KERESÉS search-close

üzemanyag

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "üzemanyag"

Többe kerül a külföldi nyaralás

Több költőpénz kell a külföldi nyaraláshoz, kevesebb eurót adnak a forintunkért. Hetek óta gyengül, a hét elején történelmi mélypontja közelében is járt a forint. Elemzők szerint ez várhatóan a nyáron így marad. Péntektől az üzemanyagok ára is emelkedik, a dízel ismét 400 forint fölé drágul.

Többe kerül az autózás sok környező országban

Rossz hír a nyaralni készülőknek: többe kerül az autózás sok környező országban. A horvátoknál majdnem ötödével kerül többe a tankolás, Olaszországban pedig még ennél is drágábban, ott átszámítva 530 forint körül van a benzin átlagára. Ráadásul Horvátországban az autópálya is többe kerül, Splitig oda-vissza több mint 21 ezer forintba. Sőt a tengerparti éttermekben is többet kell fizetni. Összegyűjtöttük, mire számíthatnak, akik a legkedveltebb üdülőhelyekre indulnak.

 

Olcsóbb lesz az üzemanyag

Holnaptól 9 forinttal tovább csökken mindkét üzemanyag átlagára. A benzin 27 forinttal lesz olcsóbb, mint másfél hete, 382 forintért adják majd literjét. A GKI erősen ingadozó árakra számít a nyáron. Rossz hír a horvát tengerpartra készülőknek, hogy Horvátországban már most 450 forintra jön ki a benzin átlagára. A Fertő-tó osztrák oldalán viszont a gázolaj egyelőre olcsóbb, mint nálunk. 

Szerdától 401 forint a gázolaj átlagára

401 forintra emeli szerdától a gázolaj átlagárát a MOL, és a benzin is újra a 400 forintos lélektani határ fölé drágulhat Húsvétig - a Holtankoljak.hu szerint. A Gazdaság Kutató Intézet úgy számol, az állam akár 70 milliárd forint plusz bevételre számíthat. Az infláció viszont 3 egész 7 tized százalékra nőtt márciusban, nagyrészt az üzemanyag-drágulás miatt.

​Felrobbant egy üzemanyagot szállító csővezeték Mexikóban

Megrázó képek.
Felrobbant egy üzemanyagot szállító csővezeték Mexikóban. A rendszert tolvajok csapolták meg. A környékbeliek odasereglettek, hogy ők is szerezzenek a folyadékból, amikor az begyulladt. A tragédiának legkevesebb 66 halottja van, több mint 70-en megsérültek.

Hiába drágul az üzemanyag, többet tankoltunk

Hiába drágult 400 forint fölé az üzemanyagok literje, több mint 7 százalékkal többet tankoltunk tavaly, mint tavalyelőtt - az Ásványolaj Szövetség friss összesítése szerint. Az árak az idei év elejére mérséklődtek, de a héten újra emelkedni kezdtek. A benzin 4, a gázolaj pedig 11 forinttal drágult átlagosan literenként. A GKI úgy számol, az állam tavaly 60 milliárd forinttal nagyobb adóbevételre tehetett szert az üzemanyagokon.

 

Pénteken csökken az üzemanyag ára

Másfél éve nem adták ilyen olcsón a benzint Magyarországon, pedig a piaci elemzők két hónapja még minden idők legnagyobb drágulását várták. Pénteken 10-10 forinttal csökken mindkét üzemanyag ára, a 95-ös benzin 341, a gázolaj pedig 375 forintba kerül majd literenként. A GKI szerint viszont akár már tavasszal ismét 400 forint közelébe drágulhatnak az üzemanyagok.

 

Másképp jelzik az üzemanyagokat

Holnaptól új, egységes címkékkel kell jelölni az üzemanyagokat az Európai Unióban. "E" és "B" betű között kell választaniuk az autósoknak, és a "B" nem a benzint, hanem a gázolajat jelöli majd. Az Ásványolaj Szövetség mégsem számít kavarodásra, miután a régi jelölések az oszlopokon maradnak

Hiába drágult a benzin és a gázolaj, egyre több fogy belőle

Hiába drágult a benzin és a gázolaj egy év alatt 20 százalékkal, egyre több fogy belőle a kutakon. Ez derül ki a Magyar Ásványolaj Szövetség legfrissebb adataiból. A szervezet főtitkára szerint a fuvarozás és a turizmus növekedése mellett az is tapasztalható, hogy a lassú áremelkedés miatt az autósok nem érzékelik olyan drasztikusnak a drágulást.

