KERESÉS search-close

áradás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "áradás"

Csaknem 100 áldozata van a dél-ázsiai özönvíznek

Csaknem százan haltak meg a folyamatos esőzésekben Dél-Ázsiában. Folyók áradtak meg, utak váltak járhatatlanná és házak váltak lakhatatlanná. Indiában egy veszélyeztetett orrszarvú faj teljes állományának háromnegyedét kellett menekíteni.

VILLÁMÁRVÍZ: Vízesés a washingtoni metróban

Rengeteg eső zúdult Washingtonra hétfő este. A heves széllökésekkel érkező vihar tetemes mennyiségű csapadékot szállított. Az áradás nemcsak az amerikai fővárost, hanem a környező településeket is sújtotta.

Volt, ahol az ablakokon át öntötte el a víz a házakat

Folytatódik a szélsőséges időjárás. Több ház lakhatatlanná vált a Baranya megyei Kátolyon, ahol hatalmas felhőszakadás után villámárvíz pusztított pénteken délután. A hirtelen jött sok csapadéktól megáradt egy patak, a víz betört a faluba. Volt, ahol ajtókat szakított le az áradás, máshol az ablakokon át öntötte el a víz a házakat. Több család azt mondta, mindenük odaveszett, sokaknak az állataik is elpusztultak. Egy nappal a villámárvíz után még szombaton is gépekkel próbálták eltakarítani a sarat.

VILLÁMÁRVÍZ: Felázott parketta, leszakadt csillár és térdig érő víz

Néhány óra alatt egyhavi csapadék zúdult le az ország több pontján szerda délután. Nagyvisnyón az utcákat öntötte el a villámárvíz. A víz több házba betört, garázsokat és pincéket öntött el.

Pancsolás a rakparton


szerző:
2019.06.09. 18:25
Pancsolás a rakparton

Pancsoltak, bicikliztek, hajóztak és kenuztak a szegediek a Tisza rakpartján. A folyó ugyanis 9 év után először elárasztotta az aszfaltos utat. Van, ahol bokáig ér a víz, máshol akár combközépig is bele lehet gázolni a folyóba.

Tetőzött a Duna vasárnap délután Budapesten

Tetőzött a Duna vasárnap délután Budapesten, de a következő napokban újra eshet. A folyó vízszintje a fővárosban kevesebb mint egy méterre megközelítette a rakpartokat, de az autósoknak egyelőre lezárásra nem kell számítaniuk. Országszerte 588 kilométeren rendeltek el árvízvédelmi készültséget. Ennek oka, hogy májusban volt, ahol a havi átlagos csapadékmennyiség duplája esett.

Víz alatt Rio de Janeiro


szerző:
2019.04.10. 18:20
Víz alatt Rio de Janeiro

Már több mint tíz halottja van annak a brutális viharnak, amely kedden hajnalban csapott le Rio de Janeiróra. A pár óra alatt lehulló hatalmas mennyiségű csapadék özönvízszerű áradást és sárlavinákat váltott ki. A brazil városban szükségállapotot rendeltek el, az elöntött utcákon búvárok kutatnak esetleges túlélők után.

 Soha nem látott áradások Iránban!

Több, mint huszan meghaltak a természeti katasztrófában, amely Irán kétharmadát, 31 tartományból 20-at érint. A sebesültek száma meghaladja a százat. Az árvizeket a szokatlanul esős időjárás okozza. Van olyan vidék, ahol a múlt héten 24 óra leforgása alatt az átlagos éves csapadékmennyiség fele hullott.

Az 1879-es nagy árvízre emlékeztek Szegeden

Hajó- és lámpásfelvonulással emlékeztek az 1879-es árvízre Szegeden. 140 éve öntötte el a Tisza a várost, a három méteres vízben, több mint 5 ezer ház dőlt össze, 60 ezren maradtak otthon nélkül, 160-an haltak meg. 1970-ben és 2006-ben a nagy árvíznél is magasabb vízállást mértek, de a város megmenekült. A vízügy igazgatója szerint azért, mert az elődök tanultak az 1879-es tragédiából.

Özönvíz és tűzvész Rióban

Özönvíz árasztotta el Rio de Janeirót, főleg a nyomornegyedeket, miután egyetlen napon annyi eső hullott a brazil nagyvárosra, amennyi több hónap alatt szokott. Eddig öt halottról tudnak a hatóságok. Ma hajnalban jött az újabb csapás: kigyulladt a riói Flamengo futball klub edzőközpontja. A tűzben tíz fiatal halt meg.

