KERESÉS search-close

özönvíz

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "özönvíz"

Csaknem 100 áldozata van a dél-ázsiai özönvíznek

Csaknem százan haltak meg a folyamatos esőzésekben Dél-Ázsiában. Folyók áradtak meg, utak váltak járhatatlanná és házak váltak lakhatatlanná. Indiában egy veszélyeztetett orrszarvú faj teljes állományának háromnegyedét kellett menekíteni.

Özönvízszerű eső volt az ország keleti felében

Özönvízszerű eső volt az ország keleti felében. Több helyen ellepte az utcákat a víz, megteltek a csatornák és az árkok. Berettyóújfaluban pár óra alatt több mint 50 mm csapadék esett, vagyis csaknem annyi, mint máskor egy hónap alatt. Kiskunfélegyházán pedig tubát, vagyis különleges légörvény vettek videóra. A következő napokban viszont fokozatosan visszatér a nyár.

Jégesővel zúdult a vihar a Balatonra

Másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére. Fonyódnál van, ahol térdig ér a víz, a síneket is elárasztotta. A Heves megyei Nagyvisnyóra özönvízszerű eső zúdult, valóságos sárlavina alakult ki, van ahol az utcára sem lehet kimenni.

NÉZŐI VIDEÓK: Jégeső és özönvíz

Országszerte több helyen is felhőszakadás vetett véget a napok óta tartó hőségnek. Baranya megyére hatalmas vihar csapott le. De Pest megyében és Borsodban is pusztított a jég és a lezúduló eső. Nézői videóinkból szemezgettünk.

Özönvízszerű eső zúdult Nyíregyházára

A csatornák nem bírták a sok csapadékot, volt ahol az autók is alig tudtak közlekedni Nyíregyházán. A meteorológus szerint a mediterrán ciklonoknak köszönhető a hirtelen érkező, rengeteg csapadék. A jövő héten viszont szárazság és kánikula várható.

LÁTVÁNYOS: így mosott el több települést az özönvíz

Villámárvíz mosta el Ajka, Várpalota és több Somogy megyei település egy részét csütörtökön. Az intenzív zivatarok miatt a 65-ös út is sártengerré változott, az autósok csak lépésben tudtak haladni.

Tornádót filmeztek Debrecennél

Tornádót vettek videóra Debrecen felett, idén először tapasztaltak forgószelet. Közben szinte az egész országra özönvíz zúdult. Rengeteg út folyóvá változott Pécstől Miskolcig. Egy Borsod megyei településen villámárvíz volt, több pince és udvar még most is víz alatt van. Sérültekről nem tudni, de az anyagi kár sok helyen jelentős.

LÁTVÁNYOS: Özönvízszerű eső Szegeden

Pár óra alatt több csapadék hullott szerda délután, mint egész februárban és márciusban összesen. A tavaszi zivatar azonban csak az ország délnyugati részén enyhítette az aszályt.

Félelmetes videók – özönvíz Athénban

Az államcsőd fenyegetése és a menekültáradat után Görögországot újabb csapás érte három évvel ezelőtt. Athénra valóságos özönvíz zúdult a több napon át tartó esőzések következtében.

 

Halálos özönvíz Mallorcán: taxiban fulladt meg egy turistapár

Már legalább kilenc halálos áldozata van annak a pusztító erejű viharnak, amely kedden csapott le Mallorca szigetére. Az özönvízszerű esőzés rövid idő alatt hatalmas áradásokat okozott. Egy brit turistapár egy taxiban fulladt meg, amikor hirtelen elöntötte őket a víz.

Víz a panelházak között

Elárasztott a víz egy panelházas övezetet Körmenden, mert elavult a csatornarendszer – állítja egyik nézőnk, aki videót is készített a múlt pénteki felhőszakadás után. Az önkormányzat éppen most 285 millió forintból újítja fel a területet, de a vízelvezetéshez nem nyúlnak. A helyiek szerint ez probléma. Az önkormányzat szerint a csatorna megfelelő, csak az építési törmelék eltömítette a lefolyókat.

Katasztrófa: egy havi csapadék hullott le egy nap alatt

Négy éve mutattuk be a Fókuszban: egy lélegzetelállítóan szép felhőképződményt Budapest felett. A gyorsított felvételen jól látszott, ahogy a formáját változtatta. Gomolyfelhők és zivatarfelhők is voltak benne, a délutáni nagy esőt ennek köszönhettük.

Megbénította a várost az özönvíz

Egész Budapestet megbénította az özönvíz pontosan egy évvel ezelőtt. Hihetetlen felvételek készültek a vízben elakadt autókról, buszokról.

