KERESÉS search-close

ünnep

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ünnep"

Nyári Dia: „Nagyon pörgős anyák napja volt”

A Barátok közt egykori színésznője a Reggeliben mesélt arról, hogy  miért volt náluk óriási kavalkád május első vasárnapján.

Miből lett a majális - mit ünneplünk pontosan május elsején?

A napi 8 órás munkaidő gondolata már 1817-ben felmerült egy brit gyártulajdonos, bizonyos Robert Owen fejében. Erre bizony sokat kellett várni, a XIX. század második felében az Egyesült Államokban egyre többen követelték a nyolc órás munkaidőt, majd 1886. május 1-jén Chicagoban sztrájk kezdődött. Két nappal később a munkások és a rendőrök összecsaptak, innen indult május elseje.

Mi lehet a gátja a nők karrierépítésének?

A munka ünnepén azzal szeretnénk tisztelegni a női munkavállalók előtt, hogy nemcsak a munka frontján, de az élet más területén is megmutatjuk milyen a helyzetük ma a világban. Felső vezetők és beosztottak mesélnek tapasztalataikról és arról, hogy mi lehet a gátja a nők karrierépítésének.

EXTRA VIDEÓ: Mit ne csinálj húsvétkor, more?!

Gáspár Győző úgy döntött, az online nézőinek is szeretne segíteni, így elindította a „Mit ne csinálj, more!” rovatot. Az első adásban pedig azt boncolgatja Győző, hogy mi az, amit ne csináljunk semmiképpen sem húsvétkor. Bizony, bizony! Ha szeretnéd elkerülni az ünneppel járó kellemetlenségeket, akkor nézd meg  a videót, és szívleld meg a műsorvezető tanácsát, aranyat ér, ezt garantáljuk!

 

Körkép: Ki mit nem tud a húsvétról?

Te tudod, hogy miért festünk piros tojást? És azt, hogy miért locsolkodunk húsvétról? Az utca emberét is megkérdeztük a piros betűs ünnepről!

KÖNNYEZŐ SZŰZ MÁRIA: „Az ikon az egy picit olyan, mint a számítógépes használatban egy ikon, amire rákattintunk”

Máriapócs Magyarország egyik leglátogatottabb zarándokhelye, egy könnyező Szűz Mária kegyképet őriznek itt. Orosz István, a kegyhely igazgatója mesélt a csodákról, amik szerinte a mai napig folyamatosan történnek Máriapócson.  

 MÁRIAPÓCS: Megmutatjuk az ország egyik leglátogatottabb zarándokhelyét

A Szabolcs megyei aprócska Máriapócson alig több, mint 2000-ren laknak, mégis ez Magyarország egyik leglátogatottabb zarándokhelye. Itt őriznek egy Szűz Mária képet, ami utoljára 1905-ben könnyezett. Ennek emlékét egy zsebkendő őrzi, mellyel a könnycseppeket felitatták.

HÚSVÉT: A Passió című film alapján rendezett színdarabbal készülnek az ünnepekre Máriapócson

Az alig több, mint 2000 lelket számláló Szabolcs megyei Máriapócson nagy lelkesedéssel készülnek a húsvéti ünnepekre. A kisváros és a környék lakói látványos passiójátékkal kedveskednek, amiből a nézőket sem zárják majd ki.  

Huszárok és régi szakmák mesterei a skanzenben

Huszárosan telik az ünnepi hétvége a Szentendrei Skanzenben. A szabadtéri néprajzi múzeumban a lovaskatonák harci bemutatói mellett régi szakmák mestereivel is találkozhatnak a látogatók. Egy igazi kovácsműhelyben azt is megnézhetik, hogyan készül a szablya vagy a huszárok lovainak patkója. A lovasbemutatóról készült felvételeket hosszabban megnézhetik ITT

Hosszúhétvége: Teltház a szállodákban

Tömve vannak a hotelek az ünnepi hosszúhétvégén. A szállodaszövetség szerint több helyen már hetekkel ezelőtt elfogytak a szabad szobák, vagyis nem volt könnyű dolga annak, aki az utolsó pillanatban döntött az utazás mellett.

Közösen ünnepel és tiltakozik az ellenzék március 15-én

Újabb közös akció. Együtt ünnepelnek és tiltakoznak ellenzéki pártok március 15-én, Budapesten. Ezt eredetileg egy civil szervezet hirdette meg az Erzsébet hídhoz, ehhez csatlakoztak a pártok, valamint szakszervezetek és civilek is. Az egyik szervező azt mondta: 1848-ban is különböző világnézetű emberek álltak össze. Orbán Viktor miniszterelnök pedig idén is a Nemzeti Múzeumnál mond beszédet. Az állami ünnepségen Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő is felszólal.

