KERESÉS search-close

ítélet

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ítélet"

3 ember halálát okozta


szerző:
2018.10.29. 18:06
3 ember halálát okozta

2 év 10 hónap börtönre ítélné a bíróság azt a 32 éves debreceni férfit, aki tavaly októberben okozott halálos balesetet Debrecen határában. A vétlen sofőr autójában hárman haltak meg, a vétkes vezető túlélte a frontális ütközést. Az ügyben most hozott ítéletet első fokon a bíróság, de a vádlott fellebbezett.

Ítélet született egy 1996-os kiskunfélegyházi gyilkosság ügyében

Brutálisan agyonszurkáltak egy vasutast, majd a holttestet letakarva elmenekültek – ítélet született egy 1996-os kiskunfélegyházi gyilkosság ügyében. Csak az egyik vádlottat ítélték el pénteken, társa 11 évvel ezelőtt meghalt. A férfit tavaly fogták el Spanyolországban. Első fokon 13 évet kapott. A bíróság szerint azért csak ennyit, mert a gyilkosság idején enyhébb szabályokat kellett alkalmazni.

 

15 év után lehet ítélet


szerző:
2018.10.25. 18:19
15 év után lehet ítélet

Csak jövőre, több, mint 15 év után születhet ítélet annak a segédápolónak az ügyében, aki a vád szerint szexuálisan zaklatott egy beteget az egyik Budapesti kórház pszichiátriáján. A férfi tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el.

Három ember halt meg a sofőr miatt

Borzasztóan sajnálja, senkit nem akart megölni - ezt mondta a bíróságon az utolsó szó jogán az a román sofőr, aki halálos balesetet okozott tavaly júliusban Biharkeresztes közelében. Csaknem két napon át szinte megállás nélkül vezetett, 44 órán át volt úton.

Senkit sem akart megölni, csak meg akarta ijeszteni ismerőseit

Ezt mondta a Győri Ítélőtáblán az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy még 2015 januárjában három ismerősét lőtte nyakon, Tatabányán egy autóban. A bíróság szerdán jogerősen 16 év fegyházra ítélte a gyilkossági kísérlet mellett kábítószer kereskedelem és lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt.

Elítélték a Buda-Cash vezetőit

Egyenként hét év hat hónapra ítélte a bíróság a Buda-Cash  brókercég öt volt vezetőjét, akiket csalás- és sikkasztássorozattal vádolt az ügyészség. A botrány 2015-ben robbant ki, amikor súlyos szabálytalanságokat találtak a brókercégnél. Több ezer ügyfél számláját zárolták, a vád szerint a cégvezetők 115 milliárd forintos kárt okoztak.

Felháborodott az ítéleten a motoros balesetben meghalt nő családja

Ma első fokon 1 év 10 hónapra ítélték – amit 4 évre felfüggesztettek – azt a 21 éves fiatalt, aki autójával még 2016 májusában Gyulafirátótnál egy motoros konvoj közé hajtott. Egy 41 éves óvónő meghalt, a mögötte ülő 24 éves lány nyaktól lefelé lebénult, egy harmadik motorosnak szintén maradandó sérülései lettek.

Terroristának álltak volna


szerző:
2018.10.04. 18:15
Terroristának álltak volna

Jogerősen is elítélték a két magyar fiatalt, akik az Iszlám Állam terrorszervezethez akartak csatlakozni. Egyikük 4 év fegyházat, a másik 2 év börtönt kapott. Az, akire a súlyosabb büntetést szabták ki, el is jutott a török-szír határhoz, de onnan hazatoloncolták.

Bill Cosbyt 81 évesen börtönre ítélték!

Megszületett az ítélet: a 81 éves Bill Cosby börtönbe megy! A világhírű tévés-komikusra áldozatai elkábításáért és megerőszakolásáért börtönben letöltendő szabadságvesztést szabtak ki. Cosbynak minimum 3, maximum 10 évet kell ülnie, és regisztrált szexuális bűnözőként élete végéig terápiára kell járnia.

Életfogytiglant kapott a körúti robbantó

Leghamarabb 25 év múlva szabadulhat a nem jogerős ítélet szerint. Mindezt nem hallgatta végig a bíróságon, ugyanis el sem jött a saját ítéltére.

Rékasi Károly zokogva fogadta a bíró döntését

A Barátok közt színésze több mint három éve várja, hogy elismerjék: neki van igaza, nem hibázott a motorbalesetekor. Most végre megvan az ítélet!

A lúggal leöntött nő elképesztő történetei

Erika most is rendőri védelem alatt áll és máig nem tudta megszokni, hogy sokan őt hibáztatják, gyalázzák az interneten vagy személyesen az 5 évvel ezelőtti támadásért. Holott volt barátja, a kórházigazgató támadta meg és öntötte le nemiszervét lúggal.

Börtön a korrupt orvosnak

Két év börtönt kapott első fokon az az ortopédsebész, aki még 2013-ban kevesellte a 10 ezer forintos hálapénzt egy betegétől, a sarokműtétje után. Az orvos akkor a Péterfy Kórház Baleseti Központjában dolgozott, ahonnan később elbocsájtották. Ezért és még 8 másik ügyért ítélték el most, nem jogerősen.

Jogerős: 11 év a lúgos támadónak

Véget ért egy 5 éve húzódó ügy, 11 év börtönt kapott a lúgos támadással vádolt egykori kórházigazgató. A Kúria súlyosbította a korábbi ítéletet, indoklása szerint azért, mert az orvos különös kegyetlenséggel, orvosi tudását felhasználva okozott maradandó károsodást. A férfi még 2013-ban támadt egykori szerelmére, lúggal leöntötte a nemi szervét, majd magára hagyta.

