KERESÉS search-close

ár

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ár"

Tavalyi árakkal indul a dinnyeszezon

A tavalyi árakkal, vagy alig drágábban indul a dinnyeszezon több hipermarketben. Az esőzések miatt a dinnye később kezdett érni a tavalyinál, de pár napon belül a legtöbb helyen már hazai gyümölcsöt fognak árulni. A Magyar Dinnyetermelők Egyesülete szerint a gazdák költségei akkor térülnek meg, ha a fogyasztói ár nem megy 100 forint alá.

Nem lesz olcsóbb a szállás, hiába csökkentik az áfáját

A szállodaszövetség elnöke szerint hiába csökkentik a szállásadók áfáját, attól még nem lesz olcsóbb a szállás, mert a béremelésre és korszerűsítésre kell a pénz. Csütörtökön jelentette be a pénzügyminiszter, hogy megfeleznék a szállásadók terhét. Varga Mihály emiatt árcsökkenésre számított.

Nem drágul a húsvéti sonka

A tavalyihoz hasonló sonkaárakat ígér idén húsvétra az egyik legnagyobb kiskereskedelmi lánc vezetője. A termelők költségei nőttek, de a fokozódó verseny hatására a bolti árak alig változnak a terméktanács szerint. Azt javasolják, hogy bejáratott üzletekben vagy hentesektől vásárolják meg a sonkát, ügyeljenek a szavatossági időre, de ne hagyják az utolsó napra a beszerzést. 

ÁRADÁS: így öntötte el Franciaország egy részét a víz

Legalább hatan meghaltak a délkelet-franciaországi súlyos áradásokban. Az utóbbi napok nagy esőzései miatt a folyók kiléptek medrükből, és egész településeket öntöttek el. Sok ember esett a víz fogságába, őket csónakokkal és helikopterekkel mentik. Köszönjük a felvételeket Kuun Aladárnak.

Miért emelkedtek meg brutálisan a balatoni büfék árai?

Egy sima lángos ötszáz, egy sajtos-tejfölös kilencszáz forint is lehet a Balatonon. A Konyhafőnök korábbi versenyzőjével kipróbáltuk, hogy két sajtos-tejfölös lángos árából, tehát 1800 Ft-ból otthon mire jutunk, hány palacsintát, lángost tudunk sütni.

Alberto lerohanta Kubát


szerző:
2018.05.30. 18:17
Alberto lerohanta Kubát

Elképesztő szerencsével menekült meg két ember Kubában, amikor a híd, amin épp átkeltek, beomlott a megáradt folyóba. Az utolsó pillanatban tudtak csak átugrani a szerkezet épségben maradt részére.

 

Lesz elegendő tojás húsvétra

Lesz elegendő tojás húsvétra a Baromfi Terméktanács szerint. Az ünnepi időszakban 30-40 százalékkal több tojás fogy, mint egy átlagos hónapban. A hazai termelők a szükséges mennyiség 80 százalékát termelik, a többit az Európai Unióból – főként Lengyelországból hozzák be. 

Csökkenhet az üzemanyagár?

Pont egy évvel ezelőtt, ezen a napon 3 forinttal olcsóbb lett a 95-ös benzin, és 5-tel a gázolaj literje mától. Tavaly megírtuk, hogy az akkori évben alig néhány forinttal ingadoztak az árak, de áprilistól komolyabb áresés jött - a GKI szerint. Úgy számoltak, megszűnik a bevezetett többlet jövedéki adó, amelyet legfeljebb 50 dolláros hordónkénti árhoz kötöttek. A benzinkutakon egyelőre majdnem 20 százalékkal többet kellett fizetni az üzemanyagokért, mint 2016-ban. 

Alacsonyabb is lehetne a gáz piaci ára?

