KERESÉS search-close

életfogytiglan

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "életfogytiglan"

Életfogytiglant kapott a bőnyi rendőrgyilkos

Életfogytig tartó fegyházra ítélték a bőnyi rendőrgyilkost. A nem jogerős ítélet szerint 2016. októberében Győrkös István illegálisan tartott gépfegyverével tüzet nyitott a rendőrökre, akik házkutatást akartak tartani nála. Egyiküket fejbe lőtte. A 46 éves nyomozó rögtön meghalt.

 

Életfogytiglani fegyházra ítélték az inárcsi családsegítő gyilkosát

A bíróság nem jogerős döntése szerint leghamarabb 25 év múlva szabadulhat a férfi. Az utolsó szó jogán mindenkitől bocsánatot kért. Az inárcsi családsegítő munkatársát tavaly nyáron szúrta nyakon támadója. A bíró szerint a férfi kivégezte az asszonyt.

A csengelei lövöldöző azt kérte, lőjék inkább le

Azt kérte a bírótól, hogy inkább lője le - így reagált az életfogytiglani börtönbüntetés kiszabására a csengelei lövöldöző. A török származású férfi másfél éve lőtte le ugyancsak török származású ismerősét az M5-ös autópálya csengelei pihenőjében. A férfi a bíróságon azt mondta, hogy fogadott fiaként tekintett az áldozatra, aki azonban elhagyta őt.

Életfogytiglant is kaphat a szökött rab

Akár életfogytig tartó büntetést is kaphat a rab, aki pénteken megszökött a Fővárosi Törvényszékről. A nyilatkozó ügyvéd szerint akciójával legalább 4-5 bűncselekményt követett el. A legsúlyosabb, hogy a rendőrökre lőtt. A férfi akkor szökött meg, amikor elítélték.

Életfogytiglant is kaphat a férfi, aki megszurkált egy taxist

Ha elítélik, életfogytig tartó büntetés vár arra a férfira, aki tavaly életveszélyesen megszurkált egy taxit Pesterzsébeten. 20 ezer forintot rabolt tőle. Úgy tudjuk, azt mondta: nem akart ölni, csak fizetni nem akart a fuvarért. Az ügyészség most emelt vádat ellene.

 

Brutálisan ölte meg csecsemőjét, most hazaengedték

Szomszédja szerint felháborító, hogy hazaengedték azt az asszonyt, aki megszülte majd megölte és megcsonkította egészséges gyermekét tavaly újévkor Pásztón. Az ügyészség most emelt vádat ellene. Korábban letartóztatták, de aztán hazaengedték, bűnügyi őrizetben van. Akár életfogytiglani büntetést is kaphat.

Életfogytig a rácsok között!

Rostás Henrik húsz évesen került a rácsok közé, az ítélet szerint apja sem szabadulhat élve. Az ároktői banda tagjaiként idős embereket bántottak kegyetlenül, akik közül kettő nem élte túl a kínzásokat. A tizenegy éves Szita Bence gyilkosainak ügyét is leghamarabb 40 év elteltével vizsgálhatnák felül. Magánzárkáikban beszélhettünk velük, nem adják fel a reményt. Miben bíznak? 

Vissza akar illeszkedni a társadalomba az életfogytiglant kapott gyilkos

Hasznos tagja akar lenni a társadalomnak - ezt mondta a jogerős ítélet kihirdetése előtt az utolsó szó jogán a brutális gyilkos. Életfogytiglant kapott, amiért egy 84 éves asszonyt több tucatnyi késszúrással megölt és kirabolt 2017 áprilisában Nyírturán. Többszörös visszaeső, jó magaviselet miatt is csak leghamarabb 30 év múlva engedhetik ki.

Életfogytiglant kapott az édesanyját halálra verő férfi

Jogerősen életfogytiglani börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt 47 éves férfit, aki még 2017-ben halálra verte édesanyját. A vádlott nem jött el a másodfokú tárgyalásra, korábban tagadta tettét. Azt viszont elismerte, hogy rendszeresen bántalmazta akkor 83 éves édesanyját.

Főállásban termesztette otthon a drognövényt az óbudai férfi

Főállásban kertészeti felszereléseket árult, otthon viszont marihuánaültetvényt épített ki az a férfi, aki ellen a napokban emelt vádat az ügyészség. Az ültetvényre még tavaly márciusban bukkantak rá a rendőrök Óbudán. 15 tő indiai kender, több mint három kiló marihuána került elő, de találtak hasisgyantát és más kábítószereket is.

Csaknem 70-szer szúrt, életfogytiglant kaphat

Csaknem hetvenszer szúrta meg áldozatát, akár életfogytiglani büntetést is kaphat. Az ügyészség most emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki 2017 májusában végzett egyik ismerősével Újbudán. Hónapokig keresték a holttestet. Végül egy hátizsákba rejtve találták meg, nem messze a vádlott otthonától.

Életfogytiglani börtönt kaphat a társát halálra kínzó hajléktalan

Életfogytiglant is kaphat - vádat emelt az ügyészség a hajléktalan ellen, aki még januárban halálra kínozhatta egy társát Debrecenben. A vádiratból most kiderült, hogy korábban többször volt már büntetve. Információink szerint lopás, rablás és súlyos testi sértés miatt is ült már börtönben. Ezúttal különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják.