 

44 késszúrással végzett idős áldozatával tavaly

Szeretne a társadalom hasznos tagja lenni – ezt mondta az utolsó szó jogán a férfi, akit életfogytiglani fegyházra ítéltek, mert a vád szerint 44 késszúrással végzett idős áldozatával tavaly áprilisban Nyírturán. A 84 éves asszony próbált menekülni és segítséget hívni, de hiába. A támadót a Törvényszék élete végéig rács mögé küldte, de mivel fellebbezett, az ítélet nem jogerős.

 

Egykori edzője emlékezik a balesetben elhunyt Janza Ricsire

A rendőrség szerint Magyarországon évente 1500 ittas baleset történik. Janza Richárd, vagy ahogyan mindenki becézte: Risa ifjúsági világbajnok kajakos és barátja, Bálint 2017 márciusában haltak meg a harmadik kerületi szentendrei úton. Pedig nem ők nem tartották be a szabályokat.

Többszörösét kell visszafizetnie a trafikrablónak

Nyolc év fegyházbüntetést kapott nem jogerősen a pécsi trafikrabló. A 32 éves férfi két és fél hónap alatt négy dohányboltot fosztott ki tavaly nyáron. Az eladókat mindig egy, az igazihoz nagyon hasonlító játékfegyverrel fenyegette meg. Összesen mintegy félmillió forintot zsákmányolt, de a bírósági ítélet alapján ennek többszörösét kell visszafizetnie.

Gázoló ítélete – „talán kevesebben vezetnek részegen”

„Az, hogy ilyen szigorú ítéletet kapott a szentendrei úti gázoló, talán eléri, hogy kevesebben száguldozzanak majd részegen az utakon”. Az egyik áldozat, a 21 éves Janza Richárd edzője mondta ezt az RTL Híradónak, aki a fiú családjával együtt még mindig nem tette túl magát a 2 fiatal halálán. A szerdán 7 és fél év börtönre ítélt gázoló lakhelyelhagyási tilalom mellett, enyhébb büntetésért fellebbezett.

Ítélet a 11 halálos áldozatot követelő hurghadai buszbalesetben

7 évvel a hurghadai, 11 halálos áldozatot követelő buszbaleset után ma délután megszületett az első kártérítési ügyben hozott ítélet. Egy súlyosan sérült testvérpárnak ítéltek meg első fokon összesen havi 500 ezer forint életjáradékot életük végéig. A döntést mindkét gyerek édesapjával együtt hallgatta végig. Édesanyjuk és nagymamájuk a balesetben meghalt.

Börtönbe kerül a pártelnök

Három és fél év börtönre ítélték Romániában az ország legbefolyásosabb politikusát, a kormányfő erejét adó Szociáldemokrata Párt elnökét hivatali visszaélésért és okirat-hamisításra való felbujtásért. A Liviu Dragnea elleni ítéletet csütörtökön hozta meg a Legfelsőbb Bíróság, kétszeri halasztás után. A verdiktet követően újabb korrupció-ellenes tömegtüntetések kezdődtek szerte Romániában.

Összesen 155 év börtönt kaptak

Összesen 155 év fegyházbüntetésre és csaknem 200 millió forint vagyonelkobzásra ítélte első fokon a bíróság a parndorfi halálkamion 14 vádlottját. Három éve 71 menekült, közöttük nők és gyerekek haltak meg, amikor egy hűtőkamionban próbálták őket Magyarországról Németországba csempészni. Útközben elfogyott a levegő, és borzasztó kínok között fulladtak meg.

Nem jogerősen elítélték Növényi Norbertet

Növényi Norbertre is rájár a rúd mostanában. Az egykori olimpiai bajnokot kedden három év négy hónap börtönbüntetésre ítélték. Igaz, ez egyelőre nem jogerős.

 

Tömegtüntetés az ítélet ellen

Már tízezrek tüntetnek Spanyolországban az ellen a bírósági ítélet ellen, amelyben öt, szexuális erőszakkal vádolt férfit csupán szexuális zaklatásért ítéltek el.

Elítélték a mosogatógépes rablót

Két év három hónap börtönt kapott a mosogatógépes rabló. Azzal vált hírhedtté évekkel ezelőtt, hogy miután kirabolt egy dohányboltot, egy mosogatógépben próbált elbújni a rendőrök elől. Most megint kifosztott egy trafikot.

 

Bűnös Amerika apukája


szerző:
2018.04.27. 18:19
Bűnös Amerika apukája

Az Egyesült Államok egykor legnépszerűbb afroamerikai tévésztárjáról, a most 80 éves Bill Cosbyról egy szexuális zaklatási ügyben mondott ítéletet egy bíróság. A vád szerint 14 éve bedrogozott és megerőszakolt egy egykori kosárlabdázót. Cosbyt több mint 60 nő vádolta meg nemi erőszakkal, de elévülés miatt csak három ügyben indult eljárás ellene.

Óriási felháborodást váltott ki egy ítélet Spanyolországban

Nemi erőszak helyett csak - a jóval enyhébb büntetéssel járó - szexuális visszaélés miatt ítélték el a Farkasfalkaként hírhedtté vált bandát. Az öt férfi - köztük egy rendőr és egy katona - két éve, a pamplonai bikafuttatás idején csoportosan megerőszakolt egy 18 éves lányt, amiről videókat is készítettek. Azután tettükkel eldicsekedtek közösségi oldalukon.

10 év a vonaton támadónak


szerző:
2018.04.13. 18:42
10 év a vonaton támadónak

Több mint 10 éves fegyházbüntetést kapott emberölés kísérletéért az a férfi, aki megpróbált kirabolni és megerőszakolni egy nőt a vonaton, 2015 nyarán. Fojtogatta is áldozatát, akár meg is ölhette volna, az orvos szakértő szerint.

