KERESÉS search-close

ápoló

68 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ápoló"

Színészi pályáját adta fel a Barátok közt egykori szereplője azért, hogy ápoló lehessen!

Gyakran kétszáz plusz órát dolgoznak egy hónapban, vagyis még egy ember munkáját végzik el a magyarországi ápolók! Ennek ellenére a Barátok közt korábbi szereplője Németh Franciska azért lépett ki a sorozatból, hogy ápolónő lehessen, hogy emberek gyógyításában legyen szerepe. Franciska sokat tanult álmai munkájáért: a hivatásért, amit szerte a világban egyre kevesebben választanak.

Kásler Miklós szerint elkerülték a krízist az egészségügyben

Nem valószínű, hogy a közeljövőben nyugat-európai bérek lesznek az egészségügyben, de a betegellátás biztosított - erről beszélt az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós szerint az utolsó pillanatban léptek, így elkerülték a krízishelyzetet.

Ellopta a beteg bankkártyáját az ápoló

Öntudatlan férfi bankkártyáját lopta el a mentőautóban az egyik ápoló. A lopott kártyával összesen félmillió forintot próbált felvenni azoknak a rendelőknek a közelében, amerre a munkája miatt járt. Végül összesen 185 ezer forintot tudott ellopni. A 28 éves mentőápolót kifosztás miatt a bíróság 22 hónap börtönre ítélte.

10 órán át műtötték az ápolót

Csak a mentőautó szirénáját és a hatalmas csattanást hallották – ezt mesélte Híradónknak a szolnoki mentőautóbaleset egyik sérültje. A fiú édesanyjával és testvérével utazott a buszon, amikor beléjük vágódott a mentőautó, ami valószínűleg megcsúszott a szakadó esőben. A balesetben ketten meghaltak, 24–en pedig megsérültek. Az életveszélyesen sérült mentőápolót tegnap csaknem tíz órán át műtötték, úgy tudjuk, már jobban.

 

”Az orvosok jogai is sérülnek”

Rendszeresen sérülnek a betegek, az orvosok, és az ápolók jogai is a sürgőségi osztályokon-ez derült ki a Társaság a Szabadságjogokért szervezethez érkezett történetekből. A betegek azt sérelmezték leggyakrabban, hogy nem mondják meg nekik, miért és mennyit kell várakozniuk. A dolgozóknak pedig sok kórházban nem biztosítják a megfelelő eszközöket a munkájukhoz.

Patkány esett egy ápolóra a kórházban

Patkányok miatt beszakadt a Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriájának egyik álmennyezete, az egyik állat ráesett egy ápolóra. Ezt állítja a kórház egyik névtelenséget kérő dolgozója, aki nyilatkozott Híradónknak. Stábunk hétfőn rejtett kamerával járt az intézményben, több dolgozó is megerősítette, hogy tényleg vannak a patkányok az épületben. A kórházfenntartótól közölték, a mennyezet nem szakadt le, csak egy állatot láttak, és elrendelték az irtást.

Egy áruházi raktáros a dupláját keresheti, mint egy kórházi szakápoló

Egy áruházi raktáros, akinek a takarítás és a kukák kiürítése a feladata, a dupláját keresheti, mint egy kórházi szakápoló. És egy egyetemi adjunktusnál is többet vihet haza. Lázár János miniszter elismerte, hogy előfordulhatnak ilyen esetek, de szerinte most nincs pénz az eddigieknél nagyobb béremelésre az állami szférában. A szocialisták azt mondják, ez a bérkülönbség elfogadhatatlan.

 

Keveslik a béremelést a mentősök

Egyre többen mondanak fel a mentőszolgálatnál, mert magasabb béremelésre számítottak, mint amennyit kapnak ebben az évben - ezt mondta az RTL Híradónak egy mentőápoló. Azt mondta, csak három állomásról 15 mentőst tud, aki a felmondási idejét tölti, sokan új állás után néznek. A mentőszolgálat főigazgatója szerint nincs szakemberhiány náluk, és nem mondtak fel többen, mint máskor.

