KERESÉS search-close

úszás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "úszás"

RISZTOV ÉVA: 4 perc 06 másodperc alatt leúszom egy 400 gyorsot, de azért egy kiló kenyeret nem adnak

Risztov Éva 2005-ben jelentette be először visszavonulását. Nehéz helyzetben volt, hiszen az úszáson kívül semmihez sem értett, segítséget pedig, családján kívül senkitől sem kapott. 2009-ben sokkal tudatosabb tért vissza az élsporthoz. És miután megnyerte számát a londoni olimpián, végleg visszavonult. Azóta pedig sport tanácsadóként dolgozik.

Hosszú Katinka azt mondja, a mélypontok nélkül ma más ember lenne

Hosszú Katinka komoly kudarcként élte meg válását, de sokat tanult belőle. Azt mondja, a fájdalmas mélypontok nélkül ma nem lenne ennyire sikeres. A világ legjobb úszónője gyakran mosolygós, aktív képeket posztol a hajnali edzésekről, de nem tagadja, hogy minden reggel nagyon nehéz eljutnia a medencéig. Már ismeri önmagát és azért is vállalta az interjút, mert tisztában van vele, hogy nem csak sikereivel, de kudarcaival is példát mutat másoknak.

Ennyivel csonkíthatja meg ex-férjét Katinka!

Hosszú Katinka akár havi 400 ezer forinttal is megcsonkíthatja volt férje pénztárcáját, ha épp úgy tartja kedve. Az úszónő ugyanis eldöntheti, hogy az öt év múlva esedékes olimpiai életjáradékkal megjutalmazza-e Shane-t vagy sem. Persze ez még csak a jövő zenéje, addig az is lehet, hogy a volt edző golfozóként fut majd be a sportvilágban.

Hosszú Katinka exe most beszélt először a válás óta

Shane Tusup nyolc hónapig hallgatott, nem kommunikált a közösségi médiában… egészen idáig.

 Nyolc hónap hallgatás után először szólalt meg Shane Tusup!

Hosszú Katinka korábbi edzője és férje a közösségi oldalán tudatta a rajongókkal, hogy habár nem volt könnyű, de túl van a 2018-as éven, ami nem csak a magánéletében, de szakmailag is hatalmas változást okozott a számára.

Otthagyja az úszást és sportágat vált Shane Tusup

Befejezi az edzősködést, otthagyja az úszást és sportágat vált Shane Tusup. Hosszú Katinka volt edzője és férje ezt Instagram-oldalán jelentette be. Azt írja, hogy 2018 a legkeményebb és legfájdalmasabb éve volt, mind szakmailag, mind emberileg. Új célja az, hogy golfvilágbajnok legyen, annak ellenére, hogy golfütőt tavaly fogott a kezében először.

 

Hosszú Katinka rátalált az igazira?

Katinka már most gőzerővel készül a 2020-as tokiói olimpiára, és boldogabb mint valaha!

Párbajon dőlt el, hogy Dávid vagy Emese megy a Holtak Szigetére!

Mivel Dávid és Emese kerültek a zsákmányszerzés során veszélyzónába, ezért ők csaptak össze egy párbaj keretein belül, hogy kiderüljön, melyiküknek kell a Holtak Szigetére mennie.

Budapesten járt az az úszó, akiért a sydney-i Olimpián egy egész világ aggódott

Összeszedtük azokat a sportolói teljesítményeket, amik nem csak a szponzorokat mozgatta meg, hanem a filmipar fantáziáját is felkeltette.

Hosszú Katinka újabb dicsősége


szerző:
2018.10.05. 18:00
Hosszú Katinka újabb dicsősége

Két aranyéremmel gazdagodott a budapesti világkupán Hosszú Katinka gyűjteménye. A verseny után azt mondta: kicsit görcsös volt, de úgy volt vele, hogy a négyszázadik érem mégse ezüst legyen, ha lehet arany is!

Balázs elképesztő dolgot tett


szerző:
2018.10.03. 20:12
Balázs elképesztő dolgot tett

A Gagambából Dávid és Vera, az Agilából Balázs és Eszter küzdött az előnyért és a méretes halért az úszóversenyen. A játék elején Vera óriási előnyre tett szert, Balázs azonban elképesztő teljesítményt nyújtva behozta lemaradását!

Rosszullétig hajtották magukat a játékosok

Dávid és Balázs hatalmasat küzdött, és úszás közben azzal sem törődtek, hogy begörcsölt a lábuk vagy ájulás közeli állapotba kerültek. A játék végén azonban mindketten elterültek a parton.