Élete végéig rács mögött marad

Élete végéig rács mögött marad az a férfi, aki két éve szeptemberben brutálisan végzett a főbérlőjével a Pest megyei Örkényben. Ütötte, rugdosta védekezni nem tudó áldozatát. A férfi többször volt már büntetve. Volt, hogy a börtönben is újabb bűncselekményt követett el. Az ítélet nem jogerős.

Életfogytiglant kapott a körúti robbantó

Leghamarabb 25 év múlva szabadulhat a nem jogerős ítélet szerint. Mindezt nem hallgatta végig a bíróságon, ugyanis el sem jött a saját ítéltére.

Életfogytiglanra ítélték a Teréz körúti robbantót

A tárgyalóterembe pont az nem érkezett meg, akit a legjobban vártak. A Teréz körúti robbantó nem ment el a saját ítélethirdetésére. A bíróság a 23 éves férfit így a távollétében ítélte életfogytig tartó szabadságvesztésre. A bíróság szerint minden bizonyíték a férfi ellen szólt. P. László édesapja és húga viszont ezt másképp látják.

Életfogytiglan a gyilkosságért

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság első fokon azt a férfit, aki tavaly télen halálra verte mozgáskorlátozott lakótársát.  Baltával, botokkal és egy fűrésszel is ütlegelte az idős, rokkant férfit, mert az nem gyújtott be a kályhába.

Jövőre szabadulhat a rablógyilkosságért életfogytiglant kapott Bene László?

Embertelen bánásmód miatt perel Bene László. Több millióra számít, miközben szociális munkásnak tanul a börtönben, majdnem kitűnő a bizonyítványa. Rablógyilkosságért életfogytiglant kapott, a leghírhedtebb magyar bűnöző akár jövőre szabadulhat is.

Életfogytiglant kért az ügyész a Teréz körúti robbantónak

Ölni is képes lett volna, hogy megszerezze a rendőrök fegyverét a Teréz körúti robbantó - ezt mondta hétfőn perbeszédében az ügyész. Szerinte bebizonyosodott, hogy az a 25 éves férfi robbantott 2016 szeptemberében a fővárosban, akit a rendőrök egy hónappal a merénylet után fogtak el.

 15 év után életfogytiglan Tompa Eszter gyilkosának

Első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték Tompa Eszter gyilkosát. A most 37 éves férfi 15 évvel ezelőtt véletlenül elgázolta a bicikliző lányt, majd pánikba esett, és megfojtotta. A gyilkost tavaly kapták el, véletlenül, egy másik bűncselekmény miatt ugyanis DNS-mintát vettek tőle, és ez buktatta le.

Pénzért ölték meg brutálisan

Brutális gyilkosság miatt akár életük végéig börtönben maradhatnak: Öt ember ellen emelt vádat az ügyészség, mert úgy összevertek egy 87 éves asszonyt, hogy belehalt a sérüléseibe. A gyilkosság tavaly áprilisban történt a Borsod megyei Nyéstán. Az ügyészség szerint a felbujtó egy 27 éves nő volt.

Lehet, hogy soha többé nem engedik ki a börtönből

Lehet, hogy soha többé nem engedik ki a börtönből azt a férfit, aki társaival együtt brutálisan megvert egy kábítószeres fiatalt Putnokon tavaly márciusban. Most emeltek vádat ellenük. A férfi az eset után előzetesbe került, de később szabadon engedték. Idén februárban a gyanú szerint újabb bűncselekményt követett el. Három társával szó szerint kivégzett egy másik fiatalt Dövényben.

 

Lopni indult, de gyilkolt is

Életfogytig tartó börtönre ítélte a bíróság azt a 26 éves túronyi férfit, aki két éve májusban fejszével agyonverte 81 éves német szomszédját. A támadó fejszével ment betörni, és azért ölte meg a német nyugdíjast, mert lopás közben meglátta őt. 100 ezer forintnyi értéket és pénzt vitt el tőle. Később visszament a házba, és eltűntette a nyomokat. Az ítélet nem jogerős.

Életfogytiglan börtön az idős ember gyilkosának

Túl sok idős embert támadnak meg manapság, ezzel indokolta a bíró, hogy életfogytiglanra súlyosbította annak a dunaföldvári férfinak az ítéletét, aki két éve kegyetlenül, kapával meggyilkolt egy nyugdíjast. 

Temetőben fogták el a rabot

Nem jutott messzire a sopronkőhidai börtönből pénteken megszökött rab. Az egyik soproni temetőben fogták el - lakossági bejelentés után. A férfi nem ellenkezett. Az elítélt többszörös visszaeső, legutóbb gyilkosságért életfogytiglant kapott. A fogolyszökés miatt a felügyelők közül négyet és a biztonsági vezetőt felfüggesztették.

