KERESÉS search-close

építés

36 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "építés"

Mészárosék nagyot nyerhettek


szerző:
2019.04.26. 18:37
Mészárosék nagyot nyerhettek

Mészáros Lőrinc egyik cége építheti a belgrádi vasútvonalat is - tudta meg az Index.

Körbeérhet az M0-ás


szerző:
2018.09.10. 18:47
Körbeérhet az M0-ás

Befejezik az M0-ást, ami így teljesen körbeér majd Budapest körül. 2020-ban indulhat az autóút nyugati szektorának építése a Magyar Idők szerint. A lap azt írta, hogy a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő már kiválasztotta a nyertest a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére.

MKKP: útépítés adományokból

Esnek-kelnek, döcögnek a kerékpárosok a XIV. kerület egyik utcájában. Évek óta hiába szeretnék az arra járók, hogy legyen jó minőségű kerékpárút Rákosrendezőnél, egyelőre csak macskaköveken járhatnak. Az érintett útszakasz a MÁV-é, a vasúttársaság azonban nem tervezi a felújítást. Most a Kétfarkú Kutya Párt úgy döntött, gyűjtést szerveznek és megépítik maguk a kerékpárutat.

 

Szerednyey Béla 9 éves projektje kezd beérni!

Szerednyey Bélának nemcsak a színművészet a szenvedélye, hanem más is, amivel 9 éve foglalkozik. A részleteket ő árulta el nekünk!

Robotokat építenek diákok

Építőkockákból készült robotok versenyeztek Miskolcon. Mindegyiket 9 és 16 év közötti fiatalok tervezték és programozták be, hogy végig tudjanak menni egy akadálypályán. A miskolci futam egy világverseny egyik állomása volt, a legjobbak innen akár a nemzetközi döntőig is eljuthatnak.

Maguknak építettek börtönt a váci rabok

Egy éven át dolgoztak az intézet egy szárnyának felújításán. Így az építkezés költségének felét megtakarította a büntetés-végrehajtás. Eddig a váci volt az ország legzsúfoltabb börtöne, most ez is megváltozhat, mert 120 rabbal többen férnek el.

Menedéképítés kezdőknek, avagy hova kerül a ponyva?

Míg a Buwaya játékosai egy masszív szerkezetet építettek a környéken talált gerendákból és eszközökből, addig az Ibon tagjainak igencsak meggyűlt a baja az építkezéssel, főleg mivel a törzs egyik fele a közeli tóban pancsolt a kemény munka helyett...

Autóversenyen a magyar egyetemek


szerző:
2017.08.16. 09:18
Autóversenyen a magyar egyetemek

Idén nyáron is megrendezték a Formula Student East nemzetközi konstrukciós autóversenyt. Az egyetemi és főiskolai csapatok autók tervezésében és építésében mérték össze a tudásukat, többek között Magyarországon is. A versenyről beszélgettünk Kun Jánossal és Légrádi Gergellyel, a magyar résztvevőkkel, valamint Csütörtöki Tamással, a Formula Student East event menedzserével.

2 milliárd forint Németh Szilárd alapítványának

Németh Szilárd Fidesz-alelnök által létrehozott, a lakcímére bejegyzett alapítvány építheti kétmilliárd forint közpénzből a csepeli birkózó csarnokot. A párt kommunikációs igazgatója szerint ezzel semmi baj nincs, mert a csarnok „nem Németh Szilárd nappalijában épül”. Németh Szilárd a Facebookon azt írta, irigység és gyűlölethadjárat folyik ellene. A szocialisták hűtlen kezelés miatt feljelentést tesznek.

A villákra sem kell engedély

A 300 négyzetméter feletti ingatlanoknál is eltörölné az építési engedély kötelezettséget a kormány. Szerintük azért nincs értelme a külön engedélyeztetésnek, mert az építkezéseknél egyébként is be kell tartani a településeken érvényes szabályokat. Az LMP-nél úgy látják: a változás csak a nagy luxusingatlanok építtetőit segíti, akiknek így nem kell meggyőzni se a szomszédokat, se az önkormányzatot, mielőtt villát építenek.

Trump tényleg elfalazza Mexikót

Megépítjük a falat! - üzente meg az interneten Donald Trump, hogy betartja egyik legfontosabb választási ígéretét, az Egyesült Államok elfalazását déli szomszédjától, Mexikótól. Ezzel a lépéssel az illegális bevándorlásnak akar gátat szabni. Ezzel párhuzamosan hét muzulmán országból megtiltja a menekültek befogadását - köztük olyanokból is, ahol az amerikai fegyveres beavatkozás is hozzájárult a menekültválsághoz.

Plusz 600 millió stadionra

Még az atomerőműre szánt pénzből is elvesz a kormány, hogy azt inkább a paksi stadionépítésre fordítsák. 600 millió forint átcsoportosításáról döntöttek, így a város 4500 fős új arénája összesen 2 milliárdos állami és önkormányzati támogatásból épülhet meg. Pakson az utóbbi időben átlagosan kilencszázan járnak meccsekre. A kormány nem indokolta a pénz átcsoportosítást. A DK szerint felelőtlenség ennyi pénzt költeni stadionokra.