Akár évi 4 milliót kaphat egy képviselő üzemanyagra

Csak üzemanyagra többet kaphat egy parlamenti képviselő, mint a havi átlagkereset. A képviselők ugyanis augusztustól a fizetésük, az albérletükre és irodájukra költhető bérleti díjuk mellett az üzemanyagköltségüket is drasztikusan megemelték. A fővárostól legtávolabb élő képviselők akár évi négymillió forintot, de még a budapesti képviselők is évi 1,2 millió forintot költhetnek üzemanyagra az adófizetők pénzéből.

400 forint felett a benzin ára

Átlépte a 400 forintos lélektani határt a benzin literenkénti átlagára. Ez utoljára csaknem 4 éve fordult elő. Ezúttal főleg a gyenge forint miatt kell többet fizetni a kutakon. A GKI friss előrejelzése szerint egész nyáron a mostani szint közelében alakul majd az üzemanyagok ára. Ma 2600 forinttal kerül többe teletankolni egy átlagos autót, mint egy éve ugyanezen a napon.

 

Jelentősen drágul az üzemanyag


szerző:
2018.07.02. 18:37
Jelentősen drágul az üzemanyag

Az állami hírügynökség információi szerint a benzin árán 7 forintot emel a MOL, így egy liter 95-ös benzin átlagára 399 forint lesz. A dízel öt forinttal drágul, szerdától átlagosan 407 forintot kell fizetni egy liter gázolajért.

500 forint is lehet egy liter benzin?

Az egekben az üzemanyagárak. A héten már másodjára emelték őket, így a benzin literenkénti átlagára 392, míg a gázolajé 402 forint. De vajon mi vezetett idáig?

400 forint lehet az üzemanyag

Egy hónapon belül 400 forint fölé drágulhat az üzemanyagok literje - a Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint. Három és fél éves csúcsára emelkedett ugyanis az olaj világpiaci ára, miután kiderült, hogy az Egyesült Államok felmondja az Iránnal kötött atomalkut, ráadásul a forint is idei mélypontjára zuhant a dollárhoz képest.

Nem sokáig lesz olcsó a benzin

16 forinttal olcsóbb lett a benzin literje két hét alatt, a gázolajé pedig 14-el. 3 éves csúcspontjáról esni kezdett ugyanis az olaj világpiaci ára, és a dollár is gyengült a forinthoz képest. Ez azonban nem tart sokáig.

Szerdától csökken az üzemanyagok ára

Jelentősen csökken az üzemanyagok ára szerdától: A benzin literje 7 forinttal lesz olcsóbb, a gázolajért 6 forinttal kell kevesebbet fizetni.

RTLII Híradó 2018-01-29


szerző:
2018.01.29. 21:30

Egyre drágul a benzin!


szerző:
2018.01.13. 18:30
Egyre drágul a benzin!

Jön a 400 forint feletti benzinár a Holtankoljak.hu elemzése szerint. 3 éve nem látott csúcsra drágult az olaj a világpiacon, és várhatóan tovább emelkedik az ára. Az előrejelzések szerint ez összességében több mint 10 százalékos áremelkedést okozhat Magyarországon, heteken belül. Most is érdemes figyelni az árakra, mert a kutak árai között literenként akár 70-80 forint különbség is lehet.

RTLII Híradó 2018-01-04


szerző:
2018.01.04. 21:30
Törvénytelen a „házi” üzemanyag

Rántott húsra hasonlító olajszag buktatta le a csaló autóst Pécsen! A napokban fogott el a NAV egy sofőrt, aki étolajtartályt szerelt kocsija motorterébe, hogy így spóroljon az üzemanyaggal.

Fontos a téli üzemanyag tudatos választása!

Nemcsak a ruháknak, hanem az üzemanyagoknak is vannak nyári és téli kollekciói. Érdemes odafigyelni arra, hogy a hideg hónapokban mivel töltjük meg autónkat. A témával kapcsolatban Orosz András, a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője volt Tibi és Gábor vendége a Reggeliben.

Folyamatosan drágul a benzin


szerző:
2017.11.07. 18:43
Folyamatosan drágul a benzin

Visszatérhet a 400 forintos üzemanyagár - a Pénzcentrum szerint. A világpiacon 2 éves csúcsára ugrott az olaj ára, és még 20%-kal drágulhat a következő hetekben - a Bloomberg értesülései alapján. Ennek fő oka a Szaúd-Arábiában kirobbant korrupciós botrány. Magyarországon egy liter benzinért szerdától 3 forinttal többet, 358 forintot kell fizetni.

