KERESÉS search-close

állati

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "állati"

Két aranykezű tamarin született a Nyíregyházi Állatparkban

Két aranykezű tamarin született a Nyíregyházi Állatparkban. A kölykök két hetesek, de már sokat változtak. Bundájuk szürkéről, a felnőtt példányokéhoz hasonlóan feketére változott, mancsuk pedig sárga, erről kapták a nevüket is.

ÁLLATI MELEG: Így hűsölnek az efántok és a fókák

Vödörszámra locsolják a Nyíregyházi Állatpark gondozói az ázsiai elefántokat. Az állatok is nehezen viselik az extrém meleget. Nem bánják, ha nyakon öntik őket, sőt az ormányukkal jelentkeznek a frissítőért. De az orrszarvúnak is csak a háta látszik ki a dagonyából.

Videón a kiselefánt első lépései

Alig néhány órás csetlő-botló kiselefántról hozott nyilvánosságra videót egy belgiumi állatkert.Az első felvételen még a magzatburok is látszik a homokban fekvő kisállaton, később pedig végigköveti a kamera, ahogy a kölyök megpróbál felállni. Ő a negyedik elefántborjú, aki a Brugelette-i parkban született. Idén pedig már a második kiselefánt, amely ott látta meg a napvilágot. Az európai állatparkok között ebben a belgiumiban él legnagyobb, húsz fős indiai elefánt kolónia.

Ritka bölények születtek a Nyíregyházi Állatparkban

Két ritka bölény született a Nyíregyházi Állatparkban, de két különböző csordában. Az amerikai és az európai bölényeknél is született egy-egy utód. A különböző kontinensekről származó hatalmas állatokban nemcsak ez a közös, hanem az is, hogy a 19. században majdnem kihaltak. 

CUKISÁG: Liszt-majom kölyök született a Szegedi Vadasparkban

Liszt-majom született Szegeden. Jellegzetes kinézete miatt nevezték el az állatot magyar és német nyelvterületen a zeneszerző Liszt Ferenc után. Az állatfaj fokozottan veszélyeztetett, mivel a 60-as, 70-es években az orvosi kísérletekhez tízezrével fogták be a vadon élő példányokat. Emiatt, és az élőhelyük pusztítása miatt, a faj már a kihalás szélére sodródott.

Most már a nagyközönség is láthatja a sörényes farkaskölyköket

Megerősödtek, megkapták az utolsó védőoltást is, így most már a nagyközönség is csodálhatja a sörényesfarkas kölyköket a Szegedi Vadasparkban. A három fivér három hónapja született, de érzékeny állatokról van szó, ezért sokáig a látogatóktól elzárva nevelkedtek. Bár farkasok, mégsem vérmes ragadozók, még gyümölcsöt is esznek.

Vissza a természetbe! – állatokat engedtek szabadon

Mentett állatokat - madarakat, sünt, mókust és pelét -  engedtek szabadon a Bükki Nemzeti Park területén, Felsőtárkányban. Vadon élő állatok mentéséről most tartanak három napos, nemzetközi konferenciát a Fővárosi Állatkertben. A kassai állatkerttel közösen szervezett konferencia egyik programja volt az, hogy a megmentett és meggyógyított állatokat visszaengedték a természetbe.

A gorillák sem rajonganak az esőért

Furcsa és egyben vicces látványt nyújtanak a tető alatt gubbasztó gorillák a dél-karolinai állatkertben. Az érdekes, hogy a főemlősök pontosan úgy viselkednek az esőben, mint az emberek, de még arckifejezésük is hasonló. Nem véletlen, hogy a vicces videót két hét alatt közel tízmillióan látták már.

Még nem mászott ki az erszényből

Kukucskál, de még nem mászott ki az erszényből a győri állatkert kenguru kölyke. Az albínó benett kenguru most körülbelül 3 hónapos. Valószínű néhány héten belül már saját lábán fedezi fel otthonát, de még ezután is hónapokig visszajár majd anyja erszényébe.
Ide kattintva még több felvételt nézhet meg a kis erszényesről.

Őz miatt történt súlyos baleset

Őz miatt sérültek meg ketten súlyosan egy balesetben Kiskőrös közelében. Kocsijukkal elütötték az eléjük szaladó állatot, majd az autó irányíthatatlanná vált a vizes úton, és egy fának csapódott…

Fehér gereza majom született a pécsi állatkertben

Fehér a bundája, hogy könnyen észrevegyék és tudjanak rá vigyázni a többiek – gereza majom született a pécsi állatkertben. A háromhetes apróság annak ellenére elég élénk, hogy a nap legnagyobb részét még anyja szőrébe csimpaszkodva tölti.

Bulldog-találkozó és „szépségverseny” félezer kutyussal

Félezer bulldog és gazdijaik "bandáztak" a Velencei tónál. Bármilyen hihetetlen, szépségversenyük is volt, mutatjuk a legfalánkabb, legfotogénebb és legbőbeszédűbb résztvevőket.

Kikeltek a feketególya-fiókák

Kikelt az első fióka a gemenci feketególya-fészekben. A ritka pillanatot rögzítette a fészek mellé telepített kamera. Azóta két újabb fióka is áttörte a tojást, a negyedik kikelésére még egy kicsit várni kell. A szülők most felváltva őrzik, illetve etetik az utódokat.

