KERESÉS search-close

újságíró

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "újságíró"

Kiálltak a megvert újságíróért

Egyforma címlappal tiltakozott három vezető orosz napilap Ivan Golunov oknyomozó újságíró őrizetbe vétele ellen. A korrupciós ügyeket feltáró riportert csütörtökön tartóztatták le, miután kábítószert találtak nála. Miután Golunov következetesen tagadta, hogy a drog az övé lett volna, súlyos sérülésekkel kórházba került - jogvédő szervezetek szerint azért, mert a kihallgatását vezető rendőrök brutálisan megverték.

Hulladékszobor az újrahasznosítás népszerűsítésére

Szemétből épít szobrot egy Angliában élő magyar újságíró. Belicza Bea a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál egyik kísérőrendezvényére készül, amelyen a hulladékok művészeti alkotásként élednek újjá. Ezzel pedig az újrahasznosításra hívják fel a figyelmet.

PET PALACK: Szemétből épít szobrot egy Angliában élő magyar újságíró

Belicza Bea a Trash Art-ra készül, ami már két éve a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál egyik kísérőrendezvénye. Az újságíró Nigériában volt önkéntes, ott találkozott azzal a német mérnökkel, aki PET palackokból épített házakat és ezt tanította a helybelieknek.

Elítélték a biztonsági őrt, aki megverte az Index újságíróját

10 hónapos börtönbüntetést kapott két évre felfüggesztve az a biztonsági őr, aki megvert egy vendéget az egyik budapesti gyorsétteremben még 2017 ősszén. A megvert férfi az Index újságírója, akit a vádlott többször is ököllel arcon ütött, majd a járdára lökte. Szabó Zoltánnak a feje sérült meg, a száját több öltéssel kellett összevarrni. A bíróság ítélete jogerős.

In Memoriam Baló György

Szinte vallásosan tisztelte a tényeket, az adatokat. Bármikor, bármiről tudott több órás élő műsort vezetni, legyen szó politikáról, kultúráról, tudományról, vagy akár a sportról. Ő volt Baló György. Csaknem 50 évet dolgozott a médiában, és szinte élete utolsó pillanatáig képernyőn volt. Kérdezett, ha ki akarták kerülni a választ, akkor sem hagyta, tovább kérdezett. Többek között ezért is ő az egyik példaképe a Házon Kívül csapatának!

Gábornak elege lett a nyugati világból, de aztán a keletiben is csalódnia kellett

Gábor az ELTÉ-n biológiát tanult, majd újságírónak állt. Aztán kutatott. Majd elment kalandozni és fotózni Ausztráliába. Itthon megnősült. Magazinoknak dolgozott, fotózott, írt, forgatott. Majd elvált. És 2002-ben elege lett Európából. Olyan közösségre éhezett, ahol az emberek még őszinték. Dél-Kelet Ázsiában találta meg mindezt. Aztán Thaiföldről is kiderült, hogy csak elsőre tűnik földi Paradicsomnak.

Kamionnal ütközött a helikopter


szerző:
2019.02.12. 17:01
Kamionnal ütközött a helikopter

Helikopter-balesetben meghalt Brazília leghíresebb újságírója hétfőn. A férfit szállító gép egy teherautónak ütközött, amikor a pilóta éppen kényszerleszállást hajtott végre.

Helikopter-balesetben meghalt Brazília leghíresebb újságírója

Helikopter-balesetben meghalt hétfőn Brazília leghíresebb újságírója, Ricardo Boechat. A férfit szállító gép egy teherautónak ütközött, amikor a pilóta éppen kényszerleszállást hajtott végre.

Elmondta, hogy megmondták, hogy mit írhat

Megmondták, hogy mit írhat, a kormánykritikusnak tűnő mondatokat kihúzták a cikkeiből, és az sem jelenhetett meg, hogy valójában milyen kevesen voltak a focimeccseken. Megírta a Nemzeti Sport néhány hónappal ezelőtt kirúgott főmunkatársa a 444.hu-nak, hogy milyen volt az újságnál dolgozni, amióta az kormányközeli tulajdonba került. A sportújság főszerkesztőjét hiába kerestük.

Újabb tüntetések Szlovákiában

Pénteken folytatódott Szlovákiában az a tüntetéssorozat, amely Jan Kuciak újságíró meggyilkolása után kezdődött a korrupt politikai hatalom ellen, és amelybe Robert Fico miniszterelnök is belebukott. Az újabb országos tömegdemonstráció kiváltó oka az volt, hogy tiltakozók szerint a rendőrség mondvacsinált indokokkal kezdett vizsgálatot a szervezők ellen.

