KERESÉS search-close
Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ünnep"

Visszaemlékezéssel ünnepeljük a Válótársak sztárjának születésnapját

A Jászai Mari-díjas Scherer Péter november 16-án ünnepli 56. születésnapját. A jeles nap alkalmából összegyűjtöttük Jakab Dávid néhány emlékezetes pillanatát a Válótársakból, mi így kívánunk boldog születésnapot a színésznek!

Az 50 éves Lovasi András 30 éve zenél

Ötvenedik születésnapját, és egyben pályára lépésének harmincadik évfordulóját ünnepli idén Lovasi András. A Kossuth-díjas zenész örömmel osztotta meg velünk egykori élményeit a zenészi pályára lépéséről, a korán jött sikerekről, apaságról, és arról, hogy mi az, amit másképpen csinálna.

Orbán: „Brüsszelt meg lehet zabolázni”

Harminc év után a kommunisták után most egy pénzügyi birodalom fenyegeti beolvasztással Magyarországot a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor a Terror Házánál tartott ünnepi beszédében azt mondta: Brüssszel egy pénzügyi spekuláns tervével akar bosszút állni azért, mert Magyarország ellenáll a betelepítéseknek. A miniszterelnök úgy látja, ha nyernek a jövő évi választáson, akkor tudnak ellenállni a globalizmus erőinek, ahogy '56-ban a felkelők a szovjeteknek.

Kabrióba ülhettek a vak gyerekek

Kölyök labradorokkal és kabriózással ünnepelték vak gyerekek a Fehér Bot Napját a Vakok Általános Iskolájában. Sokan életükben először ültek nyitott tetejű kocsiban, vagy simogattak vakvezetőnek kiválasztott kutyákat.

 

A Holtak felejthetetlenné tették Gergő születésnapját

Gergő 22 éves lett. A Holtak Szigetén élő lányok igyekeztek a körülményekhez képest a legtöbbet kihozni az ünneplésből, és készítettek a srácnak egy ananász tortát, virágcsokrot, Anita pedig egy kis apróságot is barkácsolt párjának.

Eltelt egy év: így ünnepeltek a ValóVilág powered by Big Brother játékosai!

Bizony megemlékeztek a nagy napról a Villa egykori lakói...

AUGUSZTUS 20:  Élje át újra a tűzijátékot!

Ha lemaradt róla, ha újranézné, most megteheti!

Szöges útzár és rendőrautók

Több elemből álló útzárral készülnek a rendőrök augusztus 20-ra Budapesten. A szabadtéri rendezvényekhez vezető utakat kordonokkal és rendőrautókkal állják el, nehogy valaki a tömegbe hajtson. Most úgy tűnik, hogy az ünnepi tűzijáték idején eső nem várható, de erős lehet a szél, ezért akár változhatnak a programok.

Londonban már elkezdődött a karácsonyi vásár

Pedig ott is tombol a nyár.  Az egyik nagyáruház 145 nappal Szenteste előtt kezdte el árulni az ünnepi díszeket és egyéb ajándéktárgyakat. Már kapható például karácsonyi puding és karácsonyi torta is. A helyieket viszont kifejezetten zavarja, hogy csaknem öt hónappal Karácsony előtt már beindul a nagyüzem, szerintük ez tönkreteszi az ünnepek hangulatát.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Dalokkal ünnepelték a rakétát

Folytatódik az örömünnep Észak-Koreában a múlt heti sikeres rakétateszt után. Ezúttal nagyszabású koncerten köszöntötték az interkontinentális ballisztikus rakétát. Mindenki ott volt, aki számít valamit a popzenében a világtól elzárt ázsiai országban. Kim Dzsong Un sem hagyhatta ki a bulit.

Apák napja: a világsztárok szemszögéből!

Bizony nem is gondolunk sokszor bele, hogy a szupersztárok is édesapák vagy, hogy az ő hátuk mögött is ott van egy szerető családfő. Most e jeles ünnep alkalmából ők szintén elmondták érzéseiket!

Szívszorító üzenetek: így ünnepelték hírességeink az apák napját!

Van, aki verssel, van, aki egy közös fotóval és van, aki egy szép gondolattal üzent az édesapjának. Sokaknak azonban csak az emlékezés maradt...

Baranyi László sírva ünnepelte 90. születésnapját

Itt van velünk a Família Kft. Ferenc nagypapája, Baranyi László, aki a napokban ünnepelte 90. születésnapját. A színész óriás elmesélte, hogyan köszöntötték fel a kollégái, és azt is, mi a hosszú élet titka.  