Egyre olcsóbban veszi, de a fogyasztóknak drágábban adja a gázt az állam az MSZP szerint. Az ellenzéki párt úgy látja: hiába a rezsicsökkentés, az emberek olcsóbban juthatnának gázhoz, ha piaci alapon határoznák meg a gázárat. Azt mondják: egy év alatt két havi számlával károsítják meg a kormány a fogyasztókat. A Fidesz szerint az MSZP hiteltelen, mert kormányon mindig csak emelte a gáz árát. A világpiaci áresés ellenére a kormány nem tervez újabb árcsökkentést.

Nagy betűs lesz a kilónkénti ár

Nagyobb betűkkel kell kiírni a tojás kilónkénti árát hétfőtől, ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium rendelete mondja ki. Szerintük a vásárlókat megtéveszthetik a darabárak, és a magyar termelők is rosszul járnak a látszólag olcsóbb import tojás miatt. A termelők azt mondják: a magyar tojás nem csak jobb és nagyobb, mint az import, hanem frissebb is, ezért érdemes inkább a hazait választani.

Az elszabadult komp története

Napok óta tele az internet azokkal a videókkal és fotókkal, amelyek a brutálisan, megállíthatatlanul zajló Tiszáról készültek. Riporterünk testközelből is megnézte a jelenséget és találkozott katasztrófaturistákkal is. Most az is kiderül, hogyan ért véget az egész országot lázban tartó elszabadult komp története.

A TERMÉSZET EREJE: Jégzajlás a Szamos folyón

Mikes Norbert felvételén jól látszik, jég borítja a Szamos felszínét. Parttól- partig ér, amíg a szem ellát. Több 10 km hosszan úszik az árral. A víz szintje méterekkel megemelkedett. A folyó kilépett a medréből és pillanatok alatt elöntötte az árteret. A töltés mentén végig áll a víz. Készültség van. Forrás: Crome Foto&Video

Munkabér miatt drágul a kenyér

Drágul a kenyér a pékségekben februártól - a Pékszövetség szerint. A kenyér, a zsemle és a kifli ára 10-15 százalékkal emelkedhet, a többi terméké pedig akár harminc százalékkal is. Ezt azzal indokolják, hogy a kötelező minimálbér emelés miatt magasabb fizetést kell adni a dolgozóknak, és azt mondják, a pékségek ezt csak áremeléssel tudják kigazdálkodni.

Madárinfluenza: drágul a tojás

A madárinfluenza miatt visszadrágulhat a tojás ára a tavalyi, áfa-csökkentés előtti szintre. A termelők szerint ugyanis a betegség miatt egyre kevesebb a tojás. Pedig egy hete még minden piaci szereplő tartós-árcsökkenésről beszélt. A kormánypártok szerint csak átmeneti drágulás jöhet. Az MSZP egységes áfa-csökkentést szeretne, és akkor nem lehetne trükközni az árakkal.

Mészáros cége nyert a XIII. kerületben is

Mészáros Lőrinc cége újíthatja fel a Lehel Csarnokot 225 millió forintért egy másik társasággal közösen. Ez a Közbeszerzési Értesítőből derült ki. A cégbe tavaly júniusban vásárolta be magát a felcsúti polgármester, aki így résztulajdonossá vált. A nyílt pályázatot az MSZP-s Tóth József vezette 13. kerületi önkormányzat írta ki. Az önkormányzat azt közölte, a pályázataiknál nem szempont az, hogy ki a tulajdonos, az elsődleges szempont a szakértelem, az ár és a referencia.

SÁRLAVINA: A betonkerítést is kidöntötte a hömpölygő ár

Sárlavina öntötte el csütörtökön a Győr-Moson-Sopron megyei Örkénypusztát. A hirtelen lezúduló jelentős mennyiségű csapadék miatt több háznál térdig ért a víz. A hömpölygő áradatnak akkora ereje volt, hogy még a betonkerítést is kidöntötte. A helyi lovardát is elöntötte a környező dombokról érkező sártenger.

A füstölt húsok éves forgalmának 25-30 százalékát adják el a következő napokban, a húsvéti ünnepek közeledtével. A hentesek azt mondják, senki ne higgye, hogy pár száz forintért különleges minőségű áruhoz juthat. Megkérdeztünk pár hentest.