Dakar-rali: ünnep az Atacama-sivatagban!

Puskás Öcsi nevét még az Atacama-sivatagban is ismerik! Hogy a Peruban zajló Dakar-rali végére Szalai Balázs nevét is megjegyzik-e még nem tudjuk, de azt megmutatjuk, hogy milyen a Rally ünnep az Atacama-sivatagban.

Félidőhöz érkezett a ValóVilág9 powered by Big Brother!

A nemes alkalomhoz Anikó szívből gratulált a még bent lévő játékosoknak, ráadásul az ex villalakók is üzentek nekik. Ezután pedig mulatozásból sem volt hiány...

 

Karácsonyi dalokat énekelve várták a Jézuskát a villalakók!

Greg egy pohár segítségével találta meg a kezdőhangot, Zsuzsu ismét megcsillogtatta utánozhatatlan hangtudását, majd Reni is becsatlakozott a Fehér Karácsonyba, bár lehet, hogy mindenki jobban járt volna, ha nem teszi! ValóVilág9 powered by Big Brother karácsonyi adás december 25-én 22 órától az RTLII-n!

A tökéletlen karácsony is jó

Szétrobbant diósbejgli, szénné égett piskóta, és kettétört feldíszített karácsonyfa. Idén is többen posztolnak a karácsonyi készülődés közben történt szerencsétlenségről. A közösségi médiaszakértő szerint sokan idill helyett a valóságot szeretnék megosztani az ismerőseikkel. Az általunk megkérdezett életvezetési tanácsadó szerint ilyen öniróniával boldogabban telhet az ünnep.

 

Törőcsik Mari békés karácsonyt szeretne

Nem mozdul ki, velemi birtokán tölti a karácsonyt Törőcsik Mari. Szenteste lánya és férje csatlakozik hozzá, hárman díszítik fel a fát, hogy aztán a szokásos ünnepi fogásból, a halászlevéből is közösen vacsorázzanak.  

Mókás videóval készülnek az ünnepekre a mentősök

Az Országos Mentőszolgálat karácsonyi videóját már csaknem 700 ezren látták, amiben két mentős egymással versengve énekel ünnepi dalokat.

Nálunk már december 23-án elkezdődik a karácsony!

Tudtad, hogy van egy karácsonyi hagyományunk az RTL Klubon? Tarts velünk és a Disney-k segítségével idén is hosszabbá varázsoljuk az ünnepet! Apróságok, hősök, klasszikusok, és egy vadonatúj szuperprodukció Micky egérrel.

HO-HO-HÓ! A Villában is járt a Mikulás

Volt zsákjában minden jó, ölében meg a villalakók...

Adventi fények és Hanuka gyertya


szerző:
2018.12.02. 19:36
Adventi fények és Hanuka gyertya

Már Budapest utcái is ünnepi fényben ragyognak.

Felborult a karácsonyi ünnepre szánt fenyőfa Eger főterén

Felborult kedden kora reggel az egriek fenyőfája, amit a Dobó téren állítottak fel az ünnepre készülődve. A balesetet egy térfigyelő kamera rögzítette. Valószínűleg a nagy szél miatt fordult ki a fa a talapzatból. Szerencsére a tér éppen üres volt, így senki nem sérült meg. A helyi városgondozó cég szerint ők nem hibáztak, valószínűleg a fa túl magas és széles volt.

ÉRDEKES: tények, amit eddig nem biztos, hogy tudtál a halottak napjáról

Miért terítették meg régen az asztalt a halottaknak? Miben változott meg a néphagyomány a világháború után? Tátrai Zsuzsanna, néprajzkutatót kérdeztünk a halottak napjáról.

Halloween: ezek voltak a legőrültebb sztárjelmezek!

A tengerentúl egyik legijesztőbb ünnepe egy évvel ezelőtt is megmozgatta a hírességek kreativitását. Halloweenkor a celebek buliról bulira járnak és a legijesztőbbtől a legviccesebb maskarákig, bármit magukra húznak, csakhogy magukra tereljék a figyelmet.

Nyári Dia és párja így ünnepelték az évfordulójukat!

A színésznő és kedvese a napokban kettesben ünnepeltek, melyről egy igen humoros, és közben megható poszt készült.

Százezrek nézték a tűzijátékot

Több százezeren voltak kíváncsiak az augusztus 20-i tűzijátékra, amelynek rakétáit idén a Lánchídról és a Dunáról lőtték fel. A rakpartokat már órákkal korábban ellepte a tömeg, és volt, ahol még hajnalban is tartott a buli. A mentőknek 53 kisebb sérülést kellett ellátniuk. A bámészkodók rengeteg szemetet hagytak maguk után, a takarítást kedd délre fejezték be a közterület-fenntartók.