 

Kifogyhatott a gép üzemanyaga

Elfogyhatott az üzemanyag abból a kisrepülőgépből, ami péntek délután zuhant le a Bács-Kiskun megyei Érsekcsdanád közelében. Így értesült az RTL Híradó. A pilóta kényszerleszállást akart végrehajtani a helyi repülőtér közelében, de a szántóföldre zuhant. A mentők a fölön fekve találták meg, koponyasérüléssel szállították a Pécsi Klinikára.

Nagyon megugrik az üzemanyagok ára

Szerdától a benzin literenként 9, a gázolaj 6 forinttal drágul. Elemzők szerint az áremelkedésnek főként világpiaci okai vannak, hiszen a forint csak minimálisan gyengült az elmúlt napokban. Az Amerikát sújtó Harvey-hurrikán miatt több ottani olajfinomítót leállítottak, így másutt megugrottak az igények. A piaci folyamatokat befolyásolja, hogy egyre feszültebb a helyzet Észak Korea miatt is. Az áremelés után a benzin átlagára 352, a gázolajé 346 forintra nő.

300 forintnál is olcsóbb lehet az üzemanyagok literje

Jó hír a nyaralásra induló autósoknak! 300 forintnál is olcsóbb lehet az üzemanyagok literje - a Portfolió szerint. Krónikus túlkínálat alakult ki ugyanis a világpiacon, ráadásul a magyarországi plusz jövedéki adót sem kell kivetni július elsejétől, mert az elmúlt negyedévben 50 dollár felett maradt a nyersolaj hordónkénti átlagára. Egyelőre 2 forinttal csökkent a 95-ös benzin literje, átlagosan 334 forintra péntek hajnalban.

 

Olcsóbb lesz a benzin


szerző:
2017.03.22. 18:37
Olcsóbb lesz a benzin

Információink szerint maradéktalanul érvényesül majd az üzemanyagok árában az adócsökkentés. Így a benzin literje 6, a gázolajé pedig csaknem 13 forinttal lesz olcsóbb jövő hétvégétől. Fél év után, a következő negyedévre megszűnik a plusz jövedéki adó, mert a nyersolaj hordónkénti ára az elmúlt három hónapban 50 dollár fölé emelkedett. Ezt most számolta ki a NAV. A GKI szerint az üzemanyagok nyárig visszadrágulhatnak.

Meddig drágul az olaj és a benzin?

Akinek járműve van vagy gázzal fűt, kedvelheti vagy elutasíthatja a globalizációt, ám a folyamat így vagy úgy folyamatosan befolyásolja életét. Két éve még 112 dollár volt egy hordó, azaz 159 liter olaj ára, idén februárra 30 dollárra esett vissza. A gázárak is a legalacsonyabbak a kilencvenes évek óta. A túlkinálat miatt ezek az árak lényegében megtorpedózták az olajtermelő országokat. Ebből elegük lett, és novemberben úgy döntöttek, hogy visszafogják az olajtermelést, hogy drágítsák az árat, amelynek hordója két hét alatt 15%-al drágult és mára 51 dollár fölé nőtt. Úgyhogy a mára 360 forintra nőtt magyar benzinárak elkezdtek a régen tapasztalt 375, meglehet később 400 forintra kacsintgatni. Bonyolult téma, próbáljuk meg kibogozni.

Újra drágul az üzemanyag


szerző:
2016.12.14. 18:28
Újra drágul az üzemanyag

Pénteken újra emelkedik az üzemanyagok ára 3-3 forinttal - ezt szerdán jelentette be a Mol. A 95-ös benzin átlagára literenként 360 forint, a gázolajé 375 forint lesz. Az emelkedés fő oka a kőolaj világpiaci árának növekedése. Az elemző szerint a drágulás már nem tart sokáig, de épp elérheti azt a szintet, ahol a kormány eltörli a plusz jövedéki adót. Az egyik üzemanyagárakkal foglalkozó internetes portál szerint érdemes megnézni hol tankolunk, mert az egyes kutak között akár 60 forint is lehet a különbség.

