KERESÉS search-close

Antarktisz

77 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Antarktisz"

Több ezer császárpingvin fióka fulladt meg az Antarktisznál

Több ezer császárpingvin fióka fulladt meg az Antarktisznál, amikor leszakadt az a jégdarab, amelyen nevelkedtek. A Csendes-óceán felmelegedése miatti katasztrófa még 2016-ban történt, de csak most számoltak be róla brit tudósok, akik műholdfelvételek alapján azt is megfigyelték, hogy azóta erre a költőhelyre csak kevés madár tért vissza.

Zsuzsu és Greg megmentették az Antarktiszt!

Globális felmelegedés? A sellőfiú fontos problémára hívta fel a figyelmet!

VV Greg és VV Zsuzsu együtt a globális felmelegedés ellen

A villalakó szirénként vetette rá magát a jégtáblákat szimbolizáló hungarocell lemezekre. Majd bemutatta, milyen pusztítást végez az emberiség a bolygónkon.

Rakonczay Gábor gyerekkora óta felfedező akart lenni

Véget ért a Déli-sark Expedíció, az extrém sportoló teljesítette álmát, és visszatérése után szüleivel mesélt róla, miért is olyan fontosak neki ezek a kihívások.

Rakonczay Gábor: „Mindenkinek köszönöm a szurkolást és a biztatást, mert megvan!”

Az extrém sportoló 44 nap és 4 órányi erőltetett menet után hétfőn, magyar idő szerint késő délután elérte a Déli-sarkpontot. A szárazföld, vagyis az Antarktisz széléről indulva, brutális fagyban, napi 8-10 órát húzva egy eleinte több, mint kilencven kilós szánt – szembeszélben, 917 kilométer hosszan. Távol a családtól, a barátoktól, távol mindentől, amit eddig ismert…

Rakonczay elérte a Déli-sarkot!


szerző:
2019.01.07. 18:15
Rakonczay elérte a Déli-sarkot!

Első magyarként, a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról indulva tette meg az utat. A magyar extrém sportoló 44 nap és 4 óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot egy 94 kilós szánt húzva maga után.

Rakonczay Gábor is beírta magát az Antarktika nagykönyvébe!

Műsorunkkal egy időben érheti el Rakonczay Gábor a Déli-sarkpontot és az ott felállított bázist, 44 nap gyaloglás után, első magyarként. A tegnapi táborhelyről Gábor már látta a célt, de az utolsó szakasz megtételére a mai napig várni kellett. Gábor, első magyarként, a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról indulva 950 kilométert tett meg az elmúlt hat hétben, hogy elérje a Déli-sarkpontot.

Rakonczay Gábor hétfőn érheti el a Déli-sarkot

Lépésről lépésre küzdi le az utolsó kilométereket Rakonczay Gábor az Antarktiszon, de azt érzi, most már olyan közel van a cél, hogy akár GPS, vagy tájoló nélkül is tudná, merre kell tovább mennie.

Déli-sark expedíció: már csak 60.8 kilométer van hátra!

Az Antarktiszon be kell tartani a játékszabályokat – ha nem, az időjárás büntet. Rakonczay Gábor a saját bőrén tapasztalta meg mindezt a Déli-sark Expedíció 42. napján.

2018-ban háromszor is körbeutaztuk a Földet!

132.517 km. A teljesség igénye nélkül a Fókusz csapata tavaly minimum ennyit utazott szerte a nagyvilágban. Vagyis háromszor is körbeutaztuk a Földet!

Déli-sark Expedíció: Az Antarktisz nem adja magát könnyedén!

Nagyon nehezen jött össze a Déli-sark Expedíció legutóbbi 24.1 kilométere, de a lényeg, hogy Rakonczay Gábor halad célja, a Déli-sarkpont felé. Az Antarktisz azonban nem könnyíti meg az utolsó napokat a magyar extrém sportoló számára.

Kisebb fagyási sérülések a Déli-sark Expedíción!

Kisebb fagyási sérüléseket és 10 óra menetelést hozott az év utolsó napja Rakonczay Gábor számára, aki 26.5 kilométerrel ismét közelebb került a Déli-sarkhoz.

Rakonczay Gábor: Két fokra van a Déli-sark!

Hosszú idő után ismét whiteout volt az Antarktiszon, vagyis átláthatatlan, kontraszt nélküli fehérség, ami miatt Rakonczay Gábor csak a síléce előtti két métert érzékelte. De így is megtett hét szakasszal 24.1 kilométert a Déli-sark Expedíció 36. napján.