Olcsó lett a benzin Magyarországon

Csak Ukrajnában olcsóbb a benzin, az összes környező országban drágábban lehet tankolni, mint Magyarországon - ez derül ki az Autóklub összeállításából. Az általunk megkérdezett elemző szerint tartósan 300 forint környékén maradhat a benzinár. Az olcsóbb üzemanyagból többet is vesznek az autósok. Az olajár tovább csökkenhet az elemzők szerint, de a kutaknál ettől nem fog a végtelenségig csökkenni az üzemanyagok ára.

Belefulladt egy 18 éves fiú a Sajóba

Csak a holttestét találták meg annak a tizennyolc éves fiúnak, aki elmerült a Sajóban Szirmabesenyőnél a hétvégén. Szemtanúk szerint a fiú úgy gondolhatta, sekély a folyó, így a parthoz közel sétált a vízben, ami váratlanul elragadta.

ÁRVÍZ: Van, ahol már csak csónakkal lehet közlekedni

Muraszemenyén embereket kellett kimenekíteni a házukból, mert ma reggelre mellkasig érő víz vette körbe az épületeket. Stábunk Szlovénia felől bejutott két, külvilágtól elzárt faluba.
 

Iszapos első lépések a Duna távozása után

A víz kettéosztotta a növényeket élő zöldre és szürkéskék holtra, akár egy Tim Burton film díszletén. Viszont sokkal jobbak a híreink a Szentendrei-szigetről, mint múlt hétvégén. Dunabogdány kapui megnyíltak, Kisoroszi pedig megszűnt lakatlan szigetté lenni.

Készültségben az ország, közeleg az ár

Nem hagyják el otthonukat, inkább befalazzák annak nyílásait, és csónakkal közlekednek majd. Riporterünk Nagymaros környékén azokat a családokat kereste fel, akik megtanultak együtt élni azzal, hogy életük munkáját időnként ellepi a víz.

Magyar kontra külföldi, igazi meglepetéssel

Azt mondják, hogy vegyünk magyar árut. Elindultunk hát, és bevásároltunk csak az árat nézve, és bevásároltunk úgy, hogy csak magyart vettünk. Semmi sem úgy volt, ahogy eredetileg gondoltuk.

Házon kívül 13-02-20


szerző:
2013.02.20. 23:15
Házon kívül 13-02-20

Házon kívül: 400 négyzetméteres házból a pincébe. Mennyibe kerül egy Balaton-parti ingyen nyaralás? Családfenntartó gyerekek.

Mekkora áremelkedés jön még?

Önök miről mondanának le, ha még 20-30 százalékkal nőne a legfontosabb élelmiszerek ára? A húsról? A zöldségről? A tejtermékekről? Vagy úgy érzik, hogy már nagyon sok mindenről lemondtak, és ötletük sincs, miről lehetne még?

Házon kívül 12-01-24


szerző:
2012.01.24. 22:40
Házon kívül 12-01-24

Házon kívül: Hátborzongató interjú a machetés mészárossal. Mit tegyünk, ha már alig bírjuk fizetni a tankolást? A tehetősek mentsvára az új GYED?

Újabb drágulás üzemanyag fronton

Emeli bruttó 4 forinttal a benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a MOL.

Holnaptól jönnek a drágább gyógyszerek

Szombattól 534 gyógyszerért kevesebbet, 1686 készítményért viszont többet kell fizetni a patikákban.

Csúcson a gázolj ára


szerző:
2011.09.28. 11:38
Csúcson a gázolj ára

4 forinttal drágult a gázolaj, szerdától literenként átlagosan 387 forintba kerül.