Életfogytiglant kapott a gyilkos

Azt hitte, megúszhatja, végül életfogytiglant kapott a kiskunhalasi kettős gyilkos! A 60 éves férfi 6 éve megölte, majd elásta a saját kertjében a barátját, majd 5 évvel később, tavaly nyáron azért bukott le, mert kiásta és egy erdőbe vitte a maradványokat. A börtönben bevallott még egy gyilkosságot: ezt 2012-ben követte el a házától nem messze. A támadást úgy állította be, mintha baleset történt volna. A rendőrök sokáig ezt el is hitték.

Életfogytiglan a gondozónőnek

Életfogytiglani büntetést kapott az a volt gondozónő, aki még 2014-ben a Debrecen közeli Bocskaikertben ölt meg egy nyugdíjas tanárnőt. Ma jogerősen is elítélték a gyilkosságért.

Gyilkolt, majd vacsorázni ment

Megölte nagyszüleit, elvitte a pénzüket, amiből a gyilkosság után vacsorázni vitte szüleit és ajándékot vett. Sokkoló ügyben hozott jogerős döntést a bíróság, életfogytiglani börtönre ítélték azt a most 29 éves fiatalembert, aki két éve brutális módon végzett nagyszüleivel Hosszúpályiban. A szakértők azt állapították meg, hogy személyiségzavarban szenved.

Nagytételben készítettek drogot

Életfogytiglani fegyházbüntetést is kaphatnak annak a bandának a tagjai, akik egy borsodi faluban működtettek droglabort. Több százmillió forintnyi kábítószert állítottak elő egy mezőgazdasági telepen. A vámosok buktatták le őket, egy évvel ezelőtt. Azért kezdték el figyelni az üzemet, mert azt hitték, cigit csempésznek. Az ügyészség most 9 ember ellen emelt vádat.

Pénzért ölte meg a prostituáltat, életfogytiglant is kaphat

Életfogytig tartó fegyházat is kaphat az a férfi, akit egy kecskeméti nő meggyilkolásával vádol az ügyészség. A férfi a vádirat szerint több százezer forintos tartozást halmozott fel, ezért elhatározta, hogy megöl és kirabol egy prostituáltat. A nőt az aktus után többször nyakon szúrta, áldozata a helyszínen meghalt. A férfi 40 ezer forintot zsákmányolt, de nem örülhetett sokáig, a rendőrök néhány óra alatt elfogták.

Életfogytiglan a brutális gyilkosnak

Életfogytig tartó börtönre ítélte a bíróság azt a férfit, aki 2015 októberében brutálisan megvert majd megfojtott egy 73 éves nagykanizsai asszonyt. A gyilkosság után társával pénzt vittek el és ékszereket is, ezeket zálogba adták. A pénzből a gyilkos tetoválást csináltatott. Társa három és fél évet kapott, a brutális gyilkos a jogerős ítélet szerint legkorábban harminc év múlva szabadulhat.

Lehet, hogy soha nem szabadul a brutális gyilkos

Élete végéig börtönben maradhat a brutális turonyi gyilkos. Vádemelést javasol a rendőrség egy 26 éves férfi ellen, aki a gyanú szerint tavaly májusban fejszével brutálisan megölt egy nyolcvan éves német nyugdíjast baranyai otthonában. A gyilkosság után elvitte az értékeket a házból. Ha bíróság elé áll, életfogytig tartó börtönt is kaphat.

Rosszul lett az ítélet hallatán

Rosszul lett a bíróságon a vádlott, aki az ügyészség szerint megölte, majd egy ágyneműtartóban rejtette el egyik ismerősét a Pest megyei Gyálon. Kimondták rá az életfogytig tartó büntetést, ezután jelezte, hogy nem érzi jól magát. Az ítélet nem jogerős, a férfi a kezdetektől tagadja, hogy ölt volna.

 

Elszabadultak az indulatok a tárgyalóteremben!

A vádlott családtagjai kiabáltak és dörömböltek, miközben a bíró ítéletet hirdetett, sőt stábunkra is rátámadtak. Azt kifogásolták, hogy életfogytiglanit kapott a családtagjuk, aki a vádirat szerint vascsővel vert agyon egy idős asszonyt, majd elvette 90 ezer forintját. A férfi tagadta mindezt, de a bíróságot nem sikerült meggyőznie.

 

Augusztusban szabadulhat a gyilkosságért elítélt Bene László

Tabuk nélküli interjú a gyilkosságért életfogytiglanra ítélt Bene Lászlóval. A férfi nyár végén szabadulhat, azt mondja, várja a családja és már munkája is van.

Tényleges életfogytiglant kapott

Tényleges életfogytiglanra ítélte a bíróság azt a férfit, aki két éve valósággal kivégezte anyját és nevelőapját, és rendőrökre is rálőtt Tatabányán. Azzal védekezett, hogy a felesége bedrogozta és sört is ivott, ezért szinte semmire sem emlékszik a gyilkosságból. A bíróság azonban nem hitt neki.

A legsúlyosabb ítéletet kapta

Tényleges életfogytiglanra ítélte a bíróság azt a nőt, aki két éve brutálisan meggyilkolta 8 éves kislányát egy tatai panzióban. A nő mosolyogva érkezett a tárgyalásra, nem számított arra, hogy a legsúlyosabb ítéletet kapja. Tavaszi szünetre vitte magával a gyereket az apától, a férfi és új párja nevelte a kislányt az anya mentális problémái miatt.