Rakonczay Gábor 2. napja van a vihar fogságában

Éjjel a szél elérte az 50 csomót (92 km/óra) az Antarktiszon – ilyen körülmények között szó sem lehetett arról, hogy a Déli-sark Expedíció folytassa az útját.

Rakonczay Gábor: „Küzdünk minden egyes méterért…”

Végtelennek tűnő napon van túl az extrém sportoló, de átlépte a déli szélesség 86. fokát.

Déli-sark Expedíció: amikor a szán visszafelé akar menni...

Egész éjjel tombolt a szél az Antarktiszon, és a Déli-sark Expedíció két sátra a tökéletes kifeszítés ellenére úgy csattogott, mintha bármelyik pillanatban elszabadulhatna. És mit csinált Rakonczay Gábor?

Déli-sark Expedíció: találkozások a semmi közepén

Váratlan, de kellemes találkozás fémjelezte a Déli-sark Expedíció 22. napját, amelyen Rakonczay Gábor és három társa 28.1 (!) kilométert tett meg.

Rakonczay a pihenőnapot futásra (!) használta az Antarktiszon

A Déli-sark Expedíció 20. napján megpihent a csapat, Rakonczay Gábor pedig futni ment. Igen, futni – az Antarktiszon, a félméteres hóban.

Új rekordot állított fel Rakonczay Gábor!

Már több, mint 330 kilométert tett meg a Déli-Sark Expedíció, ráadásul Rakonczay Gábor új rekordot állított fel: több, mint 22 kilométert gyalogolt egy nap alatt az Antarktiszon.

Rakonczay Gábor új napi rekordot állított fel!

Óriási távot tett meg az extrém sportoló, az eddigi leghosszabat, ráadásul nem ez az egyetlen örömhír az expedícióról.

Rakonczay Gábor túl van a táv harmadán

Az extrém sportoló 17. napja gyalogol az Antarktiszon, hogy a magyarok közül elsőként érje el a szárazföld partjáról indulva a Déli-sarkot, 980 kilométert megtéve. Társaival túl vannak 300 kilométeren, hamarosan elérik a déli szélesség 85. fokát.

Fordulóponthoz ért a Déli-sark Expedíció?

Igaz lehet, hogy a sors hosszú távon döntetlenre játszik, mert az időjárás a megszokottnál kedvesebb arcát mutatta a Déli-sark Expedíció tizenhatodik napján.

Meghökkentő dolog történt a Déli-sark Expedíción!

Az expedíció 14. napján, a két sátor közül az egyikben elaludtak a „lakók”.

Mi történt a héten Rakonczay Gáborékkal?

Menni előre, lépésről lépésre, méterről méterre, kilométerről kilométerre – ez az egyetlen taktika egy ilyen hosszú távú kihívás során, mint a Déli-sark Expedíció, amelyen az utóbbi napokban nagyon nehéz dolga volt Rakonczay Gábornak.

RAKONCZAY GÁBOR: „Többen azon gondolkodnak, hogy megszakítják az utat!”

Rakonczay Gáborék két hete menetelnek, de most tényleg egyre nehezebben haladnak az Antarktiszon. Vajon mennyire van még messze a végcél, és hogy bírják a megpróbáltatásokat? - ezekre a kérdésekre maga Gábor válaszolt a Fókusz riporterének egy telefonos interjúban!

Újabb brutálisan nehéz napot küzdöttek le Rakonczay Gáborék

Menni előre, lépésről lépésre, méterről méterre, kilométerről kilométerre – ez az egyetlen taktika egy ilyen hosszú távú kihívás során, mint a Déli-sark Expedíció, amelyen az utóbbi napokban nagyon nehéz dolga volt Rakonczay Gábornak.

Nem várt nehézség lassítja a magyar Déli-sark Expedíciót!

Évek óta nem látott mennyiségű porhanyós hó lassítja a Magyar Déli-sark Expedíció tagjait az Antarktiszon. Rakonczay Gáborék már 218 kilométeren is túl vannak a 980-ból, a szánt viszont rendkívül nehéz húzni, mivel elsüllyed a hóban és tolja maga előtt egyre nagyobb kupacban. A csapat ennek ellenére tegnap is 20 kilométert jutott előre, miközben 200 méter emelkedtek is.