GONDOLTA VOLNA?: Ennyi érme van Hosszú Katinkának

Sztárokkal indul az Úszó Világkupa, negyven országból ötszázan versenyeznek csütörtöktől szombatig a Duna Arénában, köztük több világ- és olimpiai bajnok is. A szerdai sajtótájékoztatón Hosszú Katinka azt mondta, szeretné, ha itt szerezhetné meg négyszázadik világkupa-érmét.

Szent a béke Hosszú Katinkáék között?

Úgy tűnik, hogy a sportoló válása sok mindent megváltoztatott, hiszen az a hír járja, hogy Katinka éppen emiatt visszakaphatta egyik régi jóbarátját.

Ő Hosszú Katinka új társa!


szerző:
2018.09.03. 18:00
Ő Hosszú Katinka új társa!

Reméljük mielőbb rendeződik Katinka magánélete!

Boldog születésnapot, Risztov Éva!

Nemrég ért véget a 2018-as úszó-Európa-bajnokság, ahol a magyarok csodálatos eredményeket értek el - vendégünk volt Risztov Évi, aki nagyon büszke sporttársaira!

Még soha nem sikerült női úszónak az, ami Hosszú Katinkának

Aranyérmet szerzett 200 méter vegyesúszásban, és immár 14-szeres Európa-bajnok, és négyszer egymás után védte meg címét. Hosszú Katinka a verseny után azt mondta: ez az arany különleges helyet foglal el a szívében, mert ez egyúttal az idei év nehézségeit és küzdelmeit is jelképezi.

Újabb magyar úszó remekelt


szerző:
2018.08.06. 22:02
Újabb magyar úszó remekelt

Kapás Boglárka aranyérmet nyert 200 méter pillangón a Glasgow-ban zajló úszó Európa-bajnokságon.

Bernek Péter rejtélyes betegségének története

Hosszú ideig rejtélyes betegséggel küzdött világbajnok úszónk. Emiatt az EB-ről is lemaradt, de végre a gyógyulás útjára lépett, hogy augusztustól felkészülhessen a következő világkupára. A reggeliben mesélt betegségéről Bernek Péter!

Puskás Peti jótékonyságból fog elázni szombaton!

Most szombaton lesz a már négy hete tartó Swimathon záróeseménye. Ez egy közösségi adománygyűtjő kampány, ahol civilek és ismert emberek is úsznak a támogatásért - többek között a The Biebers is! Vendégünk Puskás Peti!

NYÁR: mit tegyünk, ha fuldoklót látunk a vízben?

A dunai vízirendőrség mentőcsapatát kísértük el járőrözni három évvel ezelőtt. Mint már tudtuk, a vízben, de főleg a nyílt vízen egyik pillanatról a másikra megtörténhet a baj, és ha nem érkezik időben a segítség, bekövetkezik a tragédia.

Shane Tusup bukta a fizetést

Egymilliós fizetéstől búcsúzik Shane Tusup. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka most hivatalosan is bejelentette a Magyar Úszó Szövetség felé, hogy már nem Tusup az edzője.

A legbátrabb magyarok egyike: Szepesi Nikolett!

Elkészült a Forbes által összeállított legbátrabb magyarok listája, ahova Szepesi Niki úszónő is felkerült. Ő volt az első, aki már évvekkel ezelőtt hajlandó volt beszélni tabutémákról: szót emelt többek között a szexuális zaklatás ellen is. Ma már kicsiket edz: vendégünk ő, és tanítványai!

Katinka megint versenyben!

Hosszú Katinka nem vár tovább: nyár elején újra rajtkőre áll, hogy bizonyítsa: ő a világ legjobb úszónője. Válóperéről Shane Tusuppal továbbra sem beszélt az Ironlady.

Verrasztó testvérek a Reggeliben


szerző:
2018.05.08. 08:40
Verrasztó testvérek a Reggeliben

Mi van akkor, ha egy családban két versenyző is van, akik ráadásul testvérek? Papp Gergő és Lukács Miki vendége Verrasztó Dávid és Verrasztó Evelyn Európa-bajnok úszók voltak.

Hargitay őszintén elmondta véleményét Hosszú Katinkáékról

Hargitay András háromszoros világbajnok úszó, korábbi szövetségi kapitány azt mondja, már az elejétől kezdve nehéz volt Hosszú Katinkával és férjével együtt dolgozni. Sokszor nem is a csapattal, hanem külön utaztak és a válogatott egyen melegítőjét sem voltak hajlandók felvenni.

