KERESÉS search-close

átképzés

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "átképzés"

Átképzéssel csökkentenék a munkaerőhiányt

Az átképzés felgyorsításával érné el a kormány, hogy a közmunkások és a munkanélküliek állást találjanak - erről Varga Mihály beszélt a kormány gazdasági kabinetjének ülése után. A gazdasági miniszter szerint így lehetne orvosolni, hogy miközben több százezer állástalan van az országban, 140 ezer munkahely jelenleg is betöltetlen. A GKI szakértője szerint azonban a közmunkásoknak mindössze 10 százaléka lenne képes egyáltalán állást találni. Az MSZP a járulékok csökkentését, és fizetésemelést javasol.

150 ezer állás betöltetlen

Csaknem 150 ezerre nőtt a betöltetlen álláshelyek száma - közölte a hivatalos statisztikát az RTL Híradóval a Nemzetgazdasági Minisztérium. Ez alapján augusztusban 40 ezerrel több munkahelyre nem találtak jelentkezőt, mint júliusban. Ráadásul éppen Kelet-Magyarországon nő a leggyorsabban a munkaerőhiány, miközben ott a legnagyobb a munkanélküliség. Már a kormánypártok is beavatkozást sürgetnek, ők az állástalanok gyors átképzésében gondolkodnak. Az LMP szerint először inkább a további kivándorlást kellene megállítani.

Már nem tudnak kit felvenni Győr környékén

Elfogyott minden munkáskéz Győrben - közölte a környék nagyüzemeit utánpótlással ellátó fémipari összefogás a Népszabadsággal. Hónapokig Borsod megyei állástalanokat képeztek győri foglalkoztatásra, de a többség végül továbbállt Nyugat-Európába. A munkaadók szerint Európai Unión kívüli vendégmunkásokkal lehet azonnal enyhíteni a munkaerőhiányt. Ezt viszont nem támogatja a kormány.

36 ezer betöltetlen állás Magyarországon

Már tanuló trolibuszvezetői munkakörbe hirdet állásokat a BKV a munkaerőhiány miatt. Több mint száz sofőrre lenne azonnal szükségük, az egyre intenzívebb kivándorlás miatt. A KSH friss kiadványa szerint az Észak-Alföldön bár átlagon felüli a munkanélküliség, mégis ugyanannyi a betöltetlen álláshely, mint Nyugat-Magyarországon. Az MSZP szerint azonnali intézkedésekre van szükség. A kormány átképzést és támogatásokat ígér.

Gazdának tanulnak a politikusok


szerző:
2015.10.29. 18:35
Gazdának tanulnak a politikusok

Politikusok és családtagjaik is sorra végzik el az aranykalászos gazda tanfolyamokat, hogy ezáltal licitálhassanak az állami földekre, ezt írta a Vs.hu. A portál szerint néhány hét alatt megszerezhető az a képesítés, amivel már részt lehet venni az árveréseken. Információik szerint a „Földet a gazdáknak” programot kilobbizó Győrffy Balázs fideszes képviselő családtagjai is elvégezték egy ilyen tanfolyamot. Az MSZP a lehetséges visszaélésekre figyelmeztet.

Esély az esélyteleneknek, segítség a rászorulóknak

Egy segélyszervezet, amely ételt ad az éhezőknek. Otthont az otthontalanoknak. És esélyt az esélyteleneknek. A Magyar Ökumenikus szervezet nem csak karácsonykor figyel a rászorulókra.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való