Orvosok miatt halhatott meg

Két orvos és egy ápoló miatt halhatott meg egy 88 éves budapesti asszony. A Zsaru magazin cikke szerint a nőt 2015 január végén vitték kórházba, másnapra ott halt meg. A vizsgálatok alapján azért, mert túladagolták neki a fájdalomcsillapítót. A nyomozást április elején, vádemelési javaslattal zárták le. A kórházban nem nyilatkoztak, csak annyit írtak, hogy a rendőrök nekik – hivatalosan- nem szóltak az esetről.

Sátáni belső hang utasította, hogy öljön

Sátáni belső hang utasította, hogy öljön - ezt mondta egyik korábbi vallomásában az az ápoló, akit most, nem jogerősen, 13 évre ítéltek. Azzal vádolták, hogy megölt egy beteget egy budapesti idősek otthonában. Ott először semmit sem vettek észre, azt hitték, hogy az idős, beteg asszony természetes úton halt meg. Azután indult nyomozás, hogy az ápoló a pszichiátriai klinikán bevallotta, ő gyilkolt.

Kétszer is ölni akart az ápoló

Kétszer is gyilkolni akart az idősotthon betegápolója Budapesten. Az ügyészség vádirata szerint a 35 éves férfi előbb egy 71 éves asszonyt akart megfojtani, aki túlélte a támadást. Egy óra sem telt el, bement egy másik szobába és ott megfojtott egy magatehetetlen 83 éves nőt. Aztán feladta magát. Ügyvédje szerint a férfi beteg, kezelésre szorul. Az ügyészség szerint büntethető, és akár 20 évre is börtönbe küldenék.

Egyre több idősotthonra van szükség

Vannak olyan élethelyzetek, mikor egy idős ember ápolását családon belül nem lehet megoldani, mivel egy családtag kiesése a munkarendszerből komoly problémát okozhat. Szerencsére azonban egyre több intézmény közül lehet választani.

Megvert egy beteget, bíróság elé állítják

Vádat emeltek az ellen a betegápoló ellen, aki tavaly áprilisban megvert egy agresszívan viselkedő, részeg beteget a miskolci Megyei Kórházban. A beteg arc- és orrcsontja eltört. A kórház főigazgatója most az RTL Híradónak azt mondta, a történtek után azonnal belső vizsgálat indult, a feljelentést ezután tették. Az ápolót azonban nem tudták felelősségre vonni, mert kilépett a munkahelyéről.

Nincs elég pénz, orvosok, ápolók mennek el

Egy négy gyerekes orvos-közgazdász fél éve elvállalta az igen csak rövid szavatosságú egészségügyi államtitkárságot. Pedig tudnia kell, hogy nincs elég pénz, orvosok, ápolók mennek el, és nem csak a szánalmas bérek miatt, a kórházak egy részét be kellene zárni, a kulcsszereplő háziorvosok közül majdnem minden második elmúlt 60 éves – miben bízik Ónodi-Szűcs Zoltán?
 

Ápolóként dolgoztatnák a kormánytagokat

Dolgozzanak ápolóként, vagy beteghordóként néhány napot a kormány tagjai, ezt kéri a Független Egészségügyi Szakszervezet. Szerintük ugyanis a kormánynak fogalma sincs arról, milyen állapotok vannak a kórházakban. A kezdeményezést az Egészségügyi Államtitkárság felületes akciónak minősítette.

90 éves beteg pénzét lopta el az ápló

Hatezer forinton bukott meg a tolvaj ápoló. Éjszaka fosztotta ki idős, magatehetetlen betegét egy ápoló a szentesi kórház egyik osztályán. A 90 éves férfi reggel vette észre, hogy hiányzik a pénze. Az ügyeletes orvos hívta a rendőröket, akik rövid idő alatt kiderítették, a betegekre vigyázó egyik éjszakai ápoló volt a szarka.

Árokba borult a mentő, meghalt az ápoló

Több mint egy órán át küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni saját kollégájukat a mentők. A 37 éves mentőápoló Kunhegyes közelében szenvedett halálos balesetet, amikor felborult mentőautójuk. Éppen egy szülő kismamához riasztották őket, amikor karamboloztak. A mentőautót vezető sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A magyar ápoló, aki túlélte az afgán kórház bombázását!