Itt jár most Rakonczay Gábor


szerző:
2018.12.06. 10:37
Itt jár most Rakonczay Gábor

A Déli-sark Expedíció térképére ma is került egy piros szög, ami Rakonczay aktuális útját jelöli. Gábor elmondta, úgy érzi magát, mintha a fagyasztóban telnének a nappalai.

Ez lesz Rakonczay Gábor Mikulás-ajándéka!

„Nagyot küzdöttünk ma is, és ahogy a dolgok állnak, még egy jó hónapig ez lesz minden nap” – kezdte Rakonczay Gábor a Déli-sark Expedíció 12. napjának beszámolóját, amelyen 20.2 kilométert tett meg, 216 méter szintemelkedéssel.

Déli-sark Expedíció: az egyetlen luxus a forró vízzel megtöltött palack

A szél reggelre csendesedett, és bár a hó továbbra is mély, a felszíne valamelyest keményedett – mindez azt jelentette, hogy Rakonczay Gábor az expedíció 11. napján a 90 méteres szintemelkedés ellenére meg tudott tenni 21 kilométert.

Üzenet az Antarktiszról – Szembeszél és expedíciós sirály

A szél a tizedik napon nem oldalról, hanem a Déli-sark felől, vagyis élesen balról és szemből fújt – megnehezítve Rakonczay Gábor dolgát, aki az erős szintemelkedés ellenére is megtett 15.5 kilométert.

Az eddigi legnehezebb napján van túl Rakonczay Gábor az Antarktiszon

Elakadó szán, belülről megfagyott kabát és 40 kilométer per órásnál is erősebb oldalszéllel kellett megküzdenie és az extrém időjárási körülmények miatt egy méternél távolabbra sem látott el a sílécétől. A magyar extrém sportoló immár 9 nappal és 160 kilométerrel van közelebb a céljához, vagyis a Déli-sarkpont eléréséhez.

Üzenet az Antarktiszról: lépésről-lépésre küzdenek előre

A kilencedik nap nem adta könnyen magát az Antarktiszon, Rakonczay Gábor azonban megküzdött a mély hóval, és a negyven kilométer per órásnál is erősebb oldalszéllel is.

Mínusz 18 fokos „nyárral” várta az Antarktisz Rakonczay Gábort és csapatát

Tegnap este már láthatták a Fókuszban, ahogyan felszállt az orosz katonai repülőgéppel Chiléből, az Antarktiszra tartó csapat. Rakonczay Gábor most körülbelül 130 kilométernél jár, és már több, mint egy hete gyalogol. Stábunk már hazatért, és most megmutatják, hogyan éltek egy hétig a világ legdrágább kempingjében a semmi közepén és tényleg a világ végén. Riporterünk exkluzív útibeszámolóit megnézheti ITT és ITT.

Az örök fagy birodalmában járt a Fókusz riportere: hogyan lehet túlélni mínusz 20 fokban?

Hubai Antal, a Fókusz riportere egészen az Antarktiszig kísérte Rakonczay Gábort, aki egyedüli magyarként 980 kilométert tesz meg a Déli-sarkig 50 nap alatt. Hogyan készült fel a stáb a -20 fokos hidegre? Miért focizott David Beckham az Antarktiszon? És miért fogy Rakonczay Gábor, annak ellenére, hogy naponta hétezer kalóriát visz be a szervezetébe? Kiderül a videóból!

Rakonczay Gáborék szinte semmit sem látnak!

Rakonczay Gábor a Déli-sark Expedíció hatodik napján átlépte a déli szélesség 83. fokát, és már 99.6 megtett kilométernél tart, vagyis jó ütemben halad célja, a Déli-sarkpont elérése felé.

Kitűztük a Fókusz zászlaját a hetedik kontinensre is

A világ ötödik legnagyobb kontinense, állandó lakosa viszont egy sincs. Másfél akkora, mint Európa, a hőmérséklet viszont soha nem emelkedik 0 fok fölé. A Fókusz történetének egyik legkülönlegesebb útinaplója következik, a világ egyik legtávolabbi pontjáról, az örök fagy birodalmából.
Az odavezető útról még többet megtudhat riporterünktől, ha ide kattint.

Az örök fagy birodalmában járt a Fókusz riportere: az odavezető út

A Fókusz riportere, Hubai Antal egészen az Antarktiszig kísérte Rakonczay Gábort és csapatát. Hogy, milyen érzés volt a kalandoroknak egy különleges orosz repülőgéppel leszállni a két kilométer vastag és öt kilométer hosszú kifutópályán? Kiderül a videóból!
A teljes riportot ide kattintva nézheti meg.