Szerdától nő az üzemanyagár

Még drágább lesz a tankolás szerdától, így már átlagosan 351 forint lesz a benzin, és 366 a gázolaj literenkénti ára. A Híradónak nyilatkozó elemző a kőolaj árának, és a dollár árfolyamának emelkedésével magyarázta a drágulást. Az MSZP szerint a kormánynak csökkentenie kellene az üzemanyagok jövedéki adóját.  A nemzetgazdasági miniszter azt az elemzői várakozást, hogy hosszú távon emelkedik az ár, spekulációnak nevezte.

Jövőre még ingyen tankolhatnak

2017-ben - talán majdnem egész évben - még ingyen tankolhatnak az elektromos autósok - ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára mondta az RTL Híradónak. Lepsényi István szerint legkorábban a jövő év végén vezethetik be azt a rendszert, amelyben az elektromos autósoknak már az utcai töltésért is fizetniük kell. A témával foglalkozó egyik szakportál szerint nem meglepő, hogy fizetőssé teszik a rendszert és nem is elvárható az ingyen üzemanyag.

Nőtt az adó, emelkedett a benzinár

Alig valahol drágultak jobban az üzemanyagok a világon, mint nálunk október első hetében - a Napi.hu összesítése szerint. Magyarországon ugyanis nemcsak az olajárak növekedése miatt drágítottak a kutak, hanem azért is, mert nőtt a jövedéki adó. Szerdától még többet kell fizetni a benzinért, ami literenként 3 forinttal drágul. A gázolaj ára pedig 5 forinttal nő.

Ezúttal adóemelés miatt drágul az üzemanyag

Több mint 6 forinttal drágul szombattól a 95-ös benzin, és csaknem 13-al a gázolaj literje átlagosan - az állami hírügynökség szerint. Most először nő a jövedéki adó egy júniusban elfogadott törvény alapján, mert 50 dollárnál kevesebbe kerül a nyersolaj hordója a világpiacon. A kormány által kezdeményezett emelést legalább negyed évig kell majd fizetniük az autósoknak. A pluszbevételt útfelújításokra akarják fordítani, a Demokratikus Koalíció viszont a törvény visszavonását követeli.

Emelné a kormány a benzin adóját

Csütörtöktől életbe lép a törvény, amelyik miatt már ősszel emelkedni fog a jövedéki adó és drágulnak majd az üzemanyagok. A GKI úgy számol, a benzin literje több mint 6 forinttal, a gázolajé pedig csaknem 13-al kerül majd többe, ha a nyersolaj hordónkénti ára 50 dollárnál olcsóbb marad. Az MSZP hétfőn törvénymódosítást nyújtott be, amellyel az adóemelés eltörlését kezdeményezik. A kormány azt írta, útfelújításra költik majd a többletbevételt.

Összecserélték az üzemanyagokat

Összekeverték az üzemanyagokat egy budapesti benzinkúton. Véletlenül rossz tartályba töltötték a benzint és a dízelt még pénteken. Az autósok körülbelül egy órán keresztül tankolhattak a nem megfelelő üzemanyagból, mire észrevették a tévedést. Az Auchannál közölték: emberi hiba történt, amiért az egyik beszállító felelős. Az autósok kárát megtérítik, van, akivel már fel is vették a kapcsolatot.  A Híradónk által megkérdezett autószerelő szerint a dízel autóknál egymilliós is lehet a kár.

Magyarok a Shell Eco-marathon rendezvényén

A londoni Queen Elizabeth Olimpiai Parkban idén egy négy napos fesztivál keretében rendezték meg a Shell Eco-marathon üzemagyag hatékonyság versenyt, melyen öt egyetemi és egy középiskolás magyar csapat is részt vett. Lássuk, mivel rukkoltak elő!

Dízel vagy benzin - Ez lehet hit kérdése?

Autóvásárlás előtt általában temérdeknyi szempontot kell figyelembe vennünk és nagyon sok dolgot kell megfontolnunk. De a legnagyobb dilemma, általában az, hogy akkor benzines vagy dízeles legyen a leendőbelink?!

Ezen a héten is drágul az üzemanyag

6 forinttal drágul tovább a benzin, és 5 forinttal a gázolaj literje szerdától. Az elmúlt egy hétben olyan ütemben növekedett az üzemanyagok ára, mint utoljára 4 évvel ezelőtt. Az autósok egy része attól tart, vége az időszaknak, amikor olcsóbban lehetett tankolni. Az olaj világpiaci ára alig néhány hónap alatt a duplájára emelkedett.