Házon kívül 11-09-13


szerző:
2011.09.13. 23:40
Házon kívül 11-09-13

Házon kívül: Reálhozam mizéria - Sokan tízezrekre, sőt százezrekre számítottak, de mégsem kaptak semmit. Mennyibe fáj az iskolakezdés? - Tankönyvek, ruhák, táska, ceruzák: mennyi marad szeptemberre a gyerekek beiskolázása után? Forintosított devizahitelek - A kormány terve szerint alacsony árfolyamon lehetne átváltani a svájci frankos és euróhiteleket.

Olcsóbb lesz a benzin szerdától


szerző:
2011.06.27. 16:28
Olcsóbb lesz a benzin szerdától

A benzin hat forinttal, a gázolaj 9 forinttal lesz olcsóbb.

Változnak a TB-támogatott gyógyszerek árai

Több mint 300 gyógyszer drágul, és csaknem 200 olcsóbb lesz július elsejétől.

Kevesebbért többet tankolhatunk


szerző:
2011.06.07. 14:08
Kevesebbért többet tankolhatunk

Szerdától öt forinttal csökkenti az üzemanyag nagykereskedelmi árát a MOL.

Mennyit kellene fizetnünk a természetért?

Mi az ára egy tónak, egy erdőnek vagy a kilátásnak egy zöld parkra? Erre kerestek választ brit tudósok.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A benzin és a gázolaj is 2 forinttal lesz olcsóbb szerdától.

Harcol a kormány az olcsóbb cukorért

Júniustól olcsóbb lehet a cukor - ezt reméli a kormány. Eladnak kétmillió kilót a stratégiai raktárakból.

Több pénzt hagyunk a boltokban


szerző:
2011.05.11. 11:57
Több pénzt hagyunk a boltokban

A cukor és a liszt több mint 60 százalékkal kerül többe, de jelentősen emelkedett egyéb élelmiszerek ára is egy év alatt.

Nem lesz drágább a húsvét


szerző:
2011.04.17. 17:35
Nem lesz drágább a húsvét

Nem nőttek jelentősen a húsvéti ételek árai. A kalácsot, a sonkát, és a tojást most akciós áron kínálják a legtöbb boltban.

Többe kerül a mindennapi betevő


szerző:
2011.03.11. 10:43
Többe kerül a mindennapi betevő

Az elmúlt egy évben az élelmiszerek, a háztartási energia és az üzemanyagok ára nőtt a leginkább.

Egyre sokkolóbbak az üzemanyagárak

Szerdától ismét árnövekedés lesz, a benzin országos átlagos ára 376 forintra nő, míg a gázolajé 372 forintra.

Kúszik felfelé a cukor ára


szerző:
2011.02.26. 09:42
Kúszik felfelé a cukor ára

Több kereskedelmi lánc üzleteiben egy kiló cukrot már 300 forintért kínálnak.

Eldugott halászfalut özönlenek el a sztárok

Dél-Amerika legfelkapottabb üdülőhelyévé kezd válni egy kicsiny uruguayi falu.

Vonatozásra csábító árak


szerző:
2011.01.21. 14:10
Vonatozásra csábító árak

A MÁV Zrt. vezetése a személyszállítás árpolitikáját felülvizsgálva olcsóbbá tenné a vasutat.

Kitelepítések sorozata országszerte

Négy megyében összesen 21 embernek kellett elhagynia az otthonát szerdán a belvíz miatt. Ezzel a kitelepítettek száma 195-re nőtt.

Vége a vásárlók lekenyerezésének?

Nem lehet önköltségi ár alatt adni az áruházláncok sütödéjében készített kenyeret.

Hadsereg küzd az árral Boszniában

Több mint kétezer embert evakuáltak eddig Bosznia észak-keleti részén az áradások miatt.

Olcsóbb a benzin


szerző:
2010.11.04. 07:40
Olcsóbb a benzin

Két forinttal csökken a benzin ára csütörtöktől a hazai töltőállomásokon.

Elmosott az ár egy görög szigetet

A heves esőzések folyókká változtatták az utcákat Híoszon. Egy ember meghalt, amikor autóját elmosta az áradat.