A nemzet rozmárja


szerző:
2018.01.16. 09:15
A nemzet rozmárja

Idősebb Schirilla György, a téli úszások legendája, egy kultusz teremtő volt. Az 50-es évektől kezdve minden évben átúszta a jégtáblás Dunát. Fia, ifjabb Shirilla György már 19 éve őrzi apja hagyatékát - minden évben meghódítja a jeges vizet. 

Ő lehet Egerszegi Krisztina utódja?

Egerszegi Krisztina 1988-as csúcsát 29 éve nem sikerült megdöntenie senkinek. Egészen ezidáig, ugyanis egy 15 éves lány, Ilyés Laura most vasárnap rekordot úszott!

Hosszú Katinka:

Hosszú Katinka nemcsak a medencében sztár, hanem a közösségi médiában is. Facebookon közel 502 ezer lájkolója van, míg Instagramon több mint 283 ezer követővel büszkélkedhet.

Fókusz 2017-09-14


szerző:
2017.09.14. 17:20

Úszópárbaj: Lilla vs. Anita


szerző:
2017.09.13. 20:05
Úszópárbaj: Lilla vs. Anita

Lilla visszatérése után párbajra hívta Anitát, aki örömmel mondott igent a felkérésre. A korábban szövetségben álló lányok egy védettségi amulettért küzdöttek, de Lilla számára ez a verseny sokkal többről szólt.

Milák Kristóf tarolt a Junior vb-n

A 17 éves Milák Kristóf uralta a junior úszó világbajnokságot: az Egyesült Államokban, Indianapolisban összesen négy aranyat nyert. 200 és 100 pillangón, valamint a 4×100 és 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként is győzött, továbbá 50 méter pillangón harmadik lett.

A Dunában lubickoltak a magyar sportolók

A világbajnoki ezüstérmes- és Európa-bajnok úszó Verrasztó Dávid és a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Kiss Gergő és honvédos csapattársai a Dunába ugrottak, hogy ott lubickoljanak egy kicsit. Hogy, miért? Kiderül a videóból!

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-08-21


szerző:
2017.08.21. 19:00
ÉNB Lali:

Velence Mitch Buchannon-je, ÉNB Lali bevetette magát a Velencei-tóba, de sajnos hamar kiderült, hogy a sorozat sztárja nem vízimentőnek született. Laller már az első feladatnál elbukott, ugyanis a hínárok és a kagylók annyira összezavarták, hogy kis híján a tóba fulladt. Bár Lalika nagyon haragudott az oktatóra, a bukás után a fejébe vette, hogy Nikivel együtt a Velencei-tavon marad, és más munka után néz.
 

97 évesen állt rajtkőre

97 évesen áll rajtkőre a budapesti Masters vizes világbajnokságon egy magyar úszó. Bánki Horváth Béla, aki egyedüliként indult a 95 évesnél idősebbek csoportjában, többször volt már bajnok. A mostani versenyen 5 számban indul. Korábban a Fókusz készített filmet róla.

Megvan a második aranyérem!


szerző:
2017.07.30. 18:43
Megvan a második aranyérem!

Újabb magyar érmek születtek a vizes világbajnokság utolsó napján. Hosszú Katinka magabiztosan nyerte a 400 vegyes döntöjét, így megszerezte a második magyar aranyéremt. Verrasztó Dávid pedig magabiztos úszással lett ezüstérmes, szintén 400 vegyesúszásban.

Új országos csúcsot úszott Kozma Dominik

Folytatódnak az úszói sikerek: a tizenhét éves úszó, Milák Kristóf a 100 pillangó döntőjébe ezüstérmes lett, itt Cseh Lászlóval küzdött meg, aki ötödikként ért célba. A négyszer 100-as vegyes gyorsváltóban a harmadik helyen végzett Kozma Dominik, aki elsőként ugrott vízbe, és új országos csúcsot úszott!

 

Cseh Lászlóé a harmadik érem


szerző:
2017.07.27. 19:18
Cseh Lászlóé a harmadik érem

Megvan a harmadik magyar érem a vizes világbajnokságon. Cseh László szerdán második lett a kétszáz méteres pillangóúszás döntőjében. Gyurta Dániel viszont meglepően rosszul szerepelt fő számában, a kétszáz méteres mellúszásban. A mai selejtezőben csak a tizenhetedik időt úszta, így nem sikerült továbbjutnia.