Özönvíz most el Ankarát

A hirtelen lezúduló hatalmas mennyiségű eső tegnap pár perc alatt tengerré változtatta a török fővárost. Az embereknek menekülni sem volt idejük, sokakat autójukban ülve sodort el a víz.

Hatalmas özönvíz zúdult a celebekre Afrikában

Mintha dézsából öntenék, úgy esett az eső a Celeb vagyok, ments ki innen! forgatásán. Az ítéletidő nem csak celebjeinket veszélyeztette, hanem az adást is. Az élő bejelentkezés félbe is szakadt. Hogy, mi történt pontosan? Kiderül a riportból!

 

Fókusz 2017-12-06


szerző:
2017.12.06. 17:20
Szupercella és özönvíz Pécsen

Özönvizet hozott, szupercella csapott le Pécsre szombat délután. Olyan gyorsan érkezett meg a vihar, hogy az emberek alig tudtak elmenekülni, a víz mindent elborított a belvárosban. A felhőszakadásról többen felvételeket készítettek, ezeket mindjárt mutatjuk. A zivatar továbbhaladva sem gyengült. Száz kilométerrel távolabb Kiskunhalason egy házat rongált meg a felhőszakadás. Az ott élő családnak el kell költöznie, mert félő, hogy a tető után a plafon is beszakad.

 

Özönvízszerű áradás borította el Texas nagy részét

Soha nem látott özönvízszerű áradás borította el Texas nagy részét, Houstont már csak helikopterrel lehet megközelíteni. Egy hét alatt leesett az egész éves csapadékmennyiség, a víz olyan gyorsan lepte el az utcákat, hogy az embereket a házak tetejéről kell menteni. Már legalább öt halálos áldozata van a viharnak, amely még tovább erősödik.

Özönvíz és jégeső: körkép a tegnapi viharról

Égszakadás, jég szakadás, sárlavina és özönvíz. katasztrófa filmekbe illő jelenetek szemtanúi lehetett tegnap szinte mindenki. Az országon átvonuló vihar fákat csavart ki oszlopokat döntött le és valóságos lagúnává változtatta több nagyváros utcáit. Eger belvárosában a víz a csatornafedelet megemelve valóságos gejzírként tört fel a mélyből. De nem csak itt volt drámai a helyzet.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Hihetetlen: egy havi csapadék hullott le!

Három évvel ezelőtt, ezen a napon egy csodálatos felvételt láthattak a Fókusz nézői. Egy lélegzetelállítóan szép felhőképződményt filmeztek le Budapest felett, melyen jól látszott, milyen szépen formálódik. Később ebből alakult ki az a vihar, mely elmosott mindent.

Özönvíz tombol Berlintől Kínáig

Emberemlékezet óta nem látott viharok söpörtek végig városokon, országokon, világszerte. Kína középső részén egész városokat is ki kellett üríteni. Az orosz fővárosra a helyiek megfogalmazása szerint végítéletszerű vihar sújtott le. Berlin nagy része szintén víz alá került, a német fővárosra több mint száz éve nem hullott ennyi eső.

Iszap borította az utakat Borsodban

Két héten belül háromszor öntötte el az iszap a Borsod megyei Cserépfalut. A helyeik azt mondják, soha nem láttak még ilyet. Szerdán fél óra alatt esett annyi eső, hogy özönvíz volt az utcákon. Utakat, járdákat, pincéket borított el az iszap, a jég pedig tetőket szakított át.

Egész Budapestet megbénította az özönvíz

Az egész fővárost megbénította az özönvíz tegnap este. Hihetetlen felvételek készültek a vízben elakadt autókról, buszokról. Ma még számítanunk kell heves zivatarokra, amelyek csütörtökre már záporokká csitulnak. Hétvégén azonban már otthon hagyhatjuk az esernyőket, ugyanis ismét visszatér a száraz, meleg idő.

Fókusz 2017-05-24


szerző:
2017.05.24. 17:25
ÖZÖNVÍZ: Így ázott el az ország

Óriási vihar mosta el a fővárost és környékét kedden este, hatalmas károkat és fennakadásokat okozva. A Fővárosi Katasztrófavédelemhez több mint 200 riasztás érkezett közel 80 helyszínről. Kidőlt fák, leszakadt faágak és felsővezetékek miatt hívták őket. De a vihar vidéket sem kímélte!

