KERESÉS search-close

Biblia

23 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Biblia"

Noel bárkája

Lacika ismét bebizonyította milyen magasfokú műveltséggel rendelkezik. Lazán felidézi a világ egyik legismertebb bibliai történetét, a „Noel bárkáját”.

„Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak”

Lénárd és Gergő már másfél éve alkotnak egy párt, de egy közeli barátjuk, Erzsike sehogy sem tudja elfogadni a fiúk kapcsolatát. Szerinte ugyanis a bibliai tanításokat kéne figyelembe venniük, mert ha nem, barátai a pokolban éghetnek el…

Miért pont ő lett a Messiás?

A Biblia szerint Jézus, pénteki keresztre feszítése után három nappal később, vasárnap támadt fel. Ezt a keresztény hívők a világon mindenhol elfogadják. Abban viszont már nem értenek egyet, hogy ki is volt, és hogyan is élt. Ahogy abban sem, hogyan kellene ábrázolni. Isten fia az évezredek alatt volt már fekete, fehér, kisportolt és vékony is. Az ő személyében mégis a hit és a tanítások a fontosak, amelyek utána maradtak.

Fókusz Plusz 2016-03-26


szerző:
2016.03.26. 18:50
Állítólag ma is világvége lesz

Egy keresztény csoport, ami korábban több alkalommal állította, hogy különböző időpontokban megsemmisül majd a világ, ezúttal a mai napot, október 7-et szemelte ki a nagy naphoz. Méghozzá bibliai jóslatokra támaszkodva. Szóval tartós tejet már ne vegyenek! :(

Úgy csinálják, mint 400 éve


szerző:
2015.02.21. 18:55
Úgy csinálják, mint 400 éve

Korabeli nyomdában, korhű eszközökkel nyomtatják újra Károli Gáspár Bibliáját a Borsod megyei Vizsolyban. Egy helyi férfi segítőivel 200 példányt szeretne elkészíteni 2017-re, a reformáció 500. évfordulójára.

Fél kettő 11-09-30


szerző:
2011.09.30. 14:15
Fél kettő 11-09-30

Fél kettő: Bono hangja - A biztonsági őr aratott az X-Faktorban. Vendégünk volt Tarány Tamás. Az apa szemével - Őszinte interjú Damu Roland édesapjával. 50 évnyi siker - Koncz Zsuzsa a legbefolyásosabb nők között. Vendégünk volt az énekesnő.

Fókusz 11-09-21


szerző:
2011.09.21. 20:20
Fókusz 11-09-21

Fókusz: Krokodilkönnyek és örömmámor- amit az élő beszavazó show-ban nem láthattak. Megmutatjuk, hogy a vesztes plázacicák hogyan vették tudomásul az eredményt, és mekkora ribilliót okozott a bikinis szexbomba érkezése a villában. De a Való Világ 4 legnépszerűbb lakói is itt lesznek, hiszen Olivérék ismét beköltöznek a nappalinkba. Erkölcstelen ajánlat! Kolléganőnk diáklánynak adta ki magát és rejtett kamerával jelentkezett arra a hirdetésre, amelyben ingyen albérletet ajánlottak kedvességért cserébe.

Egyszerre két aranybibliát kapott Erdő Péter

Aranybiblia már Magyarországon is. Csupán 600 példányban adták ki azt a könyvkülönlegességet, amelyből egy példánya már a pápának is van, és darabja csaknem hatszázezer forintba kerül. Szerdán Erdő Péter is kapott belőle, rögtön két példányt.

Aranybiblia már Magyarországon is!

Az 1070 oldalas Bibliát Németországban nyomták és darabja csaknem 600 ezer forintba kerül.

A magyar Da Vinci-kód


szerző:
2011.08.31. 08:20
A magyar Da Vinci-kód

Máig elhallgatott bibliai történetet rejt, vagy furcsa, megmagyarázhatatlan imák gyűjteménye a Budapesten őrzött Rohonci kódex?

XXI. század 11-08-30


szerző:
2011.08.30. 23:15
XXI. század 11-08-30

XXI. század: Máig elhallgatott bibliai történetet rejt, vagy furcsa, megmagyarázhatatlan imák gyűjteménye a Budapesten őrzött Rohonci kódex? Kádár János egykori magas rangú beosztottja volt az idegenvezetőnk a vezető egykori munkahelyén. Ő szerette főnökét, Kádárt, aki egyesek szerint véreskezű diktátor volt, mások szerint jószívű főnök. Ki milyen közel állt hozzá.

Fél Kettő 11-08-11


szerző:
2011.08.11. 14:20
Fél Kettő 11-08-11

Fél Kettő: A Biblia kódjai - Mi vár ránk a Szentírás szerint? Hogyan fejtsük meg az üzeneteket? Áldott állapotban - Első gyermekét várja Bangó Margit unokája és párja Emilio. Mínusz 18 kiló - ennyit fogyott Gáspár Evelyn 4 hónap alatt.

A szentírás hátborzongató összefüggései

Világháború, válság, Bin Laden halála - események, amelyek megrengetik a világot, és amelyek szerepelnek a Bibliában is. A Fókuszban megszólalt a férfi, aki 15 éve kutatja a Bibliát.

Létezett az ókori zsidó birodalom?

Régészek feltárták egy ősi település maradványait, amely az első bizonyíték arra, hogy valóban létezhetett az ókori zsidó birodalom.

Sztár lett a különc zseni


szerző:
2011.04.28. 17:10
Sztár lett a különc zseni

Gyerekként olyan bibliai csodák matematikai megfejtésével edzette agyát, mint például Jézus vízen járása.

Újra várja a látogatókat a vatikáni könyvtár

Jövő héttől újra látogatható lesz a Vatikáni könyvtár, ahol a világ legrégebbi teljes bibliáját őrzik.

Új Bibliát írna a pápa merénylője

Horvátországban kér politikai menedékjogot és itt írna egy új Bibliát II. János Pál merénylője.

A Bibliában csempészte a kábítószert

A bedrogozott férfi csak a nevét tudta elárulni, mentőt hívtak hozzá a rendőrök.

Rendőrkézen a bibliatolvaj


szerző:
2009.11.08. 15:15
Rendőrkézen a bibliatolvaj

A férfi a gyanú szerint 3 értékes bibliát lopott el egy lelkész otthonából.

Előkerült az ellopott Vizsolyi Biblia

Egy házkutatáson találták meg az értékes könyvet Fóton. Az orgazdákat elfogták.

Leleplezték a Torinói leplet?


szerző:
2009.10.06. 15:37
Leleplezték a Torinói leplet?

Egy olasz kutató azt akarja bizonyítani, hogy a leplen nem Jézus arcvonásai vannak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való