KERESÉS search-close

államtitkár

86 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "államtitkár"

Egyedülálló édesanyáknak nem lehet gyereke?

Novák Katalin pénteken volt Baló György vendége. A műsorban szó esett a nemzeti konzultációról, majd az államtitkár kifejtette, hogy szerinte már nem a gyermek oldaláról közelítünk, hanem megfordulni látszik ez a logika.  „Nem azt mondjuk, hogy a gyermeknek mennyiben van joga ahhoz, hogy szerető édesanya és édesapa mellett nőjön föl. Ez mintegy olyan joggá vált, az, hogy gyerekem legyen, hogy nekem legyen gyerekem, mint felnőttnek, nem a gyermeknek ahhoz, hogy szerető szülei legyenek, hogy megváltozni látszik ez a típusú logika”.

Államtitkárok: 30%-os béremelés

Megemelték az államtitkárok fizetését 30 százalékkal. Erről a miniszterek döntöttek, akik a lehető legmagasabb emelést hagyták jóvá - írta meg a Magyar Hang. A 66 államtitkár így 1 millió 300 ezer forintot keres, de ez az összeg sokaknál még kiegészül a képviselői tiszteletdíjjal és más juttatásokkal.

Miért drága magániskolába viszi a gyerekét az államtitkár?

Miután kiderült, hogy Szabó Tünde EMMI-államtitkár egy nagyon drága magániskolába járatja a gyerekeit, kíváncsiak lettünk, milyenek is ezek a sulik, összehasonlítva egy mindennapi iskolával.

MEGKÉRDEZTÜK: Mikor várható változás az óraszámokban?

A Független Diákparlament összegyűjtött egy csomó órarendet az ország minden részéről, melyekből az látszik, hogy a korábbi tüntetések ellenére még mindig nagyon magasak a középiskolások óraszámai. Van, ahol még 11. óra is van. A köznevelésért felelős helyettes államtitkárt kérdeztük!

Soha nem volt még annyi államtitkár és helyettes államtitkár a kormányban, mint most

A 13 miniszter mellett 66 államtitkár dolgozik, és 117 helyettes államtitkárt is kineveztek. A Híradó összesítése szerint mindez legalább havi 167 millió forintba kerül. Pontos számot azért nem tudni, mert a 66-ból csak 13 államtitkár fizetését töltötték fel a kormányzati portálra. Ők mind 30 százalékkal többet keresnek, mint az alapfizetésük. Erre egyébként jogszabály ad lehetőséget.

 

Nem válaszolt az államtitkár

Soros-bérencnek nevezte az agrárgazdasági államtitkár azokat az újságírókat, akik a veje által használt tápiószentmártoni lovasközpontról próbálták kérdezni. A hvg.hu írta meg, hogy a 45 millió forintos uniós támogatásból felújított épületben Czerván György vejének lovait tartják, pedig eredetileg iskolásgyerekek oktatására szánták.

 

Az államtitkár barátja nyert a közbeszerzésen

Az oktatási államtitkár volt cégtársa és barátja fejleszti állami milliárdokért a felsőoktatási és a közoktatási elektronikus naplókat és tanulmányi rendszereket – derítette ki az LMP társelnöke. Hadházy Ákos szerint mindezt meghívásos közbeszerzéseken, egyedüli résztvevőként nyerte el a cég, amelynek tulajdonosával 14 éven át volt közös cége Palkovics Lászlónak. Az államtitkár szerint, ha valaki szabálytalanságot lát, tegyen feljelentést.

Fideszes képviselő az iskolában

Államtitkár az iskolában - az igazgató szerint aktuális vidékfejlesztési kérdésekről beszélt a gyerekekkel a Fidesz Zala megyei országgyűlési képviselője a nagykanizsai Mező Ferenc Gimnáziumban. Cseresnyés Péter tanítási időben tartott előadást végzős diákoknak. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a politikának nincs helye az iskolában. Az MSZP Zala megyei elnöke pedig azt mondta, a Fidesz aktuálpolitikai kérdésekkel zaklatja a diákokat.