 

Pünkösdi királyt is választottak

Ma van pünkösd, a keresztény egyház egyik fő ünnepe. A húsvét utáni 50. napon a hívek a Szentlélek eljövetelét ünneplik. Pünkösd vasárnaphoz és hétfőhöz nagyon sok szokás kapcsolódik, az egyik legismertebb a pünkösdi király és királyné választás. Régen, elődeink ezen a napon pünkösdi rózsát tettek a mosdóvízbe, hogy egészségesek legyenek.

VV Soma:

A ValóVilág powered by Big Brother unikornis lánya, Vivi néhány nappal ezelőtt töltötte be a 23-at. A lány szülinapjáról a VV8 győztese, Soma sem feledkezett meg, és egy közös fotóval kívánt neki boldog születésnapot.

Ünnepeld velünk Chert és a nagy pillanatait a vásznon!

A napokban töltötte be 71. életévét az örök fiatal énekesnő, akinek dalait mindnyájan ismerjük, és aki nem egy filmben is bebizonyította már, hogy nem csak a mikrofon mögött, hanem a kamerák előtt is díva!

Különlegesebbnél különlegesebb anyák napi meglepetések sztárjainktól!

Megható üzenetekkel, könnyfakasztó gondolatokkal és hatalmas meglepetésekkel készültek kedvenc hírességeink az anyák napjára.

Sztár anyukák és sztárok anyukái a Fókusz Pluszban

Május első vasárnapja anyák napja, természetes, hogy a Fókusz Pluszban is az anyukáké a főszerep. Kovács Katié és Nagy Timeáé például, akik ünnepelt világverő bajnokok voltak, most mégis akkor lábad könnybe a szemük, amikor a gyerekeikről és az anyaságról beszélnek. És főszerepet kapnak azok az édesanyák is, akiknek gyermekeit az egész ország ismeri az összes sikerükkel és ballépésükkel együtt. Mindannyian állítják, hogy a feltétel nélküli szeretetről ismerszik meg egy anyuka.   

VV Mici megkapta élete egyik legszebb szülinapi ajándékát!

Május első napja a tavalyi ValóVilág powered by Big Brother játékosainak sem telt unalmasan. VV Soma meglepte rajongóit, VV Mici pedig ünnepelt!

Vajon a Barátok közt szereplőinek mit hozott a nyuszi?

Hat évvel ezelőtt olyan szerencsében volt részünk, hogy a híres sorozat kulisszái mögött - egy kamera társaságával – beleshettünk a szereplőkhöz. Kiderült, nem mindenki tudott locsolóverset mondani, és arra is fényderült, ki tud spontán bolondozni és vagánykodni.

Intenzív falatozás után fogyókúrába kezdett Keleti Andi

Peller Anna és Lukács Miki felköszöntötték a névnapos táncművészt, majd arra is kíváncsiak voltak, hogyan telt Andiéknál a húsvét.

Alföldi svábbogárra cserélné a húsvéti nyuszit?

A különböző nemzeteknek különböző húsvéti hagyományaik vannak, Annáék pedig összegyűjtöttek néhányat. Ausztráliában például utálják a nyulat, ezért nyuszi helyett egy bilby nevezetű erszényes vette át a tapsifüles szerepét. Kiderült, hogy Anna perfektül beszél németül, és még eszkimó ősei is vannak.

A nyuszisimogatás volt a sláger

Húsvéti forgatag volt ma országszerte sok helyen. A legnépszerűbb program ilyenkor a nyúlsimogatás - Miskolcon volt olyan kisgyerek, aki most látott először közelről nyulat. Persze az állatokkal való barátkozáson túl egyéb programokon is részt vehettek a gyerekek, így kukoricát morzsoltak és kipróbálhatták milyen mezítláb gesztenyén, szalmán, vagy bárányszőrön sétálni.

Bérelni is lehet nyulat húsvétra

Bérelni lehet a nyulakat Szegeden. Már hetekkel az ünnepek előtt lefoglalták a legtöbbet. Vannak, akik csak néhány napra tartják meg a kis állatokat, de olyanok is akik több hónapig is gondozzák a nyuszikat. Az állatvédők azt mondják, jobb bérelni, mint vásárolni és utána kidobni az állatot, de ők a bérlést sem tartják a legjobb megoldásnak, ezért inkább az állatsimogatókat javasolják.

Van okunk ünnepelni! Ők indulhatnak a Televíziós Újságírók Díjáért!

Idén negyedik alkalommal, március 29-én adják át Magyarország egyik legrangosabb díját. A jelöltek között az RTL Klub több műsora és médiaszemélyisége is szerepel. Mutatjuk!

Tudtátok? Vajon mindenki tisztában van azzal, hogy mit ünneplünk húsvétkor?