Trump sajátos stílusában osztotta ki az újságírókat

Donald Trump egy újságírót nemes egyszerűséggel lehülyézett, egy másikat igazi vesztesnek nevezett, egy harmadikat pedig azzal rendezett le, hogy inkább hagyja békén. Az amerikai elnök közvetlenül párizsi útja előtt válaszolt az őt kényes kérdésekkel váró riportereknek.

Szankciók Szaúd-Arábia ellen

Személyesen fogadta a szaúdi király és a trónörökös a meggyilkolt Dzsamal Hasogdzsi újságíró családtagjait, köztük a fiát Rijádban. Az ország teljhatalmú urai részvétüket fejezték ki és azt mondták, nekik semmi közük a gyilkossághoz. Közben Washington egy aprócska szankciót vezetett be Szaúd-Arábia ellen: nem utazhat az Egyesült Államokba 21 szaúdi.

Trump dicsőítette az újságíró elleni támadást

„Kedvemre való fickó” - ezekkel a szavakkal méltatott Donald Trump egy amerikai képviselőt, aki földhöz vágott egy újságírót. Bár az amerikai elnök híresen rosszban van a sajtóval, most először dicsőített nyilvánosan egy újságíró elleni erőszakos cselekedetet.

Meghalt a újságíró egyik gyilkosa

Autóbalesetben meghalt az egyik tagja annak az osztagnak, amely meggyilkolta a szaúdi újságírót - közölte egy török lap. A törökök szerint Szaúd-Arábia minden bizonyítékot, szemtanút megpróbál eltűntetni. A török nyomozóknak állítólag hátborzongató hangfelvételeik vannak arról, hogy az október elején, az isztambuli szaúdi nagykövetségen eltűnt újságírót az épületben megkínozták és lefejezték.

Segítség a beteg újságírónak

Barátok, ismerősök, sőt sokan ismeretlenül is segítik adományukkal azt a Nagy-Britanniában élő magyar újságírót, aki két hete kapott súlyos agyvérzést. A főleg társadalmi témákkal foglalkozó Belicza Beát jelenleg egy londoni kórházban ápolják, férjének pedig minden nap több órát kell utaznia, hogy mellette tudjon lenni, ezért indult akció az interneten.

Feltámadt az agyonlőtt újságíró

Megrendezett ál-gyilkossággal húzhatta csőbe Moszkvát az ukrán titkosszolgálat: miután elterjesztették, hogy agyonlőttek egy Kijevben élő orosz ellenzéki újságírót, az mindenki meglepetésére megjelent egy sajtótájékoztatón, és maga számolt be az ellene tervezett, ám időben meghiúsított merényletről.

 

Újra díjazzák a legjobb tévéseket!

Ismét díjazzák a legjobb televíziós produkciókat és teljesítményeket! A Televíziós Újságírók Díját idén 12 kategóriában adják át március 28-án a Pesti Vigadóban. Vendégünk Kenderessy Szabolcs, a díj ötletgazdája és alapítója volt.

Nem engedték kérdezni


2018.02.16. 18:35
Nem engedték kérdezni

Az őrökkel akart kivezettetni a teremből Kovács Zoltán kormányszóvivő egy külföldi újságírót a csütörtöki kormányinfón, mert kérdezni akart. Daniel Nolan a gyakorlattól eltérően nem várta meg, míg szót kap, hanem magához vette a mikrofont.

 

#RTL20: Erős Antónia elárulta, mit szeret legjobban a tévézésben

Elmeséljük, hogyan indult a Híradó az RTL Klub képernyőjén. Erős Antónia mesél a 2001. szeptember 11-ei adásnapról. És elárulja azt is, mit szeret a legjobban a tévézésben.

#RTL20: Mit ad hozzá egy műsorhoz a műsorvezető?

Elmeséljük, hogyan indult a Híradó az RTL Klub képernyőjén. Szellő István elmesélte, hogy szerinte egy műsorvezető mit ad hozzá az általa vezetett műsorhoz. És kiderül az is, hogyan viccelik meg egymást Erős Antóniával.

Meghalt F. Nagy Angéla


szerző:
2017.11.23. 18:50
Meghalt F. Nagy Angéla

90 éves korában meghalt F. Nagy Angéla újságíró, gasztronómus szakíró. Szakácskönyvein nemzedékek nőttek fel, szinte minden konyhában ott voltak a polcon a receptgyűjteményei. Főzni és írni férje, Örkény István mellett tanult meg.

Heti Hetes: így bulizott Hajdu Steve és Para-Kovács Imre Kuncze Gáborral

Két évvel ezelőtt, ezen a napon a Heti Hetes egyik adásában az újságíró elárulta, hogyan ünnepleték meg az egykori belügyminiszter 66. születésnapját, aki azonban nyomos indokkal cáfolta mindezt.