Cseh László ezüstérmes lett 200 méter pillangón

Cseh László ezüstérmet nyert a 200 méteres pillangóúszás döntőjében. Kenderesi Tamás ugyanebben a mezőnyben a negyedik lett. Adásunk előtt tartották a 200 méteres gyors úszás döntőjét is, amelyben Hosszú Katinka végül 7. lett. A vízilabdás lányok pedig ma délután legyőzték Görögországot. Legközelebb péntek délután játszanak az 5. helyért Olaszország ellen.

 

Kizárták a magyar vegyes váltó csapatot a vizes vébén

Rossz váltás miatt kizárták a Balog Gábor, Gyurta Dániel, Szilágyi Liliána, Jakabos Zsuzsanna összeállítású 4x100-as vegyes váltó csapatot a világbajnokságon. 

Hosszú Katinka megvédte címét 200 méter vegyesen

A háromszoros olimpiai bajnok magyar versenyző a legjobb idővel jutott a döntőbe, ahol 2:07.00 perccel győzött. Ez a magyar csapat első aranyérme a vb-n, egyben a második medál a férfi 4x100-as gyorsváltó vasárnapi harmadik helye után. Hosszú Katinka a hatodik világbajnoki címét szerezte meg, 200 méter vegyesen sorozatban a harmadikat.

Vizes vb: arannyal felérő bronz


szerző:
2017.07.24. 18:31
Vizes vb: arannyal felérő bronz

Tomboló közönség és elképesztő véghajrá - így szerezte meg a magyar csapat az első érmet a vizes világbajnokságon. A 4 x 100 méteres férfi gyorsváltó harmadik lett tegnap. Az úszók azt mondták: ez bronz felér nekik egy arannyal.

Kapás ötödik, Késely hatodik lett 400 méter gyorson

Kapás 4:04.77 perces eredménnyel csapott célba, míg Késely alaposan megjavítva 4:06.42-es eddigi egyéni legjobbját 4:05.75-ös idővel ért célba.

Soha nem látott show-t ígérnek

Európában soha nem látott show-t ígérnek a szervezők a vizes világbajnokság péntek esti megnyitóján. Az uszályokra épített színpadon lesz fényfestés és tűzijáték, ezer fellépő ad műsort. A 9-kor kezdődő megnyitó miatt lezárták a  pesti és a budai alsórakpartot, valamint a Lánchidat és az Erzsébet-hidat is, és a légteret is a környéken. A fővárosban a vizes világbajnokság ideje alatt, július 30-ig lezárásokra és dugókra lehet számítani.

Story Extra 2017-06-19


szerző:
2017.06.19. 17:25
Budapest lesz 2017-ben a világ sportfővárosa!

Minden idők legnagyobb sporteseményét rendezi Magyarország hamarosan. A vizes VB alatt szinte az egész világ hazánkra figyel majd, nagy kérdés azonban, mit profitál belőle a magyar sportgazdaság.

Fókusz 2017-06-08


szerző:
2017.06.08. 18:55

Fókusz 2017-05-15


szerző:
2017.05.15. 17:25

Story Extra 2017-05-12


szerző:
2017.05.12. 16:55
Gyuri és a karúszó esete...

Kiderült, hogy van olyan sport, amihez még Gyuri sem ért! Pedig ha vízimentő akar lenni, nem árt megtanulnia úszni...

Úszóelnök-választás: ígéretek Hornyák Viktortól

Ha vasárnap egy jelölt megkapja a szavazatok több mint felét, elnökjelölt lehet, ha utána megint többséget szerez, új elnöke lesz a Magyar Úszó Szövetségnek. Magyar sikersportágról van szó, 28 olimpiai arannyal. De: az Úszó Szövetség honlapján nem lehet megtalálni, mire költöttek 2015-ben jóval több mint egymilliárd forint közpénzt. Az viszont tudható, hogy ez a pénz tavaly több mint másfél milliárd forint volt. Nyáron vizes világbajnokságot rendez Budapest. Ennek jelenlegi költségvetése 100 milliárd forint.  Közben a VB-re készülő úszóknak elemi edzés-gondjaik vannak: Budapesten egyetlen 50 méteres versenyuszoda használható. Most meghallgatjuk a vasárnap fellépő három jelöltet, akik nem fogják hallani egymást. Hornyák Viktor Debrecenből, a Hajdúszoboszlón működő Széles Sándor Úszó Nevelő Műhely igazgatója.