Négy évvel ezelőtt a Fókusz stábja ismét egy hatalmas projektbe kezdett, és megkérdezte az utca emberét, tudják-e pontosan, mit is ünneplünk húsvét hétfőn. Na és nagypénteken? Akkor azt már félve kérdezzük, vajon mit szimbolizál húsvétkor a tojás és a nyuszi?

 

Gyuri ott lesz Erika esküvőjén!

A halotti toron Gyuri rálép Erika lábára, amikor szóbakerül az esküvőjük, Teca végre megteszi az első lépést, hogy közelebb kerüljön a Paphoz, Kati pedig felkeresi Janót. Nézd meg, hogyan ünnepelnek a Pajkaszegiek!

Az ellenzék a kormányt bírálta

Szabadságról, függetlenségről és a hatalmon lévők önkényéről beszéltek az ellenzéki pártok vezetői a nemzeti ünnepen. Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a gazdagok pártjának nevezte a Fideszt. Azt ígérte, ha hatalomra kerülnek, luxusadót vezetnek be. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szerint ők egy szabad, nyitott országot szeretnének. A Jobbik elnöke arról beszélt, hogy most is vannak földesurak, mint a forradalom idején. Az LMP társelnöke arra utalt, hogy ha Petőfiék ma élnének, elutasítanák a paksi atomerőmű bővítését.

Orbán: Lázadás készül Európában

Brüsszelt meg kell állítani, és továbbra is nemzeti kézben kell tartani a kormányzást - ezt mondta Orbán Viktor ünnepi beszédében a Múzeumkertben. A miniszterelnök szerint Európa népei újra lázadni készülnek a brüsszeli bürokraták, a liberális világmédia és a nemzetközi pénztőke ellen. Beszéde alatt folyamatosan sípokkal fütyültek tüntetők, Orbán Viktor nekik is kiszólt.

Kósa: Egyszerűen bunkóság

A bírósághoz fordult a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet amiatt, hogy a rendőrség nem engedélyezte a sípos tiltakozást Orbán Viktor szerdai beszéde alatt. A TASZ programvezetője szerint az ünnep méltóságára hivatkozva nem lehet korlátozni az embereket abban, hogy kinyilvánítsák a véleményüket.  A kormányszóvivő szerint a sípos tüntetőket holnap sem fogják beengedni az állami ünnepre. Az Együtt elnöke szerint mindig kifütyülik majd a miniszterelnököt, amíg csak a kormánypárti sajtónak nyilatkozik.

Jó időt ígérnek március 15-re

Bátran lehet a nemzeti ünnepen szabadtéri programot szervezni. A meteorológus szerint ugyanis esőre alig van esély, kellemes, tavaszi idő lesz. Családi programokban sem lesz hiány, a Budai Várban például már kedden is a holnapi forgatagra készültek. Sok helyen lesz forgalomkorlátozás, a Budapesti Közlekedési Központnál ezért mindenkit arra figyelmeztetnek, előre tájékozódjon, mielőtt útnak indul.

Nők, akikre különösen büszkék lehetünk

A nőnapot 1917 óta évről-évre megünnepli a világ, bár eredeti üzenetével nem biztos, hogy mindenki tisztában van. 1857. március 8-án a New York-i textiliparban dolgozó nők emberibb munkakörülményeket és magasabb fizetést követelve vonultak utcára. Március 8. a nők egyenjogúságáról szól, nem pedig a virágok ünnepe. Most olyan hölgyek következnek, akire különösen büszkék lehetünk mi magyarok.

 

Nagypéntek is munkaszünet lett

Az Országgyűlés kedden a Fidesz-KDNP képviselőinek javaslatára munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket, így idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a húsvét.  

Így ünnepelték a sztárok a Valentin-napot!

Összegyűjtöttük, hogy melyik híresség mit kapott Valentin-napra a párjától, és milyen képet osztott meg a szerelmesek ünnepén a közösségi oldalán!

Egy éves lett D. Tóth András kislánya!

A Fókusz műsorvezetőjének kislánya, Anna február 12-én ünnepelte első születésnapját. Ezennel elérkezett az utolsó #haviannaposzt!

Vízibalettező belugák

Különleges produkcióval köszöntötte az egyik kínai város, hogy elkezdődött a holdújév, ami százmilliók legfontosabb ünnepe Kelet-Ázsiában. A produkció egy vízibalett volt, méghozzá emberekkel és fehér delfinekkel.

Így telt a hazai sztárok karácsonya

Tekintsünk vissza picit a karácsonyra! A hazai és külföldi sztárok ilyenkor kicsit hátrébb húzódnak a média elől, de a közösségi médiában lelkesen dokumentálják az ünnepeket. Ezekből válogattunk most néhányat.