Befedik a katasztrófa-reaktort

Befejeződött az egykori csernobili atomerőmű új burkolatának építése. Az acélból készült szerkezetet rátolják a sérült reaktorra. A 110 méter hosszú, 257 méter széles, 105 méter magas, 36 ezer tonnás szerkezet a világ legnagyobb, mozgatható hangárja. Nemzetközi segítséggel másfélmilliárd euróba került, és várhatóan száz éven át ad védelmet a sugárzás ellen.

Visító - a malac kényeztető játszótér

Hihetetlenül jó dolguk van a kismalacoknak. Szüleik mindenre ügyelnek, ráadásul még egy saját készítésű játszótérrel is készültek nekik.

Néhány hét múlva tényleg elbontják

Hétfő este játsszák az utolsó focimeccseket a régi Puskás Ferenc stadionban, néhány hét múlva elkezdődhet az épület bontása, hogy aztán 3 év alatt felépüljön az új stadion. A korábban 100 milliárd forintra becsült költségen a kormány változtatott, a tervek között már nincs szálloda vagy diagnosztikai központ a sportközpont mellett.

Kovács: Napok múlva kész a kerítés

Napok múlva kész lehet a kerítés a horvát-magyar határ 41 kilométeres szakaszán is - ezt mondta Híradónknak Kovács Zoltán kormányszóvivő. Gőzerővel dolgoznak a katonák a kerítésen Beremendnél, stábunk TEK-es járműveket is észrevett Siklóson. Ugyanilyen nagy a készültség Letenyénél, a kishatárátkelőhöz ugyanolyan mobilkaput vittek, mint amivel egy hete lezárták a röszkei határt.

Más szabályok vonatkoznak a Dagályra

Nem vonatkoznának az építési szabályok és hatósági eljárások a 2017-es vizes világbajnokságra készülő Dagály uszodakomplexum beruházásának egyes részeire. Erről nyújtott be módosító indítványt egy fideszes képviselő. Kósa Lajos, a párt alelnöke és a szervezőbizottság elnöke szerint azért szükséges az enyhítés, hogy elkészüljön az uszoda.

Alyson Stoner játszóteret épített

A Step up szereplője bepiszkolta kezeit, miközben egy Los Angeles-i iskolának játszóteret épített.

Hogyan épül pár nap alatt, a semmiből a Balaton Sound?

Zamárdiban százezer embert várnak a szervezők, végigjártuk velük a helyszínt, hangpróbát tartottunk, a mentősökkel sérültet láttunk el. Ákos végigvezetett minket a backstage-ben, és a tomboló viharban is előttünk hívták össze a válságstábot.

Fellőtte a „Mennyei Palotát” Kína

Űrállomást akar építeni Kína. Helyi idő szerint csütörtökön este elindították az első ember nélküli modult, a Mennyei Palotát.

Későn ment tönkre a háza, nem fizetnek neki

Nem kapott állami támogatást új ház építéséhez az árvíz után egy felsőzsolcai férfi.

Forma 1-es verseny kicsiben


szerző:
2011.08.21. 14:54
Forma 1-es verseny kicsiben

A hétvégén volt a Formula Student Hungary versenyt, ahol egyetemisták maguk által tervezet és alkotott autókkal versenyezhettek.

Zárva marad az ovi, mert panaszkodtak?

A sajtóban panaszkodtak - ezért nem nyithat ki újra az óvoda Érden.

Csúsznak az autópálya-építések

Valamikor 2025 és 2027 között hosszabbíthatják meg az M6-os és az M60-as autópályát a horvát határig.

Halálos baleset: Elítélték a tolatót

Felfüggesztett börtönbüntetést kaptak az M6-os építésén történt halálos baleset vétkesei.

600 milliárdnál is többe kerülhet a 4-es metró

Kiderült, az alagút építője plusz 35 milliárd forintot követel munkájáért. Egy másik cég pedig 10 milliárd forint kötbért kaphat.

10 milliárddal kevesebből épül a 4-es metró

10 milliárd forinttal támogatja a kormány a fővárosi közösségi közlekedést.

Milliárdos csalás az M6-os építésénél?

Egymilliárd forint értékű, az M6-os építésével kapcsolatos fiktív számlákat találtak adónyomozók egy fővárosi cégnél.

Kecskeméti telkekre utaznak a spekulánsok

Több telektulajdonost megkerestek, de erről a kisajátítást végző Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő semmit sem tud.

Törmelékből eszkábált strandján buktatták le

Egy nyaralótulajdonos 100 köbméternyi hulladékot hordatott a nádasba, hogy a telke végében lévő lejárót meghosszabbítsa.

Ostrom az erdőért


szerző:
2010.07.29. 19:11
Ostrom az erdőért

Száz fős tömeg rohamozta meg a városháza épületét Moszkva egyik külvárosában egy erdő miatt.

A 4-es metró utolsó szakaszába fogtak

Megkezdődött a 4-es metró utolsó alagútszakaszának építése hétfőn, miután elindult a déli fúrópajzs a Keleti pályaudvar felé.

Százmilliós cölöpökre épül a pécsi központ

A talaj túl laza, ezért cölöpöket kellett lefúrni az alapba, hogy stabil legyen.

Új üzemet épít a Hankook


szerző:
2009.09.09. 18:36
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való