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

BUDAPEST ELESETT: Özönvíz - Főváros 1-0

Özönvíz öntötte el Budapestet, és az ország több mint 70 települését. Több helyen jégeső is esett. Budapesten több busz és villamos útvonalát módosítani kellett, az utcákon térdig állt a víz. Pincék, házak, közintézmények áztak be.

VIHAR: Özönvíz és jégeső a nézői felvételeken

Özönvíz öntötte el Budapestet, és az ország több mint 70 települését. Több helyen jégeső is esett. Ezeket a felvételeket nézőink készítették.

ÖZÖNVÍZ: Már csak az utat kellene megtalálni

A felvétel Budapesten a Lövőház és a Fény utca kereszteződésében készült.

Özönvíz öntötte el Budapestet, és az ország több mint 70 települését. Több helyen jégeső is esett. Budapesten több busz és villamos útvonalát módosítani kellett, az utcákon térdig állt a víz.

ÖZÖNVÍZ: Angyalföldön csónakkal is lehetett volna közlekedni

Özönvíz öntötte el Budapestet, és az ország több mint 70 települését. Több helyen jégeső is esett. Budapesten több busz és villamos útvonalát módosítani kellett, az utcákon térdig állt a víz. Pincék, házak, közintézmények áztak be, Budapesten leginkább a XIII. és a XIV. kerületben okozott gondot a víz. Zuglóban autók akadtak el a magas vízben. A tűzoltókat épületekbe befolyt vizek szivattyúzásához és kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához riasztották. Több mint száz bejelentés érkezett.

Így nézett ki az ország a vihar után

Hatalmas özönvíz öntötte el kedden késő délután Budapestet, de több felé volt hatalmas eső az országban, sok helyen jégeső is esett. A fővárosban több busz és villamos útvonalát módosítani kellett, mert volt ahol térdig állt a víz.

ÖZÖNVÍZ A FŐVÁROSBAN: volt, ahol térdig állt a víz

Nem várt vihar árasztotta el a fővárost kedd délután. Budapest szinte teljesen megbénult több busz és villamos útvonalát módosítani kellett, mert volt, ahol térdig állt a víz. A nézői felvételeket köszönjük Béres Józsefnek, Beszteri Zsoltnak és Várnagy Gábornak.

Jégeső és felhőszakadás tombolt

Hatalmas szél és özönvíz. Jégeső, felhőszakadás. Viharok söpörtek végig az országon és csak szombat reggelre vonulnak el a viharfelhők. Több településen néhány perc alatt olyan sok eső esett, hogy egy utcákat is elöntött a víz. Négy dunántúli megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki heves zivatarok veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Az északkeleti országrészben élők egészen éjfélig további jégesőre és, akár 100 kilométer per órás széllökésekre is számíthatnak.

Egy hónapnyi eső esett egy nap alatt

Még ma is takarították a vasárnapi felhőszakadás nyomait Aggteleken. A településen egyetlen nap alatt annyi eső esett, mint máskor egy hónap alatt. A víz pincéket árasztott el, sok kárt és bosszúságot okozva a helyieknek. Borsod megye északi és déli részén egyaránt voltak helyi, intenzív záporok, Mezőkövesden például a főutcán hömpölygött az esővíz. 

ÖZÖNVÍZ: Még ma is takarították a felhőszakadás nyomait

Mezőkövesden a főutcán hömpölygött az esővíz, Aggteleken pedig egy nap alatt annyi eső esett, mint máskor egy hónap alatt. A víz pincéket árasztott el, sok kárt és bosszúságot okozva a helyieknek.

Villám csapott a tárolóba

Kigyulladt és percek alatt porig égett egy tároló, amibe villám csapott a Baranya megyei Nagykozárban. A család épp otthon volt. Két kisgyerek vette észre, hogy a dörgés után lángolni kezd az épület. A szülők és a szomszédok egyből oltani kezdték, de minden ott tárolt gép elégett. Szegeden is hatalmas villámlással és jégesővel érkezett meg a vihar tegnap, de nincsenek komolyabb károk.

Özönvíz zúdult Budapestre


szerző:
2016.08.22. 19:20
Özönvíz zúdult Budapestre

Az utcákat elöntötte a víz, és sok autós ragadt az összegyűlt pocsolyákban. Már sokadszorra ugyanabban a városrészben volt a baj, miért nem tűnik el az eső a csatornákban? Mit lehetne tenni ilyenkor?