Balogh Eszter: „Jobban szeretek adni, mint kapni.”

Az X-Faktor énekesnője elmesélte, hogyan telnek náluk az ünnepek.

Így tölti az ünnepeket Jáger Kinga

Családi hagyományaikról és karácsonyi terveiről mesélt az X-Faktor énekesnője.

Örömzenéléssel ünnepel a Ham ko Ham

A zenekar tagjai hagyományaikról, karácsonyi ételeikről és ünnepi terveikről meséltek.

Nyári Dia:

A karácsonyt mindig nagymamájánál kezdi a Barátok közt színésznője. Közösen főznek, majd hazamegy a szüleihez, ahol folytatják az ünneplést. Dia elmesélte, hogy mi volt a legemlékezetesebb ajándékozásuk, amire azóta már mosolyogva gondol vissza anyukájával és apukájával.

CUKI: Ez Molnár Tibi legszebb karácsonyi emléke gyerekkorából

Tibi számára a karácsony varázslatos történet. Habár elkezdte fejtegetni, hogy vele miért nem kellemes ünnepelni, azt is elárulta, hogyan emlékszik vissza gyerekkorára és a Jézuska érkezésére.

Vince Aliz Liza karácsonya:

A karácsonyi menü mindig központi kérdés a családoknál az ünnepek alkalmával. Így van ez Lizáéknál is! Az X-Faktor énekese elárulta, hogy anyukájának mennyire nincs könnyű helyzetben, ha az ételekről van szó...

Sárközi Ákos: „A legjobban a hangulatát szeretem az ünnepeknek”

A séf családjában az a szokás, hogy mindig ketten bújnak el a kislányával és úgy várják, hogy jöjjön a Jézuska. Ákos pedig ezt szereti a legjobban az ünnepekben! A séf persze a gyerekkori hagyományokról és az elengedhetetlen ünnepi ételekről is mesélt nekünk.

Nézd meg, mivel ajándékozza meg szeretteit Opitz Barbi karácsonykor!

Az X-Faktor 2016 győztese elárulta, milyen karácsonyi hagyományaik vannak, és hogy mivel készül családtagjai számára kedvenc ünnepén.

Istenes Bence: „Ez lesz az első közös karácsonyunk”

Bencééknél mindig is nagy dolog volt a karácsony –  most, hogy már ő is apuka, ez csak fokozódott. A család mellett a barátokra is sok időt szán az ünnepek alatt, velük is mindig nagy karácsonyozásokat szerveznek. Nem mellesleg a műsorvezető is részt vesz a Fókusz december 28-ai, adománygyűjtő különkiadásában.

Így kívánnak boldog karácsonyt a Barátok közt színészei

A sorozat színészei és a készítők egy igen kedves és megható videóval szeretnének kellemes ünnepeket kívánni a nézőknek, és megköszönni, hogy minden évben minket választanak.

Barátok közt: Békés ünnepeket

Boldog karácsonyt!

Boldog ünnepeket kíván a Barátok közt

Boldog Karácsonyt! 

Mi volt a Barátok közt sztárjainak kedvenc karácsonyi ajándéka?

Azt tudtuk eddig is, hogy Berényi Miki a Barátok közt Jockey-ja. Azt viszont talán kevesen tudták, hogy az őt alakító Szőke Zoltán is belevaló fickó. Minden karácsonykor meghívja a fiait és a barátnőiket egy menő vacsorára. Varga Izabelláéknál viszont még varázslat a karácsony, az ő lányai még mindig levelet írnak a Jézuskának.

Nádai Anikónak mindig meggyűlik a baja a karácsonyi ajándékokkal

Minden évben az utolsó pillanatban rohangál a tökéletes meglepetések után, de az ötletei sokszor balul sülnek el. A karácsonyi díszek is sokszor a végső pillanatban kerülnek fel, de idén is megtesz mindent az ünnepi hangulatért. Sőt, a műsorvezető is részt vesz a Fókusz december 28-ai adománygyűjtésében.

Emlékeztek? A Barátok közt Illés Petije szörnyű dologra bukkant!

Pontosan egy évvel ezelőtt történt, hogy a Mátyás király tér élete teljesen megváltozott, mikor Peti az öntudatlanul fekvő Schneider Róbertet megtalálta. Kiderült, Nóra férje nem csak szimplán rosszul van, hanem meghalt. Peti akkor látta a gyilkos fegyvert, de még az elkövetővel is farkasszemet nézett.

Kovács Dóri odavan a karácsonyi díszekért!

