt szeretné tudni: szándékosan maradt-e a törvényben a baki.

Befektetési botrányok: Minden dől?

Bedőlt három brókercég és négy bank, és eltűnt vélhetően több százmilliárd forint. Nyilván sokan megijedtek. Hova tegye az ember a pénzét – ha van neki, s egyáltalán, mi a különbség a pénzpiac különböző szereplői között – bankok, brókercégek, befektetési alapok – és ahhoz, hogy választhassunk, mit nézzünk, mit olvassunk el, mire kell figyelni, hogy úgy érezzük, biztonságban van a pénzünk.

Újabb brókerbotrány: 150 milliárd tűnhetett el

Újabb, talán a Buda-Cash ügynél is nagyobb brókerbotrány robbant ki kedd reggel. A Nemzeti Bank felfüggesztette a Questor Értékpapír Zrt. működési engedélyét, mert a gyanú szerint 150 milliárd forintnyi fedezet nélküli kötvényt bocsátottak ki.

Előzetes: Újabb brókerbotrány robbant ki

Még a Buda-Cash ügyénél is nagyobb lehet. Felügyeleti biztost rendelt ki a Quaestor Értékpapír Zrt.-hez a Magyar Nemzeti Bank, a brókercég engedélyét pedig részlegesen felfüggesztette. Részletek hat órakor az RTL Híradóban.

Őrizetben a Buda-Cash vezérigazgatója

Kilenc alkalmazottat hallgattak hétfőn ki gyanúsítottként a rendőrök. Csalással és a számvitel rendjének megsértésével gyanúsítják őket. A brókerház korábbi felügyelőbizottsági elnöke pedig hétfőn elnézést kért az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága előtt, amiért nem észlelték a bűncselekményre utaló jeleket. Antali Károly meghallgatását Rogán Antal bizottsági elnök kezdeményezte, miután a Nemzeti Bank vizsgálata szerint 15 éve hamisították az adatokat a társaságnál.

Előzetesben az egyik brókerház vezetői

Előzetes letartóztatásba kerültek a Hungária Értékpapír Brókerház vezetői, miután vasárnap meghallgatta őket a bíróság. A rendőrség gyanúja szerint 300 milliós sikkasztást követtek el. A Buda-Cash vezetői továbbra is szabadlábon vannak.

Buda-Cash: Van politikai felelős?

A Fidesz hamar megtalálta, hogy ki tehet a Buda-Cash botrányról: a szocialisták, akik ugyancsak hamar válaszoltak, nem fognak meglepődni, szerintük a Fidesz.

DRB: Egymásra mutogat a Fidesz és az MSZP

Feljelentést tesz az MSZP a Buda-Cash ügyben. Szerintük a hatóságoknak nemcsak a brókerháznál és a bankoknál kell vizsgálódniuk, hanem az állami szerveknél is. A Fidesz viszont úgy látja: a szocialisták rossz törvénymódosítása miatt alakulhatott ki a mostani helyzet. Erről a két párt frakcióvezetője az RTL "Magyarul Balóval" című műsorában vitatkozott. Az MNB közölte: ők mindent jól csináltak az ügyben.

Újabb brókerházat függesztettek fel

Újabb brókerház működését függesztette fel a Magyar Nemzeti Bank. A Hungária Értékpapír négy vezetőjét őrizetbe vették, több százmilliós sikkasztás gyanúja miatt nyomoznak. A miniszterelnök az állami rádióban reggel azt ígérte, minden brókerházat megvizsgálnak.

A Buda-Cash ügy és két párt

Még mindig nem tudjuk, hol van, hova lett vagy mennyi hiányzik úgy 100 milliárd forintból, a miniszterelnök a maga részéről hamar börtönben látná a tetteseket, a Fidesz az MSZP-t, az MSZP a Fideszt hibáztatja. Műsorunkban először vitázik egymással Tóbiás József, az MSZP elnöke és Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

30 milliárdnyi értékpapír hiányzik

Binder István szerint a kettős könyvelés miatt az ügyfelek abban az illúzióban éltek, hogy értékpapírjaik vannak és azokkal műveletek történnek, pedig ez nem volt igaz. A Jegybank szerdán vonta vissza a Buda-Cash működési engedélyét, a brókercég érdekeltségébe tartozó bankoknál pedig már a felszámolást is megkezdték.