Egymás után születtek a tevecsikók

Egymás után három teve is született a Szegedi Vadasparkban, két csődör és egy kanca. A kicsik érkezése felbolygatta a szegedi tevék nyugodt életét. A három csikó ugyanis reggeltől estig játszik…

VADDISZNÓK A VÁROSBAN: Miért tévednek lakott területre a vadállatok?

Gyakran kapunk felvételeket nézőinktől lakótelepre, házak közelébe tévedt vaddisznókról. Összeállításunkban az utóbbi hónapok termése kis és nagy vaddisznókkal!

NÉZŐI EXTRA: így rohantak a vadmalacok

Miskolcon, az Avas-Dél lakótelepen látta nézőnk rohanni ezt a kis vaddisznócsapatot. Úgy tűnik, valami elől menekültek…

 UGRI&BUGRI: elolvadtunk a kismókusoktól!

Ugrit és Bugrit, a két elárvult mókuskölyköt a Veszprémi Állatkert munkatársai nevelik. Balatonalmádiban, lelkes állatbarátok bukkantak a teljesen legyengült, magára hagyott kölykökre.

CUKISÁG: Macska lett a kismókusok pótmamája

Árván maradt bébimókusokat is nevel a saját kicsinyei mellett egy nősténymacska a Krím-félszigeten. A Bahcsiszeráj nevű városka kis szórakoztató parkjában egymást érik a tévések az új sztár miatt. A macska 4 kismókust szoptat és védelmez, és persze a saját kölykeit is példásan neveli. Gondozói szerint az anya azonnal nyitott volt a mókusok felé, azok viszont kezdetben idegenkedtek tőle és biológiai utódaitól.

Így képzik ki a vakvezető kutyákat

Magyarországon közel 60 ezer látássérült ember él, vakvezető kutya viszont csak 1%-uknak jut. Pedig a négylábúak mindennél nagyobb segítséget jelentenek a mindennapokban. A Fókusz riportjából az is kiderül, hogyan lesz egy kutyából vakvezető?

Pelyhes tollú uhu fiókák a veszprémi állatkertben

Pelyhes tollú uhu fiókák a veszprémi állatkertben. A nagy fülesbaglyok hat hete keltek ki a tojásból. Repülni még nem tudnak, anyjuk eteti őket. A kicsik várhatóan még a tél előtt elhagyják az állatkertet és a természetben szabadon engedik őket. Az uhuk Magyarországon fokozottan védett madarak, néhány tucat pár él csak belőlük.
Még több uhuért kattintson ide.

Több ezer császárpingvin fióka fulladt meg az Antarktisznál

Több ezer császárpingvin fióka fulladt meg az Antarktisznál, amikor leszakadt az a jégdarab, amelyen nevelkedtek. A Csendes-óceán felmelegedése miatti katasztrófa még 2016-ban történt, de csak most számoltak be róla brit tudósok, akik műholdfelvételek alapján azt is megfigyelték, hogy azóta erre a költőhelyre csak kevés madár tért vissza.

Vatta még olyan pici, hogy naponta csak pár percet aktív

Fehér láma született Kecskeméten. Vatta, így nevezték el a vadaskert gondozói a négy napja született kancát. A szinte teljesen fehér állattal együtt már hatan élnek a kifutóban. Az őshazájában félénk láma emberi környezetben háziállattá szelídül, így Kecskeméten is könnyű kézből etetni.
Vattáról ide kattintva még több vicces felvételt láthat.

Ismét nyitva a nyuszisimogató

Nem kell élő állatot venni ahhoz, hogy nyuszit simogasson a gyerek húsvétkor. Erre akarja felhívni a Fővárosi Állatkert a szülők figyelmét. Éppen ezért az ünnep idején reggeltől estig nyitva tartó nyuszisimogatóval várják a látogatókat. De van bébi bárány és újszülött pampanyúl is.

Egymás után születnek a kölykök a nyíregyházi állatkertben

Érezni a tavaszt a Nyíregyházi Állatparkban, egymás után születnek a kölykök. Az elmúlt napokban két teve, több kenguru és 4 gyűrűsfarkú maki is született. A légnépszerűbb mégis a már fél éves indiai orrszarvú, anyjával együtt már a külső kifutóban tölti a napokat.

Rovarölő szerek helyett fecskékkel küzdenének a szúnyogok ellen

Rovarölő szerek helyett fecskékkel küzdenének a szúnyogok ellen Bozzaiban. A Vas megyei faluban műfészkeket csináltak a madaraknak. A helyiek azt remélik, ha visszatérnek a fecskék, kevesebb gondjuk lesz a szúnyogokkal. Az utóbbi 20 évben megfeleződött a fecskeállomány Magyarországon, miközben az egyik leghatékonyabb rovarevő madárfaj.

Megölte saját „dinoszaurusz-madara”

Madártámadás áldozata lett egy 75 éves amerikai férfi Floridában. Egy kazuár végzett vele. A Délkelet-Ázsiában és Ausztrália északi részén őshonos, röpképtelen madár ráugrott a testére, amikor a férfi elesett, majd tőrszerű karmaival összevagdosta.