 

Kiborult a nagymama az ítélettől

Kiabált a bíróságon, kiküldték a tárgyalóból azt az asszonyt, aki a lányát és az unokáját vesztette el egy balesetben évekkel ezelőtt Nyáregyházánál. A kocsit, amiben szerettei ültek, a lánya élettársa vezette. A férfi - aki szintén súlyosan megsérült a karambolban - most jogerősen két év fogházat kapott a baleset okozásáért.

Hallgatott az utolsó szó jogán

Több mint 12 évvel ezelőtti 100 milliós rablás ügyében hozhat jogerős ítéletet a bíróság a napokban. A vád szerint egy férfi 2005-ben egy társával egy pénzszállító autót rabolt ki a Szentendrei úton. Azt mondja, ártatlan.

Nyolc év börtönre ítélte a bíróság a pécs-vasasi késelőt

A vád szerint a férfi két éve több helyen is megvágta és megszúrta jó barátját, aki életveszélyesen megsérült. A bíróság szerint azért kapott ekkora büntetést, mert sebesült áldozatát a támadás után napokig abban a hitben tartotta, hogy meg fogja ölni. Az ítélet nem jogerős.

 

Ismét terrorizmusért ítélték el a megafonos szír férfit

7 év fegyházat kapott az a szír férfi, aki 2015-ben egy megafonba beszélt, valamint köveket hajigált a rendőrök felé Röszkénél, a lezárt szerb-magyar határon. A bíróság mindezt terrorcselekménynek minősítette, a korábbi, 10 éves büntetést azonban enyhítették a megismételt első fokú eljárásban.

Aggasztónak tartja az ítéletet

Aggasztónak és veszélyes példának tartja az Index újságírójának elítélését az EBESZ médiaszabadságért felelős képviselője. Szerinte a bíróság döntése után tovább szűkülhet a sajtószabadság Magyarországon. Nyilas Gergelyt azért rótta meg a bíróság, mert 3 éve kirgiziai menekültnek adta ki magát, hogy a táborok életéről tudósítson. A MUOSZ elnöke szerint az újságíróknak továbbra is mindent meg kell tenniük, hogy tájékoztathassák az állampolgárokat.

 

Egy kislányt is megkéselt

Tizennyolc év fegyházra ítélte a bíróság azt a kisszentmártoni férfit, aki a vád szerint három éve megkéselte anyósát, várandós élettársát és két éves nevelt lányát. A támadás előzménye az volt, hogy a terhes nő el akarta hagyni a férfit, aki ettől ideges lett és kést rántott. Az ítélet nem jogerős.

Lúgos támadás: 9 év az orvosnak

Újabb ítélet a lúgos orvosként elhíresült férfi ügyében. Kilenc év börtönt kapott és örökre eltiltották a hivatásától. Ez a negyedik ítélet az ügyben, de még most sem jogerős, így az öt éve húzódó tárgyalássorozat folytatódik. A lúggal leöntött nő ma azt mondta, egyre durvábbak a tárgyalások, amik után rémálmai vannak.

Ártatlanságáról beszélt a lúgos támadással vádolt orvos

Ártatlanságáról beszélt az ítélőtáblán a lúgos támadással vádolt orvos. Azt kérte mentsék fel. Az ügyében rövid idő alatt a negyedik bíróság készül ítéletet hozni. Kétszer elítélték, harmadjára új eljárást rendeltek el. A férfi szerint azért ő áll a bíróság előtt, mert a rendőrségnek nem volt jobb ötlete.

 

Életfogytiglan a rablógyilkosnak

Soha többé nem szabadul, élete végéig rács mögött marad az a férfi, aki a bíróság szerint 15 éves társával 2015-ben kegyetlenül agyonvert egy idős embert Mezőkeresztesen. A fiatalkorú vádlottat 10 év börtönre ítélték jogerősen.

 

5 és fél év a rendőrnek


szerző:
2018.02.06. 18:03
5 és fél év a rendőrnek

A tárgyalóteremben bilincselték meg azt az egykori rendőrt, aki részegen lövöldözött egy csepeli társasházban 2016 decemberében. Szabadlábon érkezett a bíróságra, az ítélethirdetés után kapott bilincset az egykori alezredes.

 

Részegen lövöldözött ezért, börtönbe kerülhet a rendőr

Akár 22 és fél évre börtönbe kerülhet az a volt rendőr, aki a vád szerint részegen lövöldözött egy csepeli társasházban még 2016 decemberében. Az ügyészség újabb bűncselekménnyel, lőszerrel való visszaéléssel is megvádolta.

Villamos-baleset: elismerte és megbánta a sofőr

Felfüggesztett fogházbüntetést kapott, és 1 évre eltiltották a vezetéstől azt a férfit, aki 2016. decemberében villamosba rohant autójával Miskolcon. A kocsi az egyik kereszteződésben csapódott a szerelvény oldalának. A sofőr nem állt meg a stoptáblánál, fékezés nélkül hajtott a villamosnak, ami kisiklott és egy kirakatba csapódott. A kocsiban öten sérültek meg, egy fiatal férfi maradandó sérüléseket szerzett.

Enyhébb ítélet a pécsi késelőnek

Öt helyett négy év börtönt kapott jogerősen az a férfi, aki a vád szerint brutálisan megszurkálta az otthonába befogadott nőt két éve augusztusban. A vérző áldozat az erkélyen keresztül próbált elmenekülni. A mentők életveszélyes állapotban találták, de sikerült életben tartani. A bíróság indoklása szerint a késelő azért kapott enyhébb büntetést, mert a támadás előtt a nő rendszeresen megverte őt.

11 évre ítélték az egykori hajtó elleni merénylet miatt

Jogerős ítélet a több, mint 20 évvel ezelőtti merénylet ügyében. 11 évet kapott az a férfi, aki a bíróság szerint 1996 novemberében megpróbálta lelőni Lakatos Csaba hajtót az ügetőnél. Három lövés érte, de túlélte a támadást. A leszámolás csak egy volt az akkori, hasonló bűncselekmények között.

