KERESÉS search-close

Belügyminisztérium

30 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Belügyminisztérium"

Négyszereződött a túlórapénz

Fél év alatt az egész évre tervezett túlórapénz négyszeresét fizették ki a Belügyminisztérium alá tartozó hivatásos állománynak - tudta meg egy szocialista országgyűlési képviselő. A legtöbbet, 8 és fél milliárd forintot a rendőrök kapták. Jövőre viszont megszűnik a túlmunkáért járó pénz, helyette szabadnapot kapnak majd a hatósági dolgozók. A szakszervezetek szerint ez lehetetlenné teszi a rendőrség működését.

 

A Belügyminisztérium és Soros György alapítványa is támogatta

A kormánytól is kapott pénzt egy olyan szervezet, amelyet Soros György alapítványa is támogatott. A minisztérium most azt mondja, a Stop Sorosnak nevezett törvénycsomag elfogadása után felülbírálhatják a programot.

 

DK: ez teljes megfigyelés

Plusz embereket kell felvenniük, és komoly terheket ró a szállodákra és szállásadó helyekre, ha ezután minden vendégnek le kell másolniuk a személyi okmányát. Erről is szól a Belügyminisztérium nemrég benyújtott módosító javaslata. A Szállodaszövetség ezért tárgyalna. A DK szerint, ha a módosítást elfogadja a parlament, például a rendőrség bárkit megfigyelhetne. Ezért a javaslat visszavonását kérik. A minisztérium még értékeli az észrevételeket.

Titkos megfigyelőrendszer épül?

Titkos információgyűjtésre használható videós megfigyelőrendszert épít a kormány. Ezt állítja az Adatvédelmi Hatóság arról a javaslatról, amelyet nemrég nyújtott be a Belügyminisztérium a Parlamentnek. Ha elfogadják, egy helyen kezelnék a rendőrségi vagy a bankautomaták által rögzített felvételeket, amelyekhez sokkal könnyebben hozzá lehetne jutni, mint most. A javaslat szerint a szállodáknak, panzióknak pedig le kellene másolni a vendégek személyi igazolványát.

Áram a határkerítésben?

Áramütés veszélyére figyelmeztet több tábla a szerb-magyar határnál felállított kerítésen - ezt az Index vette észre. A határzár mindkét kerítésének belső oldalán vannak a szigetelés nélküli vezetékek. A Belügyminisztérium azt közölte, egy helyzetmeghatározásra alkalmas jelzőrendszert láttak az újságírók, ami az emberekre nem veszélyes. A Demokratikus Koalíció szerint viszont nemzetközi egyezményeket sért a kormány az áramos kerítéssel.

Gránátvető a parlamenti őröknek

A megnövekedett terrorfenyegetettséggel indokolja a Belügyminisztérium, miért szereljék fel gránátvetőkkel és elfogó hálókkal is a parlamenti őrséget. A Belügyminisztérium rendelettervezetéből kiderül, a parlamenti őrség tagjai olyan gépkarabélyokat is kapnak, amelyeket felszerelhetnek majd célzást segítő eszközökkel is. A belügyminiszter azt mondja, így nagymértékben növelhető az őrség reagáló képessége. A Fidesz frakcióvezetője szerint az új eszközökkel például a dróntámadások is kivédhetőek.

Augusztusra lehet tűzifa

Tűzifát kért a kormánytól a polgármester, de csak levelet kapott. A nagy hideg miatt sokan kifogytak a fából a Csongrád megyei Kübekházán, a polgármester a Belügyminisztériumtól kért azonnali segítséget. Az önkormányzati államtitkára azt válaszolta: majd lesz újabb pályázat. Mások viszont meghallották a segélykérést, egy vállalkozó száz családnak négy  napra elegendő tüzelőt küldött Kübekházára.

Milliárdokat utalt rossz helyre a minisztérium

Milliárdokat utalt rossz helyre a Belügyminisztérium karácsony előtt. Volt olyan kistelepülés, amely tévedésből félmilliárd forintot kapott és csak az, hogy visszautalta az összeget, 2 millió forintjába került.

Mindenki arcképéhez hozzáférnének a hatóságok

Nemcsak tárolná tízmillió magyar fényképét, de egy arcképfelismerő rendszer segítségével ha kell, azonosítaná is őket az a központi rendszer, amelyet januárban állítana fel a kormány. A Belügyminisztérium egyelőre semmit sem mond saját törvényjavaslatáról, amely lehetőséget teremt egyszerre több ezer ember telefonos vagy internetes megfigyelésére is. A Híradó által megszólaltatott titkosszolgálati szakértő szerint, ha jól használják, komoly segítséget jelenthet az új rendszer a bűnüldözésben.

Nem tudni, mennyibe kerül a kerítés

A Belügyminisztérium a Híradó kérdésére közölte: a kormány arra utasította a honvédelmi minisztert, hogy készítsen előterjesztést arról, hogy miből fedezzék a kerítés árát, ha az nem jönne ki az elkülönített 9 és fél milliárd forintból.