FELVÉTELEN: medúzák úszkálnak Velencében az áradás miatt

17-re nőtt az ítéletidő halottainak száma Olaszországban. Meghökkentő, ami a tengertől egyébként is állandóan fenyegetett Velencében történik. A történelmi város háromnegyedét elöntötte az ár pár napja. Mostanra csökkent a vízszint, amivel tengeri állatok is megjelentek. A Szent Márk téren úszó medúzákról készültek videók.

Iskolabuszt sodort el a víz

Elsodort az áradás egy iskolabuszt Jordániában. A tragédiában legalább 21-en életüket vesztették. Többeket még nem találtak meg. A kutatásba izraeli mentőcsapatok is bekapcsolódtak.

Pár nap múlva jöhet az áradás

Újabb negatív rekordok dőltek meg a Dunán, de az áradásra sem kell sokat várni. Jövő hét közepére akár két méterrel is magasabb lehet a folyó vízszintje. Az aszály miatt a folyó déli szakaszán is hajók kerültek elő, Mohácsnál több évtizedes roncsok bukkantak ki a homokból.

ÍTÉLETIDŐ: autókat sodort el az ár Mallorcán

Már legalább kilenc halálos áldozata van annak a pusztító erejű viharnak, amely kedden csapott le Mallorca szigetére. Az özönvízszerű esőzés rövid idő alatt hatalmas áradásokat okozott. Egy brit turistapár egy taxi hátsó ülésén fulladt meg, amikor a hullámok átcsaptak rajtuk.

ÁLL A VÍZ: lecsapott a Zorba Görögország déli részére

Lecsapott a Zorba nevű trópusi ciklon Görögország déli részére: heves esőzések és akár 150 kilométer per órás széllökések kísérték útját. Az ítéletidő miatt áradások alakultak ki, a viharos időjárás miatt Athénban az iskolákat is bezárták.

Katasztrófa területté vált Houston!

Pont egy évvel ezelőtt közel 4000 embert kellett az áradás elől kimenekíteni hajóval vagy helikopterrel. A katasztrófavédők óránként 1000 segélyhívást kaptak, akik igyekeztek mindenhová eljutni, de ez nem volt annyira egyszerű.

Árvíz követte a hőhullámot

Pusztító árvizek Franciaország déli részén. 1600 embert kellett kimenekíteni több kempingből a rendkívül heves esőzések miatt. Egy német férfinak nyoma veszett, 10 embert kórházban kezelnek. Az elmúlt hetekben Franciaországban is iszonyatos hőség volt.

Trópusi vihar okozott súlyos áradást

Legkevesebb 20 ember meghalt, több tucatnyian pedig eltűntek a heves áradásokban Vietnam északi részén.

Brutális áradás Vietnámban


szerző:
2018.07.23. 15:03
Brutális áradás Vietnámban

Legkevesebb 20 ember meghalt, több tucatnyian pedig eltűntek a heves áradásokban Vietnam északi részén.

Áradások a Távol-Keleten

Már legalább kétszázan haltak meg Japánban az elmúlt napokban kialakult áradások és sárlavinák miatt, és még mindig sok az eltűnt.

VIHAR UTÁN: fél méteres ár volt a faluban

Zalacsében néhol 50 centi magas volt az ár, ami  kerteket, udvarokat mosott el. Felsőjánosfán a hídkorlát magasságáig ért a víz. Az Őrségi Nemzeti Park területén lévő Vadása-tó kiöntéssel fenyegetett, ahol szombaton homokzsákokkal erősítették a töltést.

Tudatosan készüljünk a katasztrófahelyzetekre!

Lassan elfelejthetjük a telet, de sajnos az olvadás növeli az áradások, árvizek veszélyét is. Ilyenkor talán a legfontosabb, hogy megfelelő módon tudjuk homokzsákokat pakolni és tölteni. A Reggeli műsorvezetői erről is beszélgettek Sáfár Brigittával és Molnár Andrással, a Magyar Vöröskereszt munkatársaival. De emellett az is kiderült, hogy mit tehetünk az egyéb katasztrófák túlélése érdekében.

