KERESÉS search-close

újságírás

21 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "újságírás"

Magyarország legismertebb gazdasági hetilapjának 40 éves története

A lap bár egy szovjet-magyar botránynak is köszönheti az indulását, már megjelenésekor is a sikeres nyugati gazdasági hetilapok, például az Economist hangulatát idézte. Bár sokáig az állampárt felügyelete alatt működött, a rendszerváltás hajnalán több meghatározó ellenzéki politikus fénymásolt a szerkesztőségben.

Házon kívül 500: Így dolgozunk már 14 éve

2005 márciusában indult a Házon kívül, 2019. májusában volt az 500. adásunk. Azóta sok minden változott körülöttünk és a szerkesztőségben is, de ahogy dolgozunk, az nem. Az 500. adást ezzel a klippel ünnepeljük!

Öt díjat kapott az RTL a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén

Tegnap a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén öt díjat is hazavihetett az RTL. A győztesekről most nem a nézők, hanem egy szakújságírókból álló zsűri döntött, akik összesen 12 kategóriában díjazták a média legjobbjait. Az X-Faktor mellett díjat kapott a Survivor, A Tanár, a Konyhafőnök VIP, a legjobb műsorvezető 2018-ban pedig Istenes Bence lett.

Magyar Nemzet címen jelenik meg szerdától a Magyar Idők

Magyar Nemzet címen jelenik meg szerdától a Magyar Idők. Épp négy évvel ezelőtt ezen a napon romlott meg végképp a lap akkori tulajdonosának, Simicska Lajosnak és Orbán Viktornak a viszonya, a Magyar Nemzet pedig kormánykritikus hangvételre váltott. A tavalyi országgyűlési választás után néhány nappal az újság megszűnt, mert Simicska Lajos nem tudta tovább finanszírozni. Most a kormánypárti Magyar Időket nevezték át Magyar Nemzetre. A főszerkesztő szerint a kormánypártiság nem változik.

 

Magyar Nemzet lesz a kormánypárti Magyar Időkből

Február 6-tól, szerdától jelenik meg új néven a lap.

A Sajtókamara feladata a XXI. Században!

Meghatározták, hogy kik írhatnak újságot és azt is, hogy a cikkek milyen elvek szerint jelenjenek meg. Az 1938-ban létrehozott Sajtókamaráról lesz szó a ma esti XXI században. A szervezet a feladata, a gyanús újságírók kiszűrése volt.

Sok szereplő, kis piac

Viszonylag új fejlemény, hogy az ember nézegeti magyar vagy külföldi újságok weblapjait vagy a csak a neten létező lapokat és egyre gyakrabban fut bele abba, hogy egy-egy cikket csak pénzért olvashat el, vagy: önkéntes anyagi támogatást kérnek tőle. vége az ingyenes tartalmaknak?

Csisztu Zsuzsa szerint minőségi a magyar sportújságírás

Ma van a Sportújságírók Napja! Ennek alkalmából Csisztu Zsuzsa volt a Reggeli vendége, aki a nők között úttörőnek számít ebben a szakmában, ráadásul sportdiplomataként is tevékenykedik!

Hesna második babáját várja!


szerző:
2018.05.11. 07:59
Hesna második babáját várja!

Al Ghaoui Hesna számtalan országban járt már. Több, mint 20 ország háborús övezetéből tudósított is. Most karrierről, családról, és várandósságáról is mesélt nekünk!

Vidéki lapok jelentősen megváltozott politikai tartalommal

Ugyanazon a napon, ugyanaz a vezető sztori jelent meg nyolc online portálon, Nyugat-magyarországtól Kelet-magyarországig, egy kormány számára fontos üzenettel. Ezek a médiumok tavaly mind Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerültek, sokan felmondtak, sokakat kirúgtak, és jelentősen megváltozott a politikai tartalom. Aminek azok az olvasók látják kárát, akik nem csak a kormány álláspontjára kíváncsiak. Serdült Szilvia riportja. 

Így tréfálta meg a villalakókat egy írógép

Új hét, új feladat - ezúttal három stábra osztódtak a villalakók, hogy újságot szerkesszenek. Mici főszerkesztésével bele is vágtak a munkába, pontosabban csak bele vágtak volna, ha az a fránya írógép nem lett volna...