Bűnbak lenne? Két év börtönre ítélték Geréb Ágnest

Jogerősen két év börtönt kapott tegnap az otthonszülés hazai népszerűsítésével ismertté vált nőgyógyász és 10 évre eltiltották a hivatásától. Sok támogatója szerint ez boszorkányüldözés. Nagyon sok országban engedélyezett az otthonszülés, ezekben az országokban meg is vannak a törvényi szabályozások. Nálunk azután próbálták-próbálják szabályozni, hogy sok szülő nő az otthonszülést választotta, mivel máshogy nem tehette, saját felelősségére.

Kutyalánccal verte halálra a 69 éves nyugdíjast

Sohasem szabadulhat a rácsok mögül az a férfi, aki egy kutyalánccal halálra vert egy 69 éves nyugdíjast otthonában még 2013-ban Ózdon. Három másik társával együtt 20 ezer forint értékű holmit vitt el a családi házból, ahol egy idős testvérpárra támadtak rá.

Hátba szúrta barátját, majd folytatta az ivást

Hátba szúrta barátját, majd folytatta az ivást az a komlói férfi, aki ellen most emelt vádat az ügyészség. A támadás az áldozat lakásán történt még májusban, a megkéselt férfi élettársa hívta a mentőket.

 

Vascsővel verte agyon áldozatát

18 évet kapott a brutális rabló, aki tavaly agyonvert egy 89 éves férfit a Pest megyei Csemőn.  Társával pénzt akartak rabolni, de csak két használt mobiltelefont, bizsukat, krumplit és szalonnát tudtak zsákmányolni. A másik rabló 12 évet kapott. A vádlottak között volt az idős férfi unokája is, aki korábban meglopta a nagyapját, neki nem kell börtönbe mennie.

Börtön a túlzott fertőtlenítésért

Felfüggesztett börtön a 2006-os árvíz utáni fertőtlenítésért – egy hat és fél éve húzódó perben született kedden ítélet.  A vád szerint a fertőtlenítéssel foglalkozó hódmezővásárhelyi cég becsapta az önkormányzatokat, és olyan helyen is fertőtlenített, ahol nem kellett volna.

A volt politikust is elítélték

17 év börtönre ítélte a bíróság azt a férfit, aki a vád szerint - egy korábbi tartozása miatt - megölt egy dunaföldvári vállalkozót 2013 májusában. Két másik társával autóba tették a holttestet, majd egy dunaújvárosi pincében betont öntöttek rá. A vád szerint Gál Roland, volt dunaújvárosi fideszes képviselő vezette az autót, amivel a holttestet szállították.

Megbánásnak nyoma sem volt

Súlyosabb ítéletet kapott az a férfi, aki a vád szerint tavaly októberben megtámadott egy fiatal lányt Debrecenben, és meg akarta erőszakolni, majd elvette a pénzét és elmenekült. Korábban híradónknak is beismerte a támadást, még bocsánatot is kért áldozatától, ma az ítélethirdetés előtt azonban már mindent tagadott. A Törvényszék végül 10 év fegyházra súlyosbította az elsőfokú ítéletet.

Elvette a fegyvert, 5 év fegyház

Öngyilkos akart lenni – ezzel magyarázta egy afgán menekült, hogy miért vette el a rendőr pisztolyát még tavaly Szegeden. A bíró nem hitt neki, tettéért 5 év fegyházat kapott. A férfi 4 éve élt Ausztriában, mentális betegsége miatt tavaly akart visszatérni szüleihez Iránba. Vonatjegyet vett, de papírjait nem vitte magával.

ÁMOKFUTÓ: Fél éven át ijesztgette az autósokat, felfüggesztettet kapott

A Győri Törvényszék két év börtönre ítélte, amit 4 év próbaidőre felfüggesztettek, orvosi kezelésre kötelezték és soha többé nem vezethet az a férfi, aki még 2015-ben fél éven át ijesztgette az autósokat a 85-ös főúton, Sopron közelében. A férfi autójával áttért a szembe sávba, majd hirtelen visszarántotta a kormányt. Az ítéletben figyelembe vették a férfi kóros elmeállapotát is, aki az utolsó szó jogán annyit mondott, nagyon megbánta, amit tett.

Utolsó szó jogán annyi mondott: visszacsinálná

Visszacsinálná, ha tudná, ezt mondta az utolsó szó jogán az a 21 éves fiatal, aki a nyílt utcán agyonverte falubelijét két éve Arlón. Tizennyolc év fegyházbüntetést kapott. A bíróság szerint különösen kegyetlenül végzett a 67 éves emberrel. Aznap falunapot tartottak, a vádlott és későbbi áldozata is sokat ivott. A fiatal felajánlotta, hogy hazakíséri a kocsmából. Nem derült ki, útközben mi történt, a bíróság szerint csak annyi biztos, hogy a támadás rendkívül brutális volt.

Megmarta a saját kígyója, elítélték

Gyorsított eljárásban bíróság elé állították, és már el is ítélték azt a férfit, akit saját, illegálisan tartott csörgőkígyója mart meg Felsőtárkányban. Az eset júliusban történt, a férfit azonnal kórházba kellett vinni, ahol ellenanyagot kapott, így életben maradt. A rendőrök azonban eljárást indítottak ellene, mert az otthonában 11 texasi csörgőkígyót tartott, mindenféle engedély nélkül.

Nincs ítélet - kérdés: ki engedélyezte a közös busz- és a kerékpárutat?

Ismét nem tudott ítéletet hozni a bíróság annak a buszsofőrnek az ügyében, aki 2014 júliusában elütött egy biciklist a fővárosban. Az ügyészség szerint a buszvezető hibázott. A férfi ügyvédje azt állítja: a jogszabályok szerint ezen a szakaszon nem is lehetne közös busz és biciklisáv. A kerékpáros súlyosan megsérült, több bordája eltört. A balesetet rögzítette a kerékpáros sisakjára szerelt kamera.