145 millióért tankoltak tavaly az állami vezetők

Egy év alatt ötmillió kilométert autózott 133 állami vezető – írta meg a Népszabadság. Ez akkora táv, mintha több mint százszor megkerülték volna a Földet. Van olyan államtitkár, aki úgy autózott 90 ezer kilométert tavaly, hogy 23 kilométerre lakik a munkahelyétől. Tankolásban pedig Lázár János a rekorder: egy év alatt négymillió forintot autózott el a szolgálati kocsijával.

RTL II: Szerdától drágul az üzemanyag

Tovább drágulnak az üzemanyagok. Szerdától 4 forinttal emelkedik a gázolaj, 3 forinttal a benzin literenkénti ára. Ennek oka, hogy folyamatosan emelkedik az olaj világpiaci ára. Elemzők szerint a következő hónapokban biztosan nem lesznek olcsóbbak az üzemanyagok.

Benzin vagy dízel?


szerző:
2016.04.16. 12:00
Benzin vagy dízel?

Az autóvásárlásnál általában elsődleges szempont, hogy járművünk benzines vagy dízeles motorral rendelkezzen. A legfontosabb, hogy saját szokásainknak megfelelőt válasszunk. De mit is jelent ez?

Százmilliókat csaltak ki olcsóbb benzint ígérve

Olcsó üzemanyagot kínáltak a csalók, akik több százmilliós kárt okoztak száznál is több cégnek. Előre kérték a pénzt és hamis számlákat állítottak ki. A Magyar Ásványolaj Szövetség szerint meg lehet előzni a csalást, ha a vállalkozások ellenőrzik a számlán szereplő adatokat. Az ügyben a rendőrség nyomoz.

Olcsó lett a benzin Magyarországon

Csak Ukrajnában olcsóbb a benzin, az összes környező országban drágábban lehet tankolni, mint Magyarországon - ez derül ki az Autóklub összeállításából. Az általunk megkérdezett elemző szerint tartósan 300 forint környékén maradhat a benzinár. Az olcsóbb üzemanyagból többet is vesznek az autósok. Az olajár tovább csökkenhet az elemzők szerint, de a kutaknál ettől nem fog a végtelenségig csökkenni az üzemanyagok ára.

Lássuk végre feketén fehéren - miért nem olcsóbb a benzin?

Padlón az olaj ára. Az utóbbi másfél évben mintegy 70 százalékot esett a Brent kőolaj típus világpiaci értéke. Ez alapján számítja ki a MOL is a hazai benzinárakat, mégis a kutaknál nem érződik a hatalmas csökkenés.

Újra csökken az üzemanyagok ára

Öt forinttal olcsóbb lesz a benzin, és 4-gyel a gázolaj literje péntektől. A héten másodjára csökken majd az üzemanyagok átlagára. A Gazdaságkutató Intézet szerint hamarosan 300 forintnál is kevesebbe kerülhet egy liter benzin, és évekig olcsó maradhat minden üzemanyag. Ugyanis 12 éve nem volt ennyire alacsony a nyersolaj világpiaci ára, ráadásul a tekintélyes elemzőházak további árzuhanást várnak.

Újra jön a 400 forintos benzin


szerző:
2015.07.14. 18:15
Újra jön a 400 forintos benzin

Szerdától 3 forinttal drágul, és a GKI szerint augusztus végéig a lélektani határérték fölött lehet a 95-ös literje. A gázolaj ugyanakkor olcsóbb lesz 6 forinttal.

Vezetéstechnikai rovat: üzemanyag-spórolás

Vezetéstechnikai rovatunkban megtudtuk, hogyan lehet a leghatékonyabban üzemanyagot spórolni különböző vezetési stílusok segítségével.

Lopott üzemanyag az illegális benzinkúton

Tartálykocsikból lopta az üzemanyagot egy banda Budapesten. Egy-egy autóból 100-150 litert fejtettek le a beszervezett sofőrök tudtával. A kommandósok akkor csaptak le rájuk, amikor az egyik tartályból éppen átfejtették a gázolajat. A lopott üzemanyag értékesítésére két helyen, illegális benzinkutat is üzemeltettek. Kannákból, műanyag tartályokból árulták a lopott gázolajat.