Fél Kettő 10-10-06


szerző:
2010.10.06. 14:35
Fél Kettő 10-10-06

Fél kettő: Teljes pusztulás - Az ár sújtotta földeken és a folyókban visszafordíthatatlan az okozott kár. Játékszenvedély - Egy férfi 120 milliót bukott szerencsejátékon. Hogyan alakul ki a függőség? Ismerős közeg - Újra sorozatban szerepel Xantus Barbara, vendégünk a színésznő.

Ismét drágul az üzemanyag


szerző:
2010.09.13. 19:04
Elöntött házaikat javítják a bőnyiek

Több tucatnyian még mindig nem tudtak visszaköltözni otthonaikba Bőnyön, ahol május közepén több mint 100 házat öntött el az árvíz.

Düh áradat lepte el Felsőzsolcát

Felsőzsolcáról még mindig nem vonult le az ár. Most azonban nem a víz, hanem az emberekben fortyogó düh öntötte el a falut.

Négy napig lógtak a fán a gyerekek

Csimpaszkodva élte túl az árvizet két kislány Mexikó északkeleti részén, ahol árvíz pusztított.

Olcsóbb lesz a benzin szerdától


szerző:
2010.07.05. 14:20
Olcsóbb lesz a benzin szerdától

A benzin ára 3, a gázolajé pedig 5 forinttal csökken szerdától a hazai töltőállomásokon.

Árvíz hozta kígyó marta meg


szerző:
2010.06.30. 15:42
Árvíz hozta kígyó marta meg

Vélhetően egy viperát sodort a környező hegyekből a víz Tolcsvára.

Energaiár: nincs döntés a támogatásról

Az IMF-fel kötött megállapodás alapján július elsejéig lehet ezt fizetni.

Családokat szakított szét a víz

Több száz család nem tudott visszaköltözni a házába az árvíz, vagy a viharok pusztítása után országszerte.

Csaknem száz életet követelt az ár

Az ázsiai ország déli részén már 1,4 millió embernek kellett elhagynia otthonát.

Rekordáron a benzin


szerző:
2010.06.15. 18:21
Rekordáron a benzin

Szerdától újra drágul az üzemanyag. A 95-ös benzin átlagára 343 forint lesz.

Ismét csúcson az üzemanyagárak


szerző:
2010.06.14. 19:22

Nem apadnak a segélyek


szerző:
2010.06.11. 13:44
Nem apadnak a segélyek

Nem csökkent az adakozási kedv az elmúlt napokban.

Több százezer állattetem fertőz Borsodban

Megkezdték a védőoltások beadását az árvíz-sújtotta településeken, hogy megelőzzék a fertőzéseket.

Meghalt egy férfi Felsőzsolcán


szerző:
2010.06.06. 20:17
Meghalt egy férfi Felsőzsolcán

Halálos áramütés ért az elöntött házában egy középkorú férfit Felsőzsolcán. Holttestére a mentőegységek találtak rá.

Betört a víz Felsőzsolcára


szerző:
2010.06.06. 18:22
Betört a víz Felsőzsolcára

Délutánig közel kilencszáz embert menekítettek ki otthonából Felsőzsolcán, ahol a megáradt Sajó szinte az egész várost elárasztotta.

Nem tanítanak az árvíz miatt


szerző:
2010.06.06. 15:44
Csaknem 4 ezer embert kellett kitelepíteni

Az elmúlt néhány órában újabb száz embert kellett kitelepíteni az árvíz miatt Borsodban.

Diákok is segítenek a gáton


szerző:
2010.06.06. 14:05
Diákok is segítenek a gáton

A háromezer magyar honvéd mellett már a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatói is csatasorba álltak az árvíz elleni harcba.

Apadásnak indultak a folyók


szerző:
2010.06.06. 11:51
Apadásnak indultak a folyók

Az Edelény jelentős részét elárasztó Bódva öt centimétert apadt az éjszaka, azóta óránként egy centiméterrel alacsonyabb a víz szintje.

Több mint 20 ezren védekeznek


szerző:
2010.06.06. 11:20
Több mint 20 ezren védekeznek

Jelenleg nyolc megyében van érvényben a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet.

