KERESÉS search-close

Ausztria

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Ausztria"

Mindenük megvolt Magyarországon, a család mégis a nehezebb utat választotta

Bernadett és Balázs jómódban éltek Orosházán, mégis úgy döntöttek, hogy Ausztriában kezdenek új életet. Számításaik bejöttek, ma már saját házuk van egy osztrák kisvárosban.

Magyar házaspárok, akik nem féltek belevágni az ismeretlenbe

Az Isten veled Magyarországban a két család elmeséli, hogyan és miért döntöttek öt évvel ezelőtt úgy, hogy Izlandon illetve felső Ausztriában teremtenek új otthont maguknak. Tudták, hogy lesznek nehézségeik, és nem csak a nyelvtudás hiányára gondoltak.

Az osztrák hegyekben eltűnt férfi holttestét találhatták meg

Megtalálhatták annak a magyar fiatalembernek a holttestét, aki majd két hónapja tűnt el Ausztriában. A 25 éves férfi pincérként dolgozott Tirolban, egy szurdokhoz ment kirándulni egyedül, amikor nyoma veszett. Egy hete az Inn nevű folyóban találtak egy holttestet, a helyi újságok szerint valószínűleg a magyar férfi az.

Még több kényes részletet rejthet az osztrák alkancellárt megbuktató felvétel

Egy bécsi ügyvéd állhat az osztrák alkancellárt megbuktató ibizai rejtett kamerás felvétel megszervezése mögött - erről beszélt a Die Presse napilapnak a videó másik szereplője, a Szabadságpárt azóta szintén lemondott frakcióvezetője. Az ügyvéd már korábban is gyűjtött terhelő anyagokat a szélsőjobboldali politikusról, megbízóját azonban nem árulta el. A videó teljes tartalmát továbbra sem hozták nyilvánosságra, de állítólag további kényes részletek várhatók.

MSZP: „Orbán nyakig benne van az osztrák kormányt elsöprő korrupciós botrányban”

Az MSZP szerint a magyar miniszterelnök is nyakig benne van az Ausztria kormányát elsöprő korrupciós botrányban.

 

Orbán Viktor: soron kívüli vadászidény Ausztriában

Soron kívüli vadászidény van az osztrákoknál - mindössze ennyivel kommentálta Orbán Viktor az Ausztriában pénteken kirobbant korrupciós botrányt. A Heinz-Christian Strache alkancellárról két éve készült titkos videófelvételen a magyar miniszterelnökről is szó esik. A szélsőjobboldali politikus arról beszél, hogy Orbán Viktornak Heinrich Pecina vásárolta fel a magyar médiumokat. Az MSZP és a Párbeszéd ezért az osztrák hatóságokhoz fordul, hogy vizsgálják a magyar miniszterelnök és az osztrák Pecina ügyeit is.

Orbán példáját akarta követni az osztrák alkancellár

A felvételen Orbán Viktort többször is említette Heinz-Christian Strache. Nemcsak arról a médiahátországról beszélt, amit szerinte Orbán Viktor kiépített, hanem megnevezte azt az osztrák üzletembert is, aki bezárta a Népszabadságot, majd az összes, érdekeltségében lévő megyei lapot eladta Mészáros Lőrincnek. A Fidesz érdemben nem kommentálta az alkancellárt lebuktató videót.

Kormányválság Ausztriában

Lemondott az osztrák alkancellár, aki eddig a szélsőjobboldali Szabadságpártot vezette, miután egy most előkerült felvétel szerint korrupciós botrányba keveredett. Egy Ibizán, két évvel ezelőtt készült videó szerint újságot akart szerezni, cserébe pedig állami megbízásokat akart adni orosz oligarcháknak. A politikus példaként emlegeti azt a médiahátországot, amit szerinte Orbán Viktor épített ki Magyarországon.

Félholtra verte ismerősét, majd elmenekült

Félholtra verte ismerősét, majd elmenekült és éveken át Ausztriában bujkált az a férfi, aki ellen a napokban emeltek vádat. Az ügyészség szerint 2011-en egy lovardában lakott, ahonnan ki akarták tenni, ezért összeveszett egyik nőismerősével. Többször megütötte és fejbe rúgta, az asszonyt heteken át kezelték kórházban. 5 évvel később Ausztriában kapták el.

Egyre több magyar él Ausztriában

Már majdnem 83 ezer magyar él Ausztriában, 5600-al többen, mint egy éve - az osztrák statisztikai hivatal friss adatai alapján. A Portfólió szerint még mindig többen hagyják el Magyarországot, mint ahányan hazajönnek. A pénzügyminiszter úgy számol, összesen nagyjából 500 ezren dolgoznak külföldön. Az LMP-nél azt mondják, a következő években legalább annyian költöznek majd Nyugat-Európába, mint ahányan rendszerváltás óta eddig összesen.

Eltűnt egy magyar fiatalember Ausztriában!