Úszóelnök-választás: ígéretek Tóth Istvántól

Ha vasárnap egy jelölt megkapja a szavazatok több mint felét, elnökjelölt lehet, ha utána megint többséget szerez, új elnöke lesz a Magyar Úszó Szövetségnek. Magyar sikersportágról van szó, 28 olimpiai arannyal. De: az Úszó Szövetség honlapján nem lehet megtalálni, mire költöttek 2015-ben jóval több mint egymilliárd forint közpénzt. Most meghallgatjuk a vasárnap fellépő három jelöltet, akik nem fogják hallani egymást. Ugyancsak elnökjelölt lehet Tóth István a szentendrei Honvéd Kossuth Lajos Sportegyesület elnöke.

Dia jógázik, úszik, fut


szerző:
2017.01.06. 17:25
Dia jógázik, úszik, fut

Megvan a folytonosság! Nyári Dia egész évben az egészséges életmódot követte. 2016 utolsó napjaiban is jógázott még egyet, aztán az újévet egy hatalmas úszással kezdte. Azt korábban is tudtuk, hogy nagyon szeret futni, de eddig titkolta, hogy ilyen sokféleképpen tartja formában magát. Igazán büszke lehet magára

A magyar celebek megmondták a tutit 2016-ról!

Mozgalmas esztendő volt 2016: hatalmas sikerek és hangos botrányok tarkították. A tizenkét hónap legizgalmasabb híreit ezúttal is nagydumás csapat kommentálja: a táncos lábú Pumped Gabo és a hozzá hasonlóan szobortestű párja Sebestyén Ági, az Éjjel-Nappal Budapest két dalos pacsirtája, Lali és Alexa, illetve a Showder Klub sztárja, Dombóvári István.

Fókusz Plusz 2016-12-31


szerző:
2016.12.31. 18:45
Mert Kőhalmi az interneten tanult meg úszni

Részlet a 18. évad 8. részéből

Ha az ember felnőtt fejjel szeretné elsajátítani az úszás mesterségét, még az uszodáig sem kell elmennie, hiszen a kanapén vergődve is profi lehet belőle.

Jakabos Zsuzsi az edzőteremben is jól néz ki

Jakabos Zsuzsával legtöbbször a medence szélén, úszóverseny vagy edzés után találkozhatunk. Nekünk azonban volt szerencsénk volt hosszasan időzni vele a "természetes közegén" kívül. Az edzés azért nem maradhatott ki, csak víz helyett kamerák vették körül! Az edzőtermi fotózás közben az úszónő beavatott minket, milyen egy profi sportoló karácsonya - mennyit edz a téli időszakban, mi a karácsonyi menü, aztán azt is, hogy szokott-e saját készítésű ajándékokat adni szeretteinek.

Para-Kovács Imre elárulta, milyen az eredeti Water Willy!

A vízes-vb kabalaállatainak neveit nagy vita övezte a hetekben, így a műsor asztaltársasága is megvitatta, ki mit gondol Water Willy-ről, illetve Lily-ről, akiknek nevét végül a félreértések elkerülése végett magyarosították. Nemcsak Parának, de Hajdu Steve-nek is megvolt a véleménye, ahogyan Ceglédi Zoltán sem rejtette véka alá, ki okolható szerinte az egész ügy miatt.

ÚSZÓBOTRÁNY: Egyre többen állnak Hosszú mellé

Hosszú Katinka és Gyárfás Tamás között lassan egy éve zajlik vita a nyilvánosság előtt. 2015 decemberében egy sajtótájékoztatón fakadt ki először Katinka az úszószövetségre.

Fókusz 2016-11-16


szerző:
2016.11.16. 18:55

Hosszú Katinka ismét remekelt


szerző:
2016.11.09. 18:00
Hosszú Katinka ismét remekelt

November 2. és 5. között került megrendezésre a százhalombattai sportuszodában a XII. Országos Rövidpályás Bajnokság, melynek 17 döntőjéből 16-ot Hosszú Katinka nyert, ráadásul országos csúcsot is döntött a Cometen is jelölt úszónő.

Kimennél az olimpiára? Egyél napi 12 rántott húst! (Orosz György)

Részlet a 18. évad 2. részéből:

Orosz György megfejtette a rejtélyt: miért olyan gyors Michael Phelps? Rengeteg kalóriát visz be egy nap, mintha két pofára tömné magába a rántott húsokat. Rejtély feltárva! Most már tudjuk, hogy Fekete Laci is viríthatna egy-egy ilyen versenyen.