Nem volt cserbenhagyás az Éjjel-Nappal Budapest szereplőjének balesete

Nem volt cserbenhagyás az az 5 évvel ezelőtti baleset, amely miatt felfüggesztett büntetést kapott az Éjjel-Nappal Budapest főszereplője, Lali. Egy kanyarban kisodródva a mezőn álltak meg. A baleset után 15 percig még a helyszínen maradtak, de úgy tűnt senkinek nem esett baja. Később azonban az egyik utasát meg kellett műteni. A 2012-es baleset miatt 1 év börtönbüntetést kapott, amit 3 évre felfüggesztettek.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Előző rész (2017. augusztus 29.)

Bandi perében ítélet születik. Vajon Péter és Natasa felvállalják, hogy járnak? Aliz és Kristóf megoldást találnak a hitel-problémára. Vajon Ágnesék megtalálják Lizát?

A bíróság meghozta Bandi ügyében az ítéletet!

Végre lezárult a per, és kiderült, hogy Berényi Bandi milyen büntetésben részesül.

Következő rész (2017. augusztus 29.)

Bandi perében ítélet születik. Vajon Péter és Natasa felvállalják, hogy járnak? Aliz és Kristóf megoldást találnak a hitel-problémára. Vajon Ágnesék megtalálják Lizát?

Megbánta tettét a gyilkos anya

Megbánta amit tett - zokogva csak ennyit mondott utolsó szó jogán az a 3 gyermekes taktaharkányi nő, aki a vád szerint tavaly januárban titokban szülte meg kislányát, majd az újszülöttet a kerti wc-be dobta. A nő később rosszul lett, ezért mentőt hívtak hozzá, így derült ki, hogy mi történt. Ma jogerősen 10 év börtönre ítélték. Figyelem, megrázó történet.

 

Elítélték a buszsofőrt

Egy év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a buszsofőrt, aki tavaly júniusban tolatás közben elütött egy idős férfit Pécsen. A mögötte parkoló busznak nyomta, amitől több csontja is eltört. Kórházba vitték, de belehalt a sérüléseibe. A buszvezető öt évet is kaphatott volna, de a bíróság szerint a baleset nem csak miatta történt. Az idős férfi szabálytalanul ment át a két busz között. Az ítélet jogerős.

Elítélték a szamarak gazdáját

Felfüggesztett börtönt kapott jogerősen az a férfi, akinek a szamarai szétmarcangoltak egy nyugdíjas férfit még 2015-ben Magyarszecsődön. A bíróság 1 év hat hónapra ítélte a szamarak gazdáját, amiért állatait nem megfelelően zárta el. A 65 éves áldozat arra motorozott, amikor a két szamár megtámadta: az viszont nem derült ki a perben, hogy a szamarak hogy jutottak ki a karámból. 

 Felfüggesztett börtön és olvasás a deteki kutyagyilkosoknak

Felfüggesztett börtön mellett olvasás - erre ítélte jogerősen a bíróság a deteki kutyagyilkosság elkövetőit. A helyi alpolgármester fia bottal agyonvert egy kiskutyát tavalyelőtt nyáron. A barátja mindezt videóra vette, a felvétel pedig felkerült az internetre. Az ügy kapcsán civilek többször tüntettek, hogy a kormány szigorítson az állatvédelmi törvényen. A bíróság a felfüggesztett börtön mellett arra ítélte a két fiatalt, hogy olvassák el Csáth Géza novelláját egy állatokat kínzó testvérpárról.

Mégis bűnös apa és fia?

18 év után ismét bűnösnek találták apát és fiát, akik a vád szerint 1999-ben agyonvertek egy férfit Újszentmargitán. Korábban csaknem 6 évet töltöttek előzetesben, először elítélték, majd 2007-ben bizonyítottság hiányában jogerősen felmentették őket. Kárpótlásul összesen 45 millió forint kártérítést ítéltek meg nekik a felmentés után. Csakhogy az ügy ezzel nem ért véget. Az aktát újra megnyitották, és ma első fokon ismét elítélték őket: 12 illetve 10 év fegyházra.

Tragikus baleset: Benjámin édesapja nem érti az ítéletet

A törvény szerint akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható az, aki ittas ember kezébe adja a slusszkulcsot. Pálinkás Benjámin édesapja ezért nem érti, hogy a fia halálával végződött baleset után miért olyan ítélet született, amilyen. Szerinte senkinek sem állt érdekében a teljes igazság kiderítése abban az ügyben, amelyben egy NB-I-es focista is érintett.

Kerekesszékes, de fogházba megy az idős férfi

Fogházba kell vonulnia egy kerekesszékes, idős, beteg férfinak, mert halálos balesetet okozott két éve Debrecenben. Az akkor 78 éves sofőr túl gyorsan akart bevenni egy kanyart, és közmunkások közé csapódott. Egy asszony meghalt, egy másik maradandó károsodást szenvedett. A bíróság az idős embert jogerősen két év fogházra ítélte, kora és állapota miatt 1 év múlva szabadulhat.

Többször vezetett részegen

Maratoni tárgyalást tartottak a ceglédi bíróságon. 20 olyan sofőr ügyében hoztak ítéletet gyorsított eljárásban, akik úgy ültek kormány mögé a húsvéti ünnepek idején és utána, hogy alkoholt ittak. Egy férfit fél év felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek, mert részegen vezetett a Pest megyei Törtelen. Másfél évre pedig eltiltották a vezetéstől. Ő korábban is vezetett már ittasan – a bíró szerint speciális bűnismétlő, ezért a súlyos ítélet.