Dóri imádja a karácsonyt, de sokszor versenyt kell futnia az idővel. A díszítésről azonban sosem mond le, minden évben gyűjtögeti a szebbnél szebb kincseket, és ez gyerekkora óta semmit sem változott. Ráadásul Dóri is részt vesz a Fókusz december 28-ai, adománygyűjtő különkiadásában.

A készülődés utolsó napjai

Elkezdődött a téli szünet az iskolákban és óvodákban, közben pedig a finisbe ért a karácsonyi készülődés. A háziasszonyok már sütnek-főznek, de legalábbis eltervezték az ünnepi menüt. A hozzávalók beszerzése miatt óriási a tömeg a bevásárlóközpontok környékén. Budapesten, a zsúfolt csomópontokban rendőrök irányítják a forgalmat.

Dombi: „Egy aranyközépúton vagyunk, én és a karácsony”

A humorista szereti az ünnepeket, de azért nem viszi túlzásba a dolgot: nem teker fényfüzéreket még a hűtőre is. A gyerekkori karácsonyokra is visszaemlékezett kicsit. A szüleinek azóta is próbálja visszaadni a sok jót, amit tőlük kapott. De másoknak is ad: Dombóvári István is részese lesz a december 28-án jelentkező Fókusz különkiadásának.

Jáksó László mindent elfelejt, de a karácsonyt azért észreveszi

A Heti Hetes műsorvezetője nem igazán szokott semmit sem megünnepelni, ezért mindenki azt hiszi róla, hogy nem szereti az ünnepeket. Ez persze nincs így, hiszen a karácsony nem róla szól, hanem másokról. Így nem is meglepő, hogy ő is részt vesz a Fókusz adománygyűjtő különkiadásában december 28-án.

Fördős Zé: „Karácsonykor az én dolgom, hogy mindent megegyek, amit elém raknak”

A Konyhafőnök zsűritagjánál a karácsony mindig egy óriási családi ünnep, és ilyenkor a férfiak önként távoznak a konyhából és a nőknek adják át a terepet. A hagyományos ünnepi menü persze minden évben bővül egy-két izgalmas finomsággal. Kíváncsiak vagytok, Zé és családja milyen ételekre esküsznek ilyenkor? Elmesélte!

Lelepleztük a giccses karácsonyi klippeket

Karácsonyi videóból különben kimeríthetetlen a választék, valamiért minden zenész úgy érzi: muszáj ilyet készítenie. Bármennyire is magasztos a szándék, ennek bizony elsősorban üzleti okai vannak. A komolyan vett karácsonyi videókban éppen az a baj, hogy nem tudnak nem giccsesek lenni. Hogy, miért? Ennek jártunk utána!

Így készülnek sztárjaink a szeretet ünnepére

Körülnéztünk a hazai hírességeknél karácsony előtt: Istenes Bencének az a legfontosabb, hogy a család együtt legyen karácsonykor; Pumped Gabo imádja a karácsonyt, de ami talán ennél is meglepőbb, hogy az ünnepi sütik a kedvencei, ezért, hogy jó formában maradjon, a karácsonyi időszakban többet látogatja a konditermet is. Puskás Peti meg azért szereti a karácsonyt, mert újra gyereknek érezheti magát, míg Oláh Gergő gyerekei környezetében érzi a legjobban magát szentestén, ezért akkor fellépéseket sem vállal.

Lilu: „Soha nem értem tetten a Mikulást”

Liluék minden évben díszbe öltöztetik az egész lakást, amit a barátaik szerint még a Holdról is látni lehet ilyenkor. Édesanyjától vette át a karácsony szeretetét. Gyerekkorában imádta a rejtélyt és a varázslatot, ami körüllengte az ünnepeket, ez a mai napig nem változott. A műsorvezető idén a Fókusz adománygyűjtő különkiadásában is részt vesz december 28-án.

Borbáth Ottilia: „Elégedett, boldog ember vagyok”

A színésznő minden évben nagyon várja az ünnepeket, ugyanis ilyenkor végre együtt lehet a család. Szilveszterkor sem tétlenkedik, férjével mindig évben izgalmas programot szerveznek az óév utolsó napjára.

Gál Petrának az a legfontosabb, hogy karácsonykor együtt legyen a család

Petrának nagyon fontos a karácsony, de nem is az ajándékok, sokkal inkább a családja miatt. Édesapjáék ráadásul már kiskorában nagyon fontos dologra tanították meg, amihez a mai napig ragaszkodik: mások segítéséhez. Ezért is vesz részt ő is a december 28-án jelentkező Fókusz különkiadásában, melynek segítségével pénzt gyűjtenek a rászorulóknak.