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Hosszú Katinka: „Nem szeretnék agyalni rajta”

Kizárták Hosszú Katinkát egy versenyből szabálytalan rajtja miatt. Ilyesmi tíz éve nem fordult vele elő. Híradónknak erre úgy reagált: „Nem szeretnék agyalni rajta, hogy miért, elfogadtam a döntést. A világklasszis úszónő arra készült, hogy az országos bajnokság mind a tizenhét számában elindul és mindet meg is nyeri. Az ötven méteres gyorsúszás döntőjében ezután viszont már nem állhatott rajthoz. Katinka biztos abban, hogy nem hibázott.

 

Szabálytalan rajt miatt zárták ki Hosszú Katinkát

Hosszú Katinkát szabálytalan rajt miatt kizárták egy versenyből. A világklasszis úszónő arra készült, hogy az országos bajnokság mind a 17 számában elindul és mindet meg is nyeri.

Újabb 4 magyar érem Rióban!

Éremeső Rióban: újabb két ezüst és két bronz a magyar csapatban! Osváth Richárd kerekesszékes kardvívásban nyert ezüstérmet, úgy fogalmazott: a négy éve nyert londoni paralimpiai bronzérmét most fényesebbre cserélte. Tóth Tamás 100 méter gyorson lett harmadik, asztaliteniszben Pálos Péter nyert bronzérmet, Csonka András pedig ezüstérmet vehetett át.

Ez volt a ValóVilág powered by Big Brother első meztelenkedése (18+)

A medence olyannyira csalogató volt Vivien számára, hogy úgy gondolta, nem bajlódik a bikinivel. Gyorsan megszabadult felesleges gönceitől, és kipróbálta a Villa adta pancsolási lehetőséget.

HOSSZÚ KATINKA:

Leszállt az aranygép, az összes magyar sportoló hazatért Rióból. A járattal 150-en jöttek, köztük Hosszú Katinka, Szász Emese, Szabó Gabriella, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina és Rédli András. A fogadást a Syma csarnokban tartották, ahol minden magyar érmes színpadra lépett. Katinka mesélte el, hogy milyen érzés olimpiai aranyérmesnek lenni.

CSEH LÁSZLÓ:

Leszállt az aranygép, az összes magyar sportoló hazatért Rióból. A fogadást a Syma csarnokban tartották, ahol minden magyar érmes színpadra lépett. Cseh Laci beszélt érzéseiről, terveiről és arról, hogyan szedte magát össze.

Olimpia: ünneplés itthon és Rióban

Véget ért az olimpia és még a záráshoz közeledve is lett magyar aranyérem. A női kajak négyes vagy fél hajót vert a többiekre és látszólag könnyedén verte a világot. Odakint és itthon is nagy volt az ünneplés.

Fókusz 2016-08-15


szerző:
2016.08.15. 18:55

Interjú Hosszú Katinkával!


szerző:
2016.08.12. 06:06
Interjú Hosszú Katinkával!

Az olimpiai bajnok két évvel ezelőtt adott interjút a Reflektor stábjának. A csinos úszónő kapcsolatáról mesélt, arról, hogy már egy éve él boldog házasságban szerelmével avagy az edzőjével. Ritka pillanatok egyike ez a felvétel: 

Fókusz 2016-08-09


szerző:
2016.08.09. 18:55

Zsu és az olimpiai falu!


szerző:
2016.08.09. 18:00
Zsu és az olimpiai falu!

Jakabos Zsuzsanna természetesen kiharcolta a rioi olimpián a részvételt, több úszószámban, kedd este áll először rajthoz. Az edzések közötti időt persze ő is olimpiai faluban tölti nagyrészt, és a feltöltődéshez az is elég, ha csak kiáll az erkélyére: gyönyörű kilátása van nem csak szálláshelyükre, hanem a távoli hegyekre is.

Mindenki Hosszú Katinkáéktól olvadozik!

Kíváncsi vagy hogyan szurkolnak sztárjaink a sportolóinknak? Mit gondol az X-Faktor mentora a dopping vádakról? Milyen fogadtatásban részesül a harmadik aranyérmünk? Mutatjuk!

Hosszú és Jakabos is elődöntős 200 méter vegyesen

A 400-on aranyérmes Hosszú Katinka a legjobb, Jakabos Zsuzsanna pedig a kilencedik idővel jutott elődöntőbe a 200 méter vegyes előfutamaiból a riói olimpia hétfői versenynapján.

Magyar aranyeső Rióban


szerző:
2016.08.08. 18:00
Magyar aranyeső Rióban

Száz Emese párbajtőrben, Hosszú Katinka 400 m vegyesen bizonyult a legjobbnak a hétvégén, a Rióban megrendezésre kerülő ötkarikás játékokon. Az ötszörös világbajnok úszónő, Facebookon köszönte meg rajongóinak a támogatást.