Fiát gázolta halálra, elítélték

Bűnösnek érzi magát, és a mai napig nem tudta feldolgozni a tragédiát, ezt mondta az utolsó szó jogán az a férfi, aki másfél éves kisfiát véletlenül halálra gázolta a Borsod megyei Forrón két éve. Az apát ma felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték jogerősen. A férfi ki akart állni az udvaráról a kocsival, és nem vette észre, hogy a gyerek valahogyan a kerekek alá került.

Elájult az ítélethirdetéskor

Félreértette az ítéletet, elájult a bíróságon az a nő, aki több bankot is bombával fenyegetett meg. Az asszony azzal hitegetett embereket, hogy segít nekik megállapodni bedőlt devizahitelükről a bankjukkal, de valójában semmit sem csinált. A vád szerint nyolc pénzintézetben volt miatta bombariadó, épp akkor, amikor ügyfeleivel tárgyalni ment volna oda. Most 2 év 4 hónap börtönre ítélték, de ő úgy értette, hogy 12 évet kapott, ezért ájult el.

Megölte testvérét, mégis védi

Lánya kiáll a nő mellett, akit hatodik gyereke megölése miatt ítéltek el a Győri Ítélőtáblán. Az asszony jogerősen 7 évet kapott, amiért 2003-ban megfojtotta újszülött kisfiát, majd egy bokor alá rejtette. A döntés után a nő most 22 éves lánya csak az RTL Híradónak nyilatkozott. Azt mondta, szerinte édesanyja nem szándékosan ölte meg testvérét.

Nehezen fogadják el a felmentő ítéletet

Nehezen tudják elfogadni a harsányiak a Kúria tegnapi döntését, amely alapján felmentették azt a fiatalembert, aki öt évvel ezelőtt egy kocsmai vita után leszúrta a helyi focicsapat egyik tagját. A Kúria végleges döntése szerint jogos védelem volt, a fiatal azután vette elő a kését, miután későbbi áldozata rátámadt. Az ügyben több ítélet is született. Első fokon felmentették, majd kétszer is letöltendő börtönre ítélték a férfit emberölés miatt. A végleges döntés miatt a meghalt fiú családja most nagyon elkeseredett.

Tüntettek az ítélet miatt

Spontán tüntetés kezdődött csütörtök késő este Budapesten, miután összesen 500 óra közmunkára ítélték Gulyás Mártont és Varga Gergőt, amiért hétfőn - a CEU melletti tüntetésen - festékkel megpróbálták megdobni a Köztársasági Elnök hivatalát. Az utolsó szó jogán arról beszéltek, az ügyészségnek inkább a milliárdos áfa-csalásokkal és a közpénzek szabálytalan költésével kellene foglalkoznia. Egy demonstráló ételfestékkel dobta meg a Terror házát, elmondása szerint azért, hogy tesztelje, ő milyen büntetést kap. A rendőrök őt nem állították elő, de garázdaság miatt feljelentették.

Ítélet: Gulyás Mártonnak 300, Varga Gergőnek 200 óra közmunka

Gyorsított eljárásban elítélte a bíróság azt a két aktivistát, akik még hétfőn festékes dobozt dobtak a Sándor-palota felé. Gulyás Mártonnak 300 óra, Varga Gergőnek pedig 200 óra közmunkát kell végeznie, mert garázdaságot és rongálást követtek el. A két vádlott hétfő este óta volt őrizetben, azzal védekeztek, hogy amit tettek, az nem bűncselekmény. Az ügyészség felfüggeszett börtönt kért rájuk.

Zokogtak és remegtek a bíróságon

Zokogtak, remegtek a bíróságon a zagyvarékasi gyilkosság vádlottjai. A két tinédzser 9 illetve 14 év börtönt kapott. A bíróság szerint az akkor alig 14 éves lány és 16 éves barátja több, mint 90 késszúrással ölték meg a lány édesanyját. A tavaly januári gyilkosság után, mintha semmi sem történt volna, másnap iskolába mentek. Az ítélet még nem jogerős.

Fókusz 2017-04-13


szerző:
2017.04.13. 17:25
Elítélték a porral oltós támadót

Felfüggesztett börtön a kerekesszékes porral oltós támadónak. Másfél évet kapott a férfi, aki tavaly októberben fújt le a készülékkel egy pécsi buszsofőrt. A mozgássérült a támadás előtt kiabált a megállóban várakozókkal, a sofőr ezért nem engedte fel a járatra. Ezután dühében felkapaszkodott a buszra, megfogta a porral oltót és a sofőr arcába fújt. A bíróság több enyhítő körülményt talált ügyében. Az ítélet nem jogerős.

Nem fenyegetett, csak megmutatta

Nem fogta rá az eladóra a kést, csak megmutatta neki – a kiszabható, legalacsonyabb büntetést, 5 évet kapott a debreceni trafikrabló. A 21 éves férfi tavaly pünkösdkor ment be egy dohányboltba, ahol rosszullétet szimulált és kért egy pohár vizet. Amikor az eladó közelebb lépett hozzá, kést vett elő és a bevételt követelte. Meg is kapta, elkölteni azonban már nem volt ideje, a rendőrök aznap elfogták.

12 év fegyház a sorozatrablónak

Elítélték a fővárosi késes sorozatrablót! Tizenkét év letöltendő fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki másfél éve egy nap alatt több járókelőt is kirabolt, majd még egy benzinkutat is kifosztott. A támadások után másfél órával fogták el, az utcán sétált. Az ítélet nem jogerős, mert a rabló enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig súlyosabb büntetést kért.