Bocsánatot kért a KFC


szerző:
2017.10.17. 18:04
Bocsánatot kért a KFC

Kirúgták a biztonsági őrt, aki megvert egy vendéget a fővárosi Király utcai KFC-ben vasárnap este. A gyorsétteremlánc bocsánatot kért, vállalják a felelősséget a történtekért, de elszigetelt esetként értékelik azt.

 

Szabó Zoltán őszintén vallott


szerző:
2017.10.17. 07:59
Szabó Zoltán őszintén vallott

Az újságíró élő adásban idézte fel a gyorséttermi összetüzés éjszakáját. A biztonsági őr azóta már elvesztette munkahelyét, Zoltán pedig kártérítést kért, amit nemes célra ajánlott fel.

Reggeli 2017-10-17


szerző:
2017.10.17. 07:15
Krokodil végzett az újságíróval

Megtalálták a holttestét annak a brit újságírónak, akinek Srí Lankán veszett nyoma. A Financial Times  tudósítója a barátaival nyaralt a szigetországban. Egy öbölben voltak, amikor eltávolodott a többiektől. Többé nem látták. A búvárok találták meg végül Paul Stewart McClean holttestét. A helyi hatóságok szerint minden jel arra mutat, hogy egy krokodil támadhatta meg a férfit.

Kiállnak az újságíró mellett

Nem válhat normává az újságírók megfélemlítése, bántalmazása, megalázása és kitiltása - ezt írta közös közleményében négy médiával foglalkozó szakmai szervezet. Csütörtökön a 444.hu tudósítóját - az újságíró elmondása szerint - erőszakkal távolította el egy nemzeti konzultációs rendezvényről Szabó László, aki a fideszes polgármester munkatársa a 11. kerületben. A rendőrségen az újságíró és a Fidesz is feljelentést tett, holnap döntenek arról, hogy indul-e nyomozás.

Kirángatták a fórumról az újságírót

Lökdöste, elvette a telefonját és kirángatta az épületből a 444.hu újságíróját Szabó László fideszes politikus. Ezt állítja Halász Júlia, aki egy nemzeti konzultációs fórumon került összetűzésbe a XI. kerületi polgármester kabinetvezető-helyettesével. A Fidesz szerint az újságíró hazudik, és a határozott fellépést próbálja erőszakosnak beállítani. Az esetet az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd is elítélte, este tüntetést is tartanak az újságíró mellett.

HALÁSZ JÚLIA: „Nem szeretnék félni”

Lökdöste, elvette a telefonját és kirángatta az épületből a 444.hu újságíróját Szabó László fideszes politikus. Halász Júlia nem titkolja, hogy megrázta az eset, és nagyon megijedt, amikor rá támadtak, ugyanakkor hozzátette, hogy nem szeretne félni, azt viszont nagyon szeretné, ha kiderülne az igazság. A rendőröktől, az iskolától, és az iskola fenntartójától is azt kérték, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy az iskola belső kameráinak  felvételei ne tűnhessenek el.

Meghalt Kakuk György


szerző:
2017.01.03. 16:58
Meghalt Kakuk György

Meghalt Kakuk György újságíró, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja. A tudósító több újság, majd a kilencvenes évek elejétől a Magyar Televízió és a Magyar Rádió munkatársa volt. Egy évet Koszovóban töltött, amikor az akkori Jugoszlávia elleni NATO-támadás zajlott, mint az ENSZ munkatársa. Két éve pedig végigjárta a menekültek útvonalát Görögországtól Magyarországig. Kakuk György 52 éves volt.

Kihallgatták az újságírót

Kihallgatta a rendőrség a Figyelő egyik újságíróját az MKB Bank eladásával kapcsolatban. Brückner Gergely tavaly januárban arról írt, hogy a magyar állam túl sok pénzt fizetett a többszáz milliárd forintos adósságot felhalmozó pénzintézetért. A rendőrök a forrásaira voltak kíváncsiak. Az ügyben a jegybank tett feljelentést, üzleti titok megsértése miatt. A Társaság a Szabadságjogokért szerint az újságírót nem kötelezhetik arra, hogy leleplezze forrásait.

Tartoznak a fizetésekkel


szerző:
2016.10.26. 17:42
Tartoznak a fizetésekkel

Nem kapják meg a fizetésüket a 168 óra munkatársai – írta meg az Átlátszó.hu. Az új tulajdonos pénzügyi nehézségekkel küzd, és állítólag ezzel indokolja, hogy miért nem fizet a baloldali lap újságíróinak.

