KERESÉS search-close

Andy Vajna

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Andy Vajna"

Vajna Tímea őszintén mesélt Andy Vajnáról

Öt éve adott interjút a Fókusznak Vajna Tímea: ha nincs a Damu ügy, most nem lenne boldog feleség? Ha nem tapasztalja meg a saját bőrén mit jelent a családon belüli erőszak, az egykori szépségkirálynő hogyan értékelné az életét Andy Vajna mellett?

Szivarok és fehér rózsák Andy Vajna temetésén

Csütörtök délelőtt Budapesten eltemették Andy Vajna producert, akinek a nevéhez többek között A miniszter félrelép, az Evita, a Rambo vagy a Terminátor című filmek köthetők. A rengeteg magyar híresség mellett eljött régi barátja, Arnold Schwarzenegger is, aki beszédet is mondott a szertartáson. Amikor megérkezett, a Fókusz riporterének beszélt barátjáról.

Szivarral és fehér virággal búcsúztak Andy Vajnától

Arnold Schwarzenegger is beszédet mondott Andy Vajna temetésén. A Fiumei úti sírkertben a többszáz meghívott vendég között filmesek, színészek, celebek és politikusok is voltak. A másfél hete elhunyt filmproducer özvegye, Vajna Tímea az Instagramon posztolt férje búcsúztatásáról. Sokan egy szál fehér virágot és szivart tettek a sírgödörbe, így búcsúztak Andy Vajnától. Arnold Schwarzenegger csak a Fókusznak adott interjút, amit ITT lehet megnézni!

Virágcsokrok és szivarok - így búcsúztak Andy Vajnától

Andy Vajna sírjához sokan raktak koszorúkat: többek közt Orbán Viktor, egykori filmes cége és a felesége is. A producer és filmügyi kormánybiztos fotója előtt virágcsokrok és szivarok hevertek: sokan így búcsúztak a másfél hete elhunyt Andy Vajnától.

Exkluzív: Arnold Schwarzenegger Andy Vajnáról!

A Terminátor a Fókusz kamerái előtt nyilatkozott elhunyt barátjáról!

Exkluzív: Arnold Schwarzenegger így emlékezett meg kameránk előtt Andy Vajnáról!

Csak a Fókusznak adott interjút Arnold Schwarzenegger, miután ma délután megérkezett Budapestre. A Terminátor filmek sztárja búcsúbeszédet tart majd a szertartáson, a Fókusznak azonban már ma este egy hosszú monológban méltatta barátja érdemeit.

Zártkörű lesz Andy Vajna temetése

A család kérésére zártkörű lesz Andy Vajna temetése - ez közölte a búcsúztatást szervező Nemzeti Örökség Intézete. Azt az információt nem erősítették meg, hogy a szertartáson Arnold Schwarzenegger is beszédet mond: erről hétfőn a Blikk írt. A filmügyi biztost a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában temetik el, a sajtó teljes kizárásával. A meghívottakat kiemelt biztonsági intézkedésekkel védik majd.

 

Budapesten temetik el Andy Vajnát

A vasárnap elhunyt filmügyi kormánybiztost és üzletembert a kormány saját halottjának tekinti és gondoskodik a temetéséről – ezt Gulyás Gergely miniszter jelentette be a csütörtöki kormányinfón. Azt még nem tudni, hogy Vajnát ki követi a filmügyi kormánybiztosi poszton, a Rádió1 élére viszont már kinevezték az utódját.

 

Andy Vajnára emlékezik a filmvilág

Gyászol a filmvilág, Andy Vajna hosszan tartó súlyos betegség után tegnap halt meg. Amikor kiderült, hogy daganatos betegséggel kell szembenéznie tabuk nélkül, őszintén beszélt érzéseiről a Fókusznak. Ennek éppen most kilenc éve. Andy Vajna boldogságát is megosztotta velünk, amikor megnősült. A világhírű producer életművét olyan filmek fémjelzik, mint az Evita, a Rambo, a Terminátor, vagy a Die Hard. Első magyar filmje a Miniszter félrelép volt, ami máig vezeti minden idők magyar nézettségi toplistáját. Andy Vajna 75 éves volt.

ARCHÍV: Andy Vajna őszintén vallott betegségéről

2009 tavaszán egy rutinvizsgálat során derült ki, hogy Andy Vajna daganatos beteg. Bár erről szinte senki nem beszél szívesen, a Fókusznak mégis igent mondott, és 2010 januárjában, éppen 9 éve hosszú interjúban beszélt betegségéről és a terápiáról.

Hatalmas cégbirodalmat hagyott maga után Andy Vajna!

A hétvégén elhunyt üzletember nemcsak filmügyi kormánybiztosként dolgozott. Cégei szerencsejátékkal, ingatlanfejlesztéssel, médiával, divattal és vendéglátással is foglalkoztak. Érdekeltségeit tavaly év végén átszervezte. Az üzletember vagyonát a Forbes magazin 67 milliárd forintra becsüli, ezzel a 18. helyet kapta a leggazdagabb magyarok listáján.

Hollywoodi sztárok is búcsúztak Andy Vajnától

Hollywoodi sztárok és rendezők búcsúznak közösségi oldalaikon Andy Vajnától. A vasárnap elhunyt producert a hazai filmes szakma is gyászolja. Az általa vezetett filmalapnál azt mondják, Andy Vajna alapvető változást hozott a magyar filmes életbe, amit az utóbbi évek nemzetközi sikerei is bizonyítanak. Azt, hogy utolsó nagy álma, a Puskás Ferencről szóló nagyjátékfilm elkészül-e, még nem lehet tudni.

SEBESTYÉN BALÁZS: „Andy nagyon fog hiányozni nekünk”

Balázs is hírekből értesült Andy Vajna halálhíréről. Elsősorban munkakapcsolatban voltak, hiszen Vajna volt a tulajdonosa Balázsék rádióadójának. A műsorvezető azt mesélte, nagyon szeretett beszélgetni Andy-vel, szakmailag nagyon nagyra tartotta. Az a komment – és mémáradat azonban, ami a halála után elárasztotta az internetet, teljesen érthetetlen számára. Nézze meg a teljes riportot is: ITT!