Életfogytiglan a gondozónőnek

Nem én követtem el a gyilkosságot – ezt mondta a bírónak az a nő, akit életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek ma, a Debreceni Törvényszéken. A vád szerint 2014-ben brutálisan végzett egy 81 éves asszonnyal. Miután megölte, kirabolta. Elvette a pénzét és az ékszereit.

Agyonverte az alvó asszonyt

Vádat emeltek a zalaegerszegi rablógyilkos ellen, aki agyonvert egy 76 éves asszonyt. Tavaly júniusban rabolta ki áldozatának házát, miután megölte az idős nőt. Végül kilencvenezer forintot zsákmányolt. A támadóra az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést kért.

Pár ezer forintért gyilkoltak

Pár ezer forintért és egy szatyornyi ételért vertek halálra egy férfit Ózdon, még 2013-ban. Az áldozat testvére csak azért menekült meg, mert halottnak tettette magát. Négy éve történt a brutális gyilkosság, a miskolci bíróságon csütörtökön hoztak ítéletet. A négyfős banda valamennyi tagját elítélték, egyikük életfogytiglant kapott.

Meghalt Szita Bence gyilkosa

Meghalt a börtönben Szita Bence egyik gyilkosa, a mostohaanyja. A Blikk tudta meg, hogy a nő a kalocsai rabkórházban hunyt el. Ő volt az, aki 2012 októberében felbérelt két hajléktalant, hogy öljék meg a gyereket, mert őt okolta, hogy megromlott a kapcsolata élettársával, vagyis a kisfiú apjával. A magyar kriminalisztika egyik legbrutálisabb gyilkosságáért mindhárman valós életfogytiglant kaptak, vagyis életük végéig a rácsok mögött kell maradniuk. A Blikk úgy tudja, hogy az asszonyt korábban mellrák miatt műtötték, de betegsége kiújult.

 

Soha nem szabadulhat a gyilkos

Soha többé nem szabadulhat – tényleges életfogytiglani büntetésre ítélték azt a férfit, aki tavaly januárban egy hét alatt 4 embert próbált megölni Miskolcon. Egyiküket halálra késelte, másik három áldozatát pedig egy bozótvágó késsel megsebesítette. Az utolsó tárgyalására nem jött el, levélben írta meg, amit mondani akart. Azt kérte, enyhítsenek az elsőfokú ítéleten.

FELROBBANTOTTA MAGUKAT: Életfogytiglan börtönre ítélték

Zokogva hallgatta a bírót - életfogytiglan börtönre ítélték azt a szolnoki nőt, aki két éve felrobbantotta lakását. Nemcsak ő, hanem élettársa és kétéves fia is életveszélyesen megsérült. A vád szerint megrongálta a gázcsövet, hogy a szivárgó gáz berobbanjon. Hangosan sírt, lába pedig remegett, miközben az ítéletet hallgatta. A bíró szerint készült a robbantásra.

Szinte kivégezte áldozatát

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélete az egri bíróság azt a férfit, aki brutálisan meggyilkolt egy 18 éves lányt tavaly márciusban, a Heves megyei Ivádon. Többször megütötte és autójával is áthajtott rajta a férfi, mert a lány elutasította szexuális közeledését. A vádirat szerint, szinte kivégezte a lányt. Megrázó tudósítás!

Cipővel dobálta meg a bírót a vádlott

Botrány a Fővárosi Törvényszéken. Hozzávágott két cipőt a bíróhoz egy kettős gyilkosság miatt elítélt libanoni férfi a tárgyalóban. A bíró éppen az ítéletet indokolta, amikor a férfi megdobálta a cipőkkel és azt kiabálta, hogy „Sátán bíró”. Közben rátámadt az a szír férfi is, akinek a feleségét és kisfiát ölte meg a vádlott. Végül a kommandósok vetetettek véget a balhénak, a vádlottat kivitték a teremből.

Nem emlékszik, miért ölte meg a kislányát

Halálbüntetést kért saját magára a tatabányai bíróságon az a nő, aki tavaly áprilisban halálra szurkálta 8 éves lányát egy tatai panzióban. Halálbüntetés nincs Magyarországon, de az ügyészség tényleges életfogytiglant javasol. Az asszony azt mondta, nem tudja, miért ölte meg gyerekét, szinte semmire sem emlékszik.

Életfogytig tartó börtön a taxisgyilkosnak

Életfogytig tartó börtön a domaszéki taxisgyilkosnak. 18 éve ölte meg a taxisofőrt, négyezer forintért és mobiltelefonjáért. A gyilkosságot végignézte a támadó akkor még alig 16 éves barátnője. A nyomozás évekig nem vezetett eredményre, de tavaly az egykori barátnő mindent elmondott a rendőröknek, a férfit ezután fogták el Németországban. Az utolsó szó jogán azt mondta a bíróságon: kellett neki a taxis pénze, de nem akart gyilkolni.

Kirabolták és megölték az idős asszonyt

Akár életfogytiglani börtönt is kaphat az a két férfi, aki 2014-ben megölt és kirabolt egy 81 éves pécsi asszonyt. A gyilkosság előtt 5 hónappal ők újították fel az idős nő lakását. Már akkor kifigyelték, hol tartja értékeit. Hónapokkal később mentek hozzá vissza, megverték, majd többször megszúrták. Az ügyészség most emelt vádat ellenük.