 

Civil ruhás rendőrök is figyelnek majd a tömegben az esti tűzijátékon

Országszerte nagy erőkkel készülnek a mentők, a rendőrség és a tűzoltóság is. A rendezvényeken zöld táblákkal jelzik, merre vannak menekülőútvonalak, és bár az előrejelzések szerint nem várható este nagyobb zivatar, az Operatív Törzs szakemberei, - ha szükséges - , bármikor leállíthatják a tűzijátékot.

Tömeg az ünnepi programokon

A tikkasztó meleg ellenére rengetegen nézték meg a hagyományos légi és víziparádét a Duna parton. Vadászgépek, katonai helikopterek, ejtőernyősök bemutatóját élvezhette a közönség az állami ünnepen. Kígyózó sorokban álltak a látogatók a Parlament előtt is, hogy láthassák a Szent Koronát, hiszen augusztus 20-án, immár hagyomány, hogy ingyen meg lehet nézni.

Szűcs Gabi már augusztusban elkezdett készülni a karácsonyra

Szűcs Gabi karácsonyi koncertjére már hónapokkal a fellépés előtt elkezd készülni, így az énekesnő szinte egész évben karácsonyi hangulatban van.

Caramel ünnepi koncertet tervez rajongóinak

Az énekes életében először ad koncertet a Margitszigeten, és egy igazán különleges fellépést tervez, két felé osztva a műsort. A közös tűzijátéknézés mellett új dalokkal is készül rajongóinak.

Aki vesztett, az is ünnepelt

 Franciaországban és Horvátországban is az utcákra vonultak a drukkerek a tegnapi VB-döntő után. A francia köztársasági elnök a játékosokkal együtt az öltözőben ünnepelte, hogy 4-2-re legyőzték Horvátországot. Ezzel másodszor hódították el a trófeát. A vereség ellenére a horvátok egyáltalán nem búslakodtak, Zágrábban valóságos népünnepély kezdődött.

300. adás: együtt nosztalgiázott Wossala Rozina és Peller Mariann!

A Reggeli 300. adása igazán nosztalgikusra sikerült: ezek voltak a legemlékezetesebb pillanatok Wossala Rozina és Peller Mariann számára!

Pünkösd: szerelem és bőség

A Pünkösd a keresztény egyház egyik fő ünnepe, de rengeteg néphagyomány is fűződik ehhez az időszakhoz. Régen a természet újjáéledését ünnepelték ilyenkor. Szentendrén és Hollókőn meg is idézték ezeket a régi hagyományokat.

Hiányzott neki a színpad


szerző:
2018.05.15. 18:52
Hiányzott neki a színpad

Toldy Mária nem bánta meg, hogy pályája csúcsán visszavonult, de azért hiányzott neki a színpad – ezt mondta az énekesnő az RTL-nek néhány nappal a 80-dik születésnapjára rendezett gálaest után. Úgy döntött, ez volt az utolsó televíziós interjúja, a jövőben tanítványainak szenteli minden idejét, távol a nyilvánosságtól.

 

Így ünnepelték a sztárok az Anyák Napját!

Május első vasárnapján a celebek is köszöntötték az édesanyjukat és a nagymamájukat, a gyermekes sztárokat pedig lurkóik lepték meg. Mutatjuk, hogy ki hogyan ünnepelt május 6-án!

Novák Laci háremet tart?!


szerző:
2018.05.07. 07:28
Novák Laci háremet tart?!

A Barátok közt egyik legrégebbi szereplőjét, Tihanyi Tóth Csabát nem akármivel leptük meg születésnapja alkalmából!

Ilyen egy anyák napja a Barátok közt szereplőivel

Két évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon Mérai Katát és Tihanyi Tóth Csabát a Story és a Best magazin kérte fel egy exkluzív fotózásra, természetesen nem egyedül, hanem a mamák közreműködésével. Az anyukák pedig egy cseppet sem jöttek zavarba a fényképezőgép láttán, sőt a fotózás után büszkén meséltek csintalan gyermekükről.

1000. adásához érkezett az Éjjel-Nappal Budapest

Pont egy évvel ezelőtt érkezett az 1000. adáshoz a híres sorozat. A Fókuszban kiderült, ha szünet nélkül szerettük volna végignézni, akkor több mint egy hónapig a tv előtt ülhettünk volna. Kusza szerelmi szálak, viharos érzelmek, nagy viták és nagy egymásra találások: viszont egy valami állandó az Éjjel-Nappal Budapestben, az nem más, mint az albérlet.