Barabás Évinek a karácsony felér egy varázslattal

A Fókusz műsorvezetője imádja az ünnepeket, ilyenkor a szívét is mindig ünneplőbe öltözteti. Folyton azt a gyerekkori varázslatot szeretné megteremteni, amit annyira imádott. És nemcsak családjának szeret örömet okozni, de másoknak is szívesen segít: a Fókusz december 28-án egy speciális különkiadással jelentkezik, melynek segítségével pénzt gyűjtenek a rászorulóknak.

Éjjel-Nappal Karácsony – Az ünneplés tragédiába fulladt!

Három évvel ezelőtt az Éjjel-Nappal Budapest szereplői nagyban készülődtek a közös karácsonyra. Lali elő is vette nagyszülei égősorát, ezzel emelve az ünnep szépségét. Joe és barátai már épp a vacsorához készülődtek, mikor Lali kedves égősora megunta a szolgálatot és zárlatos lett. A nagy zűrzavarban nemcsak a fa kapott lángra, hanem Lali köpenye is.

Nyertes Zsuzsa karácsonya

Milyen ételekkel készül a művésznő. És mitől könnyezik jobban: a hagymaszeleteléstől vagy imádott lánya költözésétől?

Itt az idei karácsonyi süti trend! – Változatos és egészséges!

Az ünnepek alatt nem ússzuk meg azt a sok finomságot, melyek az asztalra kerülnek. Nincs is ezzel semmi baj, ha azok az isteni desszertek egészséges alapanyagokból készülnek. Már azzal sokat segíthetünk, ha a fehér lisztet lecseréljük mandula-, vagy gesztenyelisztre, és a cukrot pedig leváltjuk a természetes alapanyagból készül édesítőszerekre. Ne féljünk kipróbálni őket, mert nemcsak óvják az egészségünket, hanem rendkívül finomak is. 

A Barátok közt sztárja csodálatos helyen búcsúztatja az óévet – VIDEÓ!

A sorozat ismert színésznője, Nagy Alexandra imád utazni, és világot látni. Az óévet sem itthon tölti, viszont most nem egyedül vág neki az ismeretlennek, hanem édesanyjával és barátaival.

Mit jelent a december és az ünnepek az üzletek számára?

Öt százalékkal is nőhet decemberben az áruházi költekezés az előző évi 954 milliárdhoz képest, ami így bőven túlszárnyalhatja az ezermilliárd forintot. Iparcikkekre, közte sok-sok elektrotechnikai ajándékra és ruhamárkára 425 milliárd forint fog elmenni.

A mozik hatása a különböző iparágakra

Több mint 17 milliárd forint volt tavaly a mozik forgalma Magyarországon, 13 milliós látogatószám mellett. Ezek a számok az idén is várhatóan hasonlóan alakulnak majd, mindemellett a mozibiznisz óriási hatással van sok más iparágra is.

Így hangolódnak sztárjaink az ünnepekre!

Soha nem lehet eléggé korán kezdeni! Ám a karácsonyra hangolódás mindenkinek mást jelent. Vannak akik felkeresik rég nem látott szeretteiket, dekorálják a lakást, vagy mézeskalácsot sütnek. Lássuk, hírességeink hogyan készülődnek!

Így várták a sztárok a Mikulást!

Nem csak a gyerekek várják minden évben izgatottan december 6-át, a celebvilágban is akadnak jó páran, akik lázasan készülődnek a nagyszakállú érkezésére.

Duplán ünnepel Etus

Duplán ünnepel az ország Etusa. Csűrös Karolát 80. születésnapján verssel és tortával köszöntötték a Madách Színházban, ráadásul férjével, Horváth Ádámmal most ünneplik az 50. házassági évfordulójukat. A színésznő azt mondta, az a titkuk, hogy ők mindig örömmel mennek haza egymáshoz.

Trendi ünnepek - mit szólnak hozzá a Nyerő Páros tagjai?

Valentin-nap, Halloween, Apák napja - és még sorolhatnánk azokat az alkalmakat, amiket pár évtizede még nem volt divat megünnepelni Magyarországon. Manapság viszont ez már természetes és szinte a kultúránk része. De mi a véleménye erről a Nyerő Páros tagjainak? Mit szóltok az újszerű ünnepekhez? - ez a nap kérdése.

Gyász és misztikum keveredik

Bár még csak kedden lesz Mindenszentek, és szerdán Halottak napja, már hétfőn megteltek a temetők mécsesekkel, virágokkal és emlékezőkkel. Így lesz ez a következő két napban is, ezért rendőrök irányítják majd a forgalmat a sírkertek környékén. A Híradónk által megkérdezett néprajzkutató szerint ez az ünnep nemcsak a gyászé, hanem egyfajta misztikum is párosul hozzá.