Rablógyilkosság: három támadó lehetett

Három gyilkosa lehetett az idős ügyvédnek, de csak kettő állt szerdán bíróság elé Debrecenben. Eddig nem találták meg a harmadikat. Az egyik támadó életfogytiglant, a másik 16 év fegyházbüntetést kapott a bíróságon, amiért a vád szerint brutálisan agyonverték a nyugdíjas ügyvédet még 2013-ban. Lopni mentek a 72 éves férfi házába, de azzal nem számoltak, hogy otthon lesz.
 

Élete végéig börtönben marad

Az utolsó szó jogán bocsánatot kért és azt mondta már nagyon megbánta, amit tett az a vésztői férfi, aki két éve féltékenységből lelőtte volt élettársát és új barátját, valamint a nő édesanyját, és annak párját. A lövöldözésben ketten a helyszínen meghaltak, ketten pedig életveszélyesen megsérültek. A mai jogerős ítélet szerint tényleges életfogytiglanit kapott.

Életfogytig tartó büntetést kérnek rájuk

Életfogytig tartó büntetést kért az ügyész Jozef Rohácra és Portik Tamásra. A vád szerint a szlovák állampolgárságú Rohác ölte meg 1998 februárjában Fenyő Jánost a Vico cégbirodalom vezetőjét és ő robbantott az Aranykéz utcában is ugyanabban az évben. Utóbbi bűncselekménynél Portik Tamás volt a megbízó. Az Aranykéz utcai robbantás célpontja Boros Tamás, vállalkozó volt. Rajta kívül még hárman haltak meg a merényletben.

Fókusz 2016-02-26


szerző:
2016.02.26. 18:55

Fókusz 2016-02-17


szerző:
2016.02.17. 18:55
Ismét életfogytiglant kértek Biszkura

Újra életfogytiglanig tartó börtönbüntetést kért az ügyész a 94 éves Biszku Bélára. A Kádár-kormány belügyminiszterét háborús bűntettekkel vádolják. Már sokadszor áll bíróság előtt, tavaly májusban elsőfokon 5 és fél évre ítélték, de másodfokon új eljárásra kötelezték a hatóságot. A 94 éves Biszku Béla most, az utolsó szó jogán semmit nem akart mondani. Ügyében később lesz ítélet.

Exkluzív: börtöninterjú a halálbrigád életfogytiglanra ítélt tagjával

Ritkán vállalkozik interjúra olyan elítélt, aki tényleges életfogytiglant kapott, vagyis aki a jogerős döntés értelmében soha többé nem hagyhatja el a börtönt. Most az a férfi következik, aki az úgynevezett halálbrigád tagjaként négy ember haláláért felelős.

Sosem szabadulnak Dopeman nagyszüleinek gyilkosai

Az egész országot felzaklatta, felhárorította a brutális bűncselekmény sorozat, amelyben öt idős embert megöltek, tucatnyit megkínoztak kirablóik. Az áldozatok között voltak az ismert repper, Dopeman nagyszülei. Tényleges életfogytiglant kapott a bűnbanda két tagja, a nyomozásban a rapper és testvére is mindvégig együttműködött.

Életfogytiglani börtönbüntetést kapott a mozis gyilkos

James Holmes, három éve az amerikai Aurora település filmszínházában lőtt agyon 12 embert, 70-et pedig megsebesített. Ügyvédei szerint az egykori egyetemista elméje zavart volt a gyilkosság idején. Az ügyészek viszont azt mondták: tisztában volt azzal mit tesz.

Két doboz cigiért ölte meg támogatóját

Akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik azt a férfit, aki januárban megölt egy idős embert a Borsod megyei Csernelyen. A vádirat most készült el ellene. A támadó, miután megölte a 67 éves férfit, két doboz cigit és pár ezer forintot zsákmányolt. Áldozata korábban rendszeresen adott neki munkát a kertjében.

Tudott a rablásokról, ezért ölhették meg

Akár életfogytig tartó börtönt is kaphat az a férfi, aki a vád szerint megfojtotta ismerősét, majd a nő holttestét szőnyegbe csavarva egy ágyneműtartóban rejtette el. A pere most kezdődött a bíróságon. Az ügyészség szerint a nőnek azért kellett meghalnia, mert tudott arról, hogy a férfi korábban több bankot is kirabolt Pest megyében.

Tényleges életfogytiglant kapott, mégis szabadulhat?

Idős embereket fosztott ki, kínzott meg, közülük többen meg is haltak. Szerencsére elkapták, és a lehető legszigorúbb büntetést, a tényleges életfogytiglant szabták ki rá. 13 éve ül börtönben. Ma mégis kiderült, hogy Magyar László 27 év múlva akár ki is szabadulhat. Lássuk, hogy miért, és hogy mi lesz ezután a többi elítélttel, akik eddig úgy tudták, biztosan börtönben fognak meghalni.