Az egész filmes szakma búcsúzik Andy Vajnától

A Filmalap közleményében azt írta, szerepe a magyar filmiparban elvitathatatlan. Kormánybiztosi időszaka alatt a nemzeti filmalap által támogatott magyar filmek sorra nyertek nemzetközi díjakat, köztük Oscart, Golden Globe-ot és Arany Medvét.

Meghalt Andy Vajna filmproducer

Meghalt Andy Vajna filmproducer, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Világsztárok is búcsúznak tőle. Orbán Viktor pedig azt írta: köszönök mindent, barátom. Olyan sztárok karrierjét egyengette, mint Sylvester Stallone vagy Arnold Schwarzenegger és több világhírű film is kötődik a nevéhez. Miután Amerikából visszatért Magyarországra, létrehozta a nemzeti filmalapot, és irányította a munkáját. Üzleti- és magánéltét folyamatosan követte a média. Andy Vajna 75 éves volt.

Világhírű alkotások kötődnek az elhunyt Andy Vajna nevéhez

Életének 75. évében meghalt Vajna András György, vagyis Andy Vajna filmproducer. 1944-ben született Budapesten, majd 1956-ban a forradalom után, 12 évesen emigrált. Sokáig az Egyesült Államokban élt. Már fiatalon a filmszakma szerelmese lett, de első üzleti sikerét egy hongkongi parókagyár alapítása hozta meg neki.

Andy Vajna már fiatalon a filmszakma szerelmese lett

2019. január 20-án, délben értesült a közvélemény arról, hogy életének 75. évében meghalt Vajna András György, vagyis Andy Vajna. 1944-ben született Budapesten, majd 1956-ban a forradalom után, mindössze 12 évesen emigrált. Már fiatalon a filmszakma szerelmese lett, de első üzleti sikerét egy hongkongi parókagyár alapítása hozta meg neki.

ANDY VAJNA: Madonna 6 évente újra kitalálja magát

Andy Vajna volt az egyik producere a híres Evita című filmnek. Ennek köszönhetően sikerült Hollywoodot Budapestre csempészni. A városban felfedezhetőek a korabeli Buenos Aires jellegzetességei, ezért a filmet többek között nálunk is forgatták. Az Evitát végignézve felismerhetjük az Andrássy utat, az Alkotmány utcát, a Keleti Pályaudvart és a Néprajzi Múzeumot is.

Elhunyt Andy Vajna


szerző:
2019.01.20. 14:14
Elhunyt Andy Vajna

Meghalt Andy Vajna filmproducer, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Világsztárok is búcsúznak tőle. Orbán Viktor pedig azt írta: köszönök mindent, barátom.

Gigantikus médiaholding alakul

Gigantikus médiaholdingban egyesül mások mellett Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Nyerges Zsolt teljes médiaportfóliója. A felcsúti milliárdos a tranzakció előtt azonban még felvásárolta Andy Vajnától és Heinrich Pecinától a maradék öt megyei napilapot és a Borsot, majd cége közleményben jelezte: a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak adományozza a teljes portfóliót. A magyar média hitelességéről szóló beszélgetést megnézheti ITT.

Szabó Balázs Máté balesetet szenvedett ijesztgetés közben

Részlet a Showder Klub 22. évadának 5. részéből:

Most, hogy Máté is kereső felnőtté vált, elutazott barátnőjével Szicíliába. Ahol egy ijesztgetős akciója miatt mentőben kötött ki.

A teljes adást visszanézheted az RTL Moston!

Vajna Tímea válasza a baloldali politikusoknak

Nevetségesnek nevezte a baloldali politikusokat Vajna Tímea, amiért a macskája utazásával foglalkoznak.

Cigányzenét hallgatott Schwarzi


szerző:
2018.08.04. 18:55
Cigányzenét hallgatott Schwarzi

Budapestről posztolt sztorit instagram-oldalára Arnold Schwarzenegger.  Eszerint tegnap a belvárosban biciklizett, majd azt mutatta be, hogy milyen csodálatos a magyar cigányzene.

Andy Vajna és az új rádióadó

Andy Vajna egyik rádiójának a nevével, Andy Vajna volt alkalmazottjának a vezetésével és Andy Vajna volt cége indít hamarosan országos kereskedelmi rádiót a korábbi Class FM frekvenciáján. Ehhez a Médiatanács külön engedélye is kellett.

7,3 milliárd Vajna nyeresége

Ennyi nyereséget ért el tavaly Andy Vajna kaszinókat üzemeltető cége, erről a 24.hu írt. A kormány 2013-ban tiltotta be a játékgépek üzemeltetését, azóta csak a kaszinókban lehet játszani.

Dombóvári István hamarosan Andy Vajna nyomdokaiba lép?

Részlet a 21. évad harmadik részéből:

A humorista elárulta: amióta elnyerte a Story Extra legszexibb férfija díját, többen is megállítják az utcán, hogy gratulációkkal lássák el. Azonban ősz szakálla miatt mostanában attól retteg, hogy egy nap Vajna Tímea mellett ébred majd az ágyban…

A teljes adást itt tudod megnézni!

Jogellenesen blokkolták a külföldi online kaszinók weblapjait

Éveken át jogellenesen blokkolta a külföldi online kaszinók weblapjait a Nemzeti Adó és Vámhivatal egy szerdai - nem jogerős - bírósági döntés szerint, és nem szabályos az sem, ahogy az online kaszinók üzemeltetésének jogát odaítélték Andy Vajnának.

 

Református rádió helyén szólnak

Mostantól Szegeden is szól a Rádió 1, Andy Vajna, filmügyi kormánybiztos cégének rádiója. A helyi református egyházkerület korábbi frekvenciáját használják. A hírközlési hatóság szerint a református rádiót üzemeltető kft. kérte, hogy a Vajna-féle rádióhálózatba kapcsolódhasson. Kübekháza református polgármestere szerint megdöbbentő, ahogy az egyház a hatalomhoz dörgölőzik. Az általunk megkérdezett médiakutató pedig azt mondja, a Rádió 1 vidéki terjeszkedése azt szolgálja, hogy elhallgattassák a kritikus hangokat.