Élő adásban omlott össze a falu

Megdöbbentő felvételek a súlyos horvátországi áradásokról. Egy óriási földcsuszamlás épp akkor döntötte össze egy falu házait, amikor az ország kormányfője odaérkezett, hogy megtekintse az árvíz okozta károkat. A miniszterelnököt kísérő tévéstáb felvette a hirtelen földindulást, amely pár perc alatt katasztrófahelyzetet teremtett.

Áradás fenyegette a diósjenői telkeket

Speciális búvárokat kellett hívni Oszter Sándor diósjenői mesterséges tavához, mert a színész eltorlaszolta a tó zsilipjét. A gát megrepedt, és félő volt, hogy a szomszédos telkeket elönti a víz. A búvárok egy órát dolgoztak a víz alatt, mire elhárították a veszélyt.

Tízezrek menekülnek az ár elől

Halottai is vannak az Argentínában pusztító áradásoknak és földcsuszamlásoknak, amelyekről drámai felvételek készültek. Eddig több mint tízezer ember hagyta hátra otthonát, és még legalább hatvanezren néznek szembe a veszéllyel. Ráadásul az előrejelzések szerint romlik majd az árvizeket okozó időjárás.

 

Fókusz 2018-01-08


szerző:
2018.01.08. 18:55
Száz halottja van a viharnak

Legalább 100-an meghaltak a Fülöp-szigeteken, ahol hatalmas vihar pusztított. Nagyon sokan eltűntek. Több települést teljesen elmosott a víz. Az ítéletidő egész térségeket vágott el a külvilágtól.

Ítéletidő Európa-szerte


szerző:
2017.12.12. 18:18
Ítéletidő Európa-szerte

Németországban a havazás, Horvátországban és Boszniában a szél, Észak-Olaszországban pedig egy folyó áradása okoz káoszt. Ott több mint ezer embert kellett kitelepíteni. Mindeközben a Tátra lengyelországi részén sikerült egy ritkán látható természeti jelenséget megörökíteni.

 

Már 15 áldozata van a görög áradásnak

Már tizenöt halottja van az áradásoknak Görögországban. Több idős ember az otthonában veszítette életét. A kormányfő nemzeti gyászt rendelt el. A hegyek lábánál fekvő Mandra városában és annak környékén a legsúlyosabb a helyzet.

 

Ez volt az eddigi legdurvább játék a Survivorben!

A Holtak párbaján a legősibb emberi félelemmel kellett szembenéznie a játékosoknak. A verseny ráadásul egy váratlan fordulattal ért véget! Nézd meg, hogyan küzdött meg Lilla, Gergő, Iliász és Anita a dagállyal!

Krisztináék házát másodszor is elvitte a hurrikán

Nem tudjuk, hogyan lehet ép ésszel elviselni, ami Krisztináékkal történt. A háromgyerekes fiatal anyuka családja tavaly élt át először természeti katasztrófát, amikor a hurrikán az ő házukat sem kímélte. Alig örülhetett felújított otthonuknak, újra működő, tiszta konyhájának és a víz a hurrikán újra lecsapott, az áradó víz pedig most már mindenüket elvitte.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Texasban tovább pusztít Harvey

Óránként ezer segélyhívás érkezik az amerikai partiőrséghez a Harvey trópusi vihar miatt. A texasi hatóságok eddig 3500 embert menekítettek ki elárasztott otthonukból. Egyes beszámolók szerint a kétségbeesett emberek lőnek azokra a csónakokra, amelyek nem állnak meg segíteni nekik. A viharban legalább kilencen vesztették életüket. A hatalmas mennyiségű csapadék miatt a vizek szintje folyamatosan emelkedik.

Fókusz 2017-08-29


szerző:
2017.08.29. 17:20
Özönvízszerű áradás borította el Texas nagy részét

Soha nem látott özönvízszerű áradás borította el Texas nagy részét, Houstont már csak helikopterrel lehet megközelíteni. Egy hét alatt leesett az egész éves csapadékmennyiség, a víz olyan gyorsan lepte el az utcákat, hogy az embereket a házak tetejéről kell menteni. Már legalább öt halálos áldozata van a viharnak, amely még tovább erősödik.