Boldog születésnapot Fókusz!

Tavaly, pont ezen a napon tizennyolc éves lett a Fókusz! Az alkalomból megmutatták, hogyan született és vált felnőtté milliók szeme láttára. Felidézték a legemlékezetesebb riportjaikat, és megmutatták, hogyan készült a reggeli ötletekből estére minket szórakoztató, vagy épp elgondolkodtató élő adás.

Boldog születésnapot! 18 éves a Barátok közt!

A kezdetekkor még senki se gondolta volna, hogy Magyarország egyik leghíresebb sorozata meg fogja érni a nagykorúságot. A Mátyás király tér lakói szépen beköltöztek a szobáinkba, és a mai napig együtt örülünk, sírunk és izgulunk velük.

Egymillió embert várnak a tűzijátékra

A leglátványosabb augusztus 20-ai ünnepi programra készülnek országszerte. Összesen 141 helyen lesz tűzijáték, a legnagyobb persze a budapesti lesz. A szervezők arra számítanak, hogy a fővárosban mintegy 1 millió ember figyeli majd minden idők leglátványosabb égi parádéját. A rakétákat egy teljes héten át telepítették két hídra, a Citadellán és azokon a katonai uszályokon, amelyek a Dunáról lövik majd fel a petárdákat.

Forró hangulat Madonna születésnapján!

A világ egyik leghíresebb énekesnője tegnap lett 58. éves. Megmutatjuk, hogyan zajlott a parti! Ráadásul, összegyűjtöttünk nektek néhány olyan érdekességet, amit biztosan nem tudtatok a popdíváról!

Barátok közt ünnepeltük a 8000. részt

Lassan nagykorú lesz, mert közel 18 éve része már az életünknek az RTL Klub nagysikerű sorozata, a Barátok közt. A nézők eddig 8000 epizódot izgulhattak végig, a Mátyás király téren sosem volt hiány intrikában, szerelemben és humorban sem. A sorozat készítői úgy döntöttek, ezt a szép kerek számot nem csak szűk körben ünnepelnék. A fóti gyermekváros lakóival töltöttek el egy napot, és természetesen minden a sorozat körül forgott.

MEGEMLÉKEZÉS: Hadihajók vonultak fel a Dunán

Ünnepi hajókötelékkel emlékeztek meg a Dunán az 560 évvel ezelőtti nándorfehérvári diadalra. Az 1456-os csata a magyar hadtörténet egyik legnagyobb győzelme volt, következtében 70 évre megtorpant az Oszmán Birodalom. Erre emlékeztek pénteken díszsortűzzel, díszvízsugárral és ünnepi menettel. Nándorfehérvár, amit ma Belgrádként ismerünk, 1521-ben végül elesett, a következménye pedig 150 évnyi török hódoltság lett.

Történelmi pillanat – 8000. részhez ért a Barátok közt!

Ma este fantasztikus élményben lehet részük a népszerű sorozat nézőinek. Annyit elárulhatunk, hogy a 8000. epizód szívet melengető élményben, megdöbbentő jelenetben és mindent elsöprő szenvedélyben egyaránt gazdag lesz.

Vérfagyasztó jelenetek, torokszorító események, derűs pillanatok – Heti összefoglaló!

A múlt héten sem unatkoztunk, hiszen sztárjaink, kedvenc sorozatunk hősei mindent megtettek, hogy egy percre se pihenjünk. Izgalmas hét indító memoárunk következik.

Boldog születésnapot, Madár!

Magyarország legeredményesebb bokszolója, Erdei Zsolt ma ünnepli 42. születésnapját.

Geszti Péternek világra szóló élményben lesz része

Az egykori X-Faktor zsűritagra hatalmas meglepetés vár, ugyanis a közelgő születésnapjára óriási ajándékkal készülnek a rajongók, amiről álmodni sem merne az énekes.

Zenés piknikből lett a munka ünnepe

Gumicsizmát hajigáltak Baranyában, és 16 méteres májusfát állítottak Veszprém megyében. Ahány város, annyiféle majálist rendeztek ma. Tele volt a Városliget is, a borongós idő ellenére már délelőtt sokan kimentek a családi programokra. Az általunk megkérdezett néprajzkutató szerint a majális eredetileg zenés pikniknek indult, utána lett a munka ünnepe.