Háromszoros bérért ad tanácsokat Sonkodi

Lázár János örül, hogy olcsón jutott jó tanácsadóhoz. A Miniszterelnökséget vezető miniszter így kommentálta, hogy a nyáron távozó politikai államtitkára, Sonkodi Balázs most korábbi fizetése háromszorosáért, havi 3 millió forintért már tanácsadóként dolgozik a Miniszterelnökségnek. Lázár János azt is mondta, Sonkodi Balázs most háromszor annyit vagy háromszor olyan jól dolgozik, ezért is jár neki magasabb fizetés. Az LMP szerint egy ilyen ügy után normális országokban lemond a miniszter.

Anyagi segítséget is várnának

Az egyik legnehezebb munka, mégis alig kapnak hozzá segítséget - ezt mondták a gyermeküket egyedül nevelő szülők azon a rendezvényen, ahol megnyitották az Egyszülős Központ szolgáltatásait. A félmilliárdos állami támogatásból épülő központ ugyan egyelőre még csak virtuálisan elérhető, de máris jogi, pszichológiai segítséget kérhetnek azok a szülők, akik nem boldogulnak egyedül. Bár anyagi segítséget is várnának, a minisztérium államtitkára szerint a családi pótlék emelésében nem gondolkodnak - inkább máshogy segítenek.

Örülhet az államtitkár családja

Épp Kovács Zoltán államtitkár családjának nyaralója felett szüntetik meg a távvezetéket Balatonalmádiban. A város egyik utcájában a légvezetékeket úgy váltják ki, hogy azok a föld alatt futnak majd – értesült az Index. A munkálatokat nem az egész utcában végzik el, csak egy alig 250 méteres szakaszon, ami érinti majd Kovács Zoltánék nyaralóját is. A Miniszterelnökség szerint nem az államtitkár kezdeményezte az átalakítást.

Távozik az államtitkár


szerző:
2016.12.02. 19:47
Távozik az államtitkár

Távozhat a rendészeti államtitkár, erről az Index írt. A portál úgy tudja, Tasnádi László hetekkel ezelőtt benyújtotta lemondását. A politikus a rendszerváltás előtt a kémelhárítás tisztje volt, ezért már kinevezésekor bírálták. Azt pedig, hogy az 56-os forradalom 60-dik évfordulója alkalmából előléptették, a miniszterelnökséget vezető miniszter kínosnak és kellemetlennek nevezte, sőt Lázár János szerint a miniszterelnök is ezen a véleményen volt. A kormány nem erősítette meg Tasnádi László távozásának hírét.

A vagyonáról kérdezték, feljelentést tett

Zaklatás miatt tett feljelentést Tasó László államtitkár, miután a Direkt36 oknyomozó portál arról írt, hogy évekig hiányosan töltötte ki a vagyonnyilatkozatát. Az államtitkár ellen ugyanakkor semmilyen vizsgálat nincs, pedig az Együtt vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett a politikussal szemben. A vagyonnyilatkozati ügyekben eljáró parlamenti bizottság elnöke az RTL Híradónak azt mondta: csak az elmúlt két évben több mint száz bejelentés érkezett a testülethez, de egyetlen eljárást sem indítottak.

Monor: nem ez volt az első ingatlanügylet

Több ingatlant is eladott a Pogácsás Tiborhoz köthető üzleti körnek a monori önkormányzat az államtitkár polgármestersége idején. Ezt a Híradó derítette ki. Csütörtökön számoltunk be arról, hogy a volt polgármester üzlettársaitól 58 millió forinttal drágábban vette vissza az önkormányzat azt az üres telket, amit 2009-ben 100 millió forintért értékesített.

„Állami földekről nem beszéltünk”

Nem beszélt földügyekről az állami földekért felelős államtitkár és az egyik legtöbb állami földet elnyerő földbirtokos. Ezt állította ma Bitay Márton, aki kedden Mészáros Lőrinccel kávézott Budapest egyik legelegánsabb hoteljében. A felcsúti milliárdos polgármestert a Népszabadság újságírója vette észre, Mészáros Lőrinc azt mondta: csak kávézott az államtitkárral. A kormány szerint nem volt találkozó, csak véletlenül futottak össze, az Együtt viszont attól tart: a májusi földárverésekről egyeztettek.