AKCIÓ: Lecsaptak a kommandósok


szerző:
2015.04.17. 15:28
AKCIÓ: Lecsaptak a kommandósok

Tartálykocsikból lopta az üzemanyagot egy banda Budapesten. Egy-egy autóból 100-150 litert fejtettek le a beszervezett sofőrök tudtával. A banda tagjai a gyanú szerint üzemanyag szállító tartálykocsikból fejtették le a benzint és a gázolajat. A gyanú szerint a járművek sofőrjei is tudtak a lopásról. Egyiküket Csepelen éppen a gázolaj lefejtése közben fogták el. Az akcióban részt vettek a terrorelhárítók, NAV nyomozói és a Nemzeti Védelmi Szolgálat is. Az ügyben nem a rendőrség, hanem az ügyészség nyomoz. Egyelőre nem árulják el, hogy miért.

Előzetes: Tartálykocsikból lopta az üzemanyagot egy banda

Egy-egy autóból 100-150 litert fejtettek le a beszervezett sofőrök tudtával. A kommandósok akkor csaptak le rájuk, amikor az egyik kocsiból éppen átfejtették az üzemanyagot egy csepeli telephelyen. A lopott benzint a banda a kiskereskedelmi árhoz képest 100-120 forinttal olcsóbban adta el. Két helyen illegális benzinkutat is üzemeltettek, ahol kannákból, műanyag tartályokból árulták az üzemanyagot. A rajtaütés képei este 6-tól a Híradóban!

Házilag gyártottak üzemanyagot


szerző:
2015.03.27. 18:15
Házilag gyártottak üzemanyagot

Tízezer liter házilag előállított üzemanyagot, és egy komplett olajlepárló berendezést foglaltak le a vámosok egy ágasegyházi ingatlannál. A ház udvarán több munkagép és autó is az illegális üzemanyaggal volt megtankolva. Azt azonban egyelőre még vizsgálják, hogy a gyanúsítottak kereskedtek-e az illegális áruval.
 

Vita a kifli áráról


szerző:
2015.01.19. 18:35
Vita a kifli áráról

Rogán Antal szerint a kereskedők nem csökkentik az árakat, pedig olcsóbb lett az üzemanyag. A Fidesz frakcióvezetője ezért behívatja magához az érdekképviseleteket. A kereskedelmi szövetségnél azt mondják, szinte minden olcsóbb lett, pedig az árakat nem csak az befolyásolja, hogy mennyibe kerül a benzin. A DK szerint inkább az áfát és a gáz árát kellene csökkentenie a kormánynak.

Megint csökken az üzemanyagok ára

Hétfőtől 2-2 forinttal kell kevesebbet fizetni a benzin és a gázolaj literjéért is. A Híradó által megkérdezett szakértő szerint tízmilliárdos kiesést okozhat a költségvetésnek a csökkenő üzemanyagár. Ennyivel kevesebb áfabevételre lehet számítani, ha tartósan alacsony marad a világpiacon az olaj ára.

Jelentősen csökken megint az üzemanyagár

Szerdától ismét csökkenti az üzemanyagok árát a MOL: a benzin literje 9, a gázolajé 7 forinttal lesz olcsóbb. A benzin összesen már 70 forinttal olcsóbb, mint amennyibe szeptemberben került. A kutaknál ennek ellenére nem fogy sokkal több üzemanyag, az autósok arra számítanak, hogy tartós marad az alacsonyabb ár.


 

Tartósan alacsony lehet a benzinár

Két hónap alatt több mint 50 forinttal lett olcsóbb a benzin, de tovább is eshet az üzemanyag ára. Egyes kutakon akár 20-30 forintos csökkenés is jöhet még. Utoljára 2011-ben volt olyan olcsó az üzemanyag, mint most.

Tovább csökken a benzin ára


szerző:
2014.10.21. 18:45
Tovább csökken a benzin ára

Hétről-hétre csökken az üzemanyag ára, szerdától ismét kevesebbet kell majd fizetni érte. A benzin 9 forinttal, a gázolaj pedig 5 forinttal lesz olcsóbb. 
 

Milyen trükkökkel spórolhatunk az üzemanyagon?

Székely Gyula vezetéstechnikai oktatót kérdeztük, hogyan spórolhatunk üzemanyagot.  Az első szempont az, hogy minél kisebb az autó össztömege, annál kisebb a fogyasztás. A klímát csak indokoltan kapcsoljuk be, és az egyenletes haladásra érdemes építeni, hiszen ekkor motorfékkel tudjuk lassítani az autót, ami nagyon takarékos. Amennyiben figyelembe vesszük ezt a néhány szempontot, akár huszonöt százalékot is spórolhatunk az üzemanyagon.
 

