KERESÉS search-close

újságírók

20 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "újságírók"

ORBÁN VIKTOR: „A liberálisok a szabadság ellenségei”

Rosszindulatú újságíróknak nem ad interjút, és továbbra sem foglalkozik a környezetében élők meggazdagodásával a miniszterelnök. Orbán Viktortól csütörtökön a rendhagyó kormányinfón kérdezhettek újságírók, nem csak a kormánypárti médiumok képviselői.

Politikai utasításokat kapnak újságírók?

Nem írhatnak a kormányról negatív híreket, viszont utasításokat kapnak a politikai cikkeikhez - az Al Jazeera szerint erről beszélt nekik két, a magyar állami médiában dolgozó újságíró. Az arcukat a védelmükben kitakarták. A nemzetközi hírtelevízió hosszú riportban foglalkozik a magyar média helyzetével. A kormány szerint a riport egy álhír, amivel nem foglalkoznak.

„Régi probléma oldódott meg”

Nem az újságíró a hibás, ha közzéteszi egy politikus sajtótájékoztatón elhangzott hazugságát. Ez szerepel az Alkotmánybíróság friss döntésében.

 

Szijjártó: sumák utalgatás

Magyarországra is érkezhetett abból a 2,9 milliárd dollárból, amelyet az azeri állam fizethetett európai politikusoknak és újságíróknak. Az átlátszó.hu értesülése szerint 7,6 millió dollár érkezett egy magyar számlára, nem sokkal azután, hogy Magyarország kiadta az azeri baltás gyilkost az azeri hatóságoknak. Az Együtt azonnali vizsgálatot követel. A külügyminiszter visszautasította, hogy bármilyen összefüggés lenne a két ügy között.

 

Kósa: Be kell tartani a szabályt


szerző:
2017.03.28. 18:37
Kósa: Be kell tartani a szabályt

Az RTL Klub szerkesztőségében se süt senki szalonnát, mert be kell tartani a szabályokat. Így reagált Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője arra, hogy Híradónk egyik riportere még mindig ki van tiltva a parlamentből, mert nem a kijelölt helyen kérdezett egy fideszes országgyűlési képviselőt és ezzel a házelnök szerint megsértette a parlament rendjét. Kósa egy másik hasonlattal is élt arra, hogy be kell tartani a rendet.

KÓSA LAJOS:

Az RTL Klub szerkesztőségében se süt senki szalonnát, mert be kell tartani a szabályokat. Így reagált Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője arra, hogy Híradónk egyik kollégája még mindig ki van tiltva a parlamentből, mert nem a kijelölt helyen kérdezett egy fideszes országgyűlési képviselőt és ezzel a házelnök szerint megsértette a parlament rendjét. Kósa egy másik hasonlattal is élt arra, hogy be kell tartani a rendet.

Bujkáló politikusok, meg nem válaszolt kérdések, kitiltott újságírók

A Parlamentben pillanatok alatt bejárható az a terület, ahol újságíró és politikus találkozhat. De nem találkoznak, mert a politikusok nagyon sokszor lenullázzák az esélyét is annak, hogy kritikusabb kérdésekre válaszolniuk kelljen. A sajtóelhárításnak számtalan trükkje van, ahogy ezt mindjárt meg is nézhetik Rédli Balázs riportjában. De persze egyszerűbb a dolguk, ha bizonyos újságírókat vagy szerkesztőségeket egyszerűen kitiltanak a parlamentből, Kövér László szigora már sokakra lecsapott. De meglehet, hogy ez hamarosan megváltozik. És állniuk kell a kérdéseket. Majd kiderül!

Házon kívül 2017-02-15


szerző:
2017.02.15. 22:40
Jogsértő az újságírók kitiltása

Nem lehet kitiltani az újságírókat a nemzeti parlamentekből - ezt mondta ki az Emberi Jogok Európai Bírósága egy macedón ügy kapcsán hozott ítéletében. A Kövér László házelnök által kitiltott magyar újságírókat képviselő civil szervezet szerint ez a döntés a magyar ügyre is hatással lesz. Jelenleg is több szerkesztőség van, amelynek munkatársai nem mehetnek be a Parlamentbe. Az Országgyűlés elnöke nem válaszolt kérdéseinkre.

Ceglédi Zoltán:

Orbán Viktor évösszegző sajtótájékoztatójáról az RTL Klub híradója is beszámolt, amit a Heti Hetes asztaltársasága ki is értékelt: az elemző szerint az egész "Sorosozással" csupán egyetlen célja van a miniszterelnöknek...

HOLLIK ISTVÁN: Kócos újságíróknak is válaszol

A KDNP képviselője, Hollik István a 168 órának adott interjúban azt mondta, megérti Kövér Lászlót, mert szerinte sok újságíró izzadtan, lepukkanva, rövid ujjú pólóban, kócosan kérdez a politikusoktól. Hollik István a Híradó riporterének pénteken azt mondta: ő kócos újságíróknak is válaszol.