Hosszú Katinka világcsúccsal aranyérmes

Hosszú Katinka 4:26.36 perces, hatalmas világcsúccsal nyert aranyérmet 400 méter vegyesen a riói olimpia úszóversenyeinek szombati nyitónapján. Hosszú pályafutása első ötkarikás érmét szerezte, míg a magyar csapatnak - Szász Emese párbajtőröző után - ez volt a második aranya az első napon Rióban.

 

ÚSZÁS: Szilágyi Liliána elődöntős, Gyurta és Verrasztó nem jutottak a döntőbe

Szilágyi Liliána elődöntős 100 m pillangón. Liliána az előfutamból a tízedik idővel jutott elődöntőbe 100 méter pillangón a riói olimpia első, szombati versenynapján. Gyurta Gergely 11., míg a szám kétszeres Európa-bajnokaként Verrasztó Dávid 12. lett 400 méter vegyesen a riói olimpia első, szombati versenynapján, így egyikük sem jutott döntőbe az előfutamokból. Bernek és Kis sem jutott döntőbe 400 m gyorson. A szám rövidpályás világbajnoka, Bernek Péter 21., míg a másik magyar induló, Kis Gergő 38. lett a 400 méter gyors előfutamában a riói olimpia első, szombati versenynapján, így egyikük sem jutott a nyolcas döntőbe.

 

Sok érmet várnak egymástól a sportolók

Az úszás, a kajak-kenu, és a vízilabda hozhatják a legtöbb érmet a riói olimpián a sportolók szerint. Olimpikonjaink szinte kivétel nélkül győzelmet várnak Hosszú Katinkától, Cseh Lászlótól és Gyurta Dánieltől. Mizsér Attila, egykori olimpiai bajnok öttusázó szerint ez a csapat erősebb a londoninál, így akár több mint 20 éremmel térhetnek majd haza.

HOSSZÚ KATINKA:

Hosszú Katinkát egy lista alapján, a földkerekség valaha volt legeredményesebb sportolójának kiáltották ki, ezért nem csoda, ha tőle várja mindenki a legtöbb érmet a riói olimpián. Az úszónő sokak meglepetésére a legutóbb azonban azt nyilatkozta, hogy nem tudja garantálni, hogy eleget tesz az elvárásoknak, de minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a lehető legmagasabb szinten képviselhesse Magyarországot.

Nem csak mesés, egészséges is a fürdőtó!

Újra itt a nyár és így a medencés partik, valamint a lubickolások ideje. Szerencsére már itthon is hódít az új trend, ami a kerti tavakat illeti. A kuruttyoló békák és a tündérrózsák láttán talán hihetetlennek tűnik, hogy valójában egy medencébe csobbanhatunk ilyen körülmények között.

Észak-dél küzdelem, avagy ilyen volt a 34. Suzuki Balaton-átúszás

Bátor vállalkozóból több mint 5300, méterekből pedig pontosan 5200 – ez jellemzi a 34. Suz8uki Balaton átúszó versenyt. Emberek ezrei küzdöttek Révfülöp és Balatonboglár távolságával.

Eltűnt a háborgó tengerben egy magyar fiú

Eltűnt a tengerben egy 17 éves magyar fiú Máltán. Testvérével indult úszni, de csak a fiatalabb fiú tért vissza. A helyi lapoknak nyilatkozó szemtanúk szerint katasztrofális volt az idő, ezért ragadhatta magával a háborgó tenger a fiút. A szülők még aznap este bejelentést tettek fiuk eltűnéséről, a hatóságok pedig azonnal a keresésére indultak, egyelőre sikertelenül.

Barabás Évit így még biztosan nem látták

A Fókusz csinos műsorvezetője most fürdőruhában állt kameránk elé, és megosztotta velünk, hogyan tartja formában magát, és minek köszönheti szuper alakját. És az is kiderül, hogy mi történt a csobbanás után!

Story Extra 2016-07-15


szerző:
2016.07.15. 17:25
Nyári Dia: „sellő múltam van”

Tavaly nyáron, ezen az napot az RTL Klub reggeli műsorában a Barátok közt Hannája volt az egyik vendég. A fiatal lány elárulta, egy igen nagy kihívás elé fog nézni, persze nem egyedül, apukájával. Dia mesélt a múltjáról, a szinkronúszásról, és még a családjáról is. Kedves kis történet keveredett ki az egészből.

