KERESÉS search-close

őssejt

31 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "őssejt"

Nyomoz a rendőrség az egyik legnagyobb magyar őssejtbanknál

Nyomoz a rendőrség az egyik legnagyobb magyar őssejtbanknál. A cég már hetek óta elérhetetlen. Pedig a svájci anyavállalat még most is a magyar ügyfélszolgálathoz küldi az ügyfeleket. Az érintett szülők nem tudják mit csináljanak. Van, aki már be sem merte fizetni a tárolási díj esedékes részletét. Így viszont elveszítheti az eddig befizetett pénzét és a gyermeke őssejtjét is.

Testvére őssejtje mentette meg

Testvére őssejtjei mentették meg egy kesznyéteni kisfiú életét. Az akkor kétéves Barni egy súlyos, vérképzőszervi betegségben szenvedett. Sokáig kezelték kórházban, végül kistestvére őssejtjeit ültették át a szervezetébe. Azóta mindketten jól vannak.

 

A zsírsejtek megmenthetik az életünket

Zsírsejtjeink nagyon hasznosak, hiszen a belőlük kinyert őssejtek segítségével csökkenthetik fájdalmainkat, sőt egy komoly műtét is elkerülhetővé válhat. Íme, az egyik legújabb orvosi beavatkozás!

A hasából vett őssejtekkel gyógyítják

A hasából nyerték ki az őssejtet, amit aztán a térdébe injekcióztak - az országban először műtöttek szerdán egy forradalmian új módszerrel egy beteget Debrecenben. Az RTL Híradó ott lehetett Dudás Ádám, a Haladás labdarúgójának térdműtétjénél.

Remény a látássérült időseknek

Őssejtekkel az időskori vakság ellen. Egy hatvan éves nőn hajtották végre a sikerrel kecsegtető forradalmi műtétet egy londoni klinikán. Az eljárással többszázezer hatvan év feletti látássérült ember életét tehetik jobbá.

Őssejt-tárolás: lesz közösségi bank?

Évek óta zajló vita, hogy van-e értelme magánbankban tároltatni őssejtjeinket saját felhasználásunkra, vagy, mondják mások, közösségi bankokra is szükség lenne azért, hogy bárki ingyen kaphasson gyógyító őssejteket. 

Megéri leszedetni az őssejtet?

A gyerekünk soha ne legyen beteg. Ezt szeretnénk. Ha mégis, a saját őssejtje egyszer, majd, meggyógyíthatja. Ezért minden tizedik újszülött köldökvérét többszázezerért lefagyasztatják és további százezrekért magánsejtbankban tároltatják a szülők. De az őssejt felhasználásáról nagyon keveset lehet tudni. Mit mond egy kórházi főorvos és mit egy virágzó magánbank vezetője?

Megirigyelték a sikereit?


szerző:
2015.05.14. 18:45
Megirigyelték a sikereit?

Irigyei tönkre akarják tenni, és el akarják lehetetleníteni vállalkozásait. Dr. Seffer István két héttel azután jelezte, hogy a Fókuszban szeretne reagálni az őt ért támadásokra, hogy a bíróság első fokon felfüggesztett börtön, és többmilliós pénzbüntetésre ítélte. Az ismert plasztikai sebész továbbra is büszke tudományos kutatásainak eredményeire, és azt állítja, ha nem akadályoznák őt a munkájában, továbbra is emberi életeket tudna megmenteni. Czakó József riportja.

Fókusz 15-05-14


szerző:
2015.05.14. 17:55
Fókusz 15-05-14

Fókusz: „Tönkretettek” - Ezt állítja Seffer István, akit kuruzslás miatt ítéltek el. A sebész azt mondja, megirigyelték a sikereit. Ittasan vezetett? - Vádat emeltek Oszter Sándor ellen, aki autójával egy pláza garázsánál ütközött oszlopnak. Ügyvédje szerint nem ivott előtte. Arconpörgés - Yolo és kamillázás. Kiszel Tünde nem érti a mai fiatalokat. Istenes Bence egy nyugdíjasklubban is próbát tett.

Őssejtbotrány: Seffer doktor először a Fókuszban szólalt meg

Irigyei tönkre akarják tenni, és el akarják lehetetleníteni vállalkozásait. Dr. Seffer István két héttel azután jelezte, hogy a Fókuszban szeretne reagálni az őt ért támadásokra, hogy a bíróság első fokon felfüggesztett börtön, és többmilliós pénzbüntetésre ítélte. Az ismert plasztikai sebész továbbra is büszke tudományos kutatásainak eredményeire, és azt állítja, ha nem akadályoznák őt a munkájában, továbbra is emberi életeket tudna megmenteni. Czakó József riportja.