Száz halottja van az áradásnak

Már legalább százan meghaltak, és ugyanennyien eltűntek az áradásokban és földcsuszamlásokban Srí Lankán. Senki nem számított arra, hogy ekkora erővel köszönt be a monszun időszaka Dél-Ázsiában. Néhol annyi eső esett 24 óra alatt, mint amennyi máskor egy teljes év alatt szokott.

A csatornák nem bírták a vizet

Volt, ahol homokzsákokkal védekeztek a hömpölygő víz ellen Budapesten, kedden. Az egyik üzlettulajdonos szerint a zsákok éppen azért vannak náluk készenlétben, ha esik, megállítsák valahogy a vizet. Más boltos is arra panaszkodott, hogy a csapadékvíz-elvezető csatornák kapacitása nem elegendő. A Fővárosi Csatornázási Művek szerint az éghajlatváltozás a felelős a sok esőért, a csatornákat azonban ők bővíteni nem tudják. Szerintük ez az önkormányzatok feladata. Az érintett önkormányzatok viszont a csatornázási művektől várják a segítséget.

Az egész városnak menekülni kell

Egy egész várost elöntött a víz Új-Zélandon a Debbie-nevű ciklon kiváltotta hatalmas áradások miatt. Több ezer embert kellett kimenekíteni a településről, ahol két méter magasan áll a víz, szakértők szerint legalább 500 éve nem volt ekkora vihar az országban. A ciklon Ausztráliában is óriási pusztítást végzett.

Kétszáz embert keresnek még

Még legalább kétszáz embert tartanak eltűntként nyilván Kolumbiában a pénteki áradás után. Eddig több mint kétszázhetven holttest került elő. A hatóságok szerint a szerencsétlenségért két tényező okolható: a globális felmelegedés és az erdőirtás.

Jeges ár: bíznak az olvadásban

Jelentősen apadt a Tisza vízszintje Záhonynál, szombat reggelre elsőfokúra mérsékelték a készültséget a térségben. A Záhony alatti folyószakaszokon még mindig erős az áradás. A védekezést nehezíti, hogy helyenként több kilométeres hosszban a jégtorlaszok visszaduzzasztják a vizet. A vízügyesek munkáját a következő napokban segíti az időjárás, hiszen eső nem várható.

A JÉG EREJE: Magyarországon vonul a jeges áradat

Jól mutatja a zajló jég erejét, ahogy a kikötőben veszteglő komp kötelét rángatják a folyón lezúduló jégdarabok Olcsvánál. Forrás: haromhatar.hu

Özönvíz pusztít  Andalúziában

Halálos áldozata is van az özönvízszerű áradásoknak Dél-Spanyolországban. Andalúzia egyes területeire néhány óra alatt annyi csapadék zúdult, mint amennyi egyébként egész decemberben szokott. Az áradás több települést teljesen elzárt a külvilágtól, az utcákon derékmagasságban áll a víz, a helyiek a házak tetején várják a mentőcsapatokat.

ÁRADÁS: Volt, aki a városi vízisízést gyakorolta

Pár óra alatt öntötte el a víz a népszerű andalúz üdülőhelyet, a Costa del Sol-t. A tengerparti városok lakóinak sok helyen a házak tetejére kellett menekülniük az özönvízszerű áradás elől, ott várták, hogy kimentsék őket. Azonban van, aki meglátta az áradásban rejlő lehetőséget: ő egy furgon után kötött snowboardon gyakorolta a városi vízisízést.

LÁTVÁNYOS CSŐTÖRÉS: úsztak az autók Óbudán

Kedden hajnalban a III. kerületben, Óbudán, a Perc utca és a Lajos utca kereszteződésében törött el egy 400 mm-es víznyomócső. Hatalmas mennyiségű víz árasztotta el a környéket, a parkolóban helyenként az autók kerekei is alig látszódtak ki. Az emberek egymásnak is segítve próbálták menteni az autóikat az elárasztott parkolóhelyekről.

Sártengerré vált a folyó

Továbbra is özönvízszerű áradások és egymást követő sárlavinák sújtják Kína délnyugati részét. A hatóságok kétségbeesetten próbálják kimenteni a víz fogságába esett embereket és lecsapolni a helyenként óriási tavakká duzzadt folyókat, az esőzések azonban egyelőre nem csillapodnak. Eddig ezreket kellett kitelepíteni.