Az örök fagy birodalmában járt a Fókusz riportere: ahol nem megy le a nap

Miért érdemes másfél nap után eljutni az Antarktiszra? Milyen körülmények fogadták ott a Fókusz stábját? Hogy lehet egy olyan helyen pihenni, ahol nem megy le a nap és örök fagy van? A Fókusz riportere, Hubai Antal az Antarktiszig kísérte Rakonczay Gábort, és olyan élménnyel tért haza, amit még az unokáinak is büszkén fog mesélni!

Fagy és végtelen fehérség: 6. napja úton Rakonczay Gábor

Újabb 17 kilométerrel került közelebb a céljához Rakonczay Gábor, aki első magyarként szeretné elérni az Antarktisz széléről indulva a Déli-sarkpontot. Rakonczay már 6 napja vágott neki a Magyar Déli-sark Expedíciónak. Hat napon van túl, napi 15-17 km-t tett meg eddig. A terv 25 km naponta, de fokozatosan kell növelni a terhelést.

Rakonczay Gábor: „Nincs ennél jobb és nagyobb őrültség...”

A szél erősebb és hidegebb volt, mint az előző napokban, ami miatt a maszk bal oldala az arcához fagyott. Ám sem ez, sem végtelen menetelés nem tudja elvenni Rakonczay Gábor lendületét.

Az antarktiszi szél nehezíti a Déli-sark expedíciót

A Déli-sark expedíció harmadik napjához már a híres antarktiszi szél is csatlakozott, ami eléggé megnehezíti Rakonczay Gábor dolgát. Az extrém sportolónak nem csak az időjárással kell megküzdenie: Gábor egy 92 kilós szánt vonszol maga után, amiben egy sátor is benne van. Az óceánon két-három hét alatt jutott ilyen lelki állapotba, ez az Antarktiszon azonban a harmadik napon bekövetkezett.

Rakonczay Gáborék elindultak!


szerző:
2018.11.26. 09:46
Rakonczay Gáborék elindultak!

Az extrém sportoló hónapok óta arra várt, hogy elindulhasson végre. Az Antarktiszra érkezve fokozódott az érzés, hiszen már kézzelfogható közelségben volt a kaland, amellyel nagy álma válik valóra.

Üzenet az Antarktiszról – üvöltő szél és remény

Negyedik napját töltötte a Union Gleccser bázison lévő alaptáborban a Déli-sark expedíció csapata. Most már tényleg nagyon közel van a rajt pillanata.

Rakonczay expedíció: veszélyes hasadékok és elvesztett lábkörmök

A Déli-sark expedíció négy tagja még nem indulhatott el az alaptáborból, az erős havazás miatt még mindig teljesen bizonytalan ennek az időpontja. Rakonczay Gáborék azonban addig sem unatkoznak!

Üdvözlet az Antarktiszról!


szerző:
2018.11.20. 17:35
Üdvözlet az Antarktiszról!

Ezzel a rövid, ám velős SMS-sel tudatta a világgal Rakonczay Gábor, hogy sikeresen landoltak a Déli-sarkvidéken, az Union glecsernél, egy 5 órás repülőút után. Társaival együtt lánctalpas jármű szállította a bázisra, és már el is foglalták sátraikat. Első naplóbejegyzésében arról ír, hogy bármennyire alapos is volt a felkészülés, már az első két nap nem volt könnyű, nehéz elszakadniuk a civilizációtól.

Rakonczay Gábor megérkezett a hó és jég birodalmába

Már az Antarktiszon rója a kilométereket Rakonczay Gábor, aki nemrég érkezett meg a hó és jég birodalmába. A tervezetthez képest kicsit később tudta repülővel elhagyni Chilét, de szerencsére már nincs akadálya annak, hogy megkezdje emberfeletti menetelését a kontinens szélétől a déli sarkpontig.

Rakonczay Gáborék sikeresen landoltak!

Napokig kétséges volt, hogy mikor szállhatnak fel a repülőre, hogy elindulhassanak az Antarktiszra. Ez hétfőn végre megtörtént, és azóta újabb örömhírt is kaptunk.