Frekvencia: szabálytalanul döntött a hatóság

Most először mondta ki a bíróság, hogy szabálytalanul ítélt oda egy rádiós frekvenciát a médiahatóság egy olyan rádiónak, amely azt tervezte, hogy napi 20 órában Andy Vajna rádiója, a Rádió1 adását sugározza Velencén. Az ügyről elsőként a 24.hu számolt be. A médiahatóság elnöke szerint csak azért nem lehet megtagadni egy frekvenciát egy rádiótól, mert az együttműködik a filmügyi kormánybiztos cégével. A pernyertes Fehérvár Rádió most abban reménykedik, hogy az új eljárásban ők kapják a frekvenciát.

Perlik Andy Vajna cégét


szerző:
2017.09.21. 18:40
Perlik Andy Vajna cégét

Egy békéscsabai családi vállalkozás szembeszállt Andy Vajnával. Huszonnégy éve üzemeltetnek egy rádiót, a frekvenciára a filmügyi kormánybiztos cége is pályázott, és a médiahatóság Vajnáékat hozta ki győztesnek, annak ellenére, hogy a 24.hu információi szerint pályázatukban több hiba is volt. A békéscsabai vállalkozás ebbe nem törődött bele, bíróságra ment. A Házon Kívül szerda esti adásában azt mondták: nagy ellenfél ide vagy oda, nem hagyják elveszni a rádiót, ami tizenöt családnak nyújt megélhetést, és kétszázezer emberhez jut el.

 

Lehet olyan része az országnak, ahol az állami rádiók mellett Andy Vajna rádióját lehet csak fogni és semmi mást. A budapesti Rádió 1 ugyanis gyorsan terjeszkedik. Például úgy, hogy Fideszhez közel álló vállalkozók megnyerik a frekvenciát, és azonnal hálózatba kapcsolódnak a Rádió 1-gyel.  Egy békéscsabai család most felvette a kesztyűt Andy Vajnával. 24 éve rádióznak, és nem törődtek bele, hogy a Rádió 1, sajtóhírek szerint szabálytalanul, elviszik előlük a frekvenciát.  15 család sorsa múlik azon, hogy nyernek-e.

Terjeszkedik Vajna rádiója

Kevesebb helyi hír és műsor jut majd el a hallgatókhoz a Rádió1 terjeszkedése miatt - így látja a Helyi Rádiók Országos Egyesülete. Az érdekvédelmi szervezet szerint a Médiahatóság több esetben is régóta működő cégektől vette el a frekvenciát. Így országszerte már 22 hullámhosszon fogható az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe tartozó Rádió1. A Fidesz szerint az üzletember terjeszkedése gazdasági kérdés.

Most újságokat venne Vajna


szerző:
2017.07.28. 18:27
Most újságokat venne Vajna

A Médiatanács már döntött, de egyelőre nem árulják el, hogy hozzájárulnának-e Andy Vajna terjeszkedéséhez. A filmügyi kormánybiztos a TV2 és a Rádió 1 felvásárlása után most újságokat venne. A Bors, a Kisalföld és a Délmagyarország kiadóját szerezné meg. Ehhez a Médiatanács engedélye kell. Előzetes állásfoglalásukat várhatóan a jövő hét elején hozzák nyilvánosságra. Az ellenzéki pártok szerint már így is alig van olyan független médium, ahonnan nem a kormányzati propaganda dől.

Önreklám több mint 2 milliárdért

Több mint kétmilliárd forintból reklámozza magát a kormányközeli médiában a Magyar Villamos Művek - így számol az LMP. Az ellenzéki párt közérdekű adatigénylés után tudta meg, hogy az állami cég tavaly és idén mennyit költ hirdetésekre. A listán Habony Árpád és Andy Vajna cégei mellett több olyan lap is szerepel, amelyeknek olvasottságáról nincsenek adatok.

Vajna Tímea szerint szerinte nem tartoznak az elithez

Nem közpénzből kapja az ajándékokat, ezt mondta a filmügyi biztos, kaszinó és televízió tulajdonos Andy Vajna felesége, Vajna Tímea a 444.hu-nak. Arról is beszélt, hogy szerinte nem tartoznak az elithez, mert külföldön sok, náluk jóval gazdagabb ember él.

 

Milliárdos osztalékok: Jól ment Mészáros és Vajna cége

Naponta 14 millió forint. Ennyit keresett tavaly Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és felesége. Építőipari vállalkozásaikból több mint öt milliárd forint osztalékot vettek ki. A céges beszámolókat minden évben május végéig kell közzétenni. Ezekből kiderül, hogy jól ment Andy Vajna kaszinóüzemeltető cégének is - 4 milliárd 800 millió forint osztalékot fizetett.

 

A TOP 10 legbefolyásosabb médiavezető

Az 50 legbefolyásosabb médiavezető rangsora egy húsz fős zsűri szavazatai alapján állt össze. A legfontosabb szempont az volt, hogy mekkora árbevételű céget vezetnek, mennyire meghatározó a véleményük, és hogyan változott a befolyásuk az elmúlt egy évben. Következzenek a rangsor éllovasai!

Vajna indíthat online kaszinót

Megkapta az engedélyt az adóhatóságtól, így elindíthatja az ország első online kaszinóját Andy Vajna. A Fidesz szerint a filmügyi kormánybiztos a hagyományos kaszinók üzemeltetésével beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért kapta meg a koncessziós jogot. Azt egyelőre nem tudni, mekkora adóbevételt vár az állam az online kaszinótól. A szocialisták szerint a kormány megint Andy Vajnát akarja bevételhez juttatni.

Nem tudni, közszereplő-e Vajna

A filmügyi kormánybiztos nem tartja magát közszereplőnek. Andy Vajna azért jelentette fel Schiffer Andrást, a korábbi LMP-s képviselőt, mert az egy sajtótájékoztatón - szerinte - megsértette a jó hírnevét. A volt LMP-s politikus a közbeszerzési törvény kapcsán mondta azt, hogy a jogszabályt Andy Vajnára írták. A bíróság első fokon Schiffer Andrásnak adott igazat. Másodfokú ítélet márciusban lehet.