Kósa Lajost szórakoztatja a történet

A Rákosi és a Kádár-korszakra jellemző az a módszer, ahogy a 444.hu információi szerint zsarolással próbált beszervezni egy újságírót az Alkotmányvédelmi Hivatal – mondta Híradónknak Ungváry Krisztián történész. A Főszerkesztők Fóruma szerint ijesztő, hogy ilyen ma megtörténhet Magyarországon. A Fidesz frakcióvezetője viszont remekül szórakozik a történeten.

Megpróbáltak beszervezni egy újságírót

Magánéleti információkra hivatkozva próbált titkos együttműködésre rávenni egy újságírót az Alkotmányvédelmi Hivatal - tudta meg a 444.hu. Az újságírónak, akinek nem hozták nyilvánosságra a nevét, állítása szerint azt mondták, a magánéletéről szóló információkat valaki fel akarja használni ellene, de ők segítenek, ha cserébe rendszeresen együttműködik velük, forrásairól és kapcsolatrendszeréről is kérdezték. A nemzetbiztonsági bizottság jövő héten tárgyal az ügyről.

Újságírót hívott fel pechjére a csaló

Félmillió forintot és két okostelefont ígért egy telefonos csaló, cserébe valamivel több, mint 18 ezer forintos úgynevezett „átutalási tranzakciós díjköltséget” kért azoktól, akiket felhívott. A férfit még keresik a rendőrök, nem tudni hány embert verhetett át. Legutoljára a Délmagyarország c. napilap újságíróját hívta fel, aki felvette az egész beszélgetést, és feljelentést is tett a rendőrségen.

Álbombákat vitt fel repülőkre az újságíró

Sikerült kijátszania a biztonsági rendszert a világ egyik legbiztonságosabbnak tartott repterén egy izraeli újságírónak. A férfi hamis iratokkal jelentkezett takarítónak a Tel-Aviv-i Ben Gurion reptérre. A csalást nem vették észre, átment a biztonsági átvilágításon is és onnantól szabad bejárása volt repülőkre, csomagkezelő részre is. Több gépre sikerült feljuttatnia álbombákat is, és minderről felvételeket is készített.

Portré 2016-06-19


szerző:
2016.06.19. 23:50
Kiderült: 5 csillagos hotelben lakott

Kiderült, egy ötcsillagos hotelben töltött két éjszakát Londonban Lázár János még államtitkárként. Kísérőjével együtt 920 ezer forintba került a szállás 2012 novemberében. A hotel nevét két év pereskedés után adta ki a Miniszterelnökség a Direkt36 oknyomozó portál újságírójának. Lázár János szerint tárgyalópartnere kérte, hogy a drága hotelben találkozzanak, de nem mondta meg ki volt az. A Kúria szerint nem is kell, mert ez nem közérdekű adat. Az újságíró az Alkotmánybírósághoz fordulna.

Fókusz 2016-05-10


szerző:
2016.05.10. 17:25
Rálőttek a főszerkesztőre

Rálőttek egy újságíróra a nyílt utcán, rengeteg szemtanú előtt Isztambulban. A török rezsimet rendszeresen bíráló egyik lap főszerkesztője arra várt a központi bíróság épülete előtt, hogy bent meghozzák perében az ítéletet. A merénylő nem találta el, egy másik újságíró viszont könnyebben megsérült. A támadót a főszerkesztő felesége és ügyvédje fogta le.

Ismét kitiltottak újságírókat a Parlamentből

Több szerkesztőség videósait is kitiltották a Parlamentből, mert rossz helyen kérdezték Orbán Viktort és Kövér Lászlót arról, mit gondolnak a jegybanki alapítványok körül kirobbant botrányról. Az ellenzék közben Matolcsy György jegybankelnök menesztését követeli a miniszterelnöktől, de Orbán Viktor sajtófőnöke azt írta Híradónknak, idézzük: ez a kérdés törvényesen fel sem merülhet.

Sorra mondanak fel az újságírók a VS.hu-nál

Felmondott a VS.hu internetes oldal 12 újságírója, miután pénteken kiderült, hogy a kiadót több mint fél milliárd forinttal támogatták jegybanki alapítványok. A Facebookon többen azt írták, vállalhatatlannak tartják, hogy a kiadó közpénzeket költött, úgy, hogy az újságírók nem is tudtak róla. Távozik a VS.hu főszerkesztője is.

Lengyelország: Varsóban a budapesti gyors?