Így kívántak boldog húsvéti ünnepeket a sztárok

A sztárok közösségi oldalain is minden a húsvéti ünnepekről szólt az elmúlt napokban. Legtöbbjüknek a munkával teli hétköznapok után azért is jön "kapóra" ez az ünnep, mert végre együtt lehet a család.

ÍGY TELT A HÚSVÉT: Locsolkodás, nyuszisimogatás és kisvasutazás

Hagyományos húsvéti locsolkodás Hollókőn, nyuszisimogatás Győrben, és kisvonatozás a budapesti vasúttörténeti parkban. Itt jóval több kisvonatot kellett üzembe állítani, annyi volt a látogató.

Nagypéntek: még a harangok sem szólalnak meg

Nagypénteket ünneplik ma világszerte a keresztények. Ez az a nap, amikor a hagyomány szerint Jézus Krisztust megfeszítették. Ez az egyházi év legcsendesebb napja, ilyenkor nem szólalnak meg a harangok sem.

NAGYPÉNTEK: Három méter magas homokszobor Jézusról

Nagypéntekre készült el Tinnyén egy majd három méter magas Jézus szobor homokból. Egyelőre az eső miatt sátor alatt van. Monostori Ferenc azt a pillanatot örökítette meg, amikor Krisztus kereszthalált hal.

Húsvéti ki mit (nem) tud

Ha Húsvét, akkor elmaradhatatlanok a klasszikus locsolóversek. Lépjünk most túl az unalomig ismételt „zöld erdőben jártam…” verzión és lássuk, hogy milyen ötletekkel készülnek idén a locsolni induló férfiak.

35 éve színpadon a Macskák

Ünnepel a Madách Színház: pontosan 35 évvel ezelőtt mutatták be a Macskák című musicalt. A darab azóta csaknem 1500-szor volt műsoron, és több mint másfél millió néző láthatta. A mostani jubileumhoz még a szerző, Andrew Lloyd Webber is gratulált.

Bekérdez a riporter: mit ünneplünk március 15-én?

Mit ünneplünk március 15-én? Ki írta a Nemzeti dalt? Kit szabadítottak ki a börtönből a márciusi ifjak? A Fókusz riportere ismét felkerekedett, hogy kifaggassa az utca emberét. Ön tudná a választ?

 

Különleges gólyákkal találkoztunk!

Kokárdával a nyakukban engedtek szabadon gólyákat a Hortobágyi Madárkórházban pont egy évvel ezelőtt. Immár 10 éve, mindig ezen a napon engedik elrepülni a korábban megsérült madarakat, amelyeknek a kórház röptéjében kellett átvészelniük a telet. Társaik általában ilyenkor érkeznek vissza Afrikából, így gond nélkül tudtak csatlakozni hozzájuk.

Márc. 15.: Vigyenek magukkal esernyőt, ha szabadtérre mennek!

A meteorológus szerint lehet záporra, zivatarra számítani csütörtökön. Az állami ünnep zászlófelvonással már 9 órakor elkezdődik a Kossuth téren, Orbán Viktor is itt mond beszédet, délután 2 órakor. Az autót felejtsék el – legalábbis Budapesten. A szakember azt javasolja, inkább a metrót használják. Két híd, számos tér és csomópont lesz lezárva. Két békemenet, egy tüntetés és több pártrendezvény is lesz a családi programok mellett.

Március 15. - Játékosan?


szerző:
2018.03.14. 08:59
Március 15. - Játékosan?

Jó lenne, ha március 15. nem csak arról szólna a gyerekeknek, hogy már megint ünneplőt kell felvenni, a kokárdát kitűzni, és szavalni. Élményszerűen közelebb kellene vinni hozzájuk az ünnepet. Arról, hogy mindezt hogyan valósíthatjuk meg, Silye Júlia művészetterapeutát kérdeztük!

Minden, ami nőnap!


szerző:
2018.03.08. 08:08
Minden, ami nőnap!

Mit ünneplünk március 8-án? Mit illik ajándékozni? Mennyire népszerű a nőnap? Erről beszélgettünk Kibédi Varga Katalin etikett szakértővel.

Együtt szülinapoztunk Laky Zsuzsi kislányával!

Laky Zsuzsi kislány,a Luca a héten ünnepli születésnapját, ezért felköszöntötte őt Anna és Mikike. Vajon mit kívánt Luca a gyertya elfújása közben?

Boldog születésnapot, Éjjel-Nappal Budapest!