Videón a tevecsikó születése

Bolyhos, nyakigláb tevecsikó született a Veszprémi Állatkertben. A kislány a tevemama első kölyke, alig fél óra alatt, gond nélkül hozta világra kicsinyét - ezt a gondozók videóra is vették. A csikó születése után nem sokkal lábra is állt. Még csak 2 napos, egyelőre nem tágít anyja mellől.
A születésről készült teljes videót itt nézheti meg.

CUKISÁG: Nyakigláb tevecsikó született a Veszprémi Állatkertben

A kanca alig fél óra alatt, gond nélkül hozta világra kicsinyét - ezt a gondozók videóra is vették. A csikó születése után nem sokkal lábra is állt. Még csak 2 napos, egyelőre nem tágít anyja mellől. Március végén Szegeden is született egy kis tevecsikó, Basa, akinek hamarosan testvérei is lesznek.

19 kölyköt hozott világra egy német dog

Különleges állati rekord született az Egyesült Államok délnyugati részén. Pontosabban amerikai nemzeti rekord. 19 kölyköt hozott világra egy német dog az Arizona állambeli Kingman állatorvosi klinikáján.

Üvegszilánkok Budapest belvárosában

Üvegszilánkok borítják Budapesten a belváros utcáit a hétvégi bulik után. Egyrészt ez veszélyes a kisgyerekekre, másrészt pedig a kutyatartók azt mondják: kedvenceiknek is gyakran sérüléseket okoz a sok üvegszilánk. Az RTL Híradó a bulinegyed utcáin járva azt tapasztalta, a turisták által gyakran látogatott részeken rend van - annál távolabb azonban, mintha nem is járnának takarítók.

Tenyészprogram, hogy legyen elég vakvezető kutya

Még sokat játszanak, de egyre okosabbak, hamarosan pedig látássérülteknek segítenek. A legkisebb vakvezető tanoncok vizsgáztak a Baráthegyi Kutyaiskolában. A kiképzés előtt bizonyítaniuk kellett, hogy tudnak a gazdijukra figyelni. Nagy szükség van ezekre az ebekre, mert Magyarországon még mindig jóval kevesebb a vakvezető kutya, mint amennyire szükség lenne. Nemrég tenyésztőprogram is indult.

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Kis teve született Szegeden, hamarosan testvérei is lehetnek. Március végén született meg Basa, de a karámban még két teve vemhes, így hamarosan már három kiscsikó lehet. Az apát külön zárták, mert félő, hogy kárt tenne a kicsiben. A csikók 1 éves korukig maradhatnak Szegeden, utána másik állatkertbe kerülnek.

Lajhár és maki is született a győri állatkertben

A legfiatalabb 2 hetes, a legidősebb alig 4 hónapos. Tavaszi kölyökinvázió a győri állatkertben. Év eleje óta pettyes szarvasok, muflonok egy lajhár és egy gyűrűsfarkú maki is született. A kis maki csütörtökön először anyja hasáról a hátára mászott, úgy szemlélődött kíváncsian. A közeljövőben újabb kölykök születését várják az állatkertben.
A makikról ide kattintva nézhet még több felvételt.

 

Vasvillával ment a tigrisnek

Vérfagyasztó élményben volt része egy szibériai nyugdíjasnak, aki arra nyitott be az istállójába, hogy egy hatalmas amuri tigris marcangolja a teheneit. A férfi először egy vasvillával próbálta felvenni a küzdelmet a ragadozóval - óriási szerencséje volt, hogy végül ki tudott futni a puskájáért, amellyel aztán kénytelen volt lelőni a védett állatot.

CUKI: Bemutatkozott az albínó pingvin

Világszenzáció Lengyelországban! Kamerák elé állt a bolygó egyetlen albínó pingvinje a gdanski állatkertben. Még decemberben született, de csak most engedték ki a kifutójára. Eddig szigorú állatorvosi felügyelet alatt és karanténban volt, ugyanis az albínó pingvinek rendkívül betegesek. Az kérdés, hogy a többi pingvin mennyire fogadja majd be, egyelőre, mintegy testőrként, négy felnőtt társa vigyáz minden lépésére.

Nem mozdult a kocsiban hűsölő koala

A hőség elől mászott be egy borász autójába, amíg a férfi a szőlőjét ellenőrizte. Nyitva hagyta az egyik ajtót, hogy kutyája ki-be járkálhasson. Így jutott be a koala az autóba. Hiába noszogatta a borász, hogy szálljon ki, az állat makacsul ragaszkodott klimatizált rejtekéhez.

KOALA: Gondolt egyet, és beült hűsölni egy kocsiba

Beszökött a hőség elől egy borász légkondicionált kocsijába egy koala Ausztráliában. A férfi a szőlőjét ment ellenőrizni, és nyitva hagyta az egyik ajtót, hogy a kutyája szabadon ki-be járkálhasson. Igy jutott a koala az autóba. Se a kutya nem tetszett neki, se a visszatérő borász finom nógatása, hogy távozzon. Egyszer oda is suhintott a mancsával, ami azt jelentette, hagyják békén. Pedig a férfi kedves volt hozzá, még vízzel is kínálta. Végül a koala elment.