Lengyelország, az unió hatodik legnagyobb gazdasága.  Európa egy része sziszeg, egy másik része bizonyára örül a néhány mandátumos többséggel rendelkező, kéthónapos varsói kormány döntéseinek. Tételesen eddig annyi történt, hogy közvetlen kormányirányítás alá került a lengyel közmédia - a hírügynökség eddig még nem - és a kormánypárt embereivel töltötték fel az alkotmánybíróságot.  Lengyelország szomszédságában a német politika érezhetően nem lelkes, de szokása szerint visszafogott, ám az Európai Bizottság szerdai ülésén szerepel egy úgynevezett tájékozódó vita arról, mennyire tartja meg Lengyelország az unió alapvető értékeit. Akadnak vezető politikusok, akik attól tartanak, hogy Lengyelország a következő Magyarország.  Mit gondol a lengyel fejleményekről Jaczek Dzsidzsina, a piacvezető lengyel hetilap újságírója?

Bíróságra kerül a beépült újságíró ügye

Közokirat-hamisítással és a hatóság félrevezetésével vádolja az ügyészség az Index újságíróját, aki még augusztusban magát menekültnek álcázva mutatta be, mi vár a Magyarországra érkező bevándorlókra. Nyilas Gergely olyan helyekre jutott be, ahová az újságírókat egyébként nem engedték be, így szerintük a sajtótörvény alapján nem lenne büntethető. Az ügyészség szerint viszont a cikkben nem voltak újdonságok, így nem is fogadják el a szerkesztőség védekezését.

Videóra vette a menekülést, majd golyót kapott

Egy francia újságíró a lakása ablakából filmezte le a Bataclan elleni támadás pillanatait. A Le Monde munkatársa a koncertterem hátsó kijáratának közvetlen közelében lakik. A lövéseket hallva kinézett az ablakon, és elkezdett filmezni a telefonjával. Nem sokkal később lement az utcára, hogy segítsen a sérülteken, de ekkor őt is meglőtték, a bal karján találta el egy golyó. Daniel Psenny részletesen leírta a Le Monde-ban, mit látott a támadás közben.

Tállai újságírók adószámával viccelt

Van-e adószámuk? Ezt kérdezte újságíróktól a Nemzeti Adó- és Vámhivatalért felelős államtitkár egy rendezvényen. Tállai András ezzel próbált viccelni, miután egyik kollégája megkérte az újságírókat, hogy töröljenek egy fotót, amelyen az államtitkár éppen eszik. Az államtitkár nyilatkozni nem akart, a tárca írásban azt közölte, hogy a fotóst a sajtóetika íratlan szabályainak megszegése miatt kérték a képek törlésére.

7,5 év börtön az újságírónak

7 és fél év börtönre ítéltek kedden egy újságírót Azerbajdzsánban a vád szerint sikkasztás és adócsalás miatt, de emberi jogi szervezetek szerint koncepciós per zajlott, mert az újságíró az ország elnökének és családjának korrupciós ügyeit próbálta feltárni.

Újságíró hitelét emlegeti a jegybank

A jegybank szerint a Magyar Nemzet újságírója saját hitele miatt írt bíráló cikket a Nemzeti Bankról, ezt egy hétfői közleményükben írták. A Magyar Nemzet a Nemzeti Adatvédelmi hatósághoz fordult, ahol kivizsgálják az ügyet.

Menekültnek állt az Index újságírója

Ásotthalmon elindult a határ magyar oldalán, hogy a saját bőrén tapasztalja, mit élnek át a menekültek, akiket elfognak a határon, és mi történik velük a rendőrségi eljárás alatt. Aludt koszos matracon, a szabad ég alatt, és 20 négyzetméteres zárt fogdában.

Így jutnak el a menekültek a magyar határig

A menekültekkel együtt járta végig a Görögországtól Magyarországig tartó utat egy volt magyar újságíró, aki arra volt kíváncsi, hogyan jutnak át a zöldhatáron az otthonukat elhagyó emberek. Kakuk György azt látta, a magyar határ a legnehezebb akadály számukra.

Nem igaz a Bora Bora-i anya története?

Nagy port kavart a múlt héten, a mandiner.hu-n megjelent cikk, miszerint több ellentmondás is van a Bora Bora-i fogvatartott édesanya kálváriájának történetében. Stumpf András olyan információkat osztott meg velünk, amelyek számos ponton cáfolják az anya állításait.

Elhunyt Obersovszky Péter


szerző:
2015.05.31. 18:39
Elhunyt Obersovszky Péter

Hosszan tartó betegség után vasárnap hajnalban elhunyt Obersovszky Péter újságíró, riporter, az állami televízió műsorvezetője. A hírt a televíziós családja közölte az MTI-vel. Obersovszky Péter 1986-tól dolgozott a médiában, az elmúlt években a Magyar Televízió mellett a Kossuth Rádióban volt műsorvezető. Obersovszky Péter 55 éves volt.

