KERESÉS search-close

állampapír

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "állampapír"

Se Habony, se a fideszesek nem mentek el

Öt percig se tartott a letelepedési kötvényeket ellenőrző albizottság ülése a Parlamentben. Rogán Antalt és Habony Árpádot akarták kérdőre vonni ellenzéki képviselők, de sem ők, sem az albizottság kormánypárti tagjai nem mentek el a meghallgatásra. A Jobbik szerint kormányközeli emberek a barátaikat juttatták a jövedelmező letelepedési kötvény-bizniszhez. A szocialisták úgy számolnak, több mint 80 milliárd forint hasznot fölöztek le az állampapírokat értékesítő offshore cégek. A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint a program pénzt hoz az országba, és egyetlen fillér közpénzt sem visz el.

Kedvezményesen legalizálhatják a pénzüket

Még könnyebb lesz az illegális pénzeket legalizálni, ha a parlament elfogadja az erről szóló módosítási javaslatot. Eddig 5 évig kellett a pénzt állampapírban, az úgynevezett Stabilitási Megtakarítási Számlán tartani, hogy utána az adóhatóság ne kérdezősködhessen a pénz eredetéről. Mostantól elég lesz egy év, és 10 százaléknyi adó befizetése. Ez akkor is igaz, ha valaki besétál egy bőrönd pénzzel valamelyik bankba. Senki nem kérdez majd tőle semmit.

Kikérte magának a polgármester Lázár szavait

Kikéri magának a győri polgármester, hogy Lázár János hazugsággal vádolja. Borkai Zsolt rendkívüli sajtótájékoztatón reagált arra, hogy a miniszterelnökséget vezető miniszter azt nyilatkozta, Győr nem állampapírokat, hanem kötvényeket vásárolt a Quaestornál. Az ellenzéki pártok szerint a fideszes belharc Győrt is elérte.

Biztonságos befektetéseket keresnek

A brókerbotrányok miatt a kisbefektetőknek a biztonság lett a legfontosabb, a kamat csak másodlagos, ezt mondták a Híradónknak nyilatkozó elemzők. Megnőtt a nagybankok és az állampapírok forgalma.

Befektetések: a biztonság fontosabb, mint a kamat

A brókerbotrányok miatt a kisbefektetőknek a biztonság lett a legfontosabb, a kamat csak másodlagos, ezt mondták a Híradónknak nyilatkozó elemzők. Megnőtt a nagybankok forgalma az állampapíroknak, amik a banki lekötéseknél jobb hozamot kínálnak. Ezeknél viszont hosszabb távra le kell kötni a pénzt.

Állampapír helyett pénzt kapott a külügy

Meglepte a külügyminisztériumot, hogy nem állampapírban, hanem készpénzben kapta vissza a Quaestorba fektetett összeget. A kormány kommunikációért felelős államtitkára azt mondja, magyarázatot követelnek a kötvényforgalmazó cégtől, és már szerdán jogi lépéseket tettek az ügyben. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint csalás történt, mert valószínű, hogy a Quaestor nem tud elszámolni a rábízott állampapírokkal.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való