Nincs pénz plusz segélyekre


szerző:
2015.07.10. 18:40
Nincs pénz plusz segélyekre

Több önkormányzat sem tud annyi támogatást adni a rászorulóknak, mint amennyire szükség lenne. A települések ezért rendkívüli támogatásra pályázhatnak a Belügyminisztériumnál. Az önkormányzatok szövetségénél azt mondják, lesz olyan település, amelynek nem jut pénz.

Új tábort építettek a menekültek előállítására

Egyetlen nap alatt több mint ezer újabb menekült érkezett Magyarországra. A Honvédség ezért az éjjel egy vadonatúj 500 fős, menekültek előállítására szolgáló tábort épített a kiskunhalasi laktanyában. A Belügyminisztérium szerint erre azért volt szükség, mert a röszkei és a szegedi előállítók már teljesen megteltek. A nyugatra tartó menekültek akár az életveszélyt is vállalják.

Vizsgálatot indít Lázár


szerző:
2015.06.18. 18:35
Vizsgálatot indít Lázár

Vizsgálatot indított a Miniszterelnökséget vezető miniszter azért, mert szerinte két svájci cég üzleti érdekeinek megfelelően írt jogszabályt a Belügyminisztérium. Lázár János a múlt héten egy zártkörű fórumon mondta: „leégett a bőr a pofájáról, amikor szembesült azzal, hogy ebben az esetben, hogyan készült a jogszabály.” A beszédet nyilvánosságra hozó Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja szerint Lázárnak a beszéd után távoznia kell, míg a miniszter kispályásnak nevezte az ellenzéki politikust.

Tüntettek a kéményseprők


szerző:
2015.06.08. 18:45
Tüntettek a kéményseprők

Azt mondják, nem tudják lesz-e munkájuk jövőre. A kormány tervei szerint ugyanis januártól a katasztrófavédelem látná el a kéményseprést. Az erről szóló törvény vitája azonban megakadt. A Belügyminisztérium államtitkára azt mondja: a sok kritika miatt átdolgozzák a törvényt. A kéményseprő szervezetek szerint a rezsicsökkentés miatt 1500-an veszítették el a munkájukat, és sokaknak csökkent a fizetése.

Munkát kaptak a miskolci hajléktalanok

Ötven hajléktalan dolgozik áprilistól Miskolcon közfoglalkoztatásban a Belügyminisztérium mintaprogramjában. Miskolc az év elején pályázott, és 200 millió forintot nyert. Így 11 hónapon keresztül tudják foglalkoztatni a hajléktalanszállón élőket. Egyikük híradónknak azt mondta, végre olyan dolog történt vele, amiért érdemes felkelnie reggelente.

Sokszorosára drágul a kéményseprés

Nyíregyházán például több mint 300 százalékos az emelés, a fővárosban élőknek 28 százalékkal kell többet fizetniük. A cégek azt mondják, azért, mert sokkal több lett a munkájuk. A Belügyminisztérium államtitkára azt ígérte, megvizsgálják, hogy az áremelések jogszerűek voltak-e.

Beiskolázási támogatást kaptak a hősök árvái

Negyven gyermek kapott beiskolázási támogatást a Belügyminisztériumtól.

Előrelépés rendőrök és a tűzoltók ügyében

Kedvezményes devizahitel, akár önerő nélküli, állami támogatású, és államilag garantált lakáshitel.

Iparűzési adó: nem kivételezhetnek az önkormányzatok

A kormány megszüntetné az önkormányzatoknak azt a lehetőségét, hogy mentességet adjanak vállalkozásoknak az iparűzési adó alól.

9 millió egyenruhák ellenőrzésére

Három cég is foglalkozik a Belügyminisztérium megbízásából sajtófigyeléssel és elemzéssel január óta, összesen 7, 4 millió forintért.

Új idők a maffiaellenes központban

A legújabb tervek szerint csaknem négyszeresére bővíti a Belügyminisztérium a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központot.

DISZKÓTRAGÉDIA: Bezárják a „kiskapukat”

A kormány munkacsoportot hozott létre azért, hogy megszűnjenek azok a jogi „kiskapuk”, amelyek a szombati diszkótragédiához vezettek.

Állandó ordibálás van a börtönöknél

Százezer forintra büntetné a Belügyminisztérium azokat, akik bekiabálnak, vagy kintről üzennek a raboknak.

Tűzpárbaj a tuniszi belügyminisztérium előtt

Megtámadták Tuniszban a belügyminisztérium épületét, amelyet a rendőrök és katonák csak fegyverrel tudtak megvédeni.

Csapdát állíthatnak a korruptaknak

Színlelt vesztegetéssel provokálhatnák a rendőröket, a pénzügyőröket és a köztisztviselőket.

Zord idők jöhetnek a hajléktalanokra

Szabálysértőkké válhatnak a hajléktalanok és szociálisan nehéz helyzetben lévők.

Górcső alatt a tűzoltók védőruházata

Megvizsgáltatta és rendben találta a tűzoltók védőruházatát a Belügyminisztérium.

Sokba kerülnek a rabok az adófizetőknek

Pintér Sándor szerint, ha a fogvatartottak dolgoznak, akkor el tudják tartani magukat és nevelőiket, sőt, még az államnak is hasznot hoznak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való