 

Lélegzetelállító képek a vízesésről

Elképesztő drónfelvételeket tettek közzé Kínában a Sárga-folyó legnagyobb vízeséséről, a Huoku-ról. Az esős évszakban óriásira duzzadt folyó másodpercenként több mint ezer köbméter vizet zúdít le a sziklába vájt csatornához hasonló mederben. A páratlan látványosság minden évben több tízezer turistát vonz a vadregényes környékre.

BRUTÁLIS: Mintha a Grand Canyont öntötte volna el egy cunami

Leginkább talán így lehet leírni, hogy néz ki a Sárga-folyó középső szakasza az esős évszak beköszönte után. A sziklák között, lépcsőzetesen alázúduló folyó ilyenkor óriásira duzzad, normál sebessége pedig többszörösére gyorsul. A part mentén összegyűlt érdeklődők lenyűgözve nézik a víz őrjöngő vágtázását.

Még mindig tart a vihar Kínában

Már harmadik napja tartanak az áradások Kínában, ahol a Dianmu tájfun tombol. Az özönvízben ketten meghaltak, és sokan megsérültek. Nagyon komolyak a károk a mezőgazdaságban. A vihar már Vietnámot is elérte, sok folyó kilépett medréből.

A kocsijából mentették ki a nőt

Drámai képek az amerikai áradásról. Az autójából mentettek ki egy nőt és kutyáját, miután elmerültek a vízben. Az Egyesült Államok déli részén pusztító áradásban már hárman haltak meg. Az áldozatok száma még növekedhet, mert sokakat még keresnek.  

 

Legalább 26-an meghaltak az áradásokban

Már 26 halálos áldozata van a Nyugat-Virginiai áradásoknak. Egy négyéves kisfiú is meghalt. Több mint száz házat teljesen elmosott a víz, hatvanezer otthon maradt áram nélkül. Ez az elmúlt 100 év legsúlyosabb áradása az államban.

Ítéletidő Brazíliában

Már legalább 16 halottja van a brazíliai áradásoknak. Az óriási esőzések földcsuszamlásokat okoztak. A sárlavinák lakóházakat sodortak el. Több embernek nyoma veszett, utánuk folyamatosan kutatnak a mentőcsapatok.

9 család perli az államot

Életveszélyesek a házak Ipolytarnócon, ezt állítják a falubéliek. A településen lakók évek óta küzdenek az áradással minden tavasszal. A víz most is meghaladja a négy métert, van olyan ház, ami lakhatatlanná vált. Többen beperelték magyar államot, amiért évek óta nem kapnak kártérítést.

Százezrek nem ünnepelhettek


szerző:
2015.12.26. 18:30
Százezrek nem ünnepelhettek

Világszerte százezrek karácsonya telt szomorúan az időjárás miatt. Az Egyesült Államokban 14 halálos áldozatot követeltek a tornádók és viharok. Dél-Amerika több országában 150 ezer embernek kellett elhagynia otthonát az áradások miatt. Szintén árvíz van Nagy-Britanniában, míg Ausztráliában az erdőtűz pusztított el 100 lakóházat.

Vihar után árvíz Spanyolországban

Az árvíz Andalúziát sújtotta a legjobban, ahol rekordmennyiségű csapadék esett, több városban az utcákon hömpölygött a víz. A tengerparti területeket cunamiszerű tengerár borította el, a több méter magas hullámok teljesen letarolták a Costa del Solt, a tartomány legnépszerűbb nyaralóhelyét.

Özönvíz Athénban - félelmetes videók!

Az államcsőd fenyegetése és a menekültáradat után Görögországot újabb csapás érte. Athénra valóságos özönvíz zúdult a napokon át tartó esőzések következtében.

Ritkán látható, döbbenetes felvételek készültek Szicíliában

Az áradat autók tucatjait zúdította a tengerbe. A helyiek szerint nem túlzás azt állítani, hogy igazi ítéletidő volt.

Pusztító áradás a Riviérán


szerző:
2015.10.04. 18:37
Pusztító áradás a Riviérán

Pusztító vihar csapott le a francia Riviérán. Az ítéletidőnek legkevesebb 16 halottja van, de többeket még keresnek. Az államfő katasztrófa sújtotta térségnek nyilvánította a területet.