Sebestyén Balázzsal a Class FM-ről

Egy rádió megalakulása vagy megszűnése nem feltétlenül kéne, hogy politikai ügy legyen. Nálunk azonban mégis az. A Class FM létrejöttét és azt, hogy most nem hosszabbították meg a frekvenciaengedélyüket, sokan összekötik azzal, hogy Simicska Lajos már nincs jóban Orbán Viktorral, Andy Vajna viszont belépett a rádiós piacra is. Ez az a játék, ami a fejünk fölött zajlik, miközben a hallgatók csak szórakozni vagy informálódni szeretnének. És veszteségként élik meg, ha megszűnik a kedvenc csatornájuk. A rádiózásról és a politikáról - Sebestyén Balázzsal.

Vajnának is kedvezhet a törvénymódosítás

Letilthatja a kormány azokat a banki tranzakciókat, amelyekben olyan online szerencsejáték-oldalakra utalnak pénzt, amelyek tiltottak Magyarországon. Az ezt lehetővé tevő törvénymódosítást kivételes sürgősséggel fogadta el az országgyűlés. Ezentúl a játékosok adatait akár online is lekérdezhetik a játékszervezők, ám a jogszabályt az adatvédelmi hatóságnak nem küldték meg véleményezésre. Az ellenzék szerint a módosítás célja, hogy Andy Vajna nemsokára induló onlinekaszinójába minél több pénz folyjon be. A kormány viszont az adóbevételek növelésével indokolja a változtatást.

Feleség és barátnő a közpénzek közelében

Két férfi és két nő. Andy Vajna és Matolcsy György mellett is felbukkant egy-egy nő, akikkel a viszonyuk több, mint munkakapcsolat. Andy Vajnánál a feleségről, Vajna Timeáról van szó, aki, hogy-hogy nem, belevágott egy olyan üzletbe is, amelynek van köze a férjéhez és közpénzekhez is. Matolcsy György közeli ismerőse pedig dolgozott a jegybankelnökkel a korábbi munkahelyén, a minisztériumban, majd a jegybankban, most pedig az alapítványoknál. Amelyek, mint tudjuk, szintén közpénzt költenek. Ez, a közpénz az egyetlen oka annak, hogy politika közeli emberek magánéletével foglalkozunk, ami amúgy nem szokásunk.

Házon kívül 2016-09-21


szerző:
2016.09.21. 23:55
RTLII: Vizsgálat Vajna tévécsatornái ellen

Vizsgálódik az Európai Unió csalás elleni hivatala, vagy másnéven az OLAF Andy Vajna tévécsatornái miatt. Az OLAF a Figyelő.hu szerint aziránt érdeklődik, miért vették ki a Euronews hírcsatornát a Mindig TV ingyenes állami tévécsomagból, miközben Andy Vajna csatornái sorra bekerülnek. A portál szerint a legnézettebb európai hírcsatorna hét év után tűnt el az ingyenes digitális csomagból, július vége óta elérhetetlen. A Mindig TV 12 csatornájából jelenleg hat közszolgálati, és négy tartozik a TV2 csoporthoz.

Vajna Tímea cége magyar filmnek dolgozik

Vajna Tímea cége castingol az egyik filmalap által támogatott magyar filmhez – tudta meg az RTL Híradó. A filmalapot - ami egymilliárd forint közpénzt adott a produkcióra - férje, Andy Vajna kormánybiztosként felügyeli. Az Együtt szerint elfogadhatatlan, hogy az Andy Vajna által kezelt pénz egy része a feleségéhez kerül. A filmalapot hiába kereste az RTL Híradó, nem reagáltak, Vajna Tímea cégénél pedig üzleti titokra hivatkozva nem válaszoltak érdemben a kérdésekre.

Sokat költöttek Vajna és Habony cégeinél

Sok pénzt hagyott Habony Árpád és Andy Vajna médiacégeinél a kormány a népszavazási tájékoztató kampányra szánt milliárdokból. Ez derül ki a dokumentumokból, amelyekbe az átlátszó.hu tekinthetett bele. A kormány szerint a 3,1 milliárdos keretből nemcsak a népszavazással kapcsolatban tájékoztatták a választókat. Azt írták: a megfelelő hirdetési ügynökségek helyezik el a kormányzati reklámokat, kizárólag az alapján, hogy azok minél több emberhez eljuthassanak. A szocialisták szerint a kormány úgy hirdet, hogy a baráti cégek gazdagodjanak a közpénzből.

Andy Vajna milliárdjairól kérdeztek

Andy Vajna - a Jobbik számításai szerint - percenként 11500 forintot keres, ami 16 és fél millió forintot jelent naponta. Az ellenzéki párt a Parlamentben kérte számon a kormányt, hogy miért hozták olyan helyzetbe a filmügyi kormánybiztost, hogy szinte egyeduralkodó legyen a kaszinópiacon. A Miniszterelnökség államtitkára azt mondta: Andy Vajnának már a szocialista kormányok alatt is voltak magyar üzletei. Vajna két évvel ezelőtt öt fővárosi kaszinó koncessziót nyert, ez csak tavaly 6 milliárdot hozott neki.

A miniszter jó ismerőse a milliárdos bizniszben

Kaszinót nyitni Magyarországon hatalmas biznisz. Ez már korábban kiderült, elég Andy Vajna kaszinóira gondolni. És most valaki újra sokat kereshet, ha jól csinálja. Egy ügyvéd ugyanis gondolt egyet, és bejelentkezett egy kaszinókoncesszióért. Egy olyan ügyvéd, aki több szálon is kötődik a Fideszhez. Talált is valakit, egy régi ismerőst, aki majd ügyvezeti a kaszinót. Egy olyan régi ismerőst, aki több szálon is kötődik Seszták Miklós fejlesztési miniszterhez. A legújabb kaszinókoncesszió története Amerikától Győrön át Kisvárdáig vezet. Szondi Vanda riportja.