Százezreket sodort a csőd, a tönk szélére

Tíz napja még csak egy gazdasági hírnek tűnt: rengeteg pénz, csaknem 100 milliárd forint nincs meg a Budapest brókerháznál és az érdekeltségébe tartozó bankoknál. Mostanra kiderült: több százezer család, több település és több más szervezet fut most a pénze után. Ez a bankcsőd rengeteg ember mindennapjait teszi kilátástalanná. Vajon mi lesz velük? Hogy élnek túl? És kaphatnak-e segítséget? Boros Krisztina riportja.

Házon kívül 15-03-04


szerző:
2015.03.04. 23:25
Házon kívül 15-03-04

Házon kívül: Váratlan ítélet – Szabadon a gyermekbántalmazással vádolt szülők. Buda-Cash – Százezreket sodort a csőd a tönk szélére. Koszovó – Az ország, ahonnan mindenki menekül.

Buda-Cash: Kérdőjeldzsungel

A Buda-Cash több szempontból is nehéz ügy. Nehéz, mert nem nagyon tudjuk elképzelni, mennyi is 100 milliárd forint.Ez egy teljes harmada annak, amennyit az állam egy egész évben gyógyszertámogatásra költ. 20-25 ezer befektető, 80 önkormányzat és sok ezer ember saját pénze. Akik és amik valamennyien nagyon nehéz helyzetbe kerültek. És főleg nehéz ügy azért, mert egyszerűen nem tudjuk, mi történt. Hol van innen még az, hogy miért és hogyan. A Magyar Nemzeti Bank – 8 nappal azután, hogy büntetőfeljelentést tett – ma visszavonta  a Buda-Cash működési engedélyét és elrendeli a felszámolását.

Jövő héten kaphatnak pénzt a károsultak

Házhoz viszi a postás a DRB Bank károsultjainak járó pénzt, vagy a kifizetésről szóló értesítést- ezt az Országos Betétbiztosítási Alap szóvivője mondta a Híradónak. Tóth István szerint legkorábban jövő héten érkezhetnek meg az első borítékok az ügyfeleknek. Közben Orbán Viktor 245 millió forintos támogatást ígért 64 olyan önkormányzatnak, amely a Buda-Cash botrány miatt nem jut a pénzéhez.

A Buda-Cash ügy


szerző:
2015.03.04. 16:53
A Buda-Cash ügy

Botrány vagy bűntény, majd kiderül. Százezreket érinthet. Adott egy brókerház, amely éppen megelőzve az állami központosítást , négy takarékszövetkezetet bankcsoporttá alakít magának. És most vagy 65 milliárddal nem tudnak elszámolni. A brókerház az elmúlt 15 évvel és úgy 35 milliárddal. Az egész hiány: 100 milliárd.

Több ezer ember és vállalkozás maradhat pénz nélkül

Óriási botrány volt napokkal ezelőtt a Buda-Cash Brókerháznál és az érdekeltségükbe tartozó bankoknál.  Egy pénzügyi elemzővel, Lovas Judittal arra kerestük a választ, hogy mekkora a baj az érintett négy banknál, miért kellett csökkenteni a kifizethető betétek összegét és mit tehetnek azok, akik nem tudnak a pénzükhöz jutni, mert befagyasztották számlájukat. 

Buda-Cash: Sikkasztás miatt nyomoznak

Sikkasztás gyanúja miatt indult nyomozás a Buda-Cash-ügyben - közölte a brókercég vezetőjének ügyvédje. A cég vezetőit azonban még nem hallgatta ki a rendőrség. Bánáti János az RTL Híradónak azt mondta: évekig tarthat a nyomozás, sok időre lesz szükség ahhoz, hogy kiderüljön, történt-e bűncselekmény, és ha igen, kik és hogyan akarták eltűntetni a cégnél felhalmozott százmilliárdos hiányt.