Rendőröket hívtak az újságírókra

Rendőrök igazoltatták a Népszabadság újságíróit vasárnap, Veszprémben munkavégzés közben, pár perccel azután, hogy a Fidesz pártigazgatójával próbáltak interjút készíteni a választók mozgósításáért is felelős Kubatov Gáborral.

A második japán túszt is lefejezték

Újabb brutális gyilkosságot követetett el az Iszlám Állam. A terrorszervezet hóhéra lefejezte a második japán túszt is, egy újságírót. A videóra vett szörnyűséget feltették egy iszlamista honlapra.

Politikust és újságírókat kergetett a feldühödött markolós

A kamera azt veszi, hogy az újságírókat és a politikust szállító autót egy markoló veszi üldözőbe. Felemeli a kanalát, rátapad a kocsira, amit a benne ülők nem tudtak máshogy értelmezni, mint fenyegetést. Mindez a cikói hulladéklerakó telepen történt tavaly ősszel. A politikus és az újságírók egy állítólagos környezetszennyezési ügyben kutattak. Az önkormányzati cég telepén azonban nem voltak szívesen látott vendégek. A történet szereplőivel Moskovics Judit találkozott.

Elhunyt Andrassew Iván


szerző:
2015.01.14. 18:50
Elhunyt Andrassew Iván

62 éves korában hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Andrassew Iván, a Népszava publicisztikai rovatának vezetője. Andrassew Iván a MÚOSZ újságíró iskolájában külpolitikát tanult. Dolgozott a Népszabadságnál, a Hócipőnél, 1999-ben pedig ő lett a mai Index elődjének főszerkesztője. Munkáját a szakma számos díjjal ismerte el. A Népszava saját halottjának tekinti, csütörtök este 18 órakor, a Szent István parkban gyertyagyújtással emlékeznek meg róla.

Veszélyben vannak az újságírók?

Miközben az egész világ lélegzetvisszafojtva figyelte a pénteki mentőakciót, a Fókusznak sikerült exkluzív interjút készítenie azzal a francia újságíróval, aki személyesen ismerte a Charlie Hebdo egyik meggyilkolt munkatársát, aki Franciaország egyik leghíresebb karikatúristája volt.

A cenzúra és öncenzúra időszaka

Népi demokrácia volt. Elvileg a nép nevében és érdekében döntöttek a politikusok, majd a sajtóban megmondták, mi miért jó az embereknek. Volt, amikor az újságírók próbáltak kérdezni, de a rendszer nem bírta az oknyomozást. Egyébként a legerősebb gát magukban az újságírókban volt. Az öncenzúra. Persze nem is csak bennük működött, hanem az újságolvasókban is.

Írók, költők kézzel írt szavai, tartós élelmiszerért cserébe

Egy újságíró kezdeményezésére csaknem 60 magyar művész vállalta, hogy egy szót, vagy néhány mondatot ír egy-egy ív papírra, amit az érdeklődők tartós élelmiszerrel, például konzervvel, rizzsel vagy tésztával vehetnek meg.
 

Lehet kritizálni a politikusokat


szerző:
2014.10.16. 14:13
Lehet kritizálni a politikusokat

Pert vesztett egy őt bíráló újságíró ellen Zsiga Marcell fideszes politikus. A volt országgyűlési képviselő amiatt a cikk miatt indított eljárást, amelyet a hvg.hu munkatársa írt a 40 milliós házvásárlása körüli gyanúról, valamint a költözése utáni aszfaltozásról az utcában. Az ítélet nem jogerős.

A Közel-Kelet és Szlankó Bálint furcsa kapcsolata

Az újságíró, aki az életét kockáztatva tudósít a Közel-Kelet háborús eseményeiről. Szlankó Bálint minden egyes útján életveszélynek van kitéve, de testközelből is megismerte már a veszélyt, amikor Aleppóban kollégájával együtt elrabolták.

 

 

Para-Kovács Imre


szerző:
2014.10.07. 12:25
Para-Kovács Imre

Volt tejipari szállítmánykísérő, plakátragasztó, könyvesbolti raktáros, üzletkötő, majd Budapestre költözött, ahol színházi közönségszervezőként dolgozott a Ganz-Mávagban.

A Fidesz szerint a vagy.hu nem létezik

Nemlétező sajtónak nem nyilatkozik - ezzel indokolta a Fidesz debreceni kampányfőnöke, hogy nem válaszol az egyik helyi portál, a Vagy.hu kérdéseire.