Áttörés a cukorbetegség elleni küzdelemben

Amerikai kutatók bejelentése szerint sikerült őssejteket inzulintermelő sejtekké alakítani, ezeket beadták cukorbeteg egereknek, és az állatok vércukorszintje a normális szint alatt maradt. Hamarosan embereken is tesztelik az eljárást.
 

Fókusz 12-05-24


szerző:
2012.05.24. 20:45
Fókusz 12-05-24

Fókusz: Áttörés! - Nemrég letartóztatták, most viszont Seffer doktor tudományos szenzációt közöl az őssejtekről és a rákgyógyításról. Plazma-állapot - A szabadszájú rapper fütyül Puzsérra és a zsűri döntésére, és hatalmas dobásra készül. Kulisszatitkok - Hónapokig követtük Kulka Jánost, most bepillanthatunk az öltözőjébe is, még borotválkozás közben is megleshetjük.

Mérföldkő a terméketlenség megoldásában

Japán kutatók embrionális őssejtekből működőképes spermiumokat hoztak létre egerekben.

Őssejt-ügy: vádemelést javasol a rendőrség

Lezárult a nyomozás az őssejt-ügyben. A rendőrök 9 ember ellen javasolnak vádemelést, emberi test tiltott felhasználása miatt.

Őssejtnyi reménysugár Pécsett


szerző:
2011.05.17. 07:58
Őssejtnyi reménysugár Pécsett

Őssejt-transzplantációval több kórházban egyre nagyobb sikerrel gyógyítják a nyirokrendszer egyes rosszindulatú megbetegedéseit.

Őssejtnyi reménysugár Pécsett


szerző:
2011.05.05. 19:47
Őssejtnyi reménysugár Pécsett

Vikinél és Dórinál nyirokcsomó daganatot diagnosztizáltak. Most mindkettőjüket saját őssejtjeikkel kezelik Magyarországon. Az orvosok szerint 10 éve még rosszak lettek volna a kilátásaik, de ma már 80 százalékos esélyük van a gyógyulásra.

Lányok, akik új életet adtak testvérüknek

A 7 éves Dorottya megmentette a kishúga, Laura életét. Fanni pedig azért született meg, hogy új életet adjon a nővérének, Ivettnek.

Átütő őssejt-siker Miskolcon!


szerző:
2010.12.17. 18:24
Átütő őssejt-siker Miskolcon!

Először használtak fel Magyarországon privát sejtbankban tárolt őssejteket. A transzplantációs műtéttel egy másfél éves leukémiás kislányon segítettek.

Őssejt: reménysugár, gyógymód vagy pénznyelő?

Vannak családok, akik minden erejüket, kapcsolataikat összeszedve őssejtkezelésre szeretnének eljutni. Sok ezren bíznak a még mindig kísérleti fázisban tartó kezelésben.

Fókusz 10-08-25


szerző:
2010.08.25. 20:35
Fókusz 10-08-25

Fókusz: Egyéves házi őrizet után először szólalt meg az ország egyik legismertebb plasztikai sebésze. Az őssejtbotrányba keveredett nemzetközi hírű orvos, Seffer István vall a letartóztatásáról, a magánéletéről. Már tizenegyezren jelentkeztek a Való Világ negyedik szériájába. Véget ért Balogh Edina kapcsolata! Bemutatjuk új szerelmét, a híres topmenedzsert, az őszinte vallomással.

Őssejt-botrány: újabb két gyanúsított

A 2 asszisztenst bűnsegédként emberi test tiltott felhasználásával gyanúsítják.

Több kórház is adhatott halott magzatot

Két kórházból biztosan kapott abortumokat az a klinika, ahol a gyanú szerint őssejt-beültetést végeztek.

Vizsgálat a Nyírőben az őssejt-ügy miatt

A Népszabadság úgy tudja, a Nyírő Gyula Kórház orvos-igazgatója a helyszínen volt, amikor letartóztatták az őssejt-ügy gyanúsítottait.

Felszámolják az őssejtes céget


szerző:
2009.07.31. 18:01
Felszámolják az őssejtes céget

A cégben több ismert tulajdonos is van, köztük a Munkácsy-gyűjtő Pákh Imre.

Őssejt-ügy: átverték a pácienseket?

Valószínűleg nem vonják felelősségre a betegeket.

A betegeket nem vonják felelősségre

Akár daganatos vagy egyéb súlyos betegségeket is okozhat az illegális őssejtkezelés.

Illegális őssejtbeültetés Magyarországon?

Több külföldit is azzal gyanúsítanak, hogy Magyarországon illegális kezeléseket végeztek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való