Az eltűnt fiatal kereséséről szóló Facebook felhívást a Bors vette észre. A 25 éves, ott dolgozó pincér egy kedvelt tiroli szurdokhoz indult kirándulni. Munkatársai csütörtökön jelentették eltűnését, mert nem érték el telefonon. A hegyimentők megtalálták autóját és egyik cipőjét, de ő azóta sem került elő.

Közel 20 éve tart közös kalandjuk, most épp Ausztriában leltek otthonra

Endre és Médea körbejárták együtt a világot és már több országban is otthonra leltek. Éltek már közösen Magyarországon, Amerikában, Norvégiában és Ausztriában. Most már 3 éve az ausztriai Villachban laknak. A magyarok körében is népszerű településre nemcsak dolgozni jönnek sokan, hanem síelni és kirándulni. Nekik most ez az ország, ez a város lett az otthonuk, ahova nagyon hosszú, rögös, kalandos és sokat dobozolós út vezetett.

Sokan nem csak a jólét reménye miatt hagyják el otthonaikat

Valaki a világ másik felén találja meg a számításait, másoknak pedig elég csak egy-két országhatárt átlépniük ahhoz, hogy megtalálják azt az életet, amire itthon vágytak. De sajnos nem csak a jólét vagy a kalandok reménye miatt hagyják el sokan az otthonaikat, hanem például egy olyan családi tragédia miatt, ami után már egyszerűen nem képesek a megszokott környezetben tovább élni. Isten veled, Magyarország 22:40-kor az RTL Klubon.

Az Éjjel-Nappal Budapest szereplői egy időre áthelyezték bázisukat

Az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai egy kis időre áthelyezték bázisukat a festői szépségű faluba, Heiligenblutba, ahol Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, a Grossglockner keleti lejtője kápráztatja el az ide érkezőket.

Mesi üzletet kötött Bécy-vel

Bécy dühösen közölte Kareszékkal, hogy estig fizetik a lakbért, vagy kidobja őket a hajóról…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Örül a magát boszorkánynak valló magyar nő, hogy ismét önmaga lehet

Örül a magát boszorkánynak valló 43 éves magyar nő, hogy ismét önmaga lehet - ezt mondta osztrák ügyvédje az RTL Híradónak. Az asszony - aki egy 3 fős szekta tagja – ugyanis azt állítja, azért gyilkolt meg egy 73 éves nőt a dél-ausztriai Villachban, mert irányítójuk hipnotizálta és átvette felette a hatalmat. A börtönben azonban megszabadult befolyásától. A trió a gyanú szerint 2013 óta csalt ki idősektől pénzt okkult szolgáltatásokat ígértek nekik. Később azonban zsarolták és megfélemlítették áldozataikat.

Kitoloncoltak egy verebet Ausztriából

Kitoloncoltak egy verebet Ausztriából, mert potyautasként érkezett az iraki Erbilből a bécsi reptérre. A madár még felszállás előtt bújhatott el a gépen, a személyzet csak út közben vette észre, amikor elkezdett repkedni az utastérben. Az osztrák hatóságok megvizsgálták, majd miután egészségesnek találták, visszaküldték Irakba, ahol egy újabb vizsgálat után szabadon engedték.

Hókáosz és lavinaveszély Ausztriában

Nem szűnik a hókáosz Ausztria több tartományában. Van olyan település, amelyet már helikopterrel sem lehet megközelíteni. Ezreket vágott el a hó a külvilágtól. Szlovákiában a helyi közútkezelő azt tanácsolja, hogy senki ne induljon útnak a Tátrában.

Méteres hófalak, ítéletidő Európában

Meghalt egy kisfiú, mert rádőlt egy fa Németországban. A fát a rá nehezedő hó súlya döntötte ki. Több dél-német járást is katasztrófa sújtotta területté nyilvánították. Az embereket arra kérik, hogy kerüljék el az életveszélyessé vált erdőket. Lezárták Bajorország legforgalmasabb autópályájának egy szakaszát. Több százan rekedtek a hegyi területeken. Ausztriában is komoly gondot okoz a nagy mennyiségű hó, kollégánk, Bánhidi Lilla ezt személyesen is megtapasztalhatta.

RENDKÍVÜLI HÓHELYZET: Méteres hóval kell megküzdenie az osztrákoknak

Ausztriában komoly gondot okoz a nagy mennyiségű hó, kollégánk, Bánhidi Lilla ezt személyesen is megtapasztalhatta. Azt mondta nekünk, hogy az autópályák mentén heliopterek dolgoznak, így próbálják meg letakarítani a fákról a havat. A nem szűnő havazás miatt csütörtökre az országban több ezer háztartás maradt hosszabb-rövidebb időre áramellátás nélkül.

Hókáosz a környező országokban

Nem szűnik a hókáosz a környező országokban sem. Ausztriában még mindig van olyan település, amely el van zárva a külvilágtól. Szlovákiában és Csehországban is megbénult a közlekedés a havazás miatt, sok baleset történt. Északabbra, Lengyelországban 19 kocsi csúszott egymásba az autópályán. 