Továbbra is akadozik a vonatközlekedés

Az észak-magyarországi és a dunántúli területeken továbbra is korlátozásokra kell számítaniuk az utasoknak, több helyen pedig pótlóbuszok közlekednek.

A tűzoltók is a vízzel küzdenek

Szombaton összesen 650 alkalommal hívták segítségül a tűzoltókat az országban.

Derékig ér a Sajó Felsőzsolcán

Legalább egy tucat ház dőlt össze Felsőzsolcán, ahol a Sajó áradása miatt az utcákban néhol derékig ér a víz.

A víz fogságában – szombati krónika

Tovább nőtt a kitelepítettek száma, országosan eddig összesen 2600 embernek kellett elhagynia otthonát.

Életveszélyessé vált több ház Ócsanáloson

A település nagy részét a víz teljesen elzárta a külvilágtól, csak teherautókkal, munkagépekkel lehet közlekedni.

Nyolc települést zárt el a víz


szerző:
2010.06.05. 12:42
Nyolc települést zárt el a víz

Jelenleg nyolc település van elzárva a külvilágtól Borsod megyében.

A Duna is akadályozza a vonatokat


szerző:
2010.06.05. 12:12
A Duna is akadályozza a vonatokat

Már a Duna áradása miatt is korlátozások vannak a vonatközlekedésben.

Nem javul a tömegközlekedési helyzet

Az észak-magyarországi és a dunántúli területeken továbbra is korlátozásokra kell számítaniuk az utasoknak.

Áldatlan állapotok Tolcsván


szerző:
2010.06.04. 17:19
Áldatlan állapotok Tolcsván

350 házat öntött el az ár péntek éjszaka. A település történetének legnagyobb árvizét élték át a helybeliek.

Viszi a víz Edelényt


szerző:
2010.06.04. 16:54
Viszi a víz Edelényt

Éjszaka két helyen is átszakadt a gát. A Bódva betört az utcákra, több méter mély víz hömpölygött végig a házak között.

Árvízi üzemmód Budapesten is


szerző:
2010.06.04. 11:27
Árvízi üzemmód Budapesten is

A Duna már elérte a budai alsó rakpartot, várhatóan még ma mind a két rakpartot teljes hosszában lezárják.

Áradás és belvíz pusztít az Alsó-Tisza vidékén

Egyre nagyobb területen okoz gondot a belvíz Csongrád megyében és az Alsó-Tisza vidékén. A folyamatos esőzés nehezíti a védekezést.

Nem apad a víz Bőnynél


szerző:
2010.06.04. 08:34

24 óra a gátakon!


szerző:
2010.06.03. 21:08
24 óra a gátakon!

A Fókusz a Bodvánál töltötte az éjszakát, ahol több százan harcoltak az árral megállás nélkül. Falvak, amelyek három hete nem szabadulnak a víz fogságából! Bejutottunk a legelzártabb településekre!

Tízezren védekeznek az ár ellen


szerző:
2010.06.03. 19:04
Tízezren védekeznek az ár ellen

Nő a feszültség Edelénynél és Szendrőben. Rendkívüli a helyzet a Borsod megyei Ócsanáloson is.

Betört a víz az iskolába


szerző:
2010.06.03. 17:04
Betört a víz az iskolába

Már csütörtökön befejeződött a tanítás a szederkényi általános iskolában miután az árvíz elöntötte az épületet és annak udvarát.

A Duna is árad


szerző:
2010.06.03. 15:58
A Duna is árad

Megkezdődött a védekezés a Római-parton, a Duna ugyanis várhatóan 800 centiméter felett tetőzik hétfőn ezen a szakaszon.

Budapestre tart az ár


szerző:
2010.06.03. 13:39
Budapestre tart az ár

A fővárosban is lehetnek kitelepítések a Duna magas vízállása miatt, a folyó vízszintje ugyanis folyamatosan emelkedik.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való