Soha nem látott esőzés Japán keleti részén

Megáradt és átszakította a gátat egy folyó Japán keleti részén. A víz elöntötte a 65 ezer lakosú Dzsoszó városát. A szigetországban összesen 90 ezer embert telepítettek ki. Egy nőt nem találnak, az ő házát betemette egy földcsuszamlás.

BRUTÁLIS ÁRADÁS: Úsznak a házak Japánban

Így nézett ki a levegőből Dzsoszó városa. A 65 ezres települést szinte teljesen elárasztotta a medréből kilépő, gátakat átszakító Kinugava folyó. Az Etau tájfun nyomán 24 óra alatt fél méternyi víz esett vízgyűjtő területérel, ez okozta az áradást.
 

BRUTÁL: Ha csak egy videót nézel meg a viharkárokról, ez legyen az

Gyökerestül kitépett fák, leszakadt tetők, úszó autó - a legmegdöbbentőbb felvételek egy videóban.

GRÚZIA: Légkondi tetején ragadt medve, utcán sétáló viziló, romokon lépkedő strucc

Bár a tbiliszi állatkertből elszabadult vadak akár veszélyesek is lehetnek, egyelőre senkit sem bántottak. Az árvízben 12-en fulladtak meg. Húsz embert még keresnek. Félő, hogy ők sem élték túl a természeti katasztrófát.
 

Veszélyes nagyragadozók is kiszabadultak

Legkevesebb nyolc halott, rengeteg sérült, és szabadon kószáló ragadozók. Pusztító árvíz söpört végig a grúz fővároson, az áradat romokba döntötte az állatkertet, ahonnan tigrisek, oroszlánok, farkasok, medvék szabadultak ki, sok állat viszont ott fulladt meg a sártengerben.

Áradás miatt lezárták a hidakat Győrben

Hidakat és a rakpartot is le kellett zárni a Duna áradása miatt Győrben. Ma reggel rendelték el az árvízvédelmi készültséget a térségben. Közben a Rábán elkezdődött az apadás. Körmendnél vasárnap este tetőzött a folyó. a nyugati határnál az elmúlt hat napban annyi eső esett, mint máskor egy teljes hónapban. Az előrejelzések szerint a következő egy-két napban még lehet intenzív csapadék, de a hét második felében már szárazabb idő várható.

ÁRVÍZVESZÉLY: Ellepett szántóföldek, lezárt hidak

Árvízveszélyre figyelmeztet a tábla Győr belvárosában. A Kossuth és a Petőfi hidat valamint a rakpartot is lezárták elővigyázatosságból a Dunán levonuló árhullám miatt. Víz tör fel az út mellett, ellepte a szántóföldeket Vas megyében. A Rába több helyen elöntötte a mélyebben fekvő területeket. Ha sokáig így marad, kirohadhat az éppen fejlődésnek indult kukorica.

Rendőrök küzdöttek a kiskutyáért

Kutyát mentettek a rendőrök egy megáradt patakból Kolumbiában. A dél-amerikai ország északi részén napok óta szakad az eső, emiatt nemcsak áradások, sárlavinák is pusztítanak. Az állatot magával ragadta az ár és az utolsó pillanatban tudták kihúzni a vízből.

Tornádók és áradások Texas-ban

Egymást érik a tornádók az Egyesült Államok déli és középnyugati tagállamaiban, a forgószelek eddig legalább egy ember halálát okozták és több tucat sérültet kellett kórházba szállítani. Texas-ban a heves esőzések áradásokat okoztak, volt, aki a vízben elakadt autója tetején várta, hogy megmentsék.

Ítéletidő Dél-Amerikában


szerző:
2015.03.26. 18:40
Ítéletidő Dél-Amerikában

Ítéletidő tombol Dél-Amerika több országában is. Sokfelé áradások pusztítanak. Még olyan helyeken is, ahol amúgy egész évben alig esik valami csapadék. Brazíliában buszt nyelt el egy folyó, Peruban a földcsuszamlások 7 ember halálát okozták. Chilében szükségállapotot hirdettek.

Lavinák, áradások Európában


szerző:
2015.02.02. 18:30
Lavinák, áradások Európában

Ítéletidő Európában. A Pireneusok és az Alpok több területén a hirtelen érkezett nagy havazás miatt a legmagasabb fokozatú lavinaveszély van érvényben. A múlt héten 16 ember vesztette életét a lezúduló lavinák alatt. Közben több dél-kelet európai országban árvízek okoznak súlyos gondokat.