A hó fogságában is feltalálták magukat az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai

Az elmúlt napokban nemcsak hazánkat, hanem Ausztria jelentős részét is maga alá temette a hó, amit most az Éjjel-Nappal Budapest szereplői is testközelből tapasztalhattak meg.

Sítáborozó gyerekeket mentettek Ausztriában

Magyarok is a hóban rekedtek Ausztria több területén. Sítáborozó gyerekeket kellett lehozni a präbichli síterepről, ahol 6 napja vesztegeltek a hó miatt. Egy hochkari szállodában dolgozó magyar nőt a személyzet többi tagjával 3 napra temette be a hó, végül speciális mentőkonvojjal tudtak hazamenni. Tirol környékén négyes fokozatú lavinaveszély van, a hegyek felé vezető utakat lezárták. A következő napokban pedig ismét havazás várható.  

Ausztriában vállaltak munkát, és azt mondják jól döntöttek

Mindössze hat órányi autóútra Budapesttől, Ausztria szívében egy igazi ékszerdoboz fekszik – Obertauern. Az alig kétszáz fős falu nagyjából 2000 méteres magasságban egy kráterszerű völgyben helyezkedik el, amit sífelvonók tucatjai öveznek. Itt találkoztunk Zsolttal, Gabriellával és Veronikával, akik mertek nagyot álmodni és a jobb megélhetés érdekében elhagyták Magyarországot.

Magyar „boszorkány” ölhetett Ausztriában

Gyújtogatott, eközben fogtak el egy 43 éves magyar nőt az osztrák rendőrök. Meglepetésükre kihallgatásán egy gyilkosságot is beismert. Az évek óta Villachban élő asszony azt mondta, hogy két társával boszorkányok, és szolgáltatásaikért pénzt kérnek. Egy idős nő azonban nem akart fizetni, ezért megölte.

VV Cintike:

Cintike egy örök tinédszer, aki sosem akar felnőni. Állítása szerint mindig hiperaktív, és be nem áll a szája. Nézzétek csak!

Ha kíváncsi vagy VV Cintike cenzúrázatlan bemutatkozó kisfilmjére, kattints ide! A vele készült castingvideót pedig itt nézheted meg.  

LÁNGOL A HEGYOLDAL: látványos nézői felvételek

Több nézőnk is küldött felvételeket Ausztriából, Hallstatt-ból, ahol erdőtűz pusztított a hegyoldalban. Egyszerre több helikopterrel oltották a lángokat. (leadkép: Illés Tibor felvétele)

Fokozott ellenőrzés a határon

Osztrák, német és olasz rendőrök közösen ellenőrzik az olasz-osztrák határ legforgalmasabb részét: a Brenner-hágót. A menekültek miatt elsősorban a tehervonatokat figyelik, mert újabban ezeken elbújva próbálnak Olaszországból tovább jutni. A rendőrség szerint kezelhető a helyzet.

Malek Andrea hazaköltözik Magyarországra

Malek Andrea 20 év után hazaköltözik! Az énekesnő úgy döntött, hogy itt az ideje a változásnak, ezért nyáron Magyarországra költözik.

Döntöttek: csökken a támogatás

Az Európai Uniótól vár segítséget a magyar kormány, mert januártól kevesebb családi pótlék jár Ausztriában azoknak a magyaroknak, akiknek a gyereke Magyarországon él. Erről ma döntött az osztrák kormány.

Havi 25 ezer forintot bukhatnak

A magyarok járnának a legrosszabbul, havonta 25 ezer forintot veszítenének, ha Ausztriában csökkentenék az ott dolgozó külföldiek gyerekei után járó családtámogatást. A pótlékot annak az országnak az árszínvonalához igazítanák, ahol a gyerekek élnek.

Ogli G, a megszelídült fenegyerek

Ausztriában tért vissza a botrányos magyar repper, Ogli G. Új néven, teljesen új életet kezdett, és mindent egy lapra tett fel. Különleges útinapló Bécsből a megszelidült fenegyerekkel.

Bécy kidobta a potyautas Lalit az osztrák hegyekben

Bécy nagy bejelentést tett: visszaszerezte az összes érdekeltségét, övé a villa, és az összes klub. Ezt megünneplendő, elvitte a ház lakóit Ausztriába, ahova az üzleti partnere hívta meg. Lali már korábbról tudott az útról, és potyautasként velük tartott. Mikor rájött, Bécy kitette Lalit egy pihenőnél. A szállodába érve Bécynek megtetszett egy csinos nő, és elhatározta, hogy megszerzi magának. A hegyen síelés közben megjelent Lali és majdnem lebukott Georg előtt, ezért Bécy Rolandra bízta őt, azzal a felszólítással, hogy tegye fel Lallert az első vonatra.

Bécy óriási bejelentést tett!

Szofira túl nagy nyomás helyeződött. Bécy nagy bejelentést tett. Gábor megpróbált kibékülni Joe-val.