ÓRIÁSBÉBI: 50 kilogramm és 175 centiméter magas a debreceni kis zsiráf

Emma és Szilveszter a debreceni állatkert zsiráf szülőpárja, 2017 után újabb kis zsiráffal örvendeztették meg a közönséget.

Egész nap csak játszanak a győri tigriskölykök

Birkóznak és kergetőznek, egymáson tanulnak vadászni a győri állatkert fehér bengáli tigriskölykei. A négyesikrek már 5 hónaposak, napjuk nagy részét játékkal töltik. Egy hónapja él együtt az egész család, akkor engedték össze őket apjukkal is. Bár eleinte a hím sokat marakodott a kölykeivel, mostanra rendezett családi életet élnek.
A játékból ide kattintva még többet láthat.

Újra lefilmezték a hiúzt

Settenkedő hiúzt vett videóra egy vadkamera az Aggteleki Nemzeti Parkban. A szakemberek szerint az az állat tűnt fel ismét, amelyről korábban már több felvételt is sikerült készíteniük. Legutóbb néhány hónapja kapták lencsevégre, amikor egy rókával kényszerült osztozni a zsákmányán.

CUKISÁG: Bemutatkozott a berlini állatkert jegesmackója

Bemutatta új jegesmedve-sztárját a nyilvánosságnak a német főváros állatparkja, csaknem pontosan 8 évvel az után, hogy tragikus körülmények között elpusztult a berlini állatkert világhírű jegesmedvéje, Knut. A kis bocs most lépett ki először a szabadba anyjával, Tonjával. A kicsi 3 hónappal ezelőtt született. A bocsnak még nem adtak nevet, várják a javaslatokat. Annyi tudni, hogy a kis jegesmedve nőstény.

VADKAMERA: Újra feltűnt az Aggteleki Nemzeti Park hiúza

Settenkedő hiúzt vett videóra egy vadkamera az Aggteleki Nemzeti Parkban. A szakemberek szerint az az állat tűnt fel ismét, amelyről korábban már több felvételt is sikerült készíteniük. A szakemberek szerint az Aggteleki Nemzeti Park területén legfeljebb 3-4 hiúz élhet, és az egész Északi-középhegységben maximum 10-15 példány fordulhat elő. A kirándulóknak túrázóknak nem kell tartaniuk tőlük, a hiúz nagyon visszahúzódó, rejtőzködő életet él.

Oroszlánszőrből építenek fészket

Oroszlán és teveszőrből építenek maguknak fészket a Szegedi Vadaspark madarai. A februártól áprilisig tartó fészkelő időszakban ugyanis a természetben is mindent összeszednek, ami egy jó, biztonságos fészekhez szükséges.

 

Egy nap különbséggel született a 6 kistigris

Kis tigrisek morognak halkan, de ijesztően a nap felvételén. A dél-kínai tigriskölykök egy nap különbséggel születtek január elején Közép-Kínában. A két anyától származó három hím és három nőstény nagymacskát azóta a gondozók nevelik.

PÓNI: mutatjuk a kis állatot, amit a fél ország keresett!

Már békésen legelészik anyja mellett Pötyi, a kis póni, amit nemrég még a fél ország keresett. Elrablóit továbbra sem találják, a kis állat viszont megkerült. A filmbe illő történet hamarosan a Fókuszban!

ÖKÖRGAZELLA: Nem hétköznapi patások Nyíregyházán!

Sűrű bunda, szarvak, kissé bamba tekintet. Első ránézésre, mintha ökrök vagy marhák lennének, de nem hétköznapi patások. Ezek, a Himaláján őshonos takinok.  A Nyíregyházi Állatpark csordája két kis takinborjúval bővült.

LÁTOGATÁS: megkergette az RTL riporterét Samu, a láma

Párt keres magának Samu a négyéves láma, akiben már annyira tombolnak a hormonok, hogy még az RTL riporterét is megkergette. Híradónknak a láma gazdája Handó Eszter azt is elárulta, hogy milyen társat keresnek Samunak. A teljes riportot ITT nézheti vissza!

Kerekesszéket kapott a kacsa


szerző:
2019.03.01. 19:55
Kerekesszéket kapott a kacsa

Szegény kacsa korábban szinte gumikacsaként lebegett egy kád vízben, mert az egyik lábát szinte egyáltalán nem tudta használni és úszni sem volt képes a rossz végtaggal. De a napokban megkapta ezt a speciális kerekes szerkezetet!

MACI: Azt hitték, plüss, de igazi volt

Egy medvebocsot talált az út mentén egy autózó házaspár Horvátország nyugati részén. Mint mesélték, először azt hitték, hogy egy plüssmaci, csak közelről derült ki, hogy egy reszkető medvekölyök.

CUKI: Plüssnek nézték a medvebocsot

Medvebocsot talált az út mentén egy autózó házaspár Horvátország nyugati részén. Arra, hogy igazi, csak akkor jöttek rá, amikor közelebb mentek hozzá.

Szerelmes az egy szem hím szumátrai tigrisünk?

Új feleséget kapott az ország egyetlen hím szumátrai tigrise a Nyíregyházi Állatkertben. A párcserére azért volt szükség, mert az előző tigrisszerelemből nem született utód. Zoját, az arát, néhány napja engedték össze Gioval, a hím tigrissel. Eddig úgy tűnik, minden jól alakul.