Egy évvel ezelőtt, ezen a napon ünnepelte a híres sorozat a negyedik évfordulóját. Idén viszont már pontosan öt éve annak, hogy beköltöztek a nappalinkba az Éjjel-Nappal Budapest szereplői. Az akkori közel ezer epizód történéseit maguk a szereplők sem tudták már számon tartani: megszámlálhatatlan vita, életre szóló emlék és még több szerelmi szál. Nézd meg, hogyan ünnepeltek a sorozat sztárjai!

Magányosok is ünnepelhettek Valentin-napon

Vörös rózsacsokor szívecskés bögrével vagy éppen szakítós buli - itthon is tombol a Valentin- nap. Pirosba borultak a virágüzletek de a magányos szíveknek is szerveztek bulit Budapesten. Az általunk kérdezett néprajzkutató szerint téved, aki tengerentúli divatnak tekinti az ünnepet, hiszen már az ókorban is a szerelemért fohászkodtak ezen a napon.

Készüljünk a Valentin napra!


szerző:
2018.02.13. 08:08
Készüljünk a Valentin napra!

Biztos, hogy már a többség felkészült, de ha esetleg van olyan, aki még nem, akkor sincs ok a pánikra, mert a Reggeli most segít nekik is! A témával kapcsolatban Jánosi Valéria, párkapcsolati coach és mediátor volt Anna és Miki vendége.

Kifőzde: Nádai Anikó és az ő szerelmes sütije

GasztroGranny alapanyagai és útmutatása alapján a műsorvezető egy Valentin napi finomságot készített a Reggeli konyhájában. Íme a végeredmény!

Szilveszter és kakiló figurák Katalóniában

Gyémánt Balázs, hivatásos világutazó számos különlegességgel találkozott már útjain, sokról be is számolt már a Reggeliben. A Szilvesztert és az új év első napjait ezúttal Katalóniában töltötte, ahol azt is kiderítette, miért van tele Katalónia kakiló figurákkal.

Elárasztották a várost a csupasz karácsonyfák!

A hétvégén mindenki leszedte szépen a karácsonyfáját. Mára viszont fa temetővé vált a város. A sarkokon felhalmozva rontja az összképet a sok-sok kidobott zöld. Kíváncsiak voltunk, mikorra tűnnek el a fenyőfakupacok. Horváth László szakreferenst kérdeztük.

Ilyen a sztárok karácsonya!

Három évvel ezelőtt igen bensőséges pillanatoknak lehettünk tanúi, ugyanis a Fókusz kedvéért sztárjaink kamerát ragadtak és megörökítették, hogyan ünnepelték a szeretet ünnepét.

Ismét óriási akciókra számíthatunk karácsonykor!

Két éve, hogy ezen a napon beszámoltunk arról, hogy óriási tömeg várt mindenkit a bevásárlóközpontokban, ugyanis beindult a karácsony utáni nagy leárazási hullám. Volt, ahol 50-70 százalékkal is olcsóbban kínálták az eladók a termékeiket. A kereskedelmi szövetség főtitkára azt mondta, hogy a kereskedők ilyenkor adnak túl a karácsony előtt felhalmozott készleteiken, és kiderült, az akciók januárban is folytatódnak.

„Puszi-puszi Cicciolina!”


szerző:
2017.12.28. 17:00
„Puszi-puszi Cicciolina!”

Gondoljon bárki bármit, Cicciolina nagyon is odavan a családjáért, pont ezért most nem a mászkáláson lesz a hangsúly az ünnepek alatt. Egy megható karácsonyozást tervez a szeretteivel. Sőt, azt is megsúgta, kivel dísziti majd fel a fájukat.

Pintér Tiboréknál együtt pulzál majd az egész család

A kétszeresen elvált apuka, Tenya az ünnepek alatt folyamatos mozgásban lesz, hiszen mindegyik családjával ünnepel majd. Nem csoda ez a lelkesedés, hiszen a színész elmondta: számára kifejezetten fontosak azok a karácsonyi hagyományok, melyeket a szüleitől látott gyerekként, és eltökélt szándéka ezeket tovább is adni. De milyen meglepetésekkel készül még a szeretteinek?

Klaudia családja mindig bulival zárja a szentestét

A Survivor versenyzője is imádja a nyugis, szerettetteljes hangulatot, ami minden évben kialakul a fa körül, azonban náluk a legtöbbször kettéválik az ünneplés. A visszafogott ebéd vagy vacsi után a keménymagé lesz a terep, és jöhet a parti!

Alexa mindig kimaxolja a karácsonyt

Alexának bizony mindig a december a legnyugisabb hónapja, pont ezért, ilyenkor minden a családról, a barátokról, az italozásról és természetesen a zabálásról szól. Persze, elárulta a tökéletes karácsony receptjét is!