Mit élt át az a magyar ápoló, aki abban a kórházban dolgozott, amit szombat éjjel lebombáztak Afganisztánban? Az éjszakai légitámadásban 10 beteg és 12 egészségügyi dolgozó halt meg. Jecs Zoltán túlélte a borzalmat és elmesélte, mi történt.

Fókusz 2015-10-05


szerző:
2015.10.05. 17:25
Előzetes: Sokkoló beszámoló a magyar túlélőtől

Jecs Zoltán ápolóként dolgozott abban az afganisztáni kórházban, amelyet szombat éjjel ért amerikai bombatalálat. 19-en meghaltak, és több mint 30-an megsérültek. Jecs Zoltán hatalmas robbanásra ébredt. Az ápoló az interneten tette közzé, mire emlékszik. Azt írja, sokkoló volt látni halott kollégáit, volt olyan beteg, aki az ágyában égett halálra. Egy orvost egy irodaasztalon próbáltak megműteni, de nem sikerült életben tartani. A megrázó történet 6-kor az RTL Híradóban.

Jókedvű volt az ápoló a gyilkosság napján

Szemtanúk szerint a gyilkosság napján is kifejezetten jókedvű volt az az ápoló, aki saját bevallása szerint megfojtott egy idős beteget a kamaraerdei idősotthonban. A férfi három nappal a gyilkosság után ment el orvoshoz és kért segítséget a pszichiátertől.

Előzetes: A gyilkosság napján is jókedvű volt az ápoló

A férfi három nappal a gyilkosság után ment el orvoshoz és kért segítséget a pszichiátertől. Ő szólt a rendőröknek, akik végül elfogták az ápolót. Információnk szerint egy másik beteget is meg akart ölni, de az nem sikerült neki. Részletek 18:00-kor az RTL Híradóban.

Bevallotta, hogy ölt: már vizsgálják az ápolót

Pszichiáterek vizsgálják azt a 33 éves ápolót, aki a gyanú szerint megfojtott egy 80 év körüli asszonyt az egyik fővárosi idősek otthonában. A rendőrség hírzárlatot rendelt el, az idősotthon vezetői sem mondanak semmit.

Előzetes: Őrizetbe vették a gyilkos ápolót

Pszichiáterek vizsgálják azt a 33 éves ápolót, aki a gyanú szerint megfojtott egy 80 év körüli asszonyt az egyik fővárosi idősek otthonában. Az esti RTL Híradóban az idősotthon lakói beszélnek a gyilkosságról és mesélnek az ápolóról is.

Fókusz 15-05-12


szerző:
2015.05.12. 17:55
Fókusz 15-05-12

Fókusz: Pimasz úr visszatér - A Fókuszban kezdte, Sophie Marceau-tól Faludy-ig mindenkivel forgatott, ezentúl az RTL-en alszik. Kiállnak magukért - Tibor ápolóként alig tudja eltartani a családját. Eddig másokon segített, most társaival együtt ő kér segítsége. Londoni magyar Fricska - A gödöllői fiúk elkápráztatták Simon Cowelt, és négy igennel továbbjutottak a Britains Got Talentben.

Kiállnak magukért


szerző:
2015.05.12. 17:44
Kiállnak magukért

Egész életükben másoknak segítenek, ápolók és ápolónők adásunkkal egyidőben utcára vonultak. Azt mondják, elég volt, nem akarnak tovább megbecsülés nélkül dolgozni. Rettegni attól, hogy hónap közepére elfogy a fizetésük. Egy háromgyerekes apát követtünk, aki a mai tüntetésre készült. Tibor betegápolóként százhúszezer forintot keres. Lánya is ápolónő szeretne lenni, de csakis külföldön, azt mondja soha többet nem akar éhezni.