 Robbanásveszélyes magyar gyerekpezsgőket találtak

A bajt az okozza, hogy a gyártó túl sok élesztőt kevert az italba, így pedig a megengedettnél nagyobb lehet a nyomás a palackokban. A gyerekpezsgőt visszahívták. Magyarországon nem forgalmazták a veszélyes készletet, de Ausztriában magyarok is vásárolhattak az italból. 

 

Miért éri meg Ausztriában dolgozni?

Ausztriában boldoguló magyarok, akik nemcsak a hitelcsapdából szerettek volna kimászni, számukra az is fontos volt, hogy a munkájukat boldogan végezhetik, és munkaadóik szóban is elismerik őket.

Ki ez a vigyorgó férfi Iszak Eszti mellett?

Eddig sem volt titok, hogy a műsorvezető imádja az utazást, de nemcsak nyáron járja a világot, hiszen idén is meghódította a sípályákat. Sőt, egy képet is posztolt újdonsült barátjával…

Betegágyáról üzent Miklós Edit

Nem indulhat a téli olimpián a legsikeresebb magyar síző. Miklós Edit súlyos balesetet szenvedett szombaton Ausztriában. A szuperóriás-műlesiklásnál a célba érve összeesett és percekig feküdt mozdulatlanul. Mentőhelikopterrel vitték kórházba. Kiderült, hogy jobb térdében elszakadt a keresztszalag, és esés közben beverte a fejét. Már az éjszaka megműtötték, és kórházi ágyáról videón üzent.

Sípályán halt meg a bankvezető

Meghalt az Eximbank vezérigazgatója egy osztrák sípályán. Az 57 éves Urbán Zoltán ismerősivel töltötte a szabadidejét Ausztriában. A helyi rendőrség szóvivője azt közölte a Híradóval, hogy a bankvezető síelés közben lett rosszul, kicsúszott a pályáról, és bár hamar a segítségére siettek, nem tudták megmenteni az életét.

Az ÉNB szereplői ismét Ausztriában tombolnak!

Mostanra már hagyománnyá vált, hogy az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai az év ezen szakaszában Ausztriában forgassanak egy pár nap erejéig. Karola, Bori, Roland és Bécy izgatottan meséltek arról, mennyire várják, hogy újra elszabaduljanak a hófödte osztrák hegyekben.

Ausztriába készülnek az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai

Az ÉNB sztárjai hamarosan ismét felcsatolják a síbakancsot! Ennek alkalmából pedig egy nemes célra hívták fel a figyelmet!

Ausztria a változásra szavazott

Ausztriának lehet a legfiatalabb miniszterelnöke az Európai Unióban – az első mandátumbecslések szerint ugyanis a vasárnapi parlamenti választásokat a 31 éves Sebastian Kurz vezette Néppárt nyerte.

 

Ausztria megtámadja Paks 2-t

Ausztria bíróságon támadja meg a paksi atomerőmű bővítését jóváhagyó uniós döntést – jelentette be az osztrák kancellár. Christian Kern élesen ellenzi a paksi bővítést, amely szerinte állami beavatkozás nélkül sosem lesz nyereséges.

 

45 percig küzdöttek a hegymászó életéért

Még vizsgálja az osztrák rendőrség, hogy miért zuhanhatott le a fiatal magyar hegymászó hétfőn az ausztriai Rax hegységben. A 27 éves férfi egyedül indult hegyet mászni, de 1700 méteren leesett és egy árokba zuhant. Két ápoló talált rá, 45 percig próbálták újraéleszteni, de hiába, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem tudtak segíteni rajta. 

70 ezer magyar jár Ausztriába dolgozni

Pincérek, szakások, takarítók, ácsok, kőművesek, fényezők, tapétázók, burkolók és ki tudja, még hányféle szakma képviselője megy át Ausztriába nap, mint nap. Óvatos becslések szerint is egy közepes méretű magyar város lakosságát tesz ki. Még a takarítók is megkeresnek legalább 100 eurót, azaz 300 ezer forintnyi bért. Nem csoda, hogy az utóbbi években tömegesen jönnek a munkavállalók a határ menti magyar városokba.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Meztelenül találtak rá Ausztriában

Három hét után meztelenül, zavart tudatállapotban került elő egy magyar nő Ausztriában. Egyelőre senki nem tudja mi történhetett vele, a rendőrök nyomoznak, a nő nem emlékszik semmire. A Fókuszban egy korábbi hasonló eset kapcsán a dizájner drogok veszélyeire is felhívjuk a figyelmet.

A teljes adást itt nézheti meg!

Meztelen volt és zavart az Ausztriában eltűnt magyar nő

Meztelenül, zavart állapotban került elő egy eltűnt magyar nő Ausztriában. Egy osztrák hotelben dolgozott, kollégáinak az tűnt fel, hogy bár napokkal korábban felmondott a munkahelyén, a kocsija még mindig a szálloda parkolójában áll. Hívták a rendőrséget, és keresni kezdték a 29 éves nőt, hiába. Három hét után a Wörthi-tónál egy elhagyatott csónakházból mászott ki.