Andy Vajnának online kaszinója is lesz

Andy Vajna cége indítja el az első magyar online kaszinót. Erről már alá is írták a szerződést egy finn szerencsejáték-ipari céggel. A tervek szerint még idén be is indulhat az internetes szerencsejáték-oldal. Online kaszinót a kormány döntése értelmében csak olyan cég indíthat, amely működő kaszinóval is rendelkezik. Az Együtt szerint elfogadhatatlan, ahogy a kormány monopolhelyzetbe hozza Andy Vajnát a kaszinópiacon.

Rádiója is lesz Andy Vajnának


szerző:
2016.02.05. 18:45
Rádiója is lesz Andy Vajnának

A TV2 megszerzése után rádiója is lesz Andy Vajnának. Az új adó pár hónapon belül elindul, a filmügyi kormánybiztos cége a Roxy Rádió egykori frekvenciáját szerezte meg.

Milliárdokat kap vissza Vajna az államtól

Több mint négymilliárd forintot kapnak vissza az államtól a kaszinóüzemeltetők - köztük Andy Vajna cége. Egy törvénymódosítás ugyanis lehetővé teszi, hogy a játékadót csökkentsék azzal a pénzzel, amit a kaszinók üzemeltetéséért kell fizetniük, koncessziós díjként.

Vajna Tímea cége válogatja a szereplőket

Vajna Tímea nemrég alapított cége válogat szereplőket a Magyar Nemzeti Filmalap által több százmillió forinttal támogatott filmhez – írta meg a Bors. Vajna Tímea férje, Andy Vajna filmügyi kormánybiztosként felügyeli a filmalapot. Vajna Tímea cégének székhelyén senkit nem találtunk, és telefonon sem lehetett elérni őket. Az LMP szerint Vajna Tímea szerepvállalása a film készítésében összeférhetetlen.

Vajna szólt Orbánnak, hogy megveszi a TV2-t

Tudta Orbán Viktor, hogy Andy Vajna megveszi a TV2-t. Erről a kormánybiztos beszélt a Népszabadságnak. Vajna szerint nem közeli barátok a miniszterelnökkel, de elmondta neki, hogy megvásárolja a kereskedelmi csatornát. A kormánybiztos ezt egyébként lezárt ügynek tekinti, már a vezérigazgatót is kinevezte. Vajna arról is beszélt a lapinterjúban, hogy Habony Árpádot egy amerikai filmfesztiválról ismeri.

Miért kell plusz pénz az Eximbanknak?

Az Andy Vajnának adott hitel miatt kell újabb állami milliárdokat adni az Eximbanknak. Ezt gyanítja a Jobbik és az MSZP. A kormány nemrég döntött arról, hogy húszmilliárd forinttal feltőkésíti az Eximbankot. Ez az állami pénzintézet adott több mint 6 és fél milliárd forint hitelt a filmügyi kormánybiztos cégének a TV2 megvásárlásához. Kerestük a kormányt, az Eximbanktól jött válasz. Azt írták, a nagyobb hitelezés miatt kell a tőkeemelés, de az Andy Vajna cégének adott kölcsönről szóló kérdésünkre nem válaszoltak.

Még egy állami bank ad hitelt Vajnának?

Az állami tulajdonú MKB Bank is hitelt ad Andy Vajnának, hogy megvásárolhassa a TV2-t. Erről a Világgazdaság írt a filmügyi kormánybiztos ügyeit közelről ismerő forrásokra hivatkozva.

TV2: Három ellenzéki párt feljelentést tett

Három ellenzéki párt is feljelentést tett a TV2 eladása miatt. A csatornát részben az állami tulajdonban lévő Eximbank hiteléből vásárolta meg Andy Vajna filmügyi kormánybiztos. A DK, az LMP és az Együtt szerint viszont az Eximbanknak a gazdaságélénkítés a feladata, nem pedig, idézem, kormányközeli oligarchák magánbefektetéseinek a finanszírozása. A kormány nem reagált megkeresésünkre. Az Eximbank azt közölte: nem pártok véleménye alapján döntenek a hiteleikről.

Állami bank adott hitelt a TV2-re


szerző:
2015.12.15. 18:40
Állami bank adott hitelt a TV2-re

Majdnem 7 milliárd forint hitelt kapott Andy Vajna az állami Eximbanktól a TV2 megvásárlására – derítette ki a Heti Válasz. Szijjártó Péter külügyminiszter korábban azt mondta, a bank közpénzből semmilyen médiavásárlást nem finanszírozott. Az Együtt felszólítja a kormányt, hogy mondja fel a hitelszerződést.

Nincs online ellenőrzés a kaszinókban

Az országban egyetlen olyan játékgép sem működik a kaszinókban, amely be lenne kötve az adóhatósághoz. Így csak becsülni lehet, hogy mennyi bevételt termelnek, illetve, hogy mennyi adót kell utánuk fizetni.

Létezik az opciós szerződés a TV2-re

Elismerte Yvonne Dederik és Simon Zsolt, hogy létezik az az opciós szerződés, ami alapján igényt tart a TV2-re Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly. Szerintük azonban ennek ellenére is jogszerűen adták el a tévét Andy Vajna filmügyi kormánybiztosnak. A múlt héten derült ki, hogy ketten is a TV2 új tulajdonosának tartják magukat. Az RTL-nek nyilatkozó ügyvéd szerint évek telhetnek el, amíg kiderül, mi történt valójában.

Mégsem Andy Vajna vette meg a TV2-t?

A Megapolis Media Zrt. szerint nem érvényes az a szerződés, amivel Andy Vajna cége megvette a TV2 Media Group Holdings Kft.-től.  Erről közleményt adtak ki. Fonyó Károly, Simicska Lajos üzlet- és munkatársa, és a Megapolis Media Zrt. tulajdonosa az Indexnek elmondta, hogy ők egy szerződéses megállapodás alapján szerezték meg a kereskedelmi tévét, de annak tartalmát üzleti titok miatt egyelőre nem hozza nyilvánosságra.