Offshore hátterű cégben volt tulajdonos

Offshore-hátterű cégben volt tulajdonos a belügyminisztérium államtitkára – tudta meg az RTL Híradó. Pogácsás Tibor egy olyan vállalkozásba szállt be, aminek a másik tulajdonosa egy liechtensteini cég volt, egészen tavaly júliusig. Az offshore cég akkor kiszállt. Az államtitkár Híradónknak azt mondta, ő kérte meg tulajdonostársait, hogy tegyék átláthatóvá a közös vállalkozásukat, aminek vecsési üzemét egyébként államtitkárként maga adta át.

Az államtitkár szerint nincs kevés radiológus

Nem nézte az RTL Híradó riportját, így nem tudja megmondani, hogy miért kell sok helyen akár fél évet is várni az MR vizsgálatra- ezt mondta az egészségügyi államtitkár. Az RTL Híradó két hete készített riportot arról, hogy sok helyen nagyon megnőtt a diagnosztikai vizsgálatokra a várakozási idő. Akkor is kérdeztünk az államtitkárságtól, de érdemi választ nem kaptunk. A riportban az is elhangzott, hogy kritikusan kevés a radiológus, ezért hiába vettek új készülékeket, nincs, aki vizsgáljon velük. Az államtitkár azt mondta, ő nem biztos abban, hogy ez így van.
 

Nincs elég pénz, orvosok, ápolók mennek el

Egy négy gyerekes orvos-közgazdász fél éve elvállalta az igen csak rövid szavatosságú egészségügyi államtitkárságot. Pedig tudnia kell, hogy nincs elég pénz, orvosok, ápolók mennek el, és nem csak a szánalmas bérek miatt, a kórházak egy részét be kellene zárni, a kulcsszereplő háziorvosok közül majdnem minden második elmúlt 60 éves – miben bízik Ónodi-Szűcs Zoltán?
 

Nem hozzák nyilvánosságra az adatokat

Nem hozzák nyilvánosságra, hogy melyik kórházban milyen és mennyi kórházi fertőzés volt, mert félreértenék a betegek az adatokat - ezt mondta a Parlamentben hétfőn a az egészségügyi államttikár a Jobbik kérdésére. Ónodi-Szűcs Zoltán szerint a kórházi fertőzés nem műhiba, mindenhol van világszerte. A híradónknak nyilatkozó egészségügyi szakjogász szerint is joguk van a betegeknek megtudni ezeket az adatokat.

Az államtitkár szerint mégsincs krízishelyzet

Nincs és nem is lesz elegendő alapellátó orvos ahhoz  hogy, fenntartsák a jelenlegi egészségügyi rendszert. Ezt Beneda Attila, az egészségügyért felelős helyettes államtitkár mondta szerdán egy siófoki konferencián. Orbán Viktor viszont vasárnap arról beszélt: 40 százalékkal többet költöttek a háziorvosokra, mint 2010-ben. Beneda Attila interjút adott híradónknak, azt mondta: szerdai kijelentése pontosításra szorul, veszélyhelyzet nincs.

Menesztették a közoktatási államtitkárt

Menesztik a köznevelési államtitkárt, Czunyiné Bertalan Juditot. Helyét a felsőoktatási államtitkár, Palkovics László veszi át. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerint nem az oktatást ért kritikák miatt távozik a posztról, hanem - ahogy fogalmaz - új feladatmegosztás kell a köznevelésben.

Az államtitkár szerint nincs várólista

Nincs már várólista a műtétekre az egészségügyi államtitkár szerint, Ónodi-Szűcs Zoltán erről az állami televízióban beszélt. Azt mondta, annyira sikeres a várólista csökkentési program, hogy már csak 35 ezren várakoznak valamilyen beavatkozásra, ami szerinte már nem is igazi várólista.

Pedagógusok:  elégedettség vagy egyre növekvő feszültség?

A hivatalos szöveg: elégedett tanárok, jó hangulat, emelkedő bérek. Aki ezt másképpen látja, feszült tanárokról, rossz légkörről, bérezési trükkökről beszél. A hivatalos szöveget az államtitkár mondja, szerinte minden rendben, de egy szakszervezet a miniszterelnökhöz fordult és sztrájkot akar. Mindkettőjüket meghallgatjuk.