Ítéletidő Franciaországban


szerző:
2014.11.28. 18:45
Ítéletidő Franciaországban

Három ember meghalt, ketten pedig eltűntek a Dél-Franciaországban tomboló ítéletidőben. Sokakat helikopterekkel kellet kimenekíteni a villámárvizek elől. A Riviéra két településén tornádó pusztított. Csak idén már harmadszor zúdult özönvíz a régióra.


 

Egyre nagyobb gondot okoz a sok csapadék

Leszakadt domboldal, megáradt patakok, vízben álló szántóföldek. Egyre nagyobb gondot okoz a sok eső a Dunántúlon. A hatos főútra a reggeli órákban a felázott partfal csúszott le, ami eltorlaszolta az utat. Több megyében is homokzsákokkal, szivattyúkkal próbálják menteni a lakóházakat, hogy ne árassza el az épületeket a víz.


 

ESŐZÉS: Vízben álló szántóföldek, lezárt utak

Egyre nagyobb gondot okoz a sok eső a Dunántúlon. Több megyében is homokzsákokkal, szivattyúkkal próbálják menteni a lakóházakat, hogy ne árassza el az épületeket a víz. Volt ahol utat is le kellett zárni a vízátfolyás miatt.

Katasztrófa Genovában


szerző:
2014.10.11. 18:20
Katasztrófa Genovában

Napok óta tartó, brutális esőzés sújtja az északnyugat-olaszországi várost és környékét. Előbb vízáradat, majd szó szerint sártenger öntötte el a 600 ezer lakosú várost, aminek több része háborús övezetekre emlékeztet.
 

Úszik a déli part a Balatonnál


szerző:
2014.09.24. 17:17
Úszik a déli part a Balatonnál

A tó vízállása rekordokat dönt: elérte a 135 centit, miközben két éve még egy méterrel alacsonyabb volt a víz a mederben. Van, ahol már csak gumicsizmában lehet megközelíteni a nyaralókat.

Hatalmas eső zúdult a Dunántúl több településére

Percek alatt utakat mosott el, udvarokat és pincéket öntött el a víz. Somogyban egy ötgyermekes családnak az éjszaka közepén kellett kimenekülnie a házából, mert az épületbe megállíthatatlanul tört be a sáros áradat.

Sokan fotózzák az áradó Drávát

Jól bírják a gátak a nagy terhelést. Egyelőre figyelőszolgálat ellenőrzi a Dráván, hogy nincs-e szivárgás. Eközben sokan mennek az áradó folyóhoz fényképezni.

 

Van, akinek mindenét elvitte az ár

Apadnak a folyók, de még mindig harmadfokú az árvízvédelmi készültség az országban. Eddig 287 embert kellett kitelepíteni vagy kimenekíteni otthonából az erős esőzések és az ár miatt.

Így fest az ország az özönvíz után

Jött, látott és pusztított. Az elmúlt napok időjárása minden volt, csak kellemes nem, mintha dézsából öntötték volna úgy esett napokon át, azt hittük már sosem áll el.

Mi minősül közveszélyokozásnak?

Az elmúlt hetek esőzései, áradásai miatt két gazda gallyakból és földhányásból alkalmi gátat épített, hogy megvédjék termőföldjeiket. Ezzel a lakóházak felé terelték a vizet, így ez már közveszélyokozásnak minősül, amely öt-tíz év szabadságvesztéssel is büntethető.
 

Vízben áll a fél ország

A változásban lévő éghajlat első jeleit már a saját bőrünkön tapasztalhatjuk, ugyanis egyre kaotikusabb a helyzet, ami az időjárásunkat illeti az utóbbi időszakban.

Ár: Órák alatt fél méteres emelkedés

Újabb falvakat öntött el a víz Zalában, a Balatonon szivattyúznak, Csongrád mellett vonat ütközött egy kidőlt fának, Szigetszentmiklóst pedig özönvíz öntötte el.
 

ÁRADÁS: Kenuval közlekednek az utcán a helyiek

A Vas megyei Csákánydoroszlón a kerítés sem látszik ki a vízből. A falura éjszaka tört rá a víz, a Rába és a Vörös patak egyszerre öntötte el a település nagy részét.