Igazi őszi nap volt a mai


szerző:
2016.08.22. 18:00
Igazi őszi nap volt a mai

Özönvíz több helyen a fővárosban. Kőbányán autókat kellett menteni, mert a csatornák annyira megteltek, hogy járhatatlanná vált a Maglódi út. A Kékestető ködbe borult, és szinte mindenhol őszi idő volt ma. A legtöbb helyen a havi átlagcsapadék felénél is több esett, de a meteorológus azt ígéri, hétvégére ismét visszatér a nyár.

Falvakat öntött el a sár és az eső

Özönvíz és sár pusztított péntek délután több baranyai és zalai faluban. Győr belvárosában pedig 30 centis vízben gázoltak az emberek. Egy hidegfront okozott heves zivatarokat a Dunántúlon. Volt, ahol két óra alatt több heti eső esett. Vasárnaptól újabb viharok jöhetnek.

Ilyet még nem láttunk! A buszban hömpölygött a víz!

Úgy tűnik, nincs olyan nyarunk, ami eső- és viharmentes lenne. Tavaly nyáron, pont egy évvel ezelőtt hatalmas özönvíz árasztotta fővárosunkat. Az elképesztő állapotokról készült videót az egyik járókelő küldte be a Híradó stábjának.

Fókusz 2016-07-28


szerző:
2016.07.28. 18:55
Sártenger zúdult a falura

Egymást érték a viharok. Sok helyen egy havi csapadék esett le néhány óra alatt. Ami pedig utána maradt: elmosott utak, megrongálódott házak, letört ágak. A Borsod megyei Múcsonyra sártenger zúdult a közeli dombokról. Az embereknek kapaszkodniuk kellett, hogy ne sodorja el őket a sáros víz. Több ház és út is megrongálódott. Budapesten több metró, trolibusz és villamos is órákig nem járt reggel a rengeteg eső miatt. Péntektől viszont már sokkal jobb idő lesz.

HÖMPÖLYÖG: Így úsztak az autósok Kaposvár utcáin

Vízátfolyás, hömpölygő víztömeg Kaposvár utcáin. A felvételt Fodor Zsolt készítette, aki nemcsak megörkítette, hanem végig kommentálta is az eseményeket.

Özönvíz Somogyban


2016.07.27. 18:20
Özönvíz Somogyban

Hidakat bontott meg és kerítéseket mosott alá a hirtelen lezúduló eső. A tűzoltók húsznál is több helyszínre vonultak. Ságváron a megáradt patak miatt egy családot átmenetileg ki kellett költöztetni otthonából, Nyim határában fóliasátrakat is megrongált a hömpölygő ár. Kaposmérőn pedig villám vágott egy ház kéményébe. A veszélyeztetett területeken még éjszaka is dolgoztak a siófoki és a tabi tűzoltók. Személyi sérülés nem történt.

BRUTÁLIS FELVÉTEL: Szökőár Balatonkenesén

Pont egy évvel ezelőtt az egyik kedves nézőnk beküldött egy saját készítésű videót a híradó stábjának. A felvétel, mely mindenkit sokkolt, Balatonkenesén készült egy motoros találkozón. A képekből jól látszik, hogy a felbőszült víz betört a sátrak közé és mindent elmosott, amit csak lehetett. Döbbenetes felvételek következnek!

FELHŐSZAKADÁS: Hömpölyög a víz a BAH-csomópontnál

Szombat délután hatalmas felhőszakadás érkezett a fővárosba. A szélvédőn szinte ki se lehetett látni, a csatorna se bírta elnyelni a hirtelen leesett rengeteg esőt. Az autók helyenként tengelyig gázoltak a hatalmas tócsákban, nagyon lassan araszolva, mert nem lehetett tudni, meddig ér a víz.

Özönvíz, jégverés, szupercellák pusztítottak

Özönvíz, jégverés, több mint 100 kilométer/órás szélvihar, az elmúlt egy napban több helyen szupercellák pusztítottak az országban. A Veszprém megyei Tésen több tucat ház tetejét tépázta meg az ítéletidő. Berhidán egy családi ház teteje leégett, miután belecsapott a villám. Csak a Dunántúlon több száz riasztást kaptak a tűzoltók, sokan videóra vették a pusztítást.

Jégeső és özönvíz Szombathelyen

Brutális vihar tombolt kedden Szombathelyen. Fekete gomolyfelhők, és porfelhő lepte el a várost, majd percek alatt rengeteg eső zúdult le. Húsz percen keresztül esett a jég, a helyenként dió nagyságú darabok redőnyöket lyukasztottak ki, autók tetejét horpasztották be. A szél erejétől fák hasadtak ketté. A felhőszakadás miatt víz öntötte el az utcákat, sok helyen az autók tengelyig merültek.