140 millió forintos uniós megbízást nyert Giró-Szász András régi-új cége

A Strategopolis a Miniszterelnökségtől nyerte el a munkát a nyáron, amikor még Giró-Szász is a tárcánál dolgozott. A volt államtitkár lemondása után, novemberben újra a cég többségi tulajdonosa lett. A DK szerint a kormány közpénzből támogatja Giró-Szászt. A volt államtitkár nem nyilatkozott az RTL Híradónak.

BM: Egy kormánytagot akartak kivégezni

Egy kormánytagot akart kivégezni az a két férfi, akiket a hétvégén fogtak el a terrorelhárítók Budapesten - ezt a Belügyminisztérium államtitkára jelentette be. Szerinte egy 5-10 fős szélsőséges szervezet tagjai a férfiak, és géppisztolyokkal indultak valahová, amikor őrizetbe vették őket.

Egészségügy: mitől lehet jobb?

Totális offenzívát indít az egészségügyben az új államtitkár, mondja, de több pénzt csak akkor kér az ágazatnak, ha sikerül változtatni. S hogy mennyi pénzre van szükség, csak akkor lehet tudni, ha a teljes lakosságot felmérik.

Mi a jövője a hazai egészségügynek?

A magyar egészségügy Európában párját ritkítóan kevés pénzből működik. Az új államtitkár szerint viszont csak akkor lehet több pénzt kérni a költségvetésből, ha változtatnak a rendszeren. Ez a rendszerváltás óta még senkinek sem sikerült. A kórházak tele vannak adóssággal, a szakemberek elmennek. Az itthon maradók közül hárman vendégeink: mit kellene változtatni?

Tállai újságírók adószámával viccelt

Van-e adószámuk? Ezt kérdezte újságíróktól a Nemzeti Adó- és Vámhivatalért felelős államtitkár egy rendezvényen. Tállai András ezzel próbált viccelni, miután egyik kollégája megkérte az újságírókat, hogy töröljenek egy fotót, amelyen az államtitkár éppen eszik. Az államtitkár nyilatkozni nem akart, a tárca írásban azt közölte, hogy a fotóst a sajtóetika íratlan szabályainak megszegése miatt kérték a képek törlésére.

Termékbemutatók: szigorúbb szabályok

Törvénnyel védenék a csaló termékbemutatóktól az idős embereket. Rétvári Bence államtitkár elmondta, hogy egy új javaslat szerint az értékesítők nem adhatnának a bemutatók után hitelszerződést, és ügyfélszolgálatot is kötelező lenne üzemeltetniük arra az esetre, ha valaki nem elégedett a termékeikkel.

Az államtitkár és a furcsa nyilatkozatok

L. Simon László, ahogy mondják, kulturpolitikus, költő, de közben földbirtokos és vállalkozó is. A fideszes képviselő akkor került igazán reflektorfénybe, amikor kiderült, hogy a neve alatt futó, médiaadóról szóló javaslatot nem is ismeri. Azóta is több emlékezetes, tulajdonképpen szórakoztató nyilatkozatot adott az államtitkár, aki nemrég pont az RTL Híradó kérdésére bonyolódott hazugságba. Cégügyek, barackmagügy, furcsa nyilatkozatok - ezeket gyűjtötte össze Boros Kriszta L. Simon Lászlótól.

10 ezer forintos órabér a kerítésépítőknek

Kerítésépítés óránként tízezer forintért, bozótirtás 24 ezerért. Az Index írta meg, hogy a munkákat a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt egyedüli pályázóként nyerte a tárca csaknem 2 milliárdos tenderén. Éppen az a cég, amelynek egyik vezetője a kerítésépítéssel kapcsolatos beszerzéseket felügyelő államtitkár.

Jobb ellátást ígér az új államtitkár

Bemutatta a nyilvánosságnak az új egészségügyi államtitkárt Balog Zoltán miniszter.  Ónodi Szűcs Zoltánt másfél hónappal azután nevezték ki, hogy elődje lemondott. Az új államtitkár arról beszélt: az emberek igényei fontosabbak, mint az intézményeké. Az MSZP szerint sok jót nem lehet várni az új államtitkártól.