Cseh László:

Havi körülbelül 1320 órát tölt úszással. És ebben nincsenek benne a versenyek és a plusz edzések. A százszoros magyar bajnok Cseh Lászlóról van szó, aki nemcsak világ- és Európa-bajnok, hanem öt olimpiai éremmel is büszkélkedhet: 2 bronzzal, és 3 ezüsttel. Az úszóklasszisnak valószínűleg a riói olimpia lesz az utolsó esélye, hogy pótolja a hiányzó aranyat! De hogyan lehet ekkora kihívásra felkészülni?

Beteg gyerekekért úsztak

Több mint ezren, összesen 8 millió forintot gyűjtöttek össze, most először Magyarországon úszással. 50 amatőr indult a különleges úszóversenyen, hogy támogassanak például egy beteg gyerekeket és szüleiket segítő Alapítványt, drogbetegek felépülését szolgáló központot, és közösségi programokat. A versenyzők maguk dönthették el, hogy hány métert vállalnak, és hogy mire mennyi pénzt szeretnének összegyűjteni. A 77 éves, világhírű operatőr, Ragályi Elemér például lányával közösen indult.

 

RAGÁLYI ELEMÉR:

50 amatőr indult a különleges úszóversenyen, hogy támogassanak például egy beteg gyerekeket és szüleiket segítő Alapítványt, drogbetegek felépülését szolgáló központot, és közösségi programokat. Ragályi Elemér Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar operatőr is ott volt az indulók között.

Fókusz 2016-06-03


szerző:
2016.06.03. 18:55
CSEH LACI:

Óriási ünneplés fogadta a repülőtéren a londoni Európa-bajnokságról hazatérő úszó válogatottat. Cseh László két aranyat nyert, 100 és 200 pillangón győzött. Azt mondta, óriási erőt adott neki a szurkolók jelenléte, volt olyan nap, amikor az uszodában több magyar volt, mint helyi szurkoló.

Ütnek-vágnak az uszodákban?

Miközben az úszósportban a legfrissebb londoni eredményeket ünneplik, itthon tovább potyognak a csontvázak a szekrényekből. Egykori versenyzők, élsportolók közül egyre többen vállalják, hogy nyíltan beszélnek arról mi történt velük, mi volta siker ára, amikor még gyerekek voltak. Edzői terrorról, verésekről, megalázásokról, molesztálásokról vallanak.

Remélik, újra az érmekről szól majd az úszás

Először adott interjút a Fókusznak a Kiss Lászlót váltó Hargitay András, az úszók új szövetségi kapitánya. Minden kérdésünkre válaszolt. A gyerekverési ügyekkel, a doppingvádakkal kapcsolatosan, és arra is, hogy vajon egy ilyen Kiss László-féle botrány megingathatja-e a szülők bizalmát az egész sportág iránt.

Nem csitul a Kiss László-ügy, újabb csontváz borult ki a szekrényből?

Kiss Lászlóék nemi erőszak ügyével csak a csontváz borult ki a szekrényből? A botrány nem csitul, tabukat nem ismerő szókimondással adott interjút a Fókusznak egy apa, akinek lánya Kiss Lászlónál edzett. A gyógyszerkutató férfi azért vette ki a gyerekét az úszóklubból, mert rájött, hogy szteroidokat adnak a kis versenyzőknek az edzők. Igazat mondhat-e az apa, kik tudhattak a doppingolásról, és miért fontos ezzel 35 évvel később foglalkozni?

Fókusz 2016-04-15


szerző:
2016.04.15. 17:25
Valóban itt a Kiss László történet vége?

Nem bírta a rá nehezülő óriási nyomást, és idős korára is tekintettel akart lenni, ezért mondott le csütörtökön, pár perccel adásunk előtt Kiss László. Az úszó szakemberről a hét elején derült ki a közvélemény számára, hogy fiatalon két társával együtt elítélte a bíróság nemi erőszak miatt. Egész héten ment a szóbeli adok-kapok, ennek vetett véget Kiss csütörtöki döntésével.

Újabb botrány az úszóknál?

Kiderült, hogy Kiss László szövetségi kapitány még fiatal korában két társával megerőszakolt egy lányt. Emiatt három évre börtönbe került. Bár mindez régen történt, sok kérdést vet fel. Kik tudhattak erről? Hogy-hogy nem derült ki eddig, és miért éppen most?

Hosszú Katinka beáldozta haját a sikerért

Az Iron Lady, Hosszú Katinka mindent, de tényleg mindent bevet a siker érdekében.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való