Az utolsó szalmaszál


2015.06.11. 15:12
Az utolsó szalmaszál

Magyarországon ilyenre még nem volt példa! Nem volt egyszerű a Kúria dolga, amikor meg kellett hoznia az ítéletet Magyar László ügyében. A férfit ténylegesen életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték 2005-ben, ám most megkapta az élve szabadulás esélyét.

Fenyeget a török elnök


szerző:
2015.06.05. 18:35
Fenyeget a török elnök

Beperelte a török államfő az ellenzék vezetőjét, aki azzal vádolja, hogy a több mint 170 milliárd forintért készült palotájában aranyvécéje van. A török elnök a minap egy újság főszerkesztőjét is beperelte egy cikk miatt, és életfogytiglani börtönt kért rá.

Megkötözték, megverték a rablók, belehalt

Akár életfogytig tartó büntetést is kaphat az a két rabló, akik a vád szerint egy 92 éves asszonyt fosztottak ki Nagykőrösön. Perük szerda délelőtt kezdődött. Az ügyészség szerint az idős nőt megverték, majd egy elektromos vezetékkel megkötözték.

Biszku ügyvédje koncepciós eljárást emleget

Kommunista módszerekkel próbálnak Biszku Bélán revansot venni a kormánypártok a volt belügyminiszter ügyvédje szerint, aki erről a pénteki másodfokú tárgyaláson beszélt. A 94 éves Biszkut tavaly 5 és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélték első fokon, az 1956-os megtorlások kapcsán, szándékos emberölés felbujtójaként, és bűnpártolás miatt. Az életfogytiglanért fellebbező Főügyészség a leghatározottabban visszautasítja, hogy Magyarországon bárki ellen koncepciós eljárás folyna.

Életük végéig fegyházban maradnak

Életük végéig fegyházban maradnak a Baunok házaspárt meggyilkoló testvérek. Ezzel a Szegedi Ítélőtábla súlyosbította az első fokú ítéletet, vagyis feltételesen sem lehet szabadlábra helyezni őket. A jómódú építési vállalkozót és feleségét 2011 novemberében ölték meg, brutális módon. A testvérpárt a gyilkosságban egy egykori focista is segítette, aki szintén életfogytiglani büntetést kapott, de ő 25 év után feltételesen szabadulhat. Az ítélet jogerős.

Életfogytiglant kapott a futballsztár

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték az amerikai futball egyik legígéretesebb játékosának tartott Aaron Hernandezt. A sportoló két évvel ezelőtt brutálisan meggyilkolta egyik barátját. A bírósági tárgyalás az O.J. Simson-ügy óta nem látott nyilvánosságot kapott az Egyesült Államokban. A sportoló ellen hamarosan egy másik gyilkosság miatt is eljárás indul, Hernandez feltételesen sem kerülhet szabadlábra.

Másodfokon a romagyilkosságok ügye

Májusban már megszülethet a jogerős ítélet a romagyilkosságok perében, szerdán kezdődött a másodfokú eljárás. Első fokon három férfit tényleges életfogytig tartó börtönre, negyedik társukat 13 évre ítélték. A gyilkosok hat embert, köztük egy gyereket gyilkoltak meg és 5 embert sebesítettek meg súlyosan 2008-ban és 2009-ben. Összesen 78 lövést adtak le, 11 Molotov-koktélt használtak és 55 ember testi épségét veszélyeztették.

Megkínozta a 22 éves édesanyát


szerző:
2015.04.15. 18:15
Megkínozta a 22 éves édesanyát

Különös kegyetlenséggel végzett egy 22 éves édesanyával az a forráskúti fiatalember, aki tavaly novemberben ölte meg a gyerekkori barátját. Ezt derítette ki a közel öt hónapja tartó rendőrségi nyomozás. A gyanú szerint a férfi korábban volt barátnőjét is súlyosan bántalmazta. Akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.

Romagyilkosságok: fellebbezések és tisztázatlan kérdések

6 halott, két maradandó sérült. 4 évvel később 4 vádlott, 3 életfogytiglani ítélet. Szerdán kezdődik a másodfokú tárgyalás. A stúdióban az elsőrendű vádlott illetve az áldozatok családjainak védője. És: Készült film, színdarab és könyv, de tanult-e valamit a társadalom?   

Örökre börtönben maradhat a családírtó

Tényleges életfogytig tartó börtönt kért az ügyészség arra a most 48 éves férfira, aki 5 éves kislánya szeme láttára megölte a gyereke nagymamáját és volt barátnője élettársát Magyarbánhegyesen. Megrázó felvételek!
 

Életfogytiglan a mesterlövész gyilkosának

Életfogytiglant kapott az a volt tengerészgyalogos, aki két éve agyonlőtte minden idők leghatékonyabb amerikai mesterlövészét. A fiatalember még feltételesen sem bocsátható szabadlábra. A pert hatalmas figyelem kísérte az Egyesült Államokban, hiszen az áldozat, Chris Kyle életéről Clint Eastwood forgatott nagysikerű filmet, amely a hétvégén egy Oscar-szobrot hozott el az amerikai filmakadémia gáláján.

Felháborodott, mire életfogytiglant kapott

Kiabált és többször a bíró szavába vágott a balatonakarattyai hármas gyilkossággal vádolt férfi a szerdai másodfokú ítélethirdetésen. A bíróság jóváhagyta az életfogytiglani ítéletet.