Osztrák után magyar bilincs

Életveszélyes sérüléseket okozott élettársának, majd elmenekült és 5 évig Ausztriában bujkált egy budapesti férfi. A magyar rendőrök hiába keresték. Csak azért bukott le, mert lopott egy boltból, és az osztrák rendőrök elkapták. Ezután az is kiderült, hogy a magyar hatóságok keresik. Ausztriában a lopásért börtönbe került, majd miután szabadult, átadták a magyar rendőrségnek.

Obertauernben fotózták ÉNB Alexát

Az osztrák síparadicsomban, Obertauernben, a sípálya közepén készültek szexi képek az Éjjel-Nappal Budapest mongol származású sztárjáról.

Kiesett a magyar pár a síliftből

Kiesett egy síliftből egy magyar házaspár egy osztrák síterepen. A férfi a lift alatti biztonsági hálóba zuhant, felesége viszont hét métert és egy arra haladó autó szélvédőjére esett. Csonttörései lettek, egy közeli kórházba vitték, majd megoperálták. A síliftet üzemeltető cég igazgatója Híradónknak azt mondta: nem szálltak ki időben a liftből, az pedig már újra elindult, amikor elsodorta a házaspárt.

Két szavazásra figyelt Európa

"Ausztria Európát választotta" - így értékelte saját győzelmét a zöldpárti Alexander van der Bellen az osztrák elnökválasztáson a szélsőjobboldali jelölt fölött. Az osztrák választással egy időben Olaszországban népszavazást rendeztek, amibe belebukott a római kormány: miután a választók elutasították alkotmányreformját, lemondott Matteo Renzi kormányfő. A hírre az euró árfolyama mélyrepülésbe kezdett.

Bordélyos pár: lezárták a nyomozást

Vádat emelhetnek az ellen a magyar páros ellen, akik a gyanú szerint bordélyházat üzemeltettek Ausztriában. A 47 éves férfit és a 26 éves nőt még júliusban fogták el, a nyomozásban az osztrák rendőrök is segítettek. A nógrádi páros Magyarországon toborozta a  lányokat, legalább 50 nőt dolgoztattak prostituáltként négy bécsi bordélyházban. A gyanúsítottak a lányok keresetének a felét elvették, abból újították fel nógrádi házukat, drága ékszereket és autókat vettek belőle. A házkutatáskor a nyomozók ezek mellett rengeteg készpénzt is lefoglaltak. Részletek a 18 órakor kezdődő RTL Híradóban!

Magasabb bérek, gyors ügyintézés: mi olyan vonzó Ausztriában?

Magyar pincér, magyar eladó és magyar „ki nevet a végén” egy osztrák faluban. Bertalan Felsőcsatáron, Péter Toronyban él. De eszük ágában sincs Magyarországon dolgozni. Nem csoda. Mivel alig több mint 20 kilométerrel arrébb, az osztrák-magyar határon túl, csaknem 4-szer annyit tudnak keresni, mint itthon.

Mégsem nyert a szélsőjobb Ausztriában

Nem lett szélsőjobboldali elnöke Ausztriának: a zöldpárti Alexander van der Bellen végül a levélben érkezett szavazatokkal le tudta dolgozni csekély hátrányát a szabadságpárti Norbert Hoferrel szemben. Szoros győzelmét annak köszönheti, hogy képes volt mozgósítani mindazokat a szavazókat, akik nem akarták, hogy a szélsőjobboldali jelölt győzzön.

Újabb történelmi csúcs: egyre több magyar vállal munkát Ausztriában

Már majdnem nyolcvanezer magyar dolgozik Ausztriában, háromszor-négyszer annyi fizetésért, mint itthon.

Lali majdnem lekési a saját fellépését

Lali elszánja magát, hogy gyalog megy vissza Obertauernbe. Lali majdnem lekési a saját fellépését, de Georg legnagyobb örömére Gáborék időben oda érnek.

Oltári bulit csapott Ausztriában Csóró Lali

Több száz magyar előtt énekelte el vadonatúj dalát az osztrák síparadicsomban, Obertauernben az Éjjel-Nappal Budapest mulatós sztárja, Lali.

Hilda végleg kirakta Gábort és Lalit

Gábor és Hilda kapcsolata nem teljesedhetett ki, hiszen Lali az elejétől fogva akadályozta ezt. Hildánál végleg elszakadt a cérna, végérvényesen kirakta a srácokat, akik gyalog indultak vissza a térdig érő hóban és a lavinaveszélyben.

Georg igent mond Lali fellépésére

Lali a sípályán kiszúrja Georgot, és üldözőbe veszi. Lali nagy szerencséjére Georg váratlanul felbukkan Hilda partiján és megígéri neki, hogy leszervezi a koncertjét.

Újra Ausztriában az ÉNB

Harmadik alkalommal forgatott az osztrák síparadicsomban, Obertauernben az Éjjel-Nappal Budapest című sorozat.