Oltást kaptak a fehér bengáli tigriskölykök

Oltást kaptak a fehér bengáli tigriskölykök a győri állatkertben. A négyesikrek: Nyafi, Rózsa, Nárcisz és Gyula már 4 hónaposak és hősiesen tűrték a beavatkozást. Ez volt a második oltásuk. Mivel már a szabadban is kint lehetnek, a kóbormacskák fertőzésitől óvja őket a vakcina. A kicsiket szüleikkel együtt a kifutóban már bárki megnézheti.
Ide kattintva tovább gyönyörködhet a kis nagymacskákban.

Nyafi, Rózsa, Nárcisz és Gyula: oltást kaptak a tigriskölykök

Oltást kaptak a fehér bengáli tigriskölykök a győri állatkertben. A négyesikrek: Nyafi, Rózsa, Nárcisz és Gyula már 4 hónaposak és hősiesen tűrték a beavatkozást. Ez volt a második oltásuk. Mivel már a szabadban is kint lehetnek, a kóbormacskák fertőzésitől óvja őket a vakcina. A kicsiket szüleikkel együtt a kifutóban már bárki megnézheti.
A Híradó riportját ide kattintva nézheti meg.

Fehér szarvas a Mátrában!

Különleges színű dámszarvasról készített képeket a Mátraverebély-Szentkúti erdőben egy helyi fotós. A fehér állat ritkaságnak számít, az átlagos dámszarvasok ugyanis barnák. A képeket készítő amatőr fotós szerint legalább 5 fehér szarvas él a Mátrában, de nehéz őket meglesni, mivel kerülik az embert.

Bulit rendzetek a vizilónak

A legszebb víziló-korba ért Bálint, a pécsi állatkert nílusi vízilova. 25. születésnapjára igazi bulit rendeztek a mecseki vadasparkban: rajzokkal, lufikkal és hatalmas tortával köszöntötték. A víziló tavaly nyáron majdnem elpusztult, akkor egy vízbe esett pénztárcát nézett ételnek, ami kishíján elzárta a bélcsatornáját. De ma már egészségesen ünnepelhetett. A szülinapról készült hosszabb riportot megnézhetik ITT.

Megkerült az ellopott majom

Megkerült az ellopott majom. Egy floridai állatkertből hétfőre virradóra vittek el egy ugrótamarint. A gondozók nagyon aggódtak érte, mert az aprócska, mindössze félkilós, sötétszőrű állatnak különleges étrendje volt és gyógyszereket is kapott. A rendőrség 6000 dollárt ajánlott fel a nyomravezetőnek, de végül ők találták meg a veszélyeztetett állatok közé tartozó majmocskát.

Kitoloncoltak egy verebet Ausztriából

Kitoloncoltak egy verebet Ausztriából, mert potyautasként érkezett az iraki Erbilből a bécsi reptérre. A madár még felszállás előtt bújhatott el a gépen, a személyzet csak út közben vette észre, amikor elkezdett repkedni az utastérben. Az osztrák hatóságok megvizsgálták, majd miután egészségesnek találták, visszaküldték Irakba, ahol egy újabb vizsgálat után szabadon engedték.

Kiszöktek a csimpánzok a kifutójukból a belfasti Állatkertben

Furfangos módon jutottak ki kifutójukból a csimpánzok Belfastban. Észrevették, hogy a viharban meggyengült egy faág, amit letörtek. Ezt aztán a betonfalnak támasztották, hogy felmászhassanak rajta a kifutó tetejére. A legtöbb csimpánz ennyivel beérte, de volt olyan, aki kimerészkedett a látogatók közé is. Az egyik gondozó azzal nyugtatta az embereket, hogy a majmok tudják, hogy nem jöhetnek ki, és majd visszamennek. Ez egyébként később pontosan így történt.

Cukiság: Felismerte kölykét a vidramama

Néhány napos vidrakölyköt mentettek meg Kaliforniában.  A kisállatra halászok találtak rá, akik rögtön értesítették az állatmentőket. Ők rögzítették az anyja után síró kölyök hangját, majd a vidrák lakhelye közelébe hajóztak, ahol ezt felhangosítva lejátszották.

Egy leopárdfóka ürülékében talált pendrive tulajdonosát keresik

Szokatlan felhívás: egy leopárdfóka ürülékében talált pendrive tulajdonosát keresi az új-zélandi Víz- és Légkörkutató Intézet.

SZÜLETÉS: Így jöttek világra a kistigrisek!

Szenzációs felvételeket tett közzé egy sydney-i állatkert. Élőben mutatták meg, a különösen veszélyeztetett szumátrai tigriskölykök születését.

Különleges találkozókat hozott össze egy kínai állatpark

Olyan állatokat mutattak be egymásnak - persze biztonságos körülmények között -, amelyek még soha nem látták egymást, mivel élőhelyeik a Föld egymástól távoli pontjain vannak. Ezúttal az Északi -és a Déli-sarkvidéken élő állatokat randevúztatták.