Elítélték a zendülő menekülteket

Fogolyzendülés miatt ítéltek el 10 menekültet. A férfiak másfél éve a nagyfai börtön egyik zárkájában barikádozták el magukat, törtek, zúztak és éhségsztrájkba kezdtek. A lassú menekültügyi eljárás miatt tiltakoztak. A 10 vádlott közül kilencen felfüggesztett börtönbüntetést kaptak és 2 évre mindenkit kiutasítottak az országból. A tízedik vádlottat embercsempészés miatt már elítélték, ő letöltendő börtönt kapott.

Adócsalásért öt év börtön

Újra elítélték Stadler Józsefet. Az akasztói vállalkozó most adócsalásért kapott nem jogerősen 5 évet. Az elmúlt 20 év jelentős részét rácsok mögött töltő akasztói vállalkozót negyedjére ítélték el. Az ügyészség szerint 420 millió forint kárt okozott fiktív számlákkal, miközben a körbeszámlázásra létrehozott cégeket strómanok vezették. Stadler biztos volt benne, hogy felmentik, az ítélethirdetés után azt mondta, Akasztóra megy, ahol birkavágásra készült, de most elment tőle a kedve.

Súlyosabb ítéletet kér az ügyész

Az ügyész súlyosabb büntetés kért arra az orvosra, aki a vád szerint lúggal öntötte le korábbi barátnője nemi szervét. A férfi első fokon 4 év börtönt kapott, az eljárás kezdete óta tagadja, hogy bántotta volna az asszonyt. A nő azt mondta Híradónknak, olyan ítéletet vár, hogy soha többé senki ne csináljon ilyet. Ítélet két hét múlva várható.

Nem hatotta meg a bíróságot a kuruzsló

Elsőfokon 1 év börtönre ítélték 2 évre felfüggesztve azt a kuruzsló állatorvost, aki rákkutató professzornak adta ki magát. A bíróság szerint éveken keresztül megtévesztette a betegeket, azzal hogy orvosként tevékenykedett, egy kínai egyetemen humán orvosi diplomát szerzett, itthon azonban ezt nem fogadtatta el, így csupán állatorvosi végzettsége van. Daganatos betegeknek tanácsadást tartott, volt, akinek nagy dózisú C-vitamin kúrát írt elő.

Elölről kezdik a vörösiszap-pert

Több mint hat év után újra kell kezdeni a vörösiszap-pert. A Győri Ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság nem indokolta meg megfelelően, hogy mi alapján mentette fel a MAL Zrt. 15 vezetőjét és dolgozóit. 2010 októberében a MAL Zrt. ajkai tározójának gátja átszakadt. Magyarország legnagyobb ipari katasztrófájában tízen haltak meg, több mint kétszázan megsebesültek és rengeteg ház lakhatatlanná vált.

Éjszaka támadta meg a nőket

14 évre ítélték a pesterzsébeti nők kegyetlen támadóját. A dunaharaszti férfi nyolc nőt támadott meg még 2014-ben. Mindig éjszaka csapott le rájuk, kifosztotta őket, hármat meg is akart erőszakolni. A módszere mindig ugyanaz volt: az utolsó buszról leszálló, egyedül lévő nőket szemelt ki, akiket követett. Amikor elhagyatott helyre értek, rájuk támadt: fojtogatta, ütötte áldozatait. Megrázó történet következik.

Első fokon Rogán Antal vesztett


szerző:
2017.01.24. 18:43
Első fokon Rogán Antal vesztett

Első fokon pert vesztett Rogán Antal Juhász Péter ellen. Az Együtt alelnöke még két éve azt mondta, bűnözőkkel üzletel a Fidesz politikusa, aki ezután indította a pert. A Fővárosi Törvényszék bírája szerint Juhász Péter kijelentései nem személyében támadták Rogán Antalt, hanem az 5. kerületi önkormányzat ingatlanértékesítésére vonatkoztak. Korábban ott volt polgármester a jelenlegi miniszter. Az ítélet szerint baj lenne, ha egy ellenzéki politikusnak a szabad véleménynyilvánításkor jogi retorzióktól kellene félnie. A bíró arról is beszélt, hogy provokatív kijelentésekkel válaszadásra bírhatja egy politikus az ellenfelét. Még nem tudni, hogy Rogan Antal fellebbez-e az ítélet ellen.

Megkéselte, nem hívott mentőt

Nem akarta megölni, mégsem hívta a mentőket, mert félt a következményektől. Tavaly márciusban brutálisan megkéselte volt szeretőjét egy 58 éves férfi Győrben. Többször is megszúrta az asszonyt, akinek végül sikerült az utcára menekülnie és segítséget kérnie. Kedden kezdték a tárgyalást. A bíróságon a férfi azt mondta azért szúrt, mert nem akarta, hogy barátnője végleg szakítson vele, és mással randevúzzon.

Szórakozásból verték meg a nőt

Szórakozásból verhették meg a budapesti kilences busz utasát. A nő támadóit egy hónapig keresték, végül vasárnap, lakásukban csaptak le rájuk. A párost a biztonsági kamera felvétele alapján sikerült azonosítani. Gyorsított eljárásban ítélhetik el őket.

„A rendőröknek akart segíteni”

A rendőröknek akart segíteni – ezzel magyarázta a tegnapi tárgyalásán László Petra, hogy még 2015-ben megpróbált felbuktatni egy kislányával menekülő szír férfit a szerb-magyar határ közelében. Két gyereket viszont megrúgott. A felvételek bejárták a világsajtót. Vallomása szerint megijedt a felé szaladó tömegtől. Garázdaság miatt bűnösnek találták első fokon, de büntetést nem szabtak ki rá, mindössze 3 év próbára bocsátották.

A bíróság elítélte Gesztesit!

A színművész novemberben okozott autóbalesetet. A büntetés súlyossága annak is köszönhető, hogy ittasan ült a volán mögé.