Lemondott Giró-Szász András


szerző:
2015.10.01. 18:29
Lemondott Giró-Szász András

A kommunikációért felelős államtitkár azt mondta: egyelőre a civil életben folytatja. A miniszterelnökkel már beszélt arról, hogyan segíthetné a kormány munkáját, de erről nem mondott bővebbet. Giro-Szász azt mondta: Rogán Antal felkérte, hogy a létrejövő új minisztériumban folytassa eddigi munkáját továbbra is államtitkárként, de erre nem volt hajlandó.

A nemfizetők  száma heteken belül tízezrekkel nőhet

A devizahitelek forintosítása ellenére forintban is egyre többen képtelenek fizetni hitelüket. Elveszíthetik otthonukat? A kormány a devizaalapú autóhiteleseket menti, holott a forintban felvett autóhitelek felét már nem fizetik. Mit mond az illetékes államtitkár és mit a szakértő?

Aktfotók a leendő államtitkárról

Szabó Tünde olimpiai ezüstérmes úszónő lesz a kormány új sportért felelős államtitkára. Ő volt az első olimpiai érmes sportoló, aki levetkőzött egy férfimagazinnak, most pedig az első ilyen kormánytag lehet. Szabó pénteken nem nyilatkozott, azt mondta, majd a jövő heti kinevezése után ad interjút.
 

Kormánytagok cégei: L. Simon elérhetetlen

L Simon László szabadságon van, így még mindig nem lehet tudni, eleget tett-e Lázár János felszólításának, és megvált-e borászati cégében lévő részesedésétől. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt vasárnap egy közleményben újra kérte a tárca államtitkáraitól és helyettes-államtitkáraitól. Az MSZP szerint Lázár kezdhetné magán a folyamatot, hiszen két cégben is van tulajdonrésze.

Nem tudni, L. Simon rendet rakott-e maga körül

Lázár János miniszter ajánlotta csütörtökön ezt neki, amikor az RTL Híradó azt tudakolta, hogy el kell-e adnia a borászatát. Kerestük az államtitkárt, de most szabadságon van.

L. Simon László és az ellentmondások

Nem tudni, hogy rendet tett-e már maga körül L. Simon László államtitkár. Lázár János miniszter ajánlotta csütörtökön neki ezt, amikor az RTL Híradó azt firtatta, hogy el kell-e adnia borászatát. L. Simon László az RTL Híradónak azt mondta, nincs köze a céghez, de ennek vagyonbevallása ellentmondott. Nem ez volt az államtitkár egyetlen vitatható állítása, összeszedtünk még néhány különös esetet.

Lázár: Valótlant állított L. Simon

Nem mondott igazat L. Simon László a vállalkozásáról - így fogalmazott Lázár János miniszter. Az államtitkár korábban az RTL Híradónak nyilatkozva letagadta, hogy tulajdonosa lenne annak a kft-nek, amely a cégnyilvántartás és a saját vagyonbevallása szerint is részben az övé. A miniszter azt javasolta az államtitkárának, hogy tegyen rendet maga körül.

Barackmag ilyen kínos pillanatokat még nem okozott államtitkárnak

Rákellenes táplálék-kiegészítőként árult saját gazdaságából származó barackmagot a honlapján L. Simon László családi borászata. Az ügyről a HVG írt először, a cikk alapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálatot is indított. Az államtitkár szerint viszont nincs is ügy. L. Simon László azt mondja: egyetlen barackmagot sem tudtak eladni, mert elromlott a barackmagtörő gépük, ráadásul szerinte a cég már nem is az övé, hanem a feleségéé.

Torkán akadt: vizsgálat indult L. Simon barackmagja ügyében

Rákellenes táplálék-kiegészítőként árult saját gazdaságából származó barackmagot a honlapján L. Simon László családi borászata. Az ügyről a HVG írt először, a cikk alapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálatot is indított. Az államtitkár szerint viszont nincs is ügy. L. Simon László azt mondja: egyetlen barackmagot sem tudtak eladni, mert elromlott a barackmagtörő gépük, ráadásul szerinte a cég már nem is az övé, hanem a feleségéé.