 

Közeleg a tavasz, nem látták meg a medvék az árnyékukat

Itthon a barnamedvéket figyelték szombaton sokan Miskolcon és Budapesten is. Egyik városban sem látták meg az árnyékukat az állatkertben, így ha lehet hinni nekik, akkor már nem sok van hátra a télből. A néphagyomány szerint ugyanis február másodikán, ha kijön a medve a barlangjából és nem bújik vissza, akkor már közeleg a tavasz.
A miskolci medvékről még több felvételt láthat, ha ide kattint.

Négyes ikrek a győri állatkertben

Bújócska és kötélhúzás tigris módra. Akár egész nap játszanának a győri állatkert fehér bengáli tigriskölykei. A kicsik már több mint 3 hónaposak. A négyes ikreket eddig csak a bérletesek láthatták, de amint az időjárás engedi, kiengedik őket a kifutóba.
Még tovább nézheti a kölykök játékát, ha ide kattint.

 

Kutyával játszott az őz


szerző:
2019.02.01. 18:48
Kutyával játszott az őz

Először besétált a kertbe, aztán megkergette az ott őrködő rottweilert. Végül összebarátkozott a kutyával, majd megette a neki kitett szénát egy őz Tiszakécskén. A furcsa jelenetről felvétel is készült. A Budakeszi Vadaspark szóvivője szerint az állat valószínűleg egy bátor őzsuta lehetett és élelmet keresett a téli hidegben.
Az őzről készült teljes videót, ide kattintva nézheti meg.

Izraelbe költöznek a nyíregyházi oroszlánok

Izraeli állatkertnek ajándékozta három fehéroroszlánját a Nyíregyházi Állatpark. Két éve igazi szenzációnak számított a három kisoroszlán születése. Az állatkert fontos küldetésének tartja a veszélyben lévő, ritka nagymacskák tenyésztését. Ezért döntöttek úgy, hogy elajándékozzák a három állatot.

Télen kelt ki a bagolyfióka

Szokatlan időben, a tél közepén bújt ki a tojásból egy fülesbagoly fióka a Bács-Kiskun megyei Miskén. A helyi általános iskolások találtak rá az ijedt madárra a földön. Tanáruk azonnal hívta a Hortobágyi Madárkórházat, ott vették gondozásba a fiókát.

Őzike a Havanna-lakótelepen

Őz a panelházak között! Egy autós vette fel, ahogy az állat a friss havon gyalogol Budapesten, a Havanna-lakótelepen. Nem bántott senkit, békésen szaglászott, valószínűleg táplálék után kutatott. Ezt mondja a rákosmenti mezei őrszolgálat vezetője is: a szakember szerint a közeli erdőből vagy temetőből merészkedett a házak közé az őz.

Patkányinvázió Észak-Olaszországban

Rágcsálók százai lepték el az utcákat Cesenában és a város környékén. A legmegdöbbentőbb, hogy a patkányokat nem zavarja még az autóforgalom sem. A helyi lapok arról írnak, hogy megszűnt egy hatalmas galambtenyészet a környéken, onnan rajzottak ki a patkányok, amelyek gyorsan szaporodnak.

Beriszló, a pufók pápaszemes pingvinbébi

Ritka, pápaszemes pingvinbébi született a Debreceni Állatkertben. Még csak december elején bújt ki a tojásból, de már most több kilót nyom. A pápaszemes pingvinek nagy kolóniákban élnek, Dél-Afrika partjainál fészkelnek, de már kevés van belőlük a szabadban. Az országban Debrecenben látható a legnagyobb pápaszemes pingvincsalád.

DEEP BLUE:  Hét méter hosszú a világ legnagyobb fehér cápája

Ocean Ramsey kutató és hivatásos búvár Hawaiinál találkozott a Deep Blue-nak nevezett óriással, amely a feljegyzések története alapján a legnagyobb fehér cápa a Földön. A 2 és fél tonnás, 7 méter hosszú Deep Blue jámbor óriásként úszott a törpe-emberek társaságában. Rájuk sem hederített, mert olyan kedvében volt. Ocean Ramsey szerint persze történhetnek balesetek, de ha nem zavarják meg ezeket a halakat az élőhelyükön, akkor nem lehet baj.

A Föld valószínűleg legnagyobb fehér cápája

Sikerült egy búvárcsapatnak Hawaiinál megközelítenie a Föld feltehetően legnagyobb fehér cápáját. Sőt, az egyik búvár meg is érintette a hátát. A búvárok a cápák védelmében készítették filmjüket a különleges találkozóról a Deep Blue-nak nevezett 50 évesre becsült, feltehetően vemhes óriással.

ALPAKA FARM: Vannak, akik imádják a telet

30 alpaka futkorászik boldogan Jolanta Kuoriene farmján, Litvániában. Jolanta volt az első, aki a turizmus fellendítése és a gyapjuk miatt tenyészteni kezdte ezeket az eredetileg Dél-Amerikában őshonos teveféléket. Ha jobban szemügyre vesszük őket, nem nehéz kitalálni, hogy miért érzik olyan jól magukat a kemény, litván télben is. Az alpakák bundája ugyanis hatszor melegebb, mint a birkák gyapja. Jolanta 30 alpakája közül 10 érkezett Chiléből, a többi már ott a farmon született. Csoki, Mokka, Karamell, Áfonya és a többiek mind élvezik a mínusz 6 fokos téli hideget és erről a kamerába is elmondták a véleményüket.