Lali aljasságát Gábor nem hagyja szó nélkül

Lali meggyőzi Gábort, hogy ha már Ausztriában vannak, síeljenek kicsit, de Lalinak esze ágában sincs feladni az álmát, inkább elássa a pénztárcáikat, amiket Gábor bosszúságára nem is találnak meg.

Előző rész (2016. február 24.)

Maja helyett Tamarát látják szívesebben az albérletben. Balázs lemond Zsófi baba kizárólagos felügyeleti jogáról. Lali tovább kergeti az álmait Ausztriában.

Lali és Gábor megérkeznek Obertauernbe

Lali és Gábor megérkeznek Obertauernbe, ahol megismerkednek két gyönyörű lánnyal, és megbeszélik, hogy este találkoznak is.

Öt embert ölt meg az óriás lavina

A turistaházban is figyelmeztették azokat a cseh síelőket a veszélyre, akiket tegnap sodort el a lavina Ausztriában. Öten vesztették életüket. A hegyimentők szerint tapasztalt sízőkről volt szó, akik ráadásul olyan ruhában voltak, amely vész esetén légzsákként védi a viselőjét. Ám a lavina akkora volt, hogy ez sem tudta megmenteni az életüket.
 

Már Ausztriában a veszélyes vírus

Akár már idén lehet oltás a Zika-vírus ellen. A főleg Dél-Amerikában, Dél-Afrikában és Ázsiában terjedő fertőzés leginkább az állapotos nőkre veszélyes, a vírustól a magzat feje és agya nem tud rendesen kifejlődni. A fertőzés egyre több európai országban is megjelenik, legutóbb Ausztriában.

Folyton nő az Ausztriában dolgozó magyarok száma

Háromszor, négyszer annyit keresnek mint itthon, évről évre duplázódik az Ausztriában dolgozó magyarok száma. De, milyen munkát várnak el cserébe tőlük?

Gyermekeivel bujkál Boglárka a gyámhatóság és az édesapa elől

Pánczél Boglárkát és két gyermekét keresik a hatóságok és a gyerekek édesapja. A szálak egészen Ausztriáig vezetnek, ahol az édesapa él és dolgzik, ide követte Boglárka a két gyermekkel, amíg egy rosszullét során a hatóságok először nevelőszülőkre, majd édesapjukra bízta a 9 éves Gergőt és a 6 éves Rebekát. Mikor újra láthatta gyermekeit, Boglárka végső elkeseredettségében, eltűnt a két gyerekkel és nem jelent meg a megbeszélt találkozón, ahol vissza kellett volna adnia a gyerekeket az édesapjuknak. Az ügy országhatárokon átível és rendkívül összetett, mert mindenki más állít. Vendégünk volt Pánczél Boglárka ügyvédje, Dr. Lichy József.

Hat országban ölt Európa első vándorló sorozatgyilkosa

Ismerjék meg Dariusz Pawel Kotwicát, akit egy osztrák pár brutális meggyilkolása miatt tartóztattak le Németországban. A vallomása alapján úgy tűnik, nem ez volt az első gyilkossága, és Európa-szerte lehetnek áldozatai.

Hamarosan itt a síszezon, irány Murau!

Az előrelátók talán már rég le is foglalták a szállást valahol, a legtöbben Ausztriában. Hamarosan kezdődik a síszezon, amit a téli sportok kedvelői már alig várnak.

Újabb menekülthullám várható?

A szlovén kormányfő kedden jelentett be, hogy kerítést építenek a horvát-szlovén határra. Ha ez megtörténik, illetve Ausztria is lezárja a határait a menekültek előtt, akkor már Románián keresztül, Magyarország felől lesz lehetséges megközelíteni a schengeni övezetet. Vendégünk Mátraházi Tibor, akit a migráns válság legfrissebb híreiről kérdeztünk.

Alsó-Ausztriában szomszédoltunk


szerző:
2015.09.24. 19:57
Alsó-Ausztriában szomszédoltunk

Van Ausztriában egy hagyomány. Az ország valamelyik tartománya minden évben megrendezi a Landesausstellungot, azaz az éves tartományi kiállítást. Minden évben más tartomány van soron, Idén Alsó-Ausztria mutatkozott be Ausztria többi részének illetve a nagyvilágnak. A lenyűgöző természeti szépségű Ötscher-régió turisztikai fejlesztése fő a cél. Tartsanak velünk, ezúttal egy kis szomszédolásra.

Kilométeres sorokban jönnek


szerző:
2015.09.22. 18:23
Kilométeres sorokban jönnek

Kilométeres sorokban érkeztek kedden is a menekültek Magyarországra, és ugyanennyien mentek tovább Ausztria felé. A híradónk által megkérdezett menekültek azt mondták, Magyarországon senki nem is kérte tőlük, hogy regisztráljanak, vagyis adjanak ujjlenyomatot. A kormányszóvivő szerint azonban nem lehet hinni a menekülteknek.