A házőrzők is csurom vizesek


szerző:
2014.09.14. 14:46
A házőrzők is csurom vizesek

Veszprém megyében a belvíz okozott komoly problémákat. Pápán az egyik utcában szinte minden ház udvaráról szivattyúzni kellett a vizet. A heves esőzések miatt a buszpályaudvar mellett is vízben gázoltak az autósok.

Két újabb települést fenyeget az ár

Zalaszombatról és Szíjártóházáról délután kezdték menekíteni az ott élőket. A katasztrófavédelem úgy döntött, veszélyben lennének, ha maradnak. Több megyében is áradnak a folyók, patakok. Mostanra több mint 60 településen védekeznek az árvíz ellen, és már 200 embert telepítettek ki.

Negyven centis víz állt az úton


szerző:
2014.09.04. 14:31
Negyven centis víz állt az úton

Elzárt a külvilágtól az áradó Principális-csatorna egy települést Zalában, a zsigárdmajori gyerekek nem tudtak iskolába menni reggel.

Iszapos első lépések a Duna távozása után

A víz kettéosztotta a növényeket élő zöldre és szürkéskék holtra, akár egy Tim Burton film díszletén. Viszont sokkal jobbak a híreink a Szentendrei-szigetről, mint múlt hétvégén. Dunabogdány kapui megnyíltak, Kisoroszi pedig megszűnt lakatlan szigetté lenni.

Hosszú tetőzés és lassú apadás várható

Továbbra is több tízezren védik a gátakat, a Duna azonban nem áll meg. Az utolsó nagy csatát Baján vívják, itt 991 centiméteres rekord vízmagasságot ért el a folyó. A szakemberek hosszan tartó tetőzésre és lassú apadásra számítanak.

Fókusz 13-06-10


szerző:
2013.06.10. 19:45
Fókusz 13-06-10

Fókusz: Riportereink bejutottak az árvíztől elzárt településekre, Kismarosnál a háztetőkig emelkedett Dunában járőröztünk. Dunabogdányban állatokat mentettünk. Azt az asszonyt, akinek konyhájában térdig gázoltunk a vízben, néhány órával később kimenekítették.

Rekordokat dönt az évszázad árvize

A Belgrád rakpartra rá sem lehet ismerni. Szentendre sétáló utcái turisták helyett homokzsákokkal vannak tele. A vizek városát, Győrt, pedig teljesen elárasztotta a víz. A Duna csak jön, és jön, pedig még több nap van a tetőzésig.

Veszélyhelyzetet rendelt el a miniszterelnök

Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye egészét, valamint Pest megye és a főváros egyes területeit is érinti az elrendelt veszélyhelyzet.

Magyarok mentek segíteni a thaiföldieknek

Kibírták a gátak, Bangkok központját egyelőre nem öntötte el az ár, pedig szombatra várták a legmagasabb vízszintet.

Tovább ostromolja az ár Bangkokot

A thaiföldi főváros több kerülete már víz alatt van, de a kormány szerint a következő napokban újabb városrészekbe törhet be a víz.

Újabb áldozatokat követelt az olasz áradás

Már legalább nyolc halottja van az olaszországi ítéletidőnek.

Drámai mentés Kínában


szerző:
2011.10.15. 12:13
Drámai mentés Kínában

A tűzoltók az utolsó pillanatban hoztak ki 42 utast és a sofőrt egy buszról, amely majdnem teljesen elsüllyedt egy áradásban.

Többszáz áldozatot követelt az áradás

Már csaknem 270 halottja van a thaiföldi áradásoknak.

Óriási áradásra készülnek Észak-Dakotában

A Souris folyó áradása miatt szerdán 12 ezer embert telepítenek ki az észak-dakotai Minotban.

Drámai menekülés az áradatból


szerző:
2011.06.20. 15:01
Drámai menekülés az áradatból

A házaspár egy hídon sétált Kínában, amikor a folyó kilépett medréből és az árvíz elsodorta az átkelőt.

Tízezreket űzött el otthonából az ár Kínában

Kína délnyugati részén a napok óta tartó esőzés miatt több települést öntött el az ár. 14 ember meghalt, 35-en eltűntek.

Nem kell többé félnie a felsőzsolcaiaknak

Már nem veszélyeztetné egy tavalyihoz hasonló árvíz Felsőzsolcát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való