Elhitette a terrorista, hogy halott

Életfogytiglant kaphat az a 27 éves brit férfi, aki az Iszlám Állam nevű terrorszervezet zsoldosaként harcolt, majd saját halálhírét keltve megpróbált hazatérni, de elkapták a rendőrök a szigetországban.

Életük végéig börtönben maradhatnak

Akár életfogytiglant is kaphatnak a brutális támadók. Vádat emelt az ügyészség az ellen a két férfi ellen, akik másfél éve kegyetlenül megvertek és kiraboltak egy idős asszonyt Nagykőrösön. A 92 éves néni súlyos fejsérülései ellenére a kórházban még el tudta mondani a rendőröknek, hogy mi történt, ám pár nap múlva belehalt sérüléseibe. A két ceglédi férfi mindössze 10 ezer forintot zsákmányolt. Tagadnak.

Mindent tagad az emberöléssel vádolt nő

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélhetik azt az asszonyt, akit azzal vádolnak, hogy idős, egyedül élő férfiaknak gyógyszereket kevert az italába, majd kifosztotta a magatehetetlen embereket. Három áldozat meghalt, így a hétfőn kezdődő tárgyaláson a nő emberölés miatt állt bíróság elé. Mindent tagad.

Fókusz 14-12-17


szerző:
2014.12.17. 19:25
Fókusz 14-12-17

Fókusz: A körülmények áldozata? - Belehalt sérüléseibe a zebrán elütött fiú. A mentők azért értek ki későn, mert közben két másik halálos baleset is történt. Életfogytiglan! - Első fokon ennyit kapott az a rendőr, aki kihallgatás közben társával halálra verte az izsáki férfit! Elpusztítva! - Megrendítő légifelvételek a jégverte településekről. Az erdők évtizedek alatt sem fogják kiheverni a természet pusztítását!

Példátlanul súlyos büntetés az izsáki rendőröknek

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésének minősül az, ahogyan az izsáki rendőrök végeztek a lopással gyanúsított férfival. Az áldozat egykor országos ökölvívó bajnok volt, de hátrabilincselt kézzel nem tudott védekezni. A rendőri brutalitásra semmiféle magyarázat nincs. A tettesek példátlanul súlyos büntetést kaptak elsőfokon.

Életfogytiglant kapott a volt rendőr

Életfogytig tartó szabadságvesztés - első fokon ezt a büntetést kapta az a rendőr, aki kollégájával halálra vert kihallgatás közben egy orgoványi férfit. Társát 20 év fegyházra ítélték.
 

Halálos kihallgatás - életfogytiglant kaptak a rendőrök

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésének minősül az, ahogyan az izsáki rendőrök végeztek a lopással gyanúsított férfival. Az áldozat egykor országos ökölvívó bajnok volt, de hátrabilincselt kézzel nem tudott védekezni. A rendőri brutalitásra semmiféle magyarázat nincs. A tettesek példátlanul súlyos büntetést kaptak elsőfokon.

Előzetes: Életfogytiglan a rendőrnek

Életfogytig tartó szabadságvesztés - első fokon ezt a büntetést kapta az a rendőr, aki kollégájával halálra vert kihallgatás közben egy orgoványi férfit. Másik két rendőr ügyében is döntés született - hogy mi, azt elmondjuk este hatkor az RTL Híradóban.


 

Vádemelés a halálra éheztetett kisfiú ügyében

Vádat emeltek annak a másfél éves kisfiúnak a szülei, nagyszülei, valamint az őt látogató természetgyógyász és gyerekorvos ellen, aki másfél évesen belehalt az éhezésbe Agárdon. A kisfiút hónapokig éheztették a szülei, alig adtak neki enni és inni. Amikor meghalt, már csak négy és fél kiló volt, miközben egy ilyen korú gyerek 12 kiló körül szokott lenni. Az eset megrázta az egész országot.

Életfogytiglan: 40 év után felülvizsgálhatják

40 év után kegyelmet kaphatnak az életfogytiglanra ítéltek. Az Országgyűlés kedden módosította a törvényt. Ezentúl egy öttagú bírói bizottság és a köztársasági elnök dönt arról, hogy az életük végéig börtönre ítéltek kaphatnak-e kegyelmet.
 

Életfogytiglant is kaphatnak a fényevők

Akár életfogytiglani börtönre is ítélhetik azt a házaspárt, akik a gyanú szerint halálra éheztették saját gyermeküket tavaly Agárdon. A másfél éves gyerek holttestét tavaly áprilisban találták meg, a kisfiú mindössze négy és fél kiló volt, egy ilyen korú gyerek 10-12 kiló szokott lenni.
 

Hárman életfogytiglant kaptak


szerző:
2014.10.03. 18:00
Hárman életfogytiglant kaptak

Tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték az ároktői banda legbrutálisabb tagjait. Ezzel helyben hagyta a táblabíróság a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét.
 

Előzetes: Örökre börtönben marad az ároktői banda

Tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték az ároktői banda legbrutálisabb tagjait. Az ítélethirdetés képei este 6-kor az RTL Híradóban.
 