Hét rendőr védi a nápolyi maffia legnagyobb ellenségét

Most éppen a kokain útját, a drogbárók és hálózatok működését készül nyilvánosságra hozni. Pedig az olasz maffia vezérei már halálosan megfenyegették, ezért kénytelen New Yorkban élni, állandó rendőri kísérettel. Roberto Saviano az igazság bajnoka, 5 év után ismét exkluzív riportot adott nekünk.

Házon kívül 14-04-30


szerző:
2014.04.30. 23:50
Házon kívül 14-04-30

Házon kívül: Hol lehet? - Amikor az újságíró nyomoz a szökött tini után. Életveszély! - Szétáztatták a házukat, a vízmű mégsem fizet kártérítést. Tapasztás - Élhető otthon néhány tízezer forintból.

Reflektor 14-04-03


szerző:
2014.04.04. 01:00
Reflektor 14-04-03

Reflektor: Szabó Győző és Rezes Judit táncpróbáján jártunk, szombat este indul az idei tavasz várva várt show-műsora, a Szombat Esti Láz, amelyre mind a nyolc páros az utolsó napokban is teljes erőbedobással készül. Baló Júlia a kung fuból merít erőt. Az egykori televíziós újságíró az elmúlt években nagyon elmélyült a távol-keleti kultúrában.

Horvát János nagy ellensége a salsa

A népszerű televíziós többször is járt Kubában, ahol először diákként, évtizedekkel később pedig nagykövetként élt éveken át. Az örök szerelmének tekintett Karib-tengeri szigetországban csak egyetlen dologgal, a salsával nem tudott sosem megbarátkozni.

Forró nyomon - Best of 13-06-30

Forró nyomon - Best of: Egy igazi profi segítségével megmutatjuk, hány perc alatt és hányféleképpen lehet feltörni egy autót. Aztán utánajárunk, ki menti meg a megkínzott állatokat, végül leleplezzük az ingyenélő partiarcokat.

A szerelem rabjai 12-03-22

A szerelem rabjai, 95. rész - Alejandro kórházba kerül, lehet hogy amputálni kell a lábát. Carlos elmegy Victoriához. Szeretkeznek. Isabella elköltözik tőle. Barbara ezt megtudja és nem tetszik neki, hogy Nicolas és Victoria egy helyen dolgoznak. Alejandro minden titkot elárul Carolinának. Alicia nem biztos abban, hogy nem Santiago van Alejandro támadása mögött. Isabella felkéri Juant testőrének. A férfi elfogadja. Miközben vásárolnak, egy újságíró felismeri, és képet csinál róluk, mintha egy pár lennének.

Már nem kedveli a viszkit a Viszkis

Újságíró diplomája van, de soha nem akar ebben a szakmában dolgozni. Míg a 90-es években a rendőrség kergette, most az újságírók teszik ugyanezt. Végül az RTL Klubnak adott interjút a korábbi jó viszony és a korrektség miatt.

Balhé, kameratörés, verekedés Cristofel buliján

Van olyan fergeteges buli, ahol elcsattan néha egy-két pofon, de péntek este Cristofel bulijában nem az enyhén spicces fiatalemberek kakaskodtak az aktuális szép lányért. A kocsma előtt egy a munkáját végző stábot támadtak meg.

Magyar újságírókat díjaztak Strasbourghban

A két magyar fiatal On The Spot című sorozata nyerte az Európa Tanács és a European Youth Press közös sajtódíját Strasbourghban.

Kiszabadultak a fogva tartott újságírók

Bejelentette a NATO szóvivője Brüsszelben, hogy a szövetség harci gépei folytatják légi hadműveleteiket Líbiában.

Ostrom alatt az újságírók lakta szálloda

Vasárnap éjjel a luxushotel börtönné változott.

„Szar” jelzővel is ítélkezhetnek az újságírók?

Uj Péter újságíró három évvel ezelőtt egy cikkében írt éles kritikát, emiatt megrótták, de ő Strasbourgig vitte az ügyet, és nyert.

Az al-Kaidáról is írt a megölt újságíró

Meggyilkolták Pakisztán egyik legismertebb oknyomozó újságíróját.

Magyar segítség külföldi újságíróknak Líbiában

Két amerikai, egy brit és egy spanyol újságírót engedtek szabadon Líbiában magyar közreműködésre.

„A tinta folyjon, ne a vér”


szerző:
2011.05.04. 14:16
„A tinta folyjon, ne a vér”

Évtizedes mélyponton a sajtószabadság világszerte. Az elnyomó rendszerek ellehetetlenítik az újságírók munkáját.