Elindult az utolsó táborhelyről a Déli-sark felé Rakonczay Gábor

Elindult az utolsó táborhelyről az Antarktiszra Rakonczay Gábor. Bár úgy volt, szombaton indulnak Chiléből, ami az utolsó állomás az úticélhoz, de onnan a hatalmas vihar miatt nem engedték őket felszállni, csak ma délelőtt. A csapat adásunk alatt landol. Az extrém sportoló célja, hogy gyalog jusson el a Déli sarkig. 50 nap alatt majdnem 1000 kilométer vár rá gyalog, miközben maga mögött húzza több mint 80 kilós szánját.

Hamarosan indulhat az 50 napos túra a jéghidegben

Ha minden jól megy és enyhül az antarktiszi vihar, Rakonczay Gábor és csapata hamarosan odaérhetnek az expedíció első pontjához. Aztán még egy rövid repülés és majd onnan indul az ötven napos gyalogtúra.

Vihar van az Antarktiszon – Rakonczay Gábor már készenlétben van!

Az élelem kiporciózva, a felszerelés előkészítve, minden készen áll arra, hogy Rakonczay Gábor nekivágjon a Magyar Déli-sark Expedíciónak, amikor jön a hír, hogy vihar van az Antarktiszon.

Útrakész a Déli-sarkra induló Rakonczay Gábor!

Az extrém sportoló adásunk után indul Chiléből az Antarktiszra, ahonnan gyalog, pontosabban síléceken folytatja útját. Első magyarként akarja elérni a Déli-sarkpontot.

A visszaszámlálás elkezdődött – Rakonczay Gábor hamarosan indul

Két napja érkezett Punta Arenasba Rakonczay Gábor, aki néhány nap múlva elindul, hogy negyedmagával, a szárazföld, vagyis az Antarktisz széléről indulva, 50 nap alatt gyalogosan elérje a Déli-sarkpontot.

Rakonczay elindult az Antarktiszra

Rakonczay Gábor útra kelt. A Magyar Déli-sark Expedícióra készülő extrémsportoló vasárnap délután utazott el Chilébe, ahol az utolsó simítások után negyedmagával nekivág a nagy kalandnak – első magyarként akarja elérni a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról a Déli-sarkpontot.

Elindult a Déli-sarkra Rakonczay Gábor

Az extrémsportoló célja az, hogy első magyarként jusson el gyalogosan, minimális külső segítséggel az Antarktisz partjáról a Déli-sarkponthoz. Rakonczaynak összesen 980 kilométert kell megtennie gyalog, ráadásul mindezt egy 65 kilogrammos expedíciós készlettel, a mínusz 20 és mínusz 35 fok közötti átlaghőmérsékletben. Az extrémsportolót a Fókusz stábja is elkíséri: az RTL Klub műsorában a következő hetekben rendszeresen láthatnak beszámolókat a különleges kalandról.

1000 kilométer gyaloglás az Antarktiszon - Rakonczay Gábor embert próbáló expedícója

Rakonczay Gábor 4 éve kezdte el az ultrafutást, miután átevezte világrekorderként egyedül az Atlanti-óceánt. Néhány hete az Állatkertben egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy november közepén elindul az Antarktiszra, hogy a kontinens szélétől közel 1000 kilométert gyalogolva elérje a Déli-sarkpontot. Ezzel ő lehet az első magyar, aki ekkora túrát teljesít. Az expedíció médiatámogatója az RTL Klub.

Ismerd meg jobban a nagy magyar felfedezőt!

Rakonczay Gábor hamarosan újabb nagy kalandba vágja a fejszéjét: meghódítja a Déli-sarkot. De milyen kihívások állnak már mögötte?

Ő lehet az első magyar, aki meghódítja az Antarktiszt?

Rakonczay Gábor az RTL Klub támogatásával óriási küldetésre indul: átgyalogol a hetedik kontinens szélétől egészen a Déli-sarkig. De hogyan készül a november 12-én induló küldetésre?

Jéghideg vállalkozás: meghódítja az Antarktiszt

Átevezte kétszer is az Atlanti-óceánt, aztán egyedül át is vitorlázta. Rakonczay Gábor most arra készül, hogy első magyarként gyalogosan meghódítja az Antarktiszt! Lefagyhat füle, lába és nagyon sokat kell mennie kitartóan, monoton ütemben, környezetben… Még tovább mesél itt kalandjairól.

Magyar kutatónő az Antarktiszon

Több mint egy éve dolgozik a Déli-sarkon egy magyar kutató. Jurányi Zsófiáról először az Index írt. Az RTL Híradónak is mesélt kalandjairól.