Ritka, mint a fehér szarvas…

Ritka, hófehér dámszarvasról készített fél éven belül több felvételt is egy amatőr fotós a Tapolcai-medencében. Hogy pontosan hol, nem árulja el, nehogy valaki kilője az állatot.

Apja neveli a kis sátánmajmot

Állati csoda Nyíregyházán - anyja halála után a hím neveli az állatpark kis sátánmajmát. Gondozói megdöbbentek miután látták, hogy a hím magához vette kicsinyét - ennél a fajnál ugyanis ez egyáltalán nem jellemző. Az utódokkal csak a nőstények foglalkoznak, hónapokig a hátukon cipelik. A nyíregyházi hím azonban máshogy döntött.

Leltározzák az állatokat Veszprémben

Alig 40 kilós, de több mint 4 méter hosszú. Szalagos tigrispiton méreckedett a veszprémi állatkertben. Nem csak a hüllőt, hanem az összes lakójukat lemérik a következő hetekben a vadasparkban. Év eleji állatleltárt tartanak ugyanis, hogy nyomon tudják követni fejlődésüket.

Jávorszarvas legelt a kórházban, mókus a rendőrőrsön

Különös állatjárás borzolja a kedélyeket az Egyesült Államokban. Egy alaszkai kórházban megjelent egy jávorszarvas, majd a biztonságiakra fittyet hányva lelegelte a recepció előtti szobanövényeket, és játszott egy kicsit a fotocellás ajtóval. Illionis-ban pedig egy mókus okozott nagy riadalmat egy rendőrörsön.

Az elefántok is szeretnek a hóban sétálni

Van, amelyik a jeges vízben lubickol, más állatok a hóban futkároznak. A jegesmedvéknek vagy a szibériai tigriseknek meg sem kottyan a téli idő. De a Nyíregyházi Állatpark többi lakója is szívesen tesz egy kört a havas kifutókban - így tettek az afrikai elefántok is.

Szarvasok pusztítottak az óvodánál

Szétszaggatták a kerítést, letarolták a tujákat a szarvasok a Heves megyei Sirokon. A karácsonyi szünet után vették észre a helyiek a pusztítást az óvodánál. Az állatok másféle nyomot is hagytak maguk után. Vödörszám szedték össze az ürüléküket az óvoda udvaráról. A polgármester azt mondja, tehetetlenek.

Szilveszter a Grévy-zebrabébi

Szilveszter, a grévy-zebrabébi a Nyíregyházi Állatpark első idei csöppsége. Későbbre várták az érkezését a gondozók, de a szilveszteri durrogtatás miatt hamarabb megindult a szülés a zebramamánál. Makkegészséges a kiscsikó. A grévy-zebrákat messziről ki lehet szúrni a sűrűn csíkozott bundájukról és a csupasz hasukról. Afrikában őshonosak.

 

Vadmacskát vett videóra egy vadkamera

Vadmacskát vett videóra egy vadkamera a Tisza-tó egyik szigetén. Az állat egy rókával találkozott, össze is kaptak. A fokozottan védett fajból kevés él az Alföldön, éppen házi társaik veszélyeztetik, ugyanis génjeik keveredhetnek, és a betegségeket is átadhatják a vadmacskának.
A vadkamera felvételét ide kattintva teljes hosszában is megnézheti.

Állatok karácsonya Győrben

A győri állatok már most karácsonyoznak. Több tonna adományt gyűjtöttek kutyáknak, macskáknak a hétvégén a helyi állatmenhelyen. Volt, aki sétáltatott, vagy épp csak szeretgette az állatokat. Ahogy a karácsony előtti időszakban minden évben, most sem lehet örök befogadni, mivel az ajándékba szánt kutyák, macskák nagy része visszakerül a menhelyre.

Meglátogattuk az ország kistigriseit!

Az elmúlt hetekben tigris bébibumm volt hazánkban! Ezért meglátogattuk a győri és a felsőlajosi kistigriseket. Bár a látogatók nem simogathatják meg őket, mégis örök életre szóló karácsonyi ajándék lehet akár testközelből is megcsodálni őket. A szőrmókokról még több felvételt nézhetsz: ITT!

Új vőlegényt kapott a Szegedi Vadaspark tamarinja

Új vőlegényt kapott a szegedi vadaspark nőstény tamarinja, előző párja még vemhessége idején egy fertőzés miatt pusztult el múlt télen. Az anya egyedül nevelte fel a két kölyköt. A gondozók abban bíznak, hogy a nőstény elfogadja Spike-ot, az Angliából érkezett hímet.

SPIKE: új lakó a Szegedi Vadasparkban

A csupaszpofájú tamarint – az esőserdők rohamos pusztulása miatt - a kihalás veszélyezteti, mindössze párezer egyede él vadon az Amazonas esőerdeiben, viszonylag kis területen. Így igazi ritkaságnak számít, állatkertben is alig 180 látható belőlük.

Háziállat Furóka, a kis róka

Pórázon sétál, lakásban él és egy kutya a legjobb barátja. Egy kisróka lakik a győri állatmenhely egyik dolgozójának nagyszentjánosi otthonában. A Kisalföld szerint az állatra májusban, néhány hetes korában, betegen talált rá, rögtön magához vette, és azóta is együtt élnek. Furóka nagyon félénk, de a kutyával a legjobb barátok lettek.
Furókáról még több felvételt ide kattintva láthat.