Ápolók: eddig másokon segítettek, most ők szorulnak rá

Egész életükben másoknak segítenek, ápolók és ápolónők adásunkkal egyidőben utcára vonultak. Azt mondják, elég volt, nem akarnak tovább megbecsülés nélkül dolgozni. Rettegni attól, hogy hónap közepére elfogy a fizetésük. Egy háromgyerekes apát követtünk, aki a mai tüntetésre készült. Tibor betegápolóként százhúszezer forintot keres. Lánya is ápolónő szeretne lenni, de csakis külföldön, azt mondja soha többet nem akar éhezni.

Egy csapásra ismert lett a csecsemős nővér

Két és fél hónappal ezelőtt egy csecsemős nővér, Sándor Mária interjút adott a Házon kívülnek. Elsőként beszélt nyíltan arról, amit amúgy a legtöbben tudnak, hogy milyen körülmények között és mennyiért dolgoznak az ápolók a magyar egészségügyben. Máriából azóta sztár lett. Egy mozgalom arca, aki továbbra is csecsemőket gondoz, de közben szervezkedik, telefonál, interjúkat ad. Mária hétköznapi ember volt, akire a nyilatkozata óta hatalmas felelősség szakadt. Vajon hogyan éli ezt még? És meddig megy el ő és a többi ápoló? Wagner Bea riportja.

Eltörte az ápoló arccsontját


szerző:
2015.04.23. 18:08
Eltörte az ápoló arccsontját

A rendőrség gyanúja szerint a 30 éves fiatal férfi előbb szidalmazta az ápolókat, majd rájuk rontott. Egy Híradónknak nyilatkozó szemtanú azt mondta, ez pont fordítva volt. Azt mondta: az ápolók kezdték el ütni-verni, minden ok nélkül a férfit, akinek a fejét még egy ajtóba is beleverték, ezután pedig az utcán is bántották.

Viselheti a fekete szalagot az ápolónő

Visszaveszik a Péterfy Sándor utcai kórházba Sándor Máriát. Arról az ápolóról van szó, aki szombaton fekete ruhás tiltakozást kezdeményezett az egészségügy helyzete miatt, majd miután nem engedték neki, hogy feketében maradjon, felmondott. Később meggondolta magát, azt mondja, nem akarja cserben hagyni kollégáit. A kórház vezetése lehetővé tette, hogy folytassa munkáját. Folytatódik a figyelemfelhívó akció is, az ápolók és nővérek szombaton ismét országszerte feketébe öltöznek.

A Parlamentben is gyászolták az egészségügyet

„Az állam feladata megfelelő körülményeket biztosítani az egészségügyben.” – Ezt mondta hétfőn Rétvári Bence parlamenti államtitkár, az Országgyűlésben. Az ülésen több ellenzéki párt is feketében jelent meg, így fejezve ki szolidaritásukat az ápolók felé, akik a hétvégén tartották a szakma gyásznapját, és fekete ruhában dolgoztak a tarthatatlan anyagi helyzetük miatt.

Egyre többen csatlakoznak a Fekete hétvégék nevű mozgalomhoz

Egyre több ápoló és nővér csatlakozik a Fekete hétvégék nevű tiltakozó mozgalomhoz a Facebookon. A szervezők arra kérik a kórházi dolgozókat, hogy most és a jövő hétvégén is fekete ruhában menjenek dolgozni, hogy felhívják a figyelmet nehéz helyzetükre. Szombaton számoltunk be arról, hogy felmondott a Péterfy Sándor utcai Kórház egyik nővére, akivel le akarták vetetni a fekete ruhát. A kórházból egy másik nővér Híradónknak elmondta, az ápolók szinte pihenés nélkül dolgoznak két napon keresztül.

Egyre többen csatlakoznak a tiltakozáshoz

Egyre több ápoló és nővér csatlakozik a Fekete hétvégék nevű tiltakozó mozgalomhoz a Facebookon. A szervezők arra kérik a kórházi dolgozókat, hogy most és a jövő hétvégén is fekete ruhában menjenek dolgozni, hogy felhívják a figyelmet nehéz helyzetükre. Szombaton számoltunk be arról, hogy felmondott a Péterfy Sándor utcai Kórház egyik nővére, akivel le akarták vetetni a fekete ruhát. Híradónknak ma nyilatkozott egy másik nővér is a kórházból.