Nem kérdezhettek Kövértől

Kioktatta a Mandiner újságíróját az Országgyűlés elnöke, amikor kérdezni próbáltak tőle a Parlamentben a tudósítóknak kijelölt folyosón. Kövér László nem válaszolt, de azzal fenyegetőzött, hogy szigorítani fognak az újságírók munkájára vonatkozó szabályokon. Aki rossz helyen kérdez, azt általában kitiltják. Az MSZP szerint a képviselőktől már most is alig lehet kérdezni a Parlamentben.

Népszabadság: Közösen mennének

Közös megegyezéssel távozna a Népszabadság szerkesztősége. Csaknem 80 újságíró döntött így. Dolgozniuk három hete nem kell, akkor mentették fel őket a munkavégzés alól - de a szerkesztőség szakszervezeti titkára szerint nincs értelme várni, mert a lapot velük nem fogják újraindítani. A Népszabadság új tulajdonosát hiába kerestük. A lap bezárása miatt a héten újabb külföldi tudós mondott le a Magyar Tudományos Akadémia tiszteletbeli tagságáról.

Elkapkodták a különleges lapot

Két és fél óra alatt elkapkodták a Fedél Nélkül csütörtökön megjelent különleges számát, amelyben a Népszabadság egykori szerzőinek búcsúírásai is olvashatók. A hajléktalanok lapja a szokásos 8 ezer helyett 12 ezer példányban jelent meg, Budapesten már szinte sehol nem kapható. A lap szerkesztősége szerint ez is bizonyítja, alaptalan volt, hogy a kiadó korábban gazdasági okokkal indokolta a Népszabadság kiadásának felfüggesztését. Azt is vitatják, hogy a Mediaworks törvényesen döntött erről.

Kitiltották a 444.hu újságíróit

A 444.hu összes újságíróját kitiltották a parlament épületéből. Rogán Antal helikopterezéséről kérdeztek politikusokat. Az Országgyűlés sajtófőnökének indoklása szerint olyan helyen forgattak, ahol nem lehetett volna. A Fidesz szóvivőjét pedig állítólag akadályozták abban, hogy bejusson az ülésterembe. A politikusokat a házszabály szerint csak két rövid szakaszon lehet kérdezni a parlamentben, de ott se mindig állnak szóba az újságírókkal. Korábban több médium újságírói mellett az RTL Híradó összes munkatársát is kitiltották az épületből, egyik kollégánk most is tiltólistán van.

Bécsben tiltakoztak a Népszabadság újságírói

Bécsben tiltakoztak a Népszabadság újságírói lapjuk megszüntetése miatt, az osztrák fővárosban él kiadójuk, a Mediaworks tulajdonosa. Heinrich Pecinát is felkeresték irodájában, de csak követeléseiket tudták átadni. Előtte osztrák újságíróknak tartottak sajtótájékoztatót az utóbbi napok eseményeiről.

A szerkesztőség megvenné a Népszabadságot

Hatvan év után először nem jelent meg hétfőn a Népszabadság. A kormánykritikus lap kiadását még szombaton függesztette fel a kiadó Mediaworks. A főszerkesztő ma tárgyalt volna a kiadóval arról, hogy a szerkesztőség 1 euróért megvásárolja az újságot, de az egyeztetés meghiúsult, mert a kiadó képviselője állítólag megbetegedett. Az újságírók egyelőre személyes dolgaikat sem kapták meg, az üzemi tanács szerint több munkatárs nehéz anyagi helyzetbe kerülhet, ha elveszíti a munkáját.

NÉPSZABADSÁG: Így próbáltak munkába menni az újságírók

Szimpatizánsok kíséretében megpróbáltak munkába menni a Népszabadság újságírói, de nem engedték be őket. Azt, hogy a napilap kiadását felfüggesztik, szombaton váratlanul jelentették be. Az újságírók puccsról beszéltek és azt ígérik, hétfőn mindennek ellenére közzéteszik az újabb, általuk erősnek nevezett cikket, ami Rogán Antal miniszterről szól. 

„Indokolt volt az akció”

Zárt ülésen órákon át tárgyalt a nemzetbiztonsági bizottság arról, hogy a 444.hu korábban arról számolt be: a titkosszolgálatok zsarolással akartak beszervezni egy magyar újságírót. Az ülés után az ellenzéki képviselők viszont azt mondták: a titkosszolgálat beavatkozása indokoltnak tűnt, bár azt kifogásolták, hogy szerintük nem ismerhetik meg az ügy minden részletét. A Fidesz szerint a szolgálatok cáfolták a beszervezésről szóló történetet, további vizsgálatot pedig most nem tartanak indokoltnak.

Fókusz Plusz 12-10-20


szerző:
2012.10.20. 19:30
Fókusz Plusz 12-10-20

Fókusz Plusz: Hogy élték meg a sztárok gyerekfejjel a forradalmat? 1956, ahogy eddig még sosem hallottuk! Milyen titkokat rejtenek a rommá lőtt házak, és lakóik tudják-e, mi történt a falaik között? 1956 – ahogy itthon és ahogyan külföldön látták.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való