Herczeg Zoli már nagyon várja, hogy saját családja legyen

A stylist békés-nyugodt, szűkkörű karácsonyt tervez idén is: szüleivel, bátyjával és annak családjával ülnek majd együtt a fa alatt. Persze, azt ő is bevallotta, hogy már nagyon vágyik rá, hogy kibővüljön egy kicsit a családja.

Elindult a karácsony utáni vásárlási láz!

Két évvel ezelőtt, ezen a napon óriási roham volt az első nagy leértékelésen, vagyis szombaton a Boxing Day-en. Kiderült, az angol nyelvterületen tartott ünnepen hatalmas leárazásokkal várják az embereket. Bemutattuk, hogy sokan úgy válogatnak a termékek között, mintha a szeretteik elfelejtették volna őket meglepni karácsonykor.

Koller Virág szűk családi körben tölti a karácsonyt!

Kétféle típusú ember van: aki időben megveszi az ajándékokat, és az, aki az utolsó pillanatban. Virág elárulta, hogy ő egész évben gyűjtögeti édesanyukájának a karácsonyi meglepetéseket, sőt olykor már novemberben megbeszélik, milyen színű díszekkel ékesítsék a fenyőfájukat.

Tóth Andi most először tölti egyedül a karácsonyt

Az énekesnő „szingli csajosan” megy neki az ünnepeknek: a lazítás, a filmezés és a főzés kiemelt helyen szerepelnek a listáján, de egy baráti bulizás is benne lehet a pakliban. Hogy mit imád a legjobban a karácsonyban? Elárulta!

Lukács Miki: „Együtt fogunk sütni-főzni!”

Végre beköszönt az ünnepi nyugalom és a béke – ez az, amit Miki a legjobban vár idén karácsonykor, ráadásul most több időt is együtt tölthet a családjával, aminek minden pillanatát kihasználják majd.

Görgényi Fruzsina rendhagyó módon ünnepli az idei karácsonyt!

A gyönyörű színésznő kedvesével egy teljesen új ötlettel álltak elő a szentestét illetően, ami garantáltan a szeretteiket is meg fogja lepni. Mindeközben Fruzsina már előre pontosan tudja, hogy milyen finomságok kerülnek majd az ünnepli asztalra, a szilveszterrel pedig még mindig hadilábon áll.

Köllő Babett újra rátalált a karácsony lényegére

A színésznő régóta kereste már azt a karácsonyt, amit gyerekkorában annyira szeretett, és a Celeb vagyok, ments ki innen! alatt végre meglelte. De mi hiányzott eddig?

Vajon a dzsungelkirály Kabát Peti hol ünnepli a karácsonyt?

Petiéknél két dolog biztos az idei ünnepekkel kapcsolatban: párja, Adri végre ott lesz mellette, illetve egy jól betervezett nyaralást is beiktatnak a hideg napokra. Hogy kinek a családjánál lesznek szenteste? Ez még a jövő zenéje.

Nagy Alexáéknál olyan a karácsony, mint Amerikában a hálaadás ünnepe!

A színésznő elmesélte, náluk nemcsak a család gyűlik össze a fa körül, hanem olyan barátokat is várnak ilyenkor, akik egyedül töltenék a szentestét. A színésznő azt is elárulta, nem egy konyhatündér, de ilyenkor örömmel és szívből süt-főz a szeretteinek.

Megmutattuk, hogyan karácsonyoznak a mentősök és a tűzoltók

Két évvel ezelőtt bemutattuk, hogy az otthoni karácsonyi menüvel és feldíszített fenyővel karácsonyoznak a szolgálatban lévő tűzoltók, akik azt mondták, így könnyebb elviselniük, hogy nem a szeretteikkel töltik az ünnepet. Országszerte naponta kétezer tűzoltó, és 1500 mentős tölti 24 órás készenléti szolgálatban a karácsonyt.

Puskás Peti alig várja, hogy a karácsonyfa mellett sztorizhasson

Peti épphogy hazaér majd az ünnepekre Dél-Afrikából, úgyhogy előre megjósolta, hogy náluk idén a nagy beszámolók ideje lesz a karácsony. Amúgy sincs oda különösebben az ajándékokért, így most is azt várja a legjobban, hogy az egész családja együtt lehessen.

Várkonyi András idén különleges ajándékkal készül a feleségének!

A színész, mint minden évben, idén is családi körben tölti az ünnepeket. Viszont szilveszterre egy varázslatos meglepetéssel készül, amiről párja még mit sem sejt.

Mit jelent Pumped Gabónak a karácsony?