Megcsapolták a kamionom tankjait


szerző:
2014.09.07. 15:31
Megcsapolták a kamionom tankjait

Egy átlagos autóba 10 évre elegendő, több mint 20 ezer liter gázolajat lopott egy 3 fős banda autópálya pihenőkben álló kamionokból, Gyöngyös, Hatvan és Dunaújváros környékén.

A Kodo jegyében jön az új Mazda 3


szerző:
2014.01.17. 11:59
A Kodo jegyében jön az új Mazda 3

Az új járgány a right sizingnak köszönhetően nagyköbcentis szívómotorral lett szerelve. Tippeket adunk arra, hogy milyen az alapos téli autómosás, továbbá meghajtjuk a 240 lovas, powershiftes Ford Mondeot is.

Peugeot 2008-as - a családosok kedvence

Az új Peugeot belül tágas, praktikus és gyerekbarát. Az e-hdi motorja pedig az apukák kedvence lehet, mert van benne elég erő, hogy jól mozgassa az autót, emellett az étvágya sem nagy.

Fókusz Plusz 13-05-25


szerző:
2013.05.25. 19:30
Fókusz Plusz 13-05-25

Fókusz Plusz: A nagy testvér figyel - Megszerezhetik az SMS-einket, e-mailjeinket. Hogyan tudunk védekezni a hétköznapi kémek ellen? Spóroljon benzint! - Mi megpróbáltuk, a jövő autói több ezer kilométert elpöfögnek egyetlen literrel. Utópia vagy kecsegtető jövő?

Autómánia 12-02-04


szerző:
2012.02.04. 12:25
Autómánia 12-02-04

Autómánia: Kipróbáljuk a ráncfelvarráson átesett Toyota Hiluxot, motorozunk egy jót, valamint megtudjuk azt is, hogy a Range Rover Evoque Coupe benzines verziója hogyan boldogul a tereppel.

Ráfizetnek a spórolni próbálók

Történelmi csúcson lesz keddtől a gázolaj ára Magyarországon, a benzinkutakon hétfőn mégis elmaradt az emelés előtti roham.

Elcsenték az állami kocsiknak szánt benzint

Már az előző kormány alatt is lophatták a benzint az állami autók sofőrjei, akiket most buktatott le egy belső vizsgálat.

Egy lépésre a 400-tól a benzinár

Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Élspórolás - majdnem 400 forint a benzin

A szerdai emelés után a benzin ára átlagosan 396, a gázolajé 383 forintra nőtt literenként.

Drágul az élet


szerző:
2011.09.17. 19:27
Drágul az élet

A legtöbb boltban kapható termék drágul januártól az áfaemelés miatt: ezt mondták szombaton a kereskedők az RTL Híradónak.

Szemét viszi a Föld körül


szerző:
2011.09.13. 10:10
Szemét viszi a Föld körül

Kétszeres értelemben is „szeméttel” kerüli meg a Földet egy brit férfi bebizonyítva, hogy megtehető a nagy utazás.

Súrolja a 400-as határt a benzin ára

Nő a benzin és a gázolaj ára szerdától, így újabb csúcsot ér el az üzemanyag ára. A 95-ös és a dízel is literenként öt forinttal drágul.

Szennyvízből készítenek üzemanyagot

Benzinre átszámítva csak 125 forintba kerül egy liter szennyvíz. Zalaegerszegen ugyanis ezzel tankolnak.

Újra fölfelé tartanak az üzemanyagárak

Emeli bruttó 7, illetve 5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Természetes üzemanyag pandaürülékből?

A pandák ürülékében lévő baktériumok hatékonyan bontják le a növényi anyagokat.

Egyre több helyen lehet 400 felett a benzin

Emelte bruttó 3 és 4 forinttal a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Újra csúcson a benzin ára


szerző:
2011.07.25. 14:50
Újra csúcson a benzin ára

Emeli bruttó 3 és 4 forinttal a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

8 forinttal drágul az üzemanyag


szerző:
2011.07.18. 14:10
8 forinttal drágul az üzemanyag

Emeli bruttó 8-8 forinttal a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Befellegzett a bioetanolnak?


szerző:
2011.07.06. 15:42
Befellegzett a bioetanolnak?

A magyar bioetanol gyártás halálának tartja az üzemanyag 50 forintos jövedéki adó emelését a Bioetanol Szövetség.