Előzetes: Egyre több ápoló csatlakozik a mozgalomhoz

Egyre több ápoló és nővér csatlakozik a Fekete hétvégék nevű tiltakozó mozgalomhoz a Facebookon. A szervezők arra kérik a kórházi dolgozókat, hogy most és a jövő hétvégén is fekete ruhában menjenek dolgozni, hogy felhívják a figyelmet nehéz helyzetükre. Szombaton számoltunk be arról, hogy felmondott a Péterfy Sándor utcai Kórház egyik nővére, akivel le akarták vetetni a fekete ruhát. Híradónknak nyilatkozott egy másik nővér is a kórházból, hogy miről panaszkodott, megtudhatják hat órakor az RTL-Híradóból.

Megkapják az elmaradt túlórapénzt is

Aki még mindig nem kapta meg a túlórapénzét, az személyesen az államtitkárnál tegyen panaszt. Ezt kéri Zombor Gábor egészségügyi államtitkár, miután néhány hete a Házon kívülben mutattuk be egy ápolónő történetét, aki végső elkeseredésében fordult a nyilvánossághoz. Azt állította, hogy több kollégájával együtt hosszú hónapok óta nem fizették ki a túlóráikat az egyik fővárosi kórházban. A minisztérium a riport után indított vizsgálatot és mindent rendben talált.

Újabb nővérek beszélnek a rettenetes kórházi körülményekről

Két héttel ezelőtt ismerhették meg Máriát, aki egy koraszülött osztályon nővér, és egyszerű őszinteséggel beszélt az ő és társai nehézségeiről. A rengeteg felelősségteljes munkáról, a ki nem fizetett túlórákról, a megélhetési gondokról. A riportunk után átszakadt valami gát. Máriát rengetegen megkeresték, azzal, hogy helyettük is kimondta, amit ők is ki szeretnének mondani. De eddig nem merték. És most újabb és újabb nővérek törték meg az eddigi hallgatást. Moskovics Judit riportja.

Balog Zoltán: Komolytalan a kérdés

Komolytalannak nevezte az RTL Híradó riporterének kérdését Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere. Stábunk arról próbálta faggatni őt, hogy miért nem lehet használni a minisztériumban a szegény, az ápoló és a stadion szavakat. Ugyanis ezt kérték dolgozóiktól. Balog Zoltán nem válaszolt a kérdésekre. Az MSZP szerint itt az ideje, hogy az emberek találjanak ki új szavakat a Fideszre. Szerintük a nyelvújító Kazinczy most forog sírjában.

Kerülendő szavak: Szegénység, ápoló, stadion

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a dolgozóknak kerülniük kell ezeket a kifejezéseket. A belső levelezésben többoldalas listát küldtek szét, amiben alternatívákat is javasolnak, a stadion helyett például a fedett sportlétesítményt kell használni. A minisztérium elismerte, hogy így akarják egységesíteni a kommunikációt. Az MSZP szerint attól még léteznek a problémák, hogy máshogy nevezik őket.

Bevezetnék a szakorvosi minimálbért

Magasabb összegű minimálbért kapnának a szakorvosok a jövőben, így szeretné megakadályozni a kormány, hogy külföldre menjenek dolgozni. Továbbra is nagyon sok orvos és ápoló megy külföldre, csak júliusig majdnem ezren döntöttek így.
 

Lestrapált esetkocsikkal mentenek az OMSZ-nél

3 éve nem kaptak új mentőautót sehol, Borsod megyében naponta 8-10 autó hibásodik meg.

A takarítókat méltatják a politikusok helyett

Egy csehországi felmérésből kiderült: a csehek jobban becsülik a takarítókat, mint a parlamenti képviselőket.

Halálhoz vezethet az ápolónők hiánya

Ha a betegek számához képest csökken a képzett ápolónők létszáma, az megnöveli a halálozást az érintett betegosztályon.

Megelégelték az inzultusokat az egészségügyisek

Mostantól akár három év börtönt is kaphat az, aki bántalmaz egy egészségügyi dolgozót.