Mi lesz a magyar folyóiratokkal?

Kozármisleny NB III-as futballklubja stadionépítésre 400 millió forintot kapott tavaly, ez 50 millióval több, mint amennyit az összes magyar nyelvű kulturális folyóirat támogatására szán az állam ebben az évben. Ez a nyomtatott és az online folyóiratokra is vonatkozik.
Az idei keretösszeg fele a tavalyinak. Ráadásul megszűnt az a gyakorlat, hogy egy pályázattal háromévnyi folyamatos támogatást lehetett elnyerni. Így a korábban is kevés pénz legalább tervezhető volt. Idén a fele pénzből legfeljebb egy évre lehet pályázni. Most jön a poén: az idénre vonatkozó pályázatok eredményét még nem lehet tudni, holott április közepét írjuk.
 

Milyen életet éltek a külföldi tudósítók?

Egy külföldi tudósító élete csupa móka és kacagás - gondolják a kívülállók -, hiszen külföldön van! De mennyi ebből a móka és mennyi a rettegés? Közel kerülhet egy politikushoz? Vagy küzdött, és nem tudott meg semmi mást, csak pletykákat? Mindig jót evett a diplomatákkal? Netán jelentenie kellett? És egyáltalán, mire jó ez az egész, hiszen a külföldi újságok megírják az eseményeket?!

XXI. század 2016-04-05


szerző:
2016.04.05. 23:25
Változtatnak a drónok szabályozásán

Változtatni kell a drónokra vonatkozó szabályozáson - ezt L. Simon László államtitkár mondta Híradónknak. Egy drónverseny fővédnökeként nyilatkozott és arról is beszélt: fontos, hogy az újságírók is használhassanak távirányítású repülőket. Ezzel szemben éppen a napokban kobozták el a rendőrök a 444.hu munkatársaitól azt a drónt, amellyel Felcsúton készítettek volna felvételeket. Akkor az engedélyek hiányára hivatkoztak.
 

Munkát kapott Katalin hercegné

Két gyermeket nevel, és rendszeresen eleget tesz családi kötelezettségeinek Vilmos herceg oldalán, most mégis munkába áll Kate Middleton. A csinos anyuka szerkesztőként fog dolgozni egy napig a Huffington Postnál, amit biztos, hogy ki is fog használni egy nagyobb cél érdekében.

Horváth Gréta kisfiával érkezik hozzánk

Átverés a Bora Borán gyermekével fogva tartott nő története? Egy oknyomozó újságíró szerint igen, várjuk a részletekkel. A Szelfi egyik szereplője, Horváth Gréta is vendégünk lesz, aki kisfiát, Filkót is elhozza. De sminktippeket is adunk majd hétfő reggel.

XXI. század 14-11-18


szerző:
2014.11.18. 23:30
XXI. század 14-11-18

XXI. század: Népi demokrácia volt. Elvileg a nép nevében és érdekében döntöttek a politikusok, majd a sajtóban megmondták, mi miért jó az embereknek. Volt, amikor az újságírók próbáltak kérdezni, de a rendszer nem bírta az oknyomozást. Egyébként a legerősebb gát magukban az újságírókban volt. Az öncenzúra. Persze nemcsak bennük működött, hanem az újságolvasókban is.

Bloggerek: Mondják a magukét

Lehet személyes, gasztró, politika vagy média. Foglalkozhat divattal, utazással, zenével vagy fotózással. A téma és a stílus ezerféle lehet, és a hangvétel is. A lényeg, hogy nyilvános legyen. Nem úgy, mint az előd, a hagyományos napló, a magányos emberek legjobb barátja.

Forrása miatt faggatták az újságírót

Rendőrségen hallgattak ki egy újságírót, hogy megtudják, ki volt az informátora.

Fél Kettő 11-01-06


szerző:
2011.01.06. 14:20
Fél Kettő 11-01-06

Fél Kettő: Veca egy napja - Az X-Faktor legjobb női énekese magánéletébe engedett bepillantást. Anyai örömök - Szülési szabadságon az RTL műsorvezetője, vendégünk volt Boros Kriszta. Sztárválások - Hogyan látja ez elmúlt év szakításait egy válásról könyvet írt újságírónő?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való