Gyerekként még Gabo is az ajándékok miatt izgult, mostanra viszont sok minden átalakult benne. A versenyben rájött, hogy az a legfontosabb, hogy meghittek legyenek a családjával. De mi lesz akkor a gyorsan vett meglepikkel?

A Barátok közt jóképű színésze nem kedveli a karácsonyt?

Solti Ádám őszintén vallott arról, hogy eddig miért nem szerette a szentestét, miért érezte úgy, hogy nem tud áhítattal gondolni a december 24-re. Aztán egy váratlan esemény minden megváltoztatott benne, és azóta az egyik legkedvesebb ünnepe lett.

Ünnepi hagyományok – Boldog karácsonyt kívánunk!

Két évvel ezelőtt, ezen a napon Dr. Tátrai Zsuzsanna, néprajzkutató rengeteg érdekességet mesélt hazánk karácsonyi hagyományairól, az ajándékozás változásairól, és persze a legizgalmasabb külföldi tradíciókról is.

Ez volt a Barátok közt sztárjainak kedvenc karácsonyi ajándéka!

Azt tudtuk eddig is, hogy Berényi Miki a Barátok közt Jockey-ja. Azt viszont talán kevesen tudták, hogy az őt alakító Szőke Zoltán is belevaló fickó. Minden karácsonykor meghívja a fiait és a barátnőiket egy menő vacsorára. Varga Izabelláéknál viszont még varázslat a karácsony, az ő lányai még mindig levelet írnak a Jézuskának.

Kaposvári hagyomány: közösen díszítették a fát

Fogyatékos és egészséges gyerekek együtt segítettek és készülődtek a karácsonyra Kaposváron. A tűzoltók karácsonyfáját díszítették fel közösen. Ez már évek óta hagyomány a somogyi megyeszékhelyen. A gyerekek nevelői szerint nagyon sokat jelent a kicsiknek, hogy másoknak segíthetnek.

Feldíszítették a villamost


szerző:
2017.12.07. 18:49
Feldíszítették a villamost

Karácsonyi díszbe öltöztetett villamoson utazhatnak a miskolciak az adventi időszakban. A feldíszített villamos hatodik éve advent első vasárnapjától egészen vízkeresztig közlekedik.

 

 Cuki: ezt gondolják a gyerekek a Mikulásról

Télapó, Mikulás, Karácsonyapó, Joulu Pukki vagy éppen Jézuska – mindegy hogyan nevezzük, hiszen ahány ország, annyiféle hagyomány, de az üzenetük mindenképpen közös. De vajon mit gondolnak a gyerekek december két legnagyobb ünnepéről. Ki hozza az ajándékot?

 

Éjjel-Nappal Mikulás!


szerző:
2017.12.05. 05:00
Éjjel-Nappal Mikulás!

A híres sorozat egyik ismert szereplője, Lali három évvel ezelőtt mesélt a Fókusznak a kiskori nem mindennapi Mikulásos élményeiről, és a történetből az is kiderült, hogy mindehhez mi köze volt a fogszabályzónak.

Betlehem – két köbméter fából

Mától látható Európa legnagyobb, templomban épített betleheme. A csaknem 60 négyzetméteres alkotást immár 69. alkalommal a helyiek készítik. A vörsi betlehem messze földön híres, tízezrek mennek el a somogyi faluba, hogy megnézzék. Az alkotás advent első vasárnapjától február másodikáig látható.

 

Fényárral mentették meg az ország fáját

Fényárral mentették meg az ország karácsonyfáját. A parlament előtt álló 16 méter magas ezüstfenyőt egy tököli házaspár ajánlotta fel, de a szállítás közben megsérült. Több helyen letörtek az ágai, és lehullottak a tűlevelei.

 

ÜNNEPI DÍSZBEN: ilyen lett az ország fája

A 16 méter magas ezüst fenyőt egy házaspár ajánlotta fel, ami sajnos szállítás közben megsérült. Így a fa végül egy hatalmas fényhálót kapott, amivel eltakarták a sérült részeket.

 Ünnepi Trabant a körforgalomban

Trabant kapott karácsonyi díszítést Csorna legforgalmasabb pontján egy körforgalom közepén. Ajándékdobozokkal van teli, egy karácsonyfát a tetején állítottak fel, persze karácsonyi fényt is kapott. A különleges dekorációt a városüzemeltető dolgozói találták ki, a Trabantot is ők szerezték be.

 

Ezek a legtrendibb adventi koszorúk idén!

Már csak pár nap és elkezdődik az advent, vasárnap már meg is gyújthatjuk az első gyertyát. A négy gyertya más-más jelentéssel bír: az első a hit, a második a remény, a harmadik az öröm, a negyedik a szeretet. Már a natúrtól a tollasig, mindenféle koszorú közül választhatunk! Végigvettük a legmenőbb ünnepi trendeket!