Milliárdos piac kormányközeli üzletemberek kezében

Volt egy jól jövedelmező üzletág, ami sokáig rengeteg kézben volt. A szerencsejátékiparról van szó, amely egy sok szempontból támadható, mégis legális üzletág. 3 éve azonban felborult a piac: egy gyors kormánydöntés után eltűntek a játékautomaták a kocsmákból, megszűntek a játéktermek, és minden szerencsejáték a kaszinókba került. A kaszinók többsége pedig két üzletember kezébe, akik nagyon jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkeznek. És ami eddig 1000 vállalkozásnak jövedelmezett, az most nekik, kettőjüknek, pontosabban a cégeiknek hoz milliárdos hasznot. Andy Vajna és Szima Gábor üzleteinek Serdült Szilvia és Boros Kriszta nézett utána.

Házon kívül 2015-10-07


szerző:
2015.10.07. 23:45
100 milliárdos üzlet Vajnáéknak

100 milliárdos üzletet ajándékozott a kormány Andy Vajna és Szima Gábor kaszinótulajdonosok kezébe. Így értékelte a Szerencsejáték Szövetség elnöke azt a fideszes törvénymódosítást, miszerint mostantól csak olyan cég üzemeltethet online kaszinót, amely rendelkezik hagyományos kaszinóval. A Fidesz szerint azért nem akartak új pályázatot kiírni, mert lényegében nincs más, aki üzemeltetni tudná ezeket.

Egyre több a magyar filmsiker: új generáció a magyar filmiparban?

Olyan népszerű, vagy újszerű magyar filmekről lesz szó, melyekről beszéltek, beszélnek az emberek, és amiket moziban vagy a neten meg is néztek. Rendezők, szereplők, producerek szólalnak meg. Minek köszönhető a sikerük?

Minek köszönhető a legnépszerűbb magyar filmrendezők sikere?

Eddig is sok szép magyar film született, és sok díjat is kaptak a filmek, de úgy tűnik, most a magyar nézők is felébredtek egy kicsit, és felismerték, hogy a hazai filmek is tudnak szórakoztatni, akár sírva vagy nevetve, és érdemes jegyet váltani rájuk, nem csak az amerikai kasszasikerekre.

Világsztár rendezőket vonz az adókedvezmény

Fél éven keresztül ezer embernek adhat munkát, ha Magyarországon forgatja legújabb filmjét Luc Besson. A világhírű rendező azért fontolgatja, hogy Magyarországra hozza a filmet, mert Franciaországban nem kap adókedvezményt.

Vizsgálná Andy Vajna vagyonát az MSZP

Bangóné Borbély Ildikó úgy fogalmazott, Andy Vajna a legkártékonyabb gazdasági vándorló, mert mindig oda megy, ahol több pénzt lehet zsebre tenni. A Fidesz frakció feltette a kérdést: hogy ha az MSZP-nek nem tetszik Andy Vajna, akkor miért kapott az összes MSZP-kormány idején kaszinókoncessziót?

Egyre többen, egyre többet kaszinóznak

Idén már 90 milliárdot hagytak ott. Ez derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium adataiból, amit egy LMP-s képviselő kért ki. A párt szerint a kormány csak a koncessziótulajdonosok zsebét tömi, például Andy Vajnáét.

Külföldre viszi Vajna a cégei nyereségét

Még mindig külföldre kerül Andy Vajna cégei nyereségének jó része. Ezt állítja a Heti Válasz, a lap összesítette a filmügyi biztos magyarországi érdekeltségeit. Kiderült, tucatnyi cége van, több köztük külföldön bejegyezve.

Vajna Timi már alig várja, hogy anya lehessen

Az egykori modell két évvel ezelőtt mondta ki a boldogító igent Andy Vajnának, és már nagyon bízik benne, hogy hamarosan új taggal bővül a család. Timivel egy rendhagyó eseményen futottunk össze, amelyen többek között Görög Zita, Istenes Bence és Puskás Peti is megjelent.

Reflektor 15-07-07


szerző:
2015.07.08. 01:45
Reflektor 15-07-07

Reflektor: Xantus Barbara szakított a szerelmével. Vajna Timi már alig várja, hogy anya lehessen.

Milliárdos kártérítést fizethet az állam

Akár több milliárd forintos kártérítést fizethet az állam a játéktermek korábbi üzemeltetőinek, az Európai Bíróság szerint ugyanis az uniós joggal ellentétes lehet a nyerőgépek megszüntetése. A kormány 2012-ben tiltotta be a nyerőgépeket, azóta csak kaszinókban lehetnek a félkarú rablók. Az MSZP szerint a bíróság kimondta, nem csak Andy Vajna kereshet a nyerőgépeken. A kormány kitart a jogszabály mellett.

3 milliárdot kaszált a kaszinón Vajna cége

Egyetlen kaszinó hozott 3 milliárd forint nyereséget Andy Vajna cégének. A Las Vegas Casino egy év alatt csaknem megduplázta a nyereségét, a pénzt már ki is fizették a filmügyi kormánybiztos luxemburgi cégének. Vajna öt kaszinókoncessziót is elnyert, pályáztatás nélkül. A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormánybiztos talicskázza ki a korábban költségvetésbe befolyt milliárdokat, miközben a kaszinók nincsenek bekötve az adóhatóság ellenőrző rendszerébe sem. Andy Vajnát hiába kerestük.

Vágd torkon Xavért!


szerző:
2015.05.11. 13:29
Vágd torkon Xavért!

Ha Ceglédi Zoltán kommentálni akar egy hírt, akkor nem kommentálni is fogja! Nincs az a vendég, az a szituáció, ami ettől eltántoríthatná. Varnus Xavér még nem tudhatta, mi vár rá, ha közbeszól az elemző monológjába.

Nem kötik be a játékgépeket a NAV-hoz

Továbbra sem tervezi a kormány, hogy a pénztárgépekhez hasonlóan a kaszinók játékgépeit is online beköti az adóhatósághoz. Az Együtt szerint így nem lehet ellenőrizni, hogy mennyi a bevétel, ezért az ellenzéki párt a Miniszterelnökségtől kért magyarázatot, hogy miért kivételeznek a kaszinókkal. A kormány és az adóhatóság szerint elég, ha működés közben videóra veszik a játékgépeket és a felvételeket néha ellenőrzik. Tavaly nyáron hét új kaszinó koncessziót osztott ki a kormány, ebből ötöt Andy Vajna filmügyi biztos nyert, játéktermeinek bevétele becslések szerint elérheti az évi 15 milliárd forintot.