Varga: Az állam segít a kifizetéseknél

Keddre tisztán kell látni a Buda-Cash ügyével foglalkozó munkacsoportnak, hogy melyik önkormányzatnak mennyire rossz a helyzete - ezt Varga Mihály mondta. A nemzetgazdasági miniszter szerint az állam csak így tud már a márciusi kifizetéseknél is segíteni a bajba jutott településeken.

Másik bankban kell számlát nyitniuk

Valószínűleg teljesen visszavonják a Buda-Cash botrányban érintett bankok működési engedélyét, ezért minden ügyfélnek minél előbb új számlát kell nyitni egy másik bankban - ezt a Nemzeti Bank szóvivője mondta az RTL Híradónak. Binder István szerint ez a legfontosabb lépés, amit mindenkinek meg kell tennie, hogy hozzájusson a bankoknál lévő pénzéhez.

Mi lesz a pénzükkel?


szerző:
2015.02.26. 19:20
Mi lesz a pénzükkel?

Miskolc, Siklós, Gyöngyös, Debrecen és környező kistelepülések, soha ennyien nem álltak még a DRB fiókok előtt, mint ma. A bankcsoport mintegy 100 ezer ügyfele aggódik a pénzéért. Pécsett az egyik ügyfelet mentő vitte el a bank elől.

Fókusz 15-02-26


szerző:
2015.02.26. 19:20
Fókusz 15-02-26

Fókusz: Pofonegyszerű? - Mit gondolnak Ferenc pápa kijelentéséről a szülők? Lehet egy gyerek popsijára csapni? Vagy megpofozni? Mi lesz a pénzükkel? - Feszültség és tanácstalanság. Csak hatvanezer forintot vehetnek ki a Buda-Cash botrányban érintett fiókok ügyfelei. Új szerepben - Mit keres a Konyhafőnök sármos zsűritagja a Barátok köztben: Fördős Zé egy kicsit másképp.

Kétségbeesett emberek állnak sorban a pénzükért

Miskolc, Siklós, Gyöngyös, Debrecen és környező kistelepülések, soha ennyien nem álltak még a DRB fiókok előtt, mint ma. A bankcsoport mintegy 100 ezer ügyfele aggódik a pénzéért. Pécsett az egyik ügyfelet mentő vitte el a bank elől. Czakó József riportja.

Bajban a rászorulókat támogató alapítvány

A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány sem jut hozzá a pénzéhez a Buda-Cash brókercég botránya miatt. A szervezet hátrányos helyzetű családokat támogat, havonta csaknem ezer rászoruló gyereknek segítenek. A bankszámlájukon több mint 30 millió forint van, amihez nem férnek hozzá.

Van, ahol a segélyeket sem tudják fizetni

Rászoruló családok ezrei maradhatnak segély nélkül. A nemzetgazdasági miniszter szerint a DRB bank csoportnál legalább 80 önkormányzat vezette a számláját. Varga Mihály napokon belüli kormányzati segítséget ígért a fizetésképtelenné vált településeknek. Úgy tudjuk, a Buda-Cash néhány ügyfele milliókat bukhatott ma, mert a még nyitott kereskedéseket is bezáratni kényszerült a felügyeleti biztos. És, jelentkezett két szemtanú, akik szerint a brókerházból nyomokat tüntettek el a rendőrségi intézkedés előtt.

Dühös tömeg és rendőrök a DRB fiókjainál

Roham a bankfiókoknál. Hosszú sorok alakultak ki az ország minden részén a Buda-Cash kötődésű bankfiókoknál reggel, miután kiderült, hogy már csak 60 ezer forintot lehet felvenni ügyfelenként. Több helyen feszült volt a helyzet. 

Ki állt a Buda-Cash mögött?


szerző:
2015.02.25. 19:00
 Ki állt a Buda-Cash mögött?

Tavaly a 33. leggazdagabb magyar volt a Buda Cash egykori alapítója, több mint 18 milliárd forintos vagyonával. A brókercég hajóversenyeket szponzorált, tőzsdeversenyeket hirdetett. Érdekeltségükbe több ipari és mezőgazdasági óriáscég is tartozik. Annak jártunk utána, ki állt a brókercég mögött.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való