Fókusz 11-04-05


szerző:
2011.04.05. 20:45
Fókusz 11-04-05

Fókusz: X-Faktor premier - Takács Nikolas nemcsak első dalát, hanem új párját is megmutatja, akivel még sok a gondja. A szalámi ára - Megszületett az ítélet Bakács Tibor ügyében, az újságíró váratlan bejelentést tett. Fél év telt el - A kolontári család a tragédia után elhagyta faluját és még mindig nem kaptak kártérítést.

A volt elnök megrendelésére ölhették meg az újságírót

Megindította a bűnügyi eljárást Leogyid Kucsma egykori ukrán elnök ellen a kijevi ügyészség Heorhij Gongadze meggyilkolása ügyében.

Olasz tengerészeket fogtak el Tripoliban

Az olasz kormány nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a 11 fős legénységét bűnözők ejtették túszul.

Kiszabadultak a német újságírók

Fejenként 50 ezer dollárnak megfelelő pénzbírságra változtatták a 20 hónapos börtönre ítélt két német újságíró büntetését Iránban.

Kártérítést követel egy újságíró a rendőrségtől

Bogád Zoltán szerint jogtalanul bilincselték meg és tartották fogva, amikor egy demonstrációról tudósított még 2007-ben.

„Az Ön számára Oroszország zárva van”

Az orosz titkosszolgálatok egyikének követelésére kiutasították Oroszországból a Guardian című brit lap moszkvai tudósítóját.

Kezd „újraéledni” Egyiptom


szerző:
2011.02.07. 20:24
Kezd „újraéledni” Egyiptom

Bár az élet kezd normalizálódni Egyiptomban, a kairói turistalátványosságok továbbra sem nyitottak ki.

Erszényes jutalom a hazugság után

Egyméteres, zöld bokszkesztyűt viselő, sárga kenguruval jelent meg az ausztrál nyílt teniszbajnokság sajtótájékoztatóján a dán Caroline Wozniacki.

Technikai malőrök az együttes ülésen

Hol beengedték, hol kiküldték az újságírókat az Európai Bizottság és a kormány együttes üléséről. Később pedig a hangosítás mondott csődöt.

Mindenkit elzavarnak a megtámadott szigetről

A dél-koreai hatóságok a szigeten lévő újságírókat is arra kérték, hogy hagyják el a területet.

200 éves pezsgőket durrantottak


szerző:
2010.11.17. 16:37
200 éves pezsgőket durrantottak

Bizarr legendája van annak a pezsgőknek, melyeket kiváltságos vendégek kortyolhattak el.

Magához tért a megvert orosz újságíró

Felébredt a kómából, de továbbra is mesterséges lélegeztetésre szorul a múlt héten kis híján agyonvert orosz újságíró.

Kollégájukért tüntettek az orosz újságírók

Több száz újságíró tüntetett Moszkvában azért, hogy a hatóságok fogják el azokat, akik a hétvégén súlyosan bántalmazták az egyik lap munkatársát.

Ismét megvertek egy újságírót Moszkvában

Újabb újságírót vertek össze Moszkvában két nappal azután, hogy egy másik riporter kómába esett egy verés miatt.

Újabb orosz újságírót vertek meg

A mostani áldozatot, Anatolij Adamcsukot hétfőn reggel támadták meg.

Félholtra vertek egy orosz újságírót

Az ellenzéki tüntetésekről és gyanús autópálya építésről tudósító Oleg Kasint moszkvai lakása előtt brutálisan összeverték.

Sokáig fognak ülni az újságíró gyilkosai

Összesen több mint 150 év börtönbüntetést kaptak Horvátországban a szomszédos ország egyik legnevesebb újságírójának gyilkosai.

Nyomozás a fenyegető, jobbikos képviselő ellen

A Váci Városi Ügyészség nyomozást rendelt el, személyi szabadság megsértése miatt vizsgálódik.

Csak csajok 10-08-26


szerző:
2010.08.26. 09:00
Csak csajok 10-08-26

Kégl Ágnes 21 évesen költözött be a Való Világ 1 villájába, ami igazi fordulópont volt az életében. A csütörtöki Csak csajokban elmesélte, mit változtatott a valóságshow az életén.

Veszélyben a görög újságírók (is)?

A görög média a “Forradalmi Szekta” nevű szervezetet vádolja egy görög újságíró meggyilkolásával.

Újságírókat fenyegetett a Jobbikos képviselő

A két újságíró szerint a Jobbik országgyűlési képviselője, Zagyva György Gyula fenyegette őket.

Törvénnyel védi újságíróit az USA

Elfogadták az amerikai írókat és újságírókat a külföldi rágalmazási perektől védő sajtótörvényt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való