Orbán nagy profitot kívánt Vajnának

Nagy profitot kívánt Andy Vajnának Orbán Viktor, mert szerinte akkor lesz nagy bevétele a költségvetésnek is. A miniszterelnök arra a sajtóhírre reagált, hogy a filmügyi kormánybiztos cége évente 15 milliárd forintos árbevételhez jut a kaszinóiból a Világgazdaság számításai szerint. Az ellenzéki pártok szerint a kormány a haverok kezére játszotta a kaszinókat, és most milliárdoktól fosztják meg az országot.

Vajna 15 milliárdos üzletet kapott

Nagy profitot kívánt Andy Vajnának Orbán Viktor, mert szerinte akkor lesz nagy bevétele a költségvetésnek is. A miniszterelnök arra a sajtóhírre reagált, hogy a filmügyi kormánybiztos cége évente 15 milliárd forintos árbevételhez jut a kaszinóiból a Világgazdaság számításai szerint. Az ellenzéki pártok szerint a kormány a haverok kezére játszotta a kaszinókat, és most milliárdoktól fosztják meg az országot.

Eljárás indult Habony Árpád ellen

Eljárást indított a II. kerületi rendőrkapitányság Habony Árpád ellen. A miniszterelnök tanácsadójaként számon tartott Habony még március végén fényképezők és kamerák előtt szabálytalankodott egy budai utcában. Záróvonalat is átlépett és a biztonsági öve sem volt bekötve, ahogy a mellette utazó Andy Vajnának sem. Azt, hogy kié az autó, nem lehet tudni. Az Együtt azt mondja: minden hivatalos lehetőséget megragadnak ahhoz, hogy kiderítsék: kinek a kocsiját vezette Habony Árpád.

Eljárást indított a II. kerületi rendőrkapitányság Habony Árpád ellen

A miniszterelnök tanácsadójaként számon tartott Habony még március végén fényképezők és kamerák előtt szabálytalankodott egy budai utcában. Záróvonalat is átlépett és a biztonsági öve sem volt bekötve, ahogy a mellette utazó Andy Vajnának sem. Azt, hogy kié az autó, nem lehet tudni. Az Együtt azt mondja: minden hivatalos lehetőséget megragadnak ahhoz, hogy kiderítsék: kinek a kocsiját vezette Habony Árpád.
 

Habony újabb közlekedési szabályokat sértett meg

Újabb közlekedési szabályokat sértett meg az a kisbusz, amit Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó vezetett. Ezúttal a tatabányai sportcsarnok előtt látták egy kanyarodósávban parkolni, ráadásul elzárta az utat egy teljes parkoló elől.

Kanyarodósávban parkolt a kisbusz

Újabb közlekedési szabályokat sértett meg az a kisbusz, amit Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó vezetett. Ezúttal a tatabányai sportcsarnok előtt látták egy kanyarodósávban parkolni, ráadásul elzárta az utat egy teljes parkoló elől. Mindez ugyanaznap történt, amikor Habony Árpád Andy Vajnával közösen kamerák előtt a záróvonalat átlépve előzött meg egy kocsisort Budapesten. Egyikük sem volt bekötve. Az ügyben már feljelentést is tettek ellenük. A szakértő szerint újabb több tízezres bírságra számíthat Habony Árpád.

Megsértette a KRESZT Habony Árpád

Több közlekedési szabályt is megsértett vasárnap Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó, amikor az RTL Híradó kamerái előtt a záróvonalat átlépve előzte végig a kocsisort. A fekete kisbuszban Andy Vajna és Habony Árpád ült, egyikük sem volt bekötve. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint több tízezer forintos bírság és akár 8 büntetőpont is járhatna a szabálytalankodásért.

8 büntetőpont is járhatna Habonynak

Több közlekedési szabályt is megsértett vasárnap Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó, amikor az RTL Híradó kamerái előtt a záróvonalat átlépve előzte végig a kocsisort. A fekete kisbuszban Andy Vajna és Habony Árpád ült, egyikük sem volt bekötve. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint több tízezer forintos bírság és akár 8 büntetőpont is járhatna a szabálytalankodásért.

Nem volt bekötve se Habony, se Vajna

Együtt utazott a filmügyi kormánybiztos és a miniszterelnök főtanácsadója Budapesten. A kisbuszt Habony Árpád vezette, mellette ült Andy Vajna. Egyikük sem volt bekötve. Amikor a miniszterelnök tanácsadója észrevette, hogy az újságírók meglátták őket a Fő utcában, áttért a szembejövő sávba, majd behajtott egy zsákutcába. Így próbálta meg elkerülni a riportereket. A lezárás miatt azonban nem tudott továbbhajtani, és vissza kellett fordulnia. Habony Árpád nem válaszolt az RTL Híradó kérdésére, hogy hova mennek. De úgy tudni, hogy a Fidesz születésnapi partijára igyekeztek.

Vajnának kedvez a szerencsejáték

Megszüntette az évek óta fennálló szerződését az állami Szerencsejáték Zrt. a Simicska Lajos vezette Mahírrel. A törvényben előírt összeg felett viszont újabb ötszáz millió forinttal támogatja a szerencsejáték Zrt. az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos vezette nemzeti filmalapot.

Vajnától bérelt ingatlant az állam

Egymilliárd forintért bérelt Andy Vajnától épületet az állam, hogy legyen hol működnie Szerencsejáték Zrt. kaszinójának - írta a Népszabadság. Magát a Tropicana Casinót is a filmügyi biztostól vette meg az állami cég, az épület azonban nem járt vele, azt évről-évre külön kellett bérelni. Ez került négy év alatt összesen egymilliárdba. Most pedig a kaszinó ismét Vajnáé lett.

Évértékelő hírességeinkkel


szerző:
2014.12.31. 19:15
Évértékelő hírességeinkkel

Hollywood-i csók, nagyszabású esküvő, óriási buli, brit trónörökös hazánkban: sok érdekes pillanatot tartogatott 2014. Most alaposan kibeszéltük celebjeinkkel!