Az államtitkár iskolatársa lett az igazgató

Tiltakoznak a szülők az új igazgató kinevezése miatt a 22. kerületi Budai Nagy Antal Gimnáziumban. Erről először a Népszabadság számolt be. Az új igazgató az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán nyert, kinevezése augusztusban lép életbe. A szülői munkaközösség képviselője szerint ehhez annak is köze lehetett, hogy az új igazgató egy egyetemre járt a köznevelési államtitkárral. A minisztérium szerint a pályázat szabályos volt, döntésüket pedig nem kell indokolni.

Lázár: „Nem csajozni mentem”


szerző:
2015.06.11. 18:40
Lázár: „Nem csajozni mentem”

Az ország érdeke, hogy ne derüljön ki, kivel találkozik külföldi útjain. Ezt mondta Lázár János, aki úgy fogalmazott, hogy nem csajozni járt Milánóban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter még államtitkárként töltött egyetlen éjszakát az olasz városban kísérőjével csaknem 600 ezer forintért.

Drága repülőjegyeket vettek


szerző:
2015.06.09. 18:50
Drága repülőjegyeket vettek

Több százezres repülőjeggyel utaztak államtitkárok és helyetteseik. Honlapján tette közzé a kormány a vezetők éves útiköltség elszámolását. Novák Katalin családügyi államtitkár repülőjegyére majdnem másfélmillió forintnyi közpénzt költöttek egyetlen amerikai látogatása alkalmával. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont lemondott minden neki járó költségtérítésről. Az MSZP szerint lopás történt, mert töredék áron is repülőjegyhez juthattak volna az állami vezetők.

Közfoglalkoztatás: csapdahelyzet, amiből nincs visszaút?

Munkahelyek megszüntetésére is használja a kormány a közfoglalkoztatást, amit viszont bírálói csapdahelyzetnek tartanak, mert lényegében nincs belőle visszaút a munkaerőpiacra. A kormány nem tekinti tartós megoldásnak, mégis egyre többet, százmilliárdokat költ rá. Idén 200 ezer embert érint. Miért? Meghallgatjuk a felelős államtitkárt, utána két szakembert.
 

Hogyan változik a gyermekvédelmi rendszer?

A gyerek védtelen. Ha úgy adódik, a családjától is csak az állam védheti meg őt. Tavaly 4415 gyereket vettek el a családjától. Otthonba vagy nevelőszülőkhöz kerültek. Ám a gyerekvédelmi rendszer szereplői között nincs érdemi együttműködés. És a rendszerben régóta nincs több pénz. Segít mindezen a szabályozás tervezett változtatása? Kérdezzük az államtitkárt és szakértőket.

29-szer adták be igényüket a lakásvásárlásra, de hiába

A szomszédban az államtitkár mégis vásárolhatott. Egy nézőnk keresett meg minket azzal, hogy 1994 óta próbálja megvenni azt a lakást, amit már 39 éve bérel a levéltártól. Eddig hiába próbálkozott, mindig elutasították azzal, hogy összegzik az ingatlanokat. Ugyanakkor ugyanabban az épületben mégis elkelt egy lakás 2011-ben. A vásárló Garai Péter, jelenleg EU fejlesztések végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár és édesanyja volt.

400 milliós stadion épül a kisvárosi csapatnak

Ötezer fő befogadására alkalmas stadion épül Mezőkövesden. A kisvárosban 16 ezren élnek, a focicsapat a másodosztályban játszik. A 400 millióból készülő komplexum egy része már kész, szeptemberre fejezhetik be. Tállai András államtitkár, aki korábban a település polgármestere volt, most pedig a helyi focicsapat elnöke, Facebook oldalán büszkélkedett az építkezéssel. Igaz, posztja mára eltűnt az oldaláról. A helyiek közül van, aki örül a beruházásnak, mások azt mondják, a stadionépítésre fordított pénzt másra kellett volna költeni.

Kréta kell? Írjon kérvényt! Hiába

Ahogyan egészségügyre, úgy közoktatásra is rendre egyre kevesebbet költ Magyarország. Túlközpontosított rendszer, túlterhelt és túlellenőrzött pedagógusok túlórapénz nélkül. Gyengülő eredmények, biflázás. Viták az oktatás minőségéről, a tankönyvekről, a pedagógusbérekről. De akkor miért beszél sikerekről az államtitkár? Este 21.30-tól kiderül az RTL II-n!

