KERESÉS search-close

év fája

7 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "év fája"

Pécsi mandulafa lett az Év Fája

A pécsi havihegyi mandulafa nyerte az Év Fája versenyt. Ezt idén kilencedszer szervezték meg azért, hogy felhívják a figyelmet a fák és a természet védelmére.

Fővárosi platán az év fája

Az utolsó két napban hajrázta le versenytársait a fővárosi platánfa. Idén a Jászai Mari téri platán lett az Év Fája. Több mint 3500-an szavaztak rá az interneten. Így jövőre ez a fa indulhat az európai versenyen, amit tavaly a 400 éves bátaszéki tölgy nyert.

A 400 éves bátaszéki tölgy az Év fája

A bátaszéki öreg tölgy lett idén az Év fája Európában. Több mint 72 ezer szavazat érkezett a 400 évesre becsült tölgyre az interneten. A 15 fa közül simán nyert, többen szavaztak rá, mint a második és harmadik helyezettre összesen. A tölgynek rajongói is vannak, és persze a bátaszékiek nagyon büszkék rá.

Ölelik és borral locsolják, mi az?

Mindent megtesznek egy öreg molyhos tölgyért Bátaszéken. Ölelgetik és borral locsolják a fát, amely - azt mondják - csodával határos, hogy még él. A dombon, amelyen áll, egykor egy egész erdő volt, csak a tölgy maradt meg és egy társa. A helyiek gondozzák évszázadok óta. A 400 évesre becsült fa lehet az Európai Év fája. Tízezer szavazattal vezet.

LÁTVÁNYOS: Drónfelvétel a legszebb magyar fáról

Az öreg tölgy egy 18. századi erdő emlékét őrzi, túlélte az erdőirtást, a török hódoltságot, és ide menekültek az emberek árvíz idején. A www.madarszem.hu felvételei.

Így tud szavazni a bátaszéki molyhos tölgyre!

Csodával határos, hogy még él egy öreg molyhos tölgy Bátaszéken. A dombon, amin áll, egykor egy egész erdő volt, csak a tölgy maradt meg és egy társa. A helyiek gondozzák évszázadok óta. Ölelgetik és borral locsolják. A 400 évesre becsült fa lehet az Európai Év fája. Tízezer szavazattal vezet.

A 232 éves tatai platán lett az Év fája

Az Öreg-tó partján álló nyertes fát az Esterházy-család hozatta Versailles-ból. Még mese is született a vén platánról, árnyékában a tataiak és sok turista megpihen.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való