Így karácsonyozik Zimány Linda!


szerző:
2017.12.01. 09:00
Így karácsonyozik Zimány Linda!

December elseje van, beköszöntött a tél! A pénteki Reggeliben Zimány Linda mesélt karácsonyi szokásairól.

Lady Los Angeles beavatott minket a Hálaadás rejtelmeibe

Miért adnak hálát az amerikaiak? Ildy Lee válaszolt! Továbbá: Lady Los Angeles találkozott youtuber rajongóival!

Videó: Ilyen helyzetben még sosem láttuk Justin Timberlake-et!

Az eseményt pedig maga az énekes felesége osztotta meg közösségi oldalán!

Aranyhajnál is szebben ragyog otthon a Karácsony?

Küldj egy fotót arról, nálatok milyenek a karácsony fényei! A fotóidat itt tudod feltölteni.

Visszaemlékezéssel ünnepeljük a Válótársak sztárjának születésnapját

A Jászai Mari-díjas Scherer Péter november 16-án ünnepli 56. születésnapját. A jeles nap alkalmából összegyűjtöttük Jakab Dávid néhány emlékezetes pillanatát a Válótársakból, mi így kívánunk boldog születésnapot a színésznek!

Az 50 éves Lovasi András 30 éve zenél

Ötvenedik születésnapját, és egyben pályára lépésének harmincadik évfordulóját ünnepli idén Lovasi András. A Kossuth-díjas zenész örömmel osztotta meg velünk egykori élményeit a zenészi pályára lépéséről, a korán jött sikerekről, apaságról, és arról, hogy mi az, amit másképpen csinálna.

Orbán: „Brüsszelt meg lehet zabolázni”

Harminc év után a kommunisták után most egy pénzügyi birodalom fenyegeti beolvasztással Magyarországot a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor a Terror Házánál tartott ünnepi beszédében azt mondta: Brüssszel egy pénzügyi spekuláns tervével akar bosszút állni azért, mert Magyarország ellenáll a betelepítéseknek. A miniszterelnök úgy látja, ha nyernek a jövő évi választáson, akkor tudnak ellenállni a globalizmus erőinek, ahogy '56-ban a felkelők a szovjeteknek.

Kabrióba ülhettek a vak gyerekek

Kölyök labradorokkal és kabriózással ünnepelték vak gyerekek a Fehér Bot Napját a Vakok Általános Iskolájában. Sokan életükben először ültek nyitott tetejű kocsiban, vagy simogattak vakvezetőnek kiválasztott kutyákat.

 

A Holtak felejthetetlenné tették Gergő születésnapját

Gergő 22 éves lett. A Holtak Szigetén élő lányok igyekeztek a körülményekhez képest a legtöbbet kihozni az ünneplésből, és készítettek a srácnak egy ananász tortát, virágcsokrot, Anita pedig egy kis apróságot is barkácsolt párjának.

Eltelt egy év: így ünnepeltek a ValóVilág powered by Big Brother játékosai!

Bizony megemlékeztek a nagy napról a Villa egykori lakói...

AUGUSZTUS 20:  Élje át újra a tűzijátékot!

Ha lemaradt róla, ha újranézné, most megteheti!

Szöges útzár és rendőrautók

Több elemből álló útzárral készülnek a rendőrök augusztus 20-ra Budapesten. A szabadtéri rendezvényekhez vezető utakat kordonokkal és rendőrautókkal állják el, nehogy valaki a tömegbe hajtson. Most úgy tűnik, hogy az ünnepi tűzijáték idején eső nem várható, de erős lehet a szél, ezért akár változhatnak a programok.

Londonban már elkezdődött a karácsonyi vásár

Pedig ott is tombol a nyár.  Az egyik nagyáruház 145 nappal Szenteste előtt kezdte el árulni az ünnepi díszeket és egyéb ajándéktárgyakat. Már kapható például karácsonyi puding és karácsonyi torta is. A helyieket viszont kifejezetten zavarja, hogy csaknem öt hónappal Karácsony előtt már beindul a nagyüzem, szerintük ez tönkreteszi az ünnepek hangulatát.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Dalokkal ünnepelték a rakétát

Folytatódik az örömünnep Észak-Koreában a múlt heti sikeres rakétateszt után. Ezúttal nagyszabású koncerten köszöntötték az interkontinentális ballisztikus rakétát. Mindenki ott volt, aki számít valamit a popzenében a világtól elzárt ázsiai országban. Kim Dzsong Un sem hagyhatta ki a bulit.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való