„Nem hatástanulmány, közvélemény-kutatás”

Közvélemény-kutatást rendelt a Nemzetgazdasági Minisztérium a vasárnapi zárva tartásról, még 2011-ben. Ezt állítja Glattfelder Béla, a tárca államtitkára, aki továbbra is kitart amellett: a tárcánál hatástanulmány nem készült a boltbezárás várható következményeiről.

„Nincs hatástanulmány, fejben számoltunk”

A Népszabadság szerint 50 milliárdos állami bevételkieséssel és 15 ezer fős elbocsátással számol az az elemzés, amely a vasárnapi zárva tartás hatásairól készült a Nemzetgazdasági Minisztériumban még 2011-ben. A tanulmányt a napilap szerezte meg, annak főbb megállapításait pénteken ismertette. A tárca államtitkára tagadja, hogy rendeltek volna hatástanulmányt. Glattfelder Béla államtitkár ugyanakkor az RTL Híradónak elismerte, hogy a tárcánál számításokat végeztek az elképzelés hatásairól, de azt mondja, csak fejben.

Sajtóhír miatt mondott le az államtitkár

Lemondott Patyi Gergely, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Origo hétfőn írt arról, hogy a Minisztérium az államtitkár egyik ismerősének cégével világíttatja át a végrehajtói kamara informatikai rendszerét, több millió forintért. Patyi Gergely bár lemondott, méltatlan támadásról beszél.

 Százmillióval egészítik ki a fizetésüket

Összesen évi százmillióval egészítik ki a fizetésüket az államtitkárok és helyetteseik. 35 államtitkár és helyettes államtitkár kap ugyanis nem ritkán havonta több százezer forintot állami cégek felügyelőbizottsági vagy igazgatótanácsi tagjaként. Az állami vezetők fizetésére minden eddiginél többet, évente több mint 2 milliárd forintot költ a kormány, és ehhez jön a legalább évi 100 millió forintos külön juttatás, szintén állami pénzből.

Államtitkárok több százezres másodállásban

Csaknem egymillió forintos fizetésük mellé további százezreket keres a Nemzetgazdasági Minisztérium több államtitkára. Ez derült ki egy szocialista képviselő írásbeli kérdésére adott válaszból.

Álláshalmozó államtitkárok


szerző:
2015.01.23. 18:40
Álláshalmozó államtitkárok

A Blikk információi szerint több olyan helyettes államtitkár is van, aki vezetői munkája mellett állami cég vagy cégek igazgatóságában is dolgozik, és fizetést is kap. A lap szerint az egyik rekorder még a miniszterelnöknél is több fizetést visz haza.

L. Simon: A sajtó hergeli az embereket

Csak a sajtó hergeli az embereket a politikusok luxusóráival és a vagyonosodásukkal - véli a miniszterelnökség államtitkára. L. Simon László erről az ATV-ben beszélt vasárnap este. Az államtitkár szerint azért jó, ha a politikusok tehetősek, mert akkor nem a meggazdagodásukkal vannak elfoglalva. Az Együtt lemondatná az államtitkárt.
 

Offshore hátterű céggel üzleteltek

Offshore cég is van annak a társaságnak a hátterében, amelynek vezérigazgatója Giró-Szász András volt sógora. Az államtitkárról két napja derült ki, hogy csaknem milliárdos a vagyona.

Szállodája is lesz az államtitkárnak

Hoteltulajdonos lesz Budapest belvárosában Giró-Szász András - tudta meg az Index. A Miniszterelnökség kommunikációért felelős államtitkárának sógorával közös cége társtulajdonosa egy épületnek, amelyben 120 szobás szállodát alakítanak ki.

31 milliót kapott az agrár-államtitkár

31 millió forint állami és uniós agrártámogatást kapott idén az agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkár. Kis Miklós Zsolt még jövőre is több tízmilliós támogatást kap.

Nem tudni, mi lesz a megcsúszott hitelesekkel

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára sem tudta megmondani, hogy mi lesz a legkilátástalanabb helyzetbe került 110 ezer családdal, miután piaci árfolyamon forintosítják az ő hiteleiket is.
 