„Jégszüzek” az Antarktiszon

Először szelte át az Antarktiszt egy csak nőkből álló csapat. A komoly fizikai tesztek során kiválasztott, majd évekig tartó kiképzésen felkészült hat brit katonanő 62 nap alatt tette meg az 1700 kilométeres távot, miközben 80 kilós felszerelést húztak maguk után a havon.

Békés megye méretű jégtömeg szakadt le az Antarktiszról

Az óriási jégtábla helyenként vastagabb, mint a Gellért-hegy magassága. A jégpajzs, amiről letört feltartja a tenger felé tartó gleccsereket, de ha tovább darabolódik akár tíz centiméterrel emelkedhet a tengerek szintje.

 

Gigantikus jégtömb válik le


szerző:
2017.01.07. 18:42
Gigantikus jégtömb válik le

Újabb érvük van azoknak, akik szerint globális felmelegedés zajlik a Földön, és ennek katasztrofális következményei lesznek.  Kutatók bejelentették, hogy egy gigantikus kiterjedésű jégtömb szakad le éppen a Dél-sarkról. Nem tudni, hogy pontosan mikor válik le az Antarktisziról, az viszont biztos, hogy megtörténik. Számítások szerint ekkor több mint 5 ezer négyzetkilométer lesz a területe, ami állítólag a valaha ismert egyik legnagyobb, leszakadt jégfelület. Kutatók állítják, hogy ez az óriási jég nem növeli majd a tengerszintet, amennyiben langyosabb vizek felé sodródik, és teljesen elolvad.

Nem sokkal a cél előtt esett össze

Meghalt a brit Henry Worsley, aki elsőként akarta átszelni egyedül, segítség nélkül a Déli-sarkot. Röviddel a cél előtt esett össze. Segélyhívására helikopter ment érte, egy chilei kórházba vitték: ott halt meg. Vilmos herceg, a brit trónörökös idősebb fia megrendülten búcsúzott el 55 éves honfitársától az interneten.

55 éves korában elhunyt Henry Worsley

Az egykori katonatiszt példaképe Ernest Shackleston befejezetlen utazásának 100. évfordulóján szerette volna véghezvinni az expedíciót. Felszerelését végig egy szánon húzta maga után a csontig hatoló hidegben. Szervezete 71 nap és mintegy 1400 km megtétele után a kimerültségtől összeomlott, ő pedig kénytelen volt feladni a túrát. Worsley-t egy chilei kórházba szállították, ahol megműtötték, de életét már nem sikerült megmenteni.

Magyar futó az antarktiszi maratonon

Első magyarként teljesítette az Antarktisz maratont egy törökbálinti futó. Tóth István négy és fél óra alatt futotta le a távot, és harmadik lett a csaknem 40 induló közül. Azt mondja, végig jól bírta a mínusz 17 fokos hideget, de a cél előtt egy kilométerre váratlan dolog történt, és majdnem fel kellett adnia a versenyt.

Robotot küldtek a jégpáncél alá

Különleges kutatás az Antarktisznál: a déli tengereket borító jég vastagsága és a klímaváltozás kapcsolatát vizsgálta egy brit kutatócsoport.

Jéghegyek „születtek” a cunami miatt

Szökőár okozta a kutatók szerint, egy jókora darab leválását a Japántól több mint 13 ezer kilométerre fekvő antarktiszi selfjégből.

Varázslatos világot rejteget a jégtakaró

Az Antarktisz jégpáncélja több kilométeres vastagságú, alatta pedig káprázatos táj lapul meg.

Jégmező fölött tűnt el egy gép

A csütörtök este eltűnt gép fedélzetén négy ember utazott.

Hóvihar állította meg a mentőrepülőt

Meghiúsult a mentés az Antarktiszról, ahol -35 Celsius fokos hideg és hóvihar van.

Évszázados skót whiskyt ízlelnek

A likőr még a mínusz 30 Celsius-fokos hőmérsékleteket is átvészelte gond nélkül.

Gigantikus jégtömb közelít Ausztráliához

A Hongkongnál csaknem kétszer nagyobb jéghegy 10 éve szakadhatott le az Antarktiszról.

Simonyi az Antarktiszra készül


szerző:
2009.04.16. 14:19
Simonyi az Antarktiszra készül

Az Antarktiszra tervezi következő utazását a magyar származású amerikai űrturista.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való