KERESÉS search-close

Bartók Béla

12 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Bartók Béla"

100 éve volt a Bartók-premier

Napra pontosan 100 éve mutatták be Bartók Béla operáját, "A kékszakállú herceg várát" Budapesten. Ebből az alkalomból centenáriumi fesztivált rendeznek ma estétől az Erkel Színházban. A Bartók-operával párban a világhírű zeneszerző-karmester, Eötvös Péter egyfelvonásosát is játsszák.

 

Bartók, a csendes lázadó

Magyarországon mindig számít, ki melyik párthoz tartozik, aszerint osztották azt, ami egyébként is járna. Aki hivatalt kap, az úrnak gondolja magát, kicsit többnek, mint a többiek, és beilleszkedik az uram-bátyám-világba. Csak a legnagyobbak maradnak kívül a körön: Bartók Béla ilyen volt.

Pa-Dö-Dő és Bartók a XXI. században!

Október 28-án koncertezik Falusi Mariann és Presser Gábor, rá három napra pedig egy hosszú riportot láthatnak majd a nézők a XXI. században. Ma este viszont Bartók Béla életének és munkásságának részleteire derül fény a műsorban. A témákkal kapcsolatban Falusi Mariann és Lázs Sándor, a XXI. század szerkesztő riportere volt Rami és Tibi vendége.

Bartók a szemérmes szerelmes

A világ felé zárkózott és halk szavú volt, csak a családja látta milyen gondos apa és szemérmes szerelmes volt Bartók Béla. A zeneszerző a világ minden részéről hosszú leveleket írt szeretteinek. Ezekből és Bartók műveiből állított össze egy levélkoncertet Bálint András és Fülei Balázs zongoraművész.

Apjáról mesélt Bartók Béla fia

Film készült Bartók Béláról. A rendező, Sipos József játékfilmet tervezett, végül dokumentumfilm lett belőle, miután rátalált a zeneszerző fiára, Bartók Péterre. 93 évesen is vállalta az interjút. Most az Egyesült Államokban él, és annak szentelte életét, hogy megőrizze apja hagyatékát.

Tükörsima, döntött színpadon balettoznak

Tükörsima, döntött színpadon balettoznak a művészek. A Párizsban élő magyar koreográfus, Frenák Pál álmodta újra színpadra az éppen 100 éve bemutatott Fából faragott királyfit a pesti Operában. A Bartók-mű jubileumi bemutatójára olyan színpadot képzelt el, aminek az egyik oldala majd három és fél méter magasan van. Ezen a ferde felületen kell a balettművészeknek táncolni.

 

Fókusz Plusz 12-11-17


szerző:
2012.11.17. 19:30
Fókusz Plusz 12-11-17

Fókusz Plusz: Híres ősök nyomában - Hol és hogyan ír Móricz Zsigmond dédunokája és hogyan került az X-Faktorba Bartók Béla nigériai rokona, Marika? Nyomaszt a múlt? - Kentaurt és Karinthyt csúfolták a felmenőik miatt. Versenyezhet-e a verseivel Petőfi Sándor leszármazottja?

Reflektor 11-09-27


szerző:
2011.09.28. 00:15
Reflektor 11-09-27

Reflektor: Mikor azt hisszük, hogy már nem lesz érdekesebb figura az X-Faktorban, - mert azért Király L. Norbi magasra tette a lécet - egyszer csak jön egy Bono hang hasonmás, és Bartók Béla aranytorkú rokona.

Fókusz 11-09-26


szerző:
2011.09.26. 20:20
Fókusz 11-09-26

Fókusz: Bevetésre készen - Felvállalták szüzességüket a ValóVilág-jelöltek. De hogyan viszonyul a környezet a későn érőkhöz? Alma a fájától - Családi fotók is bizonyítják, hogy az X-faktoros Maria Bartók Béla rokona. Vele vagy nélküle? - Hova tűnt Bruno Senna? Kiss Ramóna erről és legújabb szenvedélyéről is mesél.

Bartók Béla rokona az X-Faktor ígéretes tehetségei között

Fellépése óta Maria Mamah lázban ég az ország, mindenki a nigériai-floridai lányra kíváncsi. Kiderült, abban a lakásban él, amelyben egykor a zeneszerző testvére, mindezt közös családi fotók is bizonyítják. Mellette továbbjutott kollégánk, a Fókusz riportere is.

Világelső 3D-s opera, csak nálunk

A világon elsőként 3D-s operabemutatót tartanak Budapesten.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való