Egymást taposták a tömegben


szerző:
2015.09.19. 18:05
Egymást taposták a tömegben

Ausztriában sem számítottak akkora menekült áradatra, mint ami az utóbbi 24 órában elérte az országot. Délelőtt többen is megsérültek Szentgotthárd osztrák oldalán, amikor a buszokra próbáltak feljutni.

Előzetes: Az ablakokon másztak be, hogy felférjenek az első induló vonatra

Szombat hajnalban a Horvátország felől érkező menekültek megpróbáltak feljutni a vonatra. A reggeli vonatnál is tömeg volt, négy órát állt az állomáson, csak akkor indult el, amikor a terrorelhárítás kommandósai elvittek egy férfit, akit a röszkei határáttörés miatt kerestek. Ausztria nem készült fel a pánikba esett tömegre; tudósítónk is ott volt, amikor egymást taposva próbáltak Németországba tartó buszokra feljutni.

Az Éjjel-Nappal Budapest fenegyerekeit igazi kihívás elé állítottuk

Az Éjjel-Nappal Budapest négy belevaló pasija, Lali, Gábor, Marci és Joe Ausztriában töltött néhány napot, ahol nagyon hamar kiderült néhányukról, hogy nem is olyan bátor férfiak, mint ahogy azt gondoltuk róluk. Ennek ellenére nagyon jól érezték magukat, amiről hamarosan a sorozat nézői is meggyőződhetnek.

Egyre több az átutazó menekült


szerző:
2015.09.13. 18:35
Egyre több az átutazó menekült

Győr-Moson-Sopron és Vas megyéből vasárnap is folyamatosan mehettek a menekültek Ausztriába. Ismét megtelt a Vámosszabadiban működő befogadó állomás. A falu polgármestere járványveszélytől tart, mert továbbra sem gondoskodik senki a menekültek ellátásáról a tábor környékén.

Csóró Lalit majdnem kitiltották egy osztrák golfpályáról

Lali annyira ügyetlenül ütött, hogy végül a fű is elszállt a labdával együtt. Joe, Marci, Gábor és Lali – a sorozat négyes fogata Ausztriában forgatott, a Fókusz stábja pedig elkísérte őket.

Ahol Csóró Lali feltűnik, ott kipattan a balhé

Láthattuk már, ahogy felgyújtotta magát, ahogy pucéran rohangált Budapest utcáin vagy éppen mulatós slágert énekelt, de megjelent már az albérletben egy kecskével is. Az Éjjel-Nappal Budapest sztárját majdnem kitiltották egy burgenlandi golfpályáról, amikor a sorozatot forgatták.

Lezárt autópálya, leállított vonatok

A kisgyerekes családok taxira vártak, mások türelmetlenek voltak és úgy döntöttek, inkább gyalog indulnak a győri vasútállomásra. A vonatok még mindig nem közlekednek Hegyeshalmon keresztül Ausztriába, a menekültek leszállnak és átgyalogolnak a nickelsdorfi gyűjtőpontra.
 

Előzetes: Volt, aki sírva fakadt, amikor átlépte az osztrák határt

Legalább kétszáz menekültet szállítottak autókkal osztrák civilek éjszaka Magyarországról Bécsbe. Elsősorban családoknak próbáltak segíteni. A határon egyetlen autót sem állítottak meg, így a hajnali órákban a konvoj elérte az osztrák fővárost. Ott önkéntesek várták a menekülteket meleg ruhával és étellel. Stábunk Bécsig kísérte a konvojt. A nem mindennapi utazást megmutatjuk hat órakor az RTL-Híradóban.

Mégsem egyszeri alkalom volt


szerző:
2015.09.06. 18:40
Mégsem egyszeri alkalom volt

Csak kivételes eset volt a menekültek átengedése Magyarországról Ausztriába, és onnan Németországba. Erről állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár szombat este. A menekültek ennek ellenére vasárnap is folyamatosan érkeztek Hegyeshalomra és hagyták el Magyarországot.
 

Autókkal jönnek Ausztriából a menekültekért

Több mint 200 autó indult Ausztriából Magyarországra, hogy Nyugat-Európába  szállítsa a Magyarországon várakozó menekültek egy részét. Az osztrák önkéntesek segélycsomagokat is hoznak, a konvojban német és olasz rendszámú autókat is látni.
 

Biatorbágyig gyalogoltak, ott vonatra szálltak

Szombaton a menekültek két újabb csoportja is gyalog indult Ausztriába. A nagyobb, több száz fős csoport Biatorbágyig jutott, onnan vonattal mentek tovább. Tömött vonatokon érkeztek szombat este a menekültek Győrbe, aztán Hegyeshalomra, ahonnan osztrák buszok vitték őket a határra.
 