Luxusban él, de sehonnan sem kap fizetést

Van egy ember, aki rengeteg fotón szerepel a Fidesz vezető politikusaival. Orbán Viktorral, Rogán Antallal, a Fidesz vezérkarával, sőt, Andy Vajnával is feltűnik, és azt mondják róla, hogy a miniszterelnök egyik fontos tanácsadója. De vannak róla fotók, ahol luxusautókban látni, drágának tűnő ruhákban, elegáns helyeken. Pedig ez az ember hivatalos viszonyban nincs sem a kormányzattal sem a Fidesszel, tőlük biztos nem kap fizetést. De vajon kicsoda a titokzatos Habony Árpád, akit rendkívül befolyásosnak mondanak?


 

Házon kívül 14-12-10


szerző:
2014.12.10. 23:50
Házon kívül 14-12-10

Házon kívül: Befolyás - Luxusban él, de sehonnan sem kap fizetést a titokzatos miniszterelnöki tanácsadó. Költözés - Orbán és hivatala a Várba tart, 200 milliárdba is kerülhet a teljes felújítás.

Házon kívül 14-11-19


szerző:
2014.11.19. 23:40
Házon kívül 14-11-19

Házon kívül: Adósmentés: rengetegen várták és rengetegen csalódtak. Kiszámoltuk, mit fizethetnek majd a hitelesek. Milliárdos kaszinóvállalkozás, szárnyaló családi cég, és hatalmasat szakító állami óriás. Nagyon jól keresnek, mégsem fizetnek külön adót, mikor extra profit a nyereség.

Milliárdos producer, aki több milliárdnyi közpénzről dönt

Sharon Stonnal, Stallonéval, Schwarzeneggerrel dolgozott. A tehetséges producer meggazdagodott Amerikában. Hazajött. Ma már nem készülhet állami pénzből film Magyarországon az ő beleegyezése nélkül. Tisztázatlan hátterű offshore-cégek vannak körülötte. A kormány mégis neki adott öt új kaszinót, amelyekkel milliárdokat kereshet. Miért? Andy Vajna kereste meg a politikusokat, vagy őt találta meg a politika? És 70 évesen miért nem a tengert nézi Kaliforniában, a nála majd 40 évvel fiatalabb feleségével? Komolyan szerettük volna megtudni Moskovics Judittal, hogy ki is Andy Vajna. Nem gondoltuk, hogy ilyen nehéz dolgunk lesz.

Házon kívül 14-10-01


szerző:
2014.10.02. 00:30
Házon kívül 14-10-01

Házon kívül: Luxusvillában él, a bulvársajtóban tévés vetélkedőn szerepel. Milliárdos, és milliárdok szétosztásáról dönt. Ő mondja meg, ki csinálhat filmet. Megbízható vállalkozóként kaszinókat nyithat, offshore cégek veszik körül és politikus barátok. Ki is az az Andy Vajna?

Vajna Timea bemutatta a család legifjabb tagját

Andy Vajna feleségét, Timit budapesti otthonában látogattuk meg, ahol bemutatta a család új büszkeségét, és őszintén mesélt arról, hogy annak idején mennyire megviselték a rosszindulatú megjegyzések.

Dagad a botrány Jude Law körül


szerző:
2014.04.11. 17:30
Dagad a botrány Jude Law körül

Kis Tamás biztonsági szakember szerint előfordul, hogy egy ekkora kaliberű híresség felügyelet nélkül barangoljon a budapesti éjszakában, de hogy az általunk látott marslakó állapotban, arra még nem volt példa.

Fókusz 14-03-14


szerző:
2014.03.14. 18:30
Fókusz 14-03-14

Fókusz: Belerokkant - 12 évre ítélték édesanyja meggyilkolásáért, de kiderült, ártatlan. Balla Irma fia kitálal. 2 millió a kutyáért - Mihály boxere orvosi mulasztás pusztult el. A férfi megnyerte az ország első kutya- műhibaperét! Vajnával az élet- A producer magához vette felesége kishúgát is. A 20 éves Lilla közös életükről mesél.

4N4LN: Andy Vajna élete első vetélkedője

Az Irigy Hónaljmirigyből ismert Siposék poénhalmozó családja három győzelmen már túl van. Péntek este Andy Vajnáékkal nézhetnek farkasszemet. A világhírű filmproducer feleségével és sógornőjével együtt először lép kamerák elé.

Andy Vajnáék a 4N4LN műsorában


szerző:
2014.03.06. 17:30
Andy Vajnáék a 4N4LN műsorában

A Vajna házaspár hamarosan Sebestyén Balázs vadonatúj vetélkedőjében bizonyíthat. Itt megismerhetik majd Timi 20 éves húgát, Lillát is, aki most először szerepel a nyilvánosság előtt.

A nők elleni erőszak ellen küzd Vajna Tímea

Pénteken nálunk is megrendezik a One Billion Rising , azaz Egymilliárd nő ébredése nevű eseményt, mely a nők és lányok elleni erőszakra hívja fel a figyelmet. Ezen Timi is ott lesz. Maga miatt is.

Fókusz 13-10-09


szerző:
2013.10.09. 19:45
Fókusz 13-10-09

Fókusz: Hollywoodi esküvő - elsőként a Fókuszban mesél boldogságáról a Vajna házaspár, kiderül, miért állították le a rendőrök a mulatságot! Tóth Gabi titka - Az énekesnő erotikus klipet forgatott, és megmutatta legmerészebb tetkóját. Beindul a gőzhenger! - Már csak hármat kell aludniuk az X-Faktor versenyzőinek az első döntő előtt, hogyan készülnek a versenyre?

Őszinte vallomás Andy Vajnáéktól

Ez volt az év legjobban várt és egyik leggyönyörűbb esküvője, aminek a fényét a vendégek még tovább emelték. Az álomlagzi a menyasszony legmerészebb elképzeléseit is felülmúlta, az utólagos fogadtatás azonban keserű szájízt okozott.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való