82 milliós megtakarítása van Szijjártónak

A jelenleg még államtitkár Szijjártó egész életében csak politikusként dolgozott. Vagyonbevallása szerint a most 36 éves fideszes politikusnak három ingatlana mellett majdnem 82 millió forintos megtakarítása is van. Ebben az évben például öt hónap alatt több mint három és fél millióval gyarapította vagyonát.

Távozik posztjáról Nyitrai Zsolt

Ezután Miniszterelnökségen szervezi majd a nemzeti konzultációkat, és a kormányzati szintű személyzeti ügyek is hozzá fognak tartozni.

Változik a politikusi bérezés


szerző:
2011.06.21. 19:26
Változik a politikusi bérezés

Lázár János szerint idáig havi ötszázezer forint körüli összeget vettek fel nettóban a képviselők.

Átalakítanák az önkormányzatok működését

A tervekről Tállai András a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára beszélt az RTL-Híradónak.

Kalapács alatt Sólyom László „kincsei”

Sólyom László a külföldi útjain kapott dísztárgyait és egyéb ajándékokat is árverésre bocsátott.

Hamis adatokkal jutott lakáshoz


szerző:
2011.04.22. 11:39
Hamis adatokkal jutott lakáshoz

Egy 70 milliós lakást hamis adatokat megadva vett meg kedvezményesen a Honvédelmi Minisztérium egyik korábbi államtitkára.

Presztizskérdés volt a médiatörvény kommunikációja

Kovács Zoltán államtitkár szerint kríziskommunikációt folytatott a kormány a médiatörvény kapcsán.

Mopedet húzva demonstrál a KRESZ ellen

A járművét Törökszentmiklósról gyalog vontató Bander Ferenc szerdán Szolnokról Abonyig gyalogol, tervei szerint hétfőn ér Budapestre.

Felére apadna a miniszterek szabija

Húsz napra csökkentené a miniszterek éves szabadságát Navracsics Tibor. Évi negyven napot úgysem tudnak kivenni a miniszterek.

Belvíz miatt robbantás


szerző:
2011.01.19. 15:11
Belvíz miatt robbantás

Robbantással tisztítottak meg egy belvízcsatornát Jász-Nagykun-Szolnok megyében szerdán.

Vizsgálat a mentősöknél


szerző:
2010.11.30. 19:33
Vizsgálat a mentősöknél

Az egészségügyi államtitkár belső vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, hogyan befolyásolták a betegellátást az OMSz és a légimentők kapcsolata.

Volt államtitkár került őrizetbe

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt őrizetbe vették Benedek Fülöpöt.

„A kormány ellopja a nyugdíjasok pénzét”

Fontolgatják, hogy az Alkotmánybíróság elé viszik a 0,6 százalékos nyugdíjemelési döntést.

Kidőlnek a padból az éhes diákok

Idén már a hetedikesek is igényelhetnek ingyen ebédet az iskolában - tudta meg az RTL Híradó.

„Új, értékelvű oktatás kezdődött”

Hoffmann Rózsa szerint új alapokra kell helyezni az oktatást, és vissza kell állítani a pedagógus szakma presztízsét

Árvíz: bírósághoz fordul a szakállamtitkár

Illés Zoltán szerint csalárd és szakmaiatlan módon adtak ki építési engedélyeket Felsőzsolcán.

Helyettes államtitkárokat nevezett ki Orbán Viktor

Ötvennégy helyettes államtitkárt nevezett ki Orbán Viktor miniszterelnök június 7-i hatállyal, miniszterei javaslatára.

Távozó polgármesterek


szerző:
2010.06.03. 11:41
Távozó polgármesterek

Több fideszes polgármesternek is le kell mondania városvezetői tisztségéről, miután tegnap államtitkárnak nevezte ki őket a köztársasági elnök.

Kinevezték az államtitkárokat is

Harmincnégy államtitkár és nyolc közigazgatási államtitkár tette le szerdán a hivatali esküjét a köztársasági elnöki palotában.

Fideszesek is támadták a leendő államtitkárt

Korábban fideszes politikusok is támadták a nemzetgazdasági minisztérium leendő államtitkárát, Nagy Rózát.

Vihar a szakállamtitkári végkielégítések miatt

Indokolatlannak és etikátlannak tartja a Fidesz, hogy a kormány több szakállamtitkárnak több millió forintos végkielégítést ad. A kormány cáfol.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való