A magyar kormányt bírálja Ausztria

Nehezen követhetőnek és nem kielégítőnek nevezte Magyarország menelültekkel kapcsolatos eljárását az osztrák belügyminiszter. Bécsben nyilatkozott újságíróknak. Azt mondta, rendkívül nehéz az együttműködés a két ország között. Johanna Mikl-Leitner délután ellátogatott a bécsi Westbahnhofra, ahol menekültekkel beszélgetett és köszönetet mondott az önkénteseknek. Arra a kérdésre, hogy a bevándorlók előtt a határok meddig maradnak nyitva, a belügyminiszter azt válaszolta, hogy a jelenlegi helyzet rendkívüli. Magyarországnak végre „humanitárius magatartást kell tanúsítania".

Előzetes: 71 menekült halt meg a teherautóban

A kocsit csütörtök délelőtt találták Ausztriában, 30 kilométerre a magyar határtól. Az áldozatok között 4 gyerek is volt, a legfiatalabb egy 2 évnél fiatalabb kislány. A tragédia részletei 18:00-kor az RTL Híradóban.

Sokkoló látvány – megfulladtak a menekültek

Legkevesebb 20, de akár 50 menekült holtteste is lehet abban a magyar rendszámú teherautóban, amelyet a határtól nem messze Ausztriában találtak csütörtök délelőtt. A menedékkérők már napokkal ezelőtt megfulladhattak a raktérben.

Eltűntek a szakemberek Sopron környékéről

Eltűntek a szakemberek Sopron környékéről. A helyi iparkamara szerint a térségből naponta nagyjából 12 ezren ingáznak Ausztriába, mert ott dolgoznak. Ezért szinte alig lehet például felszolgálót vagy kőművest találni a környéken.

500 helyett 5000-en a menekülttáborban

Tarthatatlan helyzet alakult ki egy osztrák menekülttáborban, ahová már csaknem 5 ezren érkeztek, pedig a település korábban jelezte: csak 500 embert tudnak fogadni. Sok menekült az utcán alszik, rajtuk a helybéliek próbálnak segíteni.

Marsi űrbázist szimulálnak Tirolban

Az első Mars-expedíció 20-30 év múlva indulhat, ezért az űrhajósok már most azt vizsgálják, milyen technikai kihívások várnak a Marsra érkező első emberekre. Az expedícióban tiroli gleccseren utánozzák a marsi viszonyokat.

Fókusz 15-08-04


szerző:
2015.08.04. 19:25
Fókusz 15-08-04

Fókusz: Határtalan fizetések - Vállalják az utazást csak, hogy az itthoni bérük sokszorosát kapják. Ausztria közel van, sok magyar ezt ki is használja. Szégyenlista - Van, aki másfél milliárddal tartozik, más csak több százmillióval. Hova tűntek a legnagyobb adósok? Tabuk nélkül - 45 évesen fogadott örökbe egy kislányt, Miklósa Erika őszintén mesél döntéséről és boldogságáról.

Határtalan fizetések: ingázók, akik Ausztriában keresik a boldogulást

Az elmúlt néhány év alatt emberek ezrei vándoroltak a nyugati országrészbe, hogy naponta akár 100 kilométert is megtegyenek Ausztriába ugyanazért a munkáért.  A Fókusz most nyakába vette osztrákok keleti oldalát, Burgenlandot és megkerestük az ingázó magyarokat.

Ingázók: vállalják az utazást, csak, hogy az itthoni bérük sokszorosát kapják

Az elmúlt néhány év alatt emberek ezrei vándoroltak a nyugati országrészbe, hogy naponta akár 100 kilométert is megtegyenek Ausztriába ugyanazért a munkáért.  A Fókusz most nyakába vette osztrákok keleti oldalát, Burgenlandot és megkerestük az ingázó magyarokat.

Alig maradt szakképzett munkaerő a Balatonnál

Ausztria mostanában rengeteg fejfájást okoz a Balaton parti vendéglátósoknak. Nem is igazán az ország, mint inkább az ottani fizetések, ami miatt a munkavállalók tömegével hagyják el Magyarországot, miközben a magyar tenger partján gyakorlatilag alig lehet találni szakképzett munkaerőt. Ásványi Eszter riportja.

Nem marad vendéglátós a Balatonnál?

Ausztria mostanában rengeteg fejfájást okoz a Balaton parti vendéglátósoknak. Nem is igazán az ország, mint inkább az ottani fizetések, ami miatt a munkavállalók tömegével hagyják el Magyarországot, miközben a magyar tenger partján gyakorlatilag alig lehet találni szakképzett munkaerőt. Ásványi Eszter riportja.

Gyász Grazban


szerző:
2015.06.21. 18:28
Gyász Grazban

Továbbra is súlyos állapotban van két gyerek és négy felnőtt a Grazban megsérült 34 ember közül. Szombat délután egy 26 éves férfi kocsijával belehajtott a tömegbe a kelet-ausztriai város központjában. Hárman haltak meg.

Ámokfutó hajtott a tömegbe, hárman meghaltak

Autós ámokfutó ölt meg legalább három embert és vagy harmincat megsebesített Grazban, szombat délután. A második legnagyobb osztrák városban a sofőr a sétáló tömegbe hajtott. Ezután kiszállt a terepjáróból, és késsel támadt az emberekre.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való