40 év után szabadulhatnának


szerző:
2014.09.23. 18:15
40 év után szabadulhatnának

Mégis kiszabadulhatnak 40 év elteltével a tényleges életfogytiglanra ítélt bűnözők, az Igazságügyi Minisztérium készülő tervezete szerint. A lépés válasz a Stasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának májusi elmarasztalására.
 

Túlélte a rettegést a rácsok között

18 év Thaiföldön, börtönben, drogcsempészésért. Ebből 16 év Bangkok legszigorúbb fegyházában, embertelen körülmények között. Eredeti büntetése halál volt, amit 100 évre enyhítettek. Története után Hollywood is érdeklődik.

Többé már nem ismeri a félelmet


szerző:
2012.06.15. 19:40
Többé már nem ismeri a félelmet

Halálra ítélték, majd 100 évre mérsékelték a büntetését. Shani Krebs a Dél-Afrikában született magyar származású férfi 1994-ben drogot próbált kicsempészni Bangkokból, amikor lefülelték. Most 18 év után, csodával határos módon kiszabadult.

Fókusz 12-06-14


szerző:
2012.06.14. 20:55
Fókusz 12-06-14

Fókusz: Egy nap a szívtipróval - Csányi Sándor ritkán enged kamerát a hétköznapjaiba, a Fókusszal kivételt tett. Bombázó a Föld körül - Voksán Virág egész évben külföldön turnézik, van olyan ország, ahol a száz legjobb nő közé választották. Életfogytiglan - ... a csepeli kettős gyilkosság vádlottjaira. Deme Gábor szülei korábban egyedül a Fókuszban szólaltak meg.

Életfogytiglanra ítélték, tagadja bűnösségét

A csepeli kettősgyilkosság két vádlottját, K. Tamás volt biztonsági őrt és Deme Gábort, az alapítványi iskola egykori gazdasági vezetőjét elítélték első fokon. Mindketten tagadják a bűnösségüket.

Házon kívül 12-04-25


szerző:
2012.04.25. 23:10
Házon kívül 12-04-25

Házon kívül: Amikor az állam mondja meg, hogy hol vásárolhatunk. Készpénz helyett jön az Erzsébet-utalvány. Kiszámoltuk egy családdal, mennyit buknak, ha nem ott vásárolnak, ahol szeretnének. - Három rablás, 22 milliós zsákmány, életfogytig tartó fegyház a „három csapás” törvény miatt. Egy botcsinálta bankrabló története, akit állítólag kényszerítettek a rablásokra. Összeomlás helyett segíteni kezdtek. A 20 évvel ezelőtti skálás gyilkosság egyetemista áldozatának szülei tízmilliós alapítványt hoztak létre, és fiatalokat segítenek.

Lesújt a „három csapás” szigorú törvénye

Az olaszliszkai fiatalembert, aki a nyílt utcán agyonlőtte volt barátnőjét, és a machetés gyilkost, aki volt barátnőjét és annak új szerelmét ölte meg – már életfogytiglanra ítélték. Ugyanez várhat a kulcsi családirtóra is.

Kegyetlen gyilkosság, fájdalom, és megbocsátás

Kotroczó Emil lánya két éve halt meg. Kittit egykori kedvese ölte meg, brutális kegyetlenséggel. A salgótarjáni macsétás gyilkosság címén vonult be a magyar bűnügyi krónikákba.

Keményebben büntetne a kormány


szerző:
2011.10.13. 22:55
Keményebben büntetne a kormány

A feltételes szabadlábra helyezés és a befolyással visszaélés büntetése is szigorodna.

Anyjuk is segített a gyilkosságban

Két testvér brutálisan meggyilkolt tavaly tavasszal egy idős embert, anyjuk pedig segített előkészíteni a gyilkosságot.

Életfogytiglant kapott a tompai családirtó

2009 novemberében egy családot gyilkolt meg brutálisan a most elítélt, 31 éves férfi.

Életfogytiglan a „biztosítási gyilkosnak”

Másodfokon is életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta a bíróság azt a bajai férfit, aki ölt, hogy hozzájusson nagy összegű életbiztosításhoz.

Életfogytiglan a káoszban gyilkoló rendőröknek?

Bűnösnek találtak öt amerikai rendőrt, akik a Katrina hurrikán pusztítása utáni káoszban ok nélkül lövöldöztek New Orleansban.

Életfogytiglan járhat a kegyetlen verekedőknek

Akár életfogytiglani börtönt is kaphatnak a hangácsi kettős gyilkosság gyanúsítottjai.

Életfogytiglan az orosz neonáciknak

Egy moszkvai bíróságon másfél éves tárgyalás után ítéletet hoztak egy újnácikból álló banda tagjai ellen.

Fél Kettő 11-07-05


szerző:
2011.07.05. 14:20
Fél Kettő 11-07-05

Fél kettő: Szerelemféltésből gyilkosság - egy szerb férfi lelőtte barátnőjét, a machete-s gyilkos életfogytiglant kapott. Életállomások - Szabó Győző 40 felett már figyel a táplálkozásra és sokat sportol. Amerikából jöttem - Regőczy Krisztina aktív pályafutása után Bostonban nyitott iskolát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való