Csaknem száz éve ünnepeljük az édesanyákat

A gyerekek verssel, énekkel, a nagy többség pedig virággal köszönti édesanyját ezen a napon. Egy virágboltos azt mesélte, ilyenkor akár egy havi forgalmat is lebonyolítanak, és annyian vannak, hogy még a fia is beáll segíteni. Híradónk kamerája előtt üzentek a gyerekek, és azt is elmesélték, miért szeretik az anyukájukat.

ANYÁK NAPJA: Versek nézőink gyermekeitől

Május első vasárnapja, anyák napja van. Magyarországon 1928-ban lett hivatalos ünnep. Több gyerek is a Híradó kameráján keresztül üzent édesanyjának.

Barátok közt: „Boldog Anyák napját”

Végre elérkezett az év egyik legszebb napja. A szeretetteli ünnep alkalmából mi is készültünk egy kis meglepetéssel.

Május 1 programokkal, útlezárásokkal

Földi és légi parádé, ingyenes koncertek - sok fajta program közül lehet választani holnap, vagyis május elsején. Az ünnepléshez változékony idő lesz, a napsütést sokfelé zavarhatják meg a felhők, délután pedig eső is lehet. A fővárosi programok miatt nagy dugókra számíthatnak, sok utat lezárnak, lesz, amelyiket már éjszaka.

Nem csalódtunk Gyebnár Csekkában

A színésznő imádja édesanyját, de gyerekként nem hagyhatta, hogy édesapja kimaradjon az anyák napi ünnepségből. Ezért egy csodás dolgot talált ki.

Nagy Alexa szívből jövő vallomása

Közeledik az év egyik legcsodálatosabb, és legmeghatóbb ünnepe az anyák napja. A Barátok közt egyik sztárja, Nagy Alexa elárulja nekünk, hogy ő milyen meglepetéssel készül édesanyjának.

Az 5 éves Alaptörvényt ünnepelték

A menekültválságról és a kötelező kvóta elleni népszavazásról is beszélt Orbán Viktor az Alaptörvény elfogadásának ötödik évfordulójára szervezett konferencián az Országgyűlésben. A kormányfő úgy fogalmazott: az alaptörvény tiltja az iszlamizálódást Magyarországon. Az ellenzéki pártok nem vettek részt a konferencián. A szocialisták szerint új alkotmányra volna szükség, mert a mostani Orbán Viktor hatalmának bebetonozásáról szól.

8 kreatív ötlet Anyák Napjára

Már csak néhány nap és újra elérkezik május első vasárnapja az édesanyák ünnepe. A legtöbbünknek azonban évről évre fejtörést okoz, hogy milyen kedveséggel ajándékozzuk meg őket. A boltok polcai már megteltek a szokásos ajándékkártyákkal, virágokkal és bonbonokkal, de talán nincs is annál jobb, ha mi magunk készítjük el az ajándékot.

II. ERZSÉBET: Így ünnepelték a királynőt

A királynőt köszöntötték családtagjai, és a kormányfőtől az egyszerű alattvalókig szinte mindenki, aki szereti a monarchiát. Ahogy egyikük elmondta: reméli, részt vehet II. Erzsébet 100. születéspapján is. Erre minden esély megvan, hiszen a királynő anyja is 101 évig élt.

 70 éves lett Bródy János, az ország Tinije

Az utolsó nagy mohikánok egyike, akit a család legkisebb tagjának is látnia kell, akit, ha tizenhat évesen megszeretett az ember miért ne szeretné ötven évvel később is. Bródy János születésnapi koncertjén zsúfolásig megtelt az Aréna, és persze Szörényiék és Koncz Zsuzsa mellett a régi játszótársak is együtt ünnepeltek egy hatalmas gitárformájú torta mellett.

A kék tojással nem dicsekedtek a legények

A kamra mélyén bújtak el az olyan locsolkodó elől a lányok, aki nem táncolt velük a farsangi bálban. De régen az sem volt mindegy, hogy kék vagy piros tojást adtak a fiúnak. Aki meg akarta tudni, milyen volt a hagyományos húsvéti locsolkodás, annak Hollókőre vagy Ópusztaszerre volt érdemes ellátogatnia.

Sokaknak nem jut ünnepi étel az asztalra

Már hajnaltól tömegek álltak sorba a Blaha Lujza téren, ahol délelőtt osztottak ételt és élelmiszert a Krisna-hívők. 1600 adag lencsefőzeléket és 17 tonna tartós élelmiszert, konzerveket, gyümölcsöket, édességet kaptak a rászorulók. Az ételosztó önkéntesek szerint egyre több kisgyerekes család áll be a sorba az ingyen ételért. Sokan azt mondták az RTL Híradónak, hogy ezután kezdenek ünnepelni, mert nem volt otthon semmijük, és abból készítik el az ünnepi menüt, amit az osztáson kaptak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!