Fél Kettő 11-01-31


szerző:
2011.01.31. 14:20
Fél Kettő 11-01-31

Fél Kettő: Kegyetlen nővér - Saját ápolója ette meg minden nap az ételét, ezért halt meg a magatehetetlen beteg. Csoportterápia - Nagy Sándor egy civilizációs betegségekkel foglalkozó darabban szerepel, vendégünk volt a színész.

Speciális osztály erőszakos betegeknek

Elkészült az úgynevezett magas biztonságú osztály terve, ahol az agresszív pszichiátriai betegeket kezelnék.

Babát tettek az inkubátorba


szerző:
2011.01.17. 19:22
Babát tettek az inkubátorba

A kislány 3,5 kiló és az első vizsgálatok szerint teljesen egészséges.

Saját dolgozóikkal szúrnak ki a kórházak

Alapbértől függően 30-60 ezer forinttól eshetnek el az egészségügyi dolgozók.

Ápolók a vádlottak padján


szerző:
2011.01.10. 09:45
Ápolók a vádlottak padján

Hétfőn kezdődik a kiskunhalasi pszichiátriai otthon lakóit bántalmazó ápolók pere.

Munkaidőben kokainozó orvosokat vizsgálnak

Hatósági vizsgálat indult, miután kiderült, egy olasz kórház dolgozói munkaidőben kokaint szippantanak.

Mentőápolóra rontott egy részeg társaság

Ittas fiatalok vertek meg egy mentőápolót szombatra virradó éjjel a fővárosban.

Válassza meg a legjobb kórházat!

Idén is szavazhatnak a betegek az év kórházára. A szervező, a Házipatika.com hatodszorra indította el októberben az internetes voksolást.

Balesetben halt meg egy mentőápoló

Balesetet szenvedett és meghalt egy mentőápoló Budapesten, szerdán délelőtt.

Az orvosokat is védjék, ne csak a tanárokat

Szigorúbban büntessék, ha valaki orvosra, vagy ápolóra támad, ezt kéri több egészségügyi kamara.

Újra betegek közt a bántalmazással vádolt ápolók

Szexuális bántalmazással, súlyos testi sértéssel és zsarolással vádolták őket.

Ápolók a vádlottak padján


szerző:
2010.07.09. 12:14
Ápolók a vádlottak padján

Azzal gyanúsítják őket, hogy szexuálisan bántalmazták, és megverték a gondjaikra bízott értelmi fogyatékosokat.

Egyre nagyobb az orvos- és ápolóhiány

Évről évre többen mennek külföldre: tavaly már majd 900 orvos és 400 ápoló.

Előzetesben a kiskunhalasi ápoló

A férfi ellen zsarolás miatt indult eljárás. Apróbb ajándékokat, kávét, cigarettát zsarolt ki a betegektől.

Előzetes és házi őrizet az ápolóknak

A két férfit azzal gyanúsítják, hogy szexuálisan bántalmazták, megalázták és meglopták egy kiskunhalasi otthonban az betegeket.

Elmegyógyintézeti ápolók őrizetben

Állítólag szexuális együttlétre kényszerítették, verték és megalázták az ápoltakat.

Eltörte a mentős kezét a zavart férfi

A beteg minden előzmény nélkül támadt az ápolóra a mentőautóban. Rendőrt hívtak hozzá, majd őt és a mentőst is kórházba vitték.

Tűz ütött ki a lengyel pszichiátrián

Evakuálni kellett egy lengyel pszichiátriai intézet pácienseit a tűz miatt, melyben legkevesebb hárman haltak meg.

Mire mennénk lelkes orvosok nélkül?

A SOTE gyermekpszichiátriáján nem volt pénz se székre, se asztalra, se játékokra. Ezeket az orvosok gründolták össze - munka után pályázatokat írtak.

Tömegesen hagyják el a hazai egészségügyet

Tavaly rekordszámú ápoló kért külföldi munkavállaláshoz szükséges engedélyt, főleg pénzhiány miatt.

Király lett az idősek ápolójából

Az ugandai férfi évekig dolgozott egy otthonban az Egyesült Államokban. Titkolta származását.

Érszorítóval támadt ápolójára egy beteg

Érszorítóval fojtogatott egy ápolónőt egy beteg a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való