Olcsóbb lesz a benzin szerdától


szerző:
2011.06.27. 16:28
Olcsóbb lesz a benzin szerdától

A benzin hat forinttal, a gázolaj 9 forinttal lesz olcsóbb.

Örömhír a benzinfalóknak


szerző:
2011.06.14. 14:14
Kiszagolták a rendőrök a turpisságot

Elfogtak egy használt étolajjal üzemelő autót a Borsod megyei Mályiban.

Négy forinttal olcsóbb a benzin


szerző:
2011.05.25. 08:28
Négy forinttal olcsóbb a benzin

A benzin és gázolaj ára közötti különbözet ismét szűkülni kezd.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A benzin és a gázolaj is 2 forinttal lesz olcsóbb szerdától.

Lángok csaptak fel a buszon


szerző:
2011.05.15. 19:18
Lángok csaptak fel a buszon

Egy gázüzemű, helyi járatú busz gyulladt ki vasárnap délelőtt Székesfehérváron. A busz hátuljában lévő motortérnél volt a tűz.

Több pénzt hagyunk a boltokban


szerző:
2011.05.11. 11:57
Több pénzt hagyunk a boltokban

A cukor és a liszt több mint 60 százalékkal kerül többe, de jelentősen emelkedett egyéb élelmiszerek ára is egy év alatt.

Érdemes várni a tankolással


szerző:
2011.05.08. 11:19
Érdemes várni a tankolással

Az elemzők szerint csökken a benzinár a következő héten.

Újabb csúcson a benzinár


szerző:
2011.05.04. 17:07
Újabb csúcson a benzinár

Újra drágult a benzin. A legújabb rekord: 388 forint egy liter 95-ös átlagára.

Tengernyi adózatlan fűtőolajra csaptak le

Idén eddig összesen 5000 liter adózatlan fűtőolajat foglaltak le Zala megyében.

Drágább a benzin, olcsóbb a gázolaj

Két forinttal drágul a benzin, míg a gázolaj literjéért két forinttal kevesebbet kell fizetni.

Minden héten üzemanyagár-rekord


szerző:
2011.03.16. 14:22
Minden héten üzemanyagár-rekord

Pénteken öt forinttal emelkedik a gázolaj ára a hazai kutakon, a benzin ára ezúttal nem változik.

Benzinsokk a fővárosban


szerző:
2011.03.12. 09:05

Többe kerül a mindennapi betevő


szerző:
2011.03.11. 10:43
Többe kerül a mindennapi betevő

Az elmúlt egy évben az élelmiszerek, a háztartási energia és az üzemanyagok ára nőtt a leginkább.

Tankolhatunk- e vizet az autónkba?

10 éve követjük nyomon egy magyar feltaláló harcát, aki azt állítja, elmélete forradalmasíthatná az autóipart. Most nagyobb szükség lenne rá, mint valaha, de lehet-e valóság az álomból?

Küzd a világ az elszálló üzemanyagárakkal

Több kőolaj-kitermelő ország is növeli kitermelését, hogy enyhítse az ellátási félelmeket.

A lélektani határ felé drágul a benzin

Mindenkinek egyre nehezebb, szerdán újra csúcsot dönt az üzemanyagok ára.

Négy kerék drága, két kerék jó

Miskolcon egy informatikus döntött úgy, hogy biciklire pattan, így tud havonta több ezer forintot megspórolni.

Újabb rekordot dönt a benzinár


szerző:
2011.02.28. 14:27
Újabb rekordot dönt a benzinár

Ismét öt forinttal nő a benzin és a múlt heti kettő után szintén 5 forinttal emelkedik a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon szerdától.

Algát tankolnának a repülőkbe


szerző:
2011.02.26. 15:02
Algát tankolnának a repülőkbe

Algák segítségével előállított bioüzemanyagot tankolna repülőgépeibe a Qantas ausztrál légitársaság.

Nincs megállás az 500 forintos benzinárig?

Elemzők szerint ha nem áll helyre a közel-keleti béke, és a forint árfolyama sem erősödik, akár 500 forint fölé is emelkedhet egy liter benzin ára.

Ha szerda, akkor benzindrágulás


szerző:
2011.02.21. 15:39

Örömhír az autósoknak


szerző:
2011.01.31. 13:54
Mindenhogy elképesztő drága a tankolás

Amit benzin helyett lehet tankolni - például etanolt, vagy autógázt - annak az ára is folyamatosan nő.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való