Gesztesit elítélték


szerző:
2017.01.06. 17:25
Gesztesit elítélték

Ítéletet hirdetett a bíróság Gesztesi Károly november elején okozott autóbalesetében: 2 évig nem vezethet autót, ezen kívül fizetnie kell a perköltséget, és  a 400 000 forintos büntetést is. Elsőre súlyosnak tűnhet a büntetést, de ítélethirdetéskor kiderült, mennyire volt ittas a színművész. Alaposan felöntött a garatra: véralkoholszintje meghaladta a 2.5 ezreléket, ami gyakorlatilag alkoholmérgezést jelent.
 

Térden állva könyörgött

Térden állva, sírva kért bocsánatot a Debreceni Ítélőtáblán a férfi, aki tavaly márciusban leszúrta volt élettársát, majd megerőszakolta a nő kishúgát. Ezután órákig autókázott vérző áldozatával, aki ez idő alatt belehalt sérüléseibe. Végül a pocsaji rendőrőrs mellett leparkolt és feladta magát. A bíróság most jogerősen életfogytiglani fegyházra ítélte.

Elítélték az erőszakoskodókat

Nehezen viselnék a fegyházat, ezért börtönbüntetést szabott ki a Debreceni Törvényszék azokra a fiatalokra, akik februárban kifosztottak, majd egymás után akartak megerőszakolni egy magatehetetlen, részeg lányt Debrecenben. Harmadik társuk ekkor még csak 17 éves volt, neki négy évet kell javítóintézetben töltenie.

Enyhébb büntetés a gyilkosnak

Életfogytiglan helyett 14 év a kalapácsos taxisgyilkosnak. A férfi sírva fakadt, amikor kiderült, hogy nem kell élete végéig börtönben maradnia. 1998-ban ölte meg brutálisan a domaszéki taxist, 17 éven át keresték, tavaly kapták el azután, hogy élettársa feladta, miután megromlott a kapcsolatuk. A nő 1998-ban végignézte a gyilkosságot, ellene nem emeltek vádat. A bíró azért enyhített a büntetésen, mert 18 évvel ezelőtt hasonló gyilkosságokért még nem adtak életfogytiglant.

10 év fegyházra ítélték a szír férfit

Tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék azt a szíriai férfit, akit a tavaly szeptemberi röszkei összecsapás kapcsán terrorcselekmény elkövetésével vádolt meg az ügyészség. A Szegedi Törvényszéken nagy érdeklődés mellett folyt a per, több külföldi újságíró is ott volt a tárgyalóteremben. Az első fokú ítélet szerint a férfit végleges hatállyal kiutasították Magyarországról, legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

 

 

Öt év letöltendő börtön


szerző:
2016.11.29. 18:27
Öt év letöltendő börtön

Az első foknál jóval súlyosabb, 5 év letöltendő börtönre ítélték jogerősen a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkárát. Szima Judit a bíróság szerint több éven át fiktív útiköltség elszámolásokkal 22 milliós kárt okozott az érdekképviseletnek és az államnak. A szakszervezet főtitkára - aki az ítélethirdetésen összeszólalkozott a bíróval - úgy véli, politikai megrendelésre született a súlyos döntés.

Hamis vádért börtön is járhat

Hamis vádért akár öt év börtönbüntetésre is ítélhetik a mentősöket szexuális zaklatással vádoló lányt, ha a nyomozók nem őt igazolják. Mint Híradónk is beszámolt róla, november kilencedikén egy gyermekotthonhoz hívtak mentőt, mert egy lány rosszul lett. Kórházba került és később azt állította, hogy a mentőkocsi személyzete szexuálisan bántalmazta. Ez súlyos bűncselekmény, akár tíz évre is börtönbe kerülhet, aki ilyet követ el.

Évekre börtönbe mehet a gázoló

Öt év börtönt is kaphat a közmunkásokat elgázoló férfi. Csütörtökön hoz ítéletet a bíróság, annak az autósnak az ügyében, aki tavaly a vádirat szerint túl gyorsan hajtott és lesodródott az útról Debrecenben. Egyenesen a járdán dolgozó közmunkások közé csapódott. Egy ötvenhat éves asszony meghalt, egy másik nő életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az út mellett még ma is virágok és mécsesek emlékeztetnek a tragédiára.

 

Élete végéig börtönben maradhat

Jogerősen életfogytig tartó börtön a kegyetlen gyilkosnak. Egy méhész feleségét késelte halálra 80 ezer forintért egy és egy üveg mézért egy kisújszállási férfi még 2013-ban, akit első fokon életfogytig tartó börtönre ítéltek. Ezt most helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla, mert szerintük brutális módon végzett a menekülni próbáló asszonnyal. Feltételesen is csak 32 év múlva szabadulhat. Az asszony férje a tárgyalás után azt mondta stábunknak, örül az ítéletnek, de a tragédiát nem tudja feldolgozni.

20 évre is ítélhetik


szerző:
2016.10.28. 18:15
20 évre is ítélhetik

Elvágta ismerőse torkát, húsz évre börtönbe kerülhet! Vádat emeltek az ellen a hajléktalan ellen, aki tavaly márciusban - közös italozás után - előbb ököllel esett neki ismerősének, majd halálra késelte. Az áldozat is hajléktalan volt, egy újpesti kapualjban élt. A gyilkos a rendőrségen beismerte tettét, de azzal védekezett, hogy részeg volt. Figyelem megrázó tudósítás következik!

FELROBBANTOTTA MAGUKAT: Életfogytiglan börtönre ítélték

Zokogva hallgatta a bírót - életfogytiglan börtönre ítélték azt a szolnoki nőt, aki két éve felrobbantotta lakását. Nemcsak ő, hanem élettársa és kétéves fia is életveszélyesen megsérült. A vád szerint megrongálta a gázcsövet, hogy a szivárgó gáz berobbanjon. Hangosan sírt, lába pedig remegett, miközben az ítéletet hallgatta. A bíró szerint készült a robbantásra.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!