 

Vadkamera figyeli a hódot az Aggteleki Nemzeti Parkban

Egész éjszaka dolgozik, hogy elkészüljön a gát a patakon - építkező hódról készített vadkamerás felvételeket az Aggteleki Nemzeti Park. Az állat a jeges vízbe gallyakból torlaszt épít, hogy saját kis tavat hozzon létre. A hódok Magyarországon 150 éve kihaltak, mert vadászták őket. A kilencvenes években telepítették vissza a fajt. Legutóbb lakmározó hiúzt vett fel a vadkamera a nemzeti parkban.

Új pókfajt fedeztek fel kínai tudósok

A pók úgy szoptatja kicsinyeit, mint az emlősök. Ráadásul a többi nyolclábútól eltérően 40 napig figyeli a kicsik növekedését. A Tajvanon előforduló, az ugrópókok osztályába tartozó faj tejjel táplálja utódait, amelyhez a kicsik anyjuk tojásrakó szervén keresztül jutnak hozzá.

 

Elvették Bandit, a szarvasborjút

Szarvasborjút nevelt másfél éven át a saját kertjében egy fiatalember a Somogy megyei Ötvöskónyiban. Most azonban elvették tőle, és lopás miatt kell felelnie. Azt mondja: az erdőben magára hagyva találta a legyengült állatot, megsajnálta, ezért hazavitte és a pónik között tartotta. A szarvasborjú most egy vadasparkba került.

Elpusztult Asha, az állatkert fiatal elefántja

Egy gyors lefolyású betegség támadta meg, és bár gondozói sokat küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni. Az RTL Híradó is többször beszámolt Asháról és az elefántcsalád életéről.

35 ezer vadlúd szállt fel

Elképesztő látványosság Tatán. Egyszerre 35.000 vadlúd repült fel az Öreg-tónál szombat reggel. A madarak északról érkeztek, hogy amíg a tó nem fagy be, ott teleljenek. Volt, aki órákig várt a pillanatra. A madarászok arra számítanak, hogy hamarosan újabb több ezer vadlúd érkezhet Tatára. További felvételek a ludakról ITT!

MADARAK: Látott már egyszerre 35 ezer vadludat?

Elképesztő látvány! Mutatjuk, milyen, amikor egyszerre több mint 30 ezer madár repked felettünk a levegőben! A helyszín: Tata, Öreg-tó. A Híradó riportjában megszólalnak madárszakértők és lelkes amatőr madárfigyelők is!

Új madárfajt figyeltek meg Magyarországon!

A sándorfalvi halastavak környékén egy amatőr madarász lett figyelmes a fehér tollazatú, maroknyi kis madárra, a lazúrcinegére. A gyönyörű színekben pompázó kis madár valószínűleg egy kékcinke csapattal érkezett valahonnan Közép-Ázsiából, vagy Oroszországból ide.

A nap hőse: a lángok közül mentett cica

Kaliforniában Paradise városát porig égették a lángok, de az állatnak sikerült élve kijutnia. Annyira hálás megmentőjének, hogy úgy dörgölőzik hozzá, mintha szerelmes lenne belé.

Bármilyen kutya képes a nyomkeresésre?

Bármilyen ruhadarab vagy személyes tárgy is elég egy képzett nyomkereső kutyának, hogy megtaláljon valakit. És állítólag egy új módszerrel a legtöbb fajta betanítható erre, hogy felkutasson és nyomába eredjen egy eltűnt embernek, gyilkosnak vagy egy sérültnek.

India, a víziló imád napozni!


szerző:
2018.11.15. 18:06
India, a víziló imád napozni!

A videón India, a nílusi víziló az Új- delhi állatkertben élvezi ki a tél előtti utolsó napsugarakat. Boldogan sütteti a hasát a sekély vízben. Ezek az állatok egyébként éjszaka élik az életüket, nem is szeretik a napot. India azonban igen. Szerencsére nem fenyegeti a veszély, hogy leég a hasa, a bőre ugyanis jó vastag és barna színű.

Sokáig csak nézték a tengert a pingvinek

Több tucatnyi pápaszemes pingvint eresztettek szabadon állatvédők a dél-afrikai Fokváros tengerpartján.

Sokáig csak nézték a tengert a szabadon engedett pingvinek

Több tucatnyi pápaszemes pingvint eresztettek szabadon állatvédők a dél-afrikai Fokváros tengerpartján.

 

Ismét vaddisznót láttak Budapesten

Az út közepén jött, aztán elfutott a kocsik mellett egy vaddisznó vasárnap délután Budapesten a Királyok útján, erről videó készült. A felvétel készítője azt mondta Híradónknak: először azt hitték, egy kutya miatt álltak meg az autók, később látták, hogy egy vaddisznó az. A budai kerületekben gyakran látnak vaddisznót.

Egy éves lett a Fővárosi Állatkert kiselefántja

Tortával lepték meg a kis ormányost. A krém réti szénából, a tortalap zabból és korpából állt. Alig pár pillanatba került, hogy leborítsa az egészet, de a látogatók ezt is örömujjongással fogadták.
Arunról még több felvételt ide kattintva láthat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való