KERESÉS search-close

építési engedély

7 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "építési engedély"

Ára lesz az egyszerűsített szabálynak

Csaknem 200 ezer forintba kerülhet az új házat építőknek, hogy a kormány újra változtatni szeretne a januárban életbe lépett egyszerűbb építésügyi szabályokon. Hiába nem kell már építési engedélyt kérni, a mostani tervek szerint egy művezetőnek, vagy építésznek kötelező lesz ellenőrizni, az építkezésen betartják-e a szabályokat, az ő díját pedig az építőknek kell majd fizetniük.

Giccsadót vezet be Óbuda


szerző:
2016.01.29. 18:40
Giccsadót vezet be Óbuda

Giccsadó bevezetését tervezi a fideszes vezetésű óbudai önkormányzat, miután a kormány januártól elvette lehetőségét, hogy a települések beleszóljanak városképük alakításába. Évi 500 ezer forintot kellene fizetnie annak, aki a városrészben nem odailliő házat épít, így szorítanák rá az építőket, hogy betartsák a korábbi szabályokat.

Káosz 300 négyzetméter alatt

A benyújtás másnapján fogadott el az Országgyűlés egy január elsejével életbelépett törvénymódosítást, amelynek lényege, hogy 300 négyzetméternél kisebb lakóépülethez nem kell engedélyt kérni, elég bejelenteni az építkezést. Legyünk óvatosak: a rapid módosítás kissé slamposra sikeredett. Olyannyira, hogy mérnökök, építészek, jogászok folyamatosan darabokra szedik.

Min változtat, ha nem kell építési engedély 300 nm alatt?

A törvény ellenzői szerint haverok lakóparképítési terveit támogatja a kormány azzal, hogy januártól nem kell építési engedély a 300 négyzetméternél kisebb ingatlanokhoz. Az építészek az utcaképet féltik, a jogászok véget nem érő szomszédvitáktól tartank, szakmai szervezetek a törvény felülvizsgálatát kérik.

Perekre, mérges szomszédokra számítanak

Mérges szomszédokra, az egységes utcaképek felszámolására és perek sokaságára számít a Magyar Önkormányzati Szövetség amiatt, hogy jövőre már nem kell építési és használatbavételi engedélyt kérni a 300 négyzetméternél kisebb új lakások építéséhez. Azt mondják, az önkormányzatoknak így semmilyen beleszólásuk nem lesz, ki mit épít. A kormány szerint a változtatás célja a lakásépítések könnyítése.

Elindulhat az építkezés Devecseren

Elkezdődhet a devecseri lakópark építése, mert megkapta az építési engedélyt a kivitelező.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való