Özönvíz Kínában


szerző:
2016.07.03. 18:18
Özönvíz Kínában

Több tucatnyian haltak meg Kínában az özönvízszerű esőzések miatti áradásokban. A víz országszerte hatalmas területeket öntött el, többfelé sárlavina zúdult le a hegyoldalakról. Az ár egy szénbányát is elárasztott. 12 bányász rekedt a járatokban. Még életben lehetnek, de eddig nem tudták kimenteni őket.

Viharvadász Amerikából


szerző:
2016.06.15. 19:25
Viharvadász Amerikából

Országszerte komoly károkat okoz a viharos erejű széllel érkező vihar, vagy az özönvíz szerű esőzés. A rövid időn belül lezúduló egy-két hónapnyi csapadék miatt szinte folyóvá válnak az utak, a forgószél szerű képződmények pedig a háztetőket fák lombjait szaggatják szét. Ennek az időjárásnak talán csak a viharvadászok örülnek, akik közül a legelszántabbak nem egy tornádót láttak már közvetlen közelről.

Özönvíz és sárlavina pusztított

Sárlavina öntött el egy utcát a budapesti Rákosmentén. Ugyanott egy hete is kárt okozott a sár és a víz. A szombati vihar után is a közeli szántóföldről érkezett a sártenger, ami majdnem 80 ház udvarát és kertjét tette tönkre. Az önkormányzattól a lakók most homokzsákokat kaptak, hogy azokkal védjék az otthonukat, ha újból hatalmas eső érkezne. A tegnapi vihar országszerte károkat okozott, a Komárom-Esztergom megyei Bokodon egy ház lakhatatlanná vált.

Özönvíz Szentendrétől Dunabogdányig

Ne kezdjünk el pánikolni, mert szerencsére ez az eset három évvel ezelőtt történt. Mindent kamerára vett a Fókusz stábja, közben kisállatokat mentettek, és térdig gázoltak a Dunában.

Özönvíz és sárlavina Budapesten

Özönvíz okozott súlyos károkat Budapesten. Pincéket, garázsokat, udvarokat öntött el az eső a 17. kerületben. A hirtelen jött vihar a sarat is behordta a házakba. A tűzoltók folyamatosan szivattyúztak. Sok helyen még délelőtt is takarítottak. A környéken lakók azt mondják: kevés a csatorna azon a részen, ami nem tudta elvezetni a vizet. Az alpolgármester az RTL Híradónak azt mondta: bővítik a csatornahálózatot.

ÖZÖNVÍZ: Bokáig ért a sár


szerző:
2016.06.05. 16:04
ÖZÖNVÍZ: Bokáig ért a sár

Pincéket, garázsokat, udvarokat öntött el az eső szombat délután Budapesten, a 17. kerületben. Kétméteres víz áll az egyik garázslehajtóban. Mint egy medencét, úgy töltötte meg a betonfalak közötti részt. Az eső a közeli mezőről a sarat is behordta a lejtőn álló házakba. A környéken lakók azt mondják: alig egy óra alatt öntötte el őket az ár.

Özönvíz Európában


szerző:
2016.06.03. 18:20
Özönvíz Európában

Tovább emelkedett az európai áradások halálos áldozatainak száma. Az egy hete tartó, rendkívül csapadékos időjárás a kontinens több országában is katasztrófahelyzetet idézett elő. Romániában egész falvakat kellett evakuálni, Párizsban pedig már a Louvre-t is bezárták, hogy szükség esetén kimenthessék a múzeumból a műkincseket.

Fókusz 2016-05-24


szerző:
2016.05.24. 17:25
Özönvíz Athénban - félelmetes videók!

Az államcsőd fenyegetése és a menekültáradat után Görögországot újabb csapás érte. Athénra valóságos özönvíz zúdult a napokon át tartó esőzések következtében.

Mindenüket ki kellett dobni a szennyvíz miatt

Szinte semmije nem maradt annak a pesterzsébeti családnak, amelynek a múlt hét hétfői özönvíz elmosta a lakását. A négy gyerek most rokonoknál lakik, a szülőkkel csak négynaponta tudnak találkozni.

Másfél milliárdos kárt okozott az özönvíz

Másfél milliárd forintos kár a lakásokban és kilométeres dugók. Az özönvíz szerű esőzés egy hét elteltével is érezteti hatását Budapesten. A biztosítók szövetségének összesítése szerint eddig 13 ezer lakástulajdonos jelezte, hogy a hirtelen jött csapadék kárt okozott.

Látványosság lett a beszakadt úttest

A budapesti Nagyvásárcsarnok közelében, a majd kilenc méteres krátert rengetegen fotózzák. A szakemberek szerint akkora a kár, hogy három hétig is tarthat, amíg sikerül helyreállítani az úttestet.

Özönvíz: sok helyen még mindig nincs áram

Több mint ezer lakásban még két nappal a pusztító vihar után sem volt áram Budapest belvárosában. Az emberek arra panaszkodtak az RTL Híradónak, hogy ki kellett dobniuk az ételt a hűtőből, nem tudnak fürdeni és főzni sem, este pedig mécsessel kell világítaniuk.

Közlekedési káoszt (is) okozott a vihar

A hétfőn lezúdult csapadék elöntötte a vasúti síneket, a Balatonnál két kilométeres szakaszon mosta alá a vágányokat, míg a keletinél özönvíz szerűen ömlött az aluljárószintre. Lőcsei Virág, a  MÁV szóvivője elmondta, hogyan próbálják kezelni a több órás késéseket és meddig szünetelhet egy-egy vonalon a vonatforgalom.

Fókusz 15-08-18


szerző:
2015.08.18. 19:25
Fókusz 15-08-18

Fókusz: Özönvíz - Közlekedési káosz, beázott garázsok, víz alá merült autók. Mit a teendő ilyenkor és fizetnek-e a biztosítók? A Balaton legszebbje - Nemcsak csinosak, de okosak is. A Miss Balaton jelentkezői között könyvelőt, fogorvost, sőt, még német sorozatszereplőt is találtunk. Támadás a metrón - A férfi a metrón szedi áldozatait, az anyja szerint beteg. Egy lány elmeséli, mi történt vele.

Autójukban rekedtek a sofőrök


szerző:
2015.08.18. 18:15
Autójukban rekedtek a sofőrök

Sokan bentragadtak az esőben az autójukban, mert túl magas vízbe hajtottak bele - a tűzoltóknak kellett kimenteni őket. A belvárosban sok autó szinte úszott a vízben.

Beszakadt az úttest a pénzszállító alatt

Nem lehet ilyen özönvíz szerű esőre felkészülni, mondják a fővárosi közútkezelőnél. Sok helyen azért szakadt be az aszfalt, mert a víz egyszerűen kimosta alóla a talajt. Azt mondják, kiszámíthatatlan, hogy ez hol történik meg.

A kórházat is elöntötte az özönvíz

Minden négyzetméterre 83 liter eső esett egy óra alatt hétfőn a fővárosban. A tűzoltók több mint 2 ezer riasztást kaptak. Az özönvíz miatt több mint 40 ezer lakásban nem volt áram, sok helyen még délután sem. Egy étterem teljes berendezését magával vitte az áradat.

A TOP5 legdurvább viharos videó - Önök küldték!

Elsüllyedt autók, beszakadt úttest, beázott épületek, combközépig érő víz - káoszt okozott a fővárosban a hétfői vihar. Nézőink számtalan videót küldtek, az öt legdurvábbat összegyűjtöttük.

Az évtized vihara: Közlekedési káosz, beázott garázsok, víz alá merült autók

115 milliméter eső egyetlen óra alatt, vagyis minden négyzetméterre 115 liter víz zúdult hétfő este Budapest legelázottabb részéire. Ez 2-3 havi csapadékmennyiségnek felel meg. Olyan volt a látvány, mintha egy kádnyi vizet egy mosdóban próbálnák meg leereszteni, nem csoda, hogy a főváros szennyvízhálózata nem bírt a rendkívüli terhelést.

Előzetes: Közlekedési káoszt okozott az özönvíz

Elakadt buszok, trolik, villamosok. Fél méteres vízben botorkáló gyalogosok. Közlekedési káoszt okozott a hétfői özönvíz a fővárosban. A vihar képeit mutatjuk 18:00-kor az RTL Híradóban.

FELHŐSZAKADÁS: Még a buszba is befolyt a víz

Egy nézőnk küldte ezt a felvételt. Budán is elképesztő állapotok uralkodnak a felhőszakadás miatt.

VIHAR: Ahogyan azt a Fókusz riporterei látták

Volt, akit útközben, másokat otthonukban vagy éppen az irodában ért az ítéletidő. A Fókusz riporterei kamerát ragadtak, hogy megörökítsék a vihar által okozott megdöbbentő károkat.  Míg a busz elé dőlt fát az utasok segítettek arrébb vonszolni, máshol az úttesten hömpölygő özönvíz okozott forgalmi dugókat. Exkluzív felvételek, ahogyan azt riportereink látták!

ÍTÉLETIDŐ: Tört-zúzott a vihar

Lakókocsit tört ripityára a kedd délutáni vihar Jászfényszarun. Az özönvízszerű eső miatt Kaposváron eldugultak a szennyvízcsatornák, több utcát is elöntött a szennyvíz. Hollókőn a turistáknak menekülni kellett a hirtelen érkező vihar elől.

Fókusz 15-06-10


szerző:
2015.06.10. 19:25
Fókusz 15-06-10

Fókusz: Az évszázad vihara - Diónyi jéggel, szélviharral és özönvízzel érkezett a keddi zivatar. A szakértők szerint ez megszokott, mások szerint nem. Második csapás - Újra elvesztettünk egy Gripent, ezúttal a futómű hibásodott meg. Vajon milyen állapotban van a többi gép? Amerikai karrier - Takács Nikolas művésznevet váltott és megszerezte első tengerentúli szerződését. Mi lesz a hazai rajongókkal?

Sosem látott vihar puszított Budapesten

Összefüggő vízzuhatag, szűnni nem akaró eső és mindent elborító jégszőnyeg. Aki közelről látta a keddi vihart, alig akart hinni a szemének. Budapesten pár óra alatt annyi csapadék hullott, mint máskor egy hónap alatt.

Több helyen is pusztított a vihar

Dió nagyságú jégeső, özönvízszerű eső és sártenger – hatalmas vihar volt kedden a fővárosban és a környékén. Néhány óra alatt annyi eső esett, hogy több autó is a vízben rekedt, fák dőltek ki, és több házba is belecsapott a villám, volt, amelyik ki is gyulladt.
 

Az évszázad vihara tombolt hazánkban

Összefüggő vízzuhatag, szűnni nem akaró eső és mindent elborító jégszőnyeg. Aki közelről látta a keddi vihart, alig akart hinni a szemének. Budapesten pár óra alatt annyi csapadék hullott, mint máskor egy hónap alatt. Czakó József riportja.

Az aszfaltot is felszakította a víz

Özönvíz Egerben. A hatalmas eső után az autók tengelyig gázoltak a vízben, a csatornákból visszafelé bugyogott a leesett csapadék, a sétálóutcán is bokáig gázolt mindenki az esővízben.

Előzetes: Özönvíz Egerben


szerző:
2015.05.22. 10:53
Előzetes: Özönvíz Egerben

A hatalmas eső után az autók tengelyig gázoltak a vízben, a csatornákból visszafelé bugyogott a leesett csapadék. Hogy a boltosok közül ki, milyen módszerrel védte az üzletét attól, hogy elöntse az ár, megmutatjuk 6-kor az RTL Híradóban.

Özönvíz, kidőlt fák, áramszünet

Harminc fokos kánikula után özönvíz szerű eső, a viharban kicsavart fák és áramszünet. 48 óra alatt sokat változott az időjárás. Balassagyarmaton annyi eső esett, hogy nem bírták el a csatornák, több utca is víz alá került.

VIHAR: Jégeső, özönvíz, összetört autó

Szombathely környékére szerda délután zúdult a jég. Először szőlő nagyságú darabok, majd később ezek körülbelül a duplájára nőttek. Balassagyarmaton a Rákóczi főutat teljesen ellepte a víz. Budapesten egy autó is megsérült a viharban. A felvételeket Molnár Péter, Tőzsér Viktor és Kovács Martin küldte.

Előzetes: Kánikula után özönvíz szerű eső

48 óra alatt sokat változott az időjárás. A tűzoltókat hatvan alkalommal riasztották országszerte - a vihar képeit megmutatjuk este hatkor az RTL Híradóban.

Ítéletidő Franciaországban


szerző:
2014.11.28. 18:45
Ítéletidő Franciaországban

Három ember meghalt, ketten pedig eltűntek a Dél-Franciaországban tomboló ítéletidőben. Sokakat helikopterekkel kellet kimenekíteni a villámárvizek elől. A Riviéra két településén tornádó pusztított. Csak idén már harmadszor zúdult özönvíz a régióra.


 

Hatalmas eső zúdult a Dunántúl több településére

Percek alatt utakat mosott el, udvarokat és pincéket öntött el a víz. Somogyban egy ötgyermekes családnak az éjszaka közepén kellett kimenekülnie a házából, mert az épületbe megállíthatatlanul tört be a sáros áradat.

Celebek vallanak a dzsungel fogságáról

Csótányok, kukacok, özönvíz, és halálfélelem: ezek a szavak ugrottak be a Celeb vagyok, ments ki innen korábbi játékosainak, amikor a túlélő showról kérdeztük őket. Csütörtökön kiderül, kik indulnak el életük legnagyobb, de egyben legkimerítőbb kalandjára, addig is idézzük fel a 6 évvel ezelőtti eseményeket!

Fókusz 14-09-12


szerző:
2014.09.12. 18:00
Fókusz 14-09-12

Fókusz: Özönvíz- Elöntött utcák, beázott metró. Míg az ország egyik felében ítéletidő tombolt, a másikban napoztak a kánikulában. Itt vagyok és élek!- Bár orvosai eltiltották a nyilvános szerepléstől, a súlyos beteg Czeizel Endre kórházába hívta a teljes magyar sajtót. Megható pillanatok- Hogyan ríkatta meg Tóth Gabit az X Faktor szerelmespárja, és melyik bolygóról jöttek a zenélő földönkívüliek?

ÖZÖNVÍZ: Járhatatlan utak, elakadt autók

Forgalmi akadályokat okozott a hatalmas lezúduló víztömeg. Volt olyan rész, ahol egy nap alatt annyi eső esett, amennyi máskor egy egész hónapban szokott. Több helyen beszakadt az aszfalt is, a tűzoltókat több mint 150-szer riasztották.

 

Műtétek maradtak el az özönvíz miatt

Elakadt autók, beszakadt aszfalt, elhalasztott műtétek. Több mint 150 helyszínre riasztották a tűzoltókat Budapesten csütörtök este óta. Nem bírnak a sok esővel a Dunántúlon sem, Híradónk stábja síró emberekkel találkozott több településen is.

 

Fókusz 14-08-06


szerző:
2014.08.06. 19:30
Fókusz 14-08-06

Fókusz: Gyászol az ország - Megrendülve emlékeznek színésztársai Bajor Imrére. A színész ma hajnalban hunyt el a kórházban. A botrány folytatódik - Újabb károsultak jelentkeztek a maláj gép túlélőjének ügyében. A férfi megrendezte a saját halálát is? Áldatlan állapotok - Jégeső, özönvíz. Hol marad az idei nyár? Mikor ér véget a magyar monszun?

Újra özönvízre készülnek Püspökladányban

Estére újabb jelentős csapadékra számítanak, ezért éjjel-nappal dolgoznak Püspökladányban.

Kéthavi eső lepte el a püspökladányiakat

Életmentés a Velencei-tónál, kármentés az ország keleti részében. A szombati vihar miatt több tucatszor riasztották a tűzoltókat.

Özönvíz Egerben és Kecskeméten

Özönvízszerű eső volt Egerben. Kecskeméten is gondot okozott a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék.

Sárlavina követte a felhőszakadást

Lakóházak veszélyben, akadozó közlekedés a vasárnapi felhőszakadás miatt.

Vihar enyhített a hőségen


szerző:
2011.07.12. 09:43
Vihar enyhített a hőségen

Órákig tartó felhőszakadás volt hétfőn késő délután Békéscsabán.

Halálos villámcsapás Szentpéterváron

Szentpétervár belvárosában két embert megöltek, Moszkvában egy férfit súlyosan megsebesítettek a villámok pénteken.

Özönvíz után özönvíz Borsodban

Kétszer is elöntött több Borsod megyei települést az özönvízszerű esőzés csütörtökön.

Fókusz 11-05-24


szerző:
2011.05.24. 20:45
Fókusz 11-05-24

Fókusz: Kipakolnak - Hogyan alakult az egykori villalakók magánélete? Szívügyi sikerek és váratlan csalódások. Cunami az iskolában - Újpesti diákok örökítették meg, miként önti el a folyosójukat az özönvíz! Akikre büszkék vagyunk - Tankcsapda, Pálinkadal, és magyar vizsla, jönnek a legújabb hungarikumok!

A vihar miatt kellett kiköltözniük

Hat lakónak átmenetileg el kellett hagynia az otthonát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Özönvíz sújtotta alapítványért táncolnak

Június 20-án a 4-DANCE CLUB Táncstúdió az autista és fogyatékkal élő embereken segítő Szimbiózis Alapítvány javára tart jótékonysági estet a Diósgyőri Várban.

Útzár, kitelepítés, utcákon hömpölygő víz

Diónyi nagyságú jégdarabok, folyóvá duzzadt patakok